Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Στην Μπαρτσελόνα μέχρι το 2011 ο Πίντο


Χοσέ Μανουέλ Πίντο Την παραμονή του αναπληρωματικού γκολκίπερ, Χοσέ Μανουέλ Πίντο, στο δυναμικό της ομάδας μέχρι τον Ιούνιο του 2011, ανακοίνωσε σήμερα η Μπαρτσελόνα. Ο 34χρονος πορτιέρο ενσωματώθηκε στους Καταλανούς πριν από δύο χρόνια από την Θέλτα Βίγκο.

Μετράει λίγες συμμετοχές σε επίσημα παιχνίδια (πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ), λόγω της καλής κατάστασης που βρίσκεται ο Βίκτορ Βαλντές και φαινόταν ότι δεν επιθυμούσε να παραμείνει στην ομάδα κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ στην Κομοτηνή!

http://www.sport24.gr/ast/cov/rg/rgyriou_b.jpgΣκάουτερ από την Ρεάλ Μαδρίτης και την Λίβερπουλ θα βρεθούν την Κυριακή στο γήπεδο. Επιστρέφει ο Αργυρίου την Παρασκευή το βράδυ, μαζί του θα έρθουν και ο σκάουτερ της Μπλάκμπερν μαζί με τον βοηθό προπονητή του Σαμ Άλαρνταϊς. Η ομάδα του Πανθρακικού φαίνεται πως έχει προσελκύσει τα βλέμματα από πολλές ομάδες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων είναι και η Ρεάλ Μαδρίτης με την Λίβερπουλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο ομάδες απέστειλαν επίσημο έγγραφο στην ΠΑΕ Πανθρακικός, λέγοντας πως θα ταξιδέψουν σκάουτερ για να παρακολουθήσουν το ματς με τον Ολυμπιακό, με σκοπό να δουν νεαρούς παίκτες των "κροκοδείλιων", όπως και τον Κυριάκο Παπαδόπουλο των "ερυθρολεύκων".

Στο αεροπλάνο της επιστροφής και ο βοηθός προπονητή της Μπλάκμπερν

Αργά το βράδυ αναμένεται πίσω στη χώρα μας ο Ανέστης Αργυρίου, μετά από έξι μέρες παραμονής του στην Αγγλία όπου και έκανε προπονήσεις με την ομάδα της Μπάκμπερν.

Μαζί του θα έρθουν και ο αρχισκάουτερ των "Ρόδων" όπως και ο βοηθός προπονητή του Σαμ Άλαρνταϊς, για να δουν τον Αργυρίου εν δράσει στον αγώνα με τους "ερυθρόλευκους".

O ΟΠΑΠ «έφραξε» το παιχνίδι Λεβαδειακός – ΑΕΚ…

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd12/imgv3b_lrwOQmJ65.jpgΌσοι θέλουν να ποντάρουν στο παιχνίδι της Κυριακής ανάμεσα στον Λεβαδειακό και την ΑΕΚ, θα πρέπει να περιμένουν (πιθανότατα) κάποιες ώρες, καθώς το ματς έχει «κλειδωθεί» από τον ΟΠΑΠ.Το πιθανότερο είναι μέσα στις επόμενες ώρες το ματς να ξανανοίξει, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι από τα σημεία θα λείπει ο άσος και θα επιτρέπεται το ποντάρισμα μόνο στην ισοπαλία και στο «διπλό».

Επίσης αξίζει να αναφέρουμε πως πριν «κλειδωθεί» το παιχνίδι, ο Λεβαδειακός βάσει του ΟΠΑΠ ήταν το μεγάλο φαβορί με απόδοση στο 1.95, τη στιγμή που η ισοπαλία πλήρωνε 3.25 και το διπλό έχει απόδοση 3.00.

Παράλληλα, κάνοντας μία μίνι έρευνα σε ξένες στοιχηματικές εταιρίες, παρατηρήσαμε πως η νίκη της Ένωσης είναι στο 4.00, ενώ ο «άσος» μόλις στο 1.70!

Βόλεϊ-Νέος προπονητής ο Κλαούντιο Κοέγιο


Κλαούντιο Κοέγιο Ο Αργεντινός Κλαούντιο Κοέγιο είναι ο νέος προπονητής στην Εθνική γυναικών. Οπως ανακοινώθηκε από την Ομοσπονδία, η συμφωνία είναι για δύο χρόνια. Ο Κοέγιο γεννήθηκε στις 4/3/1958 στο Μπουένος Αϊρες και πριν από πέντε χρόνια διετέλεσε προπονητής στον Ολυμπιακό.

Θα είναι πραγματικά... νέα Καβάλα


Οι παίκτες της καβάλας πανηγυρίζουν... Η προετοιμασία της Καβάλας για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα συνεχίστηκε κανονικά την Παρασκευή. Από την στιγμή που δεν... έφυγε κανένας άλλος παίκτης, ο Κώστας Τσαλίκης είναι έτοιμος πλέον για να καταστρώσει τα πλάνα του με την ενδεκάδα που θα παρατάξει να μοιάζει με γρίφο.

Ντομπρασίνοβιτς, Πόποβιτς, Μεντί, Ψωμάς, Γκβοζντένοβιτς και Μούρ δεν βρίσκονται πλέον στις τάξεις της ομάδας και άρα τις θέσεις τους στην ενδεκάδα θα πάρουν... νέοι. Πειρισσότερα θα φανούν και στην τελευταία προπόνηση που θα γίνει το Σάββατο.

Παίρνει Άλμοντ η Ρεάλ

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/bf7a0dbbf31eb9d954a66fba0cdd9f4a_L.jpg?1270822755?1270822755?1270822755Η Ρεάλ Μαδρίτης τέθηκε εκτός διεκδίκησης της Ευρωλίγκα και για να μην πάθει το ίδιο και στην ACB αρχίζει τις αλλαγές. Πρώτη εξ αυτών η απόκτηση του Μορίς Άλμοντ.Ο 25χρονος Αμερικανός γκαρντ, με μικρή θητεία στους Γιούτα Τζαζ τα τελευταία δύο χρόνια, αγωνίζεται με τα χρώματα των Μέιν Ρεντ Κλοος του NBDL και σε 20 αναμετρήσεις έχει μέσο όρο 22.3 πόντους και 2 ασίστ.

Με την έλευσή του στη Μαδρίτη, η Ρεάλ θα πρέπει να κάνει χώρο στο ενεργό ρόστερ της, με τον Ριμάντας Καουκένας, που δεν έχει αποδόσει τα αναμενόμενα, να φαντάζει ο πιο πιθανός προς αντικατάσταση, όπως αναφέρει η Marca.

Βόλεϊ Κανονικά στην Ευρώπη ο Ηρακλής!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/d8a88e2a16f0c098a5e20534e5a8c2a3_L.jpg?1270821648?1270821648?1270821648Ο Ηρακλής δεν έχει πια κανένα λόγο να ανησυχεί για τη συμμετοχή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του επόμενου έτους, καθώς η CEV μετέτρεψε τον αποκλεισμό σε πρόστιμο. Τα επεισόδια στη Μίκρα στην αναμέτρηση με την ΕΑΠ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ανάγκασε την CEV να πάρει σκληρά μέτρα, αφού η ελληνική ομάδα ήταν υπότροπη, λόγω των επεισοδίων στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ στην Πράγα.

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ήταν ένας χρόνος αποκλεισμού για τον γηραιό από τις διοργανώσεις της γηραιάς ηπείρου για το 2011, όμως όπως όλα δείχνουν οι Θεσσαλονικείς θα πληρώσουν μόνο το πρόστιμο που τους επιβλήθηκε επιπλέον και είναι της τάξης των 10.000 ευρώ.

Η κοινή νομική εκπροσώπηση της ελληνικής ομάδας με την ΕΟΠΕ και οι εγγυήσεις που έδωσαν οι κυανόλευκοι, τονίζοντας ότι θα πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να αποφευχθούν παρόμοια γεγονότα στο μέλλον «μαλάκωσαν» την Ομοσπονδία που απέσυρε την ποινή αποκλεισμού, αναμένοντας πλέον τις πράξεις από την ελληνική πλευρά.

Συγκέντρωση στον στόχο ζητάει ο Αναστόπουλος


Ο Νίκος Αναστόπουλος στην προπόνηση του ΠΑΣ... Η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για την αναμέτρηση με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο στάδιο του Ηρακλείου συνεχίστηκε κανονικά την Παρασκευή. Ο Νίκος Αναστόπουλος ζητάει από τους παίκτες του να παραμείνουν συγκεντρωμένοι στον στόχο τους, που είναι η νίκη για να διατηρηθούν οι ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο έμπειρος τεχνικός θα περιμένει μέχρι και την τελευταία στιγμή τους Βαγγέλη Κοντογουλίδη (ενοχλήσεις στον δικέφαλο) και Κώστα Μενδρινό (ενοχλήσεις στην μέση). Μάλιστα οι δύο παίκτες δεν προπονήθηκαν την Παρασκευή, αλλά ακολούθησαν πρόγραμμα θεραπείας.

Πού να ‘σαι τώρα-Αμίρ Αζμί Μέγκαχεντ

Σε προηγούμενη αναφορά της στήλης, τον Ιούνιο του 2008, ο Αμίρ Αζμί Μέγκαχεντ έφευγε έφυγε από την Ανόρθωση για να συνεχίσει την καριέρα του στη Ζάμαλεκ. Για να δούμε πώς τα πήγε…

Αλλωστε ο ΑΑΜ δεν είναι ούτε 28 ετών και έχει προκάνει (sic!) να αγωνιστεί ήδη σε πέντε διαφορετικές χώρες ενώ άλλες δύο φορές συμφώνησε με ομάδες (σε χώρες εκτός της προαναφερθείσας πεντάδας) αλλά δεν πήγε ποτέ να παίξει!

Γεννημένος στη Γκίζα στις 14 Φεβρουαρίου 1983, ο Μέγκαχεντ κλότσησε για πρώτη φορά το τόπι στις ακαδημίες της Ζάμαλεκ και προήχθη στην πρώτη ομάδα το 2002, σε ηλικία 19 ετών. Πλην όμως δεν πήρε συμμετοχές νωρίτερα από την περίοδο 2004-05, αγωνιζόμενος είτε ως στόπερ είτε ως αμυντικός χαφ.

Από τον ΠΑΟΚ ο Αιγύπτιος αποκτήθηκε τον Ιανουάριο του 2005 και έπαιξε σε 13 ματς πρωταθλήματος ως τέλους, με προπονητές τους Ρολφ Φρίνγκερ και κατόπιν Νίκο Καραγεωργίου. Μόνη συμμετοχή σε γκολ; Στις 15 Μαΐου 2005 στην Καλαμαριά όταν έβγαλε την ασίστ στον Μίετσελ για το 0-1 αλλά, ως γνωστόν, τότε ο ΠΑΟΚ έχασε 2-1 με αποτέλεσμα να πέσει ο Αρης. Όχι και τόσο τυχαίο, έτσι;

Ο Μέγκαχεντ έμεινε στην Τούμπα συνολικά για δυόμιση σεζόν, παίζοντας μόλις σε 30 ματς. Τον χειμώνα του 2007 έμεινε ελεύθερος, όντας τραυματίας και δεν βρήκε εύκολα ομάδα, πηγαίνοντας εντέλει στη Σαουδική Αραβία για λογαριασμό της Αλ Σαμπάμπ.

Τη σεζόν 2007-08 ο Μέγκαχεντ πήγε στην Κύπρο, παίζοντας για την Ανόρθωση. Εμεινε ένα χρόνο και το καλοκαίρι του ’08 πήγε στην Τουρκία, συμφωνώντας με τη Χατσετέπεσπορ (πρώην Γκεντσλερμπιρλιγί Οφτάσπορ). Εμεινε ως τη χειμερινή διακοπή και ακολούθως πήγε ξανά στην Κύπρο, αυτή τη φορά για την ΑΕΚ Λάρνακας.

Το καλοκαίρι του ’09 ο Αιγύπτιος επέστρεψε στην Τουρκία, υπογράφοντας συμβόλαιο με τη νεοφώτιστη Ντιγιαιρμπακίρσπορ. Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε πάει στο Ιράκ, συμφώνησε με την Αλ Σορτά αλλά δύο μέρες μετά έγινε… καπνός!

Δεν ήταν η πρώτη φορά που την… έκανε. Ο ΠΑΟΚ τον είχε δώσει δανεικό στην ουγγρική Ντεμπρετσένι, έκανε προετοιμασία αλλά δεν έπαιξε ποτέ με τους Μαγυάρους.

Μεσούσοις της σεζόν ο Μέγκαχεντ αποδεσμεύθηκε από την Ντιγιαρμπακίρσπορ, έχει ήδη αγωνιστεί σε Αίγυπτο, Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρο και στη Σαουδική Αραβία, και… παραλίγο σε Ιράκ και Ουγγαρία.

Πλέον ανήκει στην αιγυπτιακή Χαράς Ελ Χοντόντ.

Τάδε έφη: «Οι μεταγραφές είναι μέσα στη ζωή των ποδοσφαιριστών. Έμαθα πολλά στα δύο χρόνια που πέρασα στον ΠΑΟΚ, όμως όπως ήρθαν τα πράγματα ήταν καλύτερα και για τις δύο πλευρές αυτή η μεταγραφή. Φεύγω από την ομάδα και τη Θεσσαλονίκη αφήνοντας πολλούς φίλους. Ελπίζω η ομάδα να πάει ακόμη καλύτερα στη συνέχεια και στο μέλλον. Όπου και να είμαι ΘΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ. Θα τον έχω πάντα στην καρδιά και το μυαλό μου, καθώς ήταν η ομάδα που με έφερε στην Ευρώπη». Επιμελεια Koubanezos

Μάχη πλέι οφ στην Πυλαία


Φάση από το παιχνίδι Περιστέρι-ΠΑΟΚ... Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται το απόγευμα του Σαββάτου (7 μ.μ.) το Περιστέρι σε μία πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση στο κλειστό της Πυλαίας. Ο ΠΑΟΚ έχει πλασαριστεί στην έκτη θέση της βαθμολογίας, ενώ το Περιστέρι διατηρείται στην όγδοη και θα δώσει μάχη για να βρει μία θέση στα επικείμενα πλέι οφ της Α1.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος αναφερόμενος στην επικείμενη αναμέτρηση σχολίασε: "Επιστρέφουμε σε αγωνιστική δράση μετά από δύο εβδομάδες και θέλουμε τη νίκη, για να συνεχίσουμε την καλή πορεία που έχουμε για να κατακτήσουμε την καλύτερη δυνατή θέση ενόψει των πλέι οφ. Το Περιστέρι είναι καλή ομάδα και η πορεία του δείχνει μία σταθερότητα, αλλά και το γεγονός ότι έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από αυτό που προφανώς ήθελε στο ξεκίνημα της περιόδου. Το έδειξε και με την εκτός έδρας νίκη του στο Μαρούσι, αλλά και από το γεγονός ότι ενισχύθηκε με την προσθήκη ενός ακόμη παίκτη. Βάλαμε και εμείς στο ρόστερ μας τον Τόμας Ντελινινκάιτις κι αυτό που θέλουμε είναι να τον ενσωματώσουμε γρήγορα στην ομάδα για να μπορέσει να βοηθήσει και να δώσει αυτά για τα οποία τον αποκτήσαμε. Είναι πολύ αξιόλογος παίκτης και όταν θα μπει στο πνεύμα της ομάδας, θα βοηθήσει πολύ.

Ένα θέμα που μας απασχολεί είναι και η διακοπή του πρωταθλήματος, γιατί είχαμε βρει έναν πολύ καλό ρυθμό και οι διακοπές πάντα κρύβουν κινδύνους, αλλά ελπίζουμε ότι με τη δουλειά που κάνουμε και την προσπάθεια όλων των παικτών θα είμαστε καλά. Περιμένουμε και την παρουσία των φιλάθλων μας, που έχουν καιρό να δουν την ομάδα και με την δική τους συμπαράσταση είμαστε πάντα πιο δυνατοί".

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, Τόμας Ντελινικάιτις από την πλευρά του πρόσθεσε: "Περιμένω με αγωνία να έρθει η στιγμή για να αγωνιστώ για πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έχω ξεκινήσει προπονήσεις με τον ΠΑΟΚ από τις αρχές της εβδομάδας, προσπαθώ και με την βοήθεια των συμπαικτών μου να μπω στο κλίμα της ομάδας. Γνωρίζω ότι έχουμε μπροστά μας ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, είδα και σε βίντεο κάποια πράγματα για το Περιστέρι, που είναι μία πολύ καλή ομάδα, αλλά πιστεύω ότι από εμάς εξαρτάται το αποτέλεσμα του αγώνα. Εάν κάνουμε αυτά που πρέπει μέσα στο γήπεδο και ακολουθήσουμε οδηγίες του προπονητής μας, θα πετύχουμε το στόχο μας.

Περιμένω με αγωνία να ζήσω και την ατμόσφαιρα στο γήπεδο του ΠΑΟΚ. Γνώρισα για πρώτη φορά τον κόσμο του ΠΑΟΚ ως αντίπαλος πριν από πέντε χρόνια, έχω μιλήσει όμως και με συμπατριώτες μου που έχουν παίξει στην Ελλάδα, όπως ο Κλέιζα, ο Γιασικεβίτσιους και ο Γιαβτόκας και μου έχουν μιλήσει για την καυτή ατμόσφαιρα που πάντα συναντούσαν στο γήπεδο του ΠΑΟΚ και αυτό που θέλω να δω είναι τη διαφορά να έχεις όλο αυτόν τον κόσμο στο πλευρό σου".

Το Περιστέρι θα έχει δύσκολο έργο με τον Θανάση Σκουρτόπουλο να εξηγεί: "Είναι ένας πολύ κρίσιμος αγώνας για το Περιστέρι, το οποίο θα προσπαθήσει πολύ να μπει στην πρώτη 6άδα του πρωταθλήματος. Έχουμε πει στα παιδιά ότι τα επόμενα πέντε παιχνίδια θα τα παλέψουμε. Το καθένα σαν να είναι τελικός. Τα κοιτάμε ξεχωριστά και το πρώτο είναι κόντρα στον ΠΑΟΚ. Πάμε σε μια πολύ δύσκολη έδρα και θα προσπαθήσουμε για ότι καλύτερο. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα παρουσιαστούμε επηρεασμένοι από τη μεγάλη διακοπή του πρωταθλήματος. Δουλέψαμε για να είμαστε έτοιμοι και να βάλουμε στο παιχνίδι μας και τον νεοφερμένο Γκέινς".

Τέλος, ο Λάζαρος Αγαδάκος ανέφερε: "Φτάσαμε στην τελική ευθεία. Από δω και πέρα κάθε αγώνας μοιάζει με αγώνα κατάταξης. Θέλουμε τη νίκη είτε είναι εντός, είτε εκτός έδρας. Ξέρουμε τις δυσκολίες στην έδρα του ΠΑΟΚ. Αν και βρισκόμαστε σε ένα μικρό μεταβατικό στάδιο, λόγω της προσθαφαίρεσης παικτών, πιστεύω ότι η ομάδα θα μείνει ανεπηρέαστη, όπως έγινε και με μένα όταν μπήκα σ' αυτήν".

Θριαμβευτικά στον τελικό η Βουλιαγμένη!


Φάση από τον αγώνα Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός Τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι στο Κίρισι θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί το Σάββατο η Βουλιαγμένη. Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης στη γυναικεία υδατοσφαίριση επικράτησαν 12-9 της ιταλικής Οριζόντε Κατάνια στην Κέρκυρα, στον δεύτερο ημιτελικό του φάιναλ-φορ του Τσάμπιονς Καπ, επαναλαμβάνοντας το θρίαμβο (και μάλιστα με πανομοιότυπο σκορ) του περσινού τελικού επί της ιταλικής ομάδας.

Το συγκρότημα της Αλεξίας Καμμένου θα αντιμετωπίσει αύριο (19:00) τη ρωσική Κίνεφ Κίρισι, που νωρίτερα νίκησε 12-11 στην παράταση τον Ολυμπιακό.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Οριζόντε): 3-2, 2-3, 2-4, 2-3

Νέτο: "Ονειρευόμαστε το κύπελλο"


Ο Νέτο μαρκάρει τον Καραγκούνη "Το Κύπελλο είναι και για εμάς τους ίδιους ένα όνειρο και θα κάνουμε τα πάντα για να το πάρουμε. Θέλουμε να γυρίσουμε στη Θεσσαλονίκη μετά την κατάκτησή του, να το γιορτάσουμε όλοι μαζί". Τα παραπάνω ανήκουν στον Ντάρσι Νέτο που φιλοξενήθηκε σήμερα στον Αρης FM 92,8.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός του ’ρη ασχολήθηκε με το παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης: «Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Για τους αντιπάλους ίσως να φανεί ότι δίνουν παιχνίδι ζήτημα ζωής και θανάτου, γιατί παίζουν την παραμονή τους. Για εμάς, μοναδικός στόχος θα είναι να πάρουμε τη νίκη στα επόμενα παιχνίδια και να μπούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα πλέι οφ». Και πρόσθεσε:«Είναι δύσκολο, αλλά προσωπικά, ετοιμάζομαι πάντα για να τα δώσω όλα, σε κάθε παιχνίδι. Σίγουρα σκεφτόμαστε την κατάκτηση του Κυπέλλου, αλλά και τα παιχνίδια που θα δώσουμε πριν τα πλέιοφς, αλλά και μετά μέσα σε στα πλέιοφς. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε το καλύτερο δυνατό που μπορούμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Σε ερώτηση για το αν έχει ονειρευτεί να σκοράρει στον Τελικό με τον Παναθηναϊκό, σχολίασε ο Νέτο: «Είναι όνειρο που δεν το έχω δει. Η θέση μου δεν ευνοεί τα γκολ. Γενικά, πάντως, ήταν καλή χρονιά και πέτυχα γκολ με την εκτέλεση φάουλ. Όσο για τα γκολ της Ξάνθης, ήταν ιδιαίτερη περίπτωση. Δόξα το Θεό, εκείνη τη στιγμή που αποφάσισα να γυρίσω στην άμυνά μου, στρώθηκε η μπάλα, πέτυχα το γκολ και άνοιξε ο δρόμος για τον Τελικό. Τώρα πρέπει να κοιτάξω περισσότερα τα αμυντικά μου καθήκοντα και να αφήσω τους συμπαίκτες μου να ασχοληθούν με το σκοράρισμα».

Για το νέο αγωνιστικό χώρο του Κλεάνθης Βικελίδης μετά την αλλαγή του χλοοτάπητα, σχολίασε: «Μας χαροποιεί ιδιαίτερα η αλλαγή αυτή και όταν λέγαμε ότι τα άσχημα γήπεδα δε μας ευνοούν, το πιστεύαμε. Η ομάδα μας μπορεί σε ένα καλό γήπεδο να κυκλοφορήσει καλά την μπάλα και να γίνει καλό παιχνίδι. Κάτι τέτοιο έγινε με τον Ατρόμητο, όπου παίξαμε σε έναν καλό αγωνιστικό χώρο και είχαμε θετικά αποτελέσματα. Στην Ξάνθη, από την άλλη, και στα Γιάννενα, δεν παίξαμε καλά. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και νομίζω ότι τα τεχνικά χαρίσματα της ομάδας μας θα φανούν στο νέο μας αγωνιστικό χώρο».

Η Τουρκία ρίχνει 1 δισ. για να πάρει το Euro 2016

http://www.contra.gr/images/m/turkey_m.jpgΔυναμικό μπάσιμο έκανε η Τουρκία για να αναλάβει το Euro 2016 και, μάλιστα, σ' αυτήν την προσπάθεια που έλαβε την τελική μορφή της στη συνάντηση με την UEFA, πρωταγωνιστούν τόσο ο Ταγίπ Ερντογάν όσο και... ένα δισεκατομμύριο ευρώ!

Οι Τούρκοι έχουν να ανταγωνιστούν τη Γαλλία και την Ιταλία, ασφαλώς δύο από τις πιο παραδοσιακές ποδοσφαιρικές δυνάμεις της Ευρώπης, αλλά έχουν και δυνατά επιχειρήματα. «Η Τουρκία καταθέτει υποψηφιότητα για τρίτη φορά κι αυτό είναι το καλύτερο σημάδι της αποφασιστικότητάς μας. Είμαστε έτοιμοι για να παραθέσουμε το καλύτερο περιβάλλον στις καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός, ο οποίος στα νιάτα του έπαιζε ποδόσφαιρο. Ο Ερντογάν ανέφερε κι ένα παράδειγμα για να δώσει το στίγμα της χώρας του, η οποία δεν έχει διοργανώσει καμία μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση: «Πολλοί θεωρούν ότι ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη το 2005, ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Μίλαν, ήταν ο καλύτερος όλων, κι αυτό μου δίνει την πεποίθηση να σας πω ότι θα φιλοξενήσουμε το καλύτερο Euro της Ιστορίας».

Ο φάκελος των γειτόνων αναφέρει πως θα οικοδομηθούν έξι νέα γήπεδα, στις πόλεις Άγκυρα, Σμύρνη, Προύσα, Κόνια, Αντάλια και Εσκισεχίρ, ενώ θα εκσυγχρονιστεί το γήπεδο στην Καισάρια. Το ίδιο θα συμβεί με το Ολυμπιακό στάδιο της Κωνσταντινούπολης, ενώ θα χρησιμοποιηθεί και το νέο, σύγχρονο και υπό κατασκευή γήπεδο της Γαλατασαράι. «Εγώ, ως πρωθυπουργός, σας παρουσίασα έγγραφο με το οποίο εγγυόμαστε για 920 εκατομμύρια ευρώ», ανέφερε ο Ερντογάν το έξτρα επιχείρημα που μπορεί να σταθεί πειστικό. Ήδη, άλλωστε, η Σουηδία και η Νορβηγία απέσυραν τις υποψηφιότητές τους λόγω οικονομικών δυσκολιών.

Η UEFA έχει θέσει μια λίστα άνω των 100 κριτηρίων και η τελική της απόφαση θα ανακοινωθεί στις 28 Μαΐου. Το Euro 2016 θα είναι το πρώτο τουρνουά που θα διεξαχθεί με 24 ομάδες, καθώς το 2012 θα αγωνιστούν 16 εθνικά συγκροτήματα.

Επιβεβαιώθηκε η απεργία στα ισπανικά πρωταθλήματα

http://www.contra.gr/images/m/spain_m.jpgΟι Ισπανοί ποδοσφαιριστές επιβεβαίωσαν πως η επόμενη αγωνιστική στις πρώτες τέσσερις κατηγορίες δεν πρόκειται να διεξαχθεί. Η απεργία επιβεβαιώθηκε από το σύνδεσμο των ποδοσφαιριστών (AFE) για το διάστημα 16-19 Απριλίου, καθώς μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί λύση στο αίτημα για οικονομική τακτοποίηση των ομάδων της Segunda Didision.

Το ποσό που οφείλουν ανέρχεται στα 4 και πλέον εκατομμύρια ευρώ, η δυσκολία πληρωμής του όμως, έγκειται στις διαφορετικές οικονομικές δυνατότητες των διοικήσεων της δεύτερης κατηγορίας. Το εντυπωσιακό είναι πως η AFA ενημέρωσε πως ούτε ένας παίκτης δεν πρόκειται να σπάσει την απεργία κι αυτός ο καθολικός χαρακτήρας φανερώνει και τη δυναμική του συνδικαλιστικού οργάνου των ποδοσφαιριστών.

Αν δεν βρεθεί λύση, θα μετατεθεί η 33η αγωνιστική του – ούτως ή άλλως – επίπονου πρωταθλήματος της Primera Division κι ενώ οι διεθνείς παίκτες πρέπει να έχουν και λίγες μέρες ξεκούρασης πριν από την έναρξη της προετοιμασίας για το επερχόμενο Μουντιάλ.

Κόντρα «Ευρωπαίων» στο «Άνφιλντ»

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd12/imgv3b_z2h5NWPWm.jpgΟι δύο εκπρόσωποι της «Πρέμιερ Λιγκ» στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, αναμετρόνται το απόγευμα της Κυριακής, στο «Άνφιλντ».Λίγα 24ωρα μετά τις νίκες τους επί της Μπενφίκα και της Βόλφσμπουργκ, Λίβερπουλ και Φούλαμ δίνουν ένα παιχνίδι που υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποδειχθεί και ως προπομπός του τελικού της 12ης Μαϊού στο «Νόρντμπανκ Αρένα» του Αμβούργου. Η κυριακάτικη αναμέτρηση είναι βεβαίως πολύ πιο σημαντική για τους «κόκκινους» που εξακολουθούν να τρέφουν ελπίδες για την τέταρτη θέση, αν και το πράγμα δεν βρίσκεται στα χέρια τους. Ο Μπενίτεθ θα έχει στην διάθεση του ξανά τους Μάξι Ροντρίγκεζ και Ράιαν Μπάμπελ που δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής απέναντι στην Μπενφίκα, εκτός παραμένει ο Ινσούα ενώ ο Τόρες που αντιμετώπισε ένα μικροτραυματισμό την Πέμπτη, λογικά θα βρίσκεται ξανά στην ενδεκάδα. Η Φούλαμ που δεν έχει προφανείς στόχους στο πρωτάθλημα και δεν έχει νικήσει ποτέ στο «Άνφιλντ», έχει αμφίβολο τον Μπόμπι Ζαμόρα που έπαιξε με πρόβλημα στον αχίλλειο εναντίον της Βόλφσμπουργκ και τον Ντέιβις, ενώ σίγουρα απόντες θα είναι οι Πέιντσιλ και Ντέμπσεϊ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συγκεντρώνεται πλέον στο πρωτάθλημα μετά τον αποκλεισμό από την Μπάγερν και έχει την δυνατότητα να ξαναβρεθεί προσωρινά στην κορυφή, κάτι που θα συμβεί αν περάσει νικηφόρα από το «Ίγουντ Παρκ» και το ματς με την αδιάφορη βαθμολογικά Μπλάκμπερν. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν θα έχει στην διάθεση του τον Γουέιν Ρούνεϊ που αναμένεται να επανέλθει στο ντέρμπι της επόμενης εβδομάδας με την Μάντσεστερ Σίτι. Οι «παλιοσειρές» Γκιγκς, Σκόουλς και Νέβιλ αναμένεται να βρουν χώρο στην ενδεκάδα, αφού η Γιουνάιτεντ έχει να αντιμετωπίσει και την συσσωρευμένη κούραση από τα παιχνίδια με Τσέλσι και Μπάγερν.

Η 33η αγωνιστική θα διεξαχθεί σε δύο δόσεις, η δεύτερη εκ των οποίων είναι στο διήμερο Τρίτη-Τετάρτη, λόγω του ότι μέσα στο σαββατοκύριακο υπάρχουν και οι δύο ημιτελικοί του F.A Cup στο Γουέμπλεϊ, Τσέλσι-Άστον Βίλα και Τότεναμ-Πόρτσμουθ. Την Κυριακή υπάρχει και το παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι με την Μπέρμιγχαμ στα Ίστλαντς με τους «πολίτες» να θέλουν να κάνουν ακόμα ένα βήμα για την κατάκτηση της τέταρτης θέσης. Η Άρσεναλ παίζει την Τετάρτη στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» με την Τότεναμ σε ένα λονδρέζικο ντέρμπι με εξαιρετική βαθμολογική σημασία για τις δύο ομάδες, που βαδίζουν έχοντας διαφορετικές επιδιώξεις από την φετινή κούρσα.

‹ ΝΒΑ Υπέγραψε ο Τζινόμπιλι

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/684d6e28d2f85a718961353285150614_L.jpg?1270815461?1270815461?1270815461Ο Μανού Τζινόμπιλι πέρασε με επιτυχία τον ιατρικό έλεγχο των Σπερς κι υπέγραψε το νέο συμβόλαιό του με την ομάδα, που θα τον κρατήσει στο Σαν Αντόνιο μέχρι και το 2013. Ο 33χρονος Αργεντινός γκαρντ, που βρίσκεται στα «Σπιρούνια» από το καλοκαίρι του 2002, θα έχει λαμβάνειν τα επόμενα τρία χρόνια 38.8 (11.8+12.9+14.1) εκατομμύρια δολάρια.

Μιχαΐλοβιτς:«Θα μείνω στην Κατάνια»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/bc3f886ffeaf0c00318fad7f7927127b_L.jpg?1270816131?1270816131?1270816131Η εξαιρετική δουλειά του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς στην Κατάνια μόνο απαρατήρητη δεν έχει περάσει από πολλά κλαμπ της Ιταλίας και όχι μόνο, ωστόσο ο Σέρβος με δηλώσεις του τόνισε πως θα παραμείνει ακόμα έναν χρόνο στον ιταλικό σύλλογο «Έχω ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο και θέλω να παραμείνω στην Κατάνια, ακόμα και αν υπάρξει πρόταση από μεγαλύτερη ομάδα. Εκτός από το όνειρο της Ίντερ θα ήθελα να γίνω προπονητής του Ερυθρού Αστέρα και της Εθνικής Σερβίας» τόνισε στην «Gazzetta dello Sport» ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς.

Ζορπίδης: «Έτοιμοι να μετακινήσουμε 22.000 κόσμο»

Ο Μιχάλης Ζορπίδης, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για τον τελικό του ΟΑΚΑ και την κάθοδο των φιλάθλων του Άρη στην Αθήνα, υπογραμμίζοντας: «Είχαμε μια σύσκεψη με τον κ. Αθανασιάδη και τον κ. Κόντη, το πρωί. Ενημερώθηκαν ότι έχουν μπει αεροπλάνα, μπήκαν θέσεις στα αεροπλάνα και δώσαμε πούλμαν στον Super 3. Είμαστε έτοιμοι να μετακινήσουμε 20.000 με 22.000 εκδρομείς. Θα υπάρχουν πάρα πολλά πούλμαν, ο Super 3 θα μετακινήσει περίπου 7.800 άτομα και τα πούλμαν θα είναι 200 από Θεσσαλονίκη και περιφέρεια και 5-6 τα αεροπλάνα. Είπαμε να έχουμε ένα ραντεβού με τον κ. Μαγκριώτη να γίνει διέλευση από τα Τέμπη και να μην ταλαιπωρηθούμε», ενώ για τα εισιτήρια τόνισε: «Όσο μιλήσαμε με τον κ. Αθανασιάδη και τον κ. Κόντη, θα ζητήσουμε όσα δικαιούμαστε».

Καραγκούνης: Ετοιμοι να γράψουμε ιστορία

http://www.sport.gr/files/news/2010-04-09/1270832906_kara1_250x.jpgΣτην Αθήνα βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής (9/4) το αυθεντικό τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010, το οποίο θα παραμείνει στη χώρα μας για τρεις ημέρες και το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, συνέντευξη Τύπου στο METROPOLITAN EXPO.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος, ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του Καμερούν Ροζέ Μιλά, η πρέσβης της Ν. Αφρικής, εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας και η κυρία Σιδέρη, διευθύντρια επικοινωνίας της Coca-Cola. Το τρόπαιο αποκάλυψαν στην αρχή της εκδήλωσης ο πρόεδρος της ΕΠΟ και ο διεθνής ποδοσφαιριστής Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος τόνισε πως "είμαστε έτοιμοι να γράψουμε ιστορία".

Τον λόγο αρχικά πήρε ο Σοφοκλής Πιλάβιος, που δήλωσε: "Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που φιλοξενούμε το τρόπαιο. Είναι μια σπάνια ευκαιρία να καλωσορίσουμε από κοντά το τρόπαιο του Μουντιάλ. Είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής. Είμαστε σίγουροι ότι η Εθνική Ομάδα θα κάνει μια ακόμα φορά την εμφάνισή της στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής με τις γνωστές αξίες που τη διέπουν, όπως το θάρρος και η αγωνιστικότητα".

Ο Γιάννης Τοπαλίδης από την πλευρά του, είπε: "Είναι ένα πολύ ωραίο συναίσθημα αυτό που νιώσαμε σήμερα και ακόμα μεγαλύτερο που θα βρεθούμε σε αυτή τη γιορτή. Είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο τιμ θα βρεθεί σε αυτή τη μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή. Εξάλλου, άλλο συναίσθημα σου δίνει το EURO και άλλο το Mουντιάλ".

Ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας, Γιώργος Καραγκούνης τόνισε αρχικά με αρκετή δόση χιούμορ: "Θα κάνουμε το νταμπλ και θα πάρουμε και το Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα", ενώ στη συνέχεια είπε: "Είμαστε έτοιμοι γράψουμε ιστορία για μια ακόμα φορά. Στόχος μας είναι να προκριθούμε στην επόμενη φάση από τους ομίλους. Ο μεγάλος μας στόχος ήταν η παρουσία μας στο Μουντιάλ και αυτό το καταφέραμε. Ξέρουμε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα εκεί πέρα. Θα κάνουμε τα πάντα για να βγάλουμε ασπροπρόσωπη την Ελλάδα".

Τέλος, ο Ροζέ Μιλά δήλωσε: "Χαίρομαι που βρίσκομαι στη χώρα που ανακάλυψε τον πολιτισμό. Αγαπημένοι μου Έλληνες είμαι εδώ για να εμπνεύσω στα παιδιά αυτό που οι Έλληνες έδειξαν. Το πνεύμα της νίκης, το ευ αγωνίζεσθαι και την τιμιότητα. Καλή επιτυχία στην Εθνική Ελλάδας. Ανυπομονώ να σας δω να γιορτάζετε όπως το 2004. Ζήτω η Ελλάδα και το ποδόσφαιρό της".

Κουτσουρεμένη αγωνιστική


Νέο σήμα Πρέμιερ Λιγκ Το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο με μόλις έξι αναμετρήσεις, λόγω της διεξαγωγής των ημιτελικών κυπέλλου. Το ενδιαφέρον στρέφεται στον αγώνα του "Ιγουντ Παρκ", με τη Μπλάκμπερν να υποδέχεται τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία σε περίπτωση απώλειας θα πρέπει -λογικά- να αποχαιρετήσει τον τίτλο. Θα είναι βαρύ το πλήγμα για την ομάδα του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, αν τρεις ημέρες μετά τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ, χάσει και το πρωτάθλημα, αλλά οι "κόκκινοι διάβολοι" είναι αποφασισμένοι να παλέψουν έως το τέλος, μολονότι η Τσέλσι μοιάζει πλέον ως το μεγάλο φαβορί.

Με την "πλάτη στον τοίχο" είναι και η Λίβερπουλ, αφού έχει χάσει ήδη σημαντικό έδαφος στην προσπάθειά της να προλάβει την τέταρτη θέση. Σε περίπτωση απώλειας στον εντός έδρας αγώνα με τη Φούλαμ, οι "κόκκινοι" του Ράφα Μπενίτεθ λένε "αντίο" στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου, αφού η διαφορά με τη Μάντσεστερ Σίτι (εντός με τη Μπέρμιγχαμ) δεν θα καλύπτεται.

Οριακό ματς υπάρχει και στην "ουρά" της βαθμολογίας, καθώς η Μπέρνλι παίζει το τελευταίο της χαρτί για παραμονή, στην έδρα της Χαλ. Ακόμα και σε περίπτωση ισοπαλίας, θα γνωρίζουμε από αύριο την μία από τις δύο ομάδες που θα ακολουθήσουν την Πόρτσμουθ στην Τσάμπιονσιπ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αναμετρήσεων της 34ης αγωνιστικής:

Σάββατο:
Χαλ-Μπέρνλι
Γουέστ Χαμ-Σάντερλαντ

Κυριακή:
Γουλβς-Στόουκ Σίτι
Μπλάκμπερν-Μάντσεστερ Γ.
Λίβερπουλ-Φούλαμ
Μάντσεστερ Σίτι-Μπέρμιγχαμ

Μπουμπένκο: «Προτιμότερο διετές συμβόλαιο»

Μπουμπένκο: «Προτιμότερο διετές συμβόλαιο»

Ο προπονητής του Ηρακλή, Γιόζεφ Μπουμπένκο, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» μετά τη συζήτηση που είχε με τον Ανδρέα Παντελή για την ανανέωση της συνεργασίας τους: «Δεν έχω μιλήσει κανονικά για το νέο συμβόλαιο και τα χρήματα που θα πάρω. Είναι πολύ σημαντικό πρώτα από όλα να βρούμε τον τρόπο με τον οποίο θα είναι ευχαριστημένοι οι παίκτες. Το επόμενο βήμα είναι το πως θα λειτουργεί η ομάδα γενικότερα. Πάνω από όλα οι παίκτες» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Σλοβάκος τεχνικός για να συνεχίσει επί του αγωνιστικού και να απαντήσει στο ερώτημα κατά πόσο είναι ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας, για να απαντήσει: «Ναι, έκαναν πολύ καλή δουλειά οι παίκτες φέτος και είμαι πολύ ευχαριστημένος από την πορεία αυτή που κάναμε γιατί ήταν πολύ δύσκολη η κατάσταση αλλά βρήκαν τη δύναμη και το καθαρό μυαλό για να πετύχουμε όλοι μαζί. Ήταν πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα σε όλα τα επίπεδα».
Σχετικά με το ότι για δεύτερη φορά έρχεται και καταφέρνει τους στόχους που έχει θέσει η ομάδα, ο Μπουμπένκο σχολίασε: «Δεύτερη φορά και φτάνει… Ο Ηρακλής πρέπει να βρει τον τρόπο για να πάει πιο ψηλά και να είναι στις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα κερδίζοντας ξανά τον σεβασμό από όλους».
Ερωτηθείς για το αν θα ήταν προτιμότερο ένα συμβόλαιο περισσότερων ετών από το ένα, απάντησε: «Για ένα χρόνο μιλήσαμε, έτσι είπε ο πρόεδρος. Αυτό συζητάμε. Θα σκεφτώ πριν πάρω την απόφασή μου. Με δύο χρόνια πάντως μπορείς να κάνεις καλύτερη δουλειά», ενώ για τα εναπομείναντα δύο παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Ξάνθη, υπογράμμισε: «Θα ζητήσω από τους παίκτες να παίξουμε καλή μπάλα, να δείξουμε ότι είμαστε επαγγελματίες και ότι είμαστε σε καλό δρόμο».

Δώνης:"Να μην χαλάσουμε τις εντυπώσεις"

http://www.sport24.gr/ast/cov/65/651979_b.jpgΧωρίς τους Τάτο, Ολιβεϊρα και Μπαζίνσκι θα ταξιδέψει στην Ξάνθη ο Ατρόμητος για το ματς με την Skoda. Δώνης:"Να μην χαλάσουμε τις εντυπώσεις".Ένα βαθμό ψάχνει ο Ατρόμητος στις δυο αγωνιστικές που απομένουν μέχρι την λήξη του πρωταθλήματος, με σκοπό να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή του στην Σούπερ Λιγκ.

Γι' αυτό με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, ο Γιώργος Δώνης τόνισε πως δεν θα πρέπει να χαλάσει η καλή εικόνα που έχει δείξει η ομάδα του φέτος.

"Προερχόμαστε από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα, δε θέλουμε να χαλάσουμε τις καλές εντυπώσεις που έχουμε δημιουργήσει και είναι σημαντικό να είμαστε καλοί και αποτελεσματικοί. Ξέρουμε ότι ο αντίπαλός μας έχει μεγάλο κίνητρο, δεν έχει συνηθίσει να βρίσκεται σε αυτή τη θέση και πιστεύω ότι θα γίνει ένας πολύ δυνατός και σκληρός αγώνας".

Χωρίς τρεις στην Ξάνθη

Χωρίς τους Τάτο, Ολιβεϊρα και Μπαζίνσκι θα ταξιδέψει στην Ξάνθη ο Ατρόμητος για το ματς με την Skoda, με τους δυο πρώτους να είναι τιμωρημένοι και τον Πολωνό αμυντικό τραυματία.

Μια ...Σεξοβόμβα στο αθλητικό ρεπορτάζ!

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/media_3956.jpghttp://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd12/imgv3b_vpiV0PEb9v.jpgEίναι η Έριν Άντριους, μια 32χρονη Αμερικανίδα ρεπόρτερ του ESPN, η οποία κατετάγη 2η στη σχετική ψηφοφορία γνωστού περιοδικού.

Ωστόσο, η Έριν μόνο δεύτερη δεν αισθάνεται, καθώς για τρεις συνεχόμενες χρονιές (2007, 2008, 2009) κέρδισε μια άλλη, αντίστοιχη ψηφοφορία του Playboy, οι αναγνώστες του οποίου την επέλεξαν ως πιο σέξι δημοσιογράφο της Αμερικής (όχι μόνο των ΗΠΑ)!

Η αιτία είναι μάλλον προφανής, καθώς για τα ατέλειωτα πόδια της Έριν έχουν γραφτεί κατά καιρούς δεκάδες θέματα, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που ο φωτογραφικός φακός δεν ασχολήθηκε με τα αθλητικά δρώμενα, εστιάζοντας (αρκετά συχνά από πίσω) στο υπέροχο κορμί της.

Προς το παρόν, πάντως, έχει αποφύγει τις αισθησιακές φωτογραφήσεις, παρότι έχει πολιορκηθεί αρκετές φορές από τα κορυφαία περιοδικά. Αντίθετα, δεν αποφεύγει καθόλου την έκθεση στον φακό της τηλεόρασης, καθώς πέρα από τις επαγγελματικές της δραστηριότητες, έχει αρκετές εμφανίσεις ως guest star, μεταξύ των οποίων η πολύκροτη - εν μέσω σκανδάλου - συνέντευξη που έδωσε στο σόου της Όπρα, αλλά και η συμμετοχή της στην γνωστή εκπομπή "Dancing with the Stars".

Ακόμα πιο γνωστή έγινε όταν ξέσπασε (τον περασμένο Ιούλιο) το περίφημο σκάνδαλο γύρω από το όνομά της και - κυρίως - το γυμνό κορμί της. Ένας 48χρονος άνδρας την παρακολουθούσε για καιρό, μέχρι που κάποια στιγμή κατάφερε να τη μαγνητοσκοπήσει γυμνή ανοίγοντας τρύπα στον τοίχο από το διπλανό δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμενε!

Το σκάνδαλο που ξέσπασε είχε δύο προεκτάσεις. Η πρώτη ήταν η λογική και αναμενόμενη. Η Έριν έκανε μήνυση και ο διεστραμμένος θαυμαστής πριν από λίγες μέρες (στις 15 Μαρτίου) καταδικάστηκε σε 30 μήνες φυλάκιση. "Μού κατέστρεψε τη ζωή και την καριέρα. Ελπίζω να μην ξαναδεί το φως της ημέρας", δήλωνε τότε κλαίγοντας η Άντριους, η οποία ωστόσο μόνο δεν καταστράφηκε από τον σάλο που δημιουργήθηκε.

Η δεύτερη πτυχή του σκανδάλου είχε σχέση με τον τρόπο που κυκλοφόρησε το γυμνό βίντεο στο διαδίκτυο. Το αρχείο περιείχε έναν ιό, ο οποίος παγίδευσε τους υπολογιστές όλων των ...ματάκηδων που έσπευσαν να την απολαύσουν! Σύμφωνα με έρευνα του NBC, οι υπολογιστές όσων έκαναν κλικ στα γυμνά αρχεία της Έριν, ξεγυμνώθηκαν με τη σειρά τους και έπεσαν στα χέρια όσων διέσπειραν τον ιό!

Πάντως, η νομική υπηρεσία του ESPN κινήθηκε γρήγορα και μπλόκαρε το βίντεο, το οποίο πλέον - όπως υποστηρίζει το κανάλι - έχει εξαφανιστεί από το Internet!

Τι είπε η ίδια όταν ρωτήθηκε σχετικά εν μέσω του σκανδάλου; "Δεν με πειράζει το βίντεο, αλλά με ενοχλεί που με χρησιμοποίησαν για να παγιδεύσουν τους υπολογιστές". Έκτοτε, στην Έριν "κόλλησε" το προσωνύμιο "Σεξοβόμβα" (Sex Bomb), όχι μόνο για την ομορφιά της, αλλά και για τον τρόπο που ...ανατίναξε χιλιάδες υπολογιστές του πλανήτη!

"Φοράω τα ακουστικά μου και δεν ακούω τίποτα", είπε όταν ρωτήθηκε πώς της φαίνεται που στα γήπεδα τη φωνάζουν "Σεξοβόμβα"!

Η Σάσα ξαναχτύπησε! «Δεν είμαι τα... πόδια του Ταχτσίδη»

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd12/imgv3b_wQOVG9dg8S.jpgΗ Σάσα Μπάστα… έλυσε τη σιωπή της και μίλησε για την περιβόητη σχέση της με τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, Παναγιώτη Ταχτσίδη.Αφού αρχικά τόνισε σε ραδιοφωνικές της δηλώσεις ότι «δεν θέλω ούτε να ακούω αυτά τα δύο ονόματα», όταν ρωτήθηκε για τις σχέσεις της με τους Παναγιώτη Ταχτσίδη και Γιάννη Μανιάτη, πρόσθεσε για τον πρώτο ότι:

«Δεν φταίω εγώ αν ο Ταχτσίδης δεν μπορεί να παίξει μπάλα. Είναι ανώριμος. Μάλιστα, όταν έμαθε ότι κάνω παρέα με τον Μανιάτη, μου είπε "πως μπόρεσες με ποδοσφαιριστή; με ξεφτίλισες"».

Το γνωστό μοντέλο με δηλώσεις του στον «Sentra» είπε ακόμη πως «δεν είμαι ΑΕΚ, είμαι Εθνική Ελλάδας και... Πανιώνιος. Τα περισσότερα από αυτά που γράφονται είναι υπερβολές...».

Το κορυφαίο, πάντως, η Σάσα το είπε σε συνέντευξή της που θα δημοσιευτεί στο περιοδικό ΜΑΧ: «Δεν γίνεται να φταίω εγώ εάν ο άλλος δεν μπορεί να παίξει μπάλα. Τα πόδια του είμαι;».

Μπλατ: "Είμαι πεινασμένος για επιτυχίες"

http://www.sport24.gr/ast/cov/la/latt_b.jpgΟ τεχνικός του Άρη, Ντέιβιντ Μπλατ, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για το Κυριακάτικο (11/04, 17:00) παιχνίδι με τον Γ.Σ. Ολύμπια Λάρισας στο Αλεξάνδρειο στάθηκε στην σημασία του για την ομάδα του εν όψει του υπόλοιπου της χρονιάς."Η ομάδα έχει περάσει μία περίοδο που δεν ήταν εύκολη και περιμένουμε το παιχνίδι της Κυριακής γιατί μέσα από τους αγώνες είναι ο καλύτερος τρόπος να βγεις από την δύσκολη κατάσταση και παίζοντας καλό μπάσκετ. Το τελευταίο δεκαήμερο που δεν είχαμε παιχνίδια δουλέψαμε σκληρά και θεωρώ ότι είχαμε πρόοδο σε πολλούς τομείς. Ήταν εξάλλου η πρώτη φορά που είχαμε αυτήν την δυνατότητα ελλείψει αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Μετά από τον αγώνα με την Βαλένθια είχαμε πει πόσο σημαντικά είναι τα τέσσερα παιχνίδια που ακολουθούν για το πρωτάθλημα και να κερδίσουμε και τέσσερα και περιμένω να κάνουμε μία νέα αρχή με τα στοιχεία που έχουμε δείξει στις προπονήσεις",
ήταν η αρχική τοποθέτηση του Αμερικανού προπονητή.

Σε ερώτηση για το ότι δεν εξαρτάται από την ομάδα του η παρουσία της στην 6η θέση της κανονικής περιόδου απάντησε: "Βρισκόμαστε σε αυτήν την δύσκολη θέση εξαιτίας των δικών μας λαθών και της αδυναμίας που δείξαμε να πάρουμε κάποια παιχνίδια και νίκες εκτός έδρας όπως το οφείλαμε.

Ελπίζω να πάρουμε τις τέσσερις νίκες και θα είναι αρκετές για να μας φέρουνε στην εξάδα. Αλλιώς θα πρέπει να κατηγορούμε εμάς τους ίδιους. Μέχρι τότε όμως θα πρέπει να κάνουμε το χρέος μας".

Για το αν θεωρεί ότι μετά το παιχνίδι της Κυριακής και εν όψει του χρονικού διαστήματος που ακολουθεί μέχρι το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανελλήνιο στο κλειστό της Κυψέλης η ομάδα του θα δείξει ότι μπορεί να κερδίζει εκτός έδρας δήλωσε:

"Είναι δύσκολη κατάσταση ότι μετά από δύο παιχνίδια την εβδομάδα έχουμε να δίνουμε ένα κάθε δέκα μέρες κάτι που είναι δική μας ευθύνη. Θα κοιτάξουμε όμως παρόλα αυτά να εκμεταλλευτούμε το διάστημα που ακολουθεί από το παιχνίδι της Κυριακής με την Ολύμπια και μέχρι αυτό με τον Πεναλλήνιο σε συνδυασμό και με την διεξαγωγή κάποιων φιλικών παιχνιδιών".

Για το ενδεχόμενο ενίσχυσης της ομάδας σε συνδυασμό και με το ότι ακούστηκε και πάλι το όνομα του Τζερεμάια Μάσεϊ είπε: "Κοιτάξαμε να κάνουμε κινήσεις βελτίωσης της εικόνας της ομάδας όπως έγινε με την περίπτωση του Ουόλς και από τότε είχαμε ξεκινήσει και συνεχίζουμε να αναζητούμε κάποιον ακόμα παίκτη.

Καταλαβαίνω το ότι υπάρχει η φημολογία για τον Μάσεϊ λόγω του ότι ταυτίζεται με την σύγχρονη ιστορία της ομάδας αλλά δεσμεύεται με συμβόλαιο. Δεν το κρύβω όμως ότι συνεχίζουμε την αναζήτηση κάποιου ακόμα παίκτη εν όψει της ενίσχυσης της ομάδας εν όψει των πλέι οφ".

Για το πώς βλέπει την παραμονή του στον Άρη υπογράμμισε: "Όπως έχω πει από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα στον Άρη είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και μακάρι να είχα βοηθήσει ακόμα περισσότερο την ομάδα.

Είμαι πολύ χαρούμενος και η έκβαση της φετινής περιόδου δεν πρόκειται να επηρεάσει την απόφασή μου. Αντίθετα είμαι πάρα πολύ πεινασμένος να οδηγήσω τον Άρη στις επιτυχίες".

Εκτός και ο Ζλάταν!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/d41ca4e2d2dae7487c3513caf6539109_L.jpg?943912800?943912800?943912800Μετά την απουσία του Κακά, της δεύτερης μεγαλύτερης μεταγραφής της Ρεάλ, απών από το «clasico» θα είναι και ο Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς που αποτέλεσε το μεγαλύτερο «χτύπημα» του καλοκαιριού από πλευράς Μπαρτσελόνα! Αυτό σημαίνει πως από ντέρμπι του Σαββάτου θα απουσιάσουν... 135 εκ ευρώ!Κατά την διάρκεια της εβδομάδας, ο Σουηδός επιθετικός φαίνεται να ξεπερνά το πρόβλημα που είχε αποκομίσει πρόσφατα και τον είχε αφήσει εκτός από το ματς με την Άρσεναλ, ωστόσο δεν ανάρρωσε πλήρως με αποτέλεσμα ο Γκουαρδιόλα να τον αφήσει εκτός αποστολής και να στερηθεί τον σκόρερ του πρώτου αγώνα στο «Καμπ Νου».

Απών θα είναι και ο Αμπιντάλ, σε αντίθεση με τον Πικέ που επιστρέφει από τον τραυματισμό του. Επομένως ο Γκουαρδιόλα αναμένεται να κάνει τρεις αλλαγές σε σχέση με την 11άδα του προημιτελικού με την Άρσεναλ, καθώς οι Πουγιόλ, Πικέ και Μάξουελ επιστρέφουν, ενώ η επίθεση αναμένεται να μείνει... απαράλλαχτη, με τους Μέσι, Μπόγιαν και Πέδρο να είναι εκτός απροόπτου (λέγε με Ανρί) η τριάδα.

Αναλυτικά οι 19 παίκτες που θα πάρει μαζί του ο Γκουαρδιόλα: Βαλντές, Πίντο, Πικέ, Πουγιόλ, Ντάνι Άλβες, Μιλίτο, Μάρκες, Μάξουελ, Τσιγκρίνσκι, Τουρέ, Κεϊτά, Μπούσκετς, Τσάβι, Ινιέστα, Ζεφρέν, Μέσι, Ανρί, Μπόγιαν, Πέδρο.

Ανακοίνωσε Ντιν η Καβάλα

Παίκτης της Καβάλας είναι και επίσημα ο Τακουάν Ντιν.
Ο Αμερικανός γκαρντ υπέγραψε το συμβόλαιό του με την ομάδα της Μακεδονίας. Η ανακοίνωση :
“Η ΚΑΕ Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, ανακοινώνει την απόκτηση του Τακουάν Ντιν, έως το τέλος της φετινής σεζόν. Ο Τακουάν Ντιν είναι γεννημένος στις 6 Αυγούστου 1983 (26 ετών), έχει ύψος 1,93 και παίζει σαν γκάρντ. Ο Ντιν φέτος έπαιξε 15 παιχνίδια με την Ισπανική Ουνικάχα, με μέσο όρο 9,3 πόντους (38% στα τρίποντα-40% δίποντα-79% βολές). Με την Ουνικάχα έπαιξε και 9 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα με μέσο όρο 11,7 πόντους (32% στα τρίποντα-48% στα δίποντα-95% στις βολές), ενώ είχε και τρεις εμφανίσεις στην Ευρωλίγκα στο τέλος της σεζόν με την Κάχα
Λαμποράλ”.Επιμελεια Γιώργος Διπλοΐδης

Ο Δεδέογλου προσφέρει 45 στρ. για τη Νέα Τούμπα


Το γήπεδο της Τούμπας Ο Θανάσης Δεδέογλου προσφέρει 45 στρέμματα για τη Νέα Τούμπα. Η οικογένεια Δεδέογλου είχε δωρίσει την έκταση στην περιοχή της Πυλαίας για να κτιστεί το Παλατάκι του ΠΑΟΚ και την Πέμπτη, μέσω ραδιοφωνικής του τοποθέτησης, ο Θανάσης Δεδέογλου, μίλησε για νέα προσφορά προς το σύλλογο.

Ο Γιάννης Δεδέογλου, ο αείμνηστος αδερφός του είχε διατελέσει πρόεδρος του "δικεφάλου" και ήταν αυτός που είχε δωρίσει την έκταση για να γίνει μετέπειτα το PAOK Sports Arena.

"Η οικογένειά μου συζητά με προϋποθέσεις την παραχώρηση έκτασης δίπλα στο Παλατάκι", διευκρίνισε ο Θανάσης Δεδέογλου.

Η έκταση που είχε δοθεί για το Παλατάκι ήταν 15 στρέμματα και τώρα γίνεται λόγος για τριπλάσια έκταση και μάλιστα αναφέρθηκε σε εμπορικές χρήσεις και σε χωρητικότητα 35 χιλιάδων θεατών.

"Πρέπει να γίνουν συζητήσεις για να πειστούμε ότι υπάρχει σοβαρότητα και διάθεση για να προχωρήσουμε στο εγχείρημα", είπε ακόμη.

Πέρα από την προσφορά του Θανάση Δεδέογλου, η παρούσα διοίκηση της ΠΑΕ εξετάζει το ενδεχόμενο η Νέα Τούμπα να αντικαταστήσει την υπάρχουσα στον ίδιο χώρο. Κατά συνέπεια, δίνεται προτεραιότητα σε μια λύση που δεν θα μετακινήσει τον ΠΑΟΚ από την φυσική του έδρα, την περιοχή της Τούμπας.

Ωστόσο, η προσφορά του Θανάση Δεδέογλου θα πρέπει να εξεταστεί ενδελεχώς και με συνέπεια απέναντι σε έναν άνθρωπο που εκπροσωπεί οικογένεια ευεργετών για τον ΠΑΟΚ.

Οριστικά εκτός ο Κακά

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/91c592e66aae40d4747dc38544804ba1_L.jpg?943912800?943912800?943912800Απών από το πολύ μεγάλο ντέρμπι του Σαββάτου απέναντι στην Μπαρτσελόνα θα είναι ο Κακά ο οποίος δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή.Ο Βραζιλιάνος άσος απουσίαζε από όλες τις προπονήσεις της εβδομάδας και όλα έδειχναν πως δεν θα προλάβαινε την «τιτανομαχία» με τους Καταλανούς. Κάτι που επιβεβαιώθηκε σήμερα, καθώς ο άλλοτε παίκτης της Μίλαν δεν βρίσκεται στην 19μελή αποστολή που ανακοίνωσε ο Πελεγκρίνι.

Αντίθετα, επιστρέφει μετά από απουσία 20 ημερών ο Λασανά Ντιαρά και ενδέχεται να είναι και στην βασική ενδεκάδα καθώς ο Αλόνσο ενδέχεται να μην είναι 100% έτοιμος. Ο Βάσκος έχασε την χθεσινή προπόνηση λόγω προβλήματος στον αστράγαλο χωρίς όμως να εκφράζονται φόβοι ότι δεν θα είναι σε θέση να βοηθήσει, ενδεχομένως ωστόσο να βρίσκεται στον πάγκο.

Αναλυτικά οι 19 παίκτες που απαρτίζουν την αποστολή της Ρεάλ: Κασίγιας, Ντούντεκ, Αρμπελόα, Αλμπιόλ, Ράμος, Γκαράι, Μαρτσέλο, Μετζέλντερ, Αλόνσο, Γκάγκο, Λ. Ντιαρά, Α. Ντιαρά, Γκούτι, Φαν Ντερ Φάαρτ, Γκρανέρο, Μπενζεμά, Ιγκουαΐν, Ραούλ, Ρονάλντο.

Χαλκιάς για τίτλο στα επόμενα δύο χρόνια.

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/6a05988af0620afc00ac1fadcfb63c9c_L.jpg?1270803197?1270803197?1270803197Ο Κώστας Χαλκιάς έθεσε ως στόχο τον τίτλο για τα επόμενα δύο χρόνια στην συνέντευξη Τύπου με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να τονίζει πως παρέμεινε στον «δικέφαλο» για να γίνει πρωταθλητής.

Ο διεθνής πορτιέρο ζήτησε σεβασμό ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο παιχνίδι με τον Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης»: «Εμείς σε καμία περίπτωση δε ζητήσαμε βοήθεια από κανέναν. Δεν το θέλω κι εγώ προσωπικά. Ζητήσαμε, όμως, σεβασμό, αυτό ζητάω πάντα πριν από κάθε ματς. Δυστυχώς δεν τον είχαμε στις αρχές του πρώτου γύρου, και στο κομβικό παιχνίδι, που για μένα ήταν θα έλεγα ένα κακό παιχνίδι για όλη την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, στο Χαριλάου με τον Άρη. Και αναφέρομαι σε όλους τους τομείς. Αν ο ΠΑΟΚ αγωνιζόταν σε ένα άλλο πρωτάθλημα, σε μια άλλη χώρα θα είχε περισσότερες πιθανότητες να πάρει κάτι. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς τώρα είναι να κοιτάξουμε μπροστά. Προσπαθήσαμε με ΑΕΚ και Λάρισα, αλλά δεν τα καταφέραμε. Αν κάποιος δεν έχει αγωνιστεί, δεν μπορεί να καταλάβει πόσο δύσκολο είναι να ανασυνταχθείς όταν σου παίρνουν κάτι.

Τώρα πρέπει να πάρουμε δύο νίκες στην έδρα μας, έτσι ώστε να ξεκινήσουμε την αποτυχημένη διαδικασία των πλέι οφ, το είχα πει και πέρσι ότι είναι αποτυχημένη, με όσο το δυνατόν καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή. Να αποδείξουμε σε αυτά τα 6 ματς, τι κάναμε στα προηγούμενα 30. Απλώς εμείς πρέπει να κάνουμε το καλύτερο στα δύο επόμενα παιχνίδια, για να μπούμε με περισσότερους βαθμούς στα πλέι οφ. Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ τον τελευταίο 1,5 χρόνο και να πετυχαίνεις αυτά που πετύχαμε, είναι πολύ δύσκολο. Οπότε αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Θα διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε στα τελευταία παιχνίδια, θα είμαστε συγκεντρωμένοι. Να μην παρουσιάσουμε το πρόσωπο των περσινών πλέι οφ».

«Φοβούνται τον ΠΑΟΚ»

Ο Χαλκιάς ρωτήθηκε και για τις αδικίες που είχε φέτος ο ΠΑΟΚ: «Φοβούνται τον ΠΑΟΚ, δεν τον θέλουνε ψηλά. Το να βρεθεί ο ΠΑΟΚ τόσο ψηλά, μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες ομάδες να φτάσουν ψηλά. Ο ΠΑΟΚ σε παιχνίδια που δεν ήταν καλός, έχασε βαθμούς. Άλλες ομάδες όμως δεν έχασαν όταν δεν έπαιξαν καλά».

Για την ανανέωση της συνεργασίας του:

«Ο λόγος για τον οποίο ανανέωσα με τον ΠΑΟΚ, είναι αυτό που θέλω να καταφέρω. Θα βοηθήσω όσο μπορώ από την πλευρά μου, να πετύχει η ομάδα αυτό που πρέπει και δικαιούται, και αγωνιστικά, και βάσει ιστορίας. Να κατακτήσει έναν τίτλο».

Το άλλο με τον Τοτό;

http://photos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs409.snc3/24765_1249645885021_1345701770_30575503_5336224_s.jpg

Ξεκινώ με μια παραδοχή: Σαφέστατα η Ρεάλ Μαδρίτης αποτέλεσε το «άρμα» επί ημερών δικτατορίας Φράνκο ώστε το καθεστώς να προβληθεί. Εξ ου και το «Ρεάλ» που πρόσθεσαν στην ονομασία τους πολλές ισπανικές ομάδες.

Ετερη παραδοχή; Η Μπαρτσελόνα και η Βαρκελώνη γενικότερα υπέφεραν πολύ τότε. Αντιστάθηκαν. Ομως έχει γίνει γνωστή η… μισή αλήθεια. Για την άλλη μισή αφιερώστε μερικά λεπτά για να διαβάσετε το συγκεκριμένο θέμα. Εκτός βέβαια κι αν είστε φίλος ή οπαδός της Μπάρτσα :) .

Με δεδομένο ότι μιλάμε για μια χώρα που ο τοπικισμός ουδέποτε μειώθηκε είναι λογικό το ζήτημα να περνά και στο ποδόσφαιρο. Και το clasico αποτελεί στην ουσία του μια απλή μεταφορά σε αθλητικό επίπεδο του γεωπολιτικού χάρτη της Ισπανίας. Κέντρο εναντίον περιφέρειας. κυβέρνηση κόντρα στην οικονομική δύναμη. Για να μην μπούμε στα ιδεολογικά μονοπάτια και μιλήσουμε για την πάλη Δεξιάς κι Αριστεράς.

Στην πραγματικότητα η διαμάχη Ρεάλ και Μπαρτσελόνα δεν θα ήταν τόσο έντονη χωρίς το… ντόπινγκ του πολιτικού παράγοντα που την εξέθρεψε σε ανεξέλεγκτα πλέον μεγέθη, μετατρέποντας τον ποδοσφαιρικό αγώνα σε μετωπική σύγκρουση από το αποτέλεσμα του οποίου θαρρείς εξαρτάται το μέλλον όχι μόνο των εμπλεκόμενων συλλόγων αλλά κι αυτή η μοίρα του κράτους. Δεν είναι λίγες οι φορές μάλιστα που η επικράτηση της μιας ή της άλλης ομάδας στον αγωνιστικό χώρο αποτελεί πιστή απεικόνιση του συσχετισμού των πολιτικών δυνάμεων μέσα στο Κοινοβούλιο.

Αληθινά ψέματα

Για τα απολυταρχικά καθεστώτα είναι συνηθισμένη η τακτική του ρωμαϊκού «panem et circences» (σ.σ. άρτος και θεάματα). Τα όσα έκανε ο Φράνκο είναι λίγο ως πολύ γνωστά, με την ετσιθελική… απαγωγή του Αλφρέδο Ντι Στέφανο για χάρη της Ρεάλ τη δεκαετία του ’50 και τη χρησιμοποίηση της τελευταίας ως προπαγανδιστικού οχήματος του καθεστώτος του. Ως μιας άτυπης… εθνικής Ισπανίας σε μια χώρα που μαστίζεται από αυτονομιστικά κινήματα.

Γεγονός επίσης ένα επικό 11-1(!) της Ρεάλ σε ρεβάνς Κυπέλλου το 1943 επειδή, όπως αποκάλυψε ο -δημοσιογράφος τότε και μετέπειτα πρόεδρος της ΔΟΕ- Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, καθεστωτικοί είχαν απειλήσει τους «μπλαουγράνα» με απέλαση «αν επιδείκνυαν έλλειψη πατριωτισμού»! Όμως σε αρκετές περιπτώσεις η Καταλανοί συμβάδισαν με τον Φράνκο αλλά και γενικώς με το εκάστοτε καθεστώς. Άρα να αφαιρούμε σταδιακά την… ταμπέλα της «αδικημένης ομάδας» (το άλλο με τον Τοτό, το ξέρετε;).

*** Ο Γιόχαν Κρόιφ το καλοκαίρι του 1973 κόστισε μια περιουσία και το ποσό κατέβαλε η «Banca Cataluna», κατόπιν εντολής του δικτάτορα! Οι εφημερίδες της Μαδρίτης κάνουν έρευνα και ανακάλυψαν πως ο Κρόιφ θα έκλεινε στη Ρεάλ αλλά η καταλανική τράπεζα κάλυψε το ποσό και ουσιαστικά χαρίζει στην Μπαρτσελόνα τον παίκτη. Οι φίλοι της Ρεάλ μπορούν πλέον να απαντάνε όταν οι φίλοι της Μπαρτσελόνα μιλάνε για σκάνδαλο στην υπόθεση Ντι Στέφανο.

*** Ο Ούγγρος Λαντισλάο Κουμπάλα πήρε την ισπανική υπηκοότητα μετά από παρέμβαση του «Generalisimo» Φράνκο. Τον Κουμπάλα τον είχαν δει οι άνθρωποι της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα σε μια σειρά φιλικών αγώνων που έδωσε στην Ισπανία το καλοκαίρι του 1950 η ομάδα Χουνγκάρια την οποία είχε ιδρύσει ο ίδιος με πρόσφυγες - ποδοσφαιριστές από την Ανατολική Ευρώπη. Η Ρεάλ του πρόσφερε πρώτη συμβόλαιο, ωστόσο ο ίδιος ήθελε να φέρει προπονητή τον πεθερό του Φερντινάντ Ντάουτσικ και εκεί οι διαπραγματεύσεις κόλλησαν. Το κενό εκμεταλλεύτηκε ο τότε σκάουτερ της Μπάρτσα Χοσέπ Σαμιτιέρ Βιλάτα (ο πρώτος «προδότης» στην ιστορία των δύο συλλόγων, καθώς άφησε την Μπαρτσελόνα για τη Ρεάλ το 1932), ο οποίος χάρη στις διασυνδέσεις του με το καθεστώς του Φράνκο ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του Κουμπάλα και του… πεθερού του!

*** Απόδειξη του πόσο χρησιμοποίησε τον Κουμπάλα το καθεστώς του Φράνκο, αποτελεί η κινηματογραφική ταινία «Τα Αστέρια αναζητούν ειρήνη» («Los Ases buscan la paz», 1955), στην οποία πρωταγωνιστεί ο Ούγγρος ποδοσφαιριστής και ο Σαμιτιέρ!

*** Στις αρχές του εμφύλιου πολέμου της Ισπανίας η Ρεάλ ζήτησε να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα Καταλωνίας που επρόκειτο να διεξαχθεί, αλλά ενώ όλες οι υπόλοιπες ομάδες συμφώνησαν, η Μπαρτσελόνα αρνήθηκε προκαλώντας τρομερές αντιδράσεις ακόμη και στους δικούς της ποδοσφαιριστές που ήθελαν.

*** Το «Καμπ Νου» ανεγέρθη επί των ημερών του Φράνκο, αφού είχε προηγηθεί η πώληση του προηγούμενου γηπέδου (του «Λες Κορτς»). Βέβαια για τους Καταλανούς και την προπαγάνδα τους έφταιγε μόνο το φασιστικό καθεστώς του Φράνκο. Αυτός χάρη στον οποίο πήραν μια πολυπόθητη γι’ αυτούς άδεια προκειμένου να το χτίσουν σε μια περιοχή που είχε χαρακτηριστεί δασική! Μάλιστα η Μπαρτσελόνα τίμησε το 1974 τον… δικτάτορα με το 75ο χρυσό μετάλλιο του συλλόγου!

*** Ο «τελικός των μπουκαλιών». Πρόκειται για τον τελικό του Κυπέλλου του 1968 όταν οι «μπλαουγράνα» επιβλήθηκαν των «μερένχες» μέσα στη Μαδρίτη με το διαιτητή Ρίγκο να συγκεντρώνει όχι «βέλη» αλλά… μπουκάλια για τις αποφάσεις του. Η αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του έντονη αφού είχε σφυρίξει την Μπάρτσα σε 13 από τα 30 ματς της περιόδου καθώς και στα προημιτελικά, τα ημιτελικά και τον τελικό.

*** Το ισπανικό περιοδικό «Don Balon» έγραψε κάποτε πως «η Μπαρτσελόνα δεν παντρεύτηκε ποτέ τη δικτατορία του Φράνκο, αλλά κάποια εξωσυζυγική σχέση την είχε». Υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι η ετικέτα της αντιστασιακής Μπάρτσα είναι κατασκευασμένη από τους διοικούντες του συλλόγου που την ακολουθούν πιστά και με θρησκευτική ευλάβεια κι αφοσίωση.

*** Ο Καταλανός συγγραφέας Μανουέλ Βάσκες Μονταλμπάν έλεγε ότι «αν δεν υπήρχε η Ρεάλ θα τη δημιουργούσαμε εμείς» θέλοντας να δείξει πόσο ανάγκη έχει τη «βασίλισσα» η αγαπημένη του Μπαρτσελόνα. Αλλωστε οι «μπλαουγράνα» πάντα ζούσαν μέσα σε έναν μύθο, τον οποίο έπλαθαν (κυρίως) οι ίδιοι, όπως για παράδειγμα την απαγόρευση χρήσης των καταλανικών από το καθεστώς του Φράνκο ή την απαγόρευση του παραδοσιακού κυκλικού χορού Σαρδάνα, πράγματα που δεν συνέβησαν ποτέ…

*** Ο νυν πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Θαπατέρο είναι σοσιαλιστής και «μπλαουγράνα». Η έναρξη της διακυβέρνησής του συνέπεσε με το «γιγάντωμα» της Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί πήραν αρκετά πρωταθλήματα αλλά σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Μαδρίτης -που απηχούν το κοινό αίσθημα των φίλων της «λευκής ομάδας»- είχαν την εύνοια της διαιτησίας η οποία, όπως τους καταμαρτυρούν, συνεχίζει να τους σπρώχνει. Για πολλούς τα σημάδια αυτά είναι ενδείξεις -αν όχι αποδείξεις- ότι στην Ισπανία υφίσταται ένα σύστημα που ανάλογα με τις πολιτικές αποχρώσεις του κυβερνώντα κρίνεται κι ο πρωταθλητής της Primera Division.

*** Α, και να μην ξεχάσουμε το… αυτογκόλ. Προ ολίγω ετών ο πρόεδρος της… ακατονόμαστης Χουάν Λαπόρτα είχε ταχθεί υπέρ της αναθεώρησης του συντάγματος και η μαδριλένικη «Marca» αποκάλυψε πως ο κουνιάδος και σύμβουλός του στη διοίκηση της Μπάρτσα, Αλεχάντρο Ετσεβερία, ήταν μέλος της οργάνωσης φίλων του… Φράνκο!

Αντίλογος

Σαφώς και η Ρεάλ λοιπόν ευνοήθηκε επί ημερών Φράνκο. Διαιτητικά, κυβερνητικά, όπως θέλετε. Ακόμη και στο… σήμερα, με την προ ολίγων ετών παραχώρηση του προπονητικού κέντρου στον δήμο της Μαδρίτης έναντι 250 εκατ. ευρώ, ποσό που καρπώθηκε ο τότε πρόεδρος (και νυν) Φλορεντίνο Πέρεθ για να δημιουργήσει την ομάδα των «galacticos» με τους Φίγκο, Ρονάλντο, Ζιντάν και Μπέκαμ.

Ομως (όπως παντού και πάντα) υπάρχει κι ο αντίλογος. Οπως για παράδειγμα ότι ακόμη και κάτω από τη δικτατορία του Φράνκο το… χαϊδεμένο του παιδί (Ρεάλ) έκανε 15 χρόνια προκειμένου να πάρει το πρώτο της πρωτάθλημα (1954). Από την άλλη επί της πρωθυπουργίας του σοσιαλιστή Φελίπε Γκονζάλες (δεδηλωμένου οπαδού της Μπάρτσα) οι Καταλανοί πήραν λιγότερους τίτλους από τους αιώνιους αντιπάλους τους.

Ούτως ή άλλως όμως Ρεάλ κόντρα σε Μπαρτσελόνα είναι μια μάχη όπου ποδόσφαιρο και πολιτική βαδίζουν χέρι χέρι. Από την μία πλευρά ο συγκεντρωτισμός της Μαδρίτης κι από την άλλη οι… φυγόκεντρες δυνάμεις της Βαρκελώνης.

Πέρα όμως απ’ όλα αυτά υπάρχουν κι οι τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Εκεί λοιπόν είναι μαζεμένη σήμερα η ποδοσφαιρική αφρόκρεμα του πλανήτη που υπόσχεται να δώσει μια… παράσταση αντάξια της ποιότητας που χαρακτηρίζει τους αρτίστες που θ’ ανεβούν στο… παλκοσένικο του «Σαντιάγο Μπερναμπέου» το βράδυ του Σαββάτου.

Δεν θ’ αγωνιστεί η αποσχιστική διάθεση της Βαρκελώνης κόντρα στη συγκεντρωτική Μαδρίτη αλλά οι «fantasticos» της Μπαρτσελόνα κόντρα στους «galacticos» της Ρεάλ. Επιμελεια Koubanezos

Μόνιμος κάτοικος "Ανφιλντ" ο Ρέινα


Ο Πέπε Ρέινα της Λίβερπουλ ποχάρει με το βραβείο Ο Πέπε Ρέινα υπέγραψε συμβόλαιο... ζωής με τη Λίβερπουλ. Όπως ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι "ρεντς", ο 27χρονος διεθνής Ισπανός τερματοφύλακας ο οποίος απόκτήθηκε το καλοκαίρι του 2005 από τη Βιγιαρεάλ, επέκτεινε για άλλα έξι (!) χρόνια το συμβόλαιό του με την ομάδα του "Ανφιλντ".

"Είμαι ενθουσιασμένος για το νέο μου συμβόλαιο. Είναι, ίσως, τα καλύτερα νέα της ζωής μου", δήλωσε αρχικά στην επίσημη ιστοσελίδα της Λίβερπουλ ο Ρέινα για να συμπληρώσει στη συνέχεια: "Εγώ και η οικογένειά μου είμαστε πολύ χαρούμενοι στην Αγγλία. Το να παίζω στη Λίβερπουλ είναι κάτι μοναδικό. Είμαι εδώ πέντε χρόνια και θα είμαι άλλα έξι. Είναι απίστευτο το συναίσθημα. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η οικογένειά μου αγαπάει τη ζωή εδώ, καθώς αυτή είναι το ίδιο σημαντική με την καριέρα μου".

Κούπερ: "Είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε"


O Έκτορ Ραούλ Κούπερ στη συνέντευξη Τύπου... Για μια προετοιμασία που είχε στόχο να ενισχύσει το ηθικό της ομάδας του ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος και των πλέι οφ, αλλά και του τελικού του Κυπέλλου, όπου οι "κίτρινοι" θα αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό έκανε λόγο ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ στη συνέντευξη Τύπου.

"Κάναμε μια σκληρή μίνι προετοιμασία και στοχεύσαμε στην ψυχολογική ενδυνάμωση. Είμαι πολύ ικανοποιημένος για τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίθηκαν σε αυτήν την προετοιμασία οι ποδοσφαιριστές μου", είπε χαρακτηριστικά και παραδέχθηκε ότι: "Η νίκη και, γενικά, ένα νικηφόρο σερί βοηθάει την ομάδα και την ψυχολογία της. Είναι καλό να νικάμε, για να μπούμε δυναμικά στα πλέι-οφ. Η νίκη βοηθά και στην ενότητα των ποδοσφαιριστών, αλλά βοηθά και όλο τον κόσμο".

Και πρόσθεσε για να φτάσει στον αγώνα με τον Αστέρα, στην Τρίπολη: "Έχουμε τρία παιχνίδια για τα πλέι-οφ, αν έχουμε καταφέρει να πάρουμε και το Κύπελλο, θα μπούμε καλά στα πλέι-οφ. Για όλα αυτά, λοιπόν, έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για να κερδίσουμε. Όπως έχω πει, η σημαντική λέξη στο ποδόσφαιρο, είναι η νίκη, παρ' όλο που γνωρίζουμε ότι παίζουμε με έναν δύσκολο αντίπαλο, που χρειάζεται τους βαθμούς της νίκης, για να κλείσει την υπόθεση παραμονής γρήγορα. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τους βαθμούς της νίκης και να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον αντίπαλο".

Όταν τον ρώτησαν για τον τελικό και πως αντιδρούν οι ποδοσφαιριστές του, είπε: "Είναι κάτι που δεν μπορούμε να το αποφύγουμε. Και να θέλουμε να το αποφύγουμε, στο δρόμο, όλα τα σχόλια έχουν να κάνουν με τον Τελικό. Πρέπει να μείνει η ομάδα συγκεντρωμένη στο επόμενο παιχνίδι. Δυστυχώς, δεν υπάρχει χάπι να πάρει κάποιος, για να παραμείνει συγκεντρωμένος. Και για μένα είναι δύσκολο. Είναι δύσκολο να μείνεις απόλυτα συγκεντρωμένος, αλλά πρέπει να το κάνουμε για τα επόμενα παιχνίδια μας".

Είχε ακόμη να πει για την τακτική που θα ακολουθήσει μέχρι το τελικό με τον Παναθηναϊκό: "Αν φρενάρεις, σε ότι έχει να κάνει με τα επίπεδα ανταγωνισμού, για να φτάσεις μετά στο σημείο που ήσουν, θα είναι πολύ δύσκολο. ’ρα, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ακολουθούμε μια σταθερή πορεία".

Είπα "όχι" στη Μπόκα
Ο Αργεντίνος τεχνικός, απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το ενδιαφέρον της Μπόκα Τζούνιορ και ήταν κάθετος στην τοποθέτησή του: "Υπήρχε πρόταση από την Μπόκα, αλλά ενημέρωσα ότι δεσμεύομαι με τον Αρη για τον επόμενο χρόνο, επομένως, δεν ενδιαφέρομαι".

Σε εύστοχη και επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την εντυπωσιακή εικόνα που παρουσιάζει η Μπαρτσελόνα και την εικόνα που θα ήθελε να παρουσιάσει ο ’ρης επί των ημερών, έστω και σε μικρογραφία, ο Κούπερ είπε: "Το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα είναι πολύ δύσκολο. Σα φιλοσοφία, σίγουρα μου αρέσει και μπορούμε να το σκεφτούμε. Το ποιοτικό επίπεδο της κάθε ομάδας, ξεχωρίζει και διαφέρει. Η Μπαρτσελόνα έχει τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του κόσμου και μοναδική φιλοσοφία. Μιλάμε για την καλύτερη ομάδα. Η φιλοσοφία της είναι η αγαπημένη μου, όχι μόνο το ποδόσφαιρο που παίζει, αλλά το πώς αναπληρώνει την μπάλα που χάνει σε κάποιο λάθος και πώς πολύ σύντομα ανακτά την κατοχή της μπάλας. ’ρα, χρειάζεται πολύ δουλειά και χρόνος και, ας μη γελιόμαστε, και πολλά λεφτά".

Τέλος, για το μέλλον της συνεργασίας του και τις παρεμβάσεις στην ομάδα τόσο από την πλευρά του όσο και από τη διοίκηση, σχολίασε: "Τώρα, υπάρχουν σημαντικές στιγμές για την ομάδα, αλλά υπάρχουν κι άλλα σημαντικά πράγματα που πρέπει να δούμε για το μέλλον. Πρέπει να βλέπεις όλες τις παραμέτρους. Δεν είναι προτεραιότητά μας κάποια θέματα τώρα, αλλά, υπάρχουν ποδοσφαιριστές που λήγουν τα συμβόλαιά τους το καλοκαίρι, κάτι που πρέπει να δούμε σύντομα, λίγο πριν τελειώσει το πρωτάθλημα. ’ρα, δουλεύουμε πάνω σε όλα".

Θέλει να αιφνιδιάσει ο Μπουμπένκο


Ο Γιόζεφ Μπουμπένκο με τη φόρμα του Ηρακλή Για τον Γιόζεφ Μπουμπένκο, οι δύο τελευταίες αναμετρήσεις της κανονικής περιόδου, εμπεριέχουν το στοιχείο των δοκιμών για την επόμενη σεζόν και ας μην είναι ακόμη βέβαιο ότι θα παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας. Ο Σλοβάκος τεχνικός ετοιμάζει αλλαγές ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Μάλιστα, στη χθεσινή προπόνηση έδειξε κατά ένα σημαντικό ποσοστό τις προθέσεις του για την ενδεκάδα και σήμερα θα τις οριστικοποιήσει.

Θα υπάρχουν αλλαγές και στα πρόσωπα και ενδεχομένως και στις θέσεις της διάταξης που προτιμά ο Μπουμπένκο και που έφεραν τον Ηρακλή σε ευνοϊκή βαθμολογική κατάσταση, σε σύγκριση με τα προβλήματα που αντιμετώπισε στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος. Υπάρχουν αναγκαστικές αλλαγες λόγω τραυματισμών και λόγω τιμωριών.

Ο Μπουμπένκο δοκίμασε στο 4-3-3 με τον Φερνάντες κάτω από τα δοκάρια. Οι Κατσαμπής και Σαρακατσάνος έγιναν κεντρικό αμυντικό δίδυμο με τον Παπαζαχαρία στα δεξιά. Ο Μπουμπένκο δοκίμασε αρχικά αριστερά τον Ιωαννίδη και στη συνέχεια τον Μάρτος. Στη μεσαία γραμμή δημιούργησε "τρίγωνο" με έναν "καθαρό" αμυντικό χαφ, τον Ηλιάδη, που είχε λίγο μπροστά του τους "Πίτου" και Μάρα.

Επιθετικά ο Κομπαγιάσι ξεκίνησε αριστερά και ο Κονέ δεξιά, με τον Γιάντση στην κορυφή. Στο αριστερό άκρο της επίθεσης πάντως, ο Επστάιν φαίνεται πως θα επανέλθει στην ενδεκάδα. Αυτό το οποίο διαχωρίζει το 4-3-3 που δοκίμασε ο Μπουμπένκο με το κλασικό 4-5-1, είναι η σαφής προώθηση των ακραίων, όπως και το ότι στο "τρίγωνο" του κέντρου, οι δύο μέσοι έπαιζαν παράλληλα μπροστά από τον αμυντικό χαφ.

Συμπερασματικά, ο Σλοβάκος σύμφωνα με όσα έδειξε προσανατολίζεται να αλλάξει σύστημα και να προτιμήσει το 4-3-3 με σκοπό να αιφνιδιάσει στο ΟΑΚΑ. Οι απουσίες είναι λίγο πολύ γνωστές, Οι Παπαστεριανός, Λέκι, Μάρκες συνέχισαν με ατομικό πρόγραμμα και ο Πιλότο με πρόγραμμα στο γυμναστήριο. Ο Καρλίνιος προφυλάχθηκε χθες προληπτικά, λόγω μυϊκής επιβάρυνσης που δεν εμπνέει ανησυχία και από σήμερα είναι στη διάθεση του προπονητή.

Φωτο Ημέρας

Ε, κοπελιά... πρόσεχε που πιάνεις!

Μπάκος: Κακοήθειες τα σενάρια για συγχώνευση

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd12/imgv3b_mKvy19BH80.jpgΚακοήθειες χαρακτήρισε τις φήμες που θέλουν τον Αστέρα Τρίπολης να συγχωνεύεται με την Καλαμάτα ο εκ των ισχυρών ανδρών των Αρκάδων, Δημήτρης Μπάκος.«Αυτά τα πράγματα και αυτά τα ρεπορτάζ μόνο ως κακοήθειες μπορούν να χαρακτηριστούν! Είναι ξεκάθαρος ο στόχος τους και προκαλεί ερωτηματικά το χρονικό σημείο στο οποίο κάποιοι αποφάσισαν να τα επαναφέρουν στο προσκήνιο.

Ο Αστέρας δε θα αποπροσανατολιστεί από το στόχο της παραμονής, η οποία θα έρθει με νίκη κόντρα στον Άρη»,
τόνισε ο κ. Μπάκος στο «arcadia-sports».

Mαρακάκης: "Θα κινηθούμε νομικά κατά του ΠΑΟ"

http://www.sport24.gr/ast/cov/ew/ew_2010_4_9_13_28_13_b.jpgΑτυχή και επιστημονικής φαντασίας χαρακτήρισε ο δικηγόρος της Ανδρονίκης Τυχερού, Γιάννης Μαρακάκης, τα όσα υποστήριξαν οι δικηγόροι του Παναθηναϊκού ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας για τον τραυματισμό της υπαλλήλου ασφαλείας της ομάδας. "Ατυχώς ακούστηκαν όσα ακούστηκαν. Θεωρώ πως ήταν προϊόν πολύ κακής ενημέρωσης. Διαφορετικά αποτελούν πολύ σοβαρό λόγο για να κινηθεί νομικά εναντίον της ΠΑΕ η κυρία Τυχερού, στηριζόμενη στο γεγονός ότι υπηρετούσε τον Παναθηναϊκό επί μία τριετία ως σεκιούριτι της ομάδας, συνεπώς ο εργοδότης της είναι η επίσημη ΠΑΕ. Εργοδότης ήταν μία εταιρεία σεκιούριτι που ήταν άμεσα συμβεβλημένη με την ΠΑΕ. Η κοπέλα δεν ήταν ανειδίκευτη, ήταν εκπαιδευμένη και εργαζόταν πάνω από τρία χρόνια σε αγώνες του Παναθηναϊκού και της Εθνικής", τόνισε ο νομικός εκπρόσωπος της κ. Τυχερού, o δικηγόρος της Γιάννης Μαρακάκης.

Παράλληλα, κατέρριψε τον ισχυρισμό της ΠΑΕ Παναθηναϊκός περί επιπόλαιου τραυματισμού: "Γνωρίζω τις ανάγκες των ΠΑΕ όταν βρίσκονται ενώπιον του αθλητικού δικαστή. Πολλά πράγματα μπορούν να λεχθούν. Εν προκειμένω, μιλάμε για έναν σοβαρότατο κι όχι επιπόλαιο τραυματισμό. Δεν θα επιστρέψει άμεσα στην εργασία της και αμφιβάλλω αν θα επιστρέψει ποτέ στο μέλλον. Οι συνέπειες για την κοινωνική και επαγγελματική της ζωή είναι μεγάλες. Νομίζω πως ποτέ δεν θα επιστρέψει στην εργασία της. Έχει ακρωτηριαστεί ο αντίχειρας σχεδόν από τη βάση, διαμελίστηκε γιατί ήταν σε άμεση επαφή με το πυροτέχνημα, ενώ έχει κοπεί ένα κομμάτι από τον δείκτη και έχει τραύματα και στα υπόλοιπα δάχτυλα".

Όσο για τις αξιώσεις της Ανδρονίκης Τυχερού από τον Παναθηναϊκό, τόνισε: "Ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού, κ. Κάρμης με διαβεβαίωσε ότι τον είχαν ενημερώσει διαφορετικά για την κατάσταση της υγείας της. Δεν έχω λόγο να μην τον πιστέψω, αλλά επειδή αυτά ειπώθηκαν ενώπιον του αθλητικού δικαστή για να πέσει ο Παναθηναϊκό στα μαλακά, οι αξιώσεις της κυρίας Τυχερού απέναντι σε όλους τους υπεύθυνους είναι πολύ μεγάλες. Ήταν ατυχείς δηλώσεις, επιστημονικές φαντασίας. Αν το ξανακούσω, θα στραφούμε νομικά εναντίον τους. Είναι δύο τα σημεία που μας ενδιαφέρουν. Το πρώτο είναι η αποκατάσταση της υγείας της κοπέλας και το δεύτερο αφορά στην αποζημίωση και την επαγγελματική της αποκατάσταση".

Τέλος, άφησε αιχμές για τη δικαιοσύνη, καθώς θα έπρεπε να επέμβει αυτεπαγγέλτως. "Αυτού του είδους τα αδικήματα διώκονται αυτεπαγγέλτως και ο εισαγγελέας είναι υποχρεωμένος να κινήσει τις διαδικασίες εντός μηνός. Επιτρέψτε μου να μη μιλήσω για αυτό".

ΚΑΕ ΑΡΗΣ: Αυξάνει την πίεση για τον Τζερεμάια Μάσει

Ο Τζερεμάια Μάσει είναι η καλύτερη επιλογή για την θέση του παίκτη που θα ενισχύσει τους «κίτρινους» μέσα στην ρακέτα μιας και μετά την αναζήτηση που έγινε στην κοινοτική αγορά, δεν βρέθηκε κάποια άλλη περίπτωση που να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες, αν και το… ψάξιμο δεν έχει σταματήσει.
Ο Γιάννης Δαμιανίδης ενημέρωσε τον Ντέιβιντ Μπλατ σχετικά με την συγκεκριμένη περίπτωση, τα δεδομένα που ισχύουν σε σχέση με την Ομπραντόιρο, με τον προπονητή του Άρη να δίνει το «ΟΚ» όσον αφορά την μελλοντική συμφωνία μέχρι το τέλος της χρονιάς. Ο Αμερικανοισραηλινός προπονητής θεωρεί ότι ο Τζερεμάια Μάσει είναι ο παίκτης που μπορεί να δώσει το κάτι… παραπάνω στην ομάδα έστω και σε αυτό το χρονικό σημείο της περιόδου, με την αποστολή των «κιτρίνων» να έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας.
Ο Γιάννης Δαμιανίδης λοιπόν ασχολείται με την συγκεκριμένη υπόθεση και αυξάνει την πίεση προς την μεριά του Αμερικανού ώστε να μπορέσει να… τρέξει το θέμα για την αποδέσμευση του από την ισπανική ομάδα. Η Ομπραντόιρο απέκτησε τον Πολ Ντέιβις (2.10) με θητεία στους Λ.Α.Κλίπερς και δείχνει ότι δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του Τζερεμάια Μάσει. Το πρόβλημα έχει να κάνει με το οικονομικό κομμάτι του συμβολαίου του Αμερικανού και την αποζημίωση που θα αξιώσει από την ισπανική ομάδα. Στον Άρη θέλουν το ζήτημα να κλείσει άμεσα, ίσως και στο επόμενο 48ώρο ώστε αν κλείσει η συμφωνία με τον Τζερεμάια Μάσει, ο Αμερικανός να βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη τουλάχιστον στις αρχές της νέας εβδομάδας, ώστε να μπορέσει να μπει στο κλίμα της ομάδας με δεδομένο ότι οι «κίτρινοι» θα έχουν περισσότερο χρόνο προετοιμασίας αφού δεν θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας με τον Πανελλήνιο στις 17 Απριλίου λόγω της συμμετοχής του στο F-4 του EuroCup αλλά στις 22 του μήνα.

Προπονήθηκε και παίζει ο Βιεϊρίνια!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ευχάριστα ήταν τα νέα από την πρωϊνή προπόνηση του ΠΑΟΚ για τον Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος τεχνικός είδε με ικανοποίηση τον Αντελίνο Βιεϊρίνια να προπονείται κανονικά και να συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του, ενόψει του αγώνα κόντρα στην Καβάλα. Ο Πορτογάλος ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που ένιωθε και τέθηκε στη διάθεση του Σάντος για το συγκεκριμένο ματς.

Αντίθετα, ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν θα δώσει το «παρών» ο Βασίλης Κουτσιανικούλης, ο οποίος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και η συμμετοχή του θα κριθεί το Σάββατο.

Σε περίπτωση που ο πρώην παίκτης του Εργοτέλη δεν μπορέσει να είναι στην αποστολή και με δεδομένες τις απουσίες των Γκαρσία, Ίβιτς και Κοντρέρας θα συμπεριληφθεί στην αποστολή ο Μίλεβιτς από την ομάδα Νέων.

Δεν τελείωσε για Μίλαν

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/6f6f5cd32c200ca4ce4d00dd59364eab_L.jpg?1270793090?1270793090?1270793090Ο Αντρέα Πίρλο δεν θεωρεί πως η υπόθεση τίτλος έχει τελειώσει για τη Μίλαν. Ο Ιταλός μέσος θέλει μόνο νίκες στα έξι εναπομείναντα παιχνίδια του Καμπιονάτο.Ο διεθνής άσος τόνισε πως η χρονιά για τους «ροσονέρι» είναι θετική: «Ποτέ μην λες ποτέ. Είναι μια θετική χρονιά για εμάς. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο για κάποιο διάστημα αλλά είχαμε και πολλούς τραυματισμούς. Χάσαμε βαθμούς με Νάπολι, Πάρμα και Λάτσιο. Απομένουν ακόμα έξι ματς και θα προσπαθήσουμε να τα νικήσουμε καθώς είμαστε τρεις βαθμούς πίσω και δεν είναι μικρό πράγμα»

In Βιεϊρίνια, out «Κούτσια»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/0b010167040eec7706d77193a4089461_L.jpg?1270798487?1270798487?1270798487Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια προπονήθηκε κανονικά σήμερα με την υπόλοιπη ομάδα του ΠΑΟΚ αλλά δεν συνέβη το ίδιο και με τον Βασίλη Κουτσιανικούλη. Η συμμετοχή ή όχι του «Κούτσια» στο ματς με την Καβάλα θα φανεί αύριο.

Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός του «δικεφάλου» τέθηκε στην διάθεση του προπονητή του για το κυριακάτικο ματς με την Καβάλα ενώ δεν συνέβη το ίδιο με τον Κουτσιανικούλη που δεν προπονήθηκε. Ο Φερνάντο Σάντος θα μάθει αύριο να μπορεί να υπολογίζει στον Ελληνα άσο αλλιώς θα πάρει στην αποστολή τον Μίλιεβιτς από την ομάδα Νέων.

Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά για τον ΠΑΟΚ που δύσκολα θα συμπληρώσει 18άδα. Ο Σάντος έδειξε στους παίκτες του βίντεο με το πως αγωνίζεται και η Καβάλα και ζήτησε ιδιαίτερη προσοχή στα ατού της, όπως είναι οι Ορούμα και Ονουάτσι. Ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης αναμένεται στα τελευταία ματς του πρωταθλήματος να αλλάξει και σύστημα χρησιμοποιώντας το 4-4-2.

Καλέντζου: "Να είναι μόνο η αρχή"


Η Καλέντζου του Αθηναϊκού Η Τούλα Καλέντζου μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, μία μέρα μετά την κατάκτηση του EuroCup από τον Αθηναϊκό. Εκεί εξέφρασε την ελπίδα της αυτός ο τίτλος να αποτελέσει την απαρχή για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες για το γυναικείο μπάσκετ στην Ελλάδα. "Είναι μεγάλη η χαρά, ίσως να μην έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη αυτό που πετύχαμε. Έχουμε την ατυχία να παίζουμε σε ένα πρωτάθλημα χαμηλών ταχυτήτων", τόνισε.

Αναλυτικά:
- Για την κατάκτηση του Eurocup: "Είναι μεγάλη χαρά, μεγάλη η στιγμή που ζήσαμε και ίσως να μην έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη αυτό που πετύχαμε. Δεν έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα να παίρνουμε τέτοιους τίτλους στο γυναικείο μπάσκετ. Ελπίζουμε αυτή να είναι η αρχή για μία ανάλογη συνέχεια".

- Για τις δυσκολίες του επαναληπτικού: "Ξέραμε πως το παιχνίδι θα ήταν πολύ δύσκολο και πως η ομάδα της Ναντέζντα θα ήταν διαφορετική στον επαναληπτικό. Στο παιχνίδι της Ρωσίας ίσως τις πιάσαμε λίγο στον ύπνο. Ενώ φαινόταν ότι είχαν κάνει σκάουτινγκ, δεν τους βγήκε στο γήπεδο στο πρώτο ματς. Εδώ παρουσιάστηκαν πολύ πιο έτοιμες, ενώ εμείς είχαμε άγχος και πίεση".

- Για την παρουσία της κόρης της στο γήπεδο: "Ήθελα να είναι η κόρη μου κοντά μου για να ζήσει όλη την ατμόσφαιρα. Ήθελα να είναι περήφανη για μένα. Της έδειχνα τα μηνύματα με συγχαρητήρια που μου έστελναν γονείς των φίλων της και κρυβόταν από ντροπή".

- Για την απουσία των Ρωσίδων από την απονομή: "Μέσα στους πανηγυρισμούς δεν κατάλαβα καν ότι συνέβη κάτι τέτοιο. Σήμερα το διάβασα και έμαθα πως θα τιμωρηθούν με πρόστιμο. Δεν είναι σωστή η συμπεριφορά τους. Όχι απλώς δεν τιμούν εμάς με την απουσία τους, αλλά δεν τιμούν και την προσπάθειά τους. Έπαιξαν σε έναν τελικό, κέρδισαν το παιχνίδι και απλώς αυτό δεν ήταν αρκετό για να πάρουν το Κύπελλο".

- Για τους επόμενους μεγάλους στόχους του Αθηναϊκού: "Ο Αθηναϊκός έχει ξεκινήσει μία πορεία ανοδική, με αργά και σταθερά βήματα. Γι' αυτό και επιλέξαμε να μην αγωνιστούμε στην Ευρωλίγκα, αλλά προτιμήσαμε το Eurocup και τελικά το κατακτήσαμε. Για την Ελλάδα, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τις άλλες ομάδες, τα δεδομένα είναι δύσκολα, γιατί οι περισσότερες ομάδες στην Α1 φυτοζωούν. Βλέπουμε ομάδες που παλεύουν να βγουν στην Ευρώπη και για οικονομικούς λόγους αποφασίζουν να μην αγωνιστούν".

- Για τον τρόπο λειτουργίας του Αθηναϊκού: "Η ομάδα δεν χρηματοδοτείται από το Δήμο Βύρωνα. Έχει πολλούς χορηγούς και βαδίζει με αυτούς σαν στηρίγματα. Απλώς έτυχε ο άνθρωπος που είχε την τρέλα να ξεκινήσει αυτή την προσπάθεια να είναι ο δήμαρχος Βύρωνα, ο κύριος Χαρδαλιάς. Μπορεί του χρόνου ή σε πέντε χρόνια να μην είναι ο ίδιος άνθρωπος. Δεν υστερούμε σε οργάνωση ή σε υλικό και ταλέντο. Το μόνο που μας λείπει είναι ένα μεγάλο γήπεδο. Το γήπεδό μας ήταν μικρό για έναν τελικό. Απλώς έχουμε την ατυχία να συμμετέχουμε σε ένα πρωτάθλημα χαμηλών ταχυτήτων".

- Για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο Μουντομπάσκετ το Σεπτέμβριο: "Παίζουμε για πρώτη φορά σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η κλήρωση είναι δύσκολη, με ΗΠΑ, Γαλλία και Σενεγάλη. Εμείς θα πάμε στην Τσεχία για το καλύτερο. Η ομάδα δείχνει μεγάλη άνοδο τα τελευταία χρόνια. Στόχος είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση και να φτάσουμε βήμα- βήμα όσο πιο ψηλά γίνεται, όπως κάναμε και στο Ευρωμπάσκετ".

Μητσιάς: «Τυχερός ο ΠΑΟΚ με Ζαγοράκη-Βρύζα»

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο γνωστός τραγουδιστής και φίλαθλος του ΠΑΟΚ Μανώλης Μητσιάς μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την μεγάλη του αγάπη αλλά και για την βράβευση του από τον ΑΣ στην γιορτή του συλλόγου που θα γίνει την Κυριακή λέγοντας αρχικά: «Είναι τιμή για μένα να με βραβεύει ο Ερασιτέχνης. Είναι πολύ όμορφο αυτό που θα γίνει, γιατί ένα σωματείο πρέπει να έχει και ρόλο στην κοινωνία».
Επίσης τόνισε: «Από τα παιδικά μου χρόνια, στην Χαλκιδική όταν δεν είχαμε τα μέσα που έχουν τώρα οι φίλαθλοι, ερχόμασταν να δούμε κάποιο παιχνίδι και πετούσαμε στον… έβδομο ουρανό. Μέσα από τον ΠΑΟΚ περνάνε μηνύματα στον κόσμο όχι μόνο σε αθλητικό επίπεδο. Αγαπήσαμε την ομάδα μέσα από κάποιους παίκτες που θαυμάζαμε. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα σωματείο που περιλαμβάνει όλες τις κοινωνικές μάζες, από έναν καθηγητή Πανεπιστημίου μέχρι έναν εργάτη».
Επίσης υπογράμμισε: «Είμαι άνθρωπος μίας άλλης εποχής, τότε που ο ΠΑΟΚ έπαιρνε το πρωτάθλημα. Δεν ήταν η ομάδα που είχε τους διαιτητές με το μέρος της, είχε μεγάλους παίκτες, οι οχτώ από τους έντεκα της Εθνικής ομάδας ήταν στον ΠΑΟΚ. Τώρα η ομάδα εξαρτάται από τα λεφτά του κάθε πλούσιου, το χρήμα είναι το μοναδικό στοιχείο που καθορίζει την πορεία της κάθε ομάδας. Ο ΠΑΟΚ όπως και οι άλλες ομάδες της Θεσσαλονίκης, ο Άρης και ο Ηρακλής, δεν έχουν τους μεγαλοεπενδυτές που υπάρχουν στην Αθήνα. Πρέπει να γίνουν ομάδες λαικής βάσης, ο κόσμος είναι ο μεγάλος χορηγός. Η ομάδα πρέπει να εμπνέεται από τον κόσμο, να παίζει για την φανέλα».
Ο κ. Μητσιάς συμπλήρωσε: «Είναι πολύ καλό αυτό με την παρουσία των Ζαγοράκη, Βρύζα, Κονσεισάο. Θεωρώ τυχερό το σωματείο του ΠΑΟΚ που έχει αυτούς τους ανθρώπους στην διοίκηση, ξέρουν την πραγματικότητα του ποδοσφαίρου. Πρέπει να λέμε μπράβο στον Ζαγοράκη και τον Βρύζα. Τώρα αν δεν μπορούμε να χτυπήσουμε τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναικό είναι άλλο θέμα, ένας παίκτης απ’ αυτούς κοστίζει όσο το μπάτζετ του ΠΑΟΚ. Τα κέντρα αποφάσεων είναι στην Αθήνα. Ποιος σκέφτηκε τα πλέι οφ; Απορώ πως το δέχονται οι ομάδες της Β. Ελλάδος;»

Τίτλοι τέλους για Μακελελέ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τον επίλογο στην ποδοσφαιρική του καριέρα ετοιμάζεται να γράψει στο τέλος της σεζόν, ο Κλοντ Μακελελέ.

Ο 37χρονος μέσος παρότι δέχτηκε πρόταση για ανανέωση του συμβολαίου του για ένα ακόμη χρόνο από την Παρί Σεν Ζερμέν αλλά τελικά είναι πιθανό να αναλάβει ρόλο εκτός γηπέδου στην ομάδα.

"Αποφάσισα ότι αυτή είναι η τελευταία μου χρονιά", ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο Μακελελέ μετακόμισε το 2008 στην Παρί Σεν Ζερμέν και έχει 60 συμμετοχές και ένα γκολ στο γαλλικό πρωτάθλημα μέχρι σήμερα.

Ο Γάλλος που μετράει 71 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα της χώρας του έκανε σπουδαία καριέρα αγωνιζόμενος μεταξύ άλλων στην Ρεάλ και την Τσέλσι. Με την πρώτη κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ και το πρωτάθλημα Ισπανίας και με τη δεύτερη τόσο το πρωτάθλημα όσο και το Κύπελλο Αγγλίας.

Ελλάδα: Οριστικά στην 12η θέση


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Αποστολή εξετελέσθη...Η Ελλάδα εξασφάλισε πλέον και τυπικά την 12η θέση στην βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ μετά τα τελευταία αποτελέσματα στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ο αποκλεισμός της Σταντάρ Λιέγης από το Αμβούργο, σημαίνει ότι το Βέλγιο πλέον δεν έχει τη δυνατότητα να ανταγωνιστεί την χώρα μας καθώς έμεινε χωρίς εκπρόσωπο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Με όλα αυτά την νέα σεζόν ο πρωταθλητής Ελλάδας θα αγωνιστεί απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και ο δευτεραθλητής στον τρίτο προκριματικό γύρο ενώ θα υπάρχουν και τρεις εκπρόσωποι στο Γιουρόπα Λιγκ. Πιο αναλυτικά η πρώτη 12αδα:

1. Αγγλία

2. Ισπανία

3. Ιταλία

4. Γερμανία

5. Γαλλία

6. Ρωσία

7. Ολλανδία

8. Ρουμανία

9. Πορτογαλία

10. Ουκρανία

11. Τουρκία

12. Ελλάδα

Θετικός για Ίντερ ο Αγκουέρο

http://www.sport24.gr/ast/cov/ag/aguero_2008_12_2_16_40_17_b.jpgΑνοιχτή άφησε την πόρτα για μεταγραφή το καλοκαίρι στην Ίντερ, ο Σέρχιο Αγκουέρο.Ο 21χρονος άσος φέρεται να αποτελεί στόχο των "νερατζούρι" και χαρακτήρισε τιμή του το ενδιαφέρον της ομάδας του Ζοσέ Μουρίνιο.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που ένας σύλλογος σαν την Ίντερ ενδιαφέρεται για μένα", είπε αρχικά και πρόσθεσε:"Αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο.

Όμως δεν υπάρχει χρόνος να μιλήσουμε για την μεταγραφική αφορά. Τον Ιούνιο θα λύσω το θέμα μαζί με την ομάδα μου ανάλογα με τις προτάσεις που θα έρθουν.

Η προτεραιότητα είναι να φτάσουν σε συμφωνία οι ομάδες. Το ιταλικό πρωτάθλημα είναι το κορυφαίο μαζί με το ισπανικό γιατί είναι πολύ δύσκολο και ανταγωνιστικό".

Πολλές οι αλλαγές...


Μπάντοβιτς και Νινιάδης στην προπόνηση του Ολυμπιακού Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς εν όψει του εκτός έδρας αγώνα με τον Πανθρακικό για την προτελευταία αγωνιστικής της κανονικής περιόδου. Ο Σέρβος τεχνικός των "ερυθρόλευκων" έχει γεμάτο με ονόματα το απουσιολόγιο του, καθώς οι παίκτες που δεν θα ταξιδέψουν στη Θράκη είναι πολλοί.

Πάντος, Μαρέσκα και Αβραάμ Παπαδόπουλος είναι τιμωρημένοι και δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, ενώ Μέλμπεργκ, Λεονάρντο, Ντουντού και Ζαϊρί είναι τραυματίες. Ενοχλήσεις στην ποδοκνημική αισθάνθηκε στην προπόνηση της Πέμπτης ο Οσκαρ, ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία ότι ο Ισπανός θα καταφέρει να αγωνιστεί. Φυσικά δεν υπολογίζονται από τον Μπάντοβιτς οι Λούα Λούα, Ντάτολο, οι οποίοι βρίσκονται σε "καραντίνα" και γυμνάζονται μόνοι τους.

Ο Νικοπολίδης θα κάτσει κάτω από τα δοκάρια, ο Γκαλίτσιος θα είναι στο δεξί άκρο της άμυνας και στο αριστερό ο Ραούλ Μπράβο, ενώ στο κέντρο οι Ζεβλάκοφ Κυριάκος Παπαδόπουλος. Η τετράδα στη μεσαία γραμμή θα είναι οι Στολτίδης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Τοροσίδης και Οσκαρ, ενώ στην επίθεση οι Ντάρμπισιρ, Μήτρογλου.

Έχει ξεζουμίσει τον Ντέιβιντ η Βικτόρια!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/08cca1257fbddf6a244ca3f317080765_L.jpg?1270789094?1270789094?1270789094Τρεις γιους έχει αποκτήσει το ζεύγος Μπέκαμ, αλλά στη Βικτόρια αυτό δεν αρκεί. Η πρώην Spice Girl θέλει και ένα κοριτσάκι και γι αυτό έχει επιβάλλει στον Ντέιβιντ να κάνουν πέντε φορές τη μέρα σεξ. Η αγγλική εφημερίδα «Sun» αποκαλύπτει το θέμα και μάλιστα αναφέρει ότι η Βικτόρια έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό της κατά την διάρκεια των διακοπών του Πάσχα στην Καραϊβική. Ωστόσο, ο άσος των Λος Άντζελες Γκάλαξι έχει εκμυστηρευθεί σε φίλους του ότι μετά τον τραυματισμό του στον αχίλλειο τένοντα δεν είναι εύκολα να ικανοποιεί τόσες πολλές φορές τη σύζυγό του.

Αυτή τη στιγμή πάντως, ο Μπέκαμ βρίσκεται για ανάρρωση στο Λος Άντζελες και η σύζυγός του στο Λονδίνο για επαγγελματικούς λόγους. «Ο Ντέιβιντ ήταν εξαντλημένος και ανακουφίστηκε που έκανε ένα διάλειμμα. Δεν παραπονιέται, αλλά δεν είναι εύκολο με την ταλαιπωρία που έχει τραβήξει το πόδι του το τελευταίο διάστημα να κάνει πέντε φορές την ημέρα σεξ. Η Βικτόρια θέλει να μείνει έγκυος και έχει βάλει χρονοδιάγραμμα για το κάθε πότε θα κάνουν σεξ», τόνισε άνθρωπος από το περιβάλλον του διάσημου ζευγαριού.

Λεκτική πρόκληση από Μάντζιο

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/66083f8ffe628d98406ae241f836b0aa_L.jpg?1270786589?1270786589?1270786589Οι... μπουνιές που δέχθηκε ο Βαγγέλης Μάντζιος στην Κύπρο από 26χρονο οφείλεται σε λεκτική πρόκληση του ποδοσφαιριστή, όπως αναφέρει ο δράστης. Κανονικά προπονήθηκε ο Ελληνας φορ.

Το συμβάν που έλαβε χώρα στη περιοχή των Φοινικούδων έφερε στο φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία η Αστυνομία αλλά και ο εκπρόσωπος Τύπου της Ανόρθωσης Νεκτάριος Μαρκέτος. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 26χρονος που κατάγεται από τη Λάρνακα κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα, αφού παραδέχθηκε ότι κτύπησε τον ποδοσφαιριστή της Ανόρθωσης γιατί, όπως ισχυρίστηκε δέχθηκε λεκτική πρόκληση.

Ο Μαρκέτος έκανε νέες δηλώσεις για το περιστατικό φέρνοντας στο φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία κάνοντας λόγο πως ο Μάντζιος ήταν για καφέ μαζί με τον συμπαίκτη του και την αρραβωνιαστικιά του: «Το θέμα για όλη την οικογένεια της Ανόρθωσης θεωρείται λήξαν. Είναι κάτι που χειρίζεται η Αστυνομία και την ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκρισή της και τον εντοπισμό του δράστη. Δεν ποδοσφαιροποιούμε εμείς ως Ανόρθωση το θέμα αυτό, πρέπει να αφήσουμε κατά μέρος τις εντάσεις και να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους. Βρισκόμαστε δυστυχώς μπροστά από ένα θλιβερό γεγονός. Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε από τους δύο ποδοσφαιριστές στην Αστυνομία, ο Βαγγέλης Μάτζιος με την αρραβωνιαστικιά του και ο Βαλεντίνος Σιέλης είχαν μεταβεί σε καφετέρια για καφέ στην παραλιακή των Φοινικούδων. Οταν τέλειωσαν τον καφέ τους η αρραβωνιαστικιά του Βαγγέλη Μάτζιου έφυγε με άλλο αυτοκίνητο και οι δύο ποδοσφαιριστές επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο του Βαλεντίνου Σιέλη για να μεταβούν στο γήπεδο για την προγραμματισμένη για τις 16.30 προπόνηση».

Ζήτησε τον λόγο ο Μάντζιος

«Στο δρόμο των Φοινικούδων και ενώ οι δύο ποδοσφαιριστές βρίσκονταν στο αυτοκίνητό τους, αυτοκίνητο σταμάτησε σχεδόν δίπλα τους και οι δύο άγνωστοι που βρίσκονταν σ’ αυτό άρχισαν να προπηλακίζουν τον Βαγγέλη Μάτζιο και να τους λένε να μην αποδώσουν στον ποδοσφαιρικό αγώνα της Κυριακής με την Ομόνοια. Ο ποδοσφαιριστής κατέβασε το τζάμι του παραθύρου και ζήτησε από τους αγνώστους να αναφέρουν για ποιο λόγο τον προπηλάκισαν. Το ένα από τα δύο άγνωστα άτομα κατέβηκε από το αυτοκίνητο και άρχισε να κτυπά βάναυσα τον Βαγγέλη Μάντζιο. Συγκεκριμένα έδωσε δύο γροθιές στο μάτι του ποδοσφαιριστή με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Ο Σιέλης μετέφερε τον Μάτζιο σε ιδιωτικό νοσοκομείο όπου του έγινε συρραφή της πληγής στην περιοχή κάτω από το μάτι. Ο Βαλεντίνος Σιέλης κατάφερε πριν αναχωρήσει το αυτοκίνητο με τους άγνωστους να σημειώσει τα νούμερα του οχήματος και ειδοποίησε αμέσως το Διευθυντή, τον Πρόεδρο και τη Διοίκηση της Ανόρθωσης. Αφού έγινε συρραφή της πληγής του Μάντζιου, στη συνέχεια μετέβησαν και οι δύο στο γήπεδο όπου προπονήθηκαν κανονικά και ακολούθως στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας έγινε καταγγελία».

Φταίει ο... Χατζηπετρής


Ο τραυματισμός της άτυχης κοπέλας στο ΟΑΚΑ... Το μεσημέρι της Πέμπτης απολογήθηκε ο Παναθηναϊκός ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Superleague, για όσα είχαν συμβεί στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Το κατηγορητήριο είναι αρκετά βαρύ για το "τριφύλλι", βασισμένο κυρίως σε δύο τομείς. Τον τραυματισμό της υπαλλήλου εταιρίας σεκιούριτι από μια κροτίδα, αλλά και την επίθεση στο πούλμαν που μετέφερε την αποστολή του ΟΣΦΠ.

Οι νομικοί εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού, ζήτησαν για την υπόθεση του τραυματισμού της κοπέλας να περιμένουν την ιατρική γνωμάτευση πριν ληφθεί απόφαση. Τονίζοντας για να στηρίξουν το συγκεκριμένο γεγονός ότι δεν υπήρξε ακρωτηριασμός δάχτυλου, αλλά μόνο στο νύχι. Κοινώς ο τραυματισμός δεν είναι σοβαρός, όπως υποστήριξαν. Επιπλέον, επισήμαναν πως έκανε λάθος η κοπέλα μια και παρά την εκπαίδευσή της, έπιασε την κροτίδα νομίζοντας ότι είναι καπνογόνο.

Τέλος, για το συγκεκριμένο θέμα, επισημάνθηκε από την πλευρά του Παναθηναϊκού ότι οι "πράσινοι" συμπαραστάθηκαν από την πρώτη στιγμή στην άτυχη γυναίκα, η οποία μια μέρα μετά τον τραυματισμό της πήρε εξιτήριο από το ΚΑΤ.

Όσο για τα επεισόδια κατά την άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού, ο Παναθηναϊκός υποστήριξε ότι η ευθύνη βαραίνει την αστυνομία. Κι αυτό γιατί δεν είχε στο σημείο την δύναμη που χρειαζόταν, επειδή την ίδια στιγμή οι περισσότεροι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. είχαν σπεύσει στο πάρκινγκ λόγω του ότι υπήρχαν εκεί άτομα με κουκούλες.

Πλέον, μετά την απολογία του Παναθηναϊκού αναμένεται η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος. Παρά τα όσα υποστήριξα οι «πράσινοι», φαντάζει δύσκολο να αποφύγουν την τιμωρία της έδρας τους. Ποινή που αν τελικά επιβληθεί θα την εκτίσει το «τριφύλλι» την επόμενη σεζόν.

Ήττες για Λέικερς και Καβαλίερς


Εντυπωσιακός ήταν ο Καρμέλο Αντονι κόντρα στους Λέικερς Με τον καλύτερο τρόπο εκμεταλλεύτηκαν οι Νάγκετς την απουσία του Κόμπι Μπράιαντ και νίκησαν τους Λέικερς στο Ντένβερ με 98-96. Κορυφαίος της αναμέτρησης ο Καρμέλο Aντονι που πέτυχε για λογαριασμό των γηπεδούχων 31 πόντους, μάζεψε 4 ριμπάουντ και μοίρασε άλλες τόσες ασίστ. Από τους φιλοξενούμενους, καλύτερος ο Πάου Γκαζόλ με 26 πόντους, 13 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Στο Σικάγο, οι Μπουλς εκμεταλλεύτηκαν την απουσία του ΛεΜπρον Τζέιμς και νίκησαν τους Καβαλίερς με 109-108. Ο Ντέρικ Ρόουζ πέτυχε 24 πόντους, ο Κιρκ Χάινριχ πρόσθεσε άλλους 23, ενώ ο Λούολ Ντένγκ είχε 22 πόντους και 10 ριμπάουντ για τους γηπεδούχους. Εύκολη επικράτηση για τους Κινγκς, νίκησαν στο Σακραμέντο τους Κλίπερς με 116-94.

Συνοπτικά σε αγώνες για το πρωτάθλημα μπάσκετ του ΝΒΑ, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Σικάγο-Κλίβελαντ 109-108
Σικάγο: Ντενγκ 22, Γκίμπσον 2, Νοά 17, Χάινριχ 23, Ρόουζ 24, Μίλερ 12, Ουόρικ 6, Μάρεϊ 3.
Κλίβελαντ: Τζέιμσον 23, Ουίλιαμς 3, Χίκσον 5, Ουίλιαμς 35, Πάρκερ 4, Ιλγκάουσκας 8, Μουν 14, Βαρεζάο 7, Τέλφερ 8, Γκριν 1.

Σακραμέντο-ΛΑ Κλίπερς 116-94
Σακραμέντο: Νοτσιόνι 9, Λάντρι 14, Τόμπσον 22, Ούντριχ 12, Έβανς 28, Γκαρσία 12, Κάσπι 11, Γκριν 8.
Κλίπερς: Μπάτλερ 6, Γκούντεν 17, Κέιμαν 23, Ντέιβις 11, Γκόρντον 21, Μπλέικ 3, Κόλινς 4, Μπράουν 3, Τζόρνταν 6.

Ντένβερ-ΛΑ Λέικερς 98-96
Ντένβερ: Αντονι 31, Νένε 11, Πετρό 2, Μπίλαπς 12, Αφλάλο 8, Κάρτερ 2, Αντερσεν 4, Σμιθ 26, Λόουσον 2.
Λέικερς: Αρτέστ 22, Όντομ 5, Γκασόλ 26, Φίσερ 10, Βούγιασιτς 8, Πάουελ 4, Μπράουν 12, Μπενζά 2, Φάρμαρ 7.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ

Βοστώνη 49-29
Τορόντο 38-40
Νέα Υόρκη 28-50
Φιλαδέλφεια 26-52
Νιού Τζέρσεϊ 11-67

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Κλίβελαντ 61-18
Μιλγουόκι 44-34
Σικάγο 38-40
Ιντιάνα 30-48
Ντιτρόιτ 25-53

ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ορλάντο 55-23
Ατλάντα 49-29
Μαϊάμι 44-34
Σάρλοτ 42-36
Ουάσινγκτον 24-54

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ντένβερ 52-27
Γιούτα 51-28
Πόρτλαντ 48-30
Οκλαχόμα Σίτι 48-30
Μινεσότα 15-63

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ
Λ.Α. Λέικερς 55-23
Φοίνιξ 51-27
Λ.Α. Κλίπερς 27-52
Σακραμέντο 25-54
Γκόλντεν Στέιτ 24-54

ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ντάλας 51-27
Σαν Αντόνιο 48-30
Χιούστον 40-38
Μέμφις 39-39
Νέα Ορλεάνη 35-44