Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Mπενίτεθ: "Είμαστε μία από τις κορυφαίες ομάδες"

http://www.sport24.gr/ast/cov/ra/rafa_2010_4_9_8_37_10_b.jpgΕξαιρετικά ικανοποιημένος από την απόδοση της Λίβερπουλ και την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Europa League κόντρα στη Μπενφίκα εμφανίστηκε ο Ράφα Μπενίτεθ, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι δεν ήταν αυτή η καλύτερη φετινή εμφάνιση των "κόκκινων"Επιπλέον, ο Μαδριλένος τεχνικός έκανε ειδική μνεία στους Φερνάντο Τόρες και Λούκας Λέιβα, ενώ μίλησε επίσης για το τελευταίο εμπόδιο πριν τον τελικό του Αμβούργου που ακούει στο όνομα Ατλέτικο αλλά και την καθοριστική μάχη με τη Φούλαμ στο πρωτάθλημα.

"Δε νομίζω ότι αυτή ήταν η καλύτερη εμφάνιση της σεζόν. Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι από πλευράς μας. Ίσως επειδή η άλλη ομάδα είναι πολύ καλή μπορείς να πεις ότι τα τέσσερα γκολ σηματοδοτούν μία φανταστική εμφάνιση, όμως νομίζω ότι έχουμε άλλα παιχνίδια καλύτερα όσον αφορά στην κατοχή και στον έλεγχο του ρυθμού. Όμως είμαστε χαρούμενοι και ήταν σπουδαία εμφάνιση.

Κάθε νίκη από μόνη της είναι σημαντική, ειδικά όμως σε αυτή τη φάση μίας τόσο σημαντικής διοργάνωσης. Το ευχάριστο είναι ότι παίζουμε καλά, σκοράρουμε και οι οπαδοί μας θα είναι πραγματικά χαρούμενοι αν καταφέρουμε να πλησιάσουμε την τετράδα στην Αγγλία και φτάσουμε στον τελικό στην Ευρώπη",
τόνισε ο Μπενίτεθ και συνέχισε:

"Τα πιο ευχάριστα στοιχεία της βραδιάς ήταν το ομαδικό πνεύμα και η προσπάθεια των παικτών. Το τρίτο γκολ ήταν πραγματικά όμορφο και το τέρμα που σημείωσε ο Λούκας ήταν καθοριστικός. Νομίζω ότι ήταν μία μεγάλη βραδιά για όλους αλλά ιδιαίτερα για τον Λούκας.

Στη φάση του πρώτου γκολ (άργησε να κατακυρωθεί) έκαναν λάθος επειδή αν υπήρχε φάουλ ο διαιτητής έπρεπε να έχει ξεκάθαρη άποψη. Έχω δει το ριπλέι, δεν υπήρχε φάουλ και δεν μπορούσε να είναι οφσάιντ ο Κάουτ, οπότε έγινε λάθος.

Ίσως ο βοηθός νόμιζε ότι ήταν χτύπημα φάουλ και όχι κόρνερ και για αυτό δημιουργήθηκε σύγχυση".

Φυσικά, ο προπονητής της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον Φερνάντο Τόρες, ο οποίος έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου που σκόραρε δις για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι στο "Άνφιλντ".

"Το παιχνίδι ήταν πραγματικά δύσκολο. Ο Τόρες ήταν σε καλή κατάσταση και όχι κουρασμένος, οπότε μπορούσε να κάνει ένα καλό παιχνίδι. Όμως είχε προβλήματα στο ξεκίνημα με το γόνατό του και για αυτό κοιτώ σε τέτοιες περιπτώσεις να ξεκουράζω παίκτες.

Τώρα το σημαντικότερο παιχνίδι είναι αυτό με τη Φούλαμ και θέλαμε να προστατεύσουμε τον Φερνάντο".

Σε ερώτηση για το αν θεωρεί πως με αυτή τη νίκη οι "κόκκινοι" επαλήθευσαν τη θέση τους ως μία από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες, είπε: "Είμαστε μία από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη. Είμαστε σε αυτό το επίπεδο εδώ και μερικά χρόνια και η Μπενφίκα είναι μία από τις καλές ομάδες.

Η Μπενφίκα είναι καλή φέτος και είναι πρώτη στη χώρα της. Είναι μεγάλος σύλλογος και από τους καλύτερους στην Ευρώπη, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Με όποια από τις δύο ισπανικές ομάδες παίζαμε θα ήταν δύσκολα τα πράγματα, όμως τελικά θα πάμε στη Μαδρίτη.

Ίσως να είναι πιο συναρπαστικό για τον Τόρες παρά για εμένα επειδή ήταν εκεί για πολλά χρόνια, όμως ξέρουμε ότι οι ισπανικές ομάδες είναι πολύ καλές και θα έχουμε δύσκολη αποστολή".

Όσο για το αν αυτή η πρόκριση ήταν πιο "γλυκιά" για την ομάδα του, καθώς έρχεται μετά από τους αποκλεισμούς των Μάντσεστερ Γιουναίτεντ και Άρσεναλ στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Μπενίτεθ σημείωσε:

"Το να είσαι σε έναν ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης είναι κάτι πολύ καλό για εμάς, όμως δεν έχουμε πρόβλημα με τις άλλες ομάδες που προχωρούν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ελπίζουμε να δούμε τη Φούλαμ στον τελικό ώστε να έχουμε την παρουσία δύο αγγλικών ομάδων εκεί".

Δεν υπάρχουν σχόλια: