Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Ο ποδοσφαιριστής και το… φρέσκο ψάρι!!

Το όνομα Τζίλφι Σίγκουρντσον στους περισσότερους από εμάς, δεν λέει κάτι.
Ο ποδοσφαιριστής και το… φρέσκο ψάρι!
Ο Σίγκουρντσον, λοιπόν, είναι ένας 23χρονος Ισλανδός ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται στη Σουόνσι, δανεικός από τη Χόφενχαϊμ, πραγματοποιώντας μία πολλή καλή χρονιά με τη φανέλα των “Κύκνων”.
To περίεργο με τον Ισλανδό άσσο ξεκινά από τον τρόπο που διάλεξε να διαχειριστεί τα χρήματα που έχει κερδίσει από το ποδόσφαιρο.
Ο Σίγκουρντσον, λοιπόν, δεν αγόρασε πολυτελέστατα σπίτια και αυτοκίνητα, ούτε άνοιξε εστιατόρια και μπαρ, όπως κάνουν οι περισσότεροι συνάδελφοί του, ιδίως στη χώρα μας, αλλά προτίμησε να επενδύσει τα χρήματά του αγοράζοντας ένα εργοστάσιο ψαριών στη χώρα του!
Η πλήρης αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο εργοστάσιο είχε κλείσει λόγω χρεών, με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού στο χωριό Φλατέιρι να αντιμετωπίζει έντονο βιοποριστικό πρόβλημα.
Έτσι, ο Σίγκουρντσον , ο οποίος σημειωτέον είναι από την περιοχή του Χαφναρφιόρντουρ και όχι από το Φλατέιρι, αποφάσισε να βοηθήσει όσο μπορεί τους συμπατριώτες του, με αυτή του την πράξη.
Τέλος, εννοείται ότι ο ποδοσφαιριστής στη χώρα του αντιμετωπίζεται σαν εθνικός σωτήρας, ενώ, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει στο παρελθόν, μισεί το ψάρεμα, αν και είναι το βασικό χόμπι και ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στη βιομηχανία της Ισλανδίας.

πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: