Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

ΑΕΚ Ανακοίνωση-προάγγελος της εισόδου Κοζώνη στην ΑΕΚ

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η μεταβίβαση των (ενεχυριασμένων στην τράπεζα Morgan Stanley) μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ στον ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Χαράλαμπο (Μπομπ) Κοζώνη. Από τη στιγμή που η εταιρία ανακοίνωσε ότι στις 7 Δεκεμβρίου θα συγκληθεί Γενική Συνέλευση με σκοπό την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (κάτι που κανείς εκ των α-μετόχων δεν προτίθεται να καλύψει), εξυπακούεται ότι αυτή μπορεί να γίνει πράξη μόνο με κεφάλαια που θα διαθέσει ο επίδοξος αγοραστής της από το Σικάγο.
Ως εκ τούτου, η Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου πρέπει να λογίζεται ως μια καθοριστική μέρα για το μέλλον της ΠΑΕ, καθώς όπως ανακοινώθηκε επισήμως, θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της εταιρίας με κύριο θέματα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας καθώς επίσης και την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Όλα αυτά ασφαλώς εφόσον δεν προκύψουν οικονομικές ατασθαλίες ή χρέη για τα οποία δεν έχουν γνώση ο κ. Κοζώνης και οι νομικοί εκπρόσωποί του μετά την ολοκλήρωση του οικονομικού - διαχειριστικού ελέγχου. Ο οποίος θα ξεκινήσει μετά την υπογραφή του προσυμφώνου που έχει ήδη συνταχθεί και εξετάζεται λεπτομερώς από τα δύο συμβαλλόμενα μέρη.

Συμφωνία για το προσύμφωνο

Ο ισολογισμός που παρουσίασε η ΠΑΕ για το οικονομικό έτος 2008-09 είναι ακριβώς αυτή που είχε δοθεί εγγράφως και στον ελληνοαμερικανό επιχειρηματία. Εφόσον δεν προκύψουν «τέρατα» από προσαυξημένα χρέη προς το δημόσιο, τότε το deal θα ολοκληρωθεί σε διάστημα μικρότερο του ενός μηνός.

Το ποσό που θα καταθέσει ο Κοζώνης θα είναι ανάμεσα σε 20 με 22 εκατ. ευρώ, μετατρέποντας τον αυτόματα σε ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΚ και κάτοχο του 80% των μετοχών της εταιρείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Τακτική Γενική Συνέλευση της ΑΕΚ ΠΑΕ θα πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου 2009, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00, στα γραφεία της εταιρίας επί της οδού Γράμμου 69-71. Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, είναι η έγκριση του ισολογισμού της εταιρίας, η εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, λόγω λήξεως θητείας προηγούμενου, καθώς και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.

«ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ - ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ»

ΑΡ.Μ.Α.Ε. 99113/06/Β/86/57

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ

Σύμφωνα με το νόμο και το Καταστατικό της εταιρίας, το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τους μετόχους της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ - ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Αργοστολίου αρ. 15, και εκπροσωπείται νόμιμα, σε Τακτική Γενική Συνέλευση, η οποία θα λάβει χώρα την 07 Δεκεμβρίου 2009, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00 μ.μ. στο υποκατάστημα της εταιρίας επί της οδού Γράμμου αρ. 69-71, όροφος β', Μαρούσι, προκειμένου να λάβει απόφαση για τα παρακάτω θέματα αρμοδιότητάς της:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:

1. Υποβολή και έγκριση των Οικονομικών Καταστάσεων της 29ης Εταιρικής Χρήσης από την 1η Ιουλίου 2008 μέχρι την 30 Ιουνίου 2009, μαζί με την Έκθεση Διαχειρίσεως του Διοικητικού Συμβουλίου και το πιστοποιητικό ελέγχου του Ορκωτού Ελεγκτή - Λογιστή.
2. Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή - Λογιστή, καθώς και των λογιστών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τη χρήση που έληξε στις 30/6/2009.
3. Εκλογή ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού Ορκωτού Ελεγκτή για τη χρήση από την 1η Ιουλίου 2009 μέχρι την 30 Ιουνίου 2010 και καθορισμός της αμοιβής τους.
4. Έγκριση εκλογής νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου σε αντικατάσταση παραιτηθέντων και ανασυγκρότησης αυτού.
5. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, λόγω λήξεως θητείας προηγούμενου.
6. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με καταβολή μετρητών και τροποποίηση του άρθρου 7 του Καταστατικού, με την επιφύλαξη του άρθρου 13α του νόμου 2190/1920.
7. Αποκλεισμός των παλαιών μετόχων από την άσκηση του δικαιώματος προτίμησης κατά την ως άνω αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου
8. Κωδικοποίηση του καταστατικού σε ενιαίο κείμενο.
9. Διάφορες ανακοινώσεις.


Οι μέτοχοι που επιθυμούν να μετάσχουν στην ως άνω Τακτική Γενική Συνέλευση οφείλουν να καταθέσουν τις μετοχές τους στο ταμείο της εταιρίας ή σε οποιαδήποτε Τράπεζα στην έδρα της εταιρίας ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και να υποβάλουν τα σχετικά έγγραφα της κατάθεσης, καθώς και τα έγγραφα της πληρεξουσιότητας τυχόν αντιπροσώπων, στο ταμείο της εταιρίας, πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημερομηνία σύγκλησης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης.

Αθήνα, 12/11/2009

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου

Νικόλαος Θανόπουλος".

Χτύπησε ο Καράμπελας

Ένα απρόοπτο επεφύλασσε η προπόνηση της Παρασκευής για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και τον Νίκο Καράμπελα. Ο αριστερός μέσος της Ένωσης ο οποίος το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε ανοδική αγνωστική πορεία, χτύπησε και αποχώρησε προληπτικά.

Ο Έλληνας ακραίος αμυντικός δέχθηκε ένα χτύπημα στο αριστερό γόνατο στο πρώτο μέρος της προπόνησης και αποχώρησε προληπτικά. Το κανονικό πρόγραμμα δεν ακολούθησαν ούτε ο Νάτσο Σκόκο και ο Ισμαέλ Μπλάνκο, οι οποίοι ακολούθησαν, επίσης, κανονικά το πρώτο μέρος του προγράμματος και ακολούθως συνέχισαν μόνοι τους, για προληπτικούς λόγους.

Ο Ενσαλίβα, που ταλαιπωρείται από μια κάκωση στη δεξιά ποδοκνημική, ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο και η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί τη Δευτέρα.

Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές ακολούθησαν κανονικά το πρόγραμμα που είχε ετοιμάσει ο Σερβοέλληνας τεχνικός με ασκήσεις ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο και εν συνεχεία τρέξιμο στο γήπεδο και ασκήσεις τακτικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: