Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

ΑΕΚ: Φόβοι για σοβαρό τραυματισμό Νέμεθ

Επιμέλεια-Tenorio

Τα προβλήματα για την ΑΕΚ δε φαίνεται να έχουν τελειωμό. Ο Κρίστιαν Νέμεθ τραυματίστηκε στον αριστερό αστράγαλο, στον αγώνα της εθνικής Ελπίδων της Ουγγαρίας, κόντρα στην Ιταλία, στο πλαίσιο των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2011. Ο επιθετικός του «δικεφάλου» στραβοπάτησε κατά την επίτευξη του γκολ που σημείωσε, έγινε αλλαγή και διεκομίσθη στο νοσοκομείο, όπου και παραμένει, με τους γιατρούς να εκφράζουν φόβους για ρήξη συνδέσμων.

Στη Σανταντερ ο Φερερ;


Επιμέλεια-Tenorio

Στο «τιμόνι» της Ρασίνγκ Σανταντέρ είναι πιθανό να βρεθεί ο Λορένθο Σέρα Φερέρ, σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η “Estadio Deportivo”, ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ συμπεριλαμβάνεται σε μια λίστα επτά προπονητών, οι οποίοι εξετάζονται από τη διοίκηση της, 17ης στην Primera Division Σανταντέρ, για τον πάγκο της ομάδας.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι τεχνικοί είναι οι: Λουίς Φερνάντεθ, Πάμπλο Αλφάρο, Τζιοβάνι Ντι Μπιάζι, Κίκε Σετιέν, Χαβιέ Κλεμέντε και Χαβιέ Ιρουρέτα.

Τέβεζ: Σκέφτομαι να σταματήσω το ποδόσφαιρο

Eπιμέλεια-Tenorio

Μπορεί να είναι μόλις 25 χρονών, ωστόσο ο Κάρλος Τέβεζ έχει αρχίσει να σκέφτεται το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει σύντομα την ενεργό δράση! Ο λόγος είναι η... κούραση που νιώθει αλλά και η αγάπη του για την οικογένεια στην οποία θέλει να αφοσιωθεί. Παράλληλα, έκανε και την αυτοκριτική του για την παρουσία του στην Εθνική Αργεντινής, λέγοντας πως δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες.


«Μου έχει περάσει από το μυαλό να κρεμάσω τα παπούτσια μου αν κερδίσουμε το Μουντιάλ, παρότι έχω συμβόλαιο με την Σίτι έως το 2014. Έχω κουραστεί από το πολύ ποδόσφαιρο. Θέλω να χαρώ την οικογένεια μου και σκέφτομαι να σταματήσω προκειμένου να ηρεμήσω. Έχω ήδη κερδίσει πολλά. Το να ζω συνέχεια για το ποδόσφαιρο με έχει κουράσει», ήταν τα λόγια του 25χρονου επιθετικού που στη συνέχεια μίλησε για την πορεία του στην Εθνική Αργεντινής:

«Η ευκαιρία που είχα, πέρασε. Είχα τις πιθανότητες μου αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκα. Όταν η ομάδα χρειάστηκε τα γκολ, εγώ δεν μπορούσα να βοηθήσω. Επομένως, είναι λογικό να έχουν άλλοι προβάδισμα σε σχέση με μένα», συνέχισε ο Τέβες.

Πελεγκρίνι: Αντέχω την κριτική

Επιμέλεια-Tenorio

Μετά τα τελευταία αποτελέσματα της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Μανουέλ Πελεγκρίνι είναι υπό αμφισβήτηση και, μάλιστα, έχουν ακουστεί αρκετά ονόματα για την αντικατάστασή του. Ο Χιλιανός τεχνικός δε φαίνεται να πτοείται και, όπως δήλωσε ο ίδιος, τόνισε πως: «Ξέρω ότι υπάρχει πίεση στη Ρεάλ, όμως η κριτική δε με αγγίζει».

Στη συνέχεια, ο Πελεγκρίνι ξεκαθάρισε πως η «βασίλισσα» πραγματοποιεί καλή πορεία τόσο στο ισπανικό πρωτάθλημα, όσο και στο Τσάμπιονς Λιγκ, παρά το γεγονός ότι αρκετοί δεν έχουν μείνει ευχαριστημένοι με την εικόνα που έχουν παρουσιάσει οι Μαδριλένοι. «Ο τύπος στην Ισπανία ήταν πάντα αυστηρός με τη Ρεάλ. Έχουμε εξαιρετικό σύνολο και δουλεύουμε σωστά. Είμαστε πρώτοι στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ και μόλις έναν βαθμό πίσω από την Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα».

Αστέρας Τρίπολης: Με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ

Επιμέλεια-Tenorio

Τη συμπαράσταση 500 φιλάθλων του θα έχει ο Αστέρας Τρίπολης στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στις 22 Νοεμβρίου για το πρωτάθλημα. Οι «πράσινοι» έκαναν δεκτό το αίτημα των Αρκάδων για τη χορήγηση εισιτηρίων, με τον όρο να πράξουν το ίδιο και οι Πελοποννήσιοι στο αντίστοιχο ματς του δευτέρου γύρου.

Όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, οι Καρντόσο και Νταμόντε συνέχισαν σήμερα (13/11) το ατομικό τους πρόγραμμα. Ομοίως, μόνος του γυμνάστηκε και ο Αργυρόπουλος εξ’ αιτίας ενοχλήσεων στους κοιλιακούς. Για το Σάββατο έχει προγραμματιστεί οικογενειακό δίτερμα με την ομάδα Νέων

Στο Ρούνεϊ το περιβραχιόνιο

Επιμέλεια-Tenorio

Το περιβραχιόνιο του αρχηγού της εθνικής Αγγλίας, για φιλικό με τη Βραζιλία το Σάββατο, αποφάσισε να δώσει στον Γουέιν Ρούνεϊ ο Φάμπιο Καπέλο. Ο Ιταλός προπονητής αποφάσισε να ονομάσει αρχηγό τον επιθετικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ελλείψει του Τζον Τέρι (τραυματίας), για πρώτη φορά στη διεθνή του καριέρα.

«Αν ο Τέρι δεν καταφέρει τελικά να ξεπεράσει τον τραυματισμό του, ο Ρούνεϊ θα είναι ο αρχηγός μας. Είναι έτοιμος από κάθε άποψη να αναλάβει την αρχηγία» δήλωσε ο τεχνικός των “λιονταριών” σε αγγλική ιστοσελίδα.

Μέσι: Αλλάζω τα τρόπαια για ένα Μουντιάλ

Επιμέλεια-Tenorio

Θα αντάλλασε όλα τα τρόπαια που έχει κατακτήσει στην καριέρα του, για ένα Παγκόσμιο Κύπελλο με την εθνική Αργεντινής ο Λιονέλ Μέσι. Ο ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι της χώρας του τόνισε ότι το Μουντιάλ δεν συγκρίνεται με κανέναν άλλον τίτλο.

«Υπάρχουν πολλοί που λένε ότι δεν νοιάζομαι για την εθνική ομάδα, αλλά δεν είναι αλήθεια. Εάν ίσχυε κάτι τέτοιο δεν θα έκανα τόσα ταξίδια για να αγωνιστώ. Αγαπάω την Αργεντινή και όπως κάθε συμπατριώτης μου, θέλω το Παγκόσμιο Κύπελλο. Θα έκανα τα πάντα για να το κατακτήσω. Στην καριέρα μου είχα την τύχη να κατακτήσω πολλούς τίτλους σε συλλογικό επίπεδο, μα θα τα αντάλλασα όλα για ένα Μουντιάλ», τόνισε ο Μέσι, που παρά την μέτρια πορεία της ομάδας του Ντιέγκο Μαραντόνα, θα έχει την ευκαιρία να εκπληρώσει το όνειρό του στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

Μουντιάλ 2010 Μπαράζ σε 4 ηπείρους, φινάλε σε Αφρική

Επιμέλεια-Tenorio

Μπαράζ σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία-Ωκεανία, αλλά και τελευταία αγωνιστική στην Αφρική αυτό το Σάββατο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010.
Νωρίς το πρωί μία εκ των Νέα Ζηλανδία και Μπαχρέιν θα πάρει το 24ο εισιτήριο για τα προκριματικά το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

Το πρώτο μεταξύ τους ματς είχε ολοκληρωθεί χωρίς τέρματα τον περασμένο μήνα και η ρεβάνς ξεκινά στις 9 το πρωί, ώρα Ελλάδος.

Τα προκριματικά ολοκληρώνονται (κατά πάσα πιθανότητα) λίγες ώρες αργότερα και στην Αφρική με την τελευταία αγωνιστική των πέντε ομίλων της τελικής φάσης.

Γκάνα και Ακτή Ελεφαντοστού έχουν εξασφαλίσει την πρώτη θέση και την πρόκριση, έτσι άλλα τρία εισιτήρια θα δωθούν και οι ομάδες που θα έχουν "κλείσει" θέση θα φτάσουν τις 27, νωρίς το βράδυ του Σαββάτου.

Σπουδαιότερη αναμέτρηση βέβαια αυτή του Καΐρου με την Αίγυπτο να φιλοξενεί την Αλγεριά. Οι φιλοξενούμενοι προκρίνονται ακόμη και με ήττα με 1 γκολ, οι γηπεδούχοι χρειάζονται νίκη με 3 γκολ και πάνω για περάσουν στην ισοβαθμία, ενώ αν η Αίγυπτος κερδίσει με 2 γκολ διαφορά αυτός που θα πάρει την 1η θέση και την πρόκριση στα τελικά θα κριθεί από αγώνα μπαράζ στο Σουδάν στις 18 Νοεμβρίου!

Έτσι, υπάρχει υπάρχει περίπτωση να μην ολοκληρωθούν τα προκριματικά το Σάββατο στην Αφρική, αν και υπάρχει και αδιάφορο ματς την Κυριακή μεταξύ της Γκάνας και του Μάλι.

Τα άλλα πέντε εισιτήρια που μένουν θα δωθούν στους νικητές των τεσσάρων αγώνων μπαράζ στην Ευρώπη και του ενός στην Αμερική.

Στην Ευρώπη, στις πρώτες αναμετρήσεις η Ρωσία φιλοξενεί την Σλοβενία, η Ελλάδα την Ουκρανία, η Ιρλανδία την Γαλλία και η Πορτογαλία την Βοσνία, με τους επαναληπτικούς να γίνονται την Τετάρτη (18/11).

Στην Αμερική κοντράρονται η 4η της Βόρειας-Κεντρικής Αμερικής & Καραϊβικής, Κόστα Ρίκα, με την 5η της Νοτίου Αμερικής, Ουρουγουάη.

Το ματς θα διεξαχθεί στις 4 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδος, στο Σαν Χοσέ και ο επαναληπτικός την Τετάρτη (ξημερώματα Πέμπτης) στο Μοντεβιδέο, εκεί που θα δωθεί το 32ο και τελευταίο εισιτήριο για τα τελικά του Μουντιάλ 2010.
***To Σάββατο διεξάγονται και αρκετά φιλικά με σπουδαιότερα αυτά μεταξύ Αγγλίας - Βραζιλίας, Ισπανίας - Αργεντινής και Ιταλίας - Ολλανδίας

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Μπαράζ Ευρώπης

Ρωσία - Σλοβενία (18:00)
Ελλάδα - Ουκρανία (20:00)
Ιρλανδία - Γαλλία (22:00)
Πορτογαλία - Βοσνία (22:30)

Μπαράζ Αμερικής

Κόστα Ρίκα - Ουρουγουάη (04:00)

Μπαράζ Ασίας-Ωκεανίας

Νέα Ζηλανδία - Μπαχρέιν (09:00)

*Είναι ο επαναληπτικός, 0-0 το πρώτο ματς

Αφρική (τελευταία αγωνιστική)

Group A
Μαρόκο - Καμερούν (15:30)
Τόνγκο - Γκαμπόν

Group B
Κένυα - Νιγηρία (13:00)
Μοζαμβίκη - Τυνησία

Group C
Ρουάντα - Ζάμπια (14:30)
Αίγυπτος - Αλγερία (18:30)

Group D
Σουδάν - Μπενίν (16:00)
Γκάνα - Μάλι (16:00) (Κυριακή)

Group E
Μπουρκίνα Φάσο - Μαλάουϊ (15:00)
Ακτή Ελεφαντοστού - Γουϊνέα

Σημαντικά φιλικά

Νότιος Αφρική - Ιαπωνία (15:30)
Σλοβακία - ΗΠΑ (17:00)
Ουαλία - Σκωτία
Πολωνία - Ρουμανία (18:00)
Ελβετία - Νορβηγία (18:45)
Βραζιλία - Αγγλία (19:00)
Β. Ιρλανδία - Σερβία (19:30)
Δανία - Ν. Κορέα (21:00)
Βέλγιο - Ουγγαρία (21:45)
Ιταλία - Ολλανδία (21:50)
Ονδούρα - Λετονία (23:00)
Ισπανία - Αργεντινή

Οι βαθμολογίες της Αφρικής

Group A

1. Καμερούν 10
2. Γκαμπόν 9
3. Τόγκο 5
4. Μαρόκο 3

Group B

1. Τυνησία 11
2. Νιγηρία 9
3. Μοζαμβίκη 4
4. Κένυα 3

Group C

1. Αλγερία 13
2. Αίγυπτος 10
3. Ζάμπια 4
4. Ρουάντα 1

Group D

1. Γκάνα 12
2. Μάλι 8
3. Μπενίν 7
4. Σουδάν 1

Group E

1. Ακτή Ελεφαντοστού 13
2. Μπουρκίνα Φάσο 9
3. Μαλάουϊ 4
4. Γουϊνέα 3

*Όλες οι ομάδες έχουν δώσει 4 ματς
**Ο πρώτος κάθε ομίλου προκρίνεται στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου
***Oι τρεις πρώτοι κάθε ομίλου προκρίνονται στα τελικά του Παναφρικανικού Πρωταθλήματος (15 + την διοργανώτρια Ανγκόλα)

ΑΕΚ Ανακοίνωση-προάγγελος της εισόδου Κοζώνη στην ΑΕΚ

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η μεταβίβαση των (ενεχυριασμένων στην τράπεζα Morgan Stanley) μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ στον ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Χαράλαμπο (Μπομπ) Κοζώνη. Από τη στιγμή που η εταιρία ανακοίνωσε ότι στις 7 Δεκεμβρίου θα συγκληθεί Γενική Συνέλευση με σκοπό την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (κάτι που κανείς εκ των α-μετόχων δεν προτίθεται να καλύψει), εξυπακούεται ότι αυτή μπορεί να γίνει πράξη μόνο με κεφάλαια που θα διαθέσει ο επίδοξος αγοραστής της από το Σικάγο.
Ως εκ τούτου, η Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου πρέπει να λογίζεται ως μια καθοριστική μέρα για το μέλλον της ΠΑΕ, καθώς όπως ανακοινώθηκε επισήμως, θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της εταιρίας με κύριο θέματα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας καθώς επίσης και την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Όλα αυτά ασφαλώς εφόσον δεν προκύψουν οικονομικές ατασθαλίες ή χρέη για τα οποία δεν έχουν γνώση ο κ. Κοζώνης και οι νομικοί εκπρόσωποί του μετά την ολοκλήρωση του οικονομικού - διαχειριστικού ελέγχου. Ο οποίος θα ξεκινήσει μετά την υπογραφή του προσυμφώνου που έχει ήδη συνταχθεί και εξετάζεται λεπτομερώς από τα δύο συμβαλλόμενα μέρη.

Συμφωνία για το προσύμφωνο

Ο ισολογισμός που παρουσίασε η ΠΑΕ για το οικονομικό έτος 2008-09 είναι ακριβώς αυτή που είχε δοθεί εγγράφως και στον ελληνοαμερικανό επιχειρηματία. Εφόσον δεν προκύψουν «τέρατα» από προσαυξημένα χρέη προς το δημόσιο, τότε το deal θα ολοκληρωθεί σε διάστημα μικρότερο του ενός μηνός.

Το ποσό που θα καταθέσει ο Κοζώνης θα είναι ανάμεσα σε 20 με 22 εκατ. ευρώ, μετατρέποντας τον αυτόματα σε ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΚ και κάτοχο του 80% των μετοχών της εταιρείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Τακτική Γενική Συνέλευση της ΑΕΚ ΠΑΕ θα πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου 2009, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00, στα γραφεία της εταιρίας επί της οδού Γράμμου 69-71. Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, είναι η έγκριση του ισολογισμού της εταιρίας, η εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, λόγω λήξεως θητείας προηγούμενου, καθώς και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.

«ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ - ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ»

ΑΡ.Μ.Α.Ε. 99113/06/Β/86/57

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ

Σύμφωνα με το νόμο και το Καταστατικό της εταιρίας, το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τους μετόχους της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ - ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Αργοστολίου αρ. 15, και εκπροσωπείται νόμιμα, σε Τακτική Γενική Συνέλευση, η οποία θα λάβει χώρα την 07 Δεκεμβρίου 2009, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00 μ.μ. στο υποκατάστημα της εταιρίας επί της οδού Γράμμου αρ. 69-71, όροφος β', Μαρούσι, προκειμένου να λάβει απόφαση για τα παρακάτω θέματα αρμοδιότητάς της:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:

1. Υποβολή και έγκριση των Οικονομικών Καταστάσεων της 29ης Εταιρικής Χρήσης από την 1η Ιουλίου 2008 μέχρι την 30 Ιουνίου 2009, μαζί με την Έκθεση Διαχειρίσεως του Διοικητικού Συμβουλίου και το πιστοποιητικό ελέγχου του Ορκωτού Ελεγκτή - Λογιστή.
2. Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή - Λογιστή, καθώς και των λογιστών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τη χρήση που έληξε στις 30/6/2009.
3. Εκλογή ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού Ορκωτού Ελεγκτή για τη χρήση από την 1η Ιουλίου 2009 μέχρι την 30 Ιουνίου 2010 και καθορισμός της αμοιβής τους.
4. Έγκριση εκλογής νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου σε αντικατάσταση παραιτηθέντων και ανασυγκρότησης αυτού.
5. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, λόγω λήξεως θητείας προηγούμενου.
6. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με καταβολή μετρητών και τροποποίηση του άρθρου 7 του Καταστατικού, με την επιφύλαξη του άρθρου 13α του νόμου 2190/1920.
7. Αποκλεισμός των παλαιών μετόχων από την άσκηση του δικαιώματος προτίμησης κατά την ως άνω αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου
8. Κωδικοποίηση του καταστατικού σε ενιαίο κείμενο.
9. Διάφορες ανακοινώσεις.


Οι μέτοχοι που επιθυμούν να μετάσχουν στην ως άνω Τακτική Γενική Συνέλευση οφείλουν να καταθέσουν τις μετοχές τους στο ταμείο της εταιρίας ή σε οποιαδήποτε Τράπεζα στην έδρα της εταιρίας ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και να υποβάλουν τα σχετικά έγγραφα της κατάθεσης, καθώς και τα έγγραφα της πληρεξουσιότητας τυχόν αντιπροσώπων, στο ταμείο της εταιρίας, πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημερομηνία σύγκλησης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης.

Αθήνα, 12/11/2009

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου

Νικόλαος Θανόπουλος".

Χτύπησε ο Καράμπελας

Ένα απρόοπτο επεφύλασσε η προπόνηση της Παρασκευής για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και τον Νίκο Καράμπελα. Ο αριστερός μέσος της Ένωσης ο οποίος το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε ανοδική αγνωστική πορεία, χτύπησε και αποχώρησε προληπτικά.

Ο Έλληνας ακραίος αμυντικός δέχθηκε ένα χτύπημα στο αριστερό γόνατο στο πρώτο μέρος της προπόνησης και αποχώρησε προληπτικά. Το κανονικό πρόγραμμα δεν ακολούθησαν ούτε ο Νάτσο Σκόκο και ο Ισμαέλ Μπλάνκο, οι οποίοι ακολούθησαν, επίσης, κανονικά το πρώτο μέρος του προγράμματος και ακολούθως συνέχισαν μόνοι τους, για προληπτικούς λόγους.

Ο Ενσαλίβα, που ταλαιπωρείται από μια κάκωση στη δεξιά ποδοκνημική, ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο και η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί τη Δευτέρα.

Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές ακολούθησαν κανονικά το πρόγραμμα που είχε ετοιμάσει ο Σερβοέλληνας τεχνικός με ασκήσεις ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο και εν συνεχεία τρέξιμο στο γήπεδο και ασκήσεις τακτικής

Μιχαηλιτσένκο: «Το πιο σημαντικό ματς»

Επιμέλεια-Tenorio

Το πιο σπουδαίο ματς στην καριέρα του χαρακτήρισε το μπαράζ με την Εθνική Ελλάδος ο Ολεξέι Μιχαηλιτσένκο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του αγώνα του Σαββάτου, χαρακτηρίζοντάς τον ως το σπουδαιότερο ματς στην προπονητική του σταδιοδρομία. Ο τεχνικός της Ουκρανίας, ο οποίος υποστήριξε πως δε θα "κλείσει" την ομάδα του στην άμυνα, αναφέρθηκε στον επαναληπτικό αγώνα της Τετάρτης και το πρόβλημα της γρίπης που αντιμετωπίζει η χώρα του.

Για τον αυριανό αγώνα είπε πως «είναι το πιο σημαντικό ματς στη μέχρι τώρα καριέρα μου. Είμαστε μια έμπειρη ομάδα (έχει ξανασυμμετάσχει σε αγώνες μπαράζ), αλλά κοιτάμε το μέλλον και όχι το παρελθόν. Έχουμε έρθει πλήρεις και έτοιμοι για τον αγώνα».

Για το σύστημα που πρόκειται να ακολουθήσει τόνισε: «Δε θέλω να αναφερθώ σε τακτικές και συστήματα. Δεν ήρθαμε πάντως για να κάτσουμε στην άμυνα. Χρειαζόμαστε την επίθεση το ίδιο με την άμυνα».

Για τους Μίχαλικ και Χατζερίντι πρόσθεσε: «Ο τραυματισμός του Μίχαλικ δεν είναι σοβαρός, ο παίκτης είναι μια χαρά. Όσον αφορά τον Χατζερίντι (και την ελληνική καταγωγή του) δεν έχω μιλήσει μαζί του. Ο ίδιος έχει πει κατά το παρελθόν πως είναι Ουκρανός. Δε θα επηρεαστεί».

Για το ξενοδοχείο που κατέλυσε η αποστολή της Ουκρανίας ανέφερε: «Επιλέξαμε το συγκεκριμένο ξενοδοχείο για να είμαστε μακριά από το κέντρο της πόλης».

Για τις κάρτες που έχουν οι παίκτες του είπε πως «έχω μιλήσει με τους παίκτες μου για αυτό το θέμα. Πρέπει να αποφύγουμε τις κίτρινες κάρτες για να μην έχουμε απουσίες στον επόμενο αγώνα, πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι».

Για τη γρίπη και το πρόβλημα του επαναληπτικού αγώνα υποστήριξε: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη ρεβάνς στην Ουκρανία. Τα πράγματα εκεί ακολουθούν το δικό τους ρυθμό».

Τέλος για το γεγονός πως οι Έλληνες θεωρούν φαβορί την Ουκρανία απάντησε: «Οι Έλληνες ξέρουν καλύτερα».

Μιλούν για Ντάλτον στον Ολυμπιακό Βόλου!

Επιμέλεια-Tenorio

Ανακοίνωση-απάντηση στην απόφαση της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ Εθνικής κατηγορίας να αναβάλλει το παιχνίδι Αιγάλεω-Ολυμπιακός Βόλου, εξέδωσε η διοίκηση της ομάδας της Μαγνησίας.

Το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Μετά από τον εμπαιγμό της ομάδας μας και των χιλιάδων φιλάθλων μας, για δύο ολόκληρες ημέρες, θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους «αδελφούς Ντάλτον», που με τις παράνομες ενέργειές τους κατάφεραν αυτό που επιδίωκαν, την αναβολή του αγώνα Αιγάλεω-Ολυμπιακός Βόλου.

Το λυπηρό στην όλη υπόθεση είναι ότι σε αυτήν τη δολοπλοκία, εκτός από την εμπλοκή των δύο δημάρχων, Αιγάλεω και Χαϊδαρίου, ενεργή συμμετοχή είχαν και ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΕΠΑΕ, κ.κ. Σπύρος Καλογιάννης και Στέλιος Σφακιανάκης, με την όλη στάση τους.

Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ζητάει συγγνώμη από το φίλαθλο κόσμο της ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου, για την μη τήρηση της νομιμότητας. Ο κόσμος του Βόλου αλλά και όλου του Νομού Μαγνησίας πρέπει να προστατέψει τα συμφέροντα της ομάδας μας, πρέπει οι φίλαθλοι να σταθούν ενεργά δίπλα της».

Ατλέτικο: Ανανέωσε ο Σαντάνα

Επιμέλεια-Tenorio

Μέχρι το 2012 θα αγωνίζεται με τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης ο Κλέμπερ Σαντάνα. Ο 28χρονος Βραζιλιάνος μέσος ανανέωσε το συμβόλαιο του με τους «ροχιμπλάνκος» για τα επόμενα δύο χρόνια, με το παλιό να ολοκληρώνεται το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο Σαντάνα την περυσινή αγωνιστική περίοδο αγωνιζόταν ωε δανεικός στη Μαγιόρκα.

Πίσω στη δράση ο Ζαμπίδης!

Επιμέλεια-Tenorio

Πίσω στα ρινγκ ο Μιχάλης Ζαμπίδης που θα αγωνιστεί στην Μελβούρνη με τον Ρώσο Ασκέροφ.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της διοργάνωσης War of the Worlds. Ο Ασκέροφ, με το προσωνύμιο "Genghis Khan", έχει αγωνιστεί αρκετές φορές σε αγώνες Κ-1 ενώ έφθασε και μέχρι τα ημιτελικά του Contender Asia και αναμένεται ένας αγώνας φωτιά, μιας και οι δύο αθλητές έχουν επιθετικό και θεαματικό στυλ.

Μαζί με τον Iron Mike θα ταξιδέψουν ο Βαγγέλης Αποστόλου (βοηθός του προπονητή Γιώργου Μάλλιου), ο γυμναστής του Αλέξανδρος Παπαδιονυσίου, η manager του Τόνια Φουσέκη και μερικοί από τους πιστούς του fans.

Τα εισιτήρια του αγώνα έχουν σχεδόν εξαντληθεί και η ομογένεια, για μία ακόμη φορά, αναμένει την άφιξη του Έλληνα Πρωταθλητή με ενθουσιασμό και ανυπομονησία.

Για όλους και όλα ο Γιούρκας


Για τον Παναθηναϊκό, την Εθνική Ελλάδος, στιγμές της προσωπικής του καριέρας αλλά και τον "αιώνιο αντίπαλο" μίλησε στο δεύτερο μέρος της τηλεοπτικής συνέντευξης του ο Γιούρκας Σεϊταρίδης. Ο διεθνής αμυντικός ήταν αποκαλυπτικός για πολλά θέματα στην συνέντευξη που παραχώρησε στο ΣΚΑΪ (Σάββατο, 14:00) ενώ για άλλη μια φορά υποστήριξε πως αυτός και οι συμπαίκτες του θα δώσουν τα πάντα να πετύχουν αυτό που θέλουν ότι και οι οπαδοί του "τριφυλλιού", δηλαδή την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η συνέντευξη...

ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΡΙΕΡΑ...

- Για τη μη μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης...
"Αυτό έγινε μετά το πρώτο ματς με την Πορτογαλία (για το Euro2004), την επόμενη μέρα υπέγραψα με την Πόρτο και μετά το ματς με την Τσεχία ήρθε η Ρεάλ στο ξενοδοχείο που μέναμε, για να υπογράψω συμβόλαιο μαζί τους.
Μίλησα με το άτομο που είχε στείλει η Ρεάλ από την Ισπανία και του είπα ότι είναι τιμή μου, αλλά δε μπορώ να υπογράψω. Μου λέει “Για ποιο λόγο; Δεν θέλεις να παίξεις στη Ρεάλ;”, του λέω “θέλω πάρα πολύ, αλλά πριν λίγες μέρες υπέγραψα στην Πόρτο”. Μετά είχαμε κάποιες συζητήσεις για να βρούμε μία λύση, αλλά υπήρχε κάποια λύση, θα με τιμωρούσε εμένα η ΟΥΕΦΑ αν υπέγραφα και στη Ρεάλ, θα έμενα έξι μήνες χωρίς ομάδα, αλλά μετά θα ανήκα στη Ρεάλ.

Δεν ήθελα να το κάνω αυτό και τους είπα αν βρείτε εσείς μία λύση, καλώς, αλλιώς θα πάω στην Πόρτο που έχω υπογράψει. Θα ήταν σίγουρα καλύτερα να είχα υπογράψει εκεί, γιατί η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μία από τις δύο-τρεις καλύτερες ομάδες στον πλανήτη αλλά από εκεί και πέρα δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή, μπορεί να καθόμουνα ένα χρόνο εκεί μπορεί να καθόμουνα και δέκα. Το σημαντικό είναι ότι, βέβαια δεν μπορώ να πω ότι πήγα σε μία μικρή ομάδα, η Πόρτο τότε ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης, οπότε δεν ήταν κάποια ομάδα για να στεναχωρηθώ που πήγα, ποτέ δε ξέρεις, αλλά η Ρεάλ είναι Ρεάλ όπως και να το κάνεις".

- Αν θα ξαναέπαιζε στο εξωτερικό..
"Βέβαια θα ξαναέπαιζα, γιατί όχι; Το να παίζεις στο εξωτερικό, μόνο να σε ωφελήσει μπορεί, σε καμία περίπτωση να σε βλάψει, αποκομίζεις καλές εμπειρίες και όσον αφορά το ποδόσφαιρο και όσον αφορά τη ζωή σου γενικότερα".

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ...

- Τι διαφορετικό βρήκε στον Παναθηναϊκό, στην επιστροφή του...
"Σίγουρα έχει αλλάξει το προπονητικό κέντρο και έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Επίσης είδα κάποια καινούρια πρόσωπα. Στο ιατρικό τιμ, παιδιά που δουλεύουν εδώ μέσα και σχεδόν όλη η ομάδα είναι αλλαγμένη. Βέβαια τα περισσότερα παιδιά που είναι εδώ τα ήξερα, είχαμε παίξει αντίπαλοι στην Εθνική. Αλλά από τα παιδιά με τα οποία είχαμε παίξει συμπαίκτες βρήκα μόνο τον "Κάρα", τον Αλέξη τον Τζόρβα και το Φίλιππο το Δάρλα. Δεν θυμάμαι κάποιον άλλο που είχαμε παίξει μαζί όσο ήμουν εδώ".

- Για τον Σωτήρη Νίνη...
"Είναι ένας νέος παίκτης που έχει ποδοσφαιρική ποιότητα και πιστεύω ότι αν προσεχθεί από τον Παναθηναϊκό και προσέξει και ο ίδιος τον εαυτό του, μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα. Το ταλέντο το έχει και το μόνο που του λείπει είναι να έχει την τύχη με το μέρος του και να δουλέψει".

- Αν τον βοηθάει ο συναγωνισμός για τη θέση...
"Δεν το σκέφτομαι αυτό, κάνω την προπόνηση μου κάνω τη δουλειά μου, και από εκεί και πέρα αυτός που θα αποφασίσει ποιος θα παίξει θα είναι ο προπονητής. Ειλικρινά, αν αποφασίσει να παίξω εγώ καλώς, αν αποφασίσει να παίξει κάποιος άλλος, θα περιμένω τη σειρά μου. Το μόνο που σκέφτομαι είναι να κάνω εγώ τη δουλειά μου και να είμαι καλά, γιατί όταν είμαι καλά και πατάω γερά στα πόδια μου δεν είχα πρόβλημα ποτέ".

- Για το αν ο προηγούμενος πρωταθλητής έχει τον «αέρα» του πρωταθλητή και είναι αυτό αβαντάζ
"Όχι, δεν πιστεύω ότι έχει άλλον αέρα. Στα χαρτιά είναι πρωταθλητής της προηγούμενης χρονιάς, τώρα δεν μπορώ να πω ότι έχει κάποιον άλλον αέρα και αυτό μπορείς να το καταλάβεις αν κοιτάξεις για παράδειγμα στην Ισπανία. Η Μπαρτσελόνα είναι πρωταθλήτρια, τι μπορείς να πεις ότι είναι το φαβορί; Υπάρχει και μία Ρεάλ η οποία έχει τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο.

Απλά είναι τυπικό, είναι στα χαρτιά πρωταθλητής για παράδειγμα ο Ολυμπιακός, και οι δύο υποψήφιοι είναι πάντα ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός για να πάρουν το πρωτάθλημα. Και ο Παναθηναϊκός να πάρει το πρωτάθλημα φέτος, που το ευχόμαστε, πάλι του χρόνου θα είναι ο Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός υποψήφιοι".

- Για το αν το πρωτάθλημα κρίνεται στα ντέρμπι η με τις μικρές ομάδες...
"Δεν το ξέρω, αυτό δεν το ξέρω. Γιατί έτσι όπως έχει κυλήσει μέχρι στιγμής το πρωτάθλημα, εκτός αν υπάρξει κάποια τεράστια έκπληξη, αυτό που απομένει είναι να δούμε αν θα κριθεί στα ντέρμπι ή στα μικρά παιχνίδια. Εκεί που χάνεις βαθμούς και δεν το περιμένεις. Γιατί σε ένα ντέρμπι, εννοείται πως θες να το κερδίσεις, και για τους λόγους τους βαθμολογικούς και για ψυχολογικούς, αλλά δε μπορείς να ποντάρεις σε ένα ντέρμπι.

Να πεις, θα μαζέψω δηλαδή έξι βαθμούς από εκεί. Μπορεί να κερδίσεις, μπορεί να χάσεις, μπορεί να φέρεις ισοπαλία. Ενώ στα μικρά παιχνίδια είναι που κάνεις το λογαριασμό σου και λες ότι θα πάρω τόσους βαθμούς."

- Τι θυμάται και τι θέλει να ξεχάσει από τα ελληνικά ντέρμπι:
"Μου λείψανε τα ντέρμπι όπως πιστεύω σε όλους τους παίκτες σε όλα τα πρωταθλήματα θέλουν τέτοια παιχνίδια. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι πάντα υπήρχε, ειδικά τότε που και ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είχαν πάρα πολύ καλή ομάδα, ένταση ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές. Ανάμεσα στους παίκτες του Παναθηναϊκού που υπήρχε ένταση εκνευρισμός, δυνατό παιχνίδι, αυτό είναι που θυμάμαι χαρακτηριστικά".

- Για τη Ριζούπολη;
"Έχει περάσει αυτό τώρα, το έχω ξεχάσει ήδη, δεν... Έχω αναφερθεί πάρα πολλές φορές και πρέπει κάποια στιγμή να το ξεχάσουμε και να συνεχίσουμε".

- Για τον κόσμο...
"Το μόνο που έχω να τους πω είναι ότι και εγώ και όλα τα υπόλοιπα παιδιά να ξέρουν ότι πάντα τα δίνουμε όλα σε κάθε παιχνίδι. Τον χρειαζόμαστε πάντα στο πλευρό μας, είτε παίζουμε εκτός είτε εντός έδρας. Και όσο θέλουν αυτοί τον τίτλο άλλο τόσο τον θέλουμε και εμείς. Και πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι για να κάνουμε κάτι φέτος".

ΚΕΦΑΛΑΙΟ "ΑΙΩΝΙΟΣ" ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ

- Για τον Ολυμπιακό..
"Ξεκίνησε άσχημα και από τη στιγμή που έφυγε ο κ. Κετσπάγια έχει βελτιωθεί αρκετά, και όσον αφορά τη φυσική κατάσταση και τον αγωνιστικό τρόπο παιχνιδιού. Ξεχωρίζω το Νικοπολίδη που είναι υπόδειγμα ποδοσφαιριστή, έχουμε παίξει μαζί και στη Εθνική και στον Παναθηναϊκό.

Μία πολύ καλή μεταγραφή και καλός παίκτης είναι και ο Μαρέσκα, τον οποίο είχα δει από όταν αγωνιζόμουν και εγώ στην Ισπανία και πιστεύω ότι θα βοηθήσει πολύ τον Ολυμπιακό με την κλάση του και την ποιότητα του. Και το Γκαλέτι επίσης που ήμασταν και συμπαίκτες στην Ατλέτικο".

- Για τον Γκαλέτι...
"Με είχε ρωτήσει για τότε που ήθελε να έρθει στην Ελλάδα. Με είχε ρωτήσει γενικότερα για την Ελλάδα, αλλά δεν θυμάμαι να σου πω αν με είχε ρωτήσει για τον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό γιατί τον ήθελαν και οι δύο ομάδες.

Με είχε ρωτήσει για την Ελλάδα και του είπα ναι, είναι καλό πρωτάθλημα και του είπα ότι οι δύο καλύτερες ομάδες είναι αυτές οι δύο. Και μετά αποφάσισε να έρθει, πήγε στον Ολυμπιακό τελικά. Τον θεωρώ πολύ καλό παίκτη και ήδη κάνει τη διαφορά".

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ.. ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

- Για την Εθνική...
"Το κακό ξεκίνησε στο ματς στο Καραϊσκάκη όταν παίξαμε με την Ελβετία και χάσαμε 1–2. Αν είχαμε πάρει μία ισοπαλία, θα είχαμε περάσει πρώτοι, δεν θα χρειαζόταν καν να είχαμε πάει στα μπαράζ, αυτό ήταν το στραβό που κάναμε. Και ύστερα ήταν τα δύο παιχνίδια με την Ελβετία και τη Μολδαβία που χάσαμε το ένα και ισοφαρίσανε οι Μολδαβοί στο τέλος του αγώνα στο άλλο. Στο πρώτο ματς με την Ελβετία πιστεύω ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο και ο διαιτητής που έβγαλε μία αδικαιολόγητη κόκκινη στο Λουκά (Βύντρα) στο δεύτερο ματς πιστεύω ότι δεν είχαμε καθόλου καλή απόδοση με τη Μολδαβία.

Τώρα καλώς η κακώς έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε εναντίον της Ουκρανίας στα μπαράζ, να κερδίσουμε και να πάμε στο Μουντιάλ. Θα κριθούν πολλά στο πρώτο παιχνίδι που παίζουμε στο ΟΑΚΑ, το πιο σημαντικό είναι να μη δεχθούμε γκολ και από εκεί και πέρα όσα γκολ παραπάνω βάλουμε τόσο πιο καλό για μας. Στην Ουκρανία θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, θα είναι το γήπεδο γεμάτο, οι Ουκρανοί αγαπάνε το ποδόσφαιρο, έχουν πολύ καλή ομάδα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα δύο παιχνίδια για να έχουμε πολλές πιθανότητες, αν δεν είμαστε συγκεντρωμένοι σίγουρα θα έχουμε πρόβλημα.

Εννοείται ότι θέλουμε και ένα γεμάτο ΟΑΚΑ όλοι μας το θέλουμε και ο κόσμος πιστεύω ότι θα το καταλάβει και θα το γεμίσει το γήπεδο. Γιατί μπορεί να μην παίζουμε το πιο θεαματικό ποδόσφαιρο, για να τρελαίνεται ο κόσμος να έρθει στο γήπεδο αλλά πιστεύω θα καταλάβει ότι είναι ένα παιχνίδι για να πάμε στο Μουντιάλ, γιατί όλοι Έλληνες πιστεύω θέλουν πάμε και θα έρθει να μας βοηθήσει".

- Για το Ρεχάγκελ σε περίπτωση που αποκλειστεί η Εθνική...
"Αυτή είναι δύσκολη ερώτηση, για το αν πρέπει να μείνει ή όχι. Πρώτα απ’ όλα εξαρτάται από τον ίδιο και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, από εκεί και πέρα δε θα σου πω αν πρέπει να μείνει ή όχι, αλλά θα σου πω γι’ αυτό τον άνθρωπο το μόνο που έχουμε να πούμε είναι καλά λόγια.

Δεν μπορείς να πεις κάτι κακό για αυτό τον άνθρωπο, γιατί πήρε την Ελλάδα από το μηδέν και τη πήγε στην κορυφή. Έχει πάρει μέρος σε δύο ευρωπαϊκά αυτή η ομάδα και αν πάνε όλα καλά και σε ένα Μουντιάλ. Στη χειρότερη ακόμα και αν δεν πάμε στο Μουντιάλ, αυτός ο προπονητής έχει πάει την ομάδα σε δύο Ευρωπαϊκά. Η πορεία του στην Εθνική μόνο επιτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί, για το αν θα μείνει η αν θα φύγει εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες".

- Η Εθνική στη μετά Euro 2004 εποχή...
"Αν φύγει ο προπονητής θα είναι η μεγαλύτερη αλλαγή από εκεί και πέρα η ομάδα δε πιστεύω να αλλάξει πολύ. Γιατί ήδη έχουν κάποια παιδιά σταματήσει, κάποια άλλα παιδιά όπως τον Δέλλα και τον Μπασινά δεν τους καλεί πια και πιστεύω ίσως σταματήσουν ακόμα ένα, δύο, τρία παιδιά από την ομάδα. Και με την προσθήκη ενός ή δύο παιδιών, θα είμαστε πάνω κάτω η ίδια ομάδα, ήδη έχει γίνει μια μεγάλη ανανέωση".

Συμβουλεύει τους νεότερους ο Ζιλμπέρτο

Επιμέλεια-Tenorio

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα αποτελεί εκτός από μεγάλο κεφάλαιο για τον Παναθηναϊκό και έναν ποδοσφαιριστή-πρότυπο για τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής Βραζιλίας. Ο αρχηγός της «σελασάο», ως γνώστης της αγγλικής πραγματικότητας έδωσε συμβουλές στον Ρομπίνιο, προτρέποντας τον άσο της Μάντσεστερ Σίτι να προσαρμοστεί όσο το δυνατόν περισσότερο στο περιβάλλον του νησιού. Τι είπε για το ενδιαφέρον της Μπαρτσέλονα για τον συμπαίκτη του.

«Είναι λογικό να βλέπουμε φήμες γύρω από μεγάλα ονόματα και ο Ρομπίνιο είναι ένα από αυτά. Βέβαια όταν υπάρχουν αυτά τα σενάρια για το αν φεύγεις ή μένεις ο παίκτης πρέπει να προσπαθεί να μην επηρεάζεται και να αποφεύγει αυτή την συζήτηση» είπε αρχικά και συνέχισε: « Η μεγαλύτερη συμβουλή που έχω να του δώσω είναι να προσαρμοστεί στην Αγγλία και να μάθει την γλώσσα. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα. Νομίζω ότι τα αγγλικά του έχουν βελτιωθεί. Ο Κακά είναι ένας ακόμη παίκτης που μιλάει την γλώσσα και μερικές φορές όλοι μαζί μιλάμε στα αγγλικά».

Εθνική Ελλάδας Οδηγίες στους φιλάθλους ενόψει Ουκρανίας


Ανακοίνωση με την οποία δίνει οδηγίες στους φιλάθλους που θα βρεθούν το Σάββατο(14/11-20:00) στο ΟΑΚΑ για το πρώτο παιχνίδι στην διαδικασία των μπαράζ απέναντι στην Ουκρανία, εξέδωσε η ΕΠΟ.
Σε αυτήν πιο αναλυτικά αναφέρει:"Ενόψει του αγώνα της Εθνικής Ομάδας Ανδρών με την αντίστοιχη της Ουκρανίας για την προκριματική φάση (πλέι-οφ) του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010, το Σάββατο 14/11/2009 και ώρα 20:00 στο ΟΑΚΑ, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνει τα εξής:

-Για την αποφυγή συνωστισμού και καθυστερήσεων, οι κάτοχοι εισιτηρίων καλούνται να βρίσκονται στο στάδιο αρκετή ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα. Κάθε καθυστέρηση που θα παρατηρηθεί στην προσέλευση των θεατών θα έχει επιπτώσεις στην έγκαιρη είσοδό τους στο γήπεδο.

-Οι κάτοχοι των εισιτηρίων θα πρέπει να κατευθύνονται στη θύρα που αναγράφει το εισιτήριο και μόνο. Περίπτωση να εισέλθει κάποιος στο γήπεδο από διαφορετική θύρα από αυτή που αναγράφεται στο εισιτήριο δεν υπάρχει. Αμέσως μετά την είσοδο στο γήπεδο, ο κάτοχος του εισιτηρίου θα πρέπει να κατευθύνεται και να καταλαμβάνει τη θέση που αναγράφεται στο εισιτήριο και μόνο.

-Οι κάτοχοι των εισιτηρίων θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο και να έχουν συμπληρώσει στην ειδική θέση του εισιτηρίου τα στοιχεία που ζητούνται. Χωρίς την ταυτοποίηση των αναγραφόμενων στο εισιτήριο στοιχείων με την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο, κανείς δεν θα εισέλθει στο γήπεδο.

-Για τον συγκεκριμένο αγώνα δεν θα ισχύσει καμία ταυτότητα Ελεύθερης Εισόδου απ΄ όπου κι αν έχει εκδοθεί. Δικαίωμα εισόδου έχουν μόνο οι κάτοχοι των εισιτηρίων και των διαπιστεύσεων που έχουν εκδοθεί από την Ε.Π.Ο.

-Οι θύρες του σταδίου θα ανοίξουν στις 17:30.

-Οι έλεγχοι από την Αστυνομία για την είσοδο των θεατών στο στάδιο θα είναι εξαιρετικά αυστηροί. Απαγορεύεται οι κάτοχοι των εισιτηρίων να έχουν μαζί τους κέρματα, αναπτήρες και μεταλλικά αντικείμενα. Δεν θα επιτραπεί η είσοδος πανό με υβριστικό ή ξενόγλωσσο περιεχόμενο.

-Τα άτομα με ειδικές ανάγκες θα εισέλθουν από την Πύλη Α.

ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΑΔΑ-ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Την ημέρα του αγώνα (14/11/2009) η διάθεση των εισιτηρίων, που τιμώνται όλα 10, 20 και 30 ευρώ, θα γίνεται από:

-Τα εκδοτήρια του ΟΑΚΑ στον σταθμό «Ειρήνη» από τις 09:00 έως την έναρξη του ματς.

-Τα εκδοτήρια του γηπέδου «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στη θύρα 25 από τις 09:00 έως τις 14:00.

-Το σύνολο των εκδοτηρίων του ΟΑΚΑ από τις 14:00 έως την έναρξη του ματς.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Η είσοδος των κατόχων εισιτηρίων διαρκείας στο ΟΑΚΑ θα γίνεται με την επίδειξη της κάρτας διαρκείας στις θύρες που παρακάτω αναφέρονται, όπου θα προμηθεύονται οι κάτοχοι το εισιτήριο του συγκεκριμένου αγώνα.

-Οι κάτοχοι διαρκείας στις θέσεις VIP του σταδίου Καραϊσκάκη θα εισέλθουν στη θύρα VIP του ΟΑΚΑ (Θύρα 27).

-Οι κάτοχοι διαρκείας των θυρών 14 και 15 του γηπέδου Καραϊσκάκη θα εισέλθουν στη θύρα 9Α του Ολυμπιακού σταδίου.

-Οι κάτοχοι διαρκείας της θύρας 12 του γηπέδου Καραϊσκάκη θα εισέλθουν στη θύρα 7Β του Ολυμπιακού σταδίου.

-Οι κάτοχοι διαρκείας στη θύρα 16 του γηπέδου Καραϊσκάκη θα εισέλθουν στη θύρα 11Α του Ολυμπιακού σταδίου.

-Οι κάτοχοι διαρκείας των θυρών 19,20,21 του γηπέδου Καραϊσκάκη θα εισέλθουν στη θύρα 3Β του Ολυμπιακού σταδίου.

Εθνική Ελλάδας Κατσουράνης:"Στο τέλος εμείς θα προκριθούμε"


Αισιόδοξος ότι η Εθνική Ελλάδας θα καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ουκρανίας και θα πάρει το εισιτήριο για τα τελικά του Μουντιάλ του 2010, παρουσιάστηκε ο Κώστας Κατσουράνης.
Ο 30χρονος μέσος με δηλώσεις του στο " Reuters", υποστήριξε ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα πετύχει τον στόχο του.

"Δύο πολύ καλές ομάδες θα αναμετρηθούν αλλά στο τέλος πιστεύω ότι εμείς θα προκριθούμε", ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

"Θέλουμε τη νίκη χωρίς να δεχτούμε γκολ αλλά ακόμη και αν υπάρξει ισοπαλία χωρίς γκολ στην Αθήνα, τότε θα έχουμε ελπίδες. Είναι σε καλή κατάσταση αυτό τον καιρό οι Ουκρανοί αλλά είμαστε αισιόδοξοι".

Σαμαράς:"Να τα δώσουμε όλα για την πρόκριση"

Δηλώσεις για τους αγώνες της Εθνικής ομάδας με την Ουκρανία έκανε και ο Γιώργος Σαμαράς στην επίσημη ιστοσελίδα της Σέλτικ. Ο Έλληνας επιθετικός είπε:"Είναι δύο σπουδαία παιχνίδια για μένα προσωπικά, για τους συμπαίκτες μου, για τον προπονητή μου και για όλους στην Ελλάδα.

Θα είμαστε περήφανοι αν προκριθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο για πρώτη φορά μετά από 16χρόνια και για δεύτερη στην ιστορία μας. Ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε και θα νικήσουμε την Ουκρανία στα δύο παιχνίδια.

Χρειαζόμαστε κάθε παίκτη υγιή γιατί είχαμε κάποιους τραυματισμούς τώρα και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξυπνήσουμε την επόμενη μέρα μετά το δεύτερο παιχνίδι και θα έχουμε τύψεις. Πρέπει στα δύο παιχνίδια να δώσουμε πάνω από το 100% για την χώρα μας.

Θέλουμε να προκριθούμε και αν δεν τα καταφέρουμε, τότε θα πρέπει να μπορούμε να πούμε στους εαυτούς μας:Κάναμε όσα μπορούσαμε αλλά ήταν καλύτερη ομάδα".

Μουντιάλ 2010 Τίμοστσουκ: "Να μη δεχθούμε γκολ"


Ο αμυντικός μέσος της Ουκρανίας, Ανατόλι Τίμοστσουκ ως στόχο της ομάδας του να μην δεχτεί γκολ στα ματς με την Ελλάδα, αναπολεί την προ τετραετίας νίκη στην Αθήνα και καθησυχάζει για την γρίπη των χοίρων στο Ντόνετσκ!
Στον αγωνιστικό χώρο κάνει τις απολύτως απαραίτητες κινήσεις. Ο Ανατόλι Τίμοστσουκ είναι εκφραστής του ποδοσφαιρικού μινιμαλισμού. Ανακόπτει τις προσπάθειες των αντιπάλων, μοιράζει χωρίς χρονοτριβή την μπάλα και ελέγχει όλο το μήκος και πλάτος του γηπέδου.

Τίποτα περιττό δεν ξεφεύγει από τα πόδια του θρησκόληπτου συλλέκτη εικόνων. Όπως και στον λόγο του. Λέει μοναχά τα απαραίτητα. Ίσως κοινότοπα για ορισμένους. Απλά για κάποιους άλλους, όπως και το άθλημα που αγωνίζεται.

Λίγες ώρες πριν το ματς με την Ελλάδα για τα πλέι οφ που θα δώσουν την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής τα λόγια του Τίμοστσουκ δραπετεύουν με το σταγονόμετρο . Ιεραρχεί ως πρωταρχικό στόχο να μην δεχτεί γκολ η ομάδα του.

"Μη φάμε γκολ..."

«Το σημαντικότερο για την Ουκρανία είναι να αποδώσει το ποδόσφαιρο που μπορεί για να κατακτήσει το αποτέλεσμα που επιθυμεί. Θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι τα παιχνίδια είναι δύο και για αυτό να μην παρασυρθούμε αγωνιζόμενοι σαν να είναι τελικός.

Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να μην δεχτούμε γκολ στο πρώτο ματς. Ασφαλώς η επιτυχία ενός γκολ θα διευκολύνει την αποστολή μας στο δεύτερο παιχνίδι.

Περιμένω ένα πολύ δύσκολο ματς στην Αθήνα και για αυτό θα πρέπει να είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι»

Θα είναι η τρίτη του επίσκεψη στην Αθήνα. Το πέμπτο παιχνίδι, στο οποίο θα βρεθεί αντιμέτωπος με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

«Θυμάμαι πολύ καλά τα προηγούμενα παιχνίδια. Είχαμε πετύχει δύο νίκες και μια ισοπαλία σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια και νομίζω ότι αυτή η επίδοση δείχνει κάτι.

Τις καλύτερες αναμνήσεις τις έχω από το ματς του 2005 στην Αθήνα, όπου είχαμε νικήσει με 1-0 (σ.σ. 08-06-2005 0-1 με γκολ του Γκούσιν στο 82’). Αυτή η νίκη σήμανε ουσιαστικά την πρόκριση μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας.

Πιστεύω ότι αυτό το παιχνίδι θα το θυμούνται καλά και οι παίκτες της εθνικής Ελλάδας» λέει με νόημα ο αμυντικός μέσος της Μπάγερν Μονάχου, ο οποίος δεν διστάζει να γνωστοποιήσει την προτίμηση του στην Ελλάδα.

"Ήθελα Ελλάδα"

«Ανέφερα σε μια συνέντευξη που προηγήθηκε της κλήρωσης ότι θα ήθελα να αντιμετωπίσουμε την Ελλάδα ή την Ρωσία. Η επιθυμία μου εκπληρώθηκε. Φυσικά θα ήμασταν έτοιμοι να αγωνιστούμε τόσο εναντίον της Γαλλίας ή της Πορτογαλίας, αλλά για παράδειγμα την Ελλάδα την γνωρίζουμε καλύτερα από τα προκριματικά ματς του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2004 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006.

Αυτό είναι καλό και για τις δυο ομάδες. Θα είναι δύο ενδιαφέροντα παιχνίδια και οι οπαδοί σε Αθήνα και Ντόνετσκ είμαι σίγουρος ότι θα δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για αυτά τα ματς».

Με τα προρρηθέντα ο Τίμοστσουκ έχει μια έστω ανεπαίσθητη δόση έπαρσης για τον αντίπαλο, αν και όταν του τίθεται το ερώτημα το αντικρούει με ορμή

«Σε καμία περίπτωση. Η Ελλάδα είναι ποιοτική ομάδα. Το πλεονέκτημα της είναι κατά την άποψη μου το οργανωμένο παιχνίδι της.

Πολύ πειθαρχημένο σύνολο ικανών ποδοσφαιριστών που καθοδηγείται από ένα τεχνικό επιτελείο με μεγάλη εμπειρία, προεξάρχοντος φυσικά του Ότο Ρεχάγκελ.

Υπάρχει ομοιογένεια στην Ελλάδα. Έχουμε μελετήσει αρκετά την αντίπαλο μας και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να εκμεταλλευθούμε τις αδυναμίες της»

Ο Τίμοστσουκ θα επωμιστεί την δύσκολη αποστολή να γίνει ο κυρίαρχος της μεσαίας γραμμής του ματς. Θεωρεί ότι δεν υπερέχει αισθητά κανείς Έλληνας ποδοσφαιριστής από το σύνολο.

«Δεν νομίζω ότι σε τέτοια ματς θα πρέπει να σταματήσουμε κάποιον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή της Ελλάδας.

Αυτό που είναι σημαντικό είναι να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τους κινδύνους που θα μας εμφανίσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ελλάδας»

Ο 30χρονος άσος της Ουκρανίας είναι ευχαριστημένος για το γεγονός ότι το δεύτερο παιχνίδι θα διεξαχθεί στο Ντόνετσκ.

«Φυσικά αποτελεί πλεονέκτημα το να έχεις το δεύτερο ματς στην έδρα σου αρκεί το αποτέλεσμα του πρώτου να μην είναι απαγορευτικό. Για να το καταφέρουμε αυτό λοιπόν θα πρέπει να συγκεντρωθούμε απόλυτα στο πρώτο ματς και να μην έχουμε στο μυαλό μας ότι το δεύτερο παιχνίδι θα είναι στην έδρα μας.

Αν τα καταφέρουμε στην Αθήνα, τότε θα έχουμε την ευκαιρία να αναπροσαρμόσουμε την τακτική μας και να ακολουθήσουμε μια διαφορετική στρατηγική από ό,τι μπορεί να έχουμε τώρα στο μυαλό μας για το ματς στο Ντόνετσκ».

"Πρόβλημα όλων η γρίπη"

Τις τελευταίες ημέρες η φημολογία περί καραντίνας στην πόλη της επαρχίας Ντονμπάς εξαιτίας της γρίπης των χοίρων κλιμακώθηκε. Ο Τίμοστσουκ εμφανίζεται καθησυχαστικός.

«Το πρόβλημα με την γρίπη των χοίρων δεν είναι ουκρανικό φαινόμενο. Άκουσα στις ειδήσεις ότι ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν στην Γαλλία, την Γερμανία, την Ισπανία, την Ρωσία και την Αγγλία.

Η Ουκρανία δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Πιστεύω ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διεξαχθεί το ματς χωρίς προβλήματα».

Μια γεμάτη δεκαετία στην Σαχτάρ Ντόνετσκ ο Ανατόλι Τίμοστσουκ δεν κατόρθωσε να αγωνιστεί στο πλάι του Νέρι Καστίγιο. Για τον Μεξικανό πρώην επιθετικό του Ολυμπιακού η ουκρανική ομάδα αποδείχθηκε η κόλαση της καριέρας του.

«Είναι πολύ δύσκολο να αναλύσω την υπόθεση με τον Καστίγιο, μιας και δεν αγωνίστηκα μαζί του. Βρεθήκαμε στο γήπεδο ως αντίπαλοι όταν η Σαχτάρ αγωνίστηκε εναντίον του Ολυμπιακού.

Αυτό που γνωρίζω φυσικά είναι ότι ουδέποτε κατάφερε να βρεθεί στο υψηλό επίπεδο που ήταν το 2006, τόσο με την ελληνική ομάδα, όσο και με την Εθνική Μεξικού. Δεν θυμίζει σε τίποτα αυτόν τον παίκτη σήμερα».

Μετά από μια εύχυμη διετία στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης ο Τίμοστσουκ βρίσκεται από το καλοκαίρι στην Μπάγερν Μονάχου, στους κόλπους της οποίας σοβεί αυτές τις ημέρες έντονη κρίση. Ο Ουκρανός προτιμά να «ντριπλάρει» όταν του τίθεται το ερώτημα «τις πταίει;»

«Στην παρούσα φάση το μόνο που σκέφτομαι είναι τα παιχνίδια της εθνικής Ουκρανίας, μιας και στα ματς με την Ελλάδα θα κριθεί ποια ομάδα θα προκριθεί στο παγκόσμιο Κύπελλο. Το διακύβευμα είναι μεγάλο.

Όταν βρίσκομαι στο Μόναχο σκέφτομαι μόνο τις υποχρεώσεις της Μπάγερν. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά πλέον είναι ότι η Μπάγερν Μονάχου είναι μια πάρα πολύ μεγάλη ομάδα.

Το αισθάνεσαι από την πρώτη στιγμή. Στόχος μας είναι πάντα να κερδίζουμε και σε αυτές τις απαιτήσεις προσπαθώ να προσαρμοστώ αυτούς τους πρώτους μήνες εκεί»

Μπορεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα του καλοκαιριού να βρίσκεται στο προσκήνιο αλλά στο βάθος του ορίζοντα θα αρχίσει να αχνόφαινεται το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2012 που θα λάβει χώρα σε Πολωνία και Ουκρανία.

Η ανησυχία για τα καθυστερήσεις υπάρχουν παρά τα καθησυχαστικά λόγια από την ΟΥΕΦΑ. Όταν ο Τίμοστσουκ ακούει πάντως την ερώτηση για τις καθυστερήσεις πληρώνει με…ελληνικό νόμισμα…

«Ενδεχομένως να θυμάστε τι έλεγαν πριν την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για τις καθυστερήσεις. Πολλοί εξέφραζαν ανησυχία για τη διεξαγωγή τους.

Τελικά όλα πήγαν καλά όπως θα συμβεί και με την Ουκρανία. Είναι μια υπέροχη ευκαιρία για την χώρα μου και είμαι σίγουρος ότι θα γίνουν όλα όπως πρέπει.

Δεν μπορώ να μιλήσω για οργανωτικά θέματα ή σε τι στάδιο βρίσκονται οι κατασκευές αλλά γνωρίζω την μεγάλη αγάπη των συμπατριωτών μου για το ποδόσφαιρο και την περιώνυμη φιλοξενία τους. Σε αυτόν τον λαό αξίζει να δει από κοντά μια τέτοια διοργάνωση»

πηγη-24 σπορτς


Ηρακλής Ο Ντάλα Μπόνα επέστρεψε

Επιμέλεια-Τenorio

Στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Ηρακλής στην Μίκρα βρέθηκε και πάλι σήμερα μετά από διάστημα σχεδόν μιας εβδομάδας απουσίας ο Ιταλός Σαμουέλε Ντάλα Μπόνα έχοντας επιστρέψει από την πατρίδα του ενώ είχε και συνάντηση με τον γενικό αρχηγό της ΠΑΕ, Μανώλη Τουμπόγλου.
Κι αν το πρόγραμμα της προπόνησης του Ντάλα Μπόνα περιλάμβανε φυσιοθεραπεία στο τετ α τετ που είχε με τον γενικό αρχηγό της ΠΑΕ, Μανώλη Τουμπόγλου, του επισήμανε πως: "Είσαι σε μεγάλη ομάδα πρώτης κατηγορίας", και του ξεκαθάρισε θα πρέπει να είναι πειθαρχημένος ακολουθώντας τους κανονισμούς που υπάρχουν ενώ του υπογράμμισε πως υπέπεσε σε σοβαρό παράπτωμα.

Επίσης φρόντισε να τον ενημερώσει πως από Δευτέρα θα ενημερωθεί σχετικά με την απολογία του με τον Ντάλα Μπόνα να αναγνώρισε το λάθος του και να του είπε από την πλευρά του πως: «Είμαι απολύτως έτοιμος να αντιμετωπίσω τις επιπτώσεις», ενώ του υπογράμμισε πως το ταξίδι του στην Ιταλία είχε να κάνει με το να εξασφαλίσει μία δεύτερη γνώμη για τον τραυματισμό του. Σχετικά με την τιμωρία του Ιταλού αναμένεται να είναι με την μορφή του χρηματικού προστίμου.

Κι όσο για το πρόγραμμα του Σάββα Κωφίδη; Πλήρες πρόγραμμα περιλάμβανε η σημερινή προπόνηση του Ηρακλή στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ στην Μίκρα με τον τεχνικό των "κυανολεύκων" να δίνει βαρύτητα στην τακτική, στον τομέα της επιθετικής ανάπτυξης και ολοκλήρωσης φάσεων.

Στόχος του προπονητή του Ηρακλή είναι η εκμετάλλευση της διακοπής του πρωταθλήματος, λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής μας για τα μπαράζ της πρόκρισης στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 κόντρα στην Ουκρανία, προκειμένου να περάσει την αγωνιστική φιλοσοφία και πρακτική του στην ομάδα.

Οι Παπαζαχαρίας και Ηλιάδης ακολούθησαν πρόγραμμα φυσιοθεραπείας και ο Γιάκομπ γυμναστηρίου. Όσο για τον Λέκι σταδιακά μετά την χθεσινή του επιστροφή ανεβάζει στροφές, καθώς ο Αργεντινός κεντρικός αμυντικός του Ηρακλή πέρα από το γυμναστήριο άρχισε και ατομικό πρόγραμμα με τρέξιμο.

Στις προπονήσεις του Ηρακλή επέστρεψε και ο Επστάιν μετά την άδειά του, ενώ εξακολουθούν να απουσιάζουν οι διεθνείς Γιάντσης και Ιωαννίδης. Τέλος οι «κυανόλευκοι» έχουν και πάλι πρωινό ραντεβού (11:00) για προπόνηση αύριο Σάββατο (14/11), στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ στην Μίκρα.

Super League Σόου Λέτο με... "καυτή" χορεύτρια!


O Σεμπαστιάν Λέτο δεν έχει καλή σχέση μόνο με τα αντίπαλα δίχτυα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού (3 γκολ ήδη στη φετινή Σούπερ Λίγκα για το μεταγραφικό απόκτημα των "πρασίνων", δύο κόντρα σε Εργοτέλη και ένα κόντρα σε Πανθρακικό) αλλά και με τη διασκέδαση.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Espresso", ο Αργεντινός αριστερός χαφ βρέθηκε πριν λίγες ημέρες στο αθηναϊκό κλαμπ "Villa Mercedes" και τράβηξε πάνω του όλα τα φλας καθώς ανέβηκε πάνω στο τραπέζι και συνόδεψε στο... λίκνισμα μία από τις σέξι χορεύτριες του μαγαζιού.

Συγκεκριμένα, μόλις η κοπέλα ξεκίνησε έναν πολύ ερωτικό χορό φορώντας άκρως αποκαλυπτικά εσώρουχα, ο Λέτο δεν έχασε την ευκαιρία και βρέθηκε και αυτός στη σκηνή προκειμένου να την ακολουθήσει στο χορευτικό της, με το γεγονός αυτό να ανεβάζει το θερμόμετρο στα ύψη και να "υποχρεώνει" τους θαμώνες του μαγαζιού να του χαρίσουν αυθόρμητα ένα παρατεταμένο χειροκρότημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 23χρονος Λατίνος άσος δεν περιορίστηκε στο εκρηκτικό ντουέτο που συνέθεσε με την επαγγελματία χορεύτρια αλλά στη συνέχεια "επισκέφτηκε" την κονσόλα, μη χάνοντας την ευκαιρία να πειράξει τον DJ του μαγαζιού.

24 Απριλίου ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδος...


Το Σάββατο 24 Απρίλιου 2010 θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Hellas OnLine στο ΟΑΚΑ.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ ανέφερε:"Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Ο. αποφασίστηκε ο τελικός αγώνας του Κυπέλλου Hellas OnLine 2009-2010 να διεξαχθεί το Σάββατο 24/4/2010 στο ΟΑΚΑ".

Παραιτήθηκε ο Απέγητος

Επιμέλεια-Tenorio

Παρελθόν από την διοίκηση της ΠΑΕ Πανιώνιος αποτελεί ο Γιώργος Απέγητός, καθώς σήμερα υπέβαλε την παραίτηση του επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Ο τέως διοικητικός παράγοντας του ΑΠΟΕΛ, είχε αναλάβει τη θέση του αντιπρόεδρου στον «Ιστορικό» στις 29 Δεκεμβρίου του 2008 και πλέον αναμένεται να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα για την εκλογή του αντικαταστάτη του.

Στα αγωνιστικά οι Νεοσμυρνιώτες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν «ανάσες» το Σαββατοκύριακο καθώς ο Εμίλιο Φερέρα έδωσε ρεπό στους παίκτες του.

Στην προπόνηση της Παρασκευής θεραπεία ακολούθησαν οι Μανιάτης, Ρεκόμπα και Σμόγιε. Εξάλλου από τις προπονήσεις απουσιάζει ο Δημήτρης Σιόβας που έχει υποχρεώσεις με την Εθνική Νέων.

Φεύγουν τα εισιτήρια



Με μεγάλη ταχύτητα κάνουν «φτερά» τα εισιτήρια για το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Η FIFA ανακοίνωσε πως έχουν ήδη διατεθεί στους φιλάθλους περισσότερα από 668.000 εισιτήρια, ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός αυτών έχει πωληθεί στις ΗΠΑ (84.034). Βρετανία και Γερμανία ακολουθούν, με τις πωλήσεις να αγγίζουν τα 48.274 εισιτήρια. Ολοκληρώθηκε, έτσι, η 2η φάση διάθεσης των εισιτηρίων από τους διοργανωτές, ενώ η τρίτη και βασική φάση αρχίζει στις 5 Δεκεμβρίου. Μία ημέρα μετά την κλήρωση των αγώνων της τελικής φάσης, που θα γίνει στο Κέιπ Τάουν.

Επιστρέφει νωρίτερα ο Λάμπαρντ


Λιγότερο του αναμενομένου θα μείνει τελικά εκτός αγωνιστικής δράσης ο Φρανκ Λάμπαρντ. Ο μέσος της Τσέλσι υπεβλήθη σε εξετάσεις οι οποίες έδειξαν πως έχει υποστεί θλάση στον αριστερό μηρό, με αποτέλεσμα το διάστημα απουσίας του να υπολογίζεται σε τρεις εβδομάδες, αντί έξι που ήταν η αρχική εκτίμηση. O Άγγλος χαφ είχε τραυματιστεί ενώ βρισκόταν στην αποστολή της εθνικής του ομάδας, για τον φιλικό αγώνα κόντρα στη Βραζιλία.

Μπουφόν: «Όσο με χρειάζεται η Εθνική»


Όσο μπορεί να προσφέρει στην εθνική της χώρας του, τόσο θα συνεχίζεται να αγωνίζεται ο Τζανλουίτζι Μπουφόν. Ο 31χρονος πορτιέρο ξεκαθάρισε πως η αποχώρησή του από την ενεργό δράση θα γίνει αμέσως μόλις η εθνική Ιταλίας πάψει να χρειάζεται τις υπηρεσίες του.

Η φιλική αναμέτρηση του Σαββάτου απέναντι στην Ολλανδία θα αποτελέσει την 100η συμμετοχή του πολύπειρου γκολκίπερ με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, γεγονός ωστόσο που δεν δείχνει να τον απασχολεί ιδιαίτερα. «Το εκατοστό μου παιχνίδι με την εθνική ομάδα είναι όπως και όλα τα υπόλοιπα. Όλα τα παιχνίδια με το εθνόσημο είναι σημαντικά. Η «Σκουάντρα Ατζούρα» είναι αυτή που θα καθορίσει το τέλος της καριέρας μου. Όταν ο εκάστοτε ομοσπονδιακός προπονητής σταματήσει να με καλεί, τότε θα καταλάβω πως η συνταξιοδότηση είναι πολύ κοντά», είπε μεταξύ άλλων ο Μπουφόν.

Στο τέλος της τοποθέτησής του, ο τερματοφύλακας των «μπιανκονέρι» αναφέρθηκε και στην πολυσυζητημένη επέμβαση στο δεξί του γόνατο καθώς επίσης και στο πότε αυτή θα γίνει. «Θα αγωνιστώ στα παιχνίδια με την Ίντερ και με την Μπάγερν και μετά θα υποβληθώ σε εγχείρηση στο τραυματισμένο μου γόνατο», ανέφερε ο Ιταλός.

Κάμπορα: «Ελπίζω να προλάβω τον ΠΑΟΚ»

Eπιμέλεια-Tenorio

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Αργεντινός επιθετικός του Άρη, Χαβιέρ Κάμπορα, και μίλησε για τις πρώτες του εντυπώσεις από την παρουσία του Έκτορ Ραούλ Κούπερ στην τεχνική ηγεσία της ομάδας αλλά και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και όχι μόνο.

Αρχικά στην συνέντευξή του ο Κάμπορα ρωτήθηκε για την κατάσταση που βρίσκεται καθώς ήταν τραυματίας και έλειψε από τα τελευταία παιχνίδια της ομάδας, και τόνισε πως: «Τώρα νοιώθω πολύ καλά, όλο αυτό το διάστημα κάναμε πολύ καλή δουλειά με τους φυσιοθεραπευτές της ομάδας και πλέον δεν πονάω καθόλου. Είμαι αισιόδοξος και με σκληρή δουλειά πιστεύω ότι θα μπορέσω να αγωνιστώ στο επόμενο παιχνίδι της ομάδας μου».

Στα χέρια του Κωφίδη

Στα χέρια του Κωφίδη

Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου πλησιάζει και ο Ηρακλής δεν αναμένεται να μείνει αμέτοχος. Άλλωστε η ομάδα φαίνεται πως έχει ανάγκη από κάποιες προσθήκες ποδοσφαιριστών, προκειμένου να βελτιώσει την αγωνιστική εικόνα της και τη βαθμολογική της συγκομιδή. Το θετικό στον συγκεκριμένο τομέα των «κυανόλευκων» είναι το γεγονός πως από αυτή την περίοδο υπάρχει μια προεργασία για τις κινήσεις που επίκειται να γίνουν από πλευράς Ηρακλή. Είναι γνωστό και δεδομένο άλλωστε πως θα πραγματοποιηθούν σίγουρα τρία ταξίδια στο εξωτερικό από τους Ηλία Πουρσανίδη και Νίκο Νεντίδη για το συγκεκριμένο θέμα, με το πρώτο να γίνεται αύριο.
Σ’ όλα τα μεταγραφικά ζητήματα που απασχολούν πάντως τους «κυανόλευκους», πρώτος υπεύθυνος είναι ο Σάββας Κωφίδης. Ο τεχνικός του Ηρακλή έχει ως στόχο πρώτα από όλα να αξιολογήσει πλήρως και λεπτομερώς όλο το υπάρχων έμψυχο δυναμικό της ομάδας, ώστε να μην έχει καμία αμφιβολία για τις κινήσεις που θα εισηγηθεί να γίνουν. Ο Σάββας Κωφίδης ήδη βρίσκεται σ’ αυτή τη διαδικασία και η διακοπή του πρωταθλήματος (εκτός όλων των άλλων) ευνοεί και για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Δεν υπάρχει απόφαση

Είναι δεδομένο πως όλα τα μεταγραφικά ζητήματα περνούν… από το χέρι του Σάββα Κωφίδη. Και οι προτάσεις και οι θέσεις που ζητά ενίσχυση ο Ηρακλής. Είναι ο πρώτος και αποκλειστικά υπεύθυνος. Βεβαίως σημαίνοντα ρόλο διαδραματίζει και η παρουσία του Ηλία Πουρσανίδη, με τον οποίο οι συζητήσεις διεξάγονται σε καθημερινή βάση με την «ατζέντα» να περιέχει αυτά τα θέματα. Το γεγονός πως αύριο ο διευθυντής ποδοσφαίρου θα αναχωρήσει για το εξωτερικό, με τον Νίκο Νεντίδη, δείχνει τη διάθεση που υπάρχει για να πάρουν άποψη οι «κυανόλευκοι» όσον αφορά στο υλικό που υπάρχει και μπορεί να προσελκύσει ενδιαφέρον από την ευρωπαϊκή αγορά. Η πραγματοποίηση αυτού του ταξιδιού δεν συνδέεται με κάποια συγκεκριμένη περίπτωση ποδοσφαιριστή, με τον οποίο θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις, μιας και δεν υπάρχει κάποια λύση έτοιμη που έχει δοθεί το «ok» από την τεχνική ηγεσία. Πρόκειται απλά για ένα ταξίδι με το οποίο ίσως να… αναγνωριστούν μεταγραφικοί στόχοι αν κι εφόσον Πουρσανίδης και Νεντίδης εντοπίσουν κάτι που πραγματικά θα ενδιαφέρει την ομάδα. Πηγη Μετροσπορ

Ετσι...........Απλα......................

Δεν πιστεύω να διαμαρτυρηθεί κανένας επειδή κόψαμε το κεφάλι της αθλήτριας στη φωτογραφία...

Ουκρανικό σκάνδαλο!!

rehagel-elvetia.jpgΓια πρώτη φορά στην ιστορία, οι Ελληνες φίλαθλοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από την τηλεόραση έναν τόσο κρίσιμο ποδοσφαιρικό αγώνα, όπως το ματς της Ουκρανίας με την Ελλάδα. Όπως αποκάλυψε χθες το gazzetta.gr, η υπόθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της ρεβάνς φτάνει στα άκρα και το πιο πιθανό σενάριο αυτή την στιγμή είναι η μη μετάδοση της μεγάλης αναμέτρησης που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη στις 18 Νοεμβρίου, με αποκλειστική ευθύνη της ουκρανικής πλευράς... Τις αρνητικές εξελίξεις στην συγκεκριμένη υπόθεση συζήτησε το Δ. Σ. της ΕΠΟ που θα στείλει και επιστολή διαμαρτυρίας στη ΦΙΦΑ

Είναι ένα πρωτοφανές περιστατικό που όμοιο του δεν έχει υπάρξει στο πρόσφατο παρελθόν έστω και αν είδαμε τελευταία πολλά περιστατικά με τηλεοπτικά δικαιώματα αγώνων που έκλεισαν την τελευταία στιγμή...
Η ιστορία με τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Ουκρανία-Ελλάδα ξεκίνησε αρκετές μέρες πριν με την εμπλοκή στην ιστορία της ουκρανικής εταιρίας που εντελώς αιφνιδιαστικά έστειλε φαξ σε πολλά ελληνικά κανάλια (MEGA, ΣΚΑΙ, ΑΝΤ1), τα οποία "ενημέρωνε" πως είναι συνεργάτης της ουκρανικής ομοσπονδίας και βγάζει στην αγορά τα δικαιώματα της ρεβάνς της 18ης Νοεμβρίου.
Η εντύπωση που υπήρχε στην αρχή ήταν πως τα δικαιώματα είχε η Sport Five, αλλά η ουκρανική εταιρία προφανώς ήθελε να "τσιμπήσει" μεγαλύτερη προσφορά από κάποιο κανάλι και να την παρουσιάσει στην ομοσπονδία. Μιλάμε για ένα πραγματικό μπάχαλο, υπεύθυνη για το οποίο κατά την άποψη της στήλης είναι η ίδια η ουκρανική ομοσπονδία, που δεν ξεκαθάρισε την θέση της και άφησε να παίζεται τόσο χοντρός τζόγος γύρω από ένα παιχνίδι Εθνικών ομάδων.
Το MEGA που συνεργάζεται συχνά-πυκνά με την Sport Five απάντησε στην ουκρανική εταιρία πως δεν υποκύπτει στην τρελή αξίωση της (ήταν 1.000.000 ευρώ συν δωρεάν το σήμα του πρώτου αγώνα για να μεταδοθεί στην Ουκρανία). Ύστερα από συζητήσεις, φάνηκε την περασμένη Παρασκευή πως βρέθηκε μία χρυσή τομή και η Sport Five ενημέρωσε το MEGA πως θα δείξει τον αγώνα.
Δεν πέρασαν, όμως, παρά λίγες ώρες μέχρι να ακυρωθούν όλα, καθώς η εταιρία ζήτησε επιπλέον χρήματα. Στην Sport Five και το MEGA σιγουρεύτηκαν πλέον πως επρόκειτο για εμπαιγμό και κάπου σταμάτησαν οι συζητήσεις. Πριν τρεις μέρες η Sport Five και η ουκρανική εταιρία συναντήθηκαν στην Γερμανία, αλλά το αποτέλεσμα των συζητήσεων ήταν αρνητικό. Και καταλήγουμε στην πρόβλεψη πως δεν θα μεταδοθεί ο αγωνας της 18ης Νοεμβρίου στην Ελλάδα.

Πλέον το MEGA έστειλε επιστολή στην ΕΠΟ και ζήτησε από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία να κάνει διάβημα διαμαρτυρίας στην ΕΠΟ, καθώς δεν είναι δυνατόν ένας τόσο σημαντικός αγώνας, να μη μεταδοθεί από κάποιο τηλεοπτικό σταθμό! Επίσης ξήλωσε όλη την παραγωγή που είχαν στήσει οι Ουκρανοί στο ΟΑΚΑ για τον πρώτο αγώνα, καθώς από τη στιγμή που δεν υπάρχει συμφωνία, δεν επιτρέπει τη μετάδοση του αγώνα στην Ουκρανία...

Φαν ντερ Φάαρτ και Νάνι θέλει η "Γιούβε"

nani.jpgΔημοσιεύματα στα ιταλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για ενδιαφέρον της Γιουβέντους για τον Νάνι και τον Φαν ντερ Φάαρτ, οι οποίοι αγωνίζονται σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ρεάλ Μαδρίτης αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τα εν λόγω δημοσιεύματα η "Μεγάλη Κυρία" του ιταλικού "κάλτσιο" θέλει να εντάξει στο δυναμικό της τον Ιανουάριο τους δύο ποδοσφαιριστές, αφού αμφότεροι δεν αγωνίζονται όσο θα ήθελαν στις ομάδες τους.

Ειδικά στην περίπτωση του Νάνι, οι "μπιανκονέρι" παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις, αφού σε δηλώσεις του σε αγγλικά ΜΜΕ ο Πορτογάλος εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και τόνισε ότι θέλει να αγωνίζεται πιο συχνά.

Από την άλλη ο Ολλανδός Φαν ντερ Φααρτ είναι στη λίστα με τους υπό παραχώρηση ποδοσφαιριστές της Ρεάλ και πιθανότατα θα αποχωρήσει.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Ανανέωσε με Σαντάνα

Νέο συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2012 υπέγραψε με την Ατλέτικο Μαδρίτης ο Κλέμπερ Σαντάνα. Ο 28χρονος Βραζιλιάνος μέσος, ο οποίος αγωνίστηκε την περσινή σεζόν δανεικός στη Μαγιόρκα, είναι ο τρίτος παίκτης, μετά τους Τζουράδο και Ντιέγκο Φορλάν, ο οποίος ανανεώνει το συμβόλαιο του με τους «ροχιμπλάνκος».

Φωτο Ημέρας

Ολυμπιακός να... του βγάλεις (και) το καπέλο

Ψιθυροι......................

  • Τι Κυριακή κι αυτή που μας περιμένει στις 29 Νοεμβρίου... Ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ και εκλογές στη Νέα Δημοκρατία!
  • Ανησυχία στις ΠΑΕ για την πρόθεση της Κυβέρνησης να καταργήσει το ειδικό καθεστώς για τους φόρους των ποδοσφαιριστών (σκέψεις για αύξηση από 21% σε 40%)
  • Με την ομάδα της Ξάνθης προπονήθηκε ο Παρασκευάς Αντζας, τροφοδοτώντας πολλά σενάρια...

Αθλητικός Τύπος 13/11/2009

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Derby news
Η Γάτα
Metrosport

Σπορ του Βορρά
Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
Αθλητικά Νέα

The Match
Πατρίς Sport

Φιλικό του ΠΣΑΠ με τους παλαιμάχους του Πιερικού


Ο Βασίλης Τσιάρτας σε προσπάθειά του από το φιλικό που έγινε στη Λαμία στη μνήμη του Θανάση Ρίζου Αντιπροσωπευτική ομάδα του Π.Σ.Α.Π. θα αντιμετωπίσει την ομάδα των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Πιερικού σε φιλικό παιχνίδι που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου (στις 3.30 μ.μ.) στο γήπεδο της Βροντούς στο Δήμο Δίου Πιερίας.

Ο αγώνας αυτός, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα της Ε.Π.Ο. και της Ε.Π.Σ. Πιερίας και θα πραγματοποιηθεί με στόχο την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας του Αλέξανδρου Παναγιωτίδη που αγνοείται μετά από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή της Πιερίας.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών ανταποκρίθηκε με αμεσότητα στο αίτημα που του υποβλήθηκε για τη συνδρομή του για την πραγματοποίηση αυτής της αναμέτρησης, καθώς άλλωστε ο Π.Σ.Α.Π. είναι πάντα αλληλέγγυος με την κοινωνία και δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία σε ζητήματα που αφορούν συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη την βοήθεια μας.

Ο προπονητής της ομάδας του Π.Σ.Α.Π. Ζαχαρίας Λυκουρίνος επέλεξε να έχει μαζί του στην αποστολή ώστε να αγωνισθούν σε αυτή την αναμέτρηση, τους εξής ποδοσφαιριστές.

Παντέλης, Νάσης, Ι. Ξανθόπουλος, Μανωλάς, Καπετανόπουλος, Καραισαρίδης, Μαραγκός, Λαγωνίδης, Λ. Παπαιωάννου, Τσιάρτας, Τσέροβιτς, Μπορμπόκης, Αλεξανδρίδης, Σαραβάκος, Ορφανός και Μπατίστα.

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Νέος διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος ο Sergio Conceicao


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι ο μέχρι πρότινος αρχηγός της ομάδας Sergio Conceicao αποδέχθηκε την πρόταση του προέδρου κ. Ζήση Βρύζα και αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος της ομάδας.

Ο κ. Sergio Conceicao θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009 (13.00) προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ στην αίθουσα Τύπου (2ος όροφος) του γηπέδου Τούμπας.

Ο Sergio Conseicao δήλωσε:

Θέλω να ανακοινώσω σήμερα το τέλος της ποδοσφαιρικής μου καριέρας. Κοιτώντας πίσω είμαι περήφανος για όσα πέτυχα. Είμαι περήφανος επίσης επειδή κρεμάω τα ποδοσφαιρικά μου παπούτσια σ' ένα πραγματικά μεγάλο σύλλογο.

Αποδέχθηκα με μεγάλη τιμή την πρόταση του Προέδρου Ζήση Βρύζα να αναλάβω τη θέση του Διευθυντή του Ποδοσφαιρικού τμήματος και να συνεχίσω να αποτελώ κομμάτι του ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ : Μαθήματα ήθους από τον Γ.Παντελάκη


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Μεγάλη ευεργεσία, από τον κορυφαίο ίσως παράγοντα στην ιστορία του ΠΑΟΚ, Γιώργο Παντελάκη. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Goal», σήμερα το απόγευμα, θα τελεστούν τα εγκαίνια της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής, παιδοογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Η ανακαίνιση και ο εξοπλισμός έγιναν με την χορηγία του κου Παντελάκη.

Ο τρόπος με τον οποίο έγινε αυτή η ευεργεσία, είναι συγκινητικός και δείχνει το μεγαλείο του ανδρός, που έχασε τη ζωή του πέρυσι, σε τροχαίο δυστύχημα. Άφησε φάκελο με την επιθυμία του αυτήν, πριν το θάνατο του, άφησε και όλη του την περιουσία, προκειμένου να γίνει αυτό το έργο. Ταυτόχρονα, έδωσε ρητή εντολή, να μη δει το φως της δημοσιότητας, μέχρι να ολοκληρωθεί το εγχείρημα.

Την επιθυμία του αυτή, έκανε πράξη ο επιστήθιος φίλος του, Γιώργος Λυσσαρίδης. Ήρθε σε επαφή με το νοσοκομείο και υλοποίησε την απόφαση του εκληπόντος. Τρεις μήνες χρειάστηκαν για να ολοκληρωθούν τα έργα και 650.000 ευρώ, όλα δωρεά του Γιώργου Παντελάκη.

«Τον Γιώργο Παντελάκη δεν τον γνώρισα ποτέ, αλλά κατάλαβα πόσο μεγάλος άνθρωπος υπήρξε. Το παιδοογκολογικό τμήμα δημιουργήθηκε το 1954, έγινε μια μικρή ανακατασκευή μετά τους σεισμούς του 1978. Πρόκειται για ένα παλαιό κτίριο. Παρ’ όλα αυτά έχουμε επιτυχία 80% για τα παιδιά που νοσηλεύονται εδώ.

Κάθε χρόνο έχουμε περίπου 50 νέες περιπτώσεις παιδιών με καρκίνο, που χρειάζονται περίπου 3 χρόνια θεραπείας. Αυτό σημαίνει πως κάθε χρόνο φιλοξενούμε 150 παιδιά. Είναι τεράστια η προσφορά του κυρίου Παντελάκη και είμαι σίγουρος πως η ψυχή του αγαλιάζει», τόνισε ο πρόεδρος του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Δημήτριος Γάκης.

Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 18:30, σήμερα, από την Υπουργό Υγείας και Κοινωνική Αλληλεγγύης, κα. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Λαπόρτα:"Δεν πωλείται ο Μέσι"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μήνυμα στην Ίντερ ότι ο Λιονέλ Μέσι δεν πωλείται θέλησε να στείλει ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Χουάν Λαπόρτα.

"Ο Μέσι δεν πωλείται και πρέπει να τον ξεχάσει", δήλωσε αρχικά για τον πρόεδρο των "νερατζούρι", Μάσιμο Μοράτι και πρόσθεσε:"Του το είπα ότι ο Μέσι δεν πωλείται, δεν υπάρχει περίπτωση".

Η Ίντερ θα ταξιδέψει στις 24 του μήνα στην Βαρκελώνη για να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα και ο Λαπόρτα αναφερόμενος στο παιχνίδι αυτό για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ,είπε:

"Το παιχνίδι είναι πιο σημαντικό για εμάς απ΄ότι στην Ίντερ. Οι "νερατζούρι" μπορούν να προκριθούν με νίκη επί της Ρούμπιν Καζάν εντός έδρας στο τελευταίο παιχνίδι της φάσης των ομίλων.

Εμείς ξέρουμε πόσο χρειαζόμαστε τη νίκη. Αν και σεβόμαστε τους αντιπάλους μας, θα κάνουμε τα πάντα για τη νίκη".