Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Καραγκούνης: Ετοιμοι να γράψουμε ιστορία

http://www.sport.gr/files/news/2010-04-09/1270832906_kara1_250x.jpgΣτην Αθήνα βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής (9/4) το αυθεντικό τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010, το οποίο θα παραμείνει στη χώρα μας για τρεις ημέρες και το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, συνέντευξη Τύπου στο METROPOLITAN EXPO.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος, ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του Καμερούν Ροζέ Μιλά, η πρέσβης της Ν. Αφρικής, εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας και η κυρία Σιδέρη, διευθύντρια επικοινωνίας της Coca-Cola. Το τρόπαιο αποκάλυψαν στην αρχή της εκδήλωσης ο πρόεδρος της ΕΠΟ και ο διεθνής ποδοσφαιριστής Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος τόνισε πως "είμαστε έτοιμοι να γράψουμε ιστορία".

Τον λόγο αρχικά πήρε ο Σοφοκλής Πιλάβιος, που δήλωσε: "Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που φιλοξενούμε το τρόπαιο. Είναι μια σπάνια ευκαιρία να καλωσορίσουμε από κοντά το τρόπαιο του Μουντιάλ. Είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής. Είμαστε σίγουροι ότι η Εθνική Ομάδα θα κάνει μια ακόμα φορά την εμφάνισή της στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής με τις γνωστές αξίες που τη διέπουν, όπως το θάρρος και η αγωνιστικότητα".

Ο Γιάννης Τοπαλίδης από την πλευρά του, είπε: "Είναι ένα πολύ ωραίο συναίσθημα αυτό που νιώσαμε σήμερα και ακόμα μεγαλύτερο που θα βρεθούμε σε αυτή τη γιορτή. Είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο τιμ θα βρεθεί σε αυτή τη μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή. Εξάλλου, άλλο συναίσθημα σου δίνει το EURO και άλλο το Mουντιάλ".

Ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας, Γιώργος Καραγκούνης τόνισε αρχικά με αρκετή δόση χιούμορ: "Θα κάνουμε το νταμπλ και θα πάρουμε και το Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα", ενώ στη συνέχεια είπε: "Είμαστε έτοιμοι γράψουμε ιστορία για μια ακόμα φορά. Στόχος μας είναι να προκριθούμε στην επόμενη φάση από τους ομίλους. Ο μεγάλος μας στόχος ήταν η παρουσία μας στο Μουντιάλ και αυτό το καταφέραμε. Ξέρουμε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα εκεί πέρα. Θα κάνουμε τα πάντα για να βγάλουμε ασπροπρόσωπη την Ελλάδα".

Τέλος, ο Ροζέ Μιλά δήλωσε: "Χαίρομαι που βρίσκομαι στη χώρα που ανακάλυψε τον πολιτισμό. Αγαπημένοι μου Έλληνες είμαι εδώ για να εμπνεύσω στα παιδιά αυτό που οι Έλληνες έδειξαν. Το πνεύμα της νίκης, το ευ αγωνίζεσθαι και την τιμιότητα. Καλή επιτυχία στην Εθνική Ελλάδας. Ανυπομονώ να σας δω να γιορτάζετε όπως το 2004. Ζήτω η Ελλάδα και το ποδόσφαιρό της".

Δεν υπάρχουν σχόλια: