Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Επιβεβαιώθηκε η απεργία στα ισπανικά πρωταθλήματα

http://www.contra.gr/images/m/spain_m.jpgΟι Ισπανοί ποδοσφαιριστές επιβεβαίωσαν πως η επόμενη αγωνιστική στις πρώτες τέσσερις κατηγορίες δεν πρόκειται να διεξαχθεί. Η απεργία επιβεβαιώθηκε από το σύνδεσμο των ποδοσφαιριστών (AFE) για το διάστημα 16-19 Απριλίου, καθώς μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί λύση στο αίτημα για οικονομική τακτοποίηση των ομάδων της Segunda Didision.

Το ποσό που οφείλουν ανέρχεται στα 4 και πλέον εκατομμύρια ευρώ, η δυσκολία πληρωμής του όμως, έγκειται στις διαφορετικές οικονομικές δυνατότητες των διοικήσεων της δεύτερης κατηγορίας. Το εντυπωσιακό είναι πως η AFA ενημέρωσε πως ούτε ένας παίκτης δεν πρόκειται να σπάσει την απεργία κι αυτός ο καθολικός χαρακτήρας φανερώνει και τη δυναμική του συνδικαλιστικού οργάνου των ποδοσφαιριστών.

Αν δεν βρεθεί λύση, θα μετατεθεί η 33η αγωνιστική του – ούτως ή άλλως – επίπονου πρωταθλήματος της Primera Division κι ενώ οι διεθνείς παίκτες πρέπει να έχουν και λίγες μέρες ξεκούρασης πριν από την έναρξη της προετοιμασίας για το επερχόμενο Μουντιάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: