Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Μπλατ: "Είμαι πεινασμένος για επιτυχίες"

http://www.sport24.gr/ast/cov/la/latt_b.jpgΟ τεχνικός του Άρη, Ντέιβιντ Μπλατ, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για το Κυριακάτικο (11/04, 17:00) παιχνίδι με τον Γ.Σ. Ολύμπια Λάρισας στο Αλεξάνδρειο στάθηκε στην σημασία του για την ομάδα του εν όψει του υπόλοιπου της χρονιάς."Η ομάδα έχει περάσει μία περίοδο που δεν ήταν εύκολη και περιμένουμε το παιχνίδι της Κυριακής γιατί μέσα από τους αγώνες είναι ο καλύτερος τρόπος να βγεις από την δύσκολη κατάσταση και παίζοντας καλό μπάσκετ. Το τελευταίο δεκαήμερο που δεν είχαμε παιχνίδια δουλέψαμε σκληρά και θεωρώ ότι είχαμε πρόοδο σε πολλούς τομείς. Ήταν εξάλλου η πρώτη φορά που είχαμε αυτήν την δυνατότητα ελλείψει αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Μετά από τον αγώνα με την Βαλένθια είχαμε πει πόσο σημαντικά είναι τα τέσσερα παιχνίδια που ακολουθούν για το πρωτάθλημα και να κερδίσουμε και τέσσερα και περιμένω να κάνουμε μία νέα αρχή με τα στοιχεία που έχουμε δείξει στις προπονήσεις",
ήταν η αρχική τοποθέτηση του Αμερικανού προπονητή.

Σε ερώτηση για το ότι δεν εξαρτάται από την ομάδα του η παρουσία της στην 6η θέση της κανονικής περιόδου απάντησε: "Βρισκόμαστε σε αυτήν την δύσκολη θέση εξαιτίας των δικών μας λαθών και της αδυναμίας που δείξαμε να πάρουμε κάποια παιχνίδια και νίκες εκτός έδρας όπως το οφείλαμε.

Ελπίζω να πάρουμε τις τέσσερις νίκες και θα είναι αρκετές για να μας φέρουνε στην εξάδα. Αλλιώς θα πρέπει να κατηγορούμε εμάς τους ίδιους. Μέχρι τότε όμως θα πρέπει να κάνουμε το χρέος μας".

Για το αν θεωρεί ότι μετά το παιχνίδι της Κυριακής και εν όψει του χρονικού διαστήματος που ακολουθεί μέχρι το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανελλήνιο στο κλειστό της Κυψέλης η ομάδα του θα δείξει ότι μπορεί να κερδίζει εκτός έδρας δήλωσε:

"Είναι δύσκολη κατάσταση ότι μετά από δύο παιχνίδια την εβδομάδα έχουμε να δίνουμε ένα κάθε δέκα μέρες κάτι που είναι δική μας ευθύνη. Θα κοιτάξουμε όμως παρόλα αυτά να εκμεταλλευτούμε το διάστημα που ακολουθεί από το παιχνίδι της Κυριακής με την Ολύμπια και μέχρι αυτό με τον Πεναλλήνιο σε συνδυασμό και με την διεξαγωγή κάποιων φιλικών παιχνιδιών".

Για το ενδεχόμενο ενίσχυσης της ομάδας σε συνδυασμό και με το ότι ακούστηκε και πάλι το όνομα του Τζερεμάια Μάσεϊ είπε: "Κοιτάξαμε να κάνουμε κινήσεις βελτίωσης της εικόνας της ομάδας όπως έγινε με την περίπτωση του Ουόλς και από τότε είχαμε ξεκινήσει και συνεχίζουμε να αναζητούμε κάποιον ακόμα παίκτη.

Καταλαβαίνω το ότι υπάρχει η φημολογία για τον Μάσεϊ λόγω του ότι ταυτίζεται με την σύγχρονη ιστορία της ομάδας αλλά δεσμεύεται με συμβόλαιο. Δεν το κρύβω όμως ότι συνεχίζουμε την αναζήτηση κάποιου ακόμα παίκτη εν όψει της ενίσχυσης της ομάδας εν όψει των πλέι οφ".

Για το πώς βλέπει την παραμονή του στον Άρη υπογράμμισε: "Όπως έχω πει από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα στον Άρη είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και μακάρι να είχα βοηθήσει ακόμα περισσότερο την ομάδα.

Είμαι πολύ χαρούμενος και η έκβαση της φετινής περιόδου δεν πρόκειται να επηρεάσει την απόφασή μου. Αντίθετα είμαι πάρα πολύ πεινασμένος να οδηγήσω τον Άρη στις επιτυχίες".

Δεν υπάρχουν σχόλια: