Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

«Σάντος και υπομονή»

koulakiwtis
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Κουλακιώτης. Μίλησε για την απόλυση του Χούμπ Στέφενς, τον Στοχ και τον Φερνάντο Σάντος τον οποίο χαρακτήρισε ιδανική επιλογή.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιώργος Κουλακιώτης:
Για την πορεία του ΠΑΟΚ:
“Δεν νομίζω ότι είναι κάποιος ικανοποιημένος από την πορεία της ομάδας. Υπάρχουν πολλοί λόγοι. Την πλήρωσε ο προπονητή,  ελπίζω, πλέον, να βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας”.
Για την απόλυση του Χούμπ Στέφενς:
“Στο ελληνικό ποδόσφαιρο πάντα την πληρώνει ο προπονητής. Παρόλα αυτά ήταν σωστή η απόφαση γιατί φαινόταν ότι ο ΠΑΟΚ ήταν  μια ομάδα αδούλευτη που στην έδρα της ήταν καλή και  έβαζε γκολ, αλλά εκτός δεν μπορούσε. Ελπίζω μελλοντικά να δούμε κάτι καλύτερο. Δεν είναι παράξενο ένας καταξιωμένος προπονητής ή παίκτης να μην πετύχει στην Ελλάδα. Ήρθε ο κ. Στέφενς αλλά δεν πέτυχε. Δεν υπάρχει  υπομονή εδώ . Στο γερμανικό ποδόσφαιρο είναι όλα διαφορετικά. Ακόμα και στην Αγγλία βλέπουμε τον Μόγιες στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που γκελάρει συνεχώς και τον εμπιστεύονται. Όταν παίρνεις έναν μεγάλο προπονητή χρειάζεται  και πολύ χρόνο. Βέβαια, η ομάδα δεν έπαιζε καλά. Τώρα κοιτάμε την επόμενη μέρα και πως θα πάνε τα πράγματα καλύτερα”.
Για τον Γιώργο Γεωργιάδη:
“Είμαστε πολύ καλοί φίλοι,  ήμασταν και συμπαίκτες.  Μπορεί να επιβληθεί στους παίκτες κάτι που το έδειξε και πέρυσι. Έχει την  προσωπικότητα, ξέρει την ομάδα και τα παιδιά και πιστεύω πως θα βοηθήσει να τα πάμε πολύ καλύτερα. Είμαι  σίγουρος πως θα τα καταφέρει. Γνωρίζει τα προβλήματα και την προσωπικότητα του κάθε παίκτη. Ξέρει τι να κάνει και είναι ο ιδανικός να συνεχίσει την χρονιά. Μπορεί να πετύχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα απ΄όσα είχε ο ΠΑΟΚ έως τώρα”.
Για τον Φερνάντο Σάντος:
“Δεν έχω ζήσει τον Σάντος, αλλά είναι ένας καταξιωμένος προπονητής,  με πολλά θετικά αποτελέσματα. Παίζει αμυντικό ποδόσφαιρο, αλλά παίρνει τα αποτελέσματα που πρέπει. Εμένα μου αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο,  αλλά μπορεί να προσφέρει στην ομάδα ο Σάντος πολλά πράγματα. Βέβαια, πάλι θα χρειαστεί υπομονή και από την διοίκηση και από τον κόσμο. Ακούω για πενταετές συμβόλαιο κλειστό, είναι λίγο δύσκολο στην Ελλάδα να μείνει ένας προπονητής πέντε χρόνια σε μια ομάδα. Ο Σάντος είναι μια δοκιμασμένη λύση και πετυχημένη. Ας ελπίσουμε πως θα τα καταφέρει, εάν έρθει. Χρειάζεται χρόνο και το κατά πόσο θα περιμένει ο κόσμος είναι ένα ερώτημα. Όλοι θέλουν άμεσα αποτελέσματα. Ο Σάντος  γνωρίζει τον ΠΑΟΚ και δεν χρειάζεται πολύ χρόνο προσαρμογήςί. Είναι σημαντικό να έρθει στην ομάδα και να πετύχει αυτά που θέλει ο κόσμος”.
Για τον κορμό του ΠΑΟΚ:
“Αυτή την στιγμή ο ΠΑΟΚ έχει έναν κορμό.  Ο Αθανασιάδης, ο Σαλπιγγίδης, ο Γλύκος, ο Κατσουράνης, ο Κίτσιου, και ο Κάτσε είναι ένας κορμός. Πιστεύω πως ο Σάντος γνωρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο και θα κάνει σωστές κινήσεις. Αλλάζοντας συνέχεια  προπονητή δεν μπορείς να φτιάξεις ομάδα. Πρέπει ο προπονητής να έχει τον χρόνο του και να δουλέψει χωρίς  άγχος. Η υπομονή και ο χρόνος είναι πολύ σημαντικές αρετές για να έρθουν τα αποτελέσματα”.
“Για τους ξένους παίκτες που ξεχωρίζει:
Όταν είχε έρθει ο Στοχ στην ομάδα είπα πως είναι μεγάλος παίκτης, αλλά έκανε μετά κοιλιά στην απόδοση του. Γενικότερα τέτοιοι παίκτες κάνουν την διαφορά και θα πρέπει να ψάξει καλά η ομάδα και να πληρώσει και ο πρόεδρος για να βρει παίκτες σαν το Στοχ των πρώτων μηνών. Γενικότερα, δεν χρειάζονται  μονάχα 11 παίκτες, αλλά 20 σε μια ομάδα. Εμείς, τότε, είχαμε ένα μεγάλο ρόστερ, με  πέντε, έξι ρόστερ. Αυτό ήταν  η επιτυχία του κ. Μπάγεβιτς που ήξερε πώς να εκμεταλλευτεί το ροτέισον”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: