Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Ταξίδι ταλαιπωρία η ΑΕΛ στο Ρέικιαβικ


Από την προπόνηση της Λάρισας "Μαύρα μεσάνυχτα" θα φτάσει η αποστολή της Λάρισας στο Ρέικιαβικ για τον πρώτο αγώνα στο Europa League με την τοπική ομάδα. Το αεροπλάνο που ήταν να αναχωρήσει στις 9 το πρωί από την Αγχίαλο παρουσίασε βλάβη και έτσι η αποστολή είναι καθηλωμένη στο Μόναχο. Από την Αγχίαλο θα ταξίδευαν οι οπαδοί και οι δημοσιογράφοι για την γερμανική πόλη, όπου και το τσάρτερ θα παραλάμβανε την αποστολή της ΑΕΛ. Πλέον όμως όλο το πρόγραμμα πάει πίσω και η άφιξη στην Ισλανδία αναμένεται τα μεσάνυχτα.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μίλησε για το θέμα, αλλά και για το παιχνίδι στον "Novasports FM": "Είχαμε ένα πρόβλημα με την πτήση και αντί να φύγουμε το πρωί θα φύγουμε το απόγευμα. Αυτό αλλάζει τα πλάνα μας για την προετοιμασία εν όψει του αγώνα".

Για το παιχνίδι της Πέμπτης σημείωσε: "Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η Λάρισα είναι φαβορί και σε διαφορετική περίπτωση δεν θα υπήρχε θέμα πρόκρισης. Ομως ποδόσφαιρο είναι και δεν μπορείς να ξέρεις. Θα εξαρτηθεί από την απόδοσή μας. Εμείς θα έχουμε στον πάγκο παιδιά από 17 έως 21 ετών. Δυστυχώς ή ευτυχώς, αν θέλετε".

Οσο για το μέχρι πού μπορεί να φτάσει η ΑΕΛ στη διοργάνωση, είπε: "Πάμε βήμα-βήμα. Στόχος είναι να περάσουμε αυτόν τον γύρο. Αν προκριθούμε θα βρούμε σίγουρα καλύτερη ομάδα μπροστά μας. Δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα".

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα του, τόνισε: "Μέχρι τώρα δουλεύουμε, αλλά όχι με τις συνθήκες που θα θέλαμε, λόγω των προβλημάτων και των ελλείψεων. Αν εξαιρέσουμε τον Γιαννακόπουλο, που το πρόβλημά του προέκυψε με την αρχή της προετοιμασίας, τα υπόλοιπα προβλήματα ήταν γνωστά. Με όποιους παίκτες έχουμε στη διάθεσή μας, με αυτούς θα παίξουμε. Ο Βενετίδης θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να κάνει κάποιες θεραπείες και ελπίζουμε να είναι έτοιμος το συντομότερο δυνατό".

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι πολύ ικανοποιημένος με τις μεταγραφές που έχουν γίνει, αλλά λείπουν κάποια κομμάτια για να συμπληρωθεί το παζλ: "Ατομικά οι παίκτες που έχουν έρθει είναι πολύ καλοί. Δεν είναι εύκολο να κάνεις από τη μια στιγμή στην άλλη ένα καλό σύνολο. Σίγουρα θα γίνουν μεταγραφές. Περιμένουμε 2 ή 3 παίκτες ακόμη. Μέσα στις επόμενες ημέρες κάτι θα έχουμε. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε καθυστερήσει, αλλά η ευθύνη δεν είναι αποκλειστικά δική μας, αλλά και των παικτών ή των μάνατζερ που συχνά άλλα λένε και άλλα κάνουν".

Η Λάρισα έπρεπε αυτό το καλοκαίρι να προχωρήσει σε ριζική αναδόμηση, καθώς υπήρχαν πολλές αποχωρήσεις βασικών στελεχών: "Σίγουρα είναι απώλεια όταν φεύγουν παίκτες με τους οποίους έχουμε σημειώσει επιτυχίες. Ομως και αυτά τα παιδιά σαν επαγγελματίες που ήταν εκμεταλλεύτηκαν τις συνθήκες για να βρουν ένα καλύτερο συμβόλαιο. Ετσι είναι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο".

Τέλος, αναφέρθηκε στους στόχους της Λάρισας την προσεχή σεζόν, αλλά και το επίπεδο του πρωταθλήματος: "Το πρωτάθλημα θα είναι καλύτερο. Τα έσοδα των ομάδων έχουν αυξηθεί από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και αυτό είχε ως συνέπεια να κινούνται οι σύλλογοι για παίκτες με μεγαλύτερα συμβόλαια. Ολοι έχουν μεγάλους στόχους, αλλά θα δούμε στην πράξη. Εμείς θέλουμε το ταχύτερο δυνατό να ολοκληρώσουμε το ρόστερ. Τους στόχους της ομάδας καθορίζει η αγωνιστική παρουσία της. Αν παρουσιαστούμε όπως θέλουμε, θα έχουμε υψηλούς στόχους, ειδάλλως αλλάζουν τα δεδομένα. Το καλοκαίρι ακούγονται μεγάλα λόγια, αλλά θα τα δούμε όλα στο γήπεδο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: