Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

«Ήρθε η δικαίωση»!

tsanas
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο προπονητής της Εθνικής Ελπίδων, Κώστας Τσάνας.
Μίλησε για την πολύ μεγάλη επιτυχία της ομάδας των νέων που κατάφερε και κέρδισε την ομάδα της Τουρκία με σκορ 2-1 παρά το γεγονός πως αγωνιζόταν με εννιά παίκτες!
Αναφέρθηκε στην εξαιρετική εμφάνιση των Ελλήνων παικτών αλλά και στην πολύ μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Κώστας Τσάνας:
Για την νίκη επί της Τουρκίας με εννιά παίκτες:
“Όταν αγωνίζεσαι με δύο παίκτες λιγότερους σε ένα τέτοιο επίπεδο με αντίπαλο μια πολύ καλή ομάδα δεν έχει πολλές πιθανότητες. Εμείς προσπαθήσαμε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο και ήρθε η δικαίωση για την εκπληκτική προσπάθεια. Επιπλέον έβρεχε αλλά κανένας φίλαθλος δεν έφευγε και αυτό ήταν φανταστικό. Η εμπειρία θα μας μείνει χαραγμένη στο μυαλό”.
Για την φάση του πέναλτι:
“Δεν υπάρχει πέναλτι ούτε και επαφή. Την κόκκινη την έβγαλε ο διαιτητής όχι για την διαμαρτυρία αλλά για το πέναλτι. Εκεί εκνευρίστηκαν λίγο οι παίκτες. Η δεύτερη κόκκινη βέβαια είναι ξεκάθαρη. Ο διαιτητής δεν ήταν σίγουρος πως ήταν πέναλτι”.
Για το πώς αντιμετώπισε το παιχνίδι:
“Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως και στο πρώτο ημίχρονο είχαμε ένα δοκάρι και νομίζω  πως έτσι όπως ήταν το γήπεδο και οι συνθήκες τα παιδιά τα πήγαν πάρα πολύ καλά. Τα παιδιά έτρεξαν παραπάνω από το κανονικό και επιβραβεύτηκε η προσπάθεια τους. Όταν έχεις οκτώ ποδοσφαιριστές και έναν τερματοφύλακα κρατάς τις βασικές θέσεις. Κρατήσαμε την βασική τετράδα στην άμυνα και από εκεί και πέρα ο πιο επιθετικογενής έπαιρνε τις προσπάθειες και είχε τις βοήθειες από τους παίκτες με τις περισσότερες δυνάμεις. Έπρεπε να αμυνθούμε όσο καλύτερα γίνεται και από τις αντεπιθέσεις να κάνουμε κάτι που τελικά έγινε. Όλες οι αλλαγές έγιναν στην μπροστινή γραμμή”.
Για την συμπαράσταση των οπαδών:
“Μετά το παιχνίδι και μέσα στην ένταση η σκέψη σου είναι λίγο εν θερμό. Τόσο η προσπάθεια των παικτών όσο και η συμπαράσταση ήταν εκπληκτική. Με τόσο βροχή πρώτη φορά βλέπω το να μην φεύγει κανένας οπαδός”.
Για τις πιθανότητες που έχει η Εθνική Ελπίδων να προκριθεί:
“Είναι δέκα όμιλοι, οι δέκα πρώτοι των ομίλων και οι τέσσερις καλύτεροι δεύτεροι θα κάνουν ζευγάρια. Γίνονται επτά αγώνες και οι επτά νικητές μαζί με την διοργανώτρια πάνε στα τελικά. Θέλουμε να μην χάσουμε στην έδρα μας και να κερδίσουμε τους Πολωνούς στην έδρα μας”.
Για το γεγονός πως πολλοί νεαροί Έλληνες παίκτες έχουν εμπειρίες στις ομάδες τους:
“Η Ελληνική Ελπίδων δεν είναι μικρή ηλικιακά ομάδα. Όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα τους. Παίζουν όλο και με πολύ καλό τρόπο.  Η εμπιστοσύνη των συλλόγων στους νεαρούς χωρίς σχέδιο δεν είναι αποδεκτό όταν όμως υπάρχει πλάνο με τους νέους αυτό βοηθά και τις ομάδες και τις Εθνικές”.
Για την συνεννόηση που υπάρχει μεταξύ των Εθνικών ομάδων:
“Είναι άμεση όλων των εθνικών ομάδων. Όλοι παρακολουθούμε τις μικρότερες και μεγαλύτερες ομάδες. Παρακολουθούμε την ομάδα Κ15 όπως και όλες τις άλλες ομάδες. Χρειάζεται γνώση όλων των ποδοσφαιριστών που βγαίνουν από κάτω ώστε να λειτουργεί σωστά όλη η αλυσίδα’.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: