Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

«Στηρίξτε μας όλους»

Αποκαλυπτικός ο 19χρονος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη* «Ο Φωτάκης μου είπε να ανέβω στο γήπεδο στη φάση του γκολ και πιστεύω ότι ήταν αυτός που με ώθησε πιο πολύ να το κάνω»


Την πρώτη του συνέντευξη από τη στιγμή που εντάχθηκε στην επαγγελματική ομάδα του ΠΑΟΚ παραχώρησε ο Κώστας Σταφυλίδης. Ο νεαρός άσος, προσγειωμένος και ταπεινός, μίλησε στο «Μ» για τη νίκη επί της ΑΕΚ, τη συνέχεια των πλέι οφ, αλλά και για τις πρώτες εμπειρίες που ζει με τη μεγάλη ομάδα, καταθέτοντας την άποψη ότι την 1η θέση στα πλέι οφ θα την κατακτήσει αυτός που θα δείξει περισσότερο πάθος και δύναμη…

- Κώστα, στη φάση του γκολ, τι σκέφτηκες πριν ξεκινήσεις την προσπάθειά σου;
«Παίρνω την μπάλα και ο Φωτάκης, που βλέπει πιο καλά το χώρο, διότι εγώ είχαν τον Μάκο μπροστά μου και δεν έβλεπα μακριά, μου λέει πήγαινε. Περνάω τον Μάκο και έχω χώρο μπροστά μου. Φτάνω στην περιοχή, κάνω το σουτ, κοντράρει και έβαλε το γκολ ο Γεωργιάδης».

- Σκέφτηκες να σουτάρεις, είναι κάτι που το συνηθίζεις, ψάχνεις το γκολ…
«Ναι, όταν φτάνω στην αντίπαλη περιοχή. Βεβαίως, στο ματς με την ΑΕΚ στο μυαλό μου ήταν η πάσα, αλλά από τη στιγμή που διαπίστωσα ότι δεν μπορούσα να σεντράρω, σούταρα, κόντραρε και τη συνέχεια την ξέρετε…».

- Αν ο Φωτάκης δεν σου το έλεγε, θα ανέβαινες τόσο;
«Δε νομίζω, γιατί δεν είχα καλή αίσθηση του χώρου. Ο Φωτάκης έβλεπε όλο το γήπεδο και πιστεύω ότι ήταν αυτός που με ώθησε πιο πολύ να το κάνω».

- Γίνεται όλη αυτή η φάση και μπαίνει το γκολ. Πως ένιωσες τα πρώτα δευτερόλεπτα αμέσως μετά με τους πανηγυρισμούς;
«Όταν βάζεις γκολ μέσα σε αυτό το γήπεδο είναι φανταστικό. Ο κόσμος έχει τον πρώτο λόγο, γιατί ήταν 15.000 και φώναζαν, τραγουδούσαν, στήριζαν, μας ώθησε στη νίκη. Εκείνη την ώρα δε σκέφτεσαι τίποτα. Πήγε πρώτος ο Γεωργιάδης στη θύρα 4, μετά ακολούθησε και η υπόλοιπη ομάδα».

- Μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ, βλέπετε διαφορετικά την όλη διαδικασία των πλέι οφ;
«Φυσικά. Νικήσαμε το πρώτο παιχνίδι, μειώσαμε τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό στους δύο πόντους και πιστεύουμε ότι αν κερδίσουμε και στο Περιστέρι θα είμαστε ακόμη πιο κοντά στην πρώτη θέση».

- Η διαδικασία των πλέι οφ είναι μια επίπονη διοργάνωση, με συνεχή παιχνίδια μέσα σε λίγες μέρες. Αισθάνεσαι έτοιμος για να ανταποκριθείς;
«Επειδή οι αγώνες είναι πολύ κοντά μεταξύ τους, πρέπει πρώτιστα να είμαστε ξεκούραστοι. Αλλιώς δε γίνεται να ανταπεξέλθεις. Όλη τη χρονιά δουλεύουμε για αυτήν την κατάσταση, αφού γνωρίζαμε πως εάν δεν πάρουμε το πρωτάθλημα θα παίξουμε στα πλέι οφ. Θεωρώ λοιπόν ότι όλοι μας θα ανταπεξέλθουμε».

- Ακολουθεί η αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Ένα γήπεδο στο οποίο ο ΠΑΟΚ δυσκολεύεται. Σκέφτεστε μόνο τη νίκη ή και την ισοπαλία;
«Ο Ατρόμητος είναι μια πολύ σοβαρή ομάδα. Εμείς όμως θα πάμε για να κερδίσουμε, γιατί θέλουμε την πρωτιά. Πάμε για τη νίκη».

- Ποιος είναι τελικά ο πιο δύσκολος αντίπαλος του ΠΑΟΚ σε αυτά τα πλέι οφ; Μία από τις τρεις ομάδες ή ο κακός του εαυτός;
«Όλες οι ομάδες βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Απλά ο Ατρόμητος θεωρώ ότι είναι η πιο σοβαρή ομάδα από τους αντιπάλους. Πρώτος θα βγει αυτός που θα το θέλει πιο πολύ, θα επιδείξει περισσότερο πάθος και δύναμη και θα έχει και τύχη».

- Από τον περασμένο Νοέμβριο μετράς πλέον αρκετές συμμετοχές στην επαγγελματική ομάδα. Πως αισθάνεσαι με την εξέλιξή σου αυτή;
«Για να είμαι ειλικρινής, δεν το περίμενα. Γιατί έγιναν όλα ξαφνικά. Πήγα εθνική, με κάλεσαν πίσω, έπαιξα με τον Παναιτωλικό. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου και όλους όσους με βοήθησαν και μου έδωσαν αυτήν την ευκαιρία. Μέσα από τα παιχνίδια προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για να τους ικανοποιήσω».

- Ποιες είναι οι σκέψεις σου ως αριστερό μπακ;
«Προσπαθώ να κάνω ό,τι μου λέει ο προπονητής. Αλλά μέσα στο παιχνίδι, μου βγαίνουν αρκετές φορές και αυθόρμητες ενέργειες. Σίγουρα παίρνω στοιχεία και από συμπαίκτες μου και κυρίως τον Λίνο, που είναι ο βασικός αριστερός ακραίος αμυντικός της ομάδας. Είναι μεγάλος παίκτης, τακτικά και επιθετικά είναι πολύ καλός και επιδιώκω να μαθαίνω από αυτόν».

- Ο κόσμος του ΠΑΟΚ σε στηρίζει συνεχώς και σε χειροκροτεί ακόμα και στα λάθη σου; Πως το βιώνεις όλο αυτό;
«Τους ευχαριστώ πολύ για τη στήριξη. Αλλά πιστεύω ότι αυτό πρέπει να γίνεται με όλους τους ποδοσφαιριστές και όχι μόνο με τα νέα παιδιά. Όταν κάνεις μια λάθος πάσα ή ένα λάθος γέμισμα και σε γιουχάρει το γήπεδο, μετά η ψυχολογία σου πέφτει και διστάζεις να το ξανακάνεις, ακόμα κι αν έχεις καλύτερες προϋποθέσεις. Βλέπω ότι ο κόσμος με πιστεύει και προσπαθώ να τον ανταμείψω».

Ο μέντορας και οι ομάδες νέων

- Υπάρχει κάποιος συμπαίκτης σου, ο οποίος μπορεί να θεωρηθεί μέντοράς σου;
«Ο Στέλιος Μαλεζάς. Με έχει από κοντά, μου δίνει συνεχώς συμβουλές, αλλά και με… κράζει στα λάθη. Δεν το κάνει από κακία, αλλά επειδή θέλει να εξελιχθώ. Με βοηθάει να βελτιώνομαι και νομίζω ότι το όφελος που έχω, φαίνεται μέσα στο γήπεδο».

- Η παρουσία σου, μαζί με αυτήν του Γεωργιάδη, είναι ένα μήνυμα της νέας γενιάς στην ομάδα, ότι μπορεί να κρατήσει την ομάδα;
«Πάντα χρειαζόμαστε τη βοήθεια των πιο έμπειρων παικτών. Όπως σας είπα, αν δεν ήταν ο Φωτάκης, εγώ θα δε θα έκανα αυτήν την προσπάθεια. Υπάρχει ταλέντο και στη β? ομάδα. Αρκεί φυσικά τα παιδιά να το δείξουνε».

- Η β? ομάδα, όπως και η γ?, διεκδικούν τον τίτλο στα πρωταθλήματα στα οποία συμμετέχουν. Τι θα έλεγες σε αυτά τα νεαρά παιδιά που έρχονται από πίσω και ακολουθούν τα δικά σου βήματα;

«Προσωπικά δε χάρηκα πρωτάθλημα με τη β? ομάδα. Ευελπιστώ να το κατακτήσουν τα παιδιά που είναι τώρα στο ρόστερ. Γίνεται δουλειά στα τμήματα υποδομής και τα παιδιά το αξίζουν. Προσπαθούν πολύ, το διαπίστωσα στην αρχή της σεζόν, όταν ακόμα έκανα προπονήσεις με τη β? ομάδα. Πιστεύω ότι έχουν, αν όχι την καλύτερη, σίγουρα μία από τις τρεις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα».

Το πιο δύσκολο ματς και το ελάττωμα


- Ποιο ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι που έχεις παίξει έως τώρα;
«Με την Ουντινέζε στο «Φρίουλι». Ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Μας πίεσαν πολύ, δεν μπορούσαμε να αλλάξουμε πάσα. Τακτικά αυτή η ομάδα ήταν φοβερή, δεν έχω δει κάτι καλύτερο».

- Ποιο θεωρείς ότι είναι το ελάττωμά σου;
«Πολλές φορές είμαι επιπόλαιος, δε σκέφτομαι. Ή μάλλον σκέφτομαι πως θα πάρω την μπάλα και θα περάσω. Ίσως είναι ενθουσιασμός, αλλά πιστεύω ότι είναι μεγάλο λάθος».

Η απίστευτη εμπειρία του Λονδίνου

- Μια φάση που σε σημάδεψε είναι αναμφισβήτητα η άδικη αποβολή σου στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν». Μετά από τόσους μήνες τι έχεις να πεις για εκείνη τη στιγμή, αλλά και εκείνο το παιχνίδι γενικότερα;
«Καταρχάς θέλω να πω πως δεν έκανα χέρι. Η μπάλα με βρήκε στα δεξιά πλευρά. Ήταν μια απίστευτη εμπειρία να παίζεις σε ένα τέτοιο γήπεδο. Ήρθε την πρώτη φορά η μπάλα τη βγάζω, ήρθε δεύτερη, με βρίσκει στα πλευρά και ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι. Ήταν άδικο».

- Πως έζησες στη συνέχεια τον αγώνα έξω από τον αγωνιστικό χώρο;
«Έξω ήταν πιο δύσκολο. Είχαμε μείνει με δέκα παίκτες κι αν η Τότεναμ γυρνούσε το σκορ, μετά θα ένιωθα ότι έφταιγα, έστω κι αν η αποβολή μου ήταν άδικη». 
 
πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: