Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Επιστροφή Λουτσιάνο στην Ξάνθη

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Οι δρόμοι της Ξάνθης και Λουτσιάνο ντε Σόουζα συναντήθηκαν εκ νέου. Για τρίτη φορά στην καριέρα του, ο Βραζιλιάνος βιρτούοζος μεσοεπιθετικός θα θητεύσει στην ομάδα της Θράκης, την οποία ο ίδιος στις δηλώσεις του μετά τις υπογραφές χαρακτήρισε "ομάδα της καρδιάς μου".

Στα 37 του χρόνια (γεννηθείς στις 21 Αυγούστου 1972), ο Λουτσιάνο έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΣ Γιάννινα και παρά τη δελεαστική πρόταση που είχε από τα Τρίκαλα, ομάδα της Γ' Εθνικής, προτίμησε να επιστρέψει και πάλι στην Ξάνθη. Η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ δεν έκανε λόγο για τη χρονική διάρκεια της συμφωνίας, ωστόσο ο Λουτσιάνο διευκρίνησε πως "θα κλείσω εδώ την καριέρα μου, σε 1 ή 2 ή 3 χρόνια".

Και συμπλήρωσε: "Η ομάδα αυτή με ανέδειξε, της προσέφερα και μου προσέφερε. Είμαι ευτυχισμένος και ευχαριστώ τον Κο Πανόπουλο που μου δίνει την ευκαιρία να κλείσω την καριέρα μου στην SKODA ΞΑΝΘΗ. Ανυπομονώ να βρεθώ με όλους αυτούς που με αγαπούν, τους φιλάθλους και τους συμπαίκτες μου".

Εκτός από τελευταίος η Ξάνθη ήταν και ο πρώτος σταθμός στην εν Ελλάδι καριέρα του Λουτσιάνο. Ο Βραζιλιάνος αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 1995 και έμεινε στους "ακρίτες" για τρία χρόνια μετρώντας 64 συμμετοχές και 19 γκολ στην Α' Εθνική. Ακολούθως πέρασε από τον Ολυμπιακό (1998-2001) και τον ΠΑΟΚ (2001-02), ενώ επέστρεψε στην Ξάνθη το 2004, παίζοντας ως το πρώτο εξάμηνο της περιόδου 2005-06 (34 συμμετοχές / 21 γκολ). Τον Ιανουάριο του 2005 παραχωρήθηκε στον Πανιώνιο, τις δύο επόμενες σεζόν αγωνίστηκε στον Ατρόμητο, βιώνοντας το αίσθημα του υποβιβασμού και πέρσι ηγήθηκε της επιτυχημένης προσπάθειας του ΠΑΣ για άνοδο στη Σούπερ Λιγκ, όντας βασικό στέλεχος της ομάδας του Γκιγκέρμο Όγιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: