Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Το χαμόγελο στα χείλη θα επιστρέψει με Βασίλη!

Ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να αφήσει πίσω την Εμπόριο Αρμάνι Mιλάνο και να κάνει μια ευχή… Να μην ισοβαθμήσει με τους Ιταλούς, γιατί οι δύο ήττες που θα κουβαλήσει μπορεί να αποδειχθούν καταστροφικές.Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης
Οι ήρωες πάνε στον… παράδεισο, οι επιζόντες συνεχίζουνΤα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα, ένα ματς τελικός χάθηκε και πλέον δεν επιτρέπονται άλλα λάθη. Ακόμα και το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη μπορεί να αποδειχθεί κομβικό, αν περάσει από εκεί ο Ολυμπιακός, μπορεί να φτάσει και στις 9 νίκες. Αλλιώς το όριό του θα γίνουν οι οκτώ νίκες, κάτι που σημαίνει ότι θα μπλέξει η κατάσταση. Και για να έρθουν οι οκτώ νίκες, είναι υποχρεωτικά τα διπλά με Πόλη και Μάλαγα.
Μπορεί αυτός ο Ολυμπιακός να τα καταφέρει; Στην πράξη θα φανεί, αλλά υπάρχει αισιοδοξία ότι το χαμόγελο στα χείλη θα επιστρέψει μαζί με τον Βασίλη. Ο Σπανούλης έλειψε πάρα πολύ και στο ματς με το Μιλάνο, δεν υπήρχε η προσωπικότητα που θα κάνει τη διαφορά στο κρίσιμο σημείο και παράλληλα θα φοβίσει και τους αντιπάλους. Ο Λάνγκφορντ, ο Μος, ο Τζέρελς, ο Χάκετ έβαλαν μεγάλα σουτ, αλλά δεν είχαν και το αντίπαλο δέος απέναντι για να αισθανθούν απειλή.
Ο Ολυμπιακός – και ο Παναθηναϊκός – έχει την υποχρέωση να ξεχάσει τα αβαντάζ έδρας και τη δεύτερη θέση. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο, δεν είναι αυτός ο στόχος. Η πρόκριση μετράει για τις ελληνικές ομάδες, μετά τα υπόλοιπα τα βλέπουμε. Γιατί το Μιλάνο έχει το πλεονέκτημα για το… πλεονέκτημα, το θέμα είναι να έρθει η πρόκριση. Γιατί υπάρχει κίνδυνος να μην φτάσουν οιερυθρόλευκοι – αλλά και οι πράσινοι – καν στα πλέι οφ.
Ο πρωταθλητής Ευρώπης ξέμεινε από λύσεις, ο Ντάνστον – που έκανε πολύ μεγάλο παιχνίδι ειδικά στην άμυνα – δεν είχε ανάσες για να πετύχει τις κρίσιμες βολές στο πιο καθοριστικό σημείο. Είχε προηγηθεί και το χαμένο τρίποντο του Λοτζέσκι, αν το είχε βάλει ο Αμερικανός η διαφορά θα πήγαινε στους 4 και το Μιλάνο θα είχε πέσει κάτω, δίχως δύναμη για να σηκωθεί.
Ο Ολυμπιακός δεν εκμεταλλεύτηκε από την αρχή κάποια δώρα, πέρασε μπροστά με 13, αλλά δεν διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι. Ξέφυγε από το δικό του ρυθμό, πάτησε ανεξήγητα το γκάζι, άφησε το Μιλάνο να επιστρέψει. Οι διαιτητές δεν άφησαν το σκληρό και δυνατό μπάσκετ, χρέωσαν με φάουλ τους Μος, Τζεντίλε, Χάκετ, αλλά ο Ολυμπιακός σταμάτησε στο δεύτερο μέρος να πιέζει όσο πρέπει, ώστε να χρεωθούν με ακόμα περισσότερα φάουλ οι παίκτες των φιλοξενουμένων. Δεν υπήρχε ενέργεια, άρα και καθαρό μυαλό και στο τρίτο δεκάλεπτο άρχισε η κατηφόρα.
Λογικό ήταν από τη στιγμή που απουσίαζε ο Σπανούλης, ο πιο έμπειρος και ικανός παίκτης για τα κρίσιμα. Θα έπαιρνε τα φάουλ, θα έδινε ασίστ, θα σκόραρε. Ομως το μεγάλο κακό για τον Ολυμπιακό δεν ήταν η επίθεση, άλλωστε έβαλε 86 πόντους. Η άμυνα ήταν, που δίχως Σπανούλη κανονικά θα έπρεπε να είναι καλύτερη. Δυστυχώς οι ερυθρόλευκοι απέτυχαν και μάλιστα δέχθηκαν πολλά σουτ στο ένας εναντίον ενός. Δίχως σκιριν, αλλά μετά από ντρίμπλα. Τέτοια σουτ είναι βέβαια και θέμα ικανότητας και η Αρμάνι έχει ποιοτικούς παίκτες στο ρόστερ του, αλλά τα πιο πολλά έγιναν χωρίς πίεση. Αν δεν βελτιωθεί η πίεση στην περιφέρεια, ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να προκριθεί…
Οι Ιταλοί έχουν μακράν την πιο βελτιωμένη εικόνα του Top 16, η ενίσχυση με τον Χάκετ την ανέβασε ένα επίπεδο. Και κόντρα στον ξεζουμισμένο Ολυμπιακό, ξεχώρισε η προσωπικότητα του Λάγκφορντ, Χάκετ, Τζέρελς, Μος. Ο Μπάνκι έχει φτιάξει καλοδουλεμένη μηχανή, ο καθένας από τους 12 παίκτες που χρησιμοποίησε ερμήνευσε άριστα το ρόλο του, δεν έκανε κάτι περισσότερο ή λιγότερο. Αλλά επαναλαμβάνουμε, αν έπαιζε ο Σπανούλης, δεν θα μπορούσαν να κάνουν ό,τι θέλουν στο ΣΕΦ… Με το αν όμως δεν γίνεται δουλειά και πλέον οι ερυθρόλευκοι είναι υποχρεωμένοι να ανασυγκροτηθούν, ώστε να μην αποχαιρετήσουν πρόωρα την Ευρωλίγκα.
Πηγή:superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: