Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Κούπερ: "Είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε"


O Έκτορ Ραούλ Κούπερ στη συνέντευξη Τύπου... Για μια προετοιμασία που είχε στόχο να ενισχύσει το ηθικό της ομάδας του ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος και των πλέι οφ, αλλά και του τελικού του Κυπέλλου, όπου οι "κίτρινοι" θα αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό έκανε λόγο ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ στη συνέντευξη Τύπου.

"Κάναμε μια σκληρή μίνι προετοιμασία και στοχεύσαμε στην ψυχολογική ενδυνάμωση. Είμαι πολύ ικανοποιημένος για τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίθηκαν σε αυτήν την προετοιμασία οι ποδοσφαιριστές μου", είπε χαρακτηριστικά και παραδέχθηκε ότι: "Η νίκη και, γενικά, ένα νικηφόρο σερί βοηθάει την ομάδα και την ψυχολογία της. Είναι καλό να νικάμε, για να μπούμε δυναμικά στα πλέι-οφ. Η νίκη βοηθά και στην ενότητα των ποδοσφαιριστών, αλλά βοηθά και όλο τον κόσμο".

Και πρόσθεσε για να φτάσει στον αγώνα με τον Αστέρα, στην Τρίπολη: "Έχουμε τρία παιχνίδια για τα πλέι-οφ, αν έχουμε καταφέρει να πάρουμε και το Κύπελλο, θα μπούμε καλά στα πλέι-οφ. Για όλα αυτά, λοιπόν, έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για να κερδίσουμε. Όπως έχω πει, η σημαντική λέξη στο ποδόσφαιρο, είναι η νίκη, παρ' όλο που γνωρίζουμε ότι παίζουμε με έναν δύσκολο αντίπαλο, που χρειάζεται τους βαθμούς της νίκης, για να κλείσει την υπόθεση παραμονής γρήγορα. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τους βαθμούς της νίκης και να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον αντίπαλο".

Όταν τον ρώτησαν για τον τελικό και πως αντιδρούν οι ποδοσφαιριστές του, είπε: "Είναι κάτι που δεν μπορούμε να το αποφύγουμε. Και να θέλουμε να το αποφύγουμε, στο δρόμο, όλα τα σχόλια έχουν να κάνουν με τον Τελικό. Πρέπει να μείνει η ομάδα συγκεντρωμένη στο επόμενο παιχνίδι. Δυστυχώς, δεν υπάρχει χάπι να πάρει κάποιος, για να παραμείνει συγκεντρωμένος. Και για μένα είναι δύσκολο. Είναι δύσκολο να μείνεις απόλυτα συγκεντρωμένος, αλλά πρέπει να το κάνουμε για τα επόμενα παιχνίδια μας".

Είχε ακόμη να πει για την τακτική που θα ακολουθήσει μέχρι το τελικό με τον Παναθηναϊκό: "Αν φρενάρεις, σε ότι έχει να κάνει με τα επίπεδα ανταγωνισμού, για να φτάσεις μετά στο σημείο που ήσουν, θα είναι πολύ δύσκολο. ’ρα, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ακολουθούμε μια σταθερή πορεία".

Είπα "όχι" στη Μπόκα
Ο Αργεντίνος τεχνικός, απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το ενδιαφέρον της Μπόκα Τζούνιορ και ήταν κάθετος στην τοποθέτησή του: "Υπήρχε πρόταση από την Μπόκα, αλλά ενημέρωσα ότι δεσμεύομαι με τον Αρη για τον επόμενο χρόνο, επομένως, δεν ενδιαφέρομαι".

Σε εύστοχη και επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την εντυπωσιακή εικόνα που παρουσιάζει η Μπαρτσελόνα και την εικόνα που θα ήθελε να παρουσιάσει ο ’ρης επί των ημερών, έστω και σε μικρογραφία, ο Κούπερ είπε: "Το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα είναι πολύ δύσκολο. Σα φιλοσοφία, σίγουρα μου αρέσει και μπορούμε να το σκεφτούμε. Το ποιοτικό επίπεδο της κάθε ομάδας, ξεχωρίζει και διαφέρει. Η Μπαρτσελόνα έχει τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του κόσμου και μοναδική φιλοσοφία. Μιλάμε για την καλύτερη ομάδα. Η φιλοσοφία της είναι η αγαπημένη μου, όχι μόνο το ποδόσφαιρο που παίζει, αλλά το πώς αναπληρώνει την μπάλα που χάνει σε κάποιο λάθος και πώς πολύ σύντομα ανακτά την κατοχή της μπάλας. ’ρα, χρειάζεται πολύ δουλειά και χρόνος και, ας μη γελιόμαστε, και πολλά λεφτά".

Τέλος, για το μέλλον της συνεργασίας του και τις παρεμβάσεις στην ομάδα τόσο από την πλευρά του όσο και από τη διοίκηση, σχολίασε: "Τώρα, υπάρχουν σημαντικές στιγμές για την ομάδα, αλλά υπάρχουν κι άλλα σημαντικά πράγματα που πρέπει να δούμε για το μέλλον. Πρέπει να βλέπεις όλες τις παραμέτρους. Δεν είναι προτεραιότητά μας κάποια θέματα τώρα, αλλά, υπάρχουν ποδοσφαιριστές που λήγουν τα συμβόλαιά τους το καλοκαίρι, κάτι που πρέπει να δούμε σύντομα, λίγο πριν τελειώσει το πρωτάθλημα. ’ρα, δουλεύουμε πάνω σε όλα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: