Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Οικονομική ενίσχυση για τα προσφυγικά μας Σωματεία..

EΠΙΜΈΛΕΙΑ-ΤΕΝΟRΙΟ !


Το ποσό των 165 χιλιάδων ευρώ θα διαμοιραστεί στα Προσφυγικά μας Σωματεία που συμμετέχουν στα Πρωταθλήματα της ΚΟΠ, μετά από χθεσινή (14/7) απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Μετά την εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ, η Εκτελεστική Επιτροπή στην τελευταία της συνεδρία συζήτησε το όλο θέμα και μέσα στο πλαίσιο της στήριξης των προσφυγικών μας σωματείων, αποφάσισε να διαθέσει το ποσό των 165 χιλιάδων ευρώ που προέρχεται από πρόστιμα που επέβαλε η Δικαστική Επιτροπή κατά την αγωνιστική περίοδο 2008-2009.

Ο τρόπος διαμοιρασμού του πιο πάνω ποσού αποφασίστηκε ήδη από τα προσφυγικά μας Σωματεία, που εξακολουθούν να βρίσκονται σε αναμονή για στήριξη τους από την Πολιτεία.

Από την προηγούμενη βδομάδα αποστάληκε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αναμένουν την απάντηση του για συνάντηση, ούτως ώστε να δοθεί η ευκαιρία για να θέσουν απευθείας το πρόβλημα που προκύπτει από τη μη υλοποίηση σχεδιασμών του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού.

Πηγή: www.cfa.com.cy

«Πυρά» Φέργκιουσον κατά Ρεάλ, Σίτι....

EΠΙΜΈΛΕΙΑ-ΤΕΝΟRIO !


Oλόκληρος ο ποδοσφαιρικός και μη πλανήτης, είναι θορυβημένος από τα εκατομμύρια των ευρώ που σπαταλάει η Ρεάλ Μαδρίτης για τις μεταγραφές της. Ο Φλορεντίνο Πέρεθ και το επιτελείο του, έβγαλαν από τα... ρούχα του τον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος επιτέθηκε φραστικά κατά της «βασίλισσας».

Όπως λοιπόν δήλωσε χαρακτηριστικά ο τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο αντίπαλος τον οποίο θα πρέπει να νικήσει η ομάδα του για να κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης είναι η Μπαρτσελόνα και όχι οι «γκαλάκτικος».

Ο Φέργκιουσον, μάλιστα, δήλωσε ευθαρσώς ότι τα χρήματα που δαπανήθηκαν για τις μεταγραφές των Κριστιάνο Ρονάλντο, Κακά και Μπενζεμά «ήταν μια ανοησία», ενώ από την κριτική του δεν απουσίασε ούτε η Μάντσεστερ Σίτι. Οπως είπε ο Φέργκι, «καμία από τις μεγάλες μεταγραφές αυτού του καλοκαιριού δεν υπήρξε ρεαλιστική ως προς την τιμή των ποδοσφαιριστών που αποκτήθηκαν».

Πήρε Μπάστος η Λιόν.....

επιμέλεια-ΤΕΝΟRIO !


Tον αντικαταστάτη του Ζουνίνιο βρήκε η Λιόν, στο πρόσωπο του συμπατριώτη του, Μίτσελ Μπάστος. Η διοίκηση του γαλλικού συλλόγου ανακοίνωσε ότι έφτασε σε συμφωνία με την Λιλ για την απόκτηση του 26χρονου Βραζιλιάνου μέσου, αντί ποσού που ανέρχεται στα 18 εκατ. ευρώ. Ο παίκτης αναμένεται να περάσει αύριο από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει το συμβόλαιό του.

Ο Μπάστος έπαιξε για τρία χρόνια στη Λιλ και προέρχεται από εξαιρετική σεζόν, με 14 γκολ και 10 ασίστ σε 37 αγώνες πρωταθλήματος. Είναι η δεύτερη μεταγραφή της Λιόν, μετά την απόκτηση του Αργεντινού επιθετικού, Λισάντρο Λόπες, από την Πόρτο, αντί περίπου 24 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι τον περασμένο Ιανουάριο ο Παναθηναϊκός είχε ενδιαφερθεί για να εντάξει στο δυναμικό του τον Βραζιλιάνο άσο.

One man show! ΝΤΟΥΝΤΟΥ.......

επιμέλεια-TENORIO !


Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον αρχηγό Ντουντού που σημείωσε χατ-τρικ, ο Ολυμπιακός παρ' ότι βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ, νίκησε την δευτεραθλήτρια Τουρκίας, Σίβασπορ με 3-1 στην πόλη Γκρονάου της Γερμανίας. Αυτή ήταν η τρίτη νίκη σε ισάριθμα φιλικά παιχνίδια επί ολλανδικού εδάφους, με τους ερυθρολεύκους να παρουσιάζουν δύο τελείως διαφορετικά πρόσωπα στον αγωνιστικό χώρο.

Κακός στο α' ημίχρονο, αισθητά βελτιωμένος στην επανάληψη, με τους Γιώργο Νικλητσιώτη και Αρη Σοϊλέδη να έχουν πολύ καλή απόδοση και να κερδίζουν τις εντυπώσεις. Οπως κι ο Πάρντο που κράτησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα.

Χαρακτηριστικό είναι πως το καλό 45λεπτο των ερυθρολεύκων ήταν αυτό που αγωνίστηκαν οι θεωρητικά αναπληρωματικοί, τηρώντας κατά γράμμα τις εντολές του προπονητή τους που ζητάει συνεχή πίεση. Αντίθετα. οι "βασικοί" δεν κατάφεραν να πιάσουν ικανοποιητικό επίπεδο απόδοσης.

Αναφορικά με τον Ολοφ Μέλμπεργκ, ο σουηδός έδειξε ότι χρειάζεται κι άλλα παιχνίδια στα πόδια του για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο (το έχει δηλώσει κι ίδιος). Είχε κάποια προβλήματα αρχικά (έχασε κάποιες φορές τον αντίπαλό του) αλλά όσο περνούσε η ώρα βελτίωνε την απόδοσή του.

Προβλήματα στην ανάπτυξη και την αμυντική λειτουργία παρουσίασε στο α' ημίχρονο ο Ολυμπιακός. Ιδιαίτερα στο πρώτο 20λεπτο η Σίβασπορ δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, με τον Πάρντο όμως να βρίσκεται σε πολύ καλή μέρα και να πραγματοποιεί δύο σπουδαίες αποκρούσεις. Στο ίδιο διάστημα οι τούρκοι άνοιξαν το σκορ, όταν ο Ερσέν από τα έντεκα μέτρα νίκησε στο 16' τον Πάρντο.

Η απάντηση των ερυθρολεύκων ήταν άμεση με τον Ντουντού, έπειτα από φάουλ του Ζαϊρί, να προλαβαίνει την έξοδο του Πέτκοβιτς και να ισοφαρίζει στο 21'. Μετά το τέρμα αυτό, οι παίκτες του Κετσπάγια ισορρόπησαν, χωρίς όμως να πιάσουν ικανοποιητικά επίπεδα απόδοσης. Το θετικό ήταν ότι απέκτησε την κατοχή της μπαλας και κράτησε τους αντιπάλους μακριά από την περιοχή του.

Παρά τις πολλές αλλαγές που πραγματοποίησε ο Κετσπάγια στις αρχές της επανάληψης, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε αισθητά βελτιωμένος στο β' 45λεπτο. Με την είσοδο του Αρη Σοϊλέδη (στην θέση του Ζαϊρί) ισορρόπησαν επιθετικά οι δύο πτέρυγες και ο νεαρός άσος άφησε για ακόμα μία φορά άριστες εντυπώσεις.

Στο 47' ο Ντιόγκο κέρδισε πέναλτι και ο Ντουντού από την άσπρη βούλα δεν δυσκολεύτηκε να δώσει το προβάδισμα, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο βραζιλιάνος, έπειτα από καλοχτυπημένη εκτέλεση φάουλ του Σοϊλέδη, τριπλασίασε τόσο τα προσωπικά του τέρματα όσο και του Ολυμπιακού.

Στο τελευταίο ημίωρο, η 11άδα άλλαξε σχεδόν ολόκληρη αλλά η ελληνική ομάδα παρέμενε κυρίαρχος του παιχνιδιού. Η πίεση που ζητάει συνέχεια ο Κετσπάγια και δεν επετεύχθη από τους "βασικούς" στο α' ημίχρονο, ήταν εμφανέστατη στην επανάληψη, με αποτέλεσμα οι τούρκοι να μην γίνουν καθόλου απειλητικοί. Αντίθετα, αν ο Μήτρογλου ήταν λίγο πιο προσεκτικός, θα μπορούσε να έχει συνεχίσει το σερί του και να προσθέσει ακόμα ένα τέρμα στο ενεργητικό του.

Ολυμπιακός: Πάρντο, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ (62' Ραούλ Μπράβο), Αβραάμ (55' Κ. Παπαδόπουλος), Λεονάρντο (Πάντος), Νικλητσιώτης (55' Οσκαρ), Ντουντού, Λεντέσμα (59' Κατσικογιάννης), Ζαϊρί (46'Σοϊλέδης), Γ. Παπαδόπουλος, Ντιόγκο (62' Μήτρογλου)

Σίβασπορ: Πέτκοβιτς, Ουγκούρ, Χαϊρετίν, Σεντάτ, Μπεμπά, Νταγκασάν, Μουσά, Ονούρ, Ερμάν, Καμανάν, Ερσέν

Ντεμπούτο Λέτο,Σισέ με νίκη.......

επιμέλεια-TENORIO !


Χωρίς να εντυπωσιάσει, ο Παναθηναϊκός πήρε μια φιλική νίκη στο πρώτο του αγώνα επί Αυστριακού εδάφους, απέναντι στην Γκρόιερ Φιρτ με σκορ 2-1. Καντέ και Πετρόπουλος τα γκολ των «πρασίνων»

Πολλά νέα πρόσωπα, οι περισσότεροι εκ των οποίων πιθανότατα θα λάβουν ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στις επίσημες διοργανώσεις, ήταν το κυρίαρχο στοιχείο του σημερινού Παναθηναϊκού. Στο πρώτο φιλικό επί αυστριακού εδάφους απέναντι στην Γκρόιτερ Φιρτ ο Χενκ Τεν Κάτε επέλεξε να παρατάξει νεαρούς ποδοσφαιριστές (Νίνης, Καρνέζης, Μενσά και Μαχλελής) προκειμένου να τσεκάρει το κατά πόσο μπορούν να προσαρμοστούν στον τρόπο παιχνιδιού και τη φιλοσοφία της ομάδας.

Στο πρώτο μέρος, με εξαίρεση το τελευταίο δεκάλεπτο, παρατηρήθηκε μεγάλη δυσκολία στη δημιουργία φάσεων. Ο Κατσουράνης αγωνίστηκε από την αρχή πλάι στον Σιμάο, αλλά και οι δύο αδυνατούσαν να περάσουν μπροστά κάθετες πάσες. Το πρέσινγκ των Γερμανών ήταν ασφυκτικό, ειδικότερα στα κεντρικά χαφ, με αποτέλεσμα να κλείνουν συνεχώς τους κενούς χώρους. Το πρώτο γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Πριμπ της Γκρόιτερ στο 10’. Οι «πράσινοι» αντέδρασαν και από στημένη φάση ο νεοαποκτηθείς Καντέ έφερε με πλασέ το παιχνίδι στα ίσα. Το 2-1 σημείωσε ύστερα από πολύ καλή κάθετη πάσα του Χριστοδουλόπουλου, ο Πετρόπουλος στο 40΄.

Στην επανάληψη, με την είσοδο και του Σεμπαστιάν Λέτο (πρώτη του εμφάνιση χωρίς να φανεί ιδαίτερα), η εικόνα συνέχισε να είναι μέτρια. Κατά διαστήματα οι «πράσινοι» μπόρεσαν να πατήσουν την αντίπαλη περιοχή, αλλά τους έλειπε η τελική προσπάθεια. Η κούραση από το βεβαρημένο πρόγραμμα και τις δυνατές προπονήσεις -σε αρκετές περιπτώσεις - ήταν εμφανής, κάτι που ουσιαστικά δεν άφησε περιθώρια στους ποδοσφαιριστές του Τεν Κάτε να αποδώσουν βάσει των δυνατοτήτων τους. Την παρθενική του εμφάνιση με το τριφύλλι στο στήθος πραγματοποίησε μετά τον Λέτο και ο Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Γάλλος επιθετικός αγωνίστηκε στο τελευταίο τέταρτο. Απέδειξε ότι πρόκειται για πολύ γρήγορο ποδοσφαιριστή, που προσπαθεί συνεχώς με κινήσεις να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα και να απειλήσει τετ- α- τετ. Σίγουρα από τόσο λίγο χρόνο δεν βγαίνουν συμπεράσματα και πιθανότατα θα πάρει περισσότερο χρόνο στα επόμενα φιλικά.

* Στις εξέδρες του γηπέδου βρέθηκε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, αλλά και το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, ο Σουηδός αμυντικός Ματίας Μπιέρσμιρ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Μενσά, Καντέ, Μελίσσης (74' Σπυρόπουλος), Μαχλελής, Κατσουράνης (60' Σαριέγκι), Σιμάο, Πετρόπουλος (74' Σισέ), Γκάμπριελ (46' Λέτο), Νίνης (83' Σαλπιγγίδης), Χριστοδουλόπουλος (70' Μουν).

Μάρτος: «Στοίχημα… να λύσουμε το πρόβλημα του γκολ»

Ο Χαβιέ Μάρτος μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου από την Αυστρία όπου διεξάγεται η προετοιμασία του Ηρακλή. Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής υπογράμμισε ότι: «Αν δεν κερδίσουμε δεν ήμαστε ευχαριστημένοι. Ακόμα και αν ήμαστε πίσω στην φυσική κατάσταση σε σύγκριση με την πολωνική ομάδα, υπήρχαν διαστήματα του παιχνιδιού που παίξαμε εξαιρετικά. Όσον αφορά το επίπεδο της ομάδας είναι μεγαλύτερο σε σχέση με πέρυσι. Αλλά είναι ξεκάθαρο ότι βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή και θέλουμε χρόνο για να… βρεθούμε μεταξύ μας.
Ο προπονητής μας έχει μία φιλοσοφία που μου ταιριάζει και μου αρέσει. Στόχος θα είναι να έχουμε την κατοχή της μπάλας και να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο.
Στο μοντέρνο ποδόσφαιρο είναι σημαντικό τα πλαϊνά μπακ να έχουν και επιθετική λειτουργία.
Θα δουλέψουμε σκληρά για να διατηρήσουμε τον ρυθμό ακόμα και 100 λεπτά, είναι διαφορετικά στρατηγική σε κάθε αγώνα αλλά θέλουμε να έχουμε υψηλό ρυθμό σε κάθε αγώνα. Ο τρόπος παιχνιδιού είναι τελείως διαφορετικά σε σχέση με πέρυσι και το επίπεδο ποιότητας έχει ανέβει πάρα πολύ. Σαν ομάδα αρχίσουμε να δένουμε και αισθανόμαστε καλά. Ένα μεγάλο λάθος που κάναμε πέρυσι ήταν ότι… πουλάγαμε κάποια θέση στην Ευρώπη που έπρεπε να αποδείξουμε μετά στο γήπεδο. Ήταν ένα καλό μάθημα το περσινό, αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι θα δουλέψουμε σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους μας. Θα έχω περισσότερα λεπτά στην κανονική μου θέση και αυτό θα με βοηθήσει σημαντικά.
Για τον κόσμο τόνισε: «Η ομάδα χρειάζεται την στήριξη του κόσμου στις νίκες αλλά και στις δύσκολες στιγμές που θα έρθουν, θέλουμε την στήριξη σε όλη την διάρκεια της χρονιάς».
Για το θέμα του γκολ είπε: «Φέτος το πρόβλημα του γκολ θεωρώ ότι έχει λυθεί, το βλέπουμε στις προπονήσεις. Είναι ένα μεγάλο… στοίχημα γιατί αν τα καταφέρουμε θα μπορέσουμε να γίνουμε καλύτερα».Πηγη Μετροσπορ

Ικανοποιημένος ο Μαζίνιο

Ο Μαζίνιο από την αναχώρηση του Αρη "Είμαι ικανοποιημένος από την δουλειά που έχει γίνει μέχρι στιγμής. Στο Καρπενήσι υπήρξε μεγάλη ένταση στην προπόνηση, προσπαθώντας να βελτιώσουμε την φυσική κατάσταση της ομάδας. Όλοι οι ποδοσφαιριστές μου ανταποκρίθηκαν. Πλέον στην Ιταλία έχουμε να κάνουμε δουλειά πάνω στην τακτική και στην τεχνική. Κάθε χρονιά ξεκινάμε με αισιοδοξία το πρωτάθλημα. Χρειάζεται όμως δουλειά και συγκέντρωση για να πετύχουμε τους στόχους μας". Αυτές ήταν οι δηλώσεις του Ιομάρ Μαζίνιο στο αεροδρόμιο Μακεδονία, νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Ο Βραζιλιάνος τεχνικός και η αποστολή του Αρη πέταξε για το Μόναχο και από εκεί ταξίδεψε για τη Βόρεια Ιταλία και το S.Vigilio di Marebbe, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας από τις 15 Ιουλίου μέχρι και τις 3 Αυγούστου. Ερωτηθείς για το ρόστερ της ομάδας, απάντησε: "Σε γενικές γραμμές το ρόστερ της ομάδας είναι πλήρες. Απομένει νομίζω μια πινελιά στην αριστερή πλευρά, με την απόκτηση ενός μεσοεπιθετικού. Οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να προσπαθήσουν αρκετά για να έχουν μία θέση στην βασική ενδεκάδα. Είναι ευχάριστος πονοκέφαλος για έναν προπονητή να έχει παίκτες, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν ανά πάσα στιγμή".

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Σηφάκης ανέφερε: "Όλοι είναι ικανοποιημένοι από την δουλειά που έγινε στο Καρπενήσι. Τη φετινή χρονιά γίνεται μια πολύ καλή προσπάθεια και πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε, ώστε η ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Πιστεύω ότι θα πάμε καλά".

Τέλος ο Κριστιάν Νασούτι, είπε: Ξεκινά πλέον το δεύτερο κομμάτι της προετοιμασίας και πρέπει να εκμεταλλευθούμε κάθε στιγμή στην Ιταλία, ώστε να είμαστε έτοιμοι στο πρωτάθλημα. Το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει μεταξύ μας, πρέπει να το μεταφέρουμε στον αγωνιστικό χώρο. Γνωρίζω ότι οι οπαδοί μας είναι αισιόδοξοι. Έχουμε πλούσιο ροστερ. Θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε τους στόχους μας", ενώ για τη φιλική αναμέτρηση απέναντι στην Μπόκα Τζούνιορς, τόνισε: " Είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός για τον ’ρη. Παίζουμε απέναντι σε μία από της μεγαλύτερες ομάδες της Αργεντινής, η οποία έχει πετύχει αρκετές διακρίσεις τα τελευταία χρόνια. Έχω αντιμετωπίσει αρκετές φορές την Μπόκα. Είναι σημαντικό το παιχνίδι και για μένα".

Δ. Μακρής: «Τα τραγούδια θα εκφράζουν τον κόσμο του ΠΑΟΚ»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο γνωστός τραγουδιστής Διονύσης Μακρής μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για ένα δίσκο που ετοιμάζει με τραγούδια για τον ΠΑΟΚ. Ο Έλληνας τραγουδιστής είπε αρχικά: «Είδα το φιλικό στην Ολλανδία, η ομάδα είναι στην προετοιμασία και θέλει δουλειά. Ο Φωτάκης μου άρεσε, ο Κουτσιανικούλης θέλει χρόνο και δεν χρειάζεται να τον πιέσουμε» ενώ για την προσπάθεια αυτή είπε: «Μου πρότειναν γιατί ξέρουν, ο πρόεδρος Θόδωρος Ζαγοράκης το γνωρίζει, να τραγουδήσω κάποια τραγούδια αφιλοκερδώς με τα έσοδα να πηγαίνουν στον ΠΑΟΚ. Τα τραγούδια μιλάνε για την ιστορία του κόσμου του ΠΑΟΚ, την φιλοσοφία μας, την αγάπη μας, την Μακεδονία, το γήπεδο μας, ότι εκφράζει τον κόσμο μας. Δεν ξέρω ποιανού έμπνευση ήταν αλλά όλοι το κάναμε με την αγάπη μας, ελπίζω να το αγαπήσει και ο κόσμος».

Αναστασάκος: «Ο κόσμος μας γεμίζει ευθύνες»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Ηλίας Αναστασάκος ήταν ο παίκτης που επιλέχθηκε να μιλήσει σήμερα στους εκπροσώπους του Τύπου στην Ολλανδία. Ο έλληνας επιθετικός του ΠΑΟΚ υπογράμμισε αρχικά: «Σίγουρα είμαι πιο έτοιμος, γνωρίζω προπονητή και φιλοσοφία του, γνωρίζω την ομάδα καλύτερα. Στόχος μας να ήμαστε έτοιμοι όταν πρέπει και να μπορέσουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση του EuropaLeague. Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε ότι μας λέει ο προπονητής και να προετοιμαστούμε για το και το πρωτάθλημα. Κάθε προετοιμασία έχει δυσκολίες, έτσι και η φετινή έχει δυσκολίες, αν και είναι πιο μικρή χρονικά σε σχέση με πέρυσι.
Πιστεύω ότι φιλοσοφία είναι η ίδια, πηγαίνουμε να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Φέτος έχουμε και το EuropaLeague, στόχος κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.
Έγιναν καλές προσθήκες και θα βοηθήσουν, είναι καλοί ποδοσφαιριστές και θα προσαρμοστούν γρήγορα. Φέτος έχουμε περισσότερες επιλογές στο ρόστερ.
Σε ατομικό επίπεδο προσπαθώ να δουλεύω κάθε μέρα και να δίνω ότι καλύτερο μπορώ. Όταν με χρειάζεται η ομάδα να είμαι εκεί και να βοηθάω περισσότερο. Γνωρίζω καλύτερα την φιλοσοφία του προπονητή, προσπάθησα πέρυσι στην αρχή και σίγουρα βελτιώθηκα».
Για την στήριξη του κόσμου είπε: «Μας γεμίζει ευθύνες, ακόμα περισσότερες. Με την δουλειά θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας» ενώ για τον εαυτό του και το συμβόλαιο του είπε: «Είμαι παίκτης του ΠΑΟΚ για ακόμα έναν χρόνο και θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Να κάνουμε μία χρονιά όπως η περσινή και να μπορέσουμε να κάνουμε μία καλή πορεία στο EuropaLeague».

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ : Θέλει μπαμ με Νικολά Αμορούζο!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το μεγάλο deal με την απόκτηση του Νικολά Αμορούζο προσπαθεί να κάνει ο ΠΑΣ Γιάννινα! Ο 35χρονος στραϊκερ αποτελεί εξαιρετική λύση για τον «Αγιαξ», ο οποίος έχει έρθει σε επαφή μαζί του με όπλο τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο.

Ο Έλληνας τερματοφύλακας γνωρίζει προσωπικά τον Αμορούζο από την περυσινή τους θητεία στην Σιένα και σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να του έχει μιλήσει με θετικά λόγια για τον ΠΑΣ!

Το αν έρθει τελικά ο παίκτης στην Ελλάδα θα γίνει γνωστό σύντομα και ήδη στα Γιάννινα κυκλοφορεί ότι η διοίκηση της ομάδας κάνει τα πάντα για να φτάσει στην ολοκλήρωση της μεταγραφής που θα κάνει πάταγο!

Σταντ μπάι παραμένει ο Μπακαγιόκο, ο οποίος τηρεί στάση αναμονής.

«Χωριάτης» ο Ντάουνινγκ!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σύμφωνα με πληροφορία του «Sky Sports» η Άστον Βίλα επρόκειτο να αποκτήσει τον Στιούαρτ Ντάουνινγκ έναντι περίπου των 14εκατ.ευρώ.

O προπονητής των «χωριατών» Μάρτιν Ονιλ, ήθελε πολύ τον μεσοεπιθετικό Άγγλο στο ρόστερ της ομάδας, διότι πιστεύει ότι θα βοηθήσει τόσο στο σκοράρισμα, όσο και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Αν και είναι λίγες οι πιθανότητες να αγωνιστεί μέχρι τον Οκτώβριο λόγω τραυματισμού, από ότι φαίνεται είναι απαραίτητος για την τεχνικό της Άστον Βίλα, έστω και με μια καθυστέριση για την εμφάνιση του στο γήπεδο.

Να υπενθυμίσουμε, ότι για τον 25χρονο παίκτη ενδιαφέρον είχε δείξει και η Τότεναμ, ο παίκτης όμως όπως φαίνεται προτίμαει να συνεχίσει την καριέρα του στην Άστον Βίλα

Χαλ: Ενίσχυση με Ζαμόρα


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η Χαλ, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του Μπόμπι Ζαμόρα. Οι "τίγρεις" ήρθαν σε συμφωνία με τη διοίκηση της Φούλαμ για την απόκτηση του χαρισματικού επιθετικού, έναντι του ποσού των πέντε εκ. λιρών, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο σύλλογος του Λονδίνου.

O πρώην παίκτης των Τότεναμ και Μπράιτον μεταπήδησε πριν από ένα χρόνο στη Φούλαμ από τη Γουέστ Χαμ. Η μεταγραφή κόστισε 4,8 εκ. λίρες, ωστόσο ο 28χρονος άσος σημείωσε μόνο τέσσερα γκολ στη διάρκεια της περσινής σεζόν.

Θρασύβουλος: "Διπλή" ενίσχυση με Μίχο, Τσικίνιο


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μετά την απόκτηση του Νταμίρ Βίτας ο Θρασύβουλος ανακοίνωσε δύο ακόμα μεταγραφές. Η διοίκηση του συλλόγου προχώρησε στην απόκτηση του Τσικίνιο Ντελγκάδο και Σπύρο Μίχο ενώ αντίθετη διαδρομή πήρε ο Χουάν Μπαριέντος, που έλυσε το συμβόλαιο με την ομάδα της Φυλής.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Θρασύβουλος, αναφέρει: "Η ΠΑΕ Θρασύβουλος Φυλής ανακοινώνει την απόκτηση του Σπύρου Μίχου. Ο 25χρονος μέσος ο οποίος στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Κερατσίνι, Αιολικό και Χαϊδάρι, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μονοετούς διάρκειας.

Τον δανεισμό του στον Θρασύβουλο από την Ξάνθη, υπέγραψε και ο Ντελγκάδο Tσικίνιο. Εξάλλου, παρελθόν αποτελεί για τον Θρασύβουλο ο Χουάν Μπαριέντος. Ο Αργεντινός μέσος υπέγραψε σήμερα τη συναινετική λύση του συμβολαίου του".

Κορυφαίος Λατίνος ο Μέσι !!

επιμέλεια-ΤΕΝΟRIO !



Τον τίτλο του κορυφαίου λατίνου αθλητή της χρονιάς απένειμε το τηλεοπτικό δίκτυο ESPN στον Λιονέλ Μέσι. Ο αργεντινός μέσος παραβρέθηκε στην τελετή που έγινε στο Λος Αντζελες και παρέλαβε τό βραβείο του, τονίζοντας: "Αυτό το βραβείο είναι μοναδικό, όπως άλλωστε και κάθε ατομική διάκριση".

Αναφερόμενος στο τρεμπλ που πέτυχε η Μπαρτσελόνα την περασμένη σεζόν σχολίασε: «Ηταν υπέροχη χρονιά. Ελπίζω να καταφέρουμε κάτι ανάλογο και τη νέα σεζόν, αν και είναι αντικειμενικά δύσκολο».

Ο Μέσι θα παραμείνει στο Λος Αντζελες για μερικές ακόμη ημέρες ακόμα, για διακοπές και ξεκούραση. Στη συνέχεια θα πάρει το δρόμο για τη Βαρκελώνη, ώστε να ακολουθήσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας της Μπαρτσελόνα.

Πρόταση από Τότεναμ σε Βιεϊρά

Ο Πατρίκ Βιεϊρά απέρριψε την περασμένη εβδομάδα πρόταση συνεργασίας που του έκανε η Μπέρμινχαμ, όμως δεν αποκλείεται τη νέα σεζόν να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ...

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας "Daily Mail", ο Χάρι Ρέντναπ είναι μεγάλος θαυμαστής του 33χρονου Γάλλου μέσου και έχει εισηγηθεί στους ανθρώπους της Τότεναμ την απόκτησή του, με τα "σπιρούνια" να φαίνονται έτοιμα να του προσφέρουν μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με εβδομαδιαίες αποδοχές 35.000 λιρών.

Τα χρήματα είναι σαφώς λιγότερα από αυτά που λαμβάνει τώρα βάσει του πλουσιοπάροχου συμβολαίου του με την Ίντερ, όμως το δέλεαρ των Λονδρέζων είναι η δυνατότητα που του δίνουν να έχει θέση βασικού, κάτι που δεν είναι εφικτό στους "νερατζούρι" από τη στιγμή που δεν είναι στα βασικά πλάνα του Ζοσέ Μουρίνιο.

"Δεν είναι το θέμα τα χρήματα, μιλάμε για την ευκαιρία να παίξει. Έχει σπουδαίες αναμνήσεις από τον καιρό που ήταν στο Λονδίνο με την Άρσεναλ αλλά αυτό είναι το παρελθόν.

Η συμφωνία δεν έχει ολοκληρωθεί όμως έχει ανοιχτό το μυαλό του. Δεν φοβάται την πρόκληση της Τότεναμ", δήλωσε άνθρωπος μέσα από το περιβάλλον του Βιεϊρά, ενώ την ίδια ώρα πηγή μέσα από την Ίντερ ισχυρίστηκε πως "ο σύλλογος είναι πρόθυμος να συζητήσει τη μεταγραφή του στην Τότεναμ".

Να σημειωθεί πως σε περίπτωση που ο Γάλλος αμυντικός μέσος μετακομίσει στο Λονδίνο, θα επιστρέψει στην αγγλική πρωτεύουσα μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας, καθώς ήταν βασικότατο στέλεχος της Άρσεναλ από το 1996 μέχρι το 2005, έχοντας στους "κανονιέρηδες" 279 συμμετοχές και 29 γκολ. Επιμελεια Γιαννης Πεννος

Ζήτησε Γκαϊτάν ο Άρης

Τον 21χρονο Αργεντινό μέσο της Μπόκα Τζούνιορς Νικολάς Γκαϊτάν φαίνεται ότι ζήτησαν οι άνθρωποι του Άρη προκειμένου να αγωνιστεί στους «κίτρινους» με την μορφή δανεισμού. Με προορισμό την Ιταλία όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του πέταξε ο Άρης. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης αναχώρησε από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» αρχικά για το Μόναχο και από εκεί θα μεταβεί οδικώς στο Σαν Βιτζίλιο ντι Μαρέμπε της Βόρειας Ιταλίας.

Ακόμα μια μεταγραφγή ...αεροδρομίου φαίνεται ότι θέλουν να κάνουν οι ιθύνοντες του Άρη σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΞΕΔΡΑ. Οι παράγοντες της ομάδας της Θεσσλαονίκης χτύπησαν την πόρτα της Μπόκα Τζούνιορς ώστε να αποκτήσουν τον 21χρονο μεσοεπιθετικό Νικολάς Γκαιτάν ο οποίος θεωρείται ένας από τους πλέον ταλαντούχους παίκτες στην χώρα του. Οι άνθρωποι του Άρη προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα οικονομικά προβλήματα της Αργεντίνικης ομάδας και να τον αποκτήσουν με την μορφή δανεισμού για ένα χρόνο. Περισσότερες εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα αναμένονται στις αρχές του Αυγούστου όπου θα βρεθεί η Μπόκα στην Θεσσαλονίκη για φιλικό με τον Άρη.


Πέταξε για Ιταλία η ομάδα
Ο προπονητής του Άρη, Ιομάρ Μαζίνιο πήρε στην αποστολή της ομάδας τους εξής: Σηφάκης, Πρίττας, Κουλουχέρης, Ρόβας, Βανγκέλι, Λαμπριάκος, Κόκε, Κάλβο, Γκαρσία, Γιάχιτς, Χαβίτο, Ρονάλντο Γκιάρο, Ρομπέρζ, Μπατιόν, Νέτο, Κάμπορα, Αραβίδης, Ναφτί, Γκρασιάν, Ντέιλι, Νασούτι, Αμπρέου, Αράνο, Φλάβιο, Πέσκοβιτς και Πιοβεζάν.

Ο Βραζιλιάνος τεχνικός δεν θα πάρει τους μαζί του νεαρούς Γκραικό και Οικονομόπουλο, αν και συμμετείχαν στο πρώτο κομμάτι της προετοιμασίας στο Καρπενήσι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Θεσσαλονίκη έμειναν οι Βλοντάρτσικ και Σιστόν. Ο πρώτος έχει σήμερα νέο ραντεβού για να λύσει το συμβόλαιό του με τον σύλλογο και ο Σιστόν θα παραχωρηθεί δανεικός σε άλλη ομάδα.

Ανακοίνωσε Ρανταμέλ Φαλκάο Γκαρσία η Πόρτο


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Οι "δράκοι" απέκτησαν το 60% των δικαιωμάτων του 23άχρονου Κολομβιανού στράικερ, ο οποίος θα υπογράψει συμβόλαιο τεσσάρων ετών, αφού περάσει από ιατρικές εξετάσεις.

Για αυτό το 60% οι Πορτογάλοι δαπάνησαν 3.930.000 ευρώ και έφεραν στο "Ντραγκάο" έναν εξαιρετικό διεθνή, αντικαταστάτη του Λισάντρο Λόπες, ο οποίος πουλήθηκε στην Λιόν έναντι 24.000.000 ευρώ.

Ολυμπιακός: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 42εκατ. ευρώ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ κατά 42.000.00 εκατομμύρια ευρώ αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του Ολυμπιακού την Τετάρτη.

Η "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ μπήκε σε νέα εποχή με την έκδοση 21.000.000 νέων ονομαστικών μετοχών που ουσιαστικά σημαίνει την συμμετοχή νέων επενδυτών στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι υπάρχει ορίζοντας τεσσάρων μηνών για την καταβολή του ποσού και θα μπορεί να υπάρξει παράταση μέχρι τον Δεκέμβριο.

Η ονομαστική αξία της μετοχής παραμένει στα σημερινά επίπεδα, δηλαδή στα 2 Ευρώ ενώ το ελάχιστο όριο συμμετοχής νέων μετόχων είναι 25.000 μετοχές, συνολικής αξίας € 55.750.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Σωκράτης Κόκκαλης έχει πάρει υποσχέσεις από 3-4 επιχειρηματίες ότι θα μπουν στην ΑΜΚ, με πρώτο και καλύτερο τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο οποίος φέρεται διατεθειμένος να επενδύσει περί τα 10-15 εκατομμύρια Ευρώ.

Τώρα όλοι αυτοί έχουν τη δυνατότητα να κάνουν την υπόσχεσή τους πράξη μέσα σε ένα διάστημα 4 μηνών, στο οποίο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της αύξησης.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ αναφέρει: "Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει ότι σήμερα 15.07.2009 η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων αποφάσισε την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας κατά το ποσό των € 42.000.000, με την έκδοση 21.000.000 νέων ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας € 2,00, με τους παρακάτω όρους :

1.- Κατάργηση δικαιώματος προτίμησης παλαιών μετόχων.

2.- Συμμετοχή νέων μετόχων με ιδιωτική τοποθέτηση (απόφαση Δ.Σ.)

3.- Τιμή διάθεσης μετοχής € 2,00, πλέον 10% ποσοστού Σωματείου, τελική τιμή διάθεσης € 2,23.-

4.- Ελάχιστο όριο συμμετοχής νέων μετόχων, 25.000 μετοχές, συνολικής αξίας € 55.750 (περιλαμβανομένου του 10% του Σωματείου)

5.- Διάρκεια καταβολής 4 μήνες, μέχρι 15.11.2009, που μπορεί να παραταθεί μέχρι 15.12.2009.

Συνελλήφθη ο Ρομάριο

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στα κρατητήρια της αστυνομίας του Ρίο Ντε Τζανέιρο πέρασε τη νύχτα ο Ρομάριο. Ο παλαίμαχος Βραζιλιάνος σούπερ σταρ συνελλήφθη καθώς τους τελευταίους μήνες δεν κατέβαλλε το ποσό της διατροφής, που είχε επιδικάσει το δικαστήριο στην πρώην γυναίκα του, Μόνικα Σαντόρο. Ο 43χρονος Ρομάριο απέκτησε τα δύο από τα έξι συνολικά παιδιά του με την Σαντόρο, πριν χωρίσουν το 1995.

Τσιρίλο:« Γίνεται σωστή δουλειά»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Για την πορεία της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ, τον Φερνάντο Σάντος αλλά και τη νέα ομάδα που χτίζεται στο Αρνεμ της Ολλανδίας, μίλησε ο Μπρούνο Τσιρίλο στην εφημερίδα «Sportday».

O Iταλός αμυντικός δήλωσε ικανοποιημένος από τη δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ, ενώ αναφέρθηκε και στη φιλοσοφία του Φερνάντο Σάντος.

Αναδημοσιεύουμε ένα μέρος της συνέντευξης που έδωσε ο Ιταλός αμυντικός:

Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου από την προετοιμασία της ομάδας;
«Είναι πραγματικά πολύ καλές. Γίνεται σωστή δουλειά, το σύνολο της ομάδας είναι σε καλή κατάσταση και μέχρι τώρα όλα είναι καλά».

Εχεις δουλέψει και στο παρελθόν με τον Σάντος. Διαπιστώνεις να υπάρχουν διαφορές στο τρόπο δουλειάς του από τότε σε σχέση με σήμερα;
«Οχι, η φιλοσοφία του προπονητή δεν έχει αλλάξει. Απ' ό,τι θυμάμαι είναι η ίδια τότε και τώρα».

Εχει ενδιαφέρον να μας σχολιάσεις αυτή τη φήμη που υπάρχει στην Ελλάδα ότι ο Σάντος είναι αμυντικογενής προπονητής και προσέχει πρώτα την άμυνα της ομάδας του.
«Ολοι πρέπει να σεβόμαστε τη φιλοσοφία του, για την οποία ούτε και εγώ θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο. Από εκεί και πέρα, όμως, και ο Σάντος είναι προπονητής που θέλει να κερδίζει και δεν του αρέσει να χάνει. Ετσι απλά»

Αλήθεια, τι πιστεύεις ότι λείπει από τον ΠΑΟΚ για να διεκδικεί κάθε χρόνο τους ίδιους στόχους με τους τρεις της Αθήνας;
«Ο ΠΑΟΚ είναι σίγουρα μέσα στις τρεις-τέσσερις καλύτερες ελληνικές ομάδες. Δεν θέλω να λέω τι μπορεί να κατακτήσει. Ολοι μας θέλουμε να κερδίζουμε σε κάθε γήπεδο που παίζουμε. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό. Δεν θέλω να υπόσχομαι πρωταθλήματα και Κύπελλα, το θέμα είναι να κερδίζουμε όπου και αν παίζουμε».

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - Πέρεθ: "Η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών"!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Συνεχίζει τις... βαρύγδουπες δηλώσεις ο Φλορεντίνο Πέρεθ. Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, μιλώντας σε εκπροσώπους των ισπανικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τους "μερένχες" ως την κορυφαία ομάδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου, προσθέτοντας παράλληλα ότι πάντα θέλει ως αντίπαλό του μια ανταγωνιστική και όχι μια αδύναμη Μπαρτσελόνα.

''Η Μπαρτσελόνα είχε μια φανταστική χρονιά και μας έδωσε επιπλέον κίνητρο για να δουλέψουμε με ταπεινότητα ώστε να κατακτήσουμε πρωτάθλημα και Champions League. Όταν μιλάω με τους χορηγούς μας και τους λέω πως είμαστε οι κορυφαίοι στην ιστορία του ποδοσφαίρου το εννοώ, δεν είμαι απλά αλαζόνας", υποστήριξε σχετικά το αφεντικό των "μερένχες" και πρόσθεσε:

"Δεν είχαμε ποτέ την πρόθεση να διαλύσουμε την Μπαρτσελόνα, το μόνο που θέλουμε είναι να διεκδικήσουμε τη θέση που δικαιωματικά μας ανήκει, ως η καλύτερη ομάδα της ιστορίας. Δεν έχουμε πρόβλημα εάν οι αντίπαλοί μας τα πηγαίνουν καλά, απλά θέλουμε εμείς να είμαστε καλύτεροι".

ΝΟΤΙΟΣ ΑΦΡΙΚΗ: Βρέθηκε λύση, διακόπτεται η απεργία



Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Κανονικά θα συνεχιστούν από την Πέμπτη οι εργασίες στη Νότια Αφρική, αναφορικά με την κατασκευή και την ολοκλήρωση των σταδίων που θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010. Οι εργαζόμενοι στις κατασκευές συμφώνησαν να τερματίσουν την απεργιακή κινητοποίηση, η οποία διαρκούσε επί μια εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε και επίσημα το συνδικάτο που διεξάγει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Το εθνικό συνδικάτο των εργαζομένων στα ορυχεία, στο οποίο υπάγονται οι εργαζόμενοι στις κατασκευές, ανέφερε ότι οι λεπτομέρειες για τη συλλογική σύμβαση εργασίας που συμφωνήθηκε θα αποκαλυφθούν το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν θα συνυπογραφεί. "Καταλήξαμε σε συμφωνία. Η απεργία θα σταματήσει αμέσως μετά την υπογραφή και οι εργαζόμενοι αναμένεται να επιστρέψουν στην εργασία τους την Πέμπτη", υποστήριξε σχετικά, μεταξύ άλλων, ο Ταμσάνκα Ματόσα, πρόεδρος του συνδικάτου.

Υπογραμμίζεται, ότι οι εργασίες για τα γήπεδα ποδοσφαίρου και το σύστημα μαζικής μεταφοράς υψηλής ταχύτητας Gautrain, το οποίο θα εξυπηρετεί το Γιοχάνεσμπουργκ, παρέλυσαν εντελώς επί μία εβδομάδα. Μάλιστα, η απεργία προκάλεσε "ανησυχίες" σε επενδυτές, αναφορικά με το εάν η Νότια Αφρική είναι "έτοιμη" για την διοργάνωση, ενώ έπληξε και τις μετοχές κατασκευαστικών εταιριών.

Κλείνει Μπαστός η Λιόν



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Μισέλ Μπαστός φέρεται να βρίσκεται η Λιόν, σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο. Ο Βραζιλιάνος χαφ της Λιλ βρίσκεται τους τελευταίους μήνες στο στόχαστρο της γαλλικής ομάδας και σύμφωνα με τους Γάλλους το κόστος της μετεγγραφής θα φτάσει τα 18 εκατομμύρια ευρώ. Ο Μπαστός είχε απασχολήσει παλιότερα και τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, χωρίς όμως να υπάρξουν εξελίξεις.

«Λιοντάρι» για... 6 μήνες ο Λε Γκεν



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο πρώην τεχνικός της Παρί Σεν Ζερμέν, Πολ Λε Γκεν, είναι ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής στην εθνική ομάδα του Καμερούν, σύμφωνα με το σάιτ της «Equipe».

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ, ο Λε Γκεν υπέγραψε συμβόλαιο εξάμηνης διάρκειας με τα «λιοντάρια», το οποίο και εκπνέει μετά τη λήξη του Κόπα Αφρικα, τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Ωστόσο, αν υπάρξει κοινή επιθυμία θα μπορούσε να ανανεωθεί έως και το Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής. Ο Γάλλος τεχνικός διαδέχεται τον Τόμας Ν΄Κόνο.

Στη Μαδρίτη ο Γιούρκας!

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Για τη Μαδρίτη αναχωρησε σήμερα το πρωί ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, ο οποίος αναμένεται να έχει συνάντηση με τον εκπρόσωπό του, Ζόρζε Μέντες. Ο μάνατζερ του διεθνούς μπακ ενημέρωσε τον πελάτη του πως έχει στα χέρια του κάποιες προτάσεις τις οποίες πρέπει να εξετάσουν για να κινηθεί ανάλογα. Το σημερινό ραντεβού ενδέχεται να είναι και καθοριστικό για το μέλλον του 27χρονου αμυντικού, ο οποίος εξ αρχής είχε θέσει ως προτεραιότητα το εξωτερικό κάτι που είχε ξεκαθαρίσει στη διοίκηση της Ενωσης. Πάντως, οι «κιτρινόμαυροι» θα περιμένουν μέχρι και το τέλος της εβδομάδας την απάντηση του Γιούρκα, προκειμένου να κινηθούν ανάλογα και να εξετάσουν σε περίπτωση αρνητικής απάντησης τις εναλλακτικές περιπτώσεις.

Σάντος: «Μας πιέζει ο χρόνος»

Σάντος: «Μας πιέζει ο χρόνος»

Ικανοποιημένος από αρκετά πράγματα που είδε στο ματς, αλλά και όχι από κάποια άλλα, δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα, ο Φερνάντο Σάντος: «Πάντα θα υπάρχουν θετικά σημεία σε τέτοια ματς και άλλα λιγότερο θετικά. Αυτό που βλέπω είναι ότι οι παίκτες προπονούνται πολύ καλά, και το πρωί το κάνανε» είπε αρχικά ο τεχνικός του Δικεφάλου και συνέχισε: «Ήξερα ότι ο ρυθμός μας θα είναι χαμηλός, είναι φυσιολογικό. Κυρίως αυτό που ήθελα να δω ήταν πως η ομάδα κινείται σαν ένα σύνολο και πως κάλυπταν τους χώρους οι παίκτες. Αμυντικά ήμασταν τοποθετημένοι καλά, κοντά στους αντιπάλους, πιέζαμε αρκετά. Επιθετικά είχαμε δυσκολίες στο να φτάσουμε ως ένα σύνολο στην αντίπαλη περιοχή. Να έχουμε περισσότερες περιπτώσεις σαν αυτή του γκολ, που ήταν όλοι σωστά στους χώρους όπου έπρεπε να βρίσκονται ο καθένας».

«Δε μου άρεσε η φλύαρη κατοχή μπάλας»

Συνεχίζοντας, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, επισήμανε: «Είναι φυσιολογικό να είμαστε κουρασμένοι. Οι παίκτες έχουν δουλέψει σωστά. Αυτό που μου άρεσε λιγότερο, είναι ότι είχαμε κατοχή της μπάλας, αλλά φλύαρη. Ναι μεν είχαμε την μπάλα στα πόδια, αλλά δεν κάναμε φάσεις. Ναι μεν είχαμε κυκλοφορία, αλλά αντί για πάσα μπροστά, προτιμούσαμε να τη σπάμε πίσω. Βέβαια ξέρουμε ότι γι’ αυτό υπάρχουν τα φιλικά, για να διορθώσουμε κάποια πράγματα και μάλιστα γρήγορα. Γι’ αυτό έχουμε επιλέξει φέτος να είναι τελείως διαφορετικά τα παιχνίδια αυτά σε σχέση με πέρσι. Από σήμερα ξεκινήσαμε τα δυνατά, θα ακολουθήσουν αυτά με τις Τσίβας, Βίλεμ, Σπάρτα, για να μπορέσουμε να δούμε ποια σημεία πρέπει να διορθώσουμε». Πηγη Μετροσπορ

Η Μίλαν ενδιαφέρεται για Πουγιόλ!


Ο Κάρλες Πουγιόλ Κίνηση για την απόκτηση του Κάρλες Πουγιόλ σκοπεύει να κάνει η Μίλαν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας της Βαρκελώνης «El Mundo Deportivo». Για την ώρα, ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα έχει δηλώσει μόνο ότι περιμένει να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τους «μπλαουγκράνα».

Η ισχύουσα συμφωνία κρατά τον Πουγιόλ στην πρωταθλήτρια Ισπανίας και Ευρώπης μέχρι το καλοκαίρι του 2010, ενώ ο ίδιος θα ήθελε μία επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2012, αλλά για την ώρα η διοίκηση της ομάδας εξετάζει όλες τις πιθανές λύσεις.

Οσο για τη Μίλαν, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοιμάζει την κίνησή της. Ο διεθνής αμυντικός δεν έκρυψε ποτέ το θαυμασμό του για τους «ροσονέρι» και ο αντιπρόεδρός τους Αντριάνο Γκαλιάνι έχει συγκρίνει στο παρελθόν τον Πουγιόλ με τον θρύλο της Μίλαν Πάολο Μαλντίνι.

Ειπε..........................

Θα μείνω στον Ολυμπιακό, γιατί έχω μια... δουλειά να τελειώσω στην Ελλάδα"

Τζος Τσίλντρες

(...ο άσος των ερυθρόλευκων για την απόφασή του να παραμείνει κάτοικος Πειραιά)

Ψιθυροι......................

  • Ούτε στην εποχή του... Τσαουσέσκου δεν γίνονταν αυτά. Ο Ηλυσιακός πραγματοποίησε την πρώτη του συγκέντρωση στις... 7 το πρωί (!) της Τρίτης (14/7) με τους παίκτες να παραμιλάνε και να... κουτουλάνε από τον ύπνο με αυτά που συμβαίνουν στην ομάδα...
  • Ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, Λάμπης Νικολάου, ήξερε ότι δεν είχε καμία ελπίδα να προταθεί για τις εκλογές της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών στις οποίες θα είναι υποψήφιος ο Σπύρος Καπράλος. Ο ίδιος άφησε να διαρρεύσει ότι ίσως να προταθεί από Ολυμπιακή Επιτροπή άλλης χώρας.
  • Λόγω βλάβης του αεροσκάφους που θα μετέφερε τους οπαδούς της ΑΕΛ από την Αγχίαλο στο Ρέικιαβικ, με μια μικρή στάση στο Μόναχο για να παραλάβει την αποστολή της ομάδας που έκανε εκεί την προετοιμασία της, το τσάρτερ αναχώρησε με... επτάμιση ώρες καθυστέρηση. Η πολύωρη καθυστέρηση αντιμετωπίστηκε με ψυχραιμία από τους οπαδούς της ΑΕΛ, που... σκότωσαν την ώρα τους με τσίπουρα και εκλεκτούς μεζέδες στα τσιπουράδικα του Βόλου.

«Χάλασε» του Λουίς Φαμπιάνο στη Μίλαν

sevilla-santanter.jpgΑρνητική τροπή πήρε η μεταγραφή του Λουίς Φαμπιάνο στη Μίλαν. Η Σεβίλλη δε τα βρήκε με τους "ροσονέρι" για τη παραχώρηση του Βραζιλιάνου επιθετικού κι έτσι όλα δείχνουν ότι ο Φαμπιάνο θα παραμείνει εκτός εξαιρετικού απροόπτου στην ισπανική ομάδα.

"Οι διαπραγματεύσεις για τον Λουίς Φαμπιάνο έφτασαν σε αδιέξοδο. Όλες οι συζητήσεις ήταν μεταξύ των δύο ομάδων, και ποτέ με τον παίκτη. Κάναμε μία πρόταση και μας είπαν όχι", ανέφερε ο Λεονάρντο Κανταμέσα ο οποίος έλαβε μέρος στις διαπραγματεύσεις.

Η είδηση αυτή ήρθε να διαψεύσει τις δηλώσεις του τεχνικού της Μίλαν, Λεονάρντο ο οποίος είχε δηλώσει ότι μόνο κάποιες λεπτομέρειες είχαν απομείνει για να γίνει παίκτης της Μίλαν ο Λουίς Φαμπιάνο.

Πρόταση ΑΕΛ για Κλέιτον

cleiton.jpgΗ Λάρισα εξακολουθεί να «παλεύει» την περίπτωση του Σίλβα Κλέιτον θέλοντας να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες που έχει για ενδεχόμενη επιστροφή του Βραζιλιάνου στον «κάμπο».

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως η ΑΕΛ κατέθεσε προχθές το βράδυ επίσημη πρόταση για τον «δανεισμό» του Κλέιτον με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι του 2010. Η πρόταση προς το παρόν βρίσκεται στο... συρτάρι των «πρασίνων», αφού ο παίκτης θέλει να πρώτα να δει αν θα μπορέσει να φύγει για το εξωτερικό και μετά θα πάρει την τελική του απόφαση. Από την Ελλάδα η έτερη ομάδα που τον έχει ζητήσει είναι ο Ατρόμητος του Γιώργου Δώνη, τον οποίο έχει σε τρομερή εκτίμηση ο παίκτης, ωστόσο στην ΑΕΛ θεωρούν ότι αν τεθεί θέμα παραμονής του στην Ελλάδα, θα έχουν τον πρώτο λόγο, αφενός διότι έχει τις καλύτερες των αναμνήσεων από τη Λάρισα, κι αφ' ετέρου διότι και η γυναίκα του είναι από τη Λάρισα και θα ήθελε να γυρίσουν στην παλιά τους πόλη.

Εξελίξεις πάντως αναμένονται στα τέλη του μήνα, οπότε και θα έχει ξεκαθαρίσει αν θα βρει ο Κλέιτον κάτι καλό στο εξωτερικό ή θα εγκαταλείψει την ιδέα της «μετανάστευσης».

Kονέ: "Φέτος ο Ηρακλής είναι πιο έτοιμη ομάδα"


Ο Κονέ από την αναχώρηση του Ηρακλή για την προετοιμασία Στην Αυστρία, όπου προετοιμάζεται η ομάδα του Ηρακλή, ο Παναγιώτης Κονέ μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου και τόνισε ότι φέτος η ομάδα είναι πιο έτοιμη, έχει ποιότητα και μπορεί να πετύχει κάτι καλό στο επόμενο πρωτάθλημα, ανέφερε επίσης ότι ο κ. Προτάσοφ προσπαθεί να περάσει μια πιο επιθετική φιλοσοφία στην ομάδα ενώ οι παίκτες έχουν πεισμώσει μετά την άτυχη περσινή χρονιά και θέλουν να δικαιώσουν τις προσδοκίες του κόσμου

Ο επιθετικός του Ηρακλή ανέφερε αρχικά :
"Έχουμε ξεκινήσει εδώ και μια εβδομάδα με προπονήσεις στην Μίκρα, συνεχίζουμε τώρα εδώ και έχουμε κάνει ήδη 2 προπονήσεις ενώ το απόγευμα δίνουμε και το 1ο φιλικό της σεζόν. Πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε πολύ και σκληρά για να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει και να δικαιώσουμε τις προσδοκίες που υπάρχουν φέτος από την ομάδα"

Συνεχίζοντας, ο Παναγιώτης Κονέ τόνισε επίσης :
"Πιστεύω ότι φέτος ο Ηρακλής είναι πιο έτοιμη ομάδα, αυτό που θέλουμε στην διάρκεια της προετοιμασίας είναι να δέσουμε καλά για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας και να ικανοποιήσουμε τόσο τον κόσμο όσο και τους εαυτούς μας. Πέρυσι απογοητευτήκαμε αρκετά, δεν κερδίσαμε τα ντέρμπι και είχαμε κάποια ατυχή αποτελέσματα στο Καυταντζόγλειο, φέτος θέλουμε να αλλάξει αυτό. Όλοι οι παίκτες από ότι έχω καταλάβω, θέλουν πάρα πολύ να πάρουμε τις νίκες στα ντέρμπι, να πάρουμε όλες τις νίκες στην έδρα μας και η ομάδα να πάει πολύ καλύτερα στο πρωτάθλημα"

Για την δουλειά που γίνεται με τον κ. Προτάσοφ είπε :
"Ο κ. Προτάσοφ έχει μια πιο επιθετική φιλοσοφία και προσπαθεί να μας την περάσει. Όπως έχω διαπιστώσει φέτος η ομάδα θα κάνει περισσότερες φάσεις και αν μπορέσουμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί (γιατί πέρυσι είχαμε πρόβλημα στο γκολ) θα είμαστε σε θέση να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο"

Για τις φήμες που ήθελαν τον ίδιο να μεταγράφεται σε άλλη ομάδα, ο Παναγιώτης Κονέ ανέφερε :
"Υπήρξε και υπάρχει ενδιαφέρον αλλά όχι κάτι επίσημο ακόμη. Προσωπικά πάντως σκέφτομαι το μέλλον μου στον Ηρακλή και θέλω να τα δώσω όλα για την ομάδα. Νοιώθω φέτος πιο έτοιμος να προσφέρω στην ομάδα, έχω πεισμώσει και εγώ και τα άλλα παιδιά από αρκετά που έγιναν πέρυσι και θέλουμε μια πολύ καλύτερη χρονιά με τον Ηρακλή. Ήμασταν πάντως και αρκετά άτυχοι πέρυσι, χάσαμε παιχνίδια που δεν έπρεπε και δεν αξίζαμε να χάσουμε, φέτος θέλουμε όλοι να ξεκινήσουμε δυνατά και δώσουμε σε όλους να καταλάβουν ποιος είναι ο Ηρακλής"

Για το νέο πρωτάθλημα, τόνισε επίσης :
"Είναι σημαντικό να γίνει καλή αρχή, αρκετοί λένε ότι η κλήρωσε είναι δύσκολη για τη ομάδα αλλά εγώ λέω ότι θα παίξουμε με όλους μέσα-έξω. Πρέπει να πιστέψουμε στις δυνατότητες της ομάδας και να μπαίνουμε στους αγώνες με στόχο την νίκη. Πιστεύω ότι φέτος ο Ηρακλής έχει μεγάλη ποιότητα, αν είμαστε όλοι απόλυτα συγκεντρωμένοι και δώσουμε τα πάντα για την ομάδα, έχουμε τις δυνατότητες να πετύχουμε κάτι καλό στο επόμενο πρωτάθλημα"

Κλείνοντας, ο Παναγιώτης Κονέ ανέφερε τα εξής :
"Μετά την εντυπωσιακή 1η συγκέντρωση της ομάδας νομίζω ότι όλοι έχουν πάρει το μήνυμα. Ο κόσμος της ομάδας έχει απαιτήσεις, αυτό που έχει σημασία είναι να είμαστε όλοι ενωμένοι ώστε να πάμε καλύτερα και να δικαιώσουμε τον κόσμο".

Τρεις ακόμα Αργεντίνοι στην Ξάνθη


Από προπόνηση της Ξάνθης (Πηγή: skodaxanthifc.gr) Τρεις παίκτες από την Αργεντινή έφτασαν την Τρίτη στην Ξάνθη, προκειμένου να δοκιμαστούν από την τεχνική ηγεσία στις προπονήσεις. Πάντως τα ονόματά τους δεν έγιναν γνωστά, όμως πληροφορίες τους θέλουν να προορίζονται να στελεχώσουν την ομάδα νέων και όχι την πρώτη ομάδα.

Οσον αφορά στην προετοιμασία, αυτή συνεχίζεται κανονικά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Κάποιοι τραυματισμού παικτών, χαρακτηρίζονται από το ιατρικό επιτελείο ως επιπόλαιοι.

Επαιξε ο Παπαδόπουλος, νίκησε ο ΑΠΟΕΛ


Οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ πανηγυρίζουν........ Με το ένα πόδι στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης είναι ο ΑΠΟΕΛ μετά την εύκολη και άνετη νίκη του με 2-0 κόντρα στη Στρέιμουρ στα Νησιά Φερόες. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος αγωνίστηκε για 65 λεπτά, στη «λευκή» ισοπαλία της Ντινάμο Ζάγκρεμπ κόντρα στην Πιούνικ στην Αρμενία.

Η κυπριακή ομάδα επέβαλλε από την αρχή το ρυθμό της και μόλις στο 10ο ο Μιροσάβλιεβιτς άνοιξε το σκορ. Στο 62ο οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι, αλλά στο 77ο ο Μάρτσιν Ζεβλάκοβ διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

ΣΤΡΕΙΜΟΥΡ: Στέϊγκ, Ντάβιντσεν, Λ. Χάνσεν, Μπο, Ανχέλ (87ο Γιάκομπσεν), Σάμουελσεν, Ντζούρου (82ο Μπρ. Ολσεν), Μπ. Ολσεν, Α. Χάνσεν (82ο Π. Χάνσεν), Νίκλασεν, Φρίντχαϊμ.
ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Χάτζι, Πουρσαϊτίδης, Κόντης, Μπρούσερ, Μοράις (80ό Γκριντσάροφ), Μιχαήλ (83ο Σατσιάς), Κοσόφσκι, Πίντο, Χαραλαμπίδης (65ο Ζεβλάκοφ), Μιροσάβλιεβιτς.


Επαιξε ο Παπαδόπουλος
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος έκανε την παρθενική του συμμετοχή με τη φανέλα της Ντινάμο Ζάγκρεμπ ξεκινώντας μάλιστα στη βασική ενδεκάδα, αλλά δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του να πετύχει κάποιο γκολ κόντρα στην Πιούνικ. Οι Κροάτες αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα με την ομάδα της Αρμενίας.

Το παιχνίδι έγινε στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου της προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ, με την πρωταθλήτρια Κροατίας να χρειάζεται απλά νίκη για να περάσει στον επόμενο γύρο. Ο Ελληνας άσος αγωνίστηκε για 65 λεπτά δίνοντας τη θέση του στον Μίροσλαβ Σλεπίτσκα.

Στα άλλα παιχνίδια, η Μπάτε Μπορίσοφ, πέρασε εύκολο απόγευμα απέναντι στην ομάδα των Σκοπίων, νίκησε 2-0 και πλέον στη ρεβάνς απλά θα «σφραγίσει» την πρόκριση. Στη Λιθουανία, η Εκράνας προηγήθηκε, ισοφαρίστηκε, β΄ρεθηκε πίσω στο σκορ στο 92ο, αλλά στο 93ο έσωσε κάπως την παρτίδα ισοφαρίζοντας σε 2-2 την Μπακού του Χατζιέφσκι.


Τα αποτελέσματα

  • Σκόπια-Μπάτε Μπορίσοφ 0-2
    (40ό Κρίβετς, 49ό Σκάβις)

  • Πιουνίκ Ερεβάν-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0-0

  • Στρέιμουρ-ΑΠΟΕΛ 0-2
    (10ο Μιροσάβλιεβιτς, 77ο Ζεβλάκοβ)

  • Εκράνας-Μπακού 2-2
    (53ο πέν. Μπίτσκα, 93ο Τράκις - 78ο Φελίπε Αλμέιντα, 92ο Ρόχα Μπατίστα)

  • Ριλ-Παρτιζάν


    Τετάρτη 15 Ιουλίου

    Ιντερ Τούρκου (Φινλανδία) - Σεριφ Τίρασπολ (Μολδαβία)

    Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία) - Σάντα Τζουλία (Ανδόρα)

    KF Τίρανα (Αλβανία) - Στάμπαεκ (Νορβηγία)

    Ζρινσκι Μόσταρ (Βοσνία/Ερζεγοβίνη) - Σλόβαν Μπρατισλάβα (Σλοβακία)

    Βέντσπιλς (Λετονία) - Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο)

    WIT Τιφλίδας (Γεωργία) - Μάριμπορ (Σλοβενία)

    Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ) - Γκλεντόραν (Β. Ιρλανδία)

    Ντέμπρετσεν (Ουγγαρία) - Κάλμαρ (Σουηδία)

    Κοπεγχάγη (Δανία) - Μόγκρεν (Μαυροβούνιο)

    Βίσλα Κρακοβίας (Πολωνία) - Λεβάντια Ταλίν (Εσθονία)

    Ζάλτσμπουργκ (Αυστρία) - Μποέμιανς (Ιρλανδία)

    Χαφναρφιόρντουρ (Ισλανδία) - Ακτόμπε (Καζακστ
  • Ταξίδι ταλαιπωρία η ΑΕΛ στο Ρέικιαβικ


    Από την προπόνηση της Λάρισας "Μαύρα μεσάνυχτα" θα φτάσει η αποστολή της Λάρισας στο Ρέικιαβικ για τον πρώτο αγώνα στο Europa League με την τοπική ομάδα. Το αεροπλάνο που ήταν να αναχωρήσει στις 9 το πρωί από την Αγχίαλο παρουσίασε βλάβη και έτσι η αποστολή είναι καθηλωμένη στο Μόναχο. Από την Αγχίαλο θα ταξίδευαν οι οπαδοί και οι δημοσιογράφοι για την γερμανική πόλη, όπου και το τσάρτερ θα παραλάμβανε την αποστολή της ΑΕΛ. Πλέον όμως όλο το πρόγραμμα πάει πίσω και η άφιξη στην Ισλανδία αναμένεται τα μεσάνυχτα.

    Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μίλησε για το θέμα, αλλά και για το παιχνίδι στον "Novasports FM": "Είχαμε ένα πρόβλημα με την πτήση και αντί να φύγουμε το πρωί θα φύγουμε το απόγευμα. Αυτό αλλάζει τα πλάνα μας για την προετοιμασία εν όψει του αγώνα".

    Για το παιχνίδι της Πέμπτης σημείωσε: "Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η Λάρισα είναι φαβορί και σε διαφορετική περίπτωση δεν θα υπήρχε θέμα πρόκρισης. Ομως ποδόσφαιρο είναι και δεν μπορείς να ξέρεις. Θα εξαρτηθεί από την απόδοσή μας. Εμείς θα έχουμε στον πάγκο παιδιά από 17 έως 21 ετών. Δυστυχώς ή ευτυχώς, αν θέλετε".

    Οσο για το μέχρι πού μπορεί να φτάσει η ΑΕΛ στη διοργάνωση, είπε: "Πάμε βήμα-βήμα. Στόχος είναι να περάσουμε αυτόν τον γύρο. Αν προκριθούμε θα βρούμε σίγουρα καλύτερη ομάδα μπροστά μας. Δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα".

    Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα του, τόνισε: "Μέχρι τώρα δουλεύουμε, αλλά όχι με τις συνθήκες που θα θέλαμε, λόγω των προβλημάτων και των ελλείψεων. Αν εξαιρέσουμε τον Γιαννακόπουλο, που το πρόβλημά του προέκυψε με την αρχή της προετοιμασίας, τα υπόλοιπα προβλήματα ήταν γνωστά. Με όποιους παίκτες έχουμε στη διάθεσή μας, με αυτούς θα παίξουμε. Ο Βενετίδης θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να κάνει κάποιες θεραπείες και ελπίζουμε να είναι έτοιμος το συντομότερο δυνατό".

    Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι πολύ ικανοποιημένος με τις μεταγραφές που έχουν γίνει, αλλά λείπουν κάποια κομμάτια για να συμπληρωθεί το παζλ: "Ατομικά οι παίκτες που έχουν έρθει είναι πολύ καλοί. Δεν είναι εύκολο να κάνεις από τη μια στιγμή στην άλλη ένα καλό σύνολο. Σίγουρα θα γίνουν μεταγραφές. Περιμένουμε 2 ή 3 παίκτες ακόμη. Μέσα στις επόμενες ημέρες κάτι θα έχουμε. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε καθυστερήσει, αλλά η ευθύνη δεν είναι αποκλειστικά δική μας, αλλά και των παικτών ή των μάνατζερ που συχνά άλλα λένε και άλλα κάνουν".

    Η Λάρισα έπρεπε αυτό το καλοκαίρι να προχωρήσει σε ριζική αναδόμηση, καθώς υπήρχαν πολλές αποχωρήσεις βασικών στελεχών: "Σίγουρα είναι απώλεια όταν φεύγουν παίκτες με τους οποίους έχουμε σημειώσει επιτυχίες. Ομως και αυτά τα παιδιά σαν επαγγελματίες που ήταν εκμεταλλεύτηκαν τις συνθήκες για να βρουν ένα καλύτερο συμβόλαιο. Ετσι είναι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο".

    Τέλος, αναφέρθηκε στους στόχους της Λάρισας την προσεχή σεζόν, αλλά και το επίπεδο του πρωταθλήματος: "Το πρωτάθλημα θα είναι καλύτερο. Τα έσοδα των ομάδων έχουν αυξηθεί από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και αυτό είχε ως συνέπεια να κινούνται οι σύλλογοι για παίκτες με μεγαλύτερα συμβόλαια. Ολοι έχουν μεγάλους στόχους, αλλά θα δούμε στην πράξη. Εμείς θέλουμε το ταχύτερο δυνατό να ολοκληρώσουμε το ρόστερ. Τους στόχους της ομάδας καθορίζει η αγωνιστική παρουσία της. Αν παρουσιαστούμε όπως θέλουμε, θα έχουμε υψηλούς στόχους, ειδάλλως αλλάζουν τα δεδομένα. Το καλοκαίρι ακούγονται μεγάλα λόγια, αλλά θα τα δούμε όλα στο γήπεδο".

    Και πάλι στόχος του Ολυμπιακού ο Τύπος!


    Ο Φερνάντο Μοριέντες Για συμφωνία του Ολυμπιακού με τον Μοριέντες έκανε λόγο ραδιοφωνικός σταθμός, ωστόσο οι "ερυθρόλευκοι" διαψεύδουν κατηγορηματικά οποιαδήποτε επαφή, κάτι που αναφέρεται και στην καυστική ανακοίνωση, που εξέδωσαν. "Παρουσιάζουν την ΠΑΕ υπό διάλυση", τονίζεται επίσης για ορισμένα ΜΜΕ.
    Η ΠΑΕ Ολυμπιακός καταγγέλει τους δημοσιογράφους που θέλουν να κάνουν ζημιά στον ομάδα, κατά την άποψή της, επανερχόμενη σε παλιότερες δηλώσεις του Σωκράτη Κόκκαλη για τρεις κατηγορίες δημοσιογράφων, με την τρίτη να είναι οι εχθροί του Ολυμπιακού.

    "Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται από συγκεκριμένα, ευτυχώς λίγα, M.M.E. μια προσπάθεια γενικότερης απαξίωσης του Ολυμπιακού.
    Στη προσπάθεια αυτή χρησιμοποιούνται, ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες, η επικείμενη αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ, αλλά και η υπό εξέλιξη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας μας.

    Για τη μεν αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, με έκπληξη ακούμε και διαβάζουμε δημοσιογράφους του αθλητικού χώρου οι οποίοι ως έγκριτοι οικονομικοί αναλυτές, σχεδόν καθημερινά, τροφοδοτούν τους φιλάθλους μας με δήθεν στοιχεία και πληροφορίες τα οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ παρουσιάζουν την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ σχεδόν υπό διάλυση.

    Στο δε τομέα των μεταγραφών παρουσιάζουν καθημερινά πολλά ονόματα ποδοσφαιριστών οι οποίοι φέρονται να εντάσσονται στον Ολυμπιακό με προφανή σκοπό την απαξίωση των υπαρχόντων αλλά και ενδεχομένως ορισμένων από τα νέα μας αποκτήματα.
    Τελευταίο παράδειγμα η «πληροφορία» ότι ο ποδοσφαιριστής Μοριέντες βρίσκεται σε προχωρημένες μάλιστα επαφές με τη διοίκηση του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, τη στιγμή που η ΠΑΕ δεν έχει δείξει κανένα ενδιαφέρον για την αγορά του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή.

    Επειδή η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ενδιαφέρεται για την υπεύθυνη και σωστή ενημέρωση των φιλάθλων της, είναι πλέον υποχρεωμένη να καταγγείλει τις συγκεκριμένες ενέργειες αυτών των δημοσιογράφων και των Μ.Μ.Ε., καθώς είμαστε βέβαιοι ότι οι ενέργειες τους δε μπορούν να θεωρηθούν ως ανθρώπινο λάθος, αλλά αποσκοπούν στο να κάνουν ζημιά στην ομάδα".

    Ο Απόλλων Καλαμαριάς σε νέα περιπέτεια!


    Το σήμα του Απόλλωνα Καλαμαριάς Την αφαίρεση δύο βαθμών από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς αποφάσισε το τακτικό διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ καθώς οι Θεσσαλονικείς οφείλουν χρήματα στον Βάντσε Σίκοφ. Στην ουσία η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι η ιστορική ομάδα θα υποβιβαστεί στη Γ' Εθνική, εντούτοις στη μακεδονική ΠΑΕ δεν ανησυχούν.

    Το ποσό των 18.000 ευρώ που οφείλεται στον Σίκοφ εμφανίστηκε ως ληξιπρόθεσμη οφειλή στη συνεδρίαση του δικαστηρίου, το οποίο αποφάσισε την επιβολή της συγκεκριμένης ποινής. Ωστόσο, στον Απόλλωνα... πατάνε στο γεγονός ότι υπάρχει προσωρινή διαταγή πολιτικού δικαστηρίου, που προβλέπει ότι ο Απόλλων δεν μπορεί να καταβάλει τα οφειλόμενα αν πρώτα δεν τακτοποιηθεί η δικαστική εκκρεμότητα ανάμεσα στον παίκτη και τον Λάκη Σημαιοφορίδη.

    Οι νομικοί του Απόλλωνα θα αρχίσουν από την Πέμπτη ενέργειες για την ακύρωση της ποινής, ενώ η ΠΑΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: "Σε απάντηση όλων αυτών που υποσκάπτουν με τεχνάσματα τη βαθμολογική σωτηρία της ομάδας μας, την οποία κάποιοι δεν κατάφεραν να πετύχουν ούτε μέσα στο γήπεδο ούτε έξω από αυτό, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

    Η βαθμολογία παραμένει ως έχει επικυρωμένη. Ο Απόλλων Καλαμαριάς ανήκει στη Β' Εθνική, όπου και θα παραμείνει. Η Π.Α.Ε. Απόλλων Καλαμαριάς προβαίνει σε όλες τις νομικές ενέργειες για την προάσπιση των συμφερόντων της και την αποκατάσταση της τάξης των πραγμάτων, όπου αυτή προσβάλλεται. Να σταματήσουν κάποιοι να ονειροβατούν και να σέβονται περισσότερο το φίλαθλο κόσμο τους και όχι να τους κοροϊδεύουν, λέγοντάς τους τη μισή αλήθεια".

    Φιλική ήττα για Ηρακλή 3-2 από τη Λεχ Πόζναν

    Φιλική ήττα για Ηρακλή 3-2 από τη Λεχ Πόζναν

    Την ήττα με 3-2 από την Λεχ Πόζναν γνώρισε ο Ηρακλής, στο πρώτο του φιλικό τεστ επί Αυστριακού εδάφους. Ο Γηραιός προηγήθηκε 2 φορές (1-0 και 2-1) αλλά δεν τα κατάφερε στο τέλος χάνοντας με 3-2 από τους πιο έτοιμους Πολωνούς. Επόμενο φιλικό τεστ για τους “κυανόλευκους” το Σάββατο το απόγευμα (18:00 ώρα Ελλάδας) με αντίπαλο τη ρουμανική Κλουζ.

    ΗΡΑΚΛΗΣ: Κοβαλέφσκι, Μάρτος, Γιανούλης, Κατσαμπής, Σαρακατσάνος, Ντιέ, Πιλότο, Τουμά, Επστάιν, Ντίκα, Γιάκομπ
    Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν οι Μπαντής, Μπούρμπος (75΄Καρλόπουλος), Ιωαννίδης, Κατσικάς, Φούφουλας, Βουτσιάς, Κονέ, Γιάντσης, Μιλάνο, Αγρίτης, Μπόσνιακ.
    ΛΕΧ ΠΟΖΝΑΝ: Κάσπρτζικ, Τζούρτζεβιτς, Αρμπολέδα, Μποζάτσκι, Κίκουτ, Πέτσκο, Ίνιατς, Ζαπότσκα, Μικόλαστσακ, Χάντζιτς, Λεβαντόφσκι
    Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν οι Μπούριτς, Στσάλεκ, Τανέφσκι, Ίνιατς, Πέτσκο (57΄Μασάι), Τζούρτζεβιτς, Μπαντρόφσκι, Στίλιτς, Βιλκ, Ρενχίφο, Σράπεκ

    ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

    2΄Εξαιρετική μπαλιά του Πιλότο στον Γιάκομπ, που από κοντά έκανε το 1-0
    28΄Ο Πέτσκο ισοφαρίζει για την Λεχ Πόζναν με δυνατό σουτ
    37΄Ύστερα από ωραία ατομική προσπάθεια του Τουμά, ο Σουηδός σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των Πολωνών.
    Ημίχρονο 1-1
    50΄Ο Ηρακλής παίρνει και πάλι το προβάδισμα με κεφαλιά του νεαρού Κατσικά, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κονέ
    63΄Οι Πολωνοί ισοφαρίζουν με τον Ρενχίφο, που πέρασε και τον Μπαντή κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
    72΄Ο Στίλιτς από κοντά κάνει το 3-2 για την Λεχ Πόζναν, ύστερα από κεφαλιά - πάσα του Ρενχίφο
    Τελικό 2-3

    * Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μανόλης Παπαστεριανός είναι εμπύρετος και δεν αγωνίστηκε, όπως και ο Λέκι που κρίθηκε ότι δεν ήταν έτοιμος για τον αγώνα. Πηγη Μετροσπορ

    Τέλος ο Λέμπο για τον Αρη


    Ο Λέμπο με τη φανέλα του Αρη Ο Αλεχάντρο Λέμπο αποτελεί παρελθόν για τον Αρη. Ο εκπρόσωπός του έφτασε στη Θεσσαλονίκη και συναντήθηκε με τη διοίκηση του προκειμένου να λύσουν τη συνεργασίας του και ο Λέμπο να αποχωρήσει από το ρόστερ του Αρη. Ο Ουρουγουανός αμυντικός αποδεσμεύεται και αποσύρεται από συμβόλαιο δύο ακόμη ετών με τους «κίτρινους».

    Ο Λέμπο δεν αποκλείεται να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα εφόσον υπάρξει ικανοποιητική πρόταση για να συνεχίσει την καριέρα του εντός συνόρων.

    Ο γκολκίπερ Μίχαλ Πέσκοβιτς αναμένεται να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο και να αναχωρήσει έπειτα για την Ιταλία με την υπόλοιπη αποστολή του Αρη.
    Ο Σλοβάκος γκολκίπερ έμεινε ελεύθερος από την Πολόνια Μπίτομ, στην οποία αγωνίζονταν από τον Ιανουάριο του 2008 (έχοντας 39 συμμετοχές), όταν και πήρε μεταγραφή από την Ζλάτε Μόραφτσε, ομάδα της πατρίδας του.

    Ακόμη, η ΠΑΕ ανακοίνωσε την απόκτηση του Περικλή Βελλίνη και του Χρήστου Μπάγκη. Ο πρώτος ποδοσφαιριστής έχει γεννηθεί την 1 Σεπτεμβρίου του 1993 και αποκτήθηκε από τον Αγ. Πέτρο Κιλκίς. Ο Βελλίνης αγωνίζεται ως επιθετικός. Ο δεύτερος έχει γεννηθεί στις 19 Μαρτίου του 1993 και αποκτήθηκε από τον Εθνικό Αριδαίας. Αγωνίζεται ως χαφ. Αμφότεροι οι ποδοσφαιριστές θα στελεχώσουν την ομάδα Κ18 του Δημήτρη Μπουγιουκλή.

    Εκατοντάδες δεκάδες φίλοι του Αρη, στήθηκαν κατά την διάρκεια της ημέρας έξω από τα καταστήματα του γηπέδου για να αγοράσουν εισιτήρια για τον αγώνα με τη Μπόκα..


    Υπέγραψε νέο συμβόλαιο ο Σηφάκης
    Ο Μιχάλης Σηφάκης βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ και παρουσία του Προέδρου της ΠΑΕ Θανάση Αθανασιάδη, του εκτελεστικού διευθυντή Γιάννη Κόντη και του γενικού διευθυντή Γιώργου Ελευθερούδη υπέγραψε νέο συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το 2012! Ο διεθνής Έλληνας γκολκίπερ μετά την επέκταση της συνεργασίας του με τον Αρη δήλωσε: « Ευχαριστώ πολύ τη νέα διοίκηση για την κίνηση αυτή, αναγνώρισης της προσπάθειάς μου την χρονιά που πέρασε. Για μένα η επέκταση του συμβολαίου μου είναι πάρα πολύ σημαντική καθώς φανερώνει την εκτίμηση της ομάδας προς το πρόσωπό μου. Παράλληλα όμως με γεμίζει και με μεγαλύτερες ευθύνες για ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια. Ελπίζω όλα να πάνε καλά και να έχουμε την ευκαιρία μαζί με τους συμπαίκτες μου να δώσουμε χαρές στον κόσμο μας».

    H ΠΑΕ Αρης ανακοίνωσε επίσης την απόκτηση του Μίχαλ Πέσκοβιτς για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο Σλοβάκος τερματοφύλακας γεννήθηκε στις 08-2-1982 στην Σλοβακία. Έχει ύψος 1.88 και είναι 86 κιλά. Στην πατρίδα του αγωνίστηκε από το 2005 ως τον Δεκέμβριο του 2007 στην Zlate Moravce όπου είχε 15 συμμετοχές. Τον Ιανουάριο του 2007 μεταγράφηκε στην Polonia Bytom όπου το πρώτο εξάμηνο έπαιξε σε 10 αγώνες. Την περσινή αγωνιστική περίοδο ήταν ο βασικός τερματοφύλακας της πολωνικής ομάδας (που τερμάτισε έβδομη) καθώς αγωνίστηκε σε 32 αγώνες. Είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της Σλοβακίας under21. Στον Αρη θα αγωνίζεται με το νούμερο 28.

    Μετά τις υπογραφές των συμβολαίων δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω την καριέρα μου σε μία μεγάλη ομάδα όπως ο ΑΡΗΣ. Είχα αρκετές προτάσεις από την πατρίδα μου, αλλά και την Πολωνία, αλλά προτίμησα τον ΑΡΗ γιατί είναι μία μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα και με πολλές προοπτικές. Ξέρω ότι ο ανταγωνισμός στην ομάδα θα είναι μεγάλος για αυτό και θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».


    "Θα εξαντληθούν τα εισιτήρια"
    Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Αρης, Δημήτρης Σαρρής, που μίλησε στα ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ 98,7 και τόνισε ότι το άνοιγμα που υπάρχει στο ταμείο της ομάδας θα καλυφθεί, ενώ έκανε την εκτίμηση ότι τα εισιτήρια για το φιλικό με την Μπόκα Τζούνιορς θα εξαντληθούν.

    Για το φιλικό με την αργεντίνικη ομάδα: «Οι υπάλληλοι της ομάδας περνάνε δύσκολες ώρες. Η ζήτηση είναι τρομερή, το γήπεδό μας δεν φτάνει. Η προσφορά που κάναμε σε αυτούς που έχουν διαρκείας για τα δύο εισιτήρια έπρεπε να γίνει και δυστυχώς θα μείνουν πολύ λίγα για τους υπόλοιπους, αλλά έπρεπε να τους ευχαριστήσουμε. Αυτά που κυκλοφορήσαν είναι 21.500. Η ζήτηση είναι παρόμοια με αυτή του τελικού του Καυτανζογλείου. Τα εισιτήρια που έχουν πουληθεί μέχρι τώρα είναι 10.000 περίπου», τόνισε ο κ. Σαρρής και συμπλήρωσε: «Ο κόσμος μάς στηρίζει και είναι δίπλα μας. Τα διαρκείας έχουν ξεπεράσει τις 8.500. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι και όποιος πει κάτι για τον κόσμο του ’ρη θα πέσει φωτιά να τον κάψει. Τα χρήματα αξιοποιούνται από τα διαρκείας. Υπάρχουν καθημερινά θέματα, ειδικά από την προηγούμενη χρονιά. Ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβει ότι κάποιος και ένα ευρώ να βάλει στην ομάδα είναι σημαντικό. Δεν μετράει μόνο το οικονομικό κομμάτι, αλλά και το ηθικό. Η αγορές των εισιτηρίων και τα ενθύμια από την μπουτίκ εκμηδενίζουν το πόσο που θα πάρει η Μπόκα για να έρθει στο Χαριλάου. Το φιλικό αυτό έγινε καθαρά για το πρεστίζ της ομάδας και το οφείλουμε στον κ. Κόντη και στον κ. Μαζίνιο. Δεν μας απασχόλησε τόσο το οικονομικό όσο το να καταφέρουμε να φέρουμε αυτή την πολύ μεγάλη ομάδα στη Θεσσαλονίκη».

    Για τον οικονομικό έλεγχο στα ταμεία της ΠΑΕ: «Έχουμε συγκεκριμένο πλάνο. Υπάρχει ένα μεγάλο άνοιγμα και θα διακανονιστεί με την εφορία. Υπήρχαν απλήρωτοι παίκτες. Ο σύλλογος αυτήν την στιγμή λειτουργεί σωστά. Πληρώνονται οι υποχρεώσεις. Δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για το οικονομικό καθόλου. Είναι όλα καλά. Το θέμα αυτό αφορά εμάς και τις ελεγκτικές επιτροπές. Δεν πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος. Πρέπει να έχουμε περισσότερη εμπορική δύναμη. Η απόφαση να βάλουμε τον πήχη ψηλά ήταν σίγουρη.»

    Για τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου: «Οι αποφάσεις που βγαίνουν στα διοικητικά συμβούλια δεν είναι δύσκολες, αλλά όχι και εύκολες. Τα ζυγίζουμε όλα μαζί και περνούμε την απόφαση. Πέρα από τον κ. Κόντη, έχουμε και έναν προπονητή που έχει πάρα πολλές γνωριμίες, σκέφτεται μόνο την ομάδα και έχουμε πολύ καλή συνεργασία. Οι προτάσεις που έχουμε από τους υπεύθυνους του αγωνιστικού τμήματος είναι συγκεκριμένες και μετρημένες. Δεν λέω ότι είναι εύκολες, όμως είναι προσβάσιμες. Δεν ζητάνε εξωπραγματικά πράγματα. Όλοι όσοι ήρθαν θα προσφέρουν την ομάδα. Το μπάτζετ θα ανέβει 50% σε σχέση με πέρυσι, χωρίς τις μεταγραφές του Ιανουαρίου. Υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης. Έχουμε τα έσοδα, ξέρουμε τι θα πάρουμε, η χρονιά θα βγει. Όχι άνετα, αλλά θα βγει. Αν περνάμε τον σύλλογο με χρέη μηδέν θα έπρεπε να τον αφήσουμε έτσι. Θα μειώσουμε το έλλειμμα στο ταμείο που πήραμε από την προηγούμενη χρονιά. Σαν φίλαθλος είμαι πολύ ενθουσιασμένος με τις μεταγραφικές κινήσεις που έχουν γίνει. Σαν αντιπρόεδρος δεν πρόλαβα να ενθουσιαστώ ακόμα. Έχω πάρα πολύ δουλειά».

    Για τις δικαστικές εκκρεμότητες της ΠΑΕ Αρης: «Έχουν επιτευχθεί αρκετές συμφωνίες στα μικρά μέτωπα που απασχολούν το σύλλογο. Στα μεγάλα θέματα δεν έχουμε ακόμα εξέλιξη, αλλά σύντομα πιστεύω θα λυθούν και αυτά. Συμμερίζομαι την άποψη: "Ο χειρότερος συμβιβασμός είναι η καλύτερη δικαστική απόφαση". Εκεί που βλέπουμε ότι δεν υπάρχει λόγος αντιδικίας ερχόμαστε σε συμβιβασμούς και έχουμε την χαρά να πούμε ότι συναντάμε καλό κλίμα όπου και να πάμε. Δεν θα αφήσουμε δικαστικές εκκρεμότητες και ότι γίνει θα προσπαθήσουμε να μείνουμε εκτός δικαστικών αιθουσών».

    Για τις χορηγίες: «Με αυτό το κομμάτι ασχολείται ο κ. Ελευθερούδης. Υπάρχει θέληση από τους χορηγούς να συνεργαστούν μαζί μας. Έχουμε καλή αντιμετώπιση. Έχουμε κλείσει κάποιες χορηγίες και θα ανακοινωθούν σύντομα. Υπάρχουν πολλές συζητήσεις και υπάρχουν επιχειρηματίες που θέλουν να βοηθήσουν τον Αρη».

    Ισόπαλος με Ναιμέγκεν ο ΠΑΟΚ


    Ο Σάντος στην προπόνηση του ΠΑΟΚ Στο 1-1 έμεινε ο ΠΑΟΚ με τη Ναϊμέγκεν, στο τέταρτο φιλικό τεστ στην Ολλανδία. Οι Ολλανδοί προηγήθηκαν στο 57′ με τον Βλέμινγκς, ισοφάρισε με καταπληκτικό γκολ ο Φωτάκης στο 63′. Σφιγμένοι οι ποδοσφαιριστές του Φερνάντο Σάντος, από τη σκληρή δουλειά της προετοιμασίας. Τούμπα θύμιζε το γήπεδο, από την εκρηκτική παρουσία των φιλάθλων του ΠΑΟΚ!

    Στο 34' κάθετη μπαλιά του Βερόν για τον Μουσλίμοβιτς, ο οποίος βγήκε απέναντι στον Μπάμπος, αλλά έδιωξε έγκαιρα ο Φαν Έιντε.
    Στο 35' δυνατό σουτ του Σορλέν μέσα από τη μεγάλη περιοχή και ελαφρώς πλάγια, ελάχιστα άουτ.
    Στο 40' σουτ του Σαΐντι από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, λίγο πάνω από τα δοκάρια του Χαλκιά.
    Στο 42' σέντρα του Ελ Ακαουΐ από αριστερά, πλασέ εν κινήσει του Σένε από το σημείο του πέναλτι, μόλις άουτ.
    Στο 57' οι Ολλανδοί εκτέλεσαν με πάσα φάουλ και ο Βλέμινγκς με μακρινό ευθύβολο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, 1-0.
    Στο 59' κεφαλιά του Φιλομένο η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία της Ναϊμέγκεν. Στο 63′ εκπληκτικό σουτ του Φωτάκη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, στο αριστερό παραθυράκι της εστίας των Ολλανδών, 1-1.

    ΝΑΪΜΕΓΚΕΝ: Μπάμπος, Γκούζενς (87' Ντάβιντς), Ραντόμσκι, Ζόμερ, Ντιμπαζονκίζα, Φαν Έιντεν, Ελ Ακαουΐ, Μπούργκζοργκ (46' Ελ Καμπίρ), Βλέμινγκς, Σένε, Τεν Φόορντε (46' Φέλενμπεργκ).
    ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Τσιρίλο (64' Μαλεζάς), Μπιζέρα, Βερόν (64' Ίβιτς), Φωτάκης (78' Αμπουμπακάρι), Κονσεϊσάο (64' Κουτσιανικούλης), Σορλέν, Φιλομένο (78' Παπάζογλου), Μουσλίμοβιτς (64' Αναστασάκος).