Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

«Καμπανάκι»!

kampanaki.jpgΈνας Παναθηναϊκός άκεφος, άνευρος και χωρίς δυνάμεις παρουσιάστηκε στο αποψινό φιλικό με την σαφώς πιο έτοιμη Βασιλεία και ηττήθηκε φυσιολογικά με 2-0! Προβλημάτισε, όπως και στο παιχνίδι με την Γιουνγκ, η εικόνα της άμυνας, τραγικό λάθος του Καντέ στο 1-0. Αποβλήθηκε ο Καραγκούνης στο 79' και κινδυνεύει να χάσει το πρώτο επίσημο παιχνίδι! Ντεμπούτο για Κατσουράνη.

Τερζανίδης: «Η τρίτη χρονιά η πιο ουσιαστική για τον ΠΑΟΚ»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Χρήστος Τερζανίδης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» λέγοντας αρχικά ότι: «Η ανταπόκριση του κόσμου είναι συγκινητική, πιστεύω ότι θα πουληθούν τα διαρκείας. Ήρθαν αρκετοί παίκτες και περιμένουμε να τους δούμε. Η πίεση του κόσμου θα βοηθήσει την ομάδα να πάει καλύτερα. Είναι η τρίτη χρονιά, πιστεύω ότι έγιναν πιο σωστές κινήσεις. Η συνεργασία διοίκησης και προπονητή είναι εξαιρετική. Υπάρχει ένας βασικός κορμός στην ομάδα, πιο εύκολα… μπολιάζεται ένας καινούργιος παίκτης μέσα στο σύνολο. Αυτή η χρονιά πιστεύω θα είναι η πλέον ουσιαστική για την ομάδα του ΠΑΟΚ».
Αναφερόμενος για τον Γιώργο Παντελάκη είπε: «Ο Παντελάκης ήταν ένας μεγάλος παράγοντας, ήταν ένας σκληρός άνδρας που εκμεταλλεύονταν όπως και οι υπόλοιποι στις άλλες ομάδες, τον νόμο που δεν σου έδινε το δικαίωμα να φύγεις. Έτσι δημιουργήσαμε εκείνη την μεγάλη ομάδα, αγαπούσαμε την ομάδα. Όταν άρχισαν τα συμβόλαια δεν θα μπορούσαμε να είχαμε μεγάλες ομάδες στην Θεσσαλονίκη και ο Παντελάκης κράτησε εκείνη την ομάδα. Θυμούνται όλοι τι έγινε με τον Κούδα».

Στο... βάθος Ρεγκέιρο

vieirinia_goal_panthr.jpgΟι μεταγραφικές εξελίξεις στον ΠΑΟΚ παραμένουν στάσιμες και κυρίως στις περιπτώσεις των Βιεϊρίνια και Βιτόλο. Ο δικέφαλος του Βορρά όμως δεν θα περιμένει και πολύ τις διαθέσεις των Πορτογάλων σε πρώτο χρόνο. Φήμες θέλουν τον ΠΑΟΚ ν' ενδιαφέρεται για τον Ρεγκέϊρο.


Στην Πορτογαλία για το θέμα Βιεϊρίνια πιστεύουν πως το θέμα δεν θα τελειώσει σύντομα. Η πρόταση της Πόρτο είναι ναι μεν να πάει ο παίκτης στον ΠΑΟΚ ωστόσο να υπογράψει ταυτόχρονα την επέκταση του συμβολαίου του. Οι «Δράκοι» ούτε την Δευτέρα, ούτε την Τρίτη αναμένεται να ασχοληθούν με τον Βιερίνια. Ίσως αυτό γίνει στο τέλος της εβδομάδας.

Ο χαμένος της υπόθεσης είναι ο ΠΑΟΚ και κανένας άλλος που δεν μπορεί να τρέξει το θέμα της μετακίνησης του Βιεϊρίνια. Η στασιμότητα αυτή, αναγκάζει τους ανθρώπους της διοίκησης να κοιτούν και αλλού, καθώς ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να μείνει αδρανής σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά με τον νεαρό Πορτογάλο.

Σε μια τέτοια περίπτωση ο Λεονάρντο του Λεβαδειακού είναι στην κορυφή της λίστας που έχουν οι επιτελείς του ΠΑΟΚ. Μια άλλη περίπτωση και μάλιστα πολύ φρέσκια είναι αυτή του Ρεγκέιρο που έμεινε ελεύθερος από τον Άρη. Ο Ουρουγουανός μάλιστα έχει ρίξει κατά πολύ το κασέ (στους «κίτρινους» είχε ετήσιες απολαβές που ξεπερνούσαν τις 600.000 ευρώ).

Εξελίξεις θα δρομολογηθούν και στο θέμα του Βιτόλο. Η πλευρά του παίκτης υποστηρίζει πως μέχρι την Τετάρτη θα έχει ξεκαθαρίσει και αυτό το θέμα, που χειρίζεται αποκλειστικά ο Ισπανός ποδοσφαιριστής.

Στην Ολλανδία ο ΠΑΟΚ θα συναντήσει τον Μίρκο Σαβίνι. Ο Ιταλός αμυντικός λόγο ενός προσωπικού προβλήματος δεν μπόρεσε να έρθει στη Θεσσαλονίκη. Έτσι λοιπόν αποφασίστηκε να μεταβεί απευθείας στον Άρνεμ.

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΠΑΝΩ ΑΠΟ 6 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ-ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ.


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού άρχισε η πρώτη προπόνηση για την χρονιά 2009-2010.Πάνω από 6.000 κόσμος στο Καυταντζόγλειο υποδέχθηκε νέους και παλιούς παίκτες του Γηραιού.
Ο Αντώνης Ρέμος κάνει δηλώσεις μέσα στον διάδρομο των αποδυτηρίων και εκτός των άλλων, ανακοινώνει πράγματα που θα γίνουν στο Καυτανζόγλειο μετά από συζήτηση που είχε με τον Υφυπουργό, Γιάννη Ιωαννίδη. "Είναι μια καινούρια αρχή για την ομάδα του Ηρακλή. Μέσα από πολλές δυσκολίες, μέσα από πολλές αντιξοότητες θέλουμε να πιστεύουμε ότι ήρθε η επόμενη μέρα. Μετά από υπομονή από τον κόσμο και σκληρή δουλειά από εμάς, ήρθε η επόμενη μέρα να κοιτάξουμε κατάματα από οποιονδήποτε αντίπαλο. Θέλω να ευχαριστήσω τον τεράστιο λαό που ήραν σήμερα εδώ. Είχε πολλά χρόνια να γίνει τέτοια γιορτή. Κι αυτό είναι ένα μήνυμα και στους αντιπάλους μας και στην Πολιτεία ότι ο Ηρακλής είναι εδώ. Θέλω επίσης να σταθώ στο γεγονός ότι το μεγάλο μας πρόβλημα για τη σεζόν είναι το Καυτανζόγλειο και η ελλιπέστατη προστασία που προσφέρει στους αγώνες. Οποιαδήποτε ομάδα αν έπαιζε εδώ θα πλήρωνε τουλάχιστον τα ίδια πρόστιμα με μας. Δεν μπορεί άλλο σε αυτή την παιδική χαρά στο Καυτανζόγλειο να γίνεται ποδοσφαιρικός αγώνας. Είχα συζητήσεις με τον κ.Ιωαννίδη και έχουμε και ένα ραντεβού την Πέμπτη (9/7), δεν θέλουμε άλλη βοήθεια. Θέλουμε τα αυτονόητα. Ο κόσμος να έρχεται και να νιώθει προστατευμένος από την αλόγιστη ίσως χρήση βίας από την αστυνομία. Δεν θέλω άλλο πια, δεν αντέχω να ξαναδούμε τέτοιες εικόνες από το Καυτανζόγλειο. Από τον Υπουργό υπάρχει ρητή δέσμευση ότι στο ματς με τη Λάρισα -δυστυχώς δεν προλαβαίνουμε το παιχνίδι με τον Αρη- θα είναι όλα τοποθετημένα και το γήπεδο θα είναι έτοιμο. Θέλω και πάλι να ευχαριστήσω τον κόσμο που παρά τη βροχή ήρθε εδώ. Είδα μάτια ποδοσφαιριστών να γυαλίζουν από πάθος και χέρια να ανατριχιάζουν από τις εκδηλώσεις του κόσμου. Δεν θέλω το αποτέλεσμα να μας κάνει και πάλι να πληγωνόμαστε μεταξύ μας. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στους παίκτες και στο νέο τεχνικό τημ. Εύχομαι το Καυτανζόγλειο φέτος να γίνει ποδοσφαιρικό γήπεδο και να μην περάσει καμία ομάδα από εδώ πέρα».

Ο Νικολάε Ντίκα είπε τα καλύτερα για την ατμόσφαιρα
. "Ηταν πολύ ωραία η αίσθηση αυτή που ένιωσα στο Στάδιο. Οι φίλαθλοι με πάθος μας έδειξαν τον δρόμο και ελπίζουμε να κάνουμε μια καλή σεζόν. Ελπίζουμε να έχουμε μια καλή χρόνια και να πετύχουμε τους στόχους που θα βάλουμε. Πήραμε μια γεύση από τον κόσμο. Εμένα με εντυπωσίασαν. Όπως σε όλες τις μεγάλες ομάδες, έτσι και εδώ ο κόσμος είναι δίπλα και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον ικανοποιήσουμε".

Ο Νούνο Πιλότο είπε ότι... "όλα ήταν υπέροχα. Η ατμόσφαιρα, ο κόσμος. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Μέχρι τώρα, όλα καλά". Νέο πρόσωπο ο Πορτογάλος, νέο πρόσωπο και ο Σαρμπέλ Τουμά που μίλησε για την επικοινωνία που είχε με τον πρώην παίκτη του Ηρακλή, τον Κένεντι Μπακιρτζίογλου. "Ο Κένεντι με είχε ενημερώσει σχετικά. Θα μιλήσουμε πάλι και θα του πω για αυτό που αισθάνθηκα σήμερα και που είδα. Ολα είναι θετικά. Για μένα θέλω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για τον εαυτό μου και την ομάδα. Είναι ένα στοίχημα για μένα και την οικογένειά μου. Είχα έρθει και δύο φορές νωρίτερα πριν στην πόλη. Για τη χώρα και τη Θεσσαλονίκη γνωρίζω ότι είναι όμορφα. Βλέπω το ποδόσφαιρο στην τηλεόραση. Ο καλύτερός μου φίλος ο Μαϊστόροβιτς παίζει στην ΑΕΚ".

Ο Γιώργος Κατσικάς που επέστρεψε από τον δανεισμό του στον Ολυμπιακό Βόλου, είπε ότι... "πρέπει να ικανοποιήσουμε τον κόσμο. Εχουμε έναν προπονητή που είναι γνωστός σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέσα από την εμπειρία του που θα δώσει σε μας τους παίκτες θέλουμε να νιώσουμε πιο έτοιμοι. Ο δανεισμός μου με βοήθησε πολύ. Δεν το πίστευα και εγώ ότι θα έχω τόσο βελτίωση και έτσι ήρθα και εγώ πιο έτοιμος και πιο έμπειρος".

Τάσος Κατσαμπής:"Θέλω να ευχηθώ υγεία σε όλους. Θα είναι ένα δύσκολο Πρωτάθλημα. Τόσα χρόνια που είμαι εδώ στον Ηρακλή πρώτη φορά είχε τέτοια ατμόσφαιρα. Τους ευχαριστώ ως Τάσος εκ μέρους και των παικτών. Θέλουμε να τους δώσουμε μία σεζόν που δεν έχει καμία σχέση με ό,τι έγινε. Ηρθανε παίκτες που έχουν δώσει το στίγμα τους στην Ευρώπη. Ο καθρέφτης είναι το γήπεδο. Το θέμα είναι το πόσο γρήγορα θα μονταριστεί η ομάδα. Θέλουμε να περάσουμε και στα άλλα παιδιά που ήρθαν τώρα το πόσο σημαντικό είναι να κάνουμε μια καλή σεζόν", υποστήριξε ο Τάσος Κατσαμπής, ο οποίος γνώρισε -όπως και οι συμπαικτες του- την αποθέωση από χιλιάδες φίλους της ομάδας.

Βικτοράς Γιάκομπ:"Ηταν πολύ ενδιαφέρον που τόσος κόσμος ήρθε στο Στάδιο. Εντυπωσιάστηκα. Στόχος μου είναι να νικάμε. Και μετά, ως επιθετικός, να βάλω όσα περισσότερα γκολ μπορώ. Δεν είναι σημαντικό το πόσα γκολ θα βάλω. Το σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα. Σήμερα ήταν μια απλά προπόνηση, δεν έχει σημασία τα γκολ".

Μάουρο Μιλάνο: "αισθάνθηκα πολύ ωραία με την ομάδα. Ηταν η πρώτη προπόνηση που κάναμε όλοι μαζί. Είμαι σίγουρος ότι στην προετοιμασία που θα κάνουμε θα γνωρίσουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον. Ο στόχος ο δικός μου όπως και της υπόλοιπης ομάδας είναι να κάνουμε ένα καλό Πρωτάθλημα". "Μας βοηθάει πολύ να βλέπουμε αυτόν τον κόσμο δίπλα μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Ηρακλή που μου δίνει την ευκαιρία να ξαναπαίξω στο ελληνικό πρωτάθλημα και θα προσπαθήσω να κάνω την καλύτερη δυνατή χρονιά και να ικανοποιήσουμε και τον κόσμο».

Νούνο Πίλότο:Ολα ήταν υπέροχα. Η ατμόσφαιρα, ο κόσμος. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Μέχρι τώρα, όλα καλά.

Γιώργος Κατσικάς:ότι... "πρέπει να ικανοποιήσουμε τον κόσμο. Εχουμε έναν προπονητή που είναι γνωστός σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέσα από την εμπειρία του που θα δώσει σε μας τους παίκτες θέλουμε να νιώσουμε πιο έτοιμοι. Ο δανεισμός μου με βοήθησε πολύ. Δεν το πίστευα και εγώ ότι θα έχω τόσο βελτίωση και έτσι ήρθα και εγώ πιο έτοιμος και πιο έμπειρος.

Τούμα: "Ο Κένεντι με είχε ενημερώσει σχετικά. Θα μιλήσουμε πάλι και θα του πω για αυτό που αισθάνθηκα σήμερα και που είδα. Ολα είναι θετικά. Για μένα θέλω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για τον εαυτό μου και την ομάδα. Είναι ένα στοίχημα για μένα και την οικογένειά μου. Είχα έρθει και δύο φορές νωρίτερα πριν στην πόλη. Για τη χώρα και τη Θεσσαλονίκη γνωρίζω ότι είναι όμορφα. Βλέπω το ποδόσφαιρο στην τηλεόραση. Ο καλύτερός μου φίλος ο Μαϊστόροβιτς παίζει στην ΑΕΚ".

Ολεγκ Προτάσοφ: "Ολοι θέλουμε η ομάδα να πάει καλά. Για αυτό και εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Πρώτα από όλα να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Οι μεταγραφές δεν τελειώσανε. Είμαι ευχαριστημένος από τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα. Γίναμε πιο δυνατοί σε όλες τις γραμμές. Θέλουμε άλλους δύο παίκτες και να πάρουμε ακόμη έναν ακόμη κεντρικό αμυντικό», είπε ο Ουκρανός τεχνικός, εννοώντας την απόκτηση βεβαίως του Ματίας Λέκι.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ:Μετά την απόκτηση των Μπούτσι και Κέκελη ο Ηρακλής ανακοίνωσε κα την απόκτηση του Μπογδάνου.Σύντομα αναμένονται σπουδαία νέα για το μπάσκετ με την τελευταία φημολογία να έρχεται ο,τι επιχηρματίας ενδιαφέρεται να έχει κάνει κρούση να πάρει τον Ηρακλή.Σύντομα δεν απκλείεται να υπάρχουν ευχάριστες εξελίξεις.

Ερχεται με όλα της τ' αστέρια η Μπόκα



Με όλα της τα αστέρια θα παραταχθεί η Boca Juniors στο μεγάλο διεθνές φιλικό παιχνίδι κόντρα στον Άρη στις 21:00 το βράδυ της 5ης Αυγούστου.

Οι Αργεντίνοι που θα φτάσουν στη Θεσσαλονίκη στις 3 Αυγούστου απέστειλαν τη σχετική λίστα με τους ιθύνοντες της διοίκησης, του τεχνικού τιμ και φυσικά τους ποδοσφαιριστές, με τον πρόεδρο της Boca, Jorge Ameal να ηγείται της αποστολής (συνολικά 40 ατόμων), δείγμα των σχέσεων που διέπουν τους δύο συλλόγους.

Αναλυτικά:

Διοίκηση-διοικητικό προσωπικό:
1. AMEAL, JORGE
2. ZEMBORAIN, ROMULO
3. LONDON, MARCELO
4. MECHETTI, CARLOS
5. BIANCHI CARLOS
6. CLEMENTE, JORGE
7. TORRES, MARIO
8. FIORI, FABIAN

Τεχνικό τιμ:
9. BASILE, ALFIO DT
10. RIBOLZI, JORGE AC
11. DIAZ, RUBEN AC
12. DIBOS, CARLOS PF
13. ORTEGA GALLO, PABLO DR.
14. BETCHAKIAN, LEONARDO KGO.
15. ARAGUAS, RUBEN KGO.
16. OLMI, HECTOR UT.
17. OBERHOLZER, CARLOS UT.
18. CAPPELLA, CARLOS HUGO MASAJ.

Ποδοσφαιριστές:
19. VIATRI, LUCAS
20. FORLIN, JUAN
21. GAITAN, OSVALDO NICOLAS
22. MOUCHE, PABLO
23. AYALA, JOSUÉ
24. ABBONDANZIERI, ROBERTO CARLOS
25. IBARRA, HUGO BENJAMÍN
26. BATTAGLIA, SEBASTIÁN ALEJANDRO
27. PALERMO, MARTÍN
28. PALACIO RODRIGO SEBASTIAN
29. BENAVIDEZ, EXEQUIEL
30. SAURO, GASTON
31. ERBES, CRISTIAN
32. RIQUELME, JUAN ROMAN
33. MOREL, CLAUDIO
34. KRUPOVIESA, JUAN
35. NOIR, RICARDO
36. PHILIPPE, JONATAN
37. RONCAGLIA, FACUNDO
38. CACERES, JULIO
39. DIAZ, LEANDRO
40. CHAVEZ, CRISTIAN

Ρεάλ Μαδρίτης: 80.000 στην παρουσίαση του Ρονάλντο!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η ιστορικότερη παρουσίαση ποδοσφαιριστή είναι γεγονός. Η Ρεάλ Μαδρίτης αποκάλυψε μπροστά σε 80.000 και πλέον οπαδούς της τον Κριστιάνο Ρονάλντο μέσα στο κατάμεστο "Μπερναμπέου". Το ρεκόρ της ακαριβότερης μεταγραφής ήρθε να διαδεχθεί αυτό της προσέλκυσης των περισσότέρων φιλάθλων σε παρουσίαση που κρατούσε μέχρι σήμερα ο Μαραντόνα με την Νάπολι.
Όσα έγιναν την Τρίτη (6/7) στην Μαδρίτη δεν έχουν προηγούμενο με τους φίλους της Ρεάλ να είναι κάτι παραπάνω από εκστασιασμένοι για το νέο τους αστέρι. Ο "CR9" κράτησε τη λευκή φανέλα και το τελευταίο επεισόδιο της μεγαλύτερης μεταγραφής του καλοκαιριού (και όχι μόνο) ξεκίνησε να γράφεται.

Το χορτάρι απουσίαζε από τον αγωνιστικό χώρο και την θέση του είχε πάρει μία τεράστια πράσινη εξέδρα για να μπορέσουν να δουν όλοι τον Ρονάλντο με το στέμμα στο στήθος.

Ο ίδιος δήλωσε πως "είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα" και στη συνέχεια πήρε τη φανέλα με το Νο9 από τον πρόεδρο της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ.

Ο Ρονάλντο έφτασε στο γήπεδο λίγο μετά τις 21:00, την ώρα που στις εξέδρες του "Μπερναμπέου" ήταν 70.000 φίλοι της Ρεάλ Μαδρίτης. Στις εξέδρες επικρατούσε πραγματικός πανικός με τους Μαδριλένους να πανηγρίζουν σα να πήραν το πρωτάθλημα, καθώς όλη η οργάνωση θύμιζε φιέστα τίτλου. Μία φιέστα που δεν έκανε φέτος η Ρεάλ και ευελπιστεί να την κάνει τη νέα χρονιά με τη βοήθεια του Ρονάλντο.

Η άφιξη και οι ιατρικές εξετάσεις

Ο Ρονάλντο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης και πήγε απ ευθείας στο νοσοκομείο "Sanitas La Moraleja" για να περάσει από τις καθιερωμένες μεν, εξονυχιστικές δε ιατρικές εξετάσεις. Ο Ρονάλντο είναι σε τέλεια κατάσταση και πολύ πρόθυμος να ξεκινήσει τη νέα του σεζόν όσο το δυνατόν συντομότερο", είπε ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλος Ντίεζ.

Λίβερπουλ: Mέχρι το 2013 ο Μπεναγιούν

Eπιμέλεια: Δ.Μ.


Σε πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του Γιόσι Μπεναγιούν, το οποίο έληγε το καλοκαίρι του 2011, προχώρησε η Λίβερπουλ.

Ο Ισραηλινός μέσος, από τα αγαπημένα παιδιά του Ράφα Μπενίτεθ, δεσμεύτηκε με τους "κόκκινους" για άλλα δύο χρόνια (καλοκαίρι του 2013) και δήλωσε χαρούμενος που επιτεύχθηκε συμφωνία, μια και "θα αφοσιωθώ στη σκληρή δουλειά που πρέπει να γίνει για να παίξω καλύτερα και να κερδίσουμε κάποιο τρόπαιο".

Ο προπονητής της Λίβερπουλ εξήγησε πως "ήταν στα σχέδιά μας να ανανεώσουμε τα συμβόλαια κάποιων παικτών και ο Γιόσι ήταν μεταξύ αυτών. Ήταν χρήσιμος για μας τα τελευταία χρόνια, σκοράροντας κρίσιμα γκολ και δίνοντας ασίστ. Θέλαμε να τον κρατήσουμε και είμαι πολύ χαρούμενος με την επέκταση".

Επιστροφή Λουτσιάνο στην Ξάνθη

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Οι δρόμοι της Ξάνθης και Λουτσιάνο ντε Σόουζα συναντήθηκαν εκ νέου. Για τρίτη φορά στην καριέρα του, ο Βραζιλιάνος βιρτούοζος μεσοεπιθετικός θα θητεύσει στην ομάδα της Θράκης, την οποία ο ίδιος στις δηλώσεις του μετά τις υπογραφές χαρακτήρισε "ομάδα της καρδιάς μου".

Στα 37 του χρόνια (γεννηθείς στις 21 Αυγούστου 1972), ο Λουτσιάνο έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΣ Γιάννινα και παρά τη δελεαστική πρόταση που είχε από τα Τρίκαλα, ομάδα της Γ' Εθνικής, προτίμησε να επιστρέψει και πάλι στην Ξάνθη. Η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ δεν έκανε λόγο για τη χρονική διάρκεια της συμφωνίας, ωστόσο ο Λουτσιάνο διευκρίνησε πως "θα κλείσω εδώ την καριέρα μου, σε 1 ή 2 ή 3 χρόνια".

Και συμπλήρωσε: "Η ομάδα αυτή με ανέδειξε, της προσέφερα και μου προσέφερε. Είμαι ευτυχισμένος και ευχαριστώ τον Κο Πανόπουλο που μου δίνει την ευκαιρία να κλείσω την καριέρα μου στην SKODA ΞΑΝΘΗ. Ανυπομονώ να βρεθώ με όλους αυτούς που με αγαπούν, τους φιλάθλους και τους συμπαίκτες μου".

Εκτός από τελευταίος η Ξάνθη ήταν και ο πρώτος σταθμός στην εν Ελλάδι καριέρα του Λουτσιάνο. Ο Βραζιλιάνος αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 1995 και έμεινε στους "ακρίτες" για τρία χρόνια μετρώντας 64 συμμετοχές και 19 γκολ στην Α' Εθνική. Ακολούθως πέρασε από τον Ολυμπιακό (1998-2001) και τον ΠΑΟΚ (2001-02), ενώ επέστρεψε στην Ξάνθη το 2004, παίζοντας ως το πρώτο εξάμηνο της περιόδου 2005-06 (34 συμμετοχές / 21 γκολ). Τον Ιανουάριο του 2005 παραχωρήθηκε στον Πανιώνιο, τις δύο επόμενες σεζόν αγωνίστηκε στον Ατρόμητο, βιώνοντας το αίσθημα του υποβιβασμού και πέρσι ηγήθηκε της επιτυχημένης προσπάθειας του ΠΑΣ για άνοδο στη Σούπερ Λιγκ, όντας βασικό στέλεχος της ομάδας του Γκιγκέρμο Όγιος.

Στην Εσπανιόλ ο Πιλούντ

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο αμυντικός της Τίρο Φέντεραλ, Ιβάν Πίλουντ, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Εσπανιόλ χωρίς να γίνουν γνωστά τα οικονομικά ανταλλάγματα της μεταγραφής του από τον σύλλογο της Αργεντινής.

Ο 23χρονος παίκτης παραχωρήθηκε με τη μορφή του δανεισμού για έναν χρόνο, με την ομάδα της Βαρκελώνης να έχει το δικαίωμα της αγοράς του μετά το καλοκαίρι του 2010.

Ο Πίλουντ αγωνίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας με συχνές προωθήσεις και την προηγούμενη περίοδο έκανε πολύ καλές εμφανίσεις με την ομάδα του Ροσάριο, Νιουελς Ολντ Μπόις.

Αποτελεί το τρίτο απόκτημα της Εσπανιόλ στην τρέχουσα περίοδο, μετά τον επιθετικό Μπεν Σαχάρ από την Τσέλσι και τον επιτελικό μέσο Νακαμούρα από τη Σέλτικ.

Στη Φιορεντίνα ο Μαρκιόνι


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Παίκτης της Φιορεντίνα είναι από σήμερα ο Μάρκο Μαρκιόνι, όπως ανακοίνωσε η επίσημη ιστοσελίδα των «βιόλα». Η μετακίνηση του Ιταλού μέσου από την Γιουβέντους στην Φλωρεντία θα κοστίσει 2 εκατ. ευρώ.

Ο 28χρονος, υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών, ενώ το τυπικό σκέλος της μεταγραφής δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Πάντως με την ολοκλήρωση της μεταγραφής, ο Μαρκιόνι θα συνεργαστεί εκ νέου με τον Τσέζαρε Πραντέλι, τον οποίο είχε προπονητή στην Πάρμα από το 2002 ως το 2004.

Η "πρώτη" στον Ηρακλή με χιλιάδες κόσμο


Οι φίλαθλοι του Ηρακλή Περίπου πέντε χιλιάδες οπαδοί του Ηρακλή αψήφησαν την καταρρακτώδη βροχή που έπεφτε την ώρα της πρώτης προπόνησης και αποθέωσαν παλιούς και νέους ποδοσφαιριστές. Οι "κυανόλευκοι", υπό τις οδηγίες του Όλεγκ Προτάσοφ έπιασαν δουλειά και αφού προηγήθηκε αγιασμός για τη νέα περίοδο, ο Αντώνης Ρέμος μοίρασε ευχές για το καλύτερο δυνατό στην επόμενη περίοδο.

Γκουεντέ και με την... βούλα στην Σκόντα Ξάνθη


Ο Καρίμ Γκουέντε Παίκτης της Σκόντα Ξάνθης και με την... βούλα είναι από την Δευτέρα το μεσημέρι ο Καρίμ Γκουεντέ. Η διοίκηση της ομάδας είχε ανακοινώσει... ανεπίσημα την απόκτησή του τις προηγούμενες ημέρες όταν τόνιζε ότι ψάχνει σπίτι στην πόλη, όμως πλέον ανακοινώθηκε και η απόκτησή του.

Οπως συνιθίζεται η ανακοίνωση ήταν ιδιαίτερα λιτή, αθώς αναφέρει: "Η ΠΑΕ Σκόντα Ξάνθη ΑΟ ανακοινώνει και τυπικά ότι υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ποδοσφαιριστή Καρίμ Γκουεντέ".

Ο Γκουεντέ έχει γεννηθεί στις 7 Ιανουαρίου 1985 στην Γερμανία όμως η καταγωγή του είναι από το Τόνγκο. Εχει αγωνιστεί στην Κονκόρντια Αμβούργου, στο Αμβούργο και την Αρτμέντια Μπρατισλάβας.

Στο μεταξύ, έχουν οριστικοποιηθεί αρκετά φιλικά παιχνίδια. Το πρώτο της χρονιάς είναι αυτά που θα γίνει στο αθλητικό κέντρο στις 11 Ιουλίου και θα είναι με αντίπαλο την ομάδα Νέων του Θόδωρου Σαββίδη. Το Σάββατο 18 Ιουλίου η Σκόντα Ξάνθη θα αντιμετωπίσει την Δόξα Δράμας.

Στην Γερμανία το συγκρότημα του Βόλφανγκ Βολφ, θα αντιμετωπίσει σε φιλικά παιχνίδια την Νυρεμβέργη, την Μόναχο1860 και την Αλεν. Υπάρχουν επαφές ώστε να διεξαχθούν και άλλα παιχνίδια στο διάστημα παραμονής στην Γερμανία. Τέλος, στις 12 Αυγούστου στην γειτονική Δράμα θα λάβει χώρα η άτυπη ρεβάνς ανάμεσα στην Δόξα Δράμας και την Σκόντα Ξάνθη.

Έχει ... λόγο για Λεονάρντο

leonarntooooooooo.jpgΌσο συνεχίζεται η εμπλοκή με τον Βιεϊρίνια τόσο βγαίνει στην «επιφάνεια» το όνομα του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού του Λεβαδειακού Λεονάρντο για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Τα χρήματα για την απόκτηση του Λατινοαμερικανού δεν υπάρχουν στον «δικέφαλο του Βορρά» ωστόσο υπάρχει ο ...λόγος του Γιάννη Κομπότη.


Συνεχίζεται το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον Λεονάρντο σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΞΕΔΡΑ καθώς ο Βιεϊρίνια ακόμα δεν έχει καταφέρει να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο λόγω προβλημάτων που έχουν προκύψει με την Πόρτο. Οι άνθρωποι της ομάδας της Θεσσαλονίκης δεν έχουν το ποσό που απαιτείται για την απόκτηση του Λεονάρντο ωστόσο έχουν τον «λόγο» του Γιάννη Κομπότη.

Ο ισχυρός άντρας της ομάδας της Λιβαδειάς φαίνεται προτιμά να παραχωρήσει τον παίκτη στον «δικέφαλο του Βορρά» ενώ δεν υποκύπτει στις πιέσεις της ΑΕΚ. Σε περίπτωση που «ναυαγήσει» οριστικά η περίπτωση του Βιεϊρίνια τότε οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ ενδέχεται να κινηθούν με όλα τα μέσα για την απόκτηση του Λεονάρντο.

Πήρε Ρόβα, τέλος ο Ρεγκέιρο

rovas.jpgΟ Βασίλης Ρόβας μετά από τρία χρόνια παραμονής του στην ομάδα του Ατρομήτου μετακομίζει Βόρεια και πιο συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Άρη. Ο Καρδιτσιώτης μέσος με το που έμεινε ελεύθερος από την ομάδα του Περιστερίου υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Τέλος ο Ρεγκέιρο.

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Έλληνα μέσου Βασίλη Ρόβα για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο ποδοσφαριστής γεννήθηκε στην Καρδίτσα στις 6 Ιανουαρίου του 1984 και ξεκίνησε την καριέρα του από τον Πανναξιακό, πριν πάει το 2004 στην Προοδευτική. Την πρώτη χρονιά αγωνίστηκε σε 17 παιχνίδια και την επόμενη σε 24. Το 2006 πήρε μεταγραφή στον Ατρόμητο. Την σεζόν 2006-07 αγωνίστηκε σε 15 παιχνίδια και πέτυχε ένα γκολ. Την σεζόν 2007-08 σε 18 αγώνες πέτυχε ένα γκολ, ενώ την χρονιά που πέρασε είχε 22 συμμετοχές. Στην ομάδα του Περιστερίου έπαιξε συνολικά σε 55 αγώνες στα τρία χρόνια που φόρεσε τη φανέλα της. Ο ποδοσφαιριστής θα ενσωματωθεί σήμερα το βράδυ με την αποστολή του ΑΡΗ στο Καρπενήσι.


Ρόβας: «Θέλω ένα τίτλο με τον ΑΡΗ»

Ο Βασίλης Ρόβας στις πρώτες του δηλώσεις μετά από την υπογραφή του συμβολαίου του για τα επόμενα τρία χρόνια μίλησε στο arisfc.gr: «Είμαι πολύ ευτυχισμένος που υπέγραψα σε μία μεγάλη ομάδα όπως ο ΑΡΗΣ. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο κ. Αθανασιάδη και τον κ. Κόντη για την ολοκλήρωση της μεταγραφής. Από την πρώτη στιγμή που υπέγραψα σκέφτομαι το πώς θα κατακτήσω ένα τίτλο με τον ΑΡΗ. Είμαι όμως και λυπημένος γιατί δεν κατάφερα να ζήσω τις στιγμές που έζησαν όλοι οι νέοι μου συμπαίκτες στην πρώτη προπόνηση της ομάδας. Ήταν πραγματικά φοβερό, αλλά πιστεύω ότι θα ζήσω κάτι ανάλογο στα επίσημα παιχνίδια».

Τέλος ο Ρεγκέιρο

Παρελθόν από την ομάδα του Άρη αποτελεί ο Μάριο Ρεγκέιρο. Ο Ουρουγουανός ποδοσφαιριστής που δεν δικαίωσε με την απόδοση του τον ντόρο που είχε γίνει πέρυσι γύρω από το όνομα του έλυσε σήμερα την συνεργασία του με τους «κίτρινους». Πιο αναλυτικά η ΠΑΕ Άρης: «Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας κοινή συναινέσει με τον ποδοσφαιριστή Ρεγκέιρο Μάριο Ινάσιο Πίντος. H ΠΑΕ ΑΡΗΣ ευχαριστεί τον ποδοσφαιριστή για την μέχρι τώρα προσφορά του και του εύχεται καλή επιτυχία στην συνέχεια της καριέρας του». Θυμίζουμε ότι ο Ιομάρ Μαζίνιο είχε αποκλείσει τον Ρεγκέιρο από την αποστολή πυο προετοιμάζεται στο Καρπενήσι.

Αλλαγή πλεύσης για την Ιντερ


O Μουρίνιο στην προπόνηση της Ίντερ Την πρόθεση της Ιντερ να αποσύρει το ενδιαφέρον της για την απόκτηση των Πορτογάλων της Τσέλσι Ντέκο και Ρικάρντο Καρβάλιο αποκάλυψε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ομάδας Μάσιμο Μοράτι. Τους δύο παίκτες είχε ζητήσει από τον Μοράτι ο προπονητής της Ιντερ, Ζοσέ Μουρίνιο.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και είναι μεγάλοι παίκτες και οι δύο», δήλωσε ο Μοράτι στην εφημερίδα «Corriere dello Sport». «Για την ώρα όμως έχουμε παγώσει τις κινήσεις μας σε αυτό το μέτωπο, γιατί, κοιτώντας την ομάδα, βλέπουμε ότι δεν υπάρχει ανάγκη να αγοράσουμε», εξήγησε ο Ιταλός μεγαλοεπιχειρηματίας.

«Πρώτα πρέπει να κοιτάξουμε την ομάδα μας, αλλά, όπως τη βλέπω, μου φαίνεται ήδη ανταγωνιστική», κατέληξε ο Μοράτι.

"Στην ΑΕΚ ή πουθενά!"

Το ενδεχόμενο να μετακινηθεί ο Λεονάρντο από τον Λεβαδειακό στην ΑΕΚ είναι πλέον πιο πιθανό από ποτέ, έστω κι αν αργήσει... ένα χρόνο. Κι αυτό γιατί η ΑΕΚ μπορεί να μην είναι διατεθειμένη να ανεβάσει την προσφορά της, η στάση του παίκτη όμως είναι σαφώς υπέρ της. Ο Γιάννης Κομπότης πάντως εξακολουθεί να παρουσιάζεται αδιάλλακτος και ανυποχώρητος στις δικές του απαιτήσεις που φτάνουν στο 1 εκ. ευρώ, έστω κι αν ο παίκτης έχει καταστήσει σαφές ότι η επόμενη ομάδα της καριέρας του θα είναι η Ενωση.





Ο πρόεδρος του Λεβαδειακού φέρεται να έχει δηλώσει στο στενό του περιβάλλον ότι προτιμά πλέον να δώσει τον Λεονάρντο στον ΠΑΟΚ έστω κι αν χρειαστεί να ρίξει τις απαιτήσεις του και κατά 200.000 ευρώ, φτάνοντας τη μεταγραφή στο 1 εκ. Επίσημη πρόταση βέβαια δεν υπάρχει από τους θεσσαλονικείς, ωστόσο κάτι τέτοιο είναι πλέον προ των πυλών, μετά και την αρνητική τροπή που παίρνει το θέμα του Βιεϊρίνια.

Η τελευταία εξέλιξη πάντως έχει να κάνει με τον ίδιο τον Λεονάρντο, ο οποίος φέρεται να διαμήνυσε στους βοιωτούς ότι εφόσον δεν δεχτούν την πρόταση της ΑΕΚ, θα παραμείνει στην Λιβαδειά για έναν ακόμη χρόνο, μέχρι να λήξει το συμβόλαιο του. Κατόπιν τούτου, θα υπογράψει στην Ενωση το καλοκαίρι του 2010, χωρίς ο Λεβαδειακός να εισπράξει ούτε... ευρώ και φυσικά όποια ποσοστά μεταπώλησης προκύψουν.

Ο 22χρονος βραζιλιάνος μέσος, έχει τονίσει ότι δεν έχει πρόβλημα να μείνει ακόμα μία σεζόν στην Βοιωτία, αφού δεν τον έχουν πάρει και τα... χρόνια. Η εν λόγω εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στην προηγηθείσα του Γρηγόρη Μάκου, ο οποίος έναν μήνα πριν έθεσε το δικό του βέτο και δικαιώθηκε. Στην ΑΕΚ πάντως πρέπει να αισθάνονται τουλάχιστον ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι η ομάδα παραμένει πάντα θελκτική σε όποια (οικονομική) κατάσταση κι αν βρίσκεται και υπό όποιες συνθήκες.

Νέτο: «Φέτος θα είναι η χρονιά μας»

neto.jpgΟ Ντάρσι Νέτο τα τελευταία δύο χρόνια που βρίσκεται στον Άρη θεωρείται ένας από τους βασικούς συντελεστές της πορείας του Άρη σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός ήταν ο πρώτος παίκτης που κλήθηκε να μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου για τον νέο Άρη. Με όλα τα μεγάλα αστέρια θα έρθει η Μπόκα Τζούνιορς στην Θεσσαλονίκη στις 5 Αυγούστου για το φιλικό με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Χαρούμενος με την ενίσχυση του ρόστερ εμφανίστηκε ο Ντάρσι Νέτο υπογραμμίζοντας πως η ομάδα έχει δυναμώσει και η χρονιά που έρχεται θα είναι του Άρη. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός αρχικά μίλησε για το αθλητικό κέντρο στο Καρπενήσι. «Μέχρι τώρα είναι όλα πάρα πολύ καλά. Υπάρχει ένα πολύ ευχάριστο κλίμα. Συναντήσαμε ιδανικές συνθήκες με μοναδική εξαίρεση ότι κάνει λίγο ζέστη. Υπάρχουν οι ιδανικές συνθήκες για να δουλέψουμε με την αρχή να είναι το ήμισυ του παντός».

Για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας είπε: «Με φοβίζει λίγο η αρχή γιατί είναι και πιο σκληρή. Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι για σκληρή δουλειά αφού τελειώσανε οι μέρες των διακοπών και είμαστε εδώ για να προετοιμαστούμε κατάλληλα και μετά και τα φιλικά παιχνίδια που θα ακολουθήσουν στην Ιταλία ώστε να παρουσιαστούμε έτοιμοι για την νέα χρονιά».

Για το αν βλέπει διαφορές σε σχέση με τις προηγούμενες προετοιμασίες στην ομάδα είπε: «Σίγουρα μία διαφορά που υπάρχει είναι ότι πέρσι ξεκινήσαμε στην Θεσσαλονίκη και μετά κάναμε 18 μέρες προετοιμασία στην Αυστρία. Φέτος η προετοιμασία είναι διαφορετική όπου αφού δουλέψουμε εδώ στην Ελλάδα θα πάμε στην Ιταλία για τα φιλικά παιχνίδια και να δουλέψουμε στην τεχνική».

Για το που ρίχνει το βάρος ο Ιομάρ Μαζίνιο στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας τόνισε: «Πλέον έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα. Θα δουλέψουμε στην φυσική μας κατάσταση. Σήμερα το πρωί στο ζέσταμα βάλαμε όμως και κάποιες ασκήσεις ενδυνάμωσης αλλά και κάποιες ασκήσεις με την μπάλα ώστε η προπόνηση να μην είναι μονότονη. Το πρωί δίνουμε βάρος στην αντοχή και το απόγευμα και με ασκήσεις με μπάλα. Θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά αφού θα έρθει η Ιταλία όπου η δουλειά θα είναι πιο κοντά στην τακτική και τεχνική».

Για την ενίσχυση της ομάδας και την μάχη για μια θέση στην ενδεκάδα της νέας χρονιάς δήλωσε: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό για μας τους ποδοσφαιριστές να υπάρχει ανταγωνισμός. Εγώ που είμαι στην ομάδα τα δύο τελευταία χρόνια νιώθω πολύ καλά που θα έρθουν μεγάλοι ποδοσφαιριστές. Θα υπάρχει εγρήγορση από όλους και αυτό θα είναι πάρα πολύ καλό ενώ θα έχουμε χρόνο μέχρι το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς για να βρεθούμε μεταξύ μας».

Για το αν έχει γίνει κουβέντα μεταξύ των ποδοσφαιριστών για στόχους για την νέα χρονιά επισήμανε:
«Ήδη έχουμε ξεκινήσει μεταξύ μας κάποιες συζητήσεις για την νέα χρονιά αλλά και για την περσινή όπου με καλό ρόστερ χάσαμε όλους τους στόχους που είχαμε θέσει. Το ρόστερ βλέπουμε ότι το ρόστερ είναι πιο δυνατό και λέμε ότι θα είναι η χρονιά του Άρη. Θα πρέπει να δούμε κάθε στόχο διαφορετικά χωρίς πολλά λόγια για να μην χάσουμε τον αποπροσανατολισμό μας όπως έγινε πέρσι».

Με όλα τα αστέρια της η Μπόκα

Με όλα της τα αστέρια θα παραταχθεί η Μπόκα Τζούνιορς στο μεγάλο διεθνές φιλικό παιχνίδι κόντρα στον Άρη στις 21:00 το βράδυ της 5ης Αυγούστου. Οι Αργεντίνοι που θα φτάσουν στη Θεσσαλονίκη στις 3 Αυγούστου απέστειλαν τη σχετική λίστα με τους ιθύνοντες της διοίκησης, του τεχνικού τιμ και φυσικά τους ποδοσφαιριστές, με τον πρόεδρο της Μπόκα, Jorge Ameal να ηγείται της αποστολής (συνολικά 40 ατόμων), δείγμα των σχέσεων που διέπουν τους δύο συλλόγους.

Εισιτήρια και για τα μέλη της Λέσχης

Παράλληλα η ΠΑΕ ΑΡΗΣ αναφορικά με τα εισιτήρια του αγώνα σημειώνει ότι:

«Οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας VIP θα έχουν ελεύθερη είσοδο στο γήπεδο. ΟΛΑ τα υπόλοιπα εισιτήρια διαρκείας δεν ισχύουν για τα φιλικά παιχνίδια, όπως άλλωστε έχει ανακοινώσει η ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Τα εισιτήρια θα τεθούν στην κυκλοφορία την Παρασκευή 10 Ιουλίου. Μέχρι και την Τρίτη 21 Ιουλίου δικαίωμα αγοράς θα έχουν ΜΟΝΟ οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας (που θα έχουν ήδη αγοράσει μέχρι την συγκεκριμένη ημερομηνία το διαρκείας τους). Μάλιστα ο κάθε ένας από τους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας θα μπορεί να προμηθεύεται μέχρι δύο εισιτήρια για τον σπουδαίο φιλικό αγώνα. Επιπρόσθετα τονίζεται ότι από ένα εισιτήριο μπορούν να προμηθεύονται και τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ. Αν κάποιος φίλος του ΑΡΗ είναι εγγεγραμμένος στην Λέσχη και έχει και εισιτήριο διαρκείας δικαιούται και πάλι μέχρι δύο εισιτήρια.

Από την Τετάρτη 22 Ιουλίου τα εισιτήρια θα διατίθενται ελεύθερα και σε όλο το υπόλοιπο φίλαθλο κοινό. Επίσης σημειώνεται ότι από την Παρασκευή 10 Ιουλίου θα κυκλοφορήσουν συλλεκτικά κασκόλ, αλλά και Τ-shirt του ΑΡΗ και της Boca Juniors, τα οποία οι φίλαθλοι της ομάδας θα μπορούν να τα προμηθεύονται από το ARIS MEGASTORE". Οι τιμές των εισιτηρίων: ΘΥΡΕΣ 1-3: 15 ΕΥΡΩ, ΘΥΡΑ 2: 25 ΕΥΡΩ, ΘΥΡΕΣ 5-6-9: 35 ΕΥΡΩ, ΘΥΡΑ 7: 50 ΕΥΡΩ, ΘΥΡΑ VIP: 100 ΕΥΡΩ». k

Η σημερινή ημέρα (6/7) ήταν αρκετά ζεστή για τους ποδοσφαιριστές του Άρη που βρίσκονται από την Κυριακή στο Καρπενήσι για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας. Το θερμόμετρο έδειξε νωρίς το πρωί να πλησιάζει τους 30 βαθμούς και θύμισε κατά πολύ την Θεσσαλονίκη. Αυτό βεβαίως δεν πτόησε τον Ιομάρ Μαζίνιο και τους παίκτες που γυμνάστηκαν κανονικά.Πηγη gazzeta.gr

Βλέπουν Δέλλα στον Ατρόμητο

dellas.ano.jpgΤην περίπτωση του Τραϊαννού Δέλλα εξετάζουν οι άνθρωποι του Ατρόμητου Αθηνών προκειμένου να ενισχυθούν στα μετόπισθεν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΞΕΔΡΑ οι «κυανόλευκοι» βλέπουν με καλό μάτι την περίπτωση του «κολοσσού» εφόσον μείνει ελεύθερος από την Ανόρθωση. Τις επόμενες ημέρες οι Περιστεριώτες αναμένεται να του κάνουν μια διερευνητική κρούση για να βολιδοσκοπήσουν τις προθέσεις του.

Στέλνουν Πάρκερ στον ΠΑΟ

parker.jpgΗ τραγική οικονομική κατάσταση του Ερυθρού Αστέρα στέλνει τον Μπέρναντ Πάρκερ εκτός Βελιγραδίου, κάτι που όπως φαίνεται δεν αφήνει αδιάφορο τον Παναθηναϊκό. Όπως δήλωσε ο μάνατζερ του στην «Sowetan» για τον πελάτη του, στον οποίο οφείλονται πολλά χρήματα, ενδιαφέρονται οι πράσινοι.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του 23χρονου επιθετικού, ο παίκτης επιθυμεί να αποχωρήσει από την Σερβία «Θέλουμε το καλύτερο δυνατό για τον Μπέρναρντ. Αντιλαμβανόμαστε την οικονομική κατάσταση στον Ερυθρό Αστέρα και είμαστε πολύ συνεργάσιμοι, αλλά πρέπει επίσης να κοιτάξουμε και το συμφέρον του παίκτη».
Σύμφωνα με τον ατζέντη του ο Πάρκερ έχει απασχολήσει τους πράσινους όπως η Φενέρμπαχτσε και η Μακάμπι Χάιφα.

Παρουσίασε Ογιος ο Πανσερραϊκός


Ο Γκιγιέρμο Ογιος στον πάγκο του ΠΑΣ Ο Γκιγέρμο Oγιος είναι πλέον και επίσημα από τη Δευτέρα ο νέος προπονητής του Πανσερραϊκού. Ο Αργεντινός τεχνικός συμφώνησε σε όλα με τον πρόεδρο της μακεδονικής ΠΑΕ Πέτρο Θεοδωρίδη και παρουσιάστηκε το μεσημέρι στα Μ.Μ.Ε. από τον μεγαλομέτοχο.

Ο Ογιος, που έχει εργαστεί σε Ατρόμητο, Αρη και ΠΑΣ Γιάννινα δήλωσε έτοιμος να βοηθήσει με κάθε δυνατό τρόπο έτσι ώστε η νέα του ομάδα να πετύχει τον ένα και μοναδικό στόχο της που δεν είναι άλλος από την άμεση επάνοδο στην Σούπερ Λίγκ. "Ολοι μαζί ενωμένοι σαν μια γροθιά θα πετύχουμε τον στόχο μας", δήλωσε ο νέος τεχνικός των Σερραίων.

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΜΙΛΑΝΟ-ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ ΚΟΜΒΟΛΙΔΗΣ ΔΡΑΜΠΗΣ.


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του 25χρονου Αργεντινού μεσοεπιθετικού, Mauro Milano (Mauro Ramiro Milano), με τον οποίο υπογράφηκε (σήμερα, Δευτέρα 06/07) συμβόλαιο συνεργασίας δύο ετών (έως το καλοκαίρι του 2011).

Μετά την ολοκλήρωση των τυπικών της ένταξής του στον ΗΡΑΚΛΗ, ο Mauro Milano, σημείωσε:
'Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη για εμένα, το να έρχομαι να αγωνιστώ σε μια από τις παραδοσιακά μεγάλες ομάδες του Ελληνικού πρωταθλήματος. Είναι μια ευκαιρία να αποδείξω ότι μπορώ να δώσω πολλά στον ΗΡΑΚΛΗ, καθώς έχω μεγάλη διάθεση για ποδόσφαιρο και προσφορά στην ομάδα μου. Ευχαριστώ για αυτό το νέο και σημαντικό ξεκίνημα στην καριέρα μου τους ανθρώπους του ΗΡΑΚΛΗ, οι οποίοι με εμπιστεύτηκαν και, όπως είναι επόμενο, θα κάνω ό,τι μπορώ για να δικαιώσω την επιλογή και την εμπιστοσύνη τους'.

ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ:Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση συνεργασίας της με τους ποδοσφαιριστές, Αγγελο Κομβολίδη και Ερρίκο Δράμπη.
Τους ευχαριστεί για την προσφορά τους στην ομάδα και τους εύχεται το καλύτερο για τη συνέχεια της καριέρας τους.

Αντσελότι: «Ηρθα για το Τσάμπιονς Λιγκ»

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι ως γνωστόν ο μεγάλος καημός του Ρόμαν Αμπράμοβιτς και των οπαδών της Τσέλσι. Για το λόγο αυτό μπορούμε να πούμε ότι προσελήφθη και ο Κάρλο Αντσελότι, που αν μη τι άλλο, έχει αποκτήσει μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία, από τη θητεία του στη Μίλαν.

Ο Ιταλός τεχνικός υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τους Λονδρέζους, και τη Δευτέρα παρουσιάστηκε επίσημα από τη διοίκηση της ομάδας, θέτοντας μάλιστα ευθύς εξαρχής τους στόχους της νέας σεζόν:«Ηρθα να πάρω το Τσάμπιονς Λιγκ. Ξέρω ότι η Τσέλσι δεν το έχει κατακτήσει ποτέ, είναι η σημαντικότερη διοργάνωση στον κόσμο, και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε, αφού η ομάδα έχει φτάσει στο παρελθόν πολύ κοντά».

Μίλαν: Επεισόδια στην "πρώτη" της

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η φετινή πρώτη συγκέντρωση των παικτών της στο Μιλανέλο δεν είχε καμία σχέση με τις προηγούμενες, με περίπου 100 οπαδούς της "Curva Sud" (το σκληροπυρηνικό κομμάτι) να συγκεντρώνονται το μεσημέρι της Δευτέρας έξω από το προπονητικό κέντρο στο Μιλανέλο και να δημιουργούν έντονη αναστάτωση, εκτοξεύοντας καπνογόνα προς την κεντρική είσοδο και φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα κατά της διοίκησης.

"Ντροπή, ντροπή" και "Όποιος προσπαθήσει να μας σταματήσει, θα καταλήξει στο νοσοκομείο", ήταν μερικά από τα πλέον "ευγενικά" συνθήματα των οπαδών, που ανάγκασαν τη διοίκηση των "ροσονέρι" να καλέσει τις αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποφευφθούν τα χειρότερα στο πλαίσιο της πρώτης συγκέντρωσης των παικτών για τη νέα σεζόν.

Επίσημη έναρξη στις 7μ.μ.

Επίσημη έναρξη στις 7μ.μ.

Ουσιαστικά έχει ξεκινήσει με την επισημοποίηση της συνεργασίας με τον Όλεγκ Προτάσοφ, τη στελέχωση του τεχνικού τιμ και τις μεταγραφικές κινήσεις ενίσχυσης. Τυπικά ξεκινά από σήμερα η νέα χρονιά για τον Ηρακλή. Μια χρονιά, που άπαντες ελπίζουν να είναι διαφορετική. Πολύ καλύτερη, πολύ διαφορετική. Μια χρονιά που θα επαναφέρει τον Ηρακλή στα κεκτημένα του. Την παρουσία του δηλαδή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και την όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία στον θεσμό του Κυπέλλου. Άλλωστε, ο Αντώνης Ρέμος είχε επανειλημμένα θέσει ως στόχο την είσοδο στην πεντάδα ή την κατάκτηση του κυπέλλου. Ο Ηρακλής ξεκινάει σήμερα λοιπόν, στις 7:00 το απόγευμα, με διαφορετικό αέρα. Εμφανώς ενισχυμένος, καλύπτοντας αρκετά από τα αγωνιστικά κενά του που εμφάνισε στην περσινή σεζόν. Ξεκινάει χωρίς έπαρση και μεγάλα λόγια. Δίχως τυμπανοκρουσίες. Με μεγάλη όρεξη όμως για δουλειά. Έχει φανεί άλλωστε από τον τρόπο που τοποθετείται και ο Όλεγκ Προτάσοφ. Λίγα λόγια, πολύ δουλειά. Όσο “κλισέ” κι αν λογίζεται. Φυσικά, με στόχο τι άλλο, να μπορέσει η ομάδα να κάνει επιτέλους περήφανο τον κόσμο της… Το δικαιούται αυτός ο κόσμος, το απαιτεί να δει κάτι πολύ καλύτερο. Το θέλουν όλοι. Πηγη Μετροσπορ

Φλερτ του Αστέρα με Γκαστόν Φερνάντες

fernantesgaston.jpgΣτην Αργεντινή έχει απλώσει τα «δίχτυα» του ο Αστέρας Τρίπολης προκειμένου να ενισχύσει την γραμμή κρούσης του, με τον 26χρονο φορ της Εστουντιάντες Γκαστόν Φερνάντες να βρίσκεται ψηλά στην «κυανοκίτρινη» λίστα.

Αποφασισμένοι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη δείχνουν οι ιθύνοντες του Αστέρα Τρίπολης οι οποίοι έχουν βάλει στο...μάτι τον 26χρονο στράικερ της Εστουντιάντες Γκαστόν Φερνάντες σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας SportDay. Ο εν λόγω παίκτης έχει πλούσιο βιογραφικό καθώς στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στην Ρίβερ Πλέιτ, την Ρασίνγκ, την Μοντερέι, την Σαν Λορέντσο και την Τίγκρες. Ο τεχνικός της Αρκαδικής ομάδας Ρομπέρτο Γκόμες φαίνεται να γνωρίζει τις ικανότητες του παίκτη και επιθυμεί να τον εντάξει στο έμψυχο δυναμικό του συλλόγου.

Ανακοίνωσε Χαφ η Καβάλα

shawn_huff_kavala1.jpgΤην απόκτηση του Σον Χαφ ανακοίνωσε η ΚΑΕ Καβάλα, με τον 25χρονο Φινλανδό φόργουορντ να συμφωνεί με την ομάδα του Κώστα Πιλαφίδη, για την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Ο διεθνής Φινλανδός παίκτης πέρασε πέρυσι από το Μαρούσι, χωρίς να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του, ωστόσο οι ιθύνοντες της ομάδας ευελπιστούν, ότι θα αποτελέσει μία καλή εναλλακτική λύση κάτω από την ρακέτα.

Ίντερ από μικρό παιδί

zlatan.jpgΟ Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς αποκάλυψε ότι υποστήριζε την Ιντερ από μικρό παιδί και ανέφερε τους λόγους που αγαπούσε τους Μιλανέζους. Ο Σουηδός επιθετικός έκανε γνωστό και γιατί πήγε στην Γιουβέντους.

Ο Σκανδιναβός στράικερ ανέφερε χαρακτηριστικά «Είμαι Ιντερ από μικρό παιδί. Γιατί; Παρακολουθούσα το ιταλικό πρωτάθλημα στην τηλεόραση μαζί με φίλους και αποφασίσαμε να στοιχηματίσουμε λεφτά σε μια ομάδα. Εγώ διάλεξα την Ιντερ και οι άλλοι την Γιουβέντους και την Μίλαν. Δεν έφυγα από την Γιούβε λόγω του Καλτσιόπολι. Κάτι συνέβη μεταξύ της ομάδας και μένα και αποχώρησα πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο. Η Μίλαν με ήθελε πάρα πολύ αλλά προτίμησα την Ίντερ».

Ριμπερί: "Παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις μου"


Ήρθαν τα πάνω... κάτω Ο Φρανκ Ριμπερί διέψευσε τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε πριν από λίγες ημέρες στην "Equipe", σύμφωνα με τις οποίες ήθελε να μετακομίσει στη Ρεάλ Μαδρίτης. «Ποτέ δεν είπα ότι ήθελα απολύτως να φύγω. Δεν ήταν αυτές οι λέξεις μου, οι δηλώσεις μου παρερμηνεύθηκαν πολύ» τόνισε ο Γάλλος μεσοεπιθετικός της Μπάγερν, με δηλώσεις του στη γερμανική «tz» του Μονάχου, και συμπλήρωσε: «Δεν καταλαβαίνω όλη αυτή τη συζήτηση. Δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με την Μπάγερν. Ήθελα να το ξεκαθαρίσω αυτό.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Equipe» δημοσίευσε την Πέμπτη δηλώσεις του 26χρονου διεθνούς, ο οποίος φέρεται να εξέφρασε την επιθυμία να συνεχίσει την καριέρα του στη Ρεάλ Μαδρίτης, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Έχω πάρει την απόφασή μου, θέλω να φύγω. Θα είναι η Ρεάλ ή τίποτα.»

Περιμένουν πρόταση στο Περιστέρι


Στέργος Μαρίνος Καμία επίσημη κρούση δεν έχουν δεχτεί στον Ατρόμητο για τον Στέργο Μαρίνο. Παρά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον παίκτη, από την διοίκηση της ομάδας του Περιστερίου τονίζεται ότι δεν γνωρίζουν κάτι σχετικό.

Στο μεταξύ, παράγοντες της ομάδας συνεχίζουν την προσπάθεια για την απόκτηση του Σολ Κάμπελ. Βέβαια άπαντες αναγνωρίζουν ότι μόνο εύκολο δεν είναι το έργο τους, όμως από την άλλη πλευρά, από την στιγμή που ο ίδιος ο Αγγλος δεν έχει "κλείσει την πόρτα" η αισιοδοξία υπάρχει.

Παίρνει και Φλάβιο ο Αρης


Ο Φλάβιο μονομαχεί με τον Κόκε Ο Ιομάρ Μαζίνιο εκτιμά τις δυνατότητες του Φλάβιο και όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι μέσα στις επόμενες μέρες, αν όχι ώρες, θα ανακοινωθεί από την ΠΑΕ Αρης. Ο Βραζιλιάνος μπακ που αγωνίστηκε πέρυσι στον Αστέρα Τρίπολης, έμεινε ελεύθερος και διαθέτει κοινοτικό διαβατήριο.

Αυτή αναμένεται να γίνει η επόμενη μεταγραφική κίνηση για τους «κίτρινους» που θα προσπαθήσουν να φέρουν έναν ακόμη τερματοφύλακα. Το όνομα που αναφέραμε προ ημερών, ο Πολωνός Κριστόφ Κοτορόφσκι απασχολεί έντονα.

Ο γκολκίπερ της Λέχ Πόζναν αναμένει το πράσινο φως εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αποκτηθεί. Ο 33χρονος τερματοφύλακας έχει κάνει δηλώσεις σε Πολωνικά μέσα, πως έχει συμφωνήσει σε όλα με τον ’ρη και περιμένει πως και πως να έρθει στην Ελλάδα. Δεν αποκλείεται πάντως οι "κίτρινοι" να κινηθούν για την απόκτηση και ενός ακόμη τερματοφύλακα αφού παρουσιάστηκε πρόβλημα με τον νεαρό Φρασέρι.

Από την άλλη, η περίπτωση του Ντάριο Φερνάντεζ μπαίνει στο περιθώριο. Απ' την στιγμή που δεν μπορεί να εξασφαλίσει κοινοτικό διαβατήριο ο Αρης φρενάρει την πιθανή συνεργασία. Οι "κίτρινοι" θέλουν τον Αργεντινό μέσο αλλά μόνο σε περίπτωση που δεν καταλάμβανε θέση ξένου.

Εκείνος που κερδίζει πόντους είναι Φερνάντο Μαρκές. Έχει αναθερμανθεί το ενδιαφέρον και 25χρονος μέσος που δεν έχει βρει ακόμη ομάδα στο εξωτερικό αποτελεί στόχο των «κιτρίνων».

Ενισχύεται με Καμπάνταη ο Ολυμπιακός Βόλου


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Λεωνίδας Καμπάνταης συμφώνησε με τον σύλλογο και πλέον μένουν μόνο τα τυπικά για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Ο 27χρονος επιθετικός θα περάσει τη Δευτέρα (6/7) εργομετρικές και ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια αναμένεται να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

Ο Καμπάνταης επιστρέφει στα πάτρια εδάφη μετά από δύο χρόνια παρουσίας του στη Γερμανία, αγωνιζόμενος με τη φανέλα της Αρμίνια Μπίλεφελντ.

Εν Ελλάδι, ο Αθηναίος ποδοσφαιριστής έχει περάσει από Άρη, ΑΕΚ, Πανιώνιο, ενώ έχει αγωνιστεί για ένα εξάμηνο στην κυπριακή Ανόρθωση. Έχει 63 συμμετοχές για το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής, σημειώνοντας και 15 τέρματα.

Επιμένει για Μπακαγιόκο, θέλει Λεοντίου ο ΠΑΣ


Ο Σωτήρης Λεοντίου Σε δυο γκρουπ ξεκίνησε και θα συνεχιστεί η προετοιμασία των παικτών του ΠΑΣ Γιάννινα στο Ελατοχώρι Πιερίας, όπου μετακόμισε με 33 παίκτες την Κυριακή η αποστολή της ομάδας. Το ένα γκρουπ αποτελείται από αυτούς που υπολογίζει ο κ. Παράσχος και προπονήθηκαν την Κύριακή στις 7 το απόγευμα, ενώ οι υπόλοιποι που δεν υπολογίζονται και είναι οι Γόγολος, Σιλά, Παγώνης, Κουτσοσπύρος και Λουμπούτης, "τιμωρήθηκαν" με μεσημεριανή προπόνηση. Μετά από εισήγηση του προπονητή του ΠΑΣ την αποστολή ακολούθησε και ο 20χρονος νεοαποκτηθείς Αργεντίνος Ντε Βισέντι.

Παρά τις 12 μεταγραφές που έκανε ο ΠΑΣ δεν έχει ολοκληρώσει τον κύκλο των μεταγραφών του. Η ομάδα των Ιωαννίνων κινείται για την απόκτηση του Ιβοριανού Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο που τέλειωσε την συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ, ενώ στην εβδομάδα που αρχίζει τη Δευτέρα θα γίνουν προσπάθειες για να αποκτηθεί και ο Σωτήρης Λεοντίου.

Μία ανάσα από Τζένοα ο Σορεντίνο

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τορινέζικης εφημερίδας "Tuttosport", η ομάδα της Γένοβας κατάφερε τελικά να εξασφαλίσει το "ναι" από την Κιέβο Βερόνα, δίνοντάς της ως αντάλλαγμα τον Δανό αμυντικό Μάγκνους Τροστ που μόλις απέκτησε από την Πάρμα, μαζί με ένα ποσό της τάξης των 900.000 ευρώ.

Η ίδια πηγή αναφέρει πως ο πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΚ θα πάρει στη Τζένοα τη θέση του μέχρι πρότινος βασικού γκολκίπερ, Ρουμπίνιο, ο οποίος θα μετακινηθεί είτε σε μία εκ των Ρόμα και Μπολόνια, είτε θα πάρει μεταγραφή για ομάδα εκτός Καμπιονάτο.

Θέλει Τουρέ η Γιουνάιτεντ!

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σύμφωνα με την «Daily Mail» ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Γιάγια Τουρέ της Μπαρτσελόνα, αφού ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον ψάχνει για αμυντικό χαφ για να αντικαταστήσει τον Όουεν Χάργκριβς.

Ο 25χρονος Αγγλος μέσος αναμένεται να επιστρέψει μετά τον Δεκέμβριο κι έτσι ο Σκωτσέζος μάνατζερ των «μπέμπηδων» θέλει να «γεμίσει» το κέντρο του και στοχεύει στον Ιβοριανό πρώην άσο του Ολυμπιακού.

Η Μπαρτσελόνα μπορεί να ανανέωσε το συμβόλαιο του Τουρέ πρόσφατα μέχρι το 2012, αλλά εξακολουθούν να κάνουν προσπάθειες για τον Χαβιέρ Μαστσεράνο της Λίβερπουλ, δείγμα του ότι δεν υπολογίζουν για βασικό τον υψηλόσωμο μέσο.

Ειπε..........................

"Ο Παναθηναϊκός είναι ένα σπουδαίο ευρωπαϊκό κλαμπ και πιστεύω ότι κάθε παίκτης θα ήθελε να παίξει εκεί. Γιατί όχι και ο Τσιμποντά;"

Ροζέ Μπολί

(Ο μάνατζερ του Πασκάλ Σιμποντά στο Sport.gr)

Ψιθυροι..........................

Μιχαλάκη, φτιάχνει ωραία ποτά η μπαργούμαν στο "Ακρωτήρι";


Μετά από δεκατρείς μέρες στο Ζέεφελντ επέστρεψε στην Ελλάδα η αποστολή του Ολυμπιακού το βράδυ του Σαββάτου (4/7) και παρά την κούραση από το ταξίδι δεν ήταν και λίγοι οι "ερυθρόλευκοι" που προτίμησαν από την θαλπωρή του σπιτιού τους να πιουν... ένα (ποτό, μπουκάλι δεν παίρνουμε όρκο...) σε νυχτερινά μαγαζιά.

Αμόκ με τον Τζιμπρίλ Σισέ έπιασε τους 50 οπαδούς του Παναθηναϊκού που παρακολούθησαν το φιλικό των "πρασίνων" με την Γιουνγκ Μπόις στην Ελβετία. Ο κόσμος του "τριφυλλιού" άρχισε να... κυνηγά τον γάλλο σούπερ σταρ στις κερκίδες, ζητώντας του το πρωτάθλημα, αλλά και να... "κανονίσει" με τον τρόπο του τον Ολυμπιακό!

Ιδιαίτερα κομψή (κόκκινη με μαύρες και χρυσαφί... πινελιές) η νέα εμφάνιση της Skoda Ξάνθης που μοιάζει πολύ με εκείνη της εθνικής Ισπανίας, ωστόσο οι οπαδοί της ακριτικής ομάδας δεν μπορούν να... χωνέψουν ότι η φανέλα των θρακιωτών δεν έχει τα δύο παραδοσιακά χρώματα του συλλόγου, δηλαδή το κόκκινο και το άσπρο. Αρκετοί, μάλιστα λένε πως "παραβλέπουμε την ιστορία μας στον βωμό της μόδας".


Αλλοι δύο αθλητές του στίβου μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Ο λόγος για τους Νίκο Φιλανδαράκη και Μηνά Αλοζίδη οι οποίοι φαίνεται ότι τους πείραξε το νερό που έπιναν από τη βρύση.


Αν δεχόταν πρόταση από ομάδα της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης υπήρχε περίπτωση να το σκεφτεί, γιατί όλο και κάτι θα έβρισκε... ενδιαφέρον να τον δελεάσει. Στην Τρίπολη τι να πάει να κάνει ο Βιέρι; Οπως είπε και ένας "που να βγει το βράδυ να διασκεδάσει; Στα καφενεία της περιοχής;"


Κουίζ για… νυχτόβιους: Ποιος γνωστός παράγοντας εθεάθη τις προάλλες σε μουσικό… ναό της Παραλιακής με δύο 25άχρονες καλλονές; Ο… μπαγάσας ψωνίζει και από το πάνω… ράφι, όπως στις μεταγραφές!


Με το... αγαπημένο του, όπως φαίνεται αξεσουάρ, τα τεράστια ακουστικά εμφανίστηκε στο "Ελ. Βενιζέλος" ο Τζιμπρίλ Σισέ


"Αμάρτησαν" για τον ΠΑΟΚ και θα... απολογηθούν! Απίστευτο και όμως ελληνικό! Ο ιερωμένος Χρήστος Νίντζιος θα "εξομολογηθεί" στον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, ενώ ο έτερος ιερωμένος που βρέθηκε στην πρώτη συγκέντρωση του "Δικεφάλου" θα απολογηθεί στον μητροπολίτη Αλμωπίας! Ολα αυτά επειδή ήταν στην κερκίδα της Τούμπας την Τετάρτη (1/7) στην πρώτη συγκέντρωση της ομάδας της Θεσσαλονίκης...


Απ' ό,τι φαίνεται, η ΑΕΚ ξεπέρασε τους μπελάδες με τις οφειλές προς τα Ελληνικά Ακίνητα και ετοιμάζεται να μετακομίσει από το... προπολεμικό γήπεδο του Σπόρτιγκ στο χλιδάτο του Ελληνικού.


Τύχη βουνό είχαν όλοι, όσοι ξενύχτησαν το βράδυ της Πέμπτης (2/7), για να δουν -έστω και αποσπασματικά- τον μικρό τελικό του τουρνουά μπάσκετ των Μεσογειακών Αγώνων από την κρατική τηλεόραση. Εξαιρετικές και οι Ελληνίδες, αλλά αυτές οι Κροάτισσες είναι άλλο πράγμα, βρε παιδί μου...


ΓΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ


Ένας ακόμη «πράσινος» ενσωματώθηκε στην αποστολή του «τριφυλλιού» που προετοιμάζεται στην Ελβετία. Ο λόγος για τον Μπράις Μουν που μετέβη το μεσημέρι της Κυριακής στο Ιβερντόν. Με εμφανή τα σημάδια από το τραγικό δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη ο Νοτιοαφρικανός, τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά. Δεν χαμογελούσε καθόλου, ενώ συγχρόνως φορούσε σκούφο για να προστατέψει τα ράμματα στο μέτωπο. Παράλληλα ο αριστερός του καρπός ήταν μπαταρισμένος και τοποθετήθηκε πάθος στη δεξιά ποδοκνημική μετά από ένα μικρό χαλάρωμα που έκανε, καθώς έχει υποστεί κάκωση.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δεν ανησυχεί ο Μπερλουσκόνι

silvio-berlusconi.jpgΜπορεί οι φίλοι της Μίλαν να μην έχουν δει με καλό μάτι τις κινήσεις της διοίκησης, ωστόσο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν χάνει την αισιοδοξία του εν όψει της νέας σεζόν. Το αφεντικό των «ροσονέρι» θεωρεί ότι η ομάδα του είναι η ισχυρότερη στη Ιταλία ακόμα και από την Ίντερ.

«Επιλέξαμε να προχωρήσουμε σε ανανέωση. Το ρόστερ είναι αρκετά καλό και προβλέπω μία καλή σεζόν. Οι οπαδοί θα πρέπει να παραμείνουν ήρεμοι. Δεν πρέπει να έχουμε ηττοπαθή νοοτροπία στη Μίλαν. Έχουμε παίκτες πρωταθλητές όπως οι Πάτο, Ροναλντίνιο και Αντρέα Πίρλο, και πολλούς νέους υποσχόμενους παίκτες. Κανένας στην Ιταλία, δεν έχει δυνατότερη ομάδα από μας, ούτε η Ίντερ».

Όσο για τους στόχους της Μίλαν πρόσθεσε: «Η Μίλαν όπως πάντα, ξεκινάει για να κατακτήσει τα πάντα, αν και υπάρχουν χρονιές που είμαστε περισσότερο τυχεροί ή λιγότερο τυχεροί», ενώ για τις μεταγραφικές κινήσεις ξεκαθάρισε: «Δεν πρέπει να αγοράζουμε με κάθε κόστος».

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΟΝΤΡΕΡΑΣ



Σήμερα το απόγευμα θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ο Πάμπλο Κοντρέρας, αφού λόγω των υποχρεώσεών του με την εθνική ομάδα της Χιλής, είχε εξασφαλίσει περισσότερες ημέρες άδειας.
Ο πεπειραμένος αμυντικός θα περάσει από εργομετρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα ενσωματωθεί στην υπόλοιπη ομάδα.Στην συνεχεια θα μεταβει για το βασικο σταδιο της προετοιμασιας στο αρνεμ της Ολλανδιας.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Προτιμάει Ατλέτικο από Τσέλσι ο Πίρλο

pirlo.jpgΣύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα ο Αντρέα Πίρλο προτιμάει να συνεχίσει την καριέρα του στην Ατλέτικο Μαδρίτης παρά στην Τσέλσι. Η οικογένεια του Ιταλού μέσου διαλέγει την ισπανική πρωτεύουσα λόγω κλίματος.


Στην «Marca» υπάρχουν και δηλώσεις του προέδρου των «ροχιμπλάνκος», Ενρίκε Σερέθο που είναι έτοιμος να κάνει τις μεταγραφικές του κινήσεις «Ξεκουραζόμαστε και περιμένουμε να κάνουμε τις κινήσεις μας στο μεταγραφικό παζάρι. Είμαστε έτοιμοι να αποκτήσουμε φοβερούς παίκτες».

ΠΑΙΚΤΗΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΟΠΑΔΟ!


Απίστευτο και όμως αληθινό. Ποδοσφαιριστής στην Κολομβία σκότωσε οπαδό. Ο Χαβιέ Φλόρες πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα 27χρονο ηλεκτρολόγο στα περίχωρα της πόλης Μπαρανκίγια της Κολομβίας, 100 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Μπογκοτά. Ο ποδοσφαιριστής κατευθυνόταν οδικώς στο σπίτι του και όπως αναφέρεται στα τοπικά ΜΜΕ, κάποιοι οπαδοί τον αναγνώρισαν και άρχισαν να τον κοροϊδεύουν για την ήττα της ομάδας του, της Ατλέτικο Τζούνιορ από την Όνσε Κάλδας, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια του τίτλου και του «εισιτηρίου» για το Κόπα Λιμπερταδόρες της επόμενης σεζόν. Πως αντέδρασε ο Φλόρες; Βγήκε από το αυτοκίνητο του και πυροβολήσε κατά της συγκεκριμένης μερίδας ατόμων και σκότωσε τον 27χρονο. Ο ποδοσφαιριστής άφησε το όχημα του στην άκρη του δρόμου, αλλά στη συνέχεια παραδόθηκε στην αστυνομία.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ιστορικό φιλικό στο Ερμπίλ!

palaistinh.jpgΈνα ιστορικό φιλικό θα διεξαχθεί στις 10 Ιουλίου, αφού Ιράκ και Παλαιστίνη θα αγωνιστούν στο Βόρειο Ιράκ και την πόλη Ερμπίλ, όπου μεταξύ άλλων θα γιορτάσουν την αποχώρηση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων από τη χώρα. Ντεμπούτο για τους Παλαιστίνιους, ο Γάλλος τεχνικός, Μουσά Μπεσάζ.


Στις 10 Ιουλίου θα διεξαχθεί ένα σημαντικό φιλικό, με το Ιράκ να φιλοξενεί στην πόλη, Ερμπίλ την Παλαιστίνη. Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Ένωσης Ποδοσφαίρου, Τζιμπρίλ Ραχούμπ εμφανίστηκε ενθουσιασμένος για το φιλικό αυτό, κάνοντας λόγο πως το επόμενο φιλικό θα μπορούσε να διεξαχθεί στη Βαγδάτη «Το φιλικό αυτό γίνεται για να γιορτάσουμε με τους Ιρακινούς την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Ιαράλ» τόνισε. Στο παιχνίδι αυτό θα κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της Παλαιστίνης ο Μπεσάζ Μουσά.

ΚΟΜΠΟΤΗΣ VS AEK


Ο Λεονάρντο Περέιρα είναι ο ποδοσφαιριστής που ενδιαφέρει την ΑΕΚ από την ελληνική αγορά και ένας από τους δύο βασικούς στόχους για να καλυφτούν κάποια σημαντικά κενά στην 11άδα και στο ρόστερ. Ο άλλος στόχος είναι ο δεξιός μπακ, για τον οποίο αναμένεται να αποφασίσει άμεσα ο Μπάγεβιτς, ίσως και μέσα στην εβδομάδα. Ηδη μάλιστα ξεκίνησε να βλέπει κι άλλα DVD για την περίπτωση του Γκριν, για τον οποίο πάντως υπάρχει και ενδιαφέρον από Ισπανία.
Η "σφήνα" του ΠΑΟΚ στην υπόθεση του Λεονάρντο, δεν αποκλείεται να αφυπνίσει την ΑΕΚ που προς το παρόν παρακολουθεί διακριτικά τις εξελίξεις, αναμένοντας την απάντηση του Λεβαδειακού στην πρόταση της. Ο Ζενίσον είναι πιθανό να αποκτηθεί και εν συνεχεία να δοθεί δανεικός για να "ψηθεί", κάτι που προοριζόταν να γίνει και με τον Ολιβιέ Ενσιαμπαμφούμου, που έλυσε το συμβόλαιο του με την ΑΕΚ.Το Νο 14 διάλεξε ο Γρηγόρης Μάκος για την νέα σεζόν, την ώρα που ο Μιχάλης Παυλής μάλλον αφήνει το "83" για το "21", κατόπιν προσωπικής επιθυμίας. Το "15" πήρε ο Καράμπελας, το "27" ο Λούκατς και το "30" ο Ιορντάκε.Ο Ηλίας Ατματζίδης και ο Παύλος Παπαϊωάννου, τιμήθηκαν από την Original Χίου, σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στο "νησί της μαστίχας".
Σε ό,τι αφορά τον Λεονάρντο τώρα, η ΑΕΚ δεν ανεβαίνει πάνω από τα 600.000 ευρώ που προσφέρει, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα ποσοστά συμμετοχών, επίτευξης στόχων αλλά και κάποια (δανεικά) έμψυχα ανταλλάγματα. Από την άλλη, ο Γιάννης Κομπότης συνεχίζει στις απαιτήσεις του 1 εκ. ευρώ, ενώ ο παίκτης πιέζει για να ολοκληρωθεί η μετακίνηση του στην ομάδα που τον πρωτοέφερε στην Ελλάδα.
Στο παιχνίδι της απόκτησης του παίκτη πάντως έχει μπει και ο ΠΑΟΚ, που τον έχει ως βασική εναλλακτική του Βιεϊρίνια, του οποίου η παραμονή στην Τούμπα δυσκολεύει. Η πιθανότητα να κινηθεί ο "Δικέφαλος" του Βορρά πάντως για τον Λεονάρντο, δεν εξαρτάται αποκλειστικά από την παραμονή του πορτογάλου, κάτι που κάνει την περίπτωση του Λεονάρντο ακόμα δυσκολότερη για την ΑΕΚ. Κι αυτό γιατί ο ΠΑΟΚ είναι διατεθειμένος να φτάσει ακόμα και στο 1 εκ. για την απόκτηση του βραζιλιάνου.
Την ίδια ώρα η ομάδα της Βοιωτίας ασκεί πίεση στον παίκτη που προπονείται προς το παρόν μόνος του, είτε να δεχτεί την ανανέωση του συμβολαίου του, είτε να παραχωρηθεί στον "Δικέφαλο" της Θεσσαλονίκης, εφόσον βέβαια το ενδιαφέρον περάσει από το φιλολογικό στο επίσημο στάδιο. Σε κάθε περίπτωση, η ΑΕΚ παρακολουθεί διακριτικά τις εξελίξεις και μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ζητήσει την οριστική απάντηση του Λεβαδειακού, έτσι ώστε να προχωρήσει με τον υπόλοιπο σχεδιασμό.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δύο γκολ ο Γκέκας στο φιλικό της Λεβερκούζεν


Ο Γκέκας σκόραρε ξανά Δυναμικά φαίνεται πως ξεκίνησε τη νέα σεζόν ο Φάνης Γκέκας. Ο Ελληνας επιθετικός σκόραρε δύο φορές στη φιλική αναμέτρηση της Μπάγερ Λεβερκούζεν κόντρα στην Γουιντάντ Καζαμπλάνκα από το Μαρόκο στα πλαίσια του τουρνουά Ζέιτον Καπ, που διεξάγεται στη Γερμανία και συμμετέχουν επίσης η Γαλατασαράι και η Αλ Αχλι.

Ο ι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 3-3 με τον πρώην επιθετικό του Παναθηναϊκού να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα στο 58ο και το 79ο λεπτό του αγώνα. Στο άλλο ματς της ημέρας, η Γαλατά νίκησε με 1-0 την Αλ Αχλί.

ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΒΑΖΕΛΟΣ ΛΕΕΙ Ο ΜΑΤΟΣ..!!!


Το όνομά του έχει συμπεριληφθεί στους υπό παραχώρηση ποδοσφαιριστές, ωστόσο ο ίδιος είναι αποφασισμένος να μείνει και να... ριζώσει στον Παναθηναϊκό. Ο Μαρσέλο Μάτος δηλώνει έτοιμος να κερδίσει ξανά θέση βασικού στο Τριφύλλι, παρά το γεγονός ότι στη θέση του ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα μεγάλος.
"Είναι καλό να υπάρχουν πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές. Δίνουν περισσότερες επιλογές στον προπονητή και αυτός αποφασίζει ποιοι θα είναι κάθε φορά στο αρχικό σχήμα και ποιοι θα βοηθήσουν ως αλλαγή. Όλοι θα πρέπει να βοηθήσουν προς αυτό το σκοπό", σχολίασε ο Βραζιλιάνος, που πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο φιλικό με τη Γιουνγκ Μπόις και συνέχισε: "Την περασμένη σεζόν, από την αρχή προσπάθησα να κερδίσω την εμπιστοσύνη του προπονητή. Είχα και κάποιους τραυματισμούς και μου στέρησαν το δικαίωμα να παίξω σε περισσότερα παιχνίδια. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει πάντα μέσα από τις προπονήσεις και τους αγώνες να προσπαθούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του προπονητή τους. Εγώ αυτό έκανα και αυτό θα συνεχίσω να κάνω".
Αναφορικά με την έντονη φημολογία που έχει αναπτυχθεί σχετικά με το μέλλον του στο Τριφύλλι, ο Βραζιλιάνος μέσος σχολίασε: "Εγώ είμαι πολύ ήρεμος μέσα μου. Είμαι στον Παναθηναϊκό και θέλω να παίζω για τον Παναθηναϊκό. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί στο μέλλον, αλλά εγώ αισθάνομαι πολύ καλά στην ομάδα. Θέλω να μείνω στον Παναθηναϊκό και θα συνεχίσω να δουλεύω στις προπονήσεις για να κερδίσω την εμπιστοσύνη του προπονητή μου".

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Διορία 48 ωρών σε Πόρτο



Ο Βιειρίνια πανηγυρίζει Ο ΠΑΟΚ δεν θα περιμένει την Πόρτο παραπάνω από 48 ώρες. Έχει δώσει διορία μέχρι την Δευτέρα, αλλιώς θα στραφεί αλλού και θα κλείσει άλλο παίκτη στη θέση του Βιερίνια. Πάντως, ο ίδιος ο παίκτης θέλει πολύ να μείνει στην ομάδα, αλλά αυτό δεν φτάνει. Ο "δικέφαλος" του βορρά σύντομα φεύγει για προετοιμασία και θα πρέπει να έχει όλους τους παίκτες στο βασικό στάδιο.

Από την άλλη, δεν μπορεί να δώσει μεγάλο ποσό στην Πόρτο για ένα παίκτη που δεν έπαιξε πέρσι και αντιμετώπισε τραυματισμούς. Η οικονομική διαφορά για να αποκτηθεί είναι σημαντική.

Επίσης, ήρθε στο προσκήνιο το όνομα του Νταρίο Φερνάντες, σύμφωνα με πληροφορίες από το Ισραήλ. Λέγεται ότι ο ΠΑΟΚ κατέθεσε πρόταση στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ για να κάνει τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό είτε για να τον αποκτήσει είτε για να τον δανειστεί. Οι Ισραηλινοί επιβεβαίωσαν αργά χθες το βράδυ ότι υπάρχει πρόταση και από τη Λάρισα, εκτός από τον ΠΑΟΚ και τον ’ρη.

Η εμπλοκή που έχει παρουσιαστεί στην περίπτωση του Αντελίνο Βιεϊρίνια επαναφέρει στο προσκήνιο τον Λεονάρντο. Οι «ασπρόμαυροι» πρέπει να δώσουν αρκετά χρήματα στον Λεβαδειακό, κάτι που αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση να το κάνουν τέτοιο και ίσως αυτό το θέμα να μην παρουσιάσει εξέλιξη.

Σχετικά με τον Μίρκο Σαβίνι, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται στη Θεσσαλονίκη. Ο Ιταλός αμυντικός αύριο το μεσημέρι προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει τριετές συμβόλαιο και στη συνέχεια θα αναχωρήσει μαζί με την υπόλοιπη αποστολή με προορισμό το Ντούβερτ της Ολλανδίας.

Ο Σαβίνι έχει δηλώσει στον ιταλικό Τύπο: «Βρισκόμασταν σε συζητήσεις για αρκετό καιρό και ήρθαμε σε συμφωνία πριν από τρεις ημέρες. Στην Παλέρμο είχα μια πολύ καλή εμπειρία. Έκανα καρδιακούς φίλους και είχα εκπληκτικούς συμπαίκτες. Είχα αρκετές προτάσεις, αλλά οι ασπρόμαυροι μου έκαναν πρώτοι πρόταση και μάλιστα την πιο συγκεκριμένη».

ΛΑΡΙΣΑ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Η΄ ΕΣΠΑΝΙΟΛ...???


Αβέβαιο παραμένει ακόμα το μέλλον του Σίτο Ριέρα και από τις τελευταίες εξελίξεις αντί να ξεκαθαρίσει τον τοπίο, έγινε πιο θολό. Από πλευράς Πανιωνίου ήταν γνωστό πως είχε επιτευχθεί συμφωνία με την Εσπανιόλ και απέμενε να συμβεί το ίδιο και με τον Ισπανό μέσο, ο οποίος τελικά είπε το «ναι», σύμφωνα με χθεσινοβραδινές πληροφορίες. Όμως όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της Λάρισας, που κυνηγάει εδώ και καιρό τον πρώην παίκτη του Πανθρακικού, οι «βυσσινί» τα βρήκαν με τον σύλλογο της Καταλονίας. Οπότε δεν μπορεί να κανείς να είναι σίγουρος για το ποιάς ομάδας τη φανέλα θα φοράει την ερχόμενη σεζόν ο Ριέρα. Ίσως να έχει ένα μικρό προβάδισμα ο Πανιώνιος, διότι ως γνωστόν υπάρχει εδώ και λίγο καιρό συνεργασία με την Εσπανιόλ, αλλά και επειδή τα έχει βρει και με τον παίκτη. Εξάλλου, εκκρεμεί και μία συνάντηση μεταξύ του μάνατζερ του 23χρονου μέσου με τους ανθρώπους του «κυανέρυθρων» και είναι πιθανόν αυτή να πραγματοποιηθεί σήμερα, ενώ φαίνεται πως έχουν έτοιμες λύσεις στη Νέα Σμύρνη.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ