Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Στη ...στενή Ολυμπιονίκης για 7,2 κιλά κοκαΐνης!!

Στη φυλακή θα περάσει τα υπόλοιπα εννέα χρόνια και τέσσερις μήνες της ζωής του ο Βούλγαρος Ολυμπιονίκης, Γκάλαμπιν Μποέφσκι.
Στη ...στενή Ολυμπιονίκης για 7,2 κιλά κοκαΐνης!
Ο 37χρονος χρυσός ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής της άρσης βαρών είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο του Σάο Πάολο, πριν από πέντε μήνες, όταν σε μια βαλίτσα του, σε κρυφό πάτο, βρέθηκαν 7,2 κιλά κοκαΐνης!
Στην απολογία του ο Μποέφσκι υποστήριξε πως δεν γνώριζε τίποτα και πως αγόρασε τη βαλίτσα εκείνη τη στιγμή από κατάστημα του αεροδρομίου γιατί είχε χαλάσει η δική του!
Επίσης, εξήγησε πως είχε βρεθεί στη Βραζιλία για να παρακολουθήσει την μικρή κόρη του που έπαιζε σε τουρνουά τένις.
Δικαστές και εισαγγελείς δεν πείστηκαν, λέγοντας πως κανείς δεν θα έκρυβε ναρκωτικά σε βαλίτσα καταστήματος και τον ρώτησαν πώς δεν κατάλαβε το βάρος της όταν την αγόρασε κενή.
"Η ποσότητα που βρέθηκε στην κατοχή του και το γεγονός πως ταξίδευε στην Ευρώπη δείχνουν πως δεν ήταν για προσωπική χρήση η κοκαΐνη, αλλά είχε σκοπό να διακινήσει τα ναρκωτικά και να επωφεληθεί οικονομικά", έκρινε ο δικαστής.
Ο Βραζιλιανός συνήγορος του Βούλγαρου δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Βραζιλίας.
Να σημειωθεί πως ο Μποέφσκι δεν είχε λευκό μητρώο, καθώς το 2004 είχε τιμωρηθεί από την παγκόσμια ομοσπονδία άρσης βαρών με οκτώ χρόνια αποκλεισμού λόγω ντόπινγκ.
Πηγή: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: