Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Σηφάκης: «Δεν ήθελα να τελειώσει έτσι»

Στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρώην πλέον τερματοφύλακας του Άρη, Μιχάλης Σηφάκης, ο οποίος μίλησε για τα τέσσερα χρόνια που πέρασε στον Άρη, αλλά και για την Εθνική ομάδα. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το επόμενο σταθμό στην καριέρα του: «Είναι ακόμα νωρίς. Τώρα έχω μερικές ημέρες για ξεκούραση. Στην πορεία θα αναζητήσω τον επόμενο σταθμό της καριέρας μου».

Για το τι κρατάει από την τετράχρονη παρουσία του στον Άρη: «Φέτος ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά. Δεν θα ήθελα να κλείσει έτσι η παρουσία μου στον Άρη. Γιατί είχα αυτό το θέμα με τον τραυματισμό και την εγχείρηση και έπαιξα πολύ λίγο. Όσο για τα τέσσερα χρόνια που πέρασα στον Άρη ήταν πολύ σημαντικά για την καριέρα μου. Ήμουν σε μια ομάδα με υψηλούς στόχους και φιλοδοξίες. Είχαμε καλές χρονιές. Η ομάδα είχε μια πολύ καλή παρουσία στο Europa League και έφθασε μέχρι και τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας».

Για το πότε πίστεψε ότι ο Άρης μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω: «Το πίστεψα με τον ερχομό του κ.Κούπερ στον Άρη».

Για την Εθνική ομάδα: «Είμαι πολύ χαρούμενος που μέσω του Άρη κατάφερα να γίνω βασικός στην Εθνική ομάδα. Για πρώτη φορά ο Άρης είχε τόσους πολλούς ποδοσφαιριστές στην Εθνική ομάδα. Σίγουρα η αποχή μου από την αγωνιστική δράση ήταν μεγάλη. Γι' αυτό θα ακολουθήσω ατομικό πρόγραμμα έτσι ώστε να είναι έτοιμος. Εύχομαι να είμαι στους 23 εκλεκτούς του κυρίου Σάντος. Από θέμα υγείας είμαι πάρα πολύ καλά. Το μόνο που μου λείπει είναι τα παιχνίδια. Το διάστημα αυτό της αποχής μου ήταν πολύ μεγάλο. Ωστόσο από τη Δευτέρα ξεκινάω ατομικό πρόγραμμα μέχρι και τις 22 του μήνα. Είναι σημαντικό για κάθε Έλληνα ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται στην Εθνική ομάδα. Πόσο μάλλον όταν αυτή η ομάδα είναι η αγαπημένη όλων των Ελλήνων και μας έχει κάνει υπερηφάνους με τις επιτυχίες της».

Για την επιλογή του να κάνει την επέμβαση στα μέσα της αγωνιστικής περιόδου: «Επειδή έχουν ακουστεί πάρα πολλά. Είχα ένα πρόβλημα που το αντιμετώπιζα εδώ και ενάμιση χρόνο. Ήταν ένας τραυματισμός από την εποχή που ήταν ο κύριος Κούπερ προπονητής. Το γνώριζε ο πρόεδρος, η διοίκηση και όλοι στον Άρη. Για μένα ήταν η χειρότερη στιγμή που ήρθε η επέμβαση. Ο πιο χαμένος στην όλη υπόθεση ήμουν εγώ. Είναι πολύ δύσκολο για ένα ποδοσφαιριστή που έχει μάθει να παίζει σε κάθε ματς και να μετράει πάνω από 100 συμμετοχές. Είχα βγάλει όλη την προετοιμασία με τον Άρη πολύ καλά, είχα παίξει φιλικά και επίσημα και μάλιστα είχα παίξει και τρία παιχνίδια με την Εθνική. Είχα ενοχλήσεις και πήγα στο Βέλγιο για να πάρω μια δεύτερη γνώμη. Το πρόβλημα είχε προχωρήσει πολύ και έπρεπε να κάνω εγχείρηση».

Για το πως ζούσε την πορεία της ομάδας του Άρη από έξω: «Ήταν πολύ λυπηρό. Τα πράγματα για την ομάδα μου φέτος δεν ήταν τόσα ευχάριστα. Παρόλα αυτά στο δεύτερο γύρο η ομάδα πήγε πολύ καλά και εάν δεν υπήρχε η αφαίρεση των τριών βαθμών ίσως να έμπαινε στα πλέι οφ. Στο αγωνιστικό κομμάτι αυτό που έπρεπε να κάνουμε οι ποδοσφαιριστές στο τέλος το έκαναν».

Τέλος κλείνοντας ο Μιχάλης Σηφάκης έστειλε ένα μήνυμα στον κόσμο του Άρη: «Πέρασα όμορφες και άσχημες στιγμές. Είχαμε και επιτυχίες και αποτυχίες. Ήταν τέσσερα πολύ σημαντικά χρόνια για την καριέρα μου. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο του Άρη για τη συμπαράσταση του. Τους ευχαριστώ πολύ. Όποιες διαφωνίες μέσα σε εισαγωγικά είχαμε μας βοήθησαν να γίνουμε καλύτεροι. Όταν φεύγεις από μια ομάδα να αφήνεις μια προίκα. Εύχομαι η νέα γενιά να βρει κάτι από εμένα και ο Άρης με τα νέα παιδιά να έχει ακόμα περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: