Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Διατροφή και ψυχολογία στο ποδόσφαιρο!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ημερίδα ψυχολογίας και διατροφολογίας διοργανώθηκε την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στην Κομοτηνή μετά από πρωτοβουλία των Τμημάτων Υποδομής του ΠΑΟΚ σε συνεργασία με την Ακαδημία Fair Play Κομοτηνής . Επρόκειτο για την πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε κάτι ανάλογο από αθλητικό σωματείο της πόλης, εξ ου και είχε μεγάλη επιτυχία με την συμμετοχή ειδικών, παιδιών-αθλητών και των γονέων τους.
Οι περίπου 120 παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν από τον Dr Ιωάννη Tζοβενή, καθηγητή ΕΚΠΑ,  για τις σωστές διατροφικές συνήθειες και τον αθλητισμό  και το ρόλο που παίζει η διατροφή στην εξέλιξη και τις επιδόσεις ενός αθλητή.
Η ψυχολόγος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Ειρήνη Ρέρα μίλησε για το πως αντιμετωπίζουν οι γονείς τα παιδιά που έχουν επιλέξει τον αθλητισμό και φυσικά, στο πως οφείλουν να συμπεριφέρονται στα παιδιά, με βαρύτητα στις καταστρεπτικές συνέπειες που αποφέρει η πίεση από τον γονιό στον εκκολαπτόμενο αθλητή. Επίσης, θέμα ήταν οι προσδοκίες των γονέων που επηρεάζουν την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών και την επίδοση τους. Ενα θέμα που ενδιαφέρει πολύ τις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ κι έχει αναλυθεί εκτενώς από την κ. Ρέρα.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: