Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Όταν η ΕΠΟ σε τρολάρει...!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει στο blog του για την ΕΠΟ και τον σεβασμό που έπρεπε να δείχνει σε επενδυτές τύπου Ιβάν Σαββίδη!
Είσαι ΠΑΟΚ, έχεις μεγαλομέτοχο τον Ιβάν Σαββίδη που αποδεδειγμένα έχει ρίξει 30εκατ. ευρώ μέχρι σήμερα μόνο στη ΠΑΕ. Μην αρχίζω και αναφέρω τι έχει ρίξει αλλού, γιατί το νούμερο θα ξεφύγει.
Η επένδυση αυτή, γίνεται σε ένα προϊόν που ελέγχει η Σούπερ Λίγκα υπό την σκέπη της ΕΠΟ η οποία θα έπρεπε αν μη τι άλλο να σέβεται ανθρώπους σαν τον Σαββίδη. Για να τα βάλουμε λίγο κάτω να δούμε πως τον σέβεται.
Πλην Μαρινάκη, ο Σαββίδης είναι ο μοναδικός μεγάλος επενδυτής σε Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία και εννοείται πως αν ενδιαφερόντουσαν στην ομοσπονδία, θα προσπαθούσαν να τον χρησιμοποιήσουν ως μαγνήτη και για άλλους. Όμως ούτε αυτή, ούτε βέβαια η Σούπερ Λίγκα έκαναν οτιδήποτε σοβαρό για να τον χρησιμοποιήσουν για καλό σκοπό.
Από το καλοκαίρι μέχρι και σήμερα, ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που δέχεται πισώπλατες μαχαιριές συνεχώς από την ομοσπονδία. Φανερές, όχι τίποτα το κρυφό.
Εγώ είχα γράψει θυμάμαι για την ανύπαρκτη θέση της στη μάχη του ΠΑΟΚ να περάσει έστω στα χαρτιά τη Μέταλιστ, κάτι που όφειλε να πράξει ως ομοσπονδία. Μετά τα ξεφωνητά, πήρε μπρος εννοείται. Δεν είχε άλλη επιλογή.
Στη συνέχεια ξεκίνησε το παιχνίδι των ορισμών. Όποιος έδινε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ εξαφανιζόταν, ενώ το σκάνδαλο έγινε την τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ πήρε πέναλτι.
Ήταν 2 Δεκεμβρίου, τρεις μήνες και πίσω, όταν ο Σπάθας έδωσε το καθαρό πέναλτι του Μπέριου στον Νέτσιντ και ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στα Γιάννενα. Θυμόμαστε όλοι τον ντόρο που έγινε, τα πρωτοσέλιδα των ανθρώπων που θέλουν να βγάζουν και την ενδεκάδα του Σάντος, τα στημένα δημοσιεύματα για την έκθεση του παρατηρητή, ακόμη και το δήθεν υπόμνημα του ΠΑΣ στη ΚΕΔ.
Το στημένο σκηνικό, έβγαλε τον Σπάθα από τους πίνακες καιρό τώρα και ο ΠΑΟΚ δεν πήρε κανένα πέναλτι από τότε, παρότι υπάρχουν ξεκάθαρες φάσεις. Δύο θυμάμαι πρόχειρα με Απόλλωνα Σμύρνης στη Τούμπα και με Αστέρα στη Τρίπολη, φάσεις που δεν χωρά αμφιβολία. Άμα ντυθώ Χρύσανθος θα θυμηθώ κι άλλες.
Μετά ήρθε η περίοδος των τρυπημάτων της υπόθεσης Δώνη, με την πειθαρχική που είναι ανεξάρτητη – και καλά – να επιδικάζει στον τεχνικό του ΑΠΟΕΛ 800 χιλιάδες ευρώ, με τη σύνθεση της επιτροπής να είναι λάθος στημένη.
Ο ΠΑΟΚ προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια, όμως δεν σταμάτησε εκεί το έργο. Διαρροές πριν φτάσει στα γραφεία της ΠΑΕ το έγγραφο, εκδίκαση της υπόθεσης ημέρα ευρωπαϊκού αγώνα. Αυτοί που σέβονται την προσπάθεια των ελληνικών ομάδων.
Καπάκι, σκάνδαλο με τον ορισμό των ημιτελικών και σήμερα, το κερασάκι στη τούρτα, ο ορισμός Κάκου και… Ποντίκη στο ντέρμπι της Κυριακής.
Για τον Κάκο, είναι σαφές πως όλοι μας τον θέλουμε στους ημιτελικούς. Θα έπρεπε να ανοίξει η κουβέντα για διαιτητή κοινής αποδοχής μιας και έχει αποδειχτεί πλέον πως η ΕΠΟ είναι ελεγχόμενη.
Ο Ολυμπιακός είναι άλλωστε πολύ καλύτερη ομάδα από εμάς, άρα δεν συντρέχει και κανένας λόγος ανησυχίας για τον διαιτητή της αναμέτρησης.
Για τον ορισμό του Ποντίκη, του βοηθού που καταμέτρησε το γκολ του Ταυλαρίδη που ήταν όντως οφσάιντ, είναι σαφές πως υπάρχει λόγος που πάει στη Τούμπα. Σίγουρα, η αμφιβολία δεν θα πάει υπέρ του ΠΑΟΚ. Από εκεί και πέρα, πολλά θα εξαρτηθούν από την ψυχή του.
Έχει προηγηθεί βέβαια το κρεσέντο του Κ. Γαβριηλίδη που μάθαμε αυτή την εβδομάδα πως είναι πρόεδρος της επιτροπής κυπέλλου.
Αρχικά, ο συγκεκριμένος κύριος από την πολύ κοντινή Κομοτηνή, έδωσε τον Μάκη Γκαγκάτση, στη συνέχεια έδωσε τον Παντελή Κωνσταντινίδη και τέλος τον Ζήση Βρύζα. Ότι και καλά έδωσαν την συγκατάθεσή τους να μη γίνει ημιτελικός την 12η του Μάρτη.
Αυτή η ευκολία που πιάνει στο στόμα του ένας να χαμε να λέγαμε παράγοντας στελέχη του ΠΑΟΚ, είναι και όλο το ζουμί της αδυναμίας της ΠΑΕ. Στρατηγικά, η πρώτη ένωση που θα πρέπει να χαθεί από τον έλεγχό τους είναι αυτή της Κομοτηνής. Αν θέλεις βέβαια να σε πάρουν ποτέ στα σοβαρά.
Πάμε να ασχοληθώ τώρα με τους συναδέλφους μου. Ενημερωτικά, ο ΠΑΟΚ δεν φώναξε πριν προκληθεί και όταν θα φωνάζει δεν θα σου δώσει και λογαριασμό.
Πάμε και στον Χρύσανθο, ο οποίος έχει εκθαμβωθεί από την πορεία της ομάδας του και μιλάει για τον ΠΑΟΚ και το ενδεχόμενο υποβιβασμού του επειδή δεν πλήρωσε λέει τον Δώνη.
Πρώτα απ όλα Χρύσανθέ μου, εσύ δεν έπρεπε να παίζεις σε επαγγελματική κατηγορία εδώ και χρόνια, παρότι μηδένισες με το άρθρο 44.
Εσύ Χρύσανθέ μου, έβαλες τον Γιάννη Κόντη να διαχειρίζεται το ρόστερ της ομάδας σου. Όσοι γνωρίζουμε, ξεκαρδιζόμαστε.
Τρίτον, τα ποσά που κοστίζουν βασικοί σου παίκτες, είναι αυτά που δίνει ο Ιβάν σε παιδιά που του λένε τα κάλαντα. Και ξέρεις ότι δεν έχει καμία δόση υπερβολής αυτό που γράφω.
Είσαι η μοναδική ομάδα του πλανήτη που πήγε σε κρίσιμο αγώνα με δύο διοικήσεις, είσαι η μοναδική ομάδα του πλανήτη που όποιος φεύγει βλασφημά την ώρα και την στιγμή που την επέλεξε. Πρόσφατο παράδειγμα ο Γιάννης Παπαδόπουλος. Έχω άλλα πενήντα αν χρειαστεί.
Είσαι η μοναδική ομάδα που πίστευε πως θα πάρει χρήματα από παίκτη που δεν της ανήκε – Βιτόλο – είσαι η μοναδική ομάδα που πήγε στο γήπεδο χωρίς δελτία και έχασε τον οδηγό.
Είσαι η μοναδική ομάδα του πλανήτη που σε δημοσιεύματα που βγάζεις για τις ουρές στα εισιτήρια διαρκείας αυτοί που περιμένουν φοράνε μακρυμάνικα, είσαι η μοναδική ομάδα που ο πρόεδρός της έκανε παραμονές τελικού – εντός έδρας μάλιστα – πρόβες για το πώς θα σηκώσει το κύπελλο. Καλά που πρόλαβε να το σηκώσει από πριν.
Είσαι η μοναδική ομάδα που έχει πόσα χρόνια εντός έδρας αήττητο στην Ευρώπη, αλλά αποκλείστηκε από την Κατοβίτσε που μέχρι τότε την γνωρίζαμε από τον β΄Παγκόσμιο.
Θα μου λείψεις είναι η αλήθεια όμως. Χωρίς πλάκα.
(Ξέρω, γιατί ασχολείσαι με τον Άρη και τέτοια. Μα μιλάνε ακόμη… )
ΥΓ Ευχαριστώ τον Βασίλη Παπαθεοδώρου για την άψογη συνεργασία που είχαμε και βέβαια είμαι σίγουρος πως στο μέλλον θα ξαναβρεθούμε. Ο μικρόκοσμος των ΜΜΕ, εγγυάται για αυτό άλλωστε.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: