Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Europa League Στα ημιτελικά Λίβερπουλ και Φούλαμ

http://www.sport24.gr/ast/cov/lu/lucas_2010_4_8_23_10_36_b.jpgΗ Λίβεπουλ νίκησε με 4-1 την Μπενφίκα στο "Άνφιλντ" και προκρίθηκε στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει την Ατλέτικο Μαδρίτης.Οι "ροχιμπλάνκος" έμειναν στο 0-0 με την Βαλένθια στο "Βιθέντε Καλντερόν" και πέρασαν χάρη στο 2-2 που είχαν πάρει στο "Μεστάγια".

Οι Άγγλοι έκαναν πραγματική αντεπίθεση μετά την αποτυχία στο Champions League, καθώς θα έχουν δύο ομάδες στα ημιτελικά του Europa League με την Φούλαμ να αποκλείει την Βόλφσμπουργκ κερδίζοντάς την και στην Γερμανία με 1-0.

Οι Λονδρέζοι θα βρουν μπροστά τους το Αμβούργο που πήρε επίσης δεύτερη νίκη με την Σαντάρ, αυτήν την φορά με 3-1 στην Λιέγη.

Ατλέτικο vs Λίβερπουλ

Οι "κόκκινοι" του Λίβερπουλ άνοιξαν το σκορ στο 27' με την κοντινή κεφαλιά του Ντιρκ Κάιτ έπειτα από την εκτέλεση κόρνερ του Στίβεν Τζέραρντ.

Πάντως ο Ολλανδός έξκανε φάουλ στον τερματοφύλακα της Μπενφίκα, Ζούλιο Σέζαρ, ο βοηθός το υπέδειξε, αλλά ο πρώτος διαιτητής αποφάσισε λανθασμένα να δείξει σέντρα.

Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ διπλασίασε τα τέρματά της με τον Λούκας να πλασάρει αφού πέρασε και τον Ζούλιο Σέζαρ, έπειτα από την εξαιρετική του Στίβεν Τζεραρντ και πάλι.

Στο τρίτο γκολ την ασίστ την έκανε ο Ντιρκ Κάιτ για σκοράρει ο Φερνάντο Τόρες με πλασέ, ολοκληρώνοντας άψογα με πολύ καλή αντεπίθεση για το 3-0.

Η Μπενφίκα ξαναμπήκε στην διεκδίκηση της πρόκρισης με αξιώσεις μειώνοντας στο 70' με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του "σπεσιαλίστα", Όσκαρ Καρντόσο, να περνά την μπάλα χαμηλά μέσα από το τείχος.

Στο 77' ο Παραγουανός στράικερ απείλησε και πάλι με εκτέλεση φάουλ, ο Ρέινα έμεινε "άγαλμα" και η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Τόρες για να περάσει δίπλα από το δοκάρι.

Αμβούργο vs Φούλαμ

Με γκολ του Μπόμπι Ζαμόρα μόλις στο 1' η Φούλαμ επικράτησε με 1-0 στο "Βόλφκσβαγκεν Αρίνα", ενώ το Αμβούργο νίκησε με 2-1 στην Λιέγη, χάρη σε δύο γκολ του Μλάντεν Πέτριτς.

Το δεύτερο με εντυπωσιακό ανάποδο "ψαλίδι", ενώ ανέβηκε με 23 γκολ στην 6η θέση των σκόρερς όλων των εποχών στην διοργάνωση (uefa cup).

Οι συνθέσεις

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Ρέινα, Γκλεν Τζόνσον, Κυργιάκος, Κάραγκερ, Άγκερ, Μαστσεράνο, Λούκας, Τζέραρντ, Μπεναγιούν, Κάιτ, Τόρες.
ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Ρούμπεν Αμορίμ, Λουϊζάο, Σίντνεϊ, Νταβίντ Λουΐζ, Χάβι Γκαρθία, Κάρλος Μάρτινς (67' Άλαν Κάρντετς), Ραμίρες, Ντι Μαρία, Αϊμάρ, Όσκαρ Καρντόσο.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Ντε Χέα, Ουϊφαλούσι, Άλβαρο Ντόμιγκεθ, Χουανίτο, Αντόνιο Λόπεθ, Πάουλο Ασουνσάο, Ρέγες (46' Χουράδο), Σιμάο, Ραούλ Γκαρθία, Αγκουέρο, Φορλάν.
ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Θέσαρ, Αλέξις, Μαντούρο, Μανουέλ Φερνάντες, Χόρντι Άλμπα, Μπαράχα, Σίλβα, Πάμπλο Ερνάντεθ, Χοακίν, Μάτα, Βίγια.

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: Μπενάλιο, Πέκαρικ (35' Ντεγιαγκάι), Σίμουνεκ, Μπαρτζάλι, Σέφερ, Ζοσουέ, Ρίτερ, Γκέντνερ (62' Μάρτινς), Μισίμοβιτς, Γκραφίτε, Ντζέκο.
ΦΟΥΛΑΜ: Σβάρτσερ, Κέλι, Χιούτζις, Χάνγκελαντ, Κοντσέσκι, Μέρφι, Ετούχου, Νταφ, Ντέιβις, Γκέρα, Ζαμόρα.

ΣΤΑΝΤΑΡ: Σινάν Μπολάτ, Καμοτσάτο, Βίκτορ Ράμος, Σαρ, Ποκονιόλι, Νικαΐς, Βιτσέλ, Μεχντί Καρσελά-Γκονσάλες, Ντε Καμάργκο, Μίλαν Γιοβάνοβιτς, Μποκανί.
ΑΜΒΟΥΡΓΟ: Ροστ, Ντεμέλ, Ζερόμ Μπόατενγκ, Ματάισεν, Αογκό, Γιάρολιμ, Ζε Ρομπέρτο, Τέσκε, Πιτρόιπα, Πέτριτς, Φαν Νίστελροοϊ.

Αναλυτικά τα πρόγραμμα των επαναληπτικών προημιτελικών:

Πέμπτη
Λίβερπουλ - Μπενφίκα 4-1 (27' Κάιτ, 34' Λούκας, 59' και 83' Τόρες / 70' Όσκαρ Καρντόσο) [1-2]
Βόλφσμπουργκ - Φούλαμ 0-1 (1΄Ζαμόρα) [1-2]
Σταντάρ Λιέγης - Αμβούργο 1-3 (32' Ντε Καμάργκο / 20' και 35' Πέτριτς, 94' Γκερέρο) [1-2]
Ατλέτικο - Βαλένθια 0-0 [2-2]

*Σε αγκύλη το σκορ του πρώτου αγώνα

Oι διασταυρώσεις στα ημιτελικά:

Αμβούργο - Φούλαμ
Ατλέτικο - Λιβερπουλ

*Τα πρώτα ματς στις 22/04 και οι ρεβάνς στις 29/04

Δεν υπάρχουν σχόλια: