Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

«Δυστυχώς δεν θα μας υποτιμήσει ο Παναθηναϊκός»

Σίγουρος ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι απόλυτα προσηλωμένος στο παιχνίδι με τον Άρη και δεν θα υποτιμήσει καθόλου την ομάδα του, εμφανίστηκε ο Σούλης Παπαδόπουλος.

«Δυστυχώς δεν θα μας υποτιμήσει ο Παναθηναϊκός»
Ο Σούλης Παπαδόπουλος στις δηλώσεις που έκανε στη Nova τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει το μυαλό του αποκλειστικά στο παιχνίδι με τον Άρη και όχι στη μεγάλη νίκη που έκανε απέναντι στον Ολυμπιακό.

Επίσης ο προπονητής των «κίτρινων» αναφέρθηκε και στο πώς θα χτυπήσει το «τριφύλλι», λέγοντας ότι θα πρέπει να αντέξουν τα πρώτα 20-30 λεπτά και μετά να προσπαθήσουν να πετύχουν κάποιο τέρμα.

Παράλληλα ο 46χρονος τεχνικός σε ερώτηση που του έγινε για το ποιος είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης των "πρασίνων" απάντησε λακωνικά: «Όλος ο Παναθηναϊκός»!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

-Είστε εδώ, πάτε χωρίς άγχος στη Λεωφόρο, από την άποψη πως υπήρξε μια παραφιλολογία περί αποχώρησής σας από την ομάδα.

«Άγχος έχω πάρα πολύ κατ΄ αρχήν για την ομάδα. Άγχος για μένα δεν είχα».

-Δεν σας επηρέασε η φημολογία περί αποχώρησής σας εάν άλλαζε η διοίκηση;

«Κοιτάξτε, αν ερχόταν άλλη διοίκηση, μπορεί οι άνθρωποι να είχανε κάτι άλλο στο μυαλό τους. Εγώ είμαι επαγγελματίας προπονητής, έχω συμβόλαιο με τον Άρη και θα μίλαγα μαζί τους, όπως είχα μιλήσει και πέρυσι με τον κ. Σκόρδα. Αυτό που θα μπορούσα να κάνω, εάν άλλαζε η διοίκηση, ήταν να τους πω ότι θα είμαι στη διάθεσή τους και συγχρόνως θα έθετα την παραίτησή μου, εάν θα θέλανε να φέρουνε κάποιον άλλον. Αυτό είναι λογικό, διότι ποτέ δεν στέκομαι ούτε στο συμβόλαιο, ούτε σε τίποτα και ειδικά σε μια ομάδα όπως είναι ο Άρης. Όμως νομίζω ότι μπορώ να προσφέρω πολλά στον Άρη και ειλικρινά σας λέω δεν είχα καθόλου άγχος. Εγώ δεν ασχολούμαι μ΄ αυτά τα θέματα, εγώ ασχολούμαι με τα παιδιά, να τους μιλάω, να προσπαθώ να τους εξηγώ τον τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού και να βγάλουν κάποια προβλήματα απ΄ το μυαλό τους, ώστε να μπορέσουν κι αυτοί να αναλάβουν τις ευθύνες, όπως γίνεται με κάθε διοίκηση και με κάθε προπονητή για να μπορέσουν να διεκδικήσουν τη σωτηρία της ομάδας».

-Πάντως, οι ομιλίες σας στα αποδυτήρια δεν έχουν προηγούμενο σε χρονική διάρκεια!

«Όταν η ομάδα είναι έτσι όπως είναι, όταν έχει αυτά τα προβλήματα που έχει, όταν εδώ και δύο χρόνια ο Άρης είναι πάνω σ΄ ένα τεντωμένο σχοινί και λες τώρα θα πέσει, πρέπει να κρατάς ισορροπίες, να υπάρχει πειθαρχία στην ομάδα και να υπάρχει ιεραρχία. Ένα από τα προβλήματα του φετινού Άρη και προσπαθώ πάρα πολύ πάνω σ΄ αυτό, είναι η ιεραρχία. Να ξέρουν οι ποδοσφαιριστές, χωρίς να έχει σημασία αν παίζουν ή αν είναι εκτός ομάδας, ότι πρέπει να υπάρχει ιεραρχία στο αγωνιστικό κομμάτι».

-Πάμε να μιλήσουμε για αγωνιστικά; Διότι όλο για δικαστήρια μιλάμε και για φημολογίες. Ο Άρης παίζει το Σάββατο στη Λεωφόρο.

«Ειδικά τις τελευταίες 15-20 ημέρες το μόνο που ακούω είναι αυτό (σ.σ τα εξωαγωνιστικά). Προσπαθώ να τα βγάλω απ΄ το μυαλό μου, αλλά δεν είναι εύκολο να βγουν. Ναι, η ομάδα παίζει στη Λεωφόρο, με έναν αντίπαλο όπως είναι ο Παναθηναϊκός που κέρδισε τον Ολυμπιακό ο οποίος, κατά τη γνώμη μου, έχει πάρει και το φετινό πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που μ΄ αρέσει πολύ, παίζει γρήγορα, συνδυαστικά και θα είναι ένα παιχνίδι που θα έχει πολύ κόσμο. Αυτή τη φορά όμως ο κόσμος δεν θα είναι με το μέρος το δικό μας, γιατί κι εμείς παίζουμε με πολύ κόσμο στην έδρα μας και λέμε ότι αγχωνόμαστε. Πρωτοφανές για μένα αυτό! Ελπίζω αυτή τη φορά να βγει υπέρ μας».

-Λένε πολλοί ότι ίσως είναι καλό για τον Άρη που ο Παναθηναϊκός κέρδισε στο «Καραϊσκάκη» από την άποψη πως μπορεί να μπει υπεροπτικά, μένοντας στις δάφνες αυτής της νίκης. Ισχύει κάτι τέτοιο;

«Δεν νομίζω. Αν δείτε και τις δηλώσεις του προπονητή του Παναθηναϊκού, του κ. Αναστασίου, θα διαπιστώσετε πως σέβεται πάρα πολύ τον Άρη. Άλλωστε ο Άρης είναι μια ομάδα που παλεύει όλα τα παιχνίδια. Μπορεί να μην τα κερδίζει, αλλά δεν τα χάνει κιόλας, αν εξαιρέσεις το ματς στον Πλατανιά. Ο Παναθηναϊκός, σέβεται πάρα πολύ τον Άρη και δυστυχώς για εμάς, δεν θα μας υποτιμήσει».

-Το πρώτο πράγμα στο οποίο επικεντρώνετε από τον Παναθηναϊκό, ποιο είναι;

«Πρώτα απ΄ όλα θα πρέπει να κοιτάξουμε τη δική μας απόδοση. Από εκεί και πέρα υπάρχουν κάποια πράγματα που δουλεύουμε, διότι ο Παναθηναϊκός δεν θα παίξει όπως έπαιξε στο «Καραϊσκάκη», ματς το οποίο παρακολούθησα. Στο γήπεδό του παίζει τελείως διαφορετικά σε σχέση με τα παιχνίδια που παίζει εκτός έδρας. Ξέρουμε πως παίζει, έχει κάποιους παίκτες πολύ ικανούς, ειδικά βάση του συστήματος που ακολουθεί στη Λεωφόρο. Πιέζει πολύ στην αρχή και ειδικά τώρα θα μπούνε μ΄ ενθουσιασμό και αυτοί και ο κόσμος. Εμείς θα πρέπει ν΄ αντέξουμε στα πρώτα 20-30 λεπτά και μετά όσο θα περνάει η ώρα θα παίρνουμε και αυτοπεποίθηση, ώστε να είναι καλύτερα τα πράγματα για εμάς. Αλλά πιστεύω, αν θέλουμε να διεκδικήσουμε κάτι, πρέπει να μη δεχτούμε γκολ σ΄ αυτό το χρονικό διάστημα».

-Ο πιο επικίνδυνος παίκτης του Παναθηναϊκού;

«Όλος ο Παναθηναϊκός! Αυτός ο Παναθηναϊκός, δεν είναι όπως κάποιες άλλες ομάδες, καθώς στηρίζεται περισσότερο στο σύνολο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: