Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Οι δύο στόχοι του Αλαφούζου!!

Η διοίκηση σωτηρίας του Αλαφούζου πιάνει δουλειά από την Τρίτη με βασικούς στόχους την αποφυγή της χρεοκοπίας και τη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Γράφει ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης.
Οι δύο στόχοι του Αλαφούζου
Το Σωματείο Φίλων του Παναθηναϊκού πήρε σάρκα και οστά με βασικό μέλημα την μετατροπή της ΠΑΕ σε εταιρεία λαϊκής βάσης, δηλαδή οι μετοχές στα χέρια των οπαδών στα πρότυπα της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μπαρτσελόνα αλλά και της Σάλκε, με τη γερμανική ομάδα να αποτελεί ένα παράδειγμα για το εγχείρημα του Γιάννη Αλαφούζου.
Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθεί ο τρόπος έγγραφης στο Σωματείο και το εγχείρημα θα χρειαστεί περίπου δύο μήνες για να λειτουργήσει, με τον Γιάννη Αλαφούζο να έχει συμφωνήσει σε όλα με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Το 54,7 % των μετοχών της ΠΑΕ θα μεταβιβαστεί στο Σωματείο και παράλληλα η ΓΗΠΕΛ θα περάσει στα χέρια του Τζίγκερ έναντι ενός ευρώ!
Ωστόσο, επειδή τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει απελπιστικά, η ομάδα Αλαφούζου θα αναλάβει προσωρινά από την Τρίτη τη διοίκηση της ΠΑΕ, με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη να ψηφίζει τα 13 μέλη που θα του προτείνει ο κ. Αλαφούζος, ενώ οι υπόλοιποι μέτοχοι καλούνται να ορίσουν τα υπόλοιπα 7 μέλη.
Ο Δημήτρης Γόντικας θα αναλάβει να τρέξει την ΠΑΕ, με τον Γιάννη Αλαφούζο να μπαίνει πιθανότατα και ο ίδιος στο νέο Δ.Σ. με πρώτο στόχο την αδειοδότηση για τη νέα σεζόν. Η ομάδα Αλαφούζου έχει συγκεντρώσει για το ξεκίνημα 3 εκ. ευρώ και θα χρειαστούν 4,2 εκ. ευρώ έως τα τέλη Μαϊου προκειμένου να περάσει στο επόμενο και δύσκολο στάδιο.
Πιο συγκεκριμένα, τον Ιούνιο ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να προχωρήσει σε πληρωμές και διακανονισμούς για οφειλές ύψους 15 εκ. ευρώ ώστε να αγωνιστεί στην Ευρώπη. Αυτό είναι και το δύσκολο κομμάτι. Λογικά ο σκόπελος του Μαϊου θα ξεπεραστεί αλλά η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη για τον Ιούνιο.
Ο Γιάννης Αλαφούζος εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει το πλάνο της λαϊκής βάσης, ανεξάρτητα από το αν θα πάρει άδεια για την Ευρώπη η ομάδα, θα πρέπει να θεωρήσουμε δεδομένο πως το μπάτζετ θα μειωθεί αισθητά για τη νέα σεζόν με νέους και Έλληνες παίκτες, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο επιστροφής του "τριφυλλιού" στη Λεωφόρο.
Ο Παναθηναϊκός αλλάζει σελίδα με την μετατροπή της ΠΑΕ σε εταιρεία λαϊκής βάσης, 4 χρόνια μετά την εφαρμογή του μοντέλου της πολυμετοχικότητας. Σίγουρα το εγχείρημα είναι δύσκολο στους καιρούς που ζούμε αλλά είναι η μοναδική πρόταση που υπάρχει στο τραπέζι για τη σωτηρία του "τριφυλλιού".
Πηγή: contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: