Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

«Κύπελλο και Μουντιάλ»

ÃËÕÊÏÓ ÅËËÁÄÁ - ÍÏÔÉÁ ÊÏÑÅÁ (ÖÉËÉÊÏ)
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο διεθνής τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Παναγιώτης Γλύκος. Μίλησε για το ντεμπούτο του στη βασική 11άδα της Εθνικής ομάδας, την ιώβια υπομονή του μέχρι την δικαίωση, τους στόχους του με τον ΠΑΟΚ, τα χαρακτηριστικά του σύχγρονου τερματοφύλακα, το Μουντιάλ της Βραζιλίας και τον Κασίγιας.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Γλύκος:
Για τις δυσκολίες που πέρασε:
“Τίποτα δεν είναι εύκολο στην ζωή και εδικά στο ποδόσφαιρο. Όταν περνάς δύσκολες καταστάσεις και τραυματισμούς δεν είναι ό,τι το καλύτερο. Το θέμα είναι να βρεις τα ψυχικά αποθέματα, να επιστρέψεις σε συνθήκες προπονήσεων και να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό για να καταφέρεις να πετύχεις τους στόχους σου”.
Για την θέση του τερματοφύλακα:
“Είναι μια θέση που είναι πολύ ιδιαίτερη, επειδή είναι μοναδική και δεν έχεις την δυνατότητα να αγωνιστείς σε άλλη θέση. Είναι μια θέση με πολλές ιδιαιτερότητες. Θέλει δουλειά και πολύ υπομονή για να καταφέρεις να είσαι βασικός, είτε στην ομάδα σου, είτε στην Εθνική”.
Για το πώς ένιωσε που έπαιξε βασικός στην Εθνική:
“Ένιωσα πολύ χαρούμενος, γιατί έχω ακούσει ελάχιστες φορές από τον κ. Σάντος να μου λέει ότι θα παίξω βασικός. Ήταν η τρίτη φορά. Οι άλλες δύο φορές ήταν στον ΠΑΟΚ, μια φορά στο κύπελλο με τον Μακεδονικό και μια στο πρωτάθλημα με τον Θρασύβουλο. Ό,τι γίνεται για πρώτη φορά, όπως το χθεσινό ντεμπούτο μου στην Εθνική, είναι αυτό που μένει στο μυαλό σου, ήταν το αποκορύφωμα της δικαίωσης της προσπάθειάς μου μέχρι τώρα και μένει ως μια ανάμνηση ξεχωριστή”.
Για την προσωπική του δικαίωση:
“Πάντα προσπαθούσα ό,τι και να γινόταν στην ζωή μου και δεν σταματούσα μπροστά σε καμία δυσκολία. Δεν άφηνα ποτέ να με πάρει κάτι από κάτω. Είμαι χαρακτήρας που δεν τα παρατάει ποτέ τόσο εύκολα, όπως νόμιζαν κάποιοι ό,τι θα έκανα, πάντα προσπαθούσα. Η δικαίωση είναι κάτι μέσα μου πολύ βαθιά χαραγμένο. Το ότι με θεωρούσαν ξεγραμμένο μου έδινε δύναμη. Το να ακούω μη καλά πράγματα για εμένα με έκανε πιο δυνατό. Είμαι τέτοιος άνθρωπος. Μου αρέσει να δικαιώνω όσους με πιστεύουν και να αλλάζω την γνώμη όσων δεν με πίστεαν. Με στήριξαν οι δικοί μου άνθρωποι και οι άνθρωποι της ομάδας. Πάνω από όλα ήταν οι συμπαίκτες μου που μου έδιναν δύναμη και οι προπονητές τερματοφυλάκων που έχουν ιδιαίτερη σχέση με τον τερματοφύλακα. Εμείς οι τερματοφύλακες έχουμε εξ ολοκλήρου διαφορετικό πρόγραμμα και περνάμε πολύ χρόνο μαζί με τους γυμναστές τερματοφυλάκων.  Πάνω απ’ όλα παίρνεις δύναμη από τον προπονητή και από τους συμπαίκτες σου. Πάνω από όλα, όμως, παίρνεις δύναμη από τον εαυτό σου. Όλοι οι προπονητές τερματοφυλάκων έχουν να πουν κάτι καλό για εμένα και αυτό με βοήθησε πολύ”.
Για το αν είχε πιστέψει πως “τελείωσε” όταν έφυγε δανεικός:
“Πολλά πέρασαν από το μυαλό μου εκείνη την περίοδο που έφυγα δανεικός, όπως το να πάω σε κάποια άλλη ομάδα να παίξω, αφού δεν μου φαινόταν καθόλου εύκολο να παίξω στον ΠΑΟΚ. Μπορεί κάποιες φορές να ένιωσα αδικημένος, αλλά το ποδόσφαιρο θέλει υπομονή, γερά κότσια και να πεισμώνεις. Δεν είναι εύκολο, όταν σου δοθεί η ευκαιρία πρέπει να φανείς έτοιμος για να δικαιώσεις τον ίδιο σου τον εαυτό και την προσπάθεια που κάνεις όλα αυτά τα χρόνια. Μου αρέσει να κοιτάω μπροστά και να αφήνω πίσω το παρελθόν, το οποίο είχε και καλά και κακά. Το θέμα είναι η υγεία μου, να είμαι καλά, όσα σου αξίζουν έρχονται στο μέλλον. Κανένας καλός δεν χάθηκε ποτέ. Μόνο από κάποιες ατυχίες μπορεί να μην σου δοθούν οι ευκαιρίες εάν αξίζεις. Δίνω τα πάντα, μακάρι να είμαι σε καλή κατάσταση και να πάρω θέση στην Εθνική ομάδα”.
 Για το γεγονός πως βρίσκεται στην κατάλληλη ηλικία:
“Πάντα πίστευα πως η ηλικία δεν παίζει ρόλο. Αν πάρουμε για παράδειγμα τον Κασίγιας που αγωνίζεται από τα 16 του στην Ρεάλ, αυτό είναι μία τρανταχτή απόδειξη. Αν δούμε όλα τα πρωταθλήματα θα βρούμε πολλούς τερματοφύλακες που παίζουν από πολύ μικρές ηλικίες. Δεν παίζει ρόλο η ηλικία, αλλά οι παραστάσεις και τα παιχνίδια”.
Για τον ανταγωνισμό που υπάρχει για μια θέση στην Εθνική:
“Υπάρχει υψηλός ανταγωνισμός και θα είναι δύσκολη απόφαση για τον προπονητή. Θα διαλέξει αυτούς που θα είναι στην καλύτερη κατάσταση και θα παίζουν. Ελπίζω να είμαι καλά πάνω απ’ όλα, να έχω παραστάσεις με την ομάδα μου, να επιλεχθώ και να είμαι παρόν σ’ αυτή την πολύ μεγάλη διοργάνωση”.
Για την βελτίωση του:
“Τα στοιχεία που έχω τα είχα και παλαιότερα, δεν βγήκαν σε έναν χρόνο. Η βελτίωση έρχεται από τα παιχνίδια. Όταν έχεις πολλές παραστάσειςα και παιχνίδια,  ανεβαίνει και η ψυχολογία και όλα είναι καλύτερα”.
Για το αν περιμένει το Μουντιάλ:
“Σίγουρα όλοι το περιμένουμε πως και πως γιατί είναι μια μεγάλη διοργάνωση. Βέβαια, πηγαίνουμε λίγο μακριά. Αυτό που κοιτάω μετά την χθεσινή μέρα είναι το παιχνίδι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό στη Τούμπα.  Η ομάδα μου είναι πάνω απ’ όλα, φυσικά Θεού θέλοντος θέλω να ζήσω και την παρουσία μου στο Μουντιάλ”.
Για τις φιλοδοξίες του τους επόμενους μήνες μέχρι το Μουντιάλ:
“Θέλω να συνεχίσω την σταθερή μου απόδοση με την ομάδα μου. Να βρει τα καλά πατήματά του ο ΠΑΟΚ, να παίρνει τα θετικά αποτελέσματα, να κατακτήσει το κύπελλο και να πάρουμε την θέση για το Τσάμπιονς Λιγκ και στη συνέχεια για τους ομίλους. Το κυριότερο είναι να είμαι καλά στην υγεία μου. Ο καθένας κάνει την δουλειά του και δίνει το καλύτερό του εαυτό. Μπορεί να είμαι εγώ στο Μουντιάλ, μπορεί και κάποιος άλλος”.
Για τα αποδυτήρια στην Εθνική:
“Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι πολύ καλό. Είναι μια οικογένεια η Εθνική, είμαστε πολύ δεμένα όλα παιδιά. Υπάρχει καλή επικοινωνία. Εγκλιματίζεσαι κατευθείαν και σε αγκαλιάζουν αμέσως οι  παλιοί. Όταν πήγαα για πρώτη φορά στην Εθνική, ένιωσα πως ήμουν ήδη παλιός. Επικρατεί μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια”.
Για τα χαρακτηριστικά του σύγχρονου τερματοφύλακα:
“Ο καλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο για εμένα είναι ο Κασίγιας. Το βασικότερο για έναν τερματοφύλακα είναι να παίζει με άνεση με τα πόδια. Πρέπει να ξεκινά το παιχνίδι απ’ αυτόν. Ο τερματοφύλακας σήμερα βοηθάει πολύ τους συμπαίκτες του στην ανάπτυξη, απ’ αυτόν ξεκινά μια αντεπίθεση, ή η οργάνωση στο παιχνίδι. Μπορεί να έρθει  μια μπάλα δύσκολη που δεν μπορεί να βγάλει ο αμυντικός και εκεί πρέπει να επέμβει ο τερματοφύλακας. Τα χέρια ούτως η άλλως τα δουλεύεις πάντα.  Επιπλέον, πάνω από όλα ο τερματοφύλακας πρέπει να έχει ηρεμία και καθαρό μυαλό”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: