Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

ΝΟΤΙΟΣ ΑΦΡΙΚΗ: Βρέθηκε λύση, διακόπτεται η απεργία



Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Κανονικά θα συνεχιστούν από την Πέμπτη οι εργασίες στη Νότια Αφρική, αναφορικά με την κατασκευή και την ολοκλήρωση των σταδίων που θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010. Οι εργαζόμενοι στις κατασκευές συμφώνησαν να τερματίσουν την απεργιακή κινητοποίηση, η οποία διαρκούσε επί μια εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε και επίσημα το συνδικάτο που διεξάγει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Το εθνικό συνδικάτο των εργαζομένων στα ορυχεία, στο οποίο υπάγονται οι εργαζόμενοι στις κατασκευές, ανέφερε ότι οι λεπτομέρειες για τη συλλογική σύμβαση εργασίας που συμφωνήθηκε θα αποκαλυφθούν το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν θα συνυπογραφεί. "Καταλήξαμε σε συμφωνία. Η απεργία θα σταματήσει αμέσως μετά την υπογραφή και οι εργαζόμενοι αναμένεται να επιστρέψουν στην εργασία τους την Πέμπτη", υποστήριξε σχετικά, μεταξύ άλλων, ο Ταμσάνκα Ματόσα, πρόεδρος του συνδικάτου.

Υπογραμμίζεται, ότι οι εργασίες για τα γήπεδα ποδοσφαίρου και το σύστημα μαζικής μεταφοράς υψηλής ταχύτητας Gautrain, το οποίο θα εξυπηρετεί το Γιοχάνεσμπουργκ, παρέλυσαν εντελώς επί μία εβδομάδα. Μάλιστα, η απεργία προκάλεσε "ανησυχίες" σε επενδυτές, αναφορικά με το εάν η Νότια Αφρική είναι "έτοιμη" για την διοργάνωση, ενώ έπληξε και τις μετοχές κατασκευαστικών εταιριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: