Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

One man show! ΝΤΟΥΝΤΟΥ.......

επιμέλεια-TENORIO !


Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον αρχηγό Ντουντού που σημείωσε χατ-τρικ, ο Ολυμπιακός παρ' ότι βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ, νίκησε την δευτεραθλήτρια Τουρκίας, Σίβασπορ με 3-1 στην πόλη Γκρονάου της Γερμανίας. Αυτή ήταν η τρίτη νίκη σε ισάριθμα φιλικά παιχνίδια επί ολλανδικού εδάφους, με τους ερυθρολεύκους να παρουσιάζουν δύο τελείως διαφορετικά πρόσωπα στον αγωνιστικό χώρο.

Κακός στο α' ημίχρονο, αισθητά βελτιωμένος στην επανάληψη, με τους Γιώργο Νικλητσιώτη και Αρη Σοϊλέδη να έχουν πολύ καλή απόδοση και να κερδίζουν τις εντυπώσεις. Οπως κι ο Πάρντο που κράτησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα.

Χαρακτηριστικό είναι πως το καλό 45λεπτο των ερυθρολεύκων ήταν αυτό που αγωνίστηκαν οι θεωρητικά αναπληρωματικοί, τηρώντας κατά γράμμα τις εντολές του προπονητή τους που ζητάει συνεχή πίεση. Αντίθετα. οι "βασικοί" δεν κατάφεραν να πιάσουν ικανοποιητικό επίπεδο απόδοσης.

Αναφορικά με τον Ολοφ Μέλμπεργκ, ο σουηδός έδειξε ότι χρειάζεται κι άλλα παιχνίδια στα πόδια του για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο (το έχει δηλώσει κι ίδιος). Είχε κάποια προβλήματα αρχικά (έχασε κάποιες φορές τον αντίπαλό του) αλλά όσο περνούσε η ώρα βελτίωνε την απόδοσή του.

Προβλήματα στην ανάπτυξη και την αμυντική λειτουργία παρουσίασε στο α' ημίχρονο ο Ολυμπιακός. Ιδιαίτερα στο πρώτο 20λεπτο η Σίβασπορ δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, με τον Πάρντο όμως να βρίσκεται σε πολύ καλή μέρα και να πραγματοποιεί δύο σπουδαίες αποκρούσεις. Στο ίδιο διάστημα οι τούρκοι άνοιξαν το σκορ, όταν ο Ερσέν από τα έντεκα μέτρα νίκησε στο 16' τον Πάρντο.

Η απάντηση των ερυθρολεύκων ήταν άμεση με τον Ντουντού, έπειτα από φάουλ του Ζαϊρί, να προλαβαίνει την έξοδο του Πέτκοβιτς και να ισοφαρίζει στο 21'. Μετά το τέρμα αυτό, οι παίκτες του Κετσπάγια ισορρόπησαν, χωρίς όμως να πιάσουν ικανοποιητικά επίπεδα απόδοσης. Το θετικό ήταν ότι απέκτησε την κατοχή της μπαλας και κράτησε τους αντιπάλους μακριά από την περιοχή του.

Παρά τις πολλές αλλαγές που πραγματοποίησε ο Κετσπάγια στις αρχές της επανάληψης, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε αισθητά βελτιωμένος στο β' 45λεπτο. Με την είσοδο του Αρη Σοϊλέδη (στην θέση του Ζαϊρί) ισορρόπησαν επιθετικά οι δύο πτέρυγες και ο νεαρός άσος άφησε για ακόμα μία φορά άριστες εντυπώσεις.

Στο 47' ο Ντιόγκο κέρδισε πέναλτι και ο Ντουντού από την άσπρη βούλα δεν δυσκολεύτηκε να δώσει το προβάδισμα, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο βραζιλιάνος, έπειτα από καλοχτυπημένη εκτέλεση φάουλ του Σοϊλέδη, τριπλασίασε τόσο τα προσωπικά του τέρματα όσο και του Ολυμπιακού.

Στο τελευταίο ημίωρο, η 11άδα άλλαξε σχεδόν ολόκληρη αλλά η ελληνική ομάδα παρέμενε κυρίαρχος του παιχνιδιού. Η πίεση που ζητάει συνέχεια ο Κετσπάγια και δεν επετεύχθη από τους "βασικούς" στο α' ημίχρονο, ήταν εμφανέστατη στην επανάληψη, με αποτέλεσμα οι τούρκοι να μην γίνουν καθόλου απειλητικοί. Αντίθετα, αν ο Μήτρογλου ήταν λίγο πιο προσεκτικός, θα μπορούσε να έχει συνεχίσει το σερί του και να προσθέσει ακόμα ένα τέρμα στο ενεργητικό του.

Ολυμπιακός: Πάρντο, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ (62' Ραούλ Μπράβο), Αβραάμ (55' Κ. Παπαδόπουλος), Λεονάρντο (Πάντος), Νικλητσιώτης (55' Οσκαρ), Ντουντού, Λεντέσμα (59' Κατσικογιάννης), Ζαϊρί (46'Σοϊλέδης), Γ. Παπαδόπουλος, Ντιόγκο (62' Μήτρογλου)

Σίβασπορ: Πέτκοβιτς, Ουγκούρ, Χαϊρετίν, Σεντάτ, Μπεμπά, Νταγκασάν, Μουσά, Ονούρ, Ερμάν, Καμανάν, Ερσέν

Δεν υπάρχουν σχόλια: