Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Συνταγή για δραμαμίνες!

Ο Νίκος Παπαδογιάννης αναλύει τα νέα δεδομένα και δίνει τα προγνωστικά του για την τελική κατάταξη Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.
To τρενάκι του λούνα παρκ συνεχίζει αμείλικτο την βασανιστική πορεία του, πότε αγκομαχητό σε ανηφόρες 45 μοιρών και πότε ιλιγγιώδεις βουτιές σε κατηφορικές πλαγιές.
 Καθηλωμένες σε ένα από τα μπροστινά βαγόνια, οι δύο ομάδες που μας εκπροσωπούν στην Ευρωλίγκα ψάχνουν τρόπο για να καταπολεμήσουν τη ναυτία. Αλλά ζορίζονται. Αν δεν βρουν σύντομα δραμαμίνες, θα παρακολουθήσουν το φάιναλ-φορ από την τηλεόραση.
Στα πλέι-οφ, πάντως, ουδείς τις θέλει για παρτενέρ. Η ΤΣΣΚΑ προτιμά οποιονδήποτε άλλον αντίπαλο από την ομάδα που ξενύχιασε την αρκούδα σε δύο συνεχόμενα φάιναλ-φορ. Η Ρεάλ θυμάται από πέρυσι ότι ο Παναθηναϊκός έχει βρει το κουμπί τους.
Ακόμα και αν οι ομάδες μας τερματίσουν στην 3η και 4η θέση του Ομίλου τους, σενάριο πλέον πολύ πιθανό, θα μπουν στα προημιτελικά ντυμένες με στολή αδίστακτου καμικάζι.
Θα φτάσουν όμως στην τελική ευθεία; Θα δουν ποτέ τα καμπαναριά του Ντουόμο στον ορίζοντα;
Με τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν χθες, μόνο ο Παναθηναϊκός έχει ρεαλιστικές ελπίδες  για τη 2η θέση του Ομίλου. Το πρόγραμμά του είναι αρκετά βολικό και η υπεροχή του σε πιθανή ισοβαθμία με την Ολύμπια πολύτιμο πλεονέκτημα. Κρίμα που δεν την άφησε ξερή την περασμένη εβδομάδα με ένα τρίποντο της τελευταίας στιγμής!
Οι «πράσινοι» έχασαν με μικρή διαφορά από τη Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία και μπορούν να τη βάλουν κάτω με ένα απλό +6  στον άτυπο επαναληπτικό.
Θα είναι, όμως, αγώνας ειδικών συνθηκών αυτός της επιστροφής του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, όπως και ο αντίστοιχος με τον Ολυμπιακό την τελευταία αγωνιστική στο Φάληρο. Και ο Παναθηναϊκός δεν είναι ομάδα που ανοίγει εύκολα μεγάλες διαφορές.
Η επικίνδυνη Μάλαγα είναι το «μαύρο άλογο», αλλά ο Παναθηναϊκός (4-4 σήμερα) την περιμένει στο ΟΑΚΑ. Εάν ο πρωταθλητής Ελλάδας εκμεταλλευτεί την έδρα του και περάσει νικητής από το σπίτι της –μάλλον τελειωμένης- Εφές, θα φτάσει τις  8 νίκες και θα εξασφαλίσει την πρόκριση πριν ακόμη εκστρατεύσει στο ΣΕΦ.
Η Αρμάνι βρίσκεται σήμερα στο 6-3 και μπορεί να φτάσει στο 8-3, αλλά θα δυσκολευτεί να πετύχει την 9η νίκη στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές (Φενέρ έξω, Μπαρτσελόνα μέσα, Μάλαγα έξω).
Ο Ολυμπιακός κινδυνεύει να υποστεί 4η συνεχόμενη ήττα την ερχόμενη Παρασκευή στη Βαρκελώνη. Όπως με μαθηματική ακρίβεια συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, το χαμένο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό τον εκτροχίασε για τα καλά.
Ο τραυματισμός του Βασίλη Σπανούλη ήρθε τη χειρότερη στιγμή και ξεχαρβάλωσε την ομάδα, σε όλα τα επίπεδα. Υποθέτω ότι σιώπησαν πια αυτοί που ισχυρίζονταν ότι ο Ολυμπιακός γίνεται …καλύτερος όταν του λείπει ο αρχηγός του!
Ο Μάντζαρης και ο Σλούκας έμειναν αβοήθητοι στην περιφέρεια και η λειψανδρία επέτρεψε στη γεμάτη ενέργεια Αρμάνι να κάνει παρέλαση με συγκομιδή 90 πόντων στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Σπανούλη παρόντος, οι υπόλοιποι περιφερειακοί θα έπαιζαν απερίσπαστοι τον συνηθισμένο τους ρόλο, ιδίως στην άμυνα, δίχως να φοβούνται την κόπωση και τα φάουλ. Το καράβι θα έμπαινε στο λιμάνι χωρίς κλυδωνισμούς (όπως το παράλογο σουτ του Λοτζέσκι στο 81-80) και ο Ολυμπιακός θα κέρδιζε με 15 πόντους.
Τους «ερυθρόλευκους» (4-5) περιμένουν τρία ταξίδια γεμάτα σκοπέλους: Μπαρτσελόνα, Μάλαγα, Εφές. Στον Πειραιά έχει να παίξει με τη Λαμποράλ και τον Παναθηναϊκό. Ο,τιδήποτε λιγότερο από 4 νίκες σε αυτές τις 5 αναμετρήσεις μπορεί να τον αφήσει εκτός νυμφώνος.
Για καλή του τύχη, εξασφάλισε ήδη το πλεονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία με τη Φενέρμπαχτσε και έχει στο σακούλι του μία διαφορά 18 πόντων έναντι της Μάλαγα. Από τον Παναθηναϊκό, έχασε με 4.
Υπολογίζω ότι ο Ομπράντοβιτς (4-5) θα παίξει το τελευταίο του χαρτί στο ΟΑΚΑ, ειδάλλως θα τερματίσει με 8 νίκες μάξιμουμ και θα μείνει εκτός πλέι-οφ από κάποια δυσμενή ισοβαθμία. Δεν έχει άλλο εκτός έδρας παιχνίδι που να προσφέρεται για υπέρβαση, αφού γνώρισε ήττες στο Μιλάνο και στην Ανδαλουσία.
Η Μάλαγα, μάλιστα, τον κέρδισε με διαφορά 14 πόντων (89-75), μολονότι οι ομάδες συμβάδιζαν ως το τελευταίο πεντάλεπτο. Κάπως έτσι δεν την έπαθε στο ίδιο γήπεδο και ο Παναθηναϊκός;
Η Ουνικάχα (4-4) εμφανίζεται ισχυρή στις πιθανές ισοβαθμίες, εκτός αν εμπλακεί σε αυτές ο Ολυμπιακός, σενάριο διόλου ανεδαφικό. Εχει το πιο δύσκολο πρόγραμμα, παρά τα 4 εντός έδρας παιχνίδια: Εφές μέσα, Φενέρ έξω, Μπάρτσα και Ολυμπιακό μέσα, Παναθηναϊκό έξω, Αρμάνι μέσα. Δύσκολα θα ξεπεράσει τις 7 νίκες.
Εάν αποκλειστεί, που είναι και το πιθανότερο, θα πληρώσει ακριβά τη χαζή ήττα της πρεμιέρας από τη Λαμποράλ στη Μάλαγα. Ο άνθρωπος που κάποτε την οδήγησε στη γη της επαγγελίας, Σέρτζο Σκαριόλο, έκανε μεγάλη ζημιά στην ομάδα της καρδιάς του.
Ο Όμιλος αποδεικνύεται τόσο περίπλοκος όσο τον περίμεναν οι περισσότεροι αναλυτές στο ξεκίνημά του.
Η Ολύμπια Μιλάνου παρουσιάστηκε ισχυρή πέρα από κάθε προσδοκία, αφού πέτυχε διάνα (με Χάκετ, Λαουάλ) στο παζάρι του χειμώνα, όπου που άλλες ομάδες, όνομα και μη χωριό, απέτυχαν παταγωδώς.
Ο Ολυμπιακός και η Φενέρμπαχτσε κλυδωνίζονται, η Μπαρτσελόνα κάνει παρέλαση, η Εφές με τη Λαμποράλ παίζουν τον αναμενόμενο ρόλο του κομπάρσου, ο Παναθηναϊκός με τη Μάλαγα έχουν πορεία συμβατή με τις προσδοκίες.
Η πρόχειρη ανάλυση των δεδομένων με κάνει να πιστεύω ότι οι δύο ομάδες μας θα προκριθούν στα πλέι-οφ και ότι ο Παναθηναϊκός έχει σοβαρές πιθανότητες να τερματίσει 2ος και να αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας τη παλιά του πελάτισσα Μακάμπι.
Ο Ολυμπιακός δύσκολα θα αποφύγει τον λάκκο των λεόντων, της Μαδρίτης ή της Μόσχας. Αλλά και ποιος φοβάται αυτή την ΤΣΣΚΑ;
Σημειώστε εδώ ότι η ομάδα του Μπλατ και του Σοφοκλή Σχορτσανίτη συνεχίζει χωρίς ήττες εκτός προγράμματος, ενώ οι Ρώσοι ηττήθηκαν στο Βελιγράδι και πήραν 4 νίκες στον πόντο. Εκαναν όμως κομμάτια στη Μόσχα τόσο τη Ρεάλ (+14) όσο και τη Μακάμπι (+36).
Όλα δείχνουν ότι τα τέσσερα ζευγάρια θα κριθούν πάνω στο νήμα. Ας περιμένουμε, λοιπόν, να δούμε τι θα βγάζει η ζυγαριά μετά το τέλος κάθε αγωνιστικής. Όπως βλέπετε, το τρενάκι ταξιδεύει σαν τρελό και τα δεδομένα αλλάζουν εβδομάδα με εβδομάδα.
Τον παμπόνηρο Ομπράντοβιτς, φερ'ειπείν, πρώτα θα τον δω ξαπλωμένο στο καναβάτσο και μετά θα τον ξεγράψω.
Πηγή: gazzetta.gr

Ο Αργυρης, ο Φραγκίσκος και ο... Μαχόρν!!

Στην ένατη αγωνιστική του Τop 16 της Ευρωλίγκας ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Λαμποράλ Κούτσα και παρά την απουσία του Λαμάρ Οντομ ο Βασίλης Σκουντής βρίσκει την ευκαιρία να θυμηθεί την πρώτη φορά που οι πράσινοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με έναν σταρ και πρωταθλητή του ΝΒΑ...
Οφείλω να ομολογήσω ότι η απουσία του Λαμάρ Οντομ από τον αποψινό αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Λαμποράλ Κούτσα μου χάλασε το... αριστούργημα: βασικά μου χάλασε την ιδέα, αλλά όπως λένε και στο δικό του το χωριό (το Κουίνς της Νέας Υόρκης), "είναι κρίμα ν' αφήσεις μια λεπτομέρεια να σου χαλάσει μια όμορφη ιστορία"!
Θα ήταν όντως μια όμορφη ιστορία εάν ο επί δέκα πέντε συναπτά έτη πρωταγωνιστής του ΝΒΑ (με μέσο όρο 13.3 πόντους, 8.4 ριμπάουντ και 3.7 ασίστ, που δεν τα λες και ευκαταφρόνητα νούμερα), δις πρωταθλητής (με τους Λέικερς, 2009 και 2010) και κάτοχος δυο μεταλλίων με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ περπατούσε αύριο στο... red carpet του ΟΑΚΑ. Ο όρος προέρχεται από τη νωπή απονομή των κινηματογραφικών βραβείων Οσκαρ και τον χρησιμοποιώ επίτηδες, καθότι ο Οντομ έχει άμεση και έμμεση σχέση με την καλλιτεχνία, χώρια που το σπίτι του Παναθηναϊκού θα του ξυπνούσε και αναμνήσεις από το παρελθόν: πλάκα πλάκα ο 35χρονος Αμερικανός φόργουορντ πάτησε το παρκέ του ΟΑΚΑ τόσο στην τελική φάση του Ολυμπιακού Τουρνουά του 2004, όπου οι Αμερικανοί κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο, όσο και στο Dream Game (Ελλάδα-ΗΠΑ), τις παραμονές του Mundobasket του 2010.
Aτυχήσαμε όμως γενικώς: κι εμείς που δεν θα τον (ξανα)δούμε από κοντά και ο ίδιος διότι ενώ τα 'χε χύμα με τη μετρίως μέτρια εκκίνηση του στη Λαμποράλ Κούτσα, του 'ρθαν και τσουβαλάτα με τον μυϊκό σπασμό τον οποίο υπέστη και τον κράτησε στη Βιτόρια...
Οι φήμες ότι φοβήθηκε μήπως δει τον ουρανό σφοντύλι από τις τάπες του Λάσμε και του Γκιστ, προφανώς ελέγχονται ως αναληθείς!
Στα σοβαρά τώρα: ο Οντομ μπορεί να μην έκανε τη χάρη στο ελληνικό φιλοθεάμον κοινό που (θα) λαχταρούσε να δει από κοντά αυτόν ο οποίος βρίσκεται στο Νο 1 της λίστας των παικτών που έχουν αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα (από τη σεζόν 2000-01 και εντεύθεν)και κουβαλάνε την πιο πλούσια καριέρα στο ΝΒΑ (961 ματς κανονικής περιόδου και 108 σε πλέι οφς, με τους Κλίπερς, το Μαϊάμι, τους Λέικερς και τους Μάβερικς), αλλά θα το αντέξουμε!
Δεν ξέρω εάν για τον συνηθισμένο στην μπασκετική καλοζωία του ΝΒΑ και στην καλιφορνέζικη χλιδή, Οντομ, η παρουσία στη Λαμποράλ Κούτσα συνιστά δυσμενή μετάθεση και υποβιβασμό. Σίγουρα πάντως ο εξοστρακισμός του από το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου δεν θα του ήταν και πολύ ευχάριστος, αλλά όπως είπε και ο ίδιος, κατά την επίσημη παρουσίαση του από τους Βάσκους, "less is more".

Φιλοσοφημένη κουβέντα, διότι όπως λέμε και στα δικά μας τα χωριά, απ' το ολότελα, καλή κι η Παναγιώταινα!
Ο πλέον εξάκις πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκός έκανε το ντεμπούτο του στα Κύπελλα Ευρώπης τη σεζόν 1961-62, με αντίπαλο τη Χάποελ Τελ Αβίβ, ενώ την επόμενη χρονιά, στα εγκαίνια κιόλας του "Τάφου του Ινδού", αποκλείστηκε από τη βασίλισσα Ρεάλ Μαδρίτης. Τις επόμενες πέντε περιόδους έμεινε εκτός νυμφώνος, επέστρεψε το 1967-68 και έκτοτε συμμετείχε ανελλιπώς έως και τη σεζόν 1992-93, όταν στα πλέι οφς που έκριναν τις θέσεις στο Κύπελλο Κόρατς αποκλείστηκε από τον Πανιώνιο, στο επεισοδιακό (και ελέω της διακοπής του) ματς που διεξήχθη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και σημαδεύθηκε από το triple double figure του Φάνη Χριστοδούλου.
Εναν χρόνο νωρίτερα (1991-92), στο πλαίσιο των "16" του Κυπέλλου Κόρατς, ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να αντιμετωπίσει για πρώτη φορά έναν σούπερ σταρ του ΝΒΑ. Είχε βρει και στο παρελθόν απέναντι του παίκτες ολκής, ωστόσο τα παλαιότερα χρόνια ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού εκείνοι που παράταγαν το ΝΒΑ για να αγωνιστούν στην Ευρώπη, οπότε τέτοιες ευκαιρίες απλώς; σπάνιζαν...
Ηρθε όμως το πλήρωμα του χρόνου για να βιώσουν οι "πράσινοι" ,ια τέτοια εμπειρία και αυτό η ευρωπαϊκή πιάτσα το οφείλει στον συχωρεμένο Ραούλ Γκαρντίνι, ο οποίος όμως δεν χάρηκε για πολύ το όραμα και την επένδυση του, καθώς μετά από λίγα χρόνια αυτοκτόνησε λόγω των χρεών του!
Ο Γκαρντίνι είχε εκτός των άλλων στην περιουσία του τη Βίρτους Ρόμα, η οποία εκείνη την περίοδο, βρέθηκε στο δρόμο του Παναθηναϊκού με το όνομα (της εφημερίδας) Messagero, που ανήκε στον Ιταλό μαικήνα. Στον ίδιο όμιλο έπεσαν επίσης η ισπανική Σαραγόσα και η γαλλική Σολέ, με τους "πράσινους" να σημειώνουν μία νίκη και πέντε ήττες σε έξι αγώνες: επιβλήθηκαν στην Αθήνα της Σαραγόσα με 71-67 και ηττήθηκαν στα υπόλοιπα πέντε ματς, μεταξύ αυτών και στα δυο με τους Ιταλούς, με σκορ 84-75 στη Ρώμη και 99-96 στο ΣΕΦ, όπου στεγάζονταν εκείνη την εποχή.
Η Ρόμα είχε τινάξει την μπάνκα στον αέρα το καλοκαίρι του 1989 όταν "έκλεψε" από το ΝΒΑ τον Μπράιαν Σο και τον Ντάνι Φέρι, ενώ το 1990 άρπαξε τον δις πρωταθλητή Ευρώπης με τη Γιουγκοπλάστικα Σπλιτ (και (μετέπειτα παίκτη του Παναθηναϊκού) Ντίνο Ράτζα και το περίφημο (ειδικότερα για τις αμυντικές ικανότητες του) Μάικλ Κούπερ, ο οποίος είχε καλυμμένα και τα πέντε δάκτυλα του ενός χεριού του από τα ισάριθμα πρωταθλήματα με τους Λέικερς, στους οποίους έπαιξε επί δώδεκα συναπτές σεζόν. Ο Κούπερ έπαιξε μία σεζόν και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, ενώ η Ρόμα διέθετε και τέσσερις Ιταλούς διεθνείς, τους οποίους ο συχωρεμένος είχε χρυσώσει: τον Φάουστο Μπάρνια από την Ολύμπια Μιλάνο,τον Αλεσάντρο Φαντότσι από τη Λιβόρνο, τον Στέφανο Ατρούια (πόιντ γκαρντ της ΑΕΚ, επί ημερών Ιωαννίδη) και τον Αντρέα Νικολάι από τη Μοντεκατίνι σε μια μεταγραφή που παραμένει η ακριβότερη στην ιστορία του ιταλικού μπάσκετ, καθότι κόστισε 13 δισεκατομμύρια λιρέτες!
Επίτηδες το πήγα λάου λάου και άφησα τελευταίο τον σούπερ σταρ εκείνης της ομάδας, που είχε κατακτήσει έναν τίτλο στο ΝΒΑ, αφήνοντας έντονα τα ίχνη του στη συμμορία της Motown: ήταν ένας από τους σκληρούς του Ντητρόιτ, ο Ντέρικ Αλεν Μαχόρν!
Ο Ρικ γεννήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου του 1958 στο Χάρτφορντ, έχει ύψος 2.08, αγωνιζόταν στη θέση του σέντερ, αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του Χάμπτον και επιλέχθηκε στο Νο 35 του ντραφτ του 1980 από τους Γουάσινγκτον Μπούλετς, στους οποίους αγωνίστηκε επί πέντε σεζόν. Από το 1985 έως το 1989 αγωνίστηκε στους Πίστονς και εν συνεχεία έπαιξε για δυο σεζόν στους Σίξερς όπου έβαλε πλάτη στον νεότερο του Τσαρλς Μπάρκλεϊ, δημιουργώντας το περίφημο ντουέτο "Thump N' Bump"! Το καλοκαίρι του '91 αφίχθη μετά βαίων και κλάδων στην "αιώνια πόλη", ενώ μετά το διάλειμμα του στην Ευρώπη, επέστρεψε στο ΝΒΑ με τους Νετς (1992-96) και εν συνεχεία ξανά με τους Πίστονς (1996-98) και με τους Σίξερς (1999),
Τη σεζόν 1988-89 ο Μαχόρν στέφθηκε πρωταθλητής του ΝΒΑ με τα "Bad Boys" του συχωρεμένου Τσακ Ντέιλι, τα οποία στη σειρά των τελικών σκούπισαν με συνοπτικές διαδικασίες(4-0) τους Λέικερς! Σε εκείνη την ομάδα, η οποία την επόμενη σεζόν πέτυχε το repeat αγωνίζονταν επίσης ο Αντριαν Ντάντλεϊ, ο Αίζέα Τόμας, ο Τζόε Ντουάρς, ο Μαρκ Αγκουάιρ, ο Βίνι (Microwave) Τζόνσον, ο Μπιλ Λαϊμπίρ, ο Ντένις Ρόντμαν, ο Τζέημς Εντουαρντς, ο (για ένα φεγγάρι τη σεζόν 1996-97, παίκτης του Παναθηναϊκού) Τζον Σάλεϊ, ο Μάικλ Γουίλιαμς, οι Τζον Λονγκ, ο (Chocolate Thunder)Ντάριλ Ντόουκινς, που αργότερα έπαιξε στη Φίλιπς Μιλάνο και ο Πέις Μάνιον (Καντού).
Ηταν όλοι τους σκληροί, βρόμικοι στο παιχνίδι τους και πολύ κακοί, αλλά ο Μαχόρν ήταν ο πιο κακός απ' όλους και γι αυτό μάλιστα ο επίσημος εκφωνητής των Πίστονς, ο Τζορτζ Μπλάχα τον αποκαλούσε "Τhe Baddest Bad Boy"!Αναγκάστηκε να καταφύγει σε αυτό το στιλ παιχνιδιού ο Μαχόρν, αφενός λόγω του αγωνιστικού ύφους των Πίστονς και αφετέρου για να καλύψει την εγγενή αδυναμία του στο άλμα.
Το πόσο κακός ήταν ο Μαχόρν (ξανα)φάνηκε στην καριέρα του ως προπονητής: στις 22 Ιουλίου του 2008 στη διάρκεια του αγώνα των Σοκ του Ντητρόιτ (όπου ήταν ασίσταντ του Λαϊμπίρ) με τις Σπαρκς του Λος Αντζελες κτύπησε και έριξε κάτω τη Λίζα Λέσλι με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με αποκλεισμό δυο αγωνιστικών!
Το πόσο κακός ήταν ο Μαχόρν το κατάλαβαν δυο φορές και οι παίκτες του Παναθηναϊκού (συμπεριλαμβανομένων του Αργύρη Πεδουλάκη και του Φραγκίσκου Αλβέρτη ο οποίος διήνυε την παρθενική σεζόν του με την πράσινη φανέλα), που έβλεπαν τους δολοφονικούς αγκώνες του να προσγειώνονται στα κορμιά τους! Παρ' όλα αυτά οι "πράσινοι" υπήρξαν ανταγωνιστικοί και στα δυο ματς κόντρα στη Μεσατζέρο, μάλιστα το δεύτερο το έχασαν στην παράταση με τον τότε 18χρόνο Νίκο Οικονόμου να αστοχεί στο κρισιμότερο σουτ στη λήξη της κανονικής διάρκειας.
Στις 4 Δεκεμβρίου του 1991 οι Ρωμαίοι νίκησαν τον Παναθηναϊκό στην έδρα τους με 84-75, προεξάρχοντος του Μαχόρν ο οποίος έμεινε στο παρκέ επί 40 λεπτά, πέτυχε 31 πόντους (με 13/18 δίποντα, 5/6 βολές) και "κατέβασε" 15 ριμπάουντ. Ο Νικολάι πρόσθεσε 17 πόντους, ο Φαντότσι 14 και ο Ράτζα 9 με 7 ριμπάουντ, ενώ από πλευράς Παναθηναϊκού ο Σκοτ Ροθ που αγωνιζόταν μονάχα στην Ευρώπη "έγραψε" 28 πόντους και ο Αντόνιο Ντέηβις πέτυχεdouble-double με 22 πόντους και 11 ριμπάουντ. Επαιξαν ακόμη (με προπονητή τον Ζέλικο Παβλίσεβιτς) οι Μηνάς Γκέκος, Λιβέρης Ανδρίτσος, Νίκος Οικονόμου (3π.), Αργύρης Πεδουλάκης (7), Αργύρης Παπαπέτρου (8), Φραγκίσκος Αλβέρτης, Ντίνος Καλαμπάκος (7), Χρήστος Μυριούνης, Γιώργος Σκροπολίθας
Εναν μήνα αργότερα (8 Ιανουαρίου 1992) στο Νέο Φάληρο, η λήξη της κανονικής διάρκειας του ματς -μετά το άστοχο σουτ του Οικονόμου-βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες με 85-85, ενώ στην παράταση επικράτησε η Μεσατζέρο με 99-96. Κορυφαίοι της ιταλικής ομάδας αναδείχθηκαν ο Φαντότσι με 24 πόντους, ο Ράτζα με 22 πόντους και ο Μαχόρν με 21 πόντους (9/12δ., 3/5τρ.) και 15 ριμπάουντ. Η σύνθεση του Παναθηναϊκού: Σκροπολίθας 2, Γκέκος 21, Οικονόμου 8, Ντέηβις 19 (15ρ.), Ροθ 15 (6ρ.), Παπαπέτρου 13, Πεδουλάκης 11, Αλβέρτης, Καλαμπάκος 7.
Στη φάση των 8 η Ρόμα απέκλεισε τη γαλλική Παρί, στους ημιτελικούς ξεπέρασε το εμπόδιο της Φόρουμ Βαγιαδολίδ (παρόντος του Αρβιντας Σαμπόνις), ενώ στον διπλό εμφύλιο τελικό επικράτησε της Σκαβολίνι Πέζαρο: στον πρώτο αγώνα στη Ρώμη οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 94-94, ενώ στον δεύτερο αγώνα, στο Πέζαρο οι Ρωμαίοι νίκησαν με 99-86 και κατέκτησαν τον... χρυσοπληρωμένο τίτλο, με τον Ντίνο Ράτζα να πανηγυρίζει εν εξάλλω καταστάσει έχοντας βάψει τα μαλλιά του πράσινα!
Για την ιστορία του πράγματος σε αυτή τη σεζόν του Κυπέλλου Κόρατς ο Ρικ Μαχόρν είχε μέσο όρο 16.8 πόντους (με ποσοστά ευστοχίας 56% στα δίποντα και 72.4% στις βολές) και 10.2 ριμπάουντ.

Πηγή: gazzetta.gr

Το πιο γρήγορο γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ! (ΒΙΝΤΕΟ)

"Σκυλίσια Μέρα" με το πιο γρήγορο "πιστόλι" στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ! Ποιος παικταράς σκόραρε στο 10ο δευτερόλεπτο και σε ποιον αγώνα; Η απάντηση με βίντεο! Ήταν 7 Μαρτίου 2007 όταν όλος ο κόσμος έβλεπε το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ.
Σε ποιο ματς; Μπάγερν – Ρεάλ Μαδρίτης.
Με το που συμπληρωνόταν το 10ο δευτερόλεπτο ο Μακάι έκανε το 1-0 κι όλοι στο Μόναχο ξεσπούσαν σε πανηγύρια. Ένα απίστευτα γρήγορο γκολ.
Τελικά, η Μπάγερν επιβλήθηκε με 2-1. Προηγήθηκε 2-0 με τον Λούσιο για να μειώσει ο Φαν Νιστελρόι στο 83΄.
Ό Μακάι έπαιξε για 69΄ και τη θέση του πήρε ο Πιζάρο.
Ο αγώνας ήταν για τη φάση των "16". Η Ρεάλ είχε κερδίσει στο πρώτο ματς 3-2, η Μπάγερν επιβλήθηκε στην έδρα της 2-1 κι έτσι προκρίθηκαν οι Βαυαροί.
Δίχως πολλά λόγια, λοιπόν, δείτε το συγκεκριμένο τέρμα... 


Makaay (1-0) vs Real Madrid 07-03-2007 από CatrachoMillonario


Πηγή: sportdog.gr

«Στο τέλος το ταμείο»


Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε το νέο πρόσωπο στο διοικητικό συμβούλιο της Κοινωνίας Μελών του Άρη, Λάζαρος Παπαδόπουλος. Μίλησε για την κατάσταση στους “Κίτρινους” ανέφερε πως υπάρχουν ακόμα μαθηματικές ελπίδες και τόνισε πως το παρελθόν δεν αλλάζει και πρέπει να καταφέρει η ομάδα να κερδίσει τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ για να σωθεί!
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Λάζαρος Παπαδόπουλος:
Για το τι μπορεί να προσφέρει μέσω της ΚΜΑ:“Μακάρι να είμαστε ένα διοικητικό συμβούλιο με μικρή διάρκεια, με την έννοια πως θα βρεθεί ένας επενδυτής για να αναλάβει τα πάντα. Διαφορετικά η κοινωνία μπορεί να προσφέρει πολλά. Από εκεί και πέρα το μυαλό μας είναι στο χθεσινό ματς όπου όλοι οι Αρειανοί πρέπει να κοιτάνε για να γίνει διπλό. Μετά πρέπει να γίνει μια νέα κατάθεση ψυχής στο Χαριλάου για να ανατραπεί η κατάσταση. Αν κερδίσει τα δύο παιχνίδια αυτά θα σωθεί η ομάδα. Είμαι πάντα αισιόδοξος και τώρα είναι στο χέρι των παικτών”.
Για τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν:“Λάθη γίνανε όμως αυτά δεν αλλάζουν. Πρέπει η ψυχή μας να είναι τώρα σε αυτά τα δύο ματς γιατί ότι έγινε δεν αλλάζει”.
Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό:“Αν χάσει ο Άρης σφίγγει η θηλιά στον λαιμό του. Το επόμενο παιχνίδι στο Βικελίδης είναι ειδικό και ανεξάρτητα με την βαθμολογία έχει ιδιαιτερότητες. Όσο μαθηματικά υπάρχουν ελπίδες πρέπει να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας. Επιπλέον, όταν μια ομάδα έρχεται με ένα μεγάλο αποτέλεσμα μπορεί να χαλαρώσει. Στον Άρη θεωρώ πως του πάει πιο πολύ να κλέβει αποτελέσματα από το να παίζει παιχνίδι κατοχής”.
Για τις ευθύνες του Ηλιάδη:“Αυτή την στιγμή δεν είναι χρήσιμο να βάλουμε μια ζυγαριά και να ζυγίσουμε ποιος φταίει παραπάνω. Φταίνε και οι δύο πρόεδροι και αυτό όλοι το πιστεύουν. Τώρα όμως πρέπει να είναι όλοι οι Αρειανοί μαζί”.
Για τον ρόλο της ΚΜΑ:“Ο ρόλος της ΚΜΑ πρέπει να είναι ελεγκτικός ρόλος. Από εκεί και πέρα πρέπει να τελειώσει το πρωτάθλημα, με τον πρόεδρο που έχει τώρα και μετά θα κάτσουμε κάτω να δούμε τι είναι το καλύτερο για την ομάδα. Μετά το πρωτάθλημα έρχεται το ταμείο. Τότε θα είναι χρήσιμο να μάθουμε από τα λάθη μας”.
Για την απόφαση της ΚΜΑ να μην παραστεί στο δικαστήριο:“Αυτή η απόφαση έχει να κάνει με το ότι ο αντικειμενικός σκοπός είναι το αγωνιστικό. Είμαστε που είμαστε τακτικοί στα δικαστήρια δεν θέλουμε να γίνουμε και γραφικοί”.
Για το αν μπορεί να σωθεί ο Άρης:“Πέρυσι η ομάδα ήταν ξεγραμμένη αλλά σώθηκε. Είχε βέβαια καλύτερη βαθμολογία αλλά ελπίζουμε και πάλι να σωθούμε και θα κάνουμε ταμείο στο τέλος”.
Πηγή: arenafm.gr

45 σύνδεσμοι κατά της ΠΑΕ!!

Greece Soccer Europa League
Πριν δυο ημέρες, 37 σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ εξέδωσαν ανακοίνωσαν στην οποία έκαναν επίθεση  στην Αστυνομία για τη στάση της απέναντι στους οπαδούς του “Δικεφάλου” και ζητούσαν  την άμεση απομάκρυνση συγκεκριμένων στελεχών της ΠΑΕ αλλά και ποδοσφαιριστών της ομάδας, τους οποίους ανέφεραν ονομαστικά.
Αυτήν την ανακοίνωση, την οποία μπορείτε να την θυμηθείτε ΕΔΩ , έρχονται ακόμα 8 σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ για να την συνυπογράψουν.
Πιο συγκεκριμένα, την ανακοίνωση συνυπέγραψαν οι:
Μακεδόνες, Γιάννινα, Δεσκάτη, Λυγκηστές Φλώρινας, Λέσχη Δράμας, Λεκανοπεδίου Νευροκοπίου, Αγιος Αθανάσιος και Τρίκαλα
Πηγή: arenafm.gr

Διατροφή και ψυχολογία στο ποδόσφαιρο!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ημερίδα ψυχολογίας και διατροφολογίας διοργανώθηκε την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στην Κομοτηνή μετά από πρωτοβουλία των Τμημάτων Υποδομής του ΠΑΟΚ σε συνεργασία με την Ακαδημία Fair Play Κομοτηνής . Επρόκειτο για την πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε κάτι ανάλογο από αθλητικό σωματείο της πόλης, εξ ου και είχε μεγάλη επιτυχία με την συμμετοχή ειδικών, παιδιών-αθλητών και των γονέων τους.
Οι περίπου 120 παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν από τον Dr Ιωάννη Tζοβενή, καθηγητή ΕΚΠΑ,  για τις σωστές διατροφικές συνήθειες και τον αθλητισμό  και το ρόλο που παίζει η διατροφή στην εξέλιξη και τις επιδόσεις ενός αθλητή.
Η ψυχολόγος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Ειρήνη Ρέρα μίλησε για το πως αντιμετωπίζουν οι γονείς τα παιδιά που έχουν επιλέξει τον αθλητισμό και φυσικά, στο πως οφείλουν να συμπεριφέρονται στα παιδιά, με βαρύτητα στις καταστρεπτικές συνέπειες που αποφέρει η πίεση από τον γονιό στον εκκολαπτόμενο αθλητή. Επίσης, θέμα ήταν οι προσδοκίες των γονέων που επηρεάζουν την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών και την επίδοση τους. Ενα θέμα που ενδιαφέρει πολύ τις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ κι έχει αναλυθεί εκτενώς από την κ. Ρέρα.
Πηγή: arenafm.gr

Οι λευκοί μπορούν να πηδήξουν!! (vid)

griffin
Ο Μπλέικ Γκρίφιν αποδεικνύει πως και οι… λευκοί μπορούν να πηδήξουν πάνω από την στεφάνη προσφέροντας ένα εντυπωσιακό κάρφωμα το οποίοιο βρέθηκε στην κορυφή της λίστας με τις καλύτερες φάσεις της χθεσινής (06/03) βραδιάς στο ΝΒΑ.







Πηγή: arenafm.gr

Νέα ΑΜΚ στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ!!

Με ανοιχτή πρόσκληση στους μετόχους της εταιρίας η ΠΑΕ ΠΑΟΚ η συγκαλεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση την ερχόμενη Δευτέρα με θέμα την προκήρυξη νέας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Νέα ΑΜΚ στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ
Με ανακοίνωσή της το απόγευμα της Παρασκευής, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προκηρύσσει νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Ο «δικέφαλος του Βορρά» συγκαλεί την ερχόμενη Δευτέρα (31 Μαρτίου 2014) Έκτακτη Διοικητική Συνέλευση στα Γραφεία του γηπέδου της Τούμπας (13.00) με βασικό θέμα την ΑΜΚ.

Στη Συνέλευση έχουν δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου, είτε αυτοπροσώπως είτε με αντιπρόσωπο, όλοι οι Μέτοχοι της Εταιρίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

1. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με καταβολή μετρητών και την έκδοση νέων μετοχών με την επιφύλαξη του άρθρου 13α Κ.Ν. 2190/20 και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων στη νέα αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 παρ. 10 Κ.Ν. 2190/20.

2. Τροποποίηση του άρθρου 7 (μετοχικό κεφάλαιο) του καταστατικού της εταιρείας.

3. Διάφορα θέματα και ανακοινώσεις.

Στη Συνέλευση αυτή έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος και να ψηφίσουν, είτε αυτοπροσώπως είτε με αντιπρόσωπο, όλοι οι Μέτοχοι της Εταιρίας. Κάθε μετοχή δίνει δικαίωμα μιας ψήφου.

Διαβάστε ΕΔΩ την πρόσκληση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την Εκτακτη Γενική Συνέλευση.

Πήρε την προσωρινή διαταγή ο Σκόρδας!

Την αναστολή εκτέλεσης των αποφάσεων της τελευταίας χρονικά ΓΣ της ΚΜΑ αποφάσισε το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Στις 28 Μαρτίου θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει ο Λάμπρος Σκόρδας.

Πήρε την προσωρινή διαταγή ο Σκόρδας
Την προσωρινή διαταγή εξασφάλισε ο Λάμπρος Σκόρδας, βάσει της οποίας αναστέλλεται η εκτέλεση των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης της Κοινωνίας Μελών Άρη, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα –ως μέλος της ΚΜΑ και όχι ως επικεφαλής του συλλόγου- ώστε να ακυρωθεί η συγκεκριμένη ΓΣ, στην οποία δεν είχε παρευρεθεί, τονίζοντας ότι ήταν παράνομη και ορίστηκε δικάσιμος για 28 Μαρτίου.

Κατά τη Γενική Συνέλευση είχε αποφασισθεί η «πτώση» της νυν διοίκησης, αλλά το αίτημα που κατέθεσε η ΚΜΑ στο Ειρηνοδικείο για παύση της λειτουργίας της δεν έγινε δεκτό και θα βγει οριστική απόφαση από το Δικαστήριο στις 18 Μαρτίου.Πηγή: sport-fm.gr

Μία αγωνιστική στον Ολυμπιακό!!

Με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και βαρύ πρόστιμο τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός, για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Μία αγωνιστική στον Ολυμπιακό!
Τελικά, ο Ολυμπιακός πλήρωσε με αποκλεισμό της έδρας του το αντικείμενο στον Γιάννη Αναστασίου στο ντέρμπι της προηγούμενης Κυριακής με τον Παναθηναϊκό.

Όπως αποφάσισε η πειθαρχική επιτροπή, επιβλήθηκε ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών όπως πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ.

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι οι Πειραιώτες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν το παιχνίδι με τον Πανθρακικό την επόμενη εβδομάδα χωρίς την στήριξή των οπαδών τους.

Χαρακτηριστικά αναφέρει η Σούπερ Λίγκα στην ιστοσελίδα της...

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε την παρακάτω απόφαση στο πλαίσιο των συναντήσεων της 27ης αγωνιστικής. Αναλυτικά: ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μία (1) αγωνιστική και συνολική χρηματική ποινή τριάντα χιλιάδων ευρώ.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν έφεση κατά της απόφασης αυτής.

Πριμ παραμονής έταξε ο Σκόρδας!!

Επιπλέον κίνητρο για να τα δώσουν όλα στο υπόλοιπο της σεζόν έδωσε στους παίκτες και τα υπόλοιπα μέλη του Άρη έδωσε ο Λάμπρος Σκόρδας, τάζοντας πριμ παραμονής, αν και υπάρχουν οφειλές προς την ομάδα.

Πριμ παραμονής έταξε ο Σκόρδας!
Κουβέντα με τους αρχηγούς του Άρη έκανε ο Λάμπρος Σκόρδας με αφορμή τις οφειλές του συλλόγου στα μέλη της ομάδας.

Αφού τους ενημέρωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ γα το πώς έχει η κατάσταση, στη συνέχεια έταξε πριμ παραμονής ύψους 400.000 ευρώ, το οποίο θα πάρει το τεχνικό τιμ, αλλά και οι παίκτες που θα χρησιμοποιηθούν από εδώ και μέχρι το τέλος τη σεζόν.

Πως θα βρεθούν αυτά τα χρήματα τη στιγμή που δεν καταβάλλονται τα δεδουλευμένα εδώ και καιρό, ενώ πρόκειται για μια προσωρινή διοίκηση; Απάντηση για το πρώτο ερώτημα υπάρχει. Όπως είπε ο κ. Σκόρδας είναι τα λεφτά από τα τηλεοπτικά της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, τα οποία θα μπουν στα ταμεία της ΠΑΕ εφόσον καταφέρει η ομάδα να διατηρηθεί στην κατηγορία. Πηγή: sport-fm.gr

«Δεν είναι μπίζνες ο Ολυμπιακός»

Διαβάστε τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη σε ιαπωνικό τηλεοπτικό σταθμό για την πώληση του Μήτρογλου και τον τρόπο διοίκησης του Ολυμπιακού...

«Δεν είναι μπίζνες ο Ολυμπιακός»
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε σε ιαπωνικό τηλεοπτικό σταθμό για τον Ολυμπιακό και για τον τρόπο διοίκηση της ελληνικής ΠΑΕ.

Αφορμή αποτέλεσε το Μουντιάλ 2014 στο οποίο η Εθνική μας ομάδα αντιμετωπίζει εκείνη της Ιαπωνίας.

Στο σημερινό φύλλο της SPORTDAY δημοσιεύεται το μέρος της συνέντευξης για την πώληση του Κώστα Μήτρογλου…

«Το πιο σημαντικό στην περίπτωση του Μήτρογλου δεν ήταν τα χρήματα. Το ποδόσφαιρο μπορεί να θεωρείται από πολλούς ότι έχει να κάνει με μπίζνες, αλλά ο Ολυμπιακός είναι κάτι παραπάνω. Θέλουμε να κρατάμε τους ποδοσφαιριστές που είναι ευτυχισμένοι», τόνισε –αρχικά- ο ιδιοκτήτης της ερυθρόλευκης ΠΑΕ και πρόσθεσε:

«Ο Κώστας ήταν ευτυχισμένος, αλλά μας εξήγησε ότι το να αγωνιστεί στην Πρέμιερσιπ ήταν ένα βήμα στην καριέρα του, που ήθελε να κάνει και το δεχτήκαμε. Στόχος μας είναι να βρούμε ταλαντούχα νέα παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα που μπορούν να εξελιχθούν στον Ολυμπιακό, να φέρουν επιτυχίες και να γίνουν καλύτεροι», κατέληξε.

Κάμπελ για επιθετικός;

Να χρησιμοποιήσει τον Κάμπελ ως επιθετικό εάν χρειαστεί για ένα χρονικό διάστημα είναι μια από τις σκέψεις του Μίτσελ για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Κάμπελ για επιθετικός;
Οι ενοχλήσεις που ένιωσε στη χθεσινή προπόνηση ο Σέποβιτς δεν ανησυχούν τους υπευθύνους του Ολυμπιακού και εκτιμούν ότι θα είναι σε θέση να αγωνιστεί κατά του ΠΑΟΚ.

Ωστόσο ο Μίτσελ, λόγω των πολλών τραυματισμών, έχει ήδη αρχίσει να σκέφτεται και άλλες λύσεις για την κορυφή της επίθεσης.

Φυσικά υπάρχει και ο Βαλντές. Ο Παραγουανός και ο Κάμπελ προέρχονται από ένα φιλικό παιχνίδι μεταξύ των εθνικών τους ομάδων στο οποίο μάλιστα αγωνίστηκαν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Έτσι είναι πιθανό ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού να επιλέξει να μην τους έχει μαζί στην 11άδα ταυτόχρονα. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι ενδεχομένως να χρειαστεί μια ακόμη λύση για την γραμμή κρούσης του Ολυμπιακού, η οποία ενδεχομένως να είναι ο Κάμπελ.

Την ίδια στιγμή ο Μίτσελ έχε «ανεβάσει» στην πρώτη ομάδα και τον Βέργο. Ο νεαρός επιθετικός, του οποίου τις ικανότητες εκτιμά ο προπονητής του Ολυμπιακού συμμετέχει στις προπονήσεις το τελευταία χρονικό διάστημα… και είναι έτοιμος αν χρειαστεί να βοηθήσει και αυτός.Πηγή: sport-fm.gr

«Να επιστρέψετε δυνατοί»

Θετικά μηνύματα έλαβε ο Γιάννης Αλαφούζος στη συνάντηση που είχε με τον Μισέλ Πλατινί, ο οποίος του ανέφερε: «Είναι πολύ σημαντικό να επιστρέψετε δυνατοί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

«Να επιστρέψετε δυνατοί»
Για το θέμα των αδειοδοτήσεων και την οικονομική κατάσταση στην οποία πρέπει να προσαρμοστούν οι ομάδες τα επόμενα χρόνια, ξοδεύοντας όσα ανάλογα με τα έσοδα τους συζήτησε στη χθεσινή του συνάντηση στη Νιόν της Ελβετίας ο Γιάννης Αλαφούζος με τον Μισέλ Πλατινί. Παρών ήταν ο γενικός γραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, αλλά και η νομική σύμβουλος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Αθηνά Μπαλωμένου.

Το «τριφύλλι» έχει ένα αξιόμαχο σύνολο φέτος και το μπάτζετ υπολογίζεται στα 5 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό το γεγονός ικανοποίησε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. «Τα μηνύματα ήταν θετικά», όπως λένε οι «πράσινοι».

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο «Goal» ο Μισέλ Πλατινί, είπε μεταξύ άλλων στον πρόεδρο του Παναθηναϊκού: «Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να τα καταφέρετε στο πλάνο σας και να επιστρέψετε δυνατοί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είναι και πολύ σημαντικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο να γίνετε και πάλι πολύ ανταγωνιστικοί στο εγχώριο πρωτάθλημα».

Από την ΠΑΕ επανέλαβαν ότι τα όσα ακούγονται τον τελευταίο καιρό περί μη αδειοδότησης της ομάδας είναι «κακόβουλα σενάρια». Πηγή: sport-fm.gr

Με... ευρωπαϊκό ενδιαφέρον!

Το Μπορντό-Λιόν ξεχωρίζει στην 28η αγωνιστική του Championnat. Εκτός έδρας με την Μπαστιά των Σισέ και Μοντεστό παίζει η πρωτοπόρος Παρί Σεν Ζερμέν.

Με... ευρωπαϊκό ενδιαφέρον
Με την Κούπα να καταλήγει στην Παρί Σεν Ζερμέν μετά την ήττα της Μονακό από τη Σεντ Ετιέν την προηγούμενη αγωνιστική, που είχε ως αποτέλεσμα οι πρωταθλητές να έχουν πλέον διαφορά οκτώ πόντων από τη δεύτερη θέση… το ενδιαφέρον στη Ligue 1 επικεντρώνεται στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Το ντέρμπι Μπορντό-Λιόν που κάποτε έκρινε τον τίτλο συγκεντρώνει τα «φώτα» αυτό το σαββατοκύριακο στο γαλλικό πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι είναι στην όγδοη θέση και οι φιλοξενούμενοι στην έκτη, έχοντας απόσταση οκτώ και έξι πόντους αντίστοιχα από τον στόχο τους, που είναι η τέταρτη θέση, η οποία οδηγεί στο Europa League.

Οι δύο ομάδες προέρχονται από ανεπιτυχή αποτελέσματα, καθώς οι «Γιρονδίνοι» έχασαν με 2-0 στην έδρα της Σοσό και οι Λιονέ ήρθα ισόπαλοι εντός με την Μονπελιέ.

Η Παρί Σεν Ζερμέν, που έχει τρεις συνεχόμενες νίκες, θα αγωνιστεί εκτός με την Μπαστιά. Είναι πιθανό ο Λοράν Μπλαν να κάνει αρκετές αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, διότι μεσολάβησαν και τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων και κάποιοι από τους παίκτες του είναι κουρασμένοι.

Η Μονακό θα φιλοξενήσει την προτελευταία της βαθμολογίας Σοσό με τον Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος επέστρεψε την προηγούμενη εβδομάδα στην αγωνιστική δράση να είναι αμφίβολος.

Αναλυτικά η 28η αγωνιστική

Παρασκευή (7/3, 21:30)

Μαρσέιγ-Νις

Σάββατο (8/3, 21:00)

Μπαστιά-Παρί Σεν Ζερμέν (17:30)
Γκινγκάμπ- Εβιάν
Μονακό-Σοσό
Ναντ-Αζαξιό
Τουλούζ-Ρεμς
Βαλανσιάν-Ρεμς

Κυριακή (9/3)

Λιλ-Μονπελιέ (15:00)
Λοριάν- Σεντ Ετιέν (18:00)
Μπορντό-Λιόν (22:00)

Επόμενη αγωνιστική (29η)

Παρασκευή (14/3)

Ρεμς- Μαρσέιγ

Σάββατο (15/3, 21:00)

Λιλ-Ναντ (17:30)
Αζαξιό-Γκινγκάμπ
Εβιάν- Βαλενσιέν
Νις-Μπαστιά
Ρεν-Τουλούζ
Σοσό-Λοριάν

Κυριακή (16/3)

Μονπελιέ –Μπορντό (15:00)
Λιόν-Μονακό (18:00)
Παρί Σεν Ζερμέν-Σεντ Ετιέν (22:00)
Πηγή: sport-fm.gr

Και ο Αγκίρε στη λίστα!!

Ο Χαβιέρ Αγκίρε είναι η τελευταία προσθήκη στη λίστα με τους υποψήφιους τεχνικούς για τον πάγκο της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου όπως αποκαλύπτει σήμερα η Sportday.

Και ο Αγκίρε στη λίστα!
Ένα μεγάλο όνομα ήρθε να προστεθεί στη λίστα με τους υποψήφιους τεχνικούς για τον πάγκο της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

Αυτό του Χαβιέρ Αγκίρε ο οποίος –όπως αποκαλύπτει σήμερα η Sportday- βρίσκεται στα υπόψη των ανθρώπων της ΕΠΟ παρά το γεγονός ότι αυτή την στιγμή έχει συμβόλαιο με την Εσπανιόλ.

Το συμβόλαιό του λήγει στο τέλος της σεζόν και, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου, είναι αβέβαιο αν θα το ανανεώσει. Οι πρώτες ενδείξεις φανερώνουν ότι το κασέ του δεν θεωρείται απαγορευτικό, με βάση τα οικονομικά δεδομένα της ΕΠΟ.

Ο 55χρονος Μεξικανός κόουτς έχει να επιδείξει σημαντικές διακρίσεις στην καριέρα του και -το κυριότερο όλων- έχει πλούσια εμπειρία κι ως ομοσπονδιακός προπονητής.

Εχει δουλέψει σε δύο διαφορετικές περιόδους στην εθνική Μεξικού και τα έχει πάει περίφημα: και στις δύο πέρασε όμιλο Μουντιάλ (2002 και 2010) και μάλιστα το 2010 στη Ν. Αφρική το έκανε με πολύ βροντερό τρόπο, πετώντας στα... σκουπίδια τη Γαλλία με ένα καθαρό σκορ 2-0 και στέλνοντάς την πρόωρα στο σπίτι της.

Μεγάλο βιογραφικό έχει ο Αγκίρε και σε συλλογικό επίπεδο, με απόγειο το ότι έβγαλε στην Ευρώπη την Οσασούνα κι έγινε εκεί λαϊκός ήρωας. Ακόμη έχει περάσει μεταξύ άλλων από Σαραγόσα και Ατλέτικο Μαδρίτης.

Είναι βέβαια ευνόητο ότι όσο ο Αγκίρε ανήκει σε ομάδα (Εσπανιόλ) θα είναι λιγάκι δύσκολο να δημοσιοποιηθεί επίσημα η οποιαδήποτε κίνηση μπορεί να γίνει προς αυτόν από Ελλάδα μεριά, ωστόσο η μόνη και σίγουρη αλήθεια είναι ότι το όνομα αυτό «εξιτάρει».

Την ίδια ώρα όμως, όπως προαναφέραμε, παραμένει 100% ζεστή η περίπτωση του Γιοβάνοβιτς, που έχει το μεγάλο ατού ότι είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας. Ξέρει όλους τους παίκτες και το στυλ της ομάδας προτού καν έρθει.

Ολα αυτά θα τα ζυγίσουν με υπομονή στην ΕΠΟ και κάποια στιγμή θα αποφασίσουν. Το σίγουρο είναι ότι ο νέος προπονητής, όποιος κι αν είναι αυτός, θα βρεθεί τον Ιούνιο στη Βραζιλία για να παρακολουθεί την ομάδα από τα επίσημα και να ξέρει από πρώτο χέρι τι του γίνεται.Πηγή: sport-fm.gr

Δικός της ο Ντούνης, ακολουθεί ο «Κατσούρ»

Στο χέρι της ΑΕΚ είναι να κάνει δικός της τον Μάρκο Ντούνη, καθώς έχει συμφωνήσει μαζί του και ο Πανιώνιος δεν θα αποτελέσει… εμπόδιο. Όλο και πιο κοντά ο Κατσουράνης.

Δικός της ο Ντούνης, ακολουθεί ο «Κατσούρ»
Τυπικό θέμα είναι η ολοκλήρωση της μεταγραφής του Μάρκου Ντούνη από την ΑΕΚ, καθώς, όπως διέρρευσε από χθες ο παίκτης του Πανιωνίου απάντησε θετικά στην πρόταση των «κιτρινόμαυρων» και αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών.

Το σημαντικό για την ΑΕΚ είναι ότι δεν θα αποτελέσουν εμπόδιο τελικά οι «κυανέρυθροι». Φαινόταν τις τελευταίες ημέρες ότι αργά ή γρήγορα θα απαντήσει θετικά ο 22χρονος εξτρέμ και το «αγκάθι» ήταν η νυν ομάδα του, καθώς θα έπρεπε να ικανοποιηθεί οικονομικά. Ωστόσο, το συμβόλαιο του Ντούνη λήγει στο τέλος της σεζόν, αν και υπήρχε συμφωνία για ανανέωση του για άλλα δύο χρόνια. Οι Νεοσμηρνιώτες δεν κατέθεσαν το συμβόλαιο στην ΕΠΟ. Οπότε ο παίκτης μπορεί να υπογράψει από τώρα με όποιον σύλλογο θέλει.

Σειρά θα πάρουν τρία θέματα. Η απόκτηση ενός επιθετικού και ενός αμυντικού μέσου και αυτό της παραμονής του Μπρούνο Τσιρίλο, ο οποίος επιθυμεί να μείνει στην ομάδα, που θέλει να τον κρατήσει μετά από εισήγηση του Νίκου Λυμπερόπουλου.

Για τη θέση του αμυντικού χαφ φαβορί είναι ο Κώστας Κατσουράνης, τον οποίο θέλει πολύ ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ και ο παίκτης είναι θετικός στο να επιστρέψει στην «Ένωση», σκεπτόμενος το ενδεχόμενο να κλείσει την καριέρα του σε αυτήν. Μάλιστα, σύμφωνα με κάποιες πηγές ίσως να είναι και θέμα χρόνου η ανακοίνωση της μεταγραφής.

Η συγκεκριμένη περίπτωση ίσως να συνδέεται και με τον νέο προπονητή του ΠΑΟΚ, με τον οποίο έχει συμβόλαιο ο 34χρονος μέσος μέχρι το καλοκαίρι. Αν ο «Δικέφαλος του Βορρά» συνεχίσει από τη επόμενη σεζόν με τον Φερνάντο Σάντος στην τεχνική ηγεσία, τότε θα είναι διαφορετικά τα δεδομένα -εφόσον δεν έχει κλείσει μέχρι τότε ο παίκτης στην ΑΕΚ- καθώς οι δύο τους γνωρίζονται πολύ καλά, καθώς συνυπήρξαν σε ΑΕΚ και Μπενφίκα, ενώ τώρα συνεργάζονται στην Εθνική.Πηγή: sport-fm.gr

Παναθηναϊκός κατά Καμίνη!!

Νέο επεισόδιο στην κόντρα Παναθηναϊκού Α.Ο με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, με το «τριφύλλι» να εκδίδει ανακοίνωση για τα όσα έγιναν χθες στο Δ.Σ. του 7ου διαμερίσματος.

Παναθηναϊκός κατά Καμίνη!
Το «τριφύλλι» ζητάει την παραχώρηση των οικοπέδων επί της οδού Τσόχα, για να αξιοποιήσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις, ο κ. Καμίνης, αρχικά, ήταν θετικός, αλλά χθες μπήκαν νέα «εμπόδια», εξοργίζοντας τους «πράσινους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση
«Τον τελευταίο καιρό ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Καμίνης ζητάει μέσω των διάφορων τηλεοπτικών εκπομπών που είναι καλεσμένος να αποφασίσουμε στον Παναθηναϊκό τι θέλουμε.

Εμείς κ. Δήμαρχε ξέρουμε ότι δεν θέλουμε την Διπλή Ανάπλαση (να δούμε πόσες φορές θα το ξαναπούμε αυτό...), εσείς όμως σαν δημοτική αρχή έχετε αποφασίσει τι θέλετε από τον Παναθηναϊκό A.O; Γιατί ενώ η δημοτική αρχή διακηρύσσει άλλα, επί της ουσίας πολεμάει τον Παναθηναϊκό και σε μία ακόμα περίπτωση δεν θέλει να τον βοηθήσει, αυτή τη φορά εις βάρος και των δημοτών του.

Το νέο επεισόδιο στην κόντρα Δήμου Αθηναίων και του Συλλόγου μας έχει ως εξής: Εδώ και τέσσερις μήνες περίπου, ο Παναθηναϊκός έχει καταθέσει αίτημα στο Δήμο Αθηναίων, ζητώντας του την παραχώρηση οικοπέδου που βρίσκεται πίσω από το γήπεδο της Λεωφόρου, για τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων με αποκλειστικά έξοδα του Συλλόγου.
Επιπλέον, ο Σύλλογος δεσμεύτηκε και για τη συντήρηση και για τη φύλαξη του χώρου, ενώ έχουν προβλεφθεί ώρες χρήσης και για τα γειτονικά σχολεία και για τους δημότες. Πρόκειται για χώρο που εδώ και πολλά χρόνια είναι εγκαταλελειμμένος, δεν χρησιμοποιείται από κανέναν και έχει καταντήσει σκουπιδότοπος. Μάλιστα, προτείναμε και την εκμίσθωση του χώρου για να μην υπάρχει καμία «σκιά» πάνω από το όλο έργο (κάτι που μας είπε ο ίδιος ο Δήμος ότι δεν ήταν απαραίτητο).

Ενώ –λοιπόν- η δημοτική αρχή φάνηκε αρχικά θετική στο αίτημα μας, στη συνέχεια μας κατέστησε σαφές πως για να προχωρήσει το θέμα έπρεπε να ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ.
Φαίνεται, ότι το θέμα της ιδιοκτησίας του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας είναι το μόνο που απασχολεί τη δημοτική αρχή. Μετά από αυτόν τον εκβιασμό, οι αντιδράσεις μας ήταν σφοδρότατες με αποτέλεσμα η δημοτική αρχή να αναδιπλωθεί προσωρινά και να μας υποσχεθεί ότι τελικά θα μας παραχωρηθεί ο χώρος ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της αίτησης ακύρωσης.

Έπειτα από τεράστια καθυστέρηση και αργοπορία, ειδοποιηθήκαμε από τον Δήμο Αθηναίων ότι χθες θα συζητείτο στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της παραχώρησης του συγκεκριμένου χώρου, ωστόσο υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις και ότι ήταν απαραίτητη η παρουσία του προέδρου μας. Ωστόσο, αν και ο Πρόεδρός μας παρέστη κανονικά, οι συνδυασμοί του κ. Κακλαμάνη και του ΣΥΡΙΖΑ μας δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν υπέρ, προς μεγάλη μας έκπληξη η πλευρά του κ. Καμίνη αρνήθηκε να το φέρει το θέμα προς συζήτηση. Όταν ρωτήσαμε να μάθουμε από πού προέρχονται οι αντιδράσεις, η έκπληξη ήταν ακόμα μεγαλύτερη!
Η αντίδραση προερχόταν από τον Πρόεδρο του 7ου δημοτικού Διαμερίσματος, ο οποίος –όλως τυχαίως- ανήκει και αυτός στην παράταξη του κ. Καμίνη. Οι δικαιολογίες της κ. Σπυροπούλου (Αντιδήμαρχος Δήμου Αθηναίων-παράταξη κ. Καμίνη) δεν μας έπεισαν, φυσικά, αφού η αιτία είναι προφανής. Ο κ. Καμίνης δια της Αντιδημάρχου του φρόντισε να αναβάλλει το αίτημά μας, ώστε να το μεταφέρει μετά τις εκλογές και να το «τάξει» στον Παναθηναϊκό σε πιθανή επανεκλογή του. Μόνο που σε αυτήν την περίπτωση βλάπτει ακόμα και τους ίδιους του τους δημότες, στερώντας τους σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, βάζοντας πάνω από όλα τα κομματικά του συμφέροντα.

Μιλάμε, για τον ίδιο Δήμαρχο που την μία δηλώνει Πανιώνιος την άλλη Παναθηναϊκός και την τρίτη Απόλλωνας. Δεν μας απασχολεί τι ομάδα είναι αλλά σίγουρα είναι ο μεγαλύτερος αντι-Παναθηναϊκός Δήμαρχος που έχει περάσει ποτέ από την ιστορία της Αθήνας.

Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. δεν ζητάει χάρες και ρουσφέτια. Έχει δίκαια αιτήματα και απαιτήσεις. Η ομάδα μας είναι ο πρεσβευτής της Αθήνας σε όλη τη γη με 106 χρόνια ιστορίας και προσφοράς στον Ελληνικό αθλητισμό και ο ίδιος μας ο Δήμος αντί να στέκεται αρωγός αυτής της προσπάθειας, μας πολεμάει, δίνοντάς μας λιγότερα προνόμια από ότι δίνει σε μικρά συνοικιακά σωματεία του Δήμου. Η διοίκησή μας θα φροντίσει να εξασφαλιστούν όλα τα δικαιώματα του Συλλόγου και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παίζει με την ιστορία του Παναθηναϊκού, και ο κόσμος της ομάδας μας, καθώς και οι δημότες της Αθήνας θα πρέπει να ξέρουν, ποιοι είναι εναντίον μας και ποιοι είναι στο πλευρό μας, ειδικότερα τώρα που πλησιάζουν οι Δημοτικές εκλογές ώστε να κάνουν την επιλογή τους.

Υ.Γ. Το αίτημά μας θα συζητηθεί πολύ σύντομα στο έβδομο δημοτικό διαμέρισμα και φυσικά θα ξαναπάει σε δημοτικό συμβούλιο ΜΕΤΑ τις εκλογές. Εκεί θα πέσουν οι μάσκες και θα δούμε ποιοι είναι αυτοί που δήθεν αντιδρούν. Όλοι κοντά στο Σύλλογο. ΓΗΠΕΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ».

Μέσι, o πρώτος!! (video)

Στο 7-1 της Μπaρτσελόνα επί της Λεβερκούζεν, στις 7 Μαρτίου του 2012, στο «Καμπ Νόου», ο Λίονελ Μέσι έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει πέντε τέρματα σ’ένα ματς στο Champions league.

Μέσι, o πρώτος! (video)
Αν εξαιρέσουμε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, διότι δεν έχει καταφέρει ακόμα να οδηγήσει την εθνική Αργεντινής σε κατάκτηση Μουντιάλ, ό,τι κορυφαίο επίτευγμα-ρεκόρ βρέθηκε στο διάβα του, το έχει κάνει κτήμα του. Και πολλές φορές με τρόπο εκκωφαντικό!

Τρανό παράδειγμα είναι η αναμέτρηση ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα με την Λεβερκούζεν.

Όταν οι «μπλαουγκράνα» υποδέχθηκαν του Γερμανούς, στις 7 Μαρτίου του 2012, για το Champions League, ο Αργεντινός έγραψε άλλη μία σπουδαία στιγμή στην καριέρα του.

Ο σούπερ σταρ των Καταλανών, ο οποίος ανδρώθηκε στην περίφημη ακαδημία της Λα Μασία, για την οποία πριν αρκετά χρόνια ο τεράστιος Γιόχαν Κρόιφ είχε προσπαθήσει και τελικά έπεισε τον τότε πρόεδρο Χόσεπ Νούνιεζ, πως αυτή θα είναι το… όχημα της Μπαρτσελόνα για επιτυχίες δίχως ταβάνι, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Champions League που πετυχαίνει πέντε τέρματα σ’ένα ματς.

Για την ιστορία, το ομορφότερο γκολ -από τα πέντε- ήταν εκείνο που είχε «τσιμπήσει» πάνω από τον τερματοφύλακα, με το «κακό» του πόδι μάλιστα, το δεξί, ενώ εκείνη τη χρονιά η Μπαρτσελόνα είχε αποκλειστεί στο ματς που, ίσως, «δεν υπάρχει», με την Τσέλσι του Ντι Ματέο, η οποία και κατέκτησε τον τίτλο εναντίον της Μπάγερν Μονάχου στην διαδικασία των πέναλτι.


Πηγή: sport-fm.gr

Εν αρχή… Οζιέ!

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ έκλεισε την πρώτη μέρα του Ράλι του Μεξικού με βραχεία κεφαλή. Έκλεψε τις εντυπώσεις και πάλι ο Οτ Τάνακ.

Εν αρχή… Οζιέ
Με τον Σεμπαστιάν Οζιέ νικητή ολοκληρώθηκε η πρώτη και μοναδική ειδική διαδρομή της ημέρας στο Ράλι του Μεξικού. O παγκόσμιος πρωταθλητής με Volkswagen ήταν ο ταχύτερος στην άσφαλτο του Γκουαναχουάτο διανύοντας το μόλις 1,01 χλμ. της... νυχτερινής διαδρομής σε 52,9 δευτερόλεπτα.

Τις εντυπώσεις έκλεψε ο Οτ Τάνακ, που μετά την πέμπτη θέση του στο Ράλι Σουηδίας επέστρεψε στο WRC 2, αλλά είχε καλύτερο χρόνο από όλα τα αυτοκίνητα του WRC πλην του Οζιέ καταγράφοντας το δεύτερο καλύτερο χρόνο με διαφορά 0,3’’ από τον πρώτο. Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος μετά τα δύο πρώτα Ράλι, Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, μετά το καλό του ξεκίνημα στο shakedown ήταν πέμπτος, ο Τιερί Νουβίλ είχε την καλύτερη θέση της Hyundai με την έκτη, ενώ την όγδοη πήρε για την πρώτη M-Sport Ford ο Μίκο Χιρβόνεν.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής, που αρχίζει το μεσημέρι (με ώρες… Ελλάδας) περιλαμβάνει δέκα ειδικές διαδρομές, ενώ θα ακολουθήσουν επτά το Σάββατο και τέσσερις την Κυριακή.

Η κατάταξη μετά την πρώτη ειδική διαδρομή:

1. Σεμπαστιάν Οζιέ VW 52.9
2. Οτ Τάνακ Autotek Ford +0.3
3. Αντρέας Μίκελσεν VW +0.4
4. Κρις Μικ Citroen +0.6
5. Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα VW +0.8
6. Τιερί Νουβίλ Hyundai +1.1
7. Μαντς Όστμπεργκ Citroen +1.3
8. Μίκο Χιρβόνεν M-Sport Ford +1.4
9. Ρόμπερτ Κούμπιτσα M-Sport Ford +1.7
10. Λορέντζο Μπερτέλι FWRT Ford +2.3 (WRC2) Πηγή: sport-fm.gr

Νέες διαψεύσεις για τον «Σούμι»

Η Gazzetta dello Sport σε σημερινό της δημοσίευμα μετέφερε άκρως θετικές εξελίξεις για την κατάσταση της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ, οι οποίες όμως διαψεύστηκαν αμέσως!

Νέες διαψεύσεις για τον «Σούμι»
Δεν πρόλαβε να σχηματιστεί το χαμόγελο στα χείλη των οπαδών του Μίκαελ Σουμάχερ!

Σε σημερινό της δημοσίευμα η ιταλική εφημερίδα μετέφερε αποκλειστικές πληροφορίες ότι η κατάσταση της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ εξελίσσεται άκρως ικανοποιητικά.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο Γερμανός πιλότος πλέον μπορεί να αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξή και εκτός αυτού έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται φωνές οικείων προσώπων.

Ωστόσο η αντίδραση των ιατρών ήταν άμεση.

Τα γερμανικά ΜΜΕ τα οποία φιλοξενούν δηλώσεις των θεραπόντων ιατρών του Σουμάχερ ξεκαθαρίζουν ότι τα όσα γράφει η ιταλική εφημερίδα δεν ισχύουν.

Μάλιστα επισημαίνουν ότι η φάση της επαναφοράς του συνεχίζεται και πως αυτή μπορεί να διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να το καθορίζει αυτό. Πηγή: sport-fm.gr

Φραγκιάς: «Φταίνε οι πολλές αλλαγές»

Φραγκιάς: «Φταίνε οι πολλές αλλαγές»«Η ομάδα είχε πολλές αλλαγές και όλα αυτά έφεραν τον Ολυμπιακό από την στιγμή που θα ήταν το ακλόνητο φαβορί να πάρει τη 2η θέση», ανέφερε ο Βασίλης Φραγκιάς στον NovaΣΠΟΡ Fm 94,6.

Ακολουθούν οι σημαντικότερες δηλώσεις του Βασίλη Φραγκιά στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και την εκπομπή «Εκ της Διευθύνσεως» με τον Γιώργο Χελάκη:

-τα αίτια της χθεσινής ήττας του Ολυμπιακού και της αγωνιστικής του πτώσης γενικότερα:

«Σε ένα παιχνίδι οι λεπτομέρειες είτε σε ανεβάζουν είτε σε ρίχνουν στον Καιάδα. Από την άλλη πλευρά όμως ο Ολυμπιακός δεν δείχνει σε κάποια παιχνίδια την κατάλληλη συγκέντρωση.
Σαφέστατα μετράει και η ψυχολογία. Το ενδεχόμενο όμως είναι το πώς μπορεί να επιστρέψει η καλή ψυχολογία. Αυτό που πρέπει να πετύχει ο Ολυμπιακός είναι να περάσει στην 8άδα γιατί μιλάμε για τον πρωταθλητή Ευρώπης. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός άρχισε τη μεγάλη κοιλιά μετά το ημιτελικό και τον ΠΑΟ. Η ομάδα είχε πολλές αλλαγές και όλα αυτά έφεραν τον Ολυμπιακό από την στιγμή που θα ήταν το ακλόνητο φαβορί να πάρει τη 2η θέση.

-για τις επιλογές των ξένων:
Ο Ολυμπιακός πιέστηκε χρονικά γιατί έπρεπε να δηλώνει έναν παίκτη και να μην χάσει το δικαίωμα αλλαγής. Νομίζω ότι υπολόγιζαν ότι έστω θα μπορεί να ποστάρει και μην ξεχνάμε ότι ο Κόλινς ήρθε να καλύψει το κενό του Λο. Έναν πολύ σημαντικός παίκτης που έκανε πολλά και αποφόρτιζε και τον Σπανούλη.

-μπορεί ο Ολυμπιακός χωρίς τον Σπανούλη;
Ναι φυσικά. Αλλά το πρόβλημα θα ήταν αν βλέπαμε να μην σκοράρει. Ο Ολυμπιακός όμως σκόραρε. Το πρόβλημα χθες ήταν η άμυνα που δεν μπόρεσε να λειτουργήσει σε μια ομάδα που παίζει ως αμερικάνικη. Η άμυνά τους ήταν πολύ καλή.

-για την είσοδο του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στην 4άδα:
Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα. Ο Ολυμπιακός δείχνει ότι πρέπει να κάνει 4 στα 5. Ο ΠΑΟ πρέπει να κερδίσει την Λαμποράλ. Αλλά δεν μπορεί να μην υπολογίζεις μια ομάδα με προπονητή τον Ομπράντοβιτς. Αυτές θα παλέψουν για τις δύο θέσεις.

Ο Διαμαντίδης και οι 2.000 πόντοι…!

Ένα video-αφιέρωμα στον Δημήτρη Διαμαντίδη ετοίμασε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, με αφορμή το επίτευγμα του αρχηγού, που ξεπέρασε τους 2.000 πόντους στην Ευρωλίγκα.

Ο Διαμαντίδης και οι 2.000 πόντοι…
Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ξεπέρασε στο παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο τους 2.000 πόντους στην καριέρα του στην Ευρωλίγκα και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός του ετοίμασε ένα video-αφιέρωμα για αυτό του το επίτευγμα.

Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» έγινε ο 14ος στην ιστορία που πέτυχε κάτι τέτοιο, ενώ από τους εν ενεργεία παίκτες, βρίσκεται στην 5η θέση της λίστας.



Πηγή: sport-fm.gr

Μπράμος: «Με ενέργεια και συγκέντρωση…»

Ενέργεια, συγκέντρωση στην αμυντική τακτική και καλός ρυθμός στην επίθεση, θα είναι τα κλειδιά για να φτάσει ο Παναθηναϊκός στη νίκη επί της Λαμποράλ Κούτσα, σύμφωνα με τον Μάικ Μπράμος.

Μπράμος: «Με ενέργεια και συγκέντρωση…»
Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε (21:45, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 / Δημόσια Τηλεόραση» τη Λαμποράλ Κούτσα στο κλειστό του ΟΑΚΑ, σε ένα παιχνίδι «must win» για την πορεία του στο Top 16 της Ευρωλίγκας.

Ο Μάικ Μπράμος μίλησε στο επίσημο κανάλι της ΚΑΕ στο youtube και ανέλυσε τα στοιχεία που πρέπει να έχουν οι «πράσινοι», προκειμένου να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

«Πρέπει να βγάλουμε μεγάλη ενέργεια στο παιχνίδι, να είμαστε συγκεντρωμένοι στην άμυνα και να έχουμε καλό ρυθμό στην επίθεση. Αυτά θεωρώ ότι είναι τα τρία στοιχεία που θα πρέπει να έχουμε για να κερδίσουμε. Κάθε ομάδα στο Top 16 είναι δυνατή. Η Λαμποράλ έχει καλούς παίκτες και αν δεν είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι, μπορούν να μας κερδίσουν. Οι φίλαθλοι είναι πάντα δίπλα μας και μας συμπαραστέκονται. Περιμένουμε και πάλι να γεμίσουν το γήπεδο» δήλωσε ο διεθνής φόργουορντ.



Πηγή: sport-fm.gr

Γιατί… πρέπει!

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε (07/03, 21:45) την ουραγό του Ε’ ομίλου του Top 16, Λαμποράλ Κούτσα, με τη νίκη να θεωρείται επιτακτική για τους «πράσινους».

Γιατί… πρέπει
Την Λαμποράλ Κούτσα φιλοξενεί απόψε (07/03, 21:45, ΔΤ, NovaΣΠΟΡ FM 94.6, www.sport-fm.gr) στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του Top 16 τη Euroleague, με τη νίκη να κρίνεται απαραίτητη για το «τριφύλλι».

Δεν είναι μόνο η ήττα την περασμένη εβδομάδα από την Αρμάνι στο Μιλάνο που καθιστά αναγκαίο το ροζ φύλλο αγώνα στο ματς με τους Ισπανούς, αλλά κυρίως το γεγονός ότι οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν την ουραγό του Ε’ ομίλου και μάλιστα στην έδρα τους. Αν λοιπόν θέλουν να μείνουν «ζωντανοί» στο κυνήγι της δεύτερης, προνομιούχου θέσης θα πρέπει να ξεπεράσουν το εμπόδιο των Βάσκων.

Στην προσπάθειά του αυτή, ο Παναθηναϊκός θα στερηθεί τις υπηρεσίες του τραυματία Ραμέλ Κάρι ενώ κανονικά αναμένεται να δώσουν το «παρών» Στεφάν Λάσμε και Δημήτρης Διαμαντίδης, παρότι αμφότεροι ταλαιπωρήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από ενοχλήσεις, σε αντίχειρα και ώμο, αντίστοιχα.

Τα προβλήματα δεν λείπουν και για τους φιλοξενούμενους. Ο Σέρτζιο Σκαριόλο δεν μπορεί να υπολογίζει στον ΝΒΑer Λαμάρ Όντομ. Ο Αμερικανός ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση και θα βρίσκεται στη 12άδα της Λαμποράλ. Επιστρέφει από την άλλη ο Ντάνι Ποέτα, ο οποίος ξεπέρασε τη θλάση που είχε υποστεί. Πάντως κάθε άλλο παρά... ξεγραμμένοι θα πρέπει να θεωρούνται οι Ισπανοί που παίζουν ένα από τα... τελευταία τους χαρτιά για να κρατήσουν τις μαθηματικές τους ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Σάσα Πουκλ (Σλοβενία), Τολγκά Σαχίν (Ιταλία) και Μάρτσιν Κοβάλσκι (Πολωνία).


Οι αριθμοί δείχνουν…

… ελαφρώς Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη υπερέχει σε άμυνα (71,5-78,2), επιθετικά ριμπάουντ (9,8-9,1), ασίστ (17,1-15,8), κλεψίματα (7,8-5), ευστοχία σε τρίποντα (34,8%-33%) και Index (82,5-78,6), ενώ οι Βάσκοι έχουν καλύτερη επίθεση (73,9-74,4), περισσότερα ριμπάουντ σε σύνολο (32,1-32,2) και αμυντικά (22,2-23,2), πιο πολλές τάπες (2,8-3,2) και καλύτερα ποσοστά ευστοχίας σε βολές (75,7%-79,5%) και δίποντα (52,3%-52,4%). Αξιοσημείωτο είναι ότι οι δύο ομάδες κάνουν ακριβώς τα ίδια λάθη (13,2).


Η προϊστορία δείχνει…

… Παναθηναϊκό. Είναι η 18η φορά και τέταρτη φετινή που οι δύο ομάδες αναμετρώνται. Οι «πράσινοι» έχουν το πάνω χέρι με 11 νίκες συνολικά, ενώ ως γηπεδούχοι έχουν επτά νίκες σε οκτώ αναμετρήσεις και μοναδική ήττα στα play offs της σεζόν 2005/06, όταν το 74-71 τους άφησε εκτός Final 4. Οι εντός έδρας νίκες του «τριφυλλιού» είναι οκτώ, αν προσμετρήσουμε κι αυτή με 67-53 στον ημιτελικό του Final 4 της Αθήνας το 2007. Φέτος ο Παναθηναϊκός είχε συντρίψει τη Λαμποράλ Κούτσα με 95-74 στην Κύπρο (όπου είχε παίξει λόγω τιμωρίας), ενώ είχε μία ήττα με 79-77 και μία νίκη με 72-64 στη Βιτόρια.


Αναλυτικά το πρόγραμμα της ένατης αγωνιστικής του Top 16

Ε’ Όμιλος

Ολυμπιακός-Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο 86-88
Μπαρτσελόνα-Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ 93-73
Παναθηναϊκός-Λαμποράλ Κούτσα (21:45, 7/3)
Ουνικάχα Μάλαγα-Αναντολού Εφές (21:45, 7/3)

Βαθμολογία (Σε 8 αγωνιστικές)

Μπαρτσελόνα 9-0*
Αρμάνι Μιλάνο 6-3*
Παναθηναϊκός 4-4
Μάλαγα 4-4
Ολυμπιακός 4-5*
Φενερμπαχτσέ 4-*
Εφές Αναντολού 2-6
Λαμποράλ Κούτσα 1-7

* Μπαρτσελόνα, Αρμάνι, Ολυμπιακός και Φενερμπαχτσέ σε 9 παιχνίδια.


ΣΤ’ Όμιλος

Ζαλγκίρις Κάουνας-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 86-88
Παρτίζαν-Μπάγερν Μονάχου 70-55
Λοκομοτίβ Κουμπάν-Μακάμπι Τελ Αβίβ (18:00, 7/3)
Γαλατασαράι-Ρεάλ Μαδρίτης (20:00, 7/3)

Βαθμολογία (Σε 8 αγωνιστικές)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 8-1*
Ρεάλ Μαδρίτης 7-1
Μακάμπι Τελ Αβίβ 6-2
Μπάγερν Μονάχου 4-5*
Γαλατασαράι 3-5
Λοκομοτίβ Κουμπάν 3-5
Παρτίζαν 2-7*
Ζαλγκίρις Κάουνας 1-8*

* ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπάγερν Μονάχου, Παρτίζαν και Ζαλγκίρις Κάουνας σε 9 παιχνίδια.Πηγή: sport-fm.gr

Διασυρμός!!

Οι Κλίπερς διέσυραν τους συμπολίτες τους, Λέικερς, με 142-94 (!) δείχνοντας πως είναι πλέον το απόλυτο αφεντικό στο LA. Αρνητικό ρεκόρ για «λιμνανθρώπους». Ρεβάνς για Σπερς απέναντι σε Χιτ.

Διασυρμός
Οι Κλίπερς είναι πλέον η μεγάλη ομάδα του Λος Άντζελες. Οι κάποτε φτωχοί συγγενείς των Λέικερς συνέτριψαν τους μεγάλους αντιπάλους τους με 142-94, με τη διαφορά να φτάνει και το +51 (142-91) λίγο πριν το τέλος. Το -48 είναι η μεγαλύτερη σε έκταση ήττα στην ιστορία των «λιμνανθρώπων» καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ του -46 (από τους Μπλέιζερς το 1995 με 129-83) και φυσικά και η πιο βαριά εντός έδρας ήττα (η προηγούμενη ήταν -39).

Οι Κλίπερς έφτασαν τις έξι νίκες στις επτά τελευταίες αναμετρήσεις τους με τους συμπολίτες και παράλληλα τις έξι διαδοχικές επιτυχίες για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν. Οκτώ παίκτες των τυπικά φιλοξενούμενων είχαν διψήφιο αριθμό πόντων με κορυφαίο τον Ντάρεν Κόλισον που είχε 24.

Οι Σπερς στον πρώτο τους αγώνα στο Σαν Αντόνιο κόντρα στο Μαϊάμι μετά τους περσινούς τελικούς συνέτριψαν με 111-87 τους πρωταθλητές. Ο Τιμ Ντάνκαν είχε 23 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ οι Τεξανοί κράτησαν τον Λεμπρόν Τζέιμς στους 19 πόντους με 6/18 σουτ και 5 λάθη, χάρη κυρίως στην πολύ καλή άμυνα του Καουάι Λέοναρντ.

Ο Τζέραλντ Γκριν έκανε ρεκόρ καριέρας με 41 πόντους, 25 στο τρίτο δωδεκάλεπτο, και οι Σανς επιστρέφοντας από το -16 επικράτησαν 128-122 της Θάντερ. Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ είχε 36 πόντους, 9 ριμπάουντ και 9 ασίστ, ενώ ο Κέβιν Ντουράντ 34 πόντους για τους φιλοξενούμενους, που έχασαν την ευκαιρία να περάσουν πάνω από τους Πέισερς και να πάρουν εκείνη το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ.

Αναλυτικά:

Λος Άντζελες Λέικερς-Λος Άντζελες Κλίπερς 94-142 Γκασόλ 21, Χένρι 15, Μπέιζμορ 14, Κέλι 9, Σάκρε 8, Μπρουκς 7, Μικς 7, Μάρσαλ 7, Φάρμαρ 4, Τζόνσον 2-Κόλισον 24, Γκρίφιν 20 (11 ριμπ.), Μπαρνς 17 (12 ριμπ.), Τζόρνταν 14 (12 ριμπ.), Πολ 13 (11 ασίστ), Μπούλοκ 11, Ντέιβις 10, Γκρέιντζερ 10, Γκριν 9, Τούρκογλου 9, Χόλινς 5.

Σαν Αντόνιο Σπερς-Μαϊάμι Χιτ 111-87 Ντάνκαν 23 (11 ριμπ.), Πάρκερ 17, Ντιαό 16, Λέοναρντ 11, Μιλς 9, Μπελινέλι 8, Σπλίτερ 7, Γκριν 6, Τζινόμπιλι 6, Ντέι 6, Μπόνερ 2-Μπος 24, Τζέιμς 19, Ουέιντ 16, Μπίσλεϊ 11, Άλεν 6, Άντερσεν 6, Τσάλμερς 5.

Φίνιξ Σανς-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 128-122 Γκριν 41, Μαρκίφ Μόρις 24, Ντράγκιτς 22, Μάρκους Μόρις 15, Φράι 11, Τάκερ 7, Λεν 6, Σμιθ 2-Γουέστμπρουκ 36, Ντουράντ 34, Ιμπάκα 18, Μπάτλερ 14, Λαμπ 7, Φίσερ 5, Τζάκσον 4, Κόλισον 4.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Όλα της... πρόκρισης δύσκολα!

Ο Νίκος Ζέρβας γράφει στο www.sport-fm.gr για την ήττα του Ολυμπιακού από την Αρμάνι Μιλάνο και τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται πλέον για τον πρωταθλητή Ευρώπης.

Όλα της... πρόκρισης δύσκολα
Μία από τις σπουδαιότερες αρετές στη ζωή, είναι η πρόληψη και η επισήμανση των κακώς κειμένων όταν αυτά μπορεί να διορθωθούν. Άλλη μία, είναι αυτή που λέει πως όταν κάποιος είναι έτοιμος να… πέσει, είναι φρονιμότερο να μην του δώσεις τη χαριστική βολή. Χρειάζεται στήριξη, αλλά και μπόλικη δόση τύχης για να αποφύγει τον… γκρεμό και μόνο έντιμο δεν είναι να… κομπορρημονείς για το αποτέλεσμα, εφόσον δεν «φώναζες» πιο πριν, με στόχο την αποφυγή του.


Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον Ολυμπιακό και την ήττα του από την Αρμάνι Μιλάνο που τον έβαλε για τα καλά σε περιπέτειες ακόμα και για την πρόκρισή του στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας; Άμεση... Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο σημείο να απειλούνται με πρόωρη αποχώρηση από την διοργάνωση την οποία κατέχουν από τον Μάιο του 2012, επειδή δεν προέβλεψαν ή δεν μπορούσαν -και για οικονομικούς και όχι μόνο λόγους- να διορθώσουν τις ανορθογραφίες του ρόστερ, ενώ πολύ περισσότερο στην… αυγή της σεζόν, δεν είχαν την οξυδέρκεια να… χαμηλώσουν όσο έπρεπε τον πήχη. Με δεδομένο ότι επιχειρούσαν να φτιάξουν, σχεδόν από την αρχή ομάδα με ξένους χωρίς ευρωπαϊκή εμπειρία και κομβικές αποχωρήσεις παικτών, η… υπερφόρτωση της δεδομένης -ελέω Ολυμπιακού- πίεσης, με εξαγγελίες για three peat, «έσπρωξαν» σε μεγάλο βαθμό στο τωρινό ρεκόρ του 4-5 στο Top 16.

Το… κακό ερχόταν μετά την τεράστια ατυχία με τον τραυματισμό του Λο –και όχι μόνο-, τα λάθη που έγιναν –τα παραδέχθηκε ουσιαστικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας- αλλά και την αδυναμία να καμουφλαριστούν, ακόμα και εκ των έσω, κυρίως λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης στους νεαρούς. Όλα αυτά, φυσικά και έχουν μεγάλη σημασία και ίσως διογκωθούν ακόμα περισσότερο, εφόσον τελικά ο Ολυμπιακός δει τα προημιτελικά από την… τηλεόραση.

Συμβαίνουν όμως και στις καλύτερες οικογένειες. Κανείς δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με την επιτυχία και αρκεί να θυμηθεί κανείς πως ο πιο πλήρης Παναθηναϊκός όλων των εποχών, έμεινε εκτός από το Top 16 μετά τους θριάμβους σε Αθήνα και Βερολίνο. Παίζουν και οι αντίπαλοι μπάσκετ και μάλιστα πολύ καλό και με ρόλους- Αρμάνι-, τη ώρα που οι πρωταθλητές Ευρώπης, έχουν κληθεί να δώσουν δύο κρισιμότατα παιχνίδια με Φενέρ και Μιλάνο, χωρίς τον καλύτερο ευρωπαίο γκαρντ. Μήπως είναι λοιπόν λίγο άδικο να φέρουν τώρα κάποιοι την καταστροφή; Και πολύ περισσότερο ο ίδιος ο Ολυμπιακός, δεν θα ήταν καλύτερο να μηδενίσει το «κοντέρ», να αποσυμπιεστεί και να πάει όντως για να ευχαριστηθεί τα υπόλοιπα παιχνίδια και ο,τι βγει;

Η τύχη του γύρισε την πλάτη, βγάζοντας off τον αρχηγό του στο πιο δύσκολο σημείο της σεζόν, ενώ έλειψε και από το ΣΕΦ το βράδυ της Πέμπτης. Διότι ναι, αυτή κόντρα στην Αρμάνι ήταν μία κακή και δίκαιη ήττα, αλλά κανείς δε μπορεί να καταλογίσει έλλειψη πάθους και κατάθεση κάθε ικμάδας δύναμης και ικανοτήτων. Όταν ο Λάνγκφορντ ευστοχεί από τα οκτώ μέτρα με… κρεμασμένο παίκτη πάνω του και γέρνει την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του εξαιρετικού κόουτς Μπάνκι, νιώθεις ότι πολλές δυνάμεις έχουν συνωμοτήσει για να παραμείνεις στο όριο της καταστροφής. Την οποία όμως, εσύ δημιούργησες με λάθη αρκετών μηνών σε όλα τα επίπεδα και… κερασάκι στην τούρτα τον Κόλινς…

Δεν μπορείς όμως να παραβλέψεις, ότι σχεδόν όσοι έπαιξαν –διότι παραμένει ερωτηματικό γιατί να κλείνει τόσο πολύ αυτό το ρημάδι το rotation- το πάλεψαν. Και θα μπορούσαν με μία μόνο πιο σωστή απόφαση –drive αντί για τρίποντο του Λοτζέσκι στο 81-80- να είχαν πάρει το πολύτιμο ροζ φύλλο. Όλοι σε αυτή τη περίπτωση ίσως ξεχνούσαν και την κάκιστη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα άμυνα για ένα τόσο κρίσιμο ματς, ακόμα και το «κλειστό» rotation. Η ουσία όμως δεν θα άλλαζε.

Ο Ολυμπιακός δείχνει φέτος αγωνιστικά να είναι μία ταχύτητα πίσω για το πολύ υψηλό επίπεδο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχει ακόμα –έστω και λίγες- ελπίδες να αντιστρέψει τη κατάσταση. Χρειάζεται ανασυγκρότηση και νίκες… Τουλάχιστον τρεις για να μπει στο… παιχνίδι των ισοβαθμιών και τέσσερις για να προκριθεί. Από εκεί και έπειτα το… άγχος θα είναι προς Μαδρίτη ή Μόσχα μεριά.

Υ.Γ. Ο Περπέρογλου για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν ο κορυφαίος, όπως και σε όλη τη σεζόν γενικότερα. Το συμβόλαιό του το καλοκαίρι λήγει. Άραγε τα παθήματα να έγιναν… μαθήματα; Πηγή: sport-fm.gr

Αργεντινή: «Χρυσή» αλλαγή ο Μπλάντι για Σαν Λορένζο! (videos)

Χάρη σε γκολ του Νικολάς Μπλάντι στο 85ο και στο 88ο λεπτό, η Σαν Λορένζο κατέβαλε τη Ροζάριο Σεντράλ με 2-1 στο κλείσιμο της έκτης αγωνιστικής του Final της Αργεντινής.
Μάλιστα, ο 24χρονος στράικερ εισήλθε ως αλλαγή στο 70ό λεπτό, για να αλλάξει την εικόνα της αναμέτρησης. Άλλωστε, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν από το 4ο λεπτό με τον Κάρλος Λούνα, αλλά δεν απέφυγαν τρίτη συνεχόμενη ήττα, καθώς στο 59ο λεπτό αποβλήθηκε ο Ραφαέλ Ντελγκάδο με δεύτερη κίτρινη και στο 90ό ο Ερνάν Ενσίνα με απευθείας κόκκινη.
Από την πλευρά της, η Ρίβερ Πλέιτ έμεινε στο 0-0 στην έδρα της Τίγκρε. Τέλος, η Κίλμες ξέφυγε από τη ζώνη υποβιβασμού με «κλεφτοπόλεμο» και εκτός έδρας 2-0 σε βάρος της Άρσεναλ Σαραντί, στο οποίο βρήκαν δίχτυα ο Σεμπαστιάν Μαρτίνεζ στο 23ο λεπτό και ο Σέρχιο Ιπερντίνγκερ στο 96ο.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα:
Άρσεναλ Σαραντί-Κίλμες 0-2
Σαν Λορένζο-Ροζάριο Σεντράλ 2-1
Τίγκρε-Ρίβερ Πλέιτ 0-0
Και οι βαθμολογίες:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κολόν Σάντα Φε
6
13
Σαν Λορένζο
6
12
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
6
11
Γοδόι Κρουζ
6
10
Μπελγκράνο
6
10
Βελέζ Σάρσφιλντ
6
10
Νιούελς Ολντ Μπόις
6
9
Χιμνάσια Λα Πλάτα
6
8
Ατλέτικο Ραφαέλα
6
8
Αρχεντίνος Τζούνιορς
6
8
Ρίβερ Πλέιτ
6
8
Μπόκα Τζούνιορς
6
7
Τίγκρε
6
7
Ολίμπο
6
7
Ροζάριο Σεντράλ
6
7
Λανούς
6
7
Άρσεναλ Σαραντί
6
6
Ολ Μπόις
6
6
Κίλμες
6
6
Ρασίνγκ Κλουμπ
6
4
Σημείωση: Ο πρωταθλητής του Final προκρίνεται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015 και θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια της Inicial, Σαν Λορένζο, στο τέλος της σεζόν. Ο υπερπρωταθλητής θα πάρει μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014.
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Μπελγκράνο
25
39
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
25
38
Ατλέτικο Ραφαέλα
25
37
Μπόκα Τζούνιορς
25
36
Γοδόι Κρουζ
25
34
Χιμνάσια Λα Πλάτα
25
34
Αρχεντίνος Τζούνιορς
25
33
Ροζάριο Σεντράλ
25
33
Τίγκρε
25
32
Ολίμπο
25
30
Ρίβερ Πλέιτ
25
29
Ολ Μπόις
25
28
Κίλμες
25
27
Ρασίνγκ Κλουμπ
25
20
Κολόν Σάντα Φε
25
19
Σημείωση: Η συνολική κατάταξη του 2013-14 θα καθορίσει τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014. Οι πρώτες πέντε ομάδες θα πάρουν «εισιτήριο» μαζί με τον υπερπρωταθλητή της σεζόν.
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.64
Μπόκα Τζούνιορς
1.61
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.60
Λανούς
1.58
Άρσεναλ Σαραντί
1.56
Μπελγκράνο
1.51
Ρίβερ Πλέιτ
1.48
Σαν Λορένζο
1.46
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1.36
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.35
Ροζάριο Σεντράλ
1.32
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.31
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.29
Τίγκρε
1.28
Κολόν Σάντα Φε
1.24
Κίλμες
1.22
Ολ Μπόις
1.22
Ολίμπο
1.20
Γοδόι Κρουζ
1.20
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.18
Σημείωση: Οι τρεις τελευταίες ομάδες της τριετής κατάταξης θα υποβιβαστούν στη δεύτερη κατηγορία.





Πηγή: onsports.gr

Όταν η ΕΠΟ σε τρολάρει...!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει στο blog του για την ΕΠΟ και τον σεβασμό που έπρεπε να δείχνει σε επενδυτές τύπου Ιβάν Σαββίδη!
Είσαι ΠΑΟΚ, έχεις μεγαλομέτοχο τον Ιβάν Σαββίδη που αποδεδειγμένα έχει ρίξει 30εκατ. ευρώ μέχρι σήμερα μόνο στη ΠΑΕ. Μην αρχίζω και αναφέρω τι έχει ρίξει αλλού, γιατί το νούμερο θα ξεφύγει.
Η επένδυση αυτή, γίνεται σε ένα προϊόν που ελέγχει η Σούπερ Λίγκα υπό την σκέπη της ΕΠΟ η οποία θα έπρεπε αν μη τι άλλο να σέβεται ανθρώπους σαν τον Σαββίδη. Για να τα βάλουμε λίγο κάτω να δούμε πως τον σέβεται.
Πλην Μαρινάκη, ο Σαββίδης είναι ο μοναδικός μεγάλος επενδυτής σε Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία και εννοείται πως αν ενδιαφερόντουσαν στην ομοσπονδία, θα προσπαθούσαν να τον χρησιμοποιήσουν ως μαγνήτη και για άλλους. Όμως ούτε αυτή, ούτε βέβαια η Σούπερ Λίγκα έκαναν οτιδήποτε σοβαρό για να τον χρησιμοποιήσουν για καλό σκοπό.
Από το καλοκαίρι μέχρι και σήμερα, ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που δέχεται πισώπλατες μαχαιριές συνεχώς από την ομοσπονδία. Φανερές, όχι τίποτα το κρυφό.
Εγώ είχα γράψει θυμάμαι για την ανύπαρκτη θέση της στη μάχη του ΠΑΟΚ να περάσει έστω στα χαρτιά τη Μέταλιστ, κάτι που όφειλε να πράξει ως ομοσπονδία. Μετά τα ξεφωνητά, πήρε μπρος εννοείται. Δεν είχε άλλη επιλογή.
Στη συνέχεια ξεκίνησε το παιχνίδι των ορισμών. Όποιος έδινε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ εξαφανιζόταν, ενώ το σκάνδαλο έγινε την τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ πήρε πέναλτι.
Ήταν 2 Δεκεμβρίου, τρεις μήνες και πίσω, όταν ο Σπάθας έδωσε το καθαρό πέναλτι του Μπέριου στον Νέτσιντ και ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στα Γιάννενα. Θυμόμαστε όλοι τον ντόρο που έγινε, τα πρωτοσέλιδα των ανθρώπων που θέλουν να βγάζουν και την ενδεκάδα του Σάντος, τα στημένα δημοσιεύματα για την έκθεση του παρατηρητή, ακόμη και το δήθεν υπόμνημα του ΠΑΣ στη ΚΕΔ.
Το στημένο σκηνικό, έβγαλε τον Σπάθα από τους πίνακες καιρό τώρα και ο ΠΑΟΚ δεν πήρε κανένα πέναλτι από τότε, παρότι υπάρχουν ξεκάθαρες φάσεις. Δύο θυμάμαι πρόχειρα με Απόλλωνα Σμύρνης στη Τούμπα και με Αστέρα στη Τρίπολη, φάσεις που δεν χωρά αμφιβολία. Άμα ντυθώ Χρύσανθος θα θυμηθώ κι άλλες.
Μετά ήρθε η περίοδος των τρυπημάτων της υπόθεσης Δώνη, με την πειθαρχική που είναι ανεξάρτητη – και καλά – να επιδικάζει στον τεχνικό του ΑΠΟΕΛ 800 χιλιάδες ευρώ, με τη σύνθεση της επιτροπής να είναι λάθος στημένη.
Ο ΠΑΟΚ προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια, όμως δεν σταμάτησε εκεί το έργο. Διαρροές πριν φτάσει στα γραφεία της ΠΑΕ το έγγραφο, εκδίκαση της υπόθεσης ημέρα ευρωπαϊκού αγώνα. Αυτοί που σέβονται την προσπάθεια των ελληνικών ομάδων.
Καπάκι, σκάνδαλο με τον ορισμό των ημιτελικών και σήμερα, το κερασάκι στη τούρτα, ο ορισμός Κάκου και… Ποντίκη στο ντέρμπι της Κυριακής.
Για τον Κάκο, είναι σαφές πως όλοι μας τον θέλουμε στους ημιτελικούς. Θα έπρεπε να ανοίξει η κουβέντα για διαιτητή κοινής αποδοχής μιας και έχει αποδειχτεί πλέον πως η ΕΠΟ είναι ελεγχόμενη.
Ο Ολυμπιακός είναι άλλωστε πολύ καλύτερη ομάδα από εμάς, άρα δεν συντρέχει και κανένας λόγος ανησυχίας για τον διαιτητή της αναμέτρησης.
Για τον ορισμό του Ποντίκη, του βοηθού που καταμέτρησε το γκολ του Ταυλαρίδη που ήταν όντως οφσάιντ, είναι σαφές πως υπάρχει λόγος που πάει στη Τούμπα. Σίγουρα, η αμφιβολία δεν θα πάει υπέρ του ΠΑΟΚ. Από εκεί και πέρα, πολλά θα εξαρτηθούν από την ψυχή του.
Έχει προηγηθεί βέβαια το κρεσέντο του Κ. Γαβριηλίδη που μάθαμε αυτή την εβδομάδα πως είναι πρόεδρος της επιτροπής κυπέλλου.
Αρχικά, ο συγκεκριμένος κύριος από την πολύ κοντινή Κομοτηνή, έδωσε τον Μάκη Γκαγκάτση, στη συνέχεια έδωσε τον Παντελή Κωνσταντινίδη και τέλος τον Ζήση Βρύζα. Ότι και καλά έδωσαν την συγκατάθεσή τους να μη γίνει ημιτελικός την 12η του Μάρτη.
Αυτή η ευκολία που πιάνει στο στόμα του ένας να χαμε να λέγαμε παράγοντας στελέχη του ΠΑΟΚ, είναι και όλο το ζουμί της αδυναμίας της ΠΑΕ. Στρατηγικά, η πρώτη ένωση που θα πρέπει να χαθεί από τον έλεγχό τους είναι αυτή της Κομοτηνής. Αν θέλεις βέβαια να σε πάρουν ποτέ στα σοβαρά.
Πάμε να ασχοληθώ τώρα με τους συναδέλφους μου. Ενημερωτικά, ο ΠΑΟΚ δεν φώναξε πριν προκληθεί και όταν θα φωνάζει δεν θα σου δώσει και λογαριασμό.
Πάμε και στον Χρύσανθο, ο οποίος έχει εκθαμβωθεί από την πορεία της ομάδας του και μιλάει για τον ΠΑΟΚ και το ενδεχόμενο υποβιβασμού του επειδή δεν πλήρωσε λέει τον Δώνη.
Πρώτα απ όλα Χρύσανθέ μου, εσύ δεν έπρεπε να παίζεις σε επαγγελματική κατηγορία εδώ και χρόνια, παρότι μηδένισες με το άρθρο 44.
Εσύ Χρύσανθέ μου, έβαλες τον Γιάννη Κόντη να διαχειρίζεται το ρόστερ της ομάδας σου. Όσοι γνωρίζουμε, ξεκαρδιζόμαστε.
Τρίτον, τα ποσά που κοστίζουν βασικοί σου παίκτες, είναι αυτά που δίνει ο Ιβάν σε παιδιά που του λένε τα κάλαντα. Και ξέρεις ότι δεν έχει καμία δόση υπερβολής αυτό που γράφω.
Είσαι η μοναδική ομάδα του πλανήτη που πήγε σε κρίσιμο αγώνα με δύο διοικήσεις, είσαι η μοναδική ομάδα του πλανήτη που όποιος φεύγει βλασφημά την ώρα και την στιγμή που την επέλεξε. Πρόσφατο παράδειγμα ο Γιάννης Παπαδόπουλος. Έχω άλλα πενήντα αν χρειαστεί.
Είσαι η μοναδική ομάδα που πίστευε πως θα πάρει χρήματα από παίκτη που δεν της ανήκε – Βιτόλο – είσαι η μοναδική ομάδα που πήγε στο γήπεδο χωρίς δελτία και έχασε τον οδηγό.
Είσαι η μοναδική ομάδα του πλανήτη που σε δημοσιεύματα που βγάζεις για τις ουρές στα εισιτήρια διαρκείας αυτοί που περιμένουν φοράνε μακρυμάνικα, είσαι η μοναδική ομάδα που ο πρόεδρός της έκανε παραμονές τελικού – εντός έδρας μάλιστα – πρόβες για το πώς θα σηκώσει το κύπελλο. Καλά που πρόλαβε να το σηκώσει από πριν.
Είσαι η μοναδική ομάδα που έχει πόσα χρόνια εντός έδρας αήττητο στην Ευρώπη, αλλά αποκλείστηκε από την Κατοβίτσε που μέχρι τότε την γνωρίζαμε από τον β΄Παγκόσμιο.
Θα μου λείψεις είναι η αλήθεια όμως. Χωρίς πλάκα.
(Ξέρω, γιατί ασχολείσαι με τον Άρη και τέτοια. Μα μιλάνε ακόμη… )
ΥΓ Ευχαριστώ τον Βασίλη Παπαθεοδώρου για την άψογη συνεργασία που είχαμε και βέβαια είμαι σίγουρος πως στο μέλλον θα ξαναβρεθούμε. Ο μικρόκοσμος των ΜΜΕ, εγγυάται για αυτό άλλωστε.
Πηγή: gazzetta.gr

Το χειρουργικό γάντι του ποδοσφαίρου!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει από την Βαρκελώνη όσα άκουσε από τον Ινιέστα και τους επιστήμονες της Nike, δηλαδή για την εξέλιξη του βασικού εργαλείου του ποδοσφαιριστή χάρη στην επανάσταση της τεχνολογίας.   Περισσότεροι από 300 δημοσιογράφοι από όλο τον πλανήτη. Ορισμένοι εξ αυτών με την μεγαλύτερη επιρροή στη χώρα τους. Όλοι συγκεντρωμένοι στην αίθουσα ενός μουσείου σύγχρονης τέχνης στη Βαρκελώνη. Άπαντες προσκεκλημένοι της Nike για να τους δείξει το νέο ποδοσφαιρικό της παπούτσι. Σε μια παρουσίαση που δημιουργούσε στον επισκέπτη την αίσθηση ότι επρόκειτο να δει τα αποκαλυπτήρια του νέου iphone, η μιας αντίστοιχα επαναστατικής συσκευής, η οποία θα αλλάξει ή θα ανατρέψει τα δεδομένα στον τομέα της. Και κάπως έτσι αποδείχθηκε ότι ήταν. Διότι το παπούτσι που αποκάλυψε η Nike, το magista σου δημιουργεί με την πρώτη ματιά την αίσθηση ότι αυτό φιλοδοξεί να κάνει, να φέρει επανάσταση στον τρόπο της κατασκευής, στο σχήμα και στις ιδιότητες του ποδοσφαιρικού παπουτσιού. Παρουσίασε ένα ποδοσφαιρικό παπούτσι που στην όψη είναι ότι πλησιέστερο σε ένα μπασκετικό παπούτσι, ή πυγμαχικό μποτάκι και στην πραγματικότητα είναι ότι πλησιέστερο σε ποδοσφαιρικό παπούτσι - προέκταση του ποδιού έχει παρουσιαστεί.
Εκτός από τον Αντρές Ινιέστα, μου δόθηκε η ευκαιρία να ακούσω έναν Κροάτη επιστήμονα, που ήταν ο επικεφαλής μιας ομάδας 18 σχεδιαστών, οι οποίοι στη διάρκεια της τελευταίας 4ετίας δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να εξελίσσουν το παπούτσι που επινόησαν. Συγκέντρωσαν τις απόψεις περίπου 170 top class ποδοσφαιριστών. Και εστίασαν στα όσα άκουσαν από τους μέσους και τους μεσοεπιθετικούς, αφού αυτό το παπούτσι απευθύνεται κυρίως σε αυτούς, τους πιο δημιουργικούς ποδοσφαιριστές. Πέρασαν αμέτρητες ώρες με τον Ινιέστα, τον Μάριο Γκέτσε και τον Βραζιλιάνο Ρονάλντο, από τους οποίους στην πραγματικότητα ζήτησαν να επινοήσουν το νέο ποδοσφαιρικό παπούτσι, μέσα από την διαδικασία της περιγραφής των βασικών αναγκών που εκείνοι είχαν και έχουν από το βασικό εργαλείο που φορούν την ώρα της δουλειάς τους.
Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι χρειάζεται να επινοήσουν ένα ποδοσφαιρικό χειρουργικό γάντι για το πόδι του παίκτη. Ένα εργαλείο που θα του επιτρέπει να διατηρεί σχεδόν στην ολότητά της την αίσθηση της επαφής με τη μπάλα και συγχρόνως να του παρέχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία στις κινήσεις και τα πατήματα. “Μπορώ να παίζω ξυπόλυτος, με τάπες;”, άκουσαν από τον Νέιμαρ, τον Ινιέστα και τον Γκέτσε. Και μέσα από περίπου 30 χιλιάδες ώρες δοκιμών κατέληξαν στο παπούτσι που παρουσίασαν το απόγευμα της Πέμπτης στη Βαρκελώνη. Ένα παπούτσι με τις “τάπες” που είχαν φτιαχτεί προηγουμένως για χάρη του Ινιέστα και είχαν μελετηθεί από το ιατρικό επιτελείο της Μπαρτσελόνα, το οποίο συνέστησε στη Nike την χρήση τους γνωμοδοτώντας ότι δημιουργούν το ασφαλέστερο πέλμα που έχει παρουσιαστεί για τα ανθρώπινα πόδια που παίζουν ποδόσφαιρο.
Άκουγα όλα αυτά από τον σχεδιαστή και τους υπόλοιπους ερευνητές της Nike, κι έπειτα άκουγα τον Ινιέστα να μιλά με ενθουσιασμό για τις νέες προοπτικές που έχει αισθανθεί ότι του δίνει το παπούτσι, στην επαφή του με την μπάλα αλλά και στις αλλαγές κατευθύνσεων και στις πιο δύσκολες κινήσεις που χρειάζεται να κάνει την ώρα της δουλειάς του, και αναλογιζόμουν πόσο έχει βοηθήσει η τεχνολογική εξέλιξη το ποδόσφαιρο. Τον καιρό των παιδικών και εφηβικών μου χρόνων το ποδοσφαιρικό παπούτσι ήταν φτιαγμένο από ένα έως και άκαμπτο δέρμα, σκληρό στη μύτη και τη φτέρνα, με το οποίο έκανες κινήσεις που έμοιαζαν πλαστικές. Φορώντας το magista νόμιζα ότι έχω φορέσει μια κάλτσα για την κυκλοφορία του αίματος με κολλημένο πέλμα και τάπες. Είναι ότι πλησιέστερο φανταζόμουν ότι μπορεί να υπάρξει προς το “να παίζω ξυπόλυτος” του Ινιέστα.
Δεν έχω ιδέα αν θα επιβεβαιωθούν οι πεποιθήσεις της ομάδας των ερευνητών της Nike ότι το magista θα αποδειχθεί το σημείο αναφοράς μιας νέας εποχής στο ποδόσφαιρο. Είμαι όμως απολύτως βέβαιος ότι το ποδόσφαιρο του 2014 δίνει, τεχνολογικά, την μεγαλύτερη ενθάρρυνση και τα καλύτερα εργαλεία που έδωσε ποτέ στον παίκτη του για να βγάλει στο τερέν κινήσεις που δεν είχε φανταστεί ότι μπορεί να υπάρχουν στο ρεπερτόριό του. Αν είχαν αυτά τα παπούτσια ο Πελέ κι ο Μαραντόνα…
Πηγή: gazzetta.gr