Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Καλέντζου: "Να είναι μόνο η αρχή"


Η Καλέντζου του Αθηναϊκού Η Τούλα Καλέντζου μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, μία μέρα μετά την κατάκτηση του EuroCup από τον Αθηναϊκό. Εκεί εξέφρασε την ελπίδα της αυτός ο τίτλος να αποτελέσει την απαρχή για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες για το γυναικείο μπάσκετ στην Ελλάδα. "Είναι μεγάλη η χαρά, ίσως να μην έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη αυτό που πετύχαμε. Έχουμε την ατυχία να παίζουμε σε ένα πρωτάθλημα χαμηλών ταχυτήτων", τόνισε.

Αναλυτικά:
- Για την κατάκτηση του Eurocup: "Είναι μεγάλη χαρά, μεγάλη η στιγμή που ζήσαμε και ίσως να μην έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη αυτό που πετύχαμε. Δεν έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα να παίρνουμε τέτοιους τίτλους στο γυναικείο μπάσκετ. Ελπίζουμε αυτή να είναι η αρχή για μία ανάλογη συνέχεια".

- Για τις δυσκολίες του επαναληπτικού: "Ξέραμε πως το παιχνίδι θα ήταν πολύ δύσκολο και πως η ομάδα της Ναντέζντα θα ήταν διαφορετική στον επαναληπτικό. Στο παιχνίδι της Ρωσίας ίσως τις πιάσαμε λίγο στον ύπνο. Ενώ φαινόταν ότι είχαν κάνει σκάουτινγκ, δεν τους βγήκε στο γήπεδο στο πρώτο ματς. Εδώ παρουσιάστηκαν πολύ πιο έτοιμες, ενώ εμείς είχαμε άγχος και πίεση".

- Για την παρουσία της κόρης της στο γήπεδο: "Ήθελα να είναι η κόρη μου κοντά μου για να ζήσει όλη την ατμόσφαιρα. Ήθελα να είναι περήφανη για μένα. Της έδειχνα τα μηνύματα με συγχαρητήρια που μου έστελναν γονείς των φίλων της και κρυβόταν από ντροπή".

- Για την απουσία των Ρωσίδων από την απονομή: "Μέσα στους πανηγυρισμούς δεν κατάλαβα καν ότι συνέβη κάτι τέτοιο. Σήμερα το διάβασα και έμαθα πως θα τιμωρηθούν με πρόστιμο. Δεν είναι σωστή η συμπεριφορά τους. Όχι απλώς δεν τιμούν εμάς με την απουσία τους, αλλά δεν τιμούν και την προσπάθειά τους. Έπαιξαν σε έναν τελικό, κέρδισαν το παιχνίδι και απλώς αυτό δεν ήταν αρκετό για να πάρουν το Κύπελλο".

- Για τους επόμενους μεγάλους στόχους του Αθηναϊκού: "Ο Αθηναϊκός έχει ξεκινήσει μία πορεία ανοδική, με αργά και σταθερά βήματα. Γι' αυτό και επιλέξαμε να μην αγωνιστούμε στην Ευρωλίγκα, αλλά προτιμήσαμε το Eurocup και τελικά το κατακτήσαμε. Για την Ελλάδα, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τις άλλες ομάδες, τα δεδομένα είναι δύσκολα, γιατί οι περισσότερες ομάδες στην Α1 φυτοζωούν. Βλέπουμε ομάδες που παλεύουν να βγουν στην Ευρώπη και για οικονομικούς λόγους αποφασίζουν να μην αγωνιστούν".

- Για τον τρόπο λειτουργίας του Αθηναϊκού: "Η ομάδα δεν χρηματοδοτείται από το Δήμο Βύρωνα. Έχει πολλούς χορηγούς και βαδίζει με αυτούς σαν στηρίγματα. Απλώς έτυχε ο άνθρωπος που είχε την τρέλα να ξεκινήσει αυτή την προσπάθεια να είναι ο δήμαρχος Βύρωνα, ο κύριος Χαρδαλιάς. Μπορεί του χρόνου ή σε πέντε χρόνια να μην είναι ο ίδιος άνθρωπος. Δεν υστερούμε σε οργάνωση ή σε υλικό και ταλέντο. Το μόνο που μας λείπει είναι ένα μεγάλο γήπεδο. Το γήπεδό μας ήταν μικρό για έναν τελικό. Απλώς έχουμε την ατυχία να συμμετέχουμε σε ένα πρωτάθλημα χαμηλών ταχυτήτων".

- Για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο Μουντομπάσκετ το Σεπτέμβριο: "Παίζουμε για πρώτη φορά σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η κλήρωση είναι δύσκολη, με ΗΠΑ, Γαλλία και Σενεγάλη. Εμείς θα πάμε στην Τσεχία για το καλύτερο. Η ομάδα δείχνει μεγάλη άνοδο τα τελευταία χρόνια. Στόχος είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση και να φτάσουμε βήμα- βήμα όσο πιο ψηλά γίνεται, όπως κάναμε και στο Ευρωμπάσκετ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: