Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2010: Τα μπαράζ σε Αμερική, Ασία και Αφρική


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με τον Ντιέγκο Φορλάν να φορτώνει γκολ οποιαδήποτε άμυνα βρεθεί στο διάβα του, το αντιπροσωπευτικό της Ουρουγουάης
είναι το φαβορί για το εισιτήριο που δίνεται από την Αμερική.

Στην Κόστα Ρίκα, η ομάδα που κατετάγη στην 4η θέση του προκριματικού ομίλου της Κεντρικής Βορείου Αμερικής και Καραϊβικής υποδέχεται την 5η ομάδα των προκριματικών της Λατινικής Αμερικής, με τις ομάδες που προέρχονται από τον συγκεκριμένο όμιλο, να είναι πάντα πιο ισχυρές.

Ασία εναντίον Ωκεανίας...
Στις επόμενες δύο θέσεις για το Μουντιάλ, η Νέα Ζηλανδία έχει ελαφρύ προβάδισμα απέναντι στο Μπαχρέιν. Η εκπρόσωπος της Ωκεανίας απέσπασε λευκή ισοπαλία στο πρώτο ματς, και έχει τον πρώτο λόγο στην ρεβάνς.

Τα εισιτήρια από την Αφρική!
Τρεις θέσεις θα καλυφθούν από την Αφρική, όπου μένει μια αγωνιστική στους ομίλους των προκριματικών. Καμερούν και Γκαμπόν διεκδικούν μία θέση στον πρώτο όμιλο. Η Γκαμπόν αντιμετωπίζει το Τόγκο εκτός έδρας, ενώ η ομάδα του Ετό δοκιμάζεται στο Μαρόκο. Σε περίπτωση που και οι δύο ομάδες νικήσουν, το Καμερούν παίρνει την πρόκριση για το Μουντιάλ. Στον δεύτερο όμιλο, Νιγηρία και Τυνησία διεκδικούν μια θέση, με τους Νιγηριανούς να αγωνίζονται εκτός με την Κένυα και με τους Τυνήσιους να παίζουν επίσης εκτός, με την Μοζαμβίκη. Με νίκη η Τυνησία, παίρνει αυτή την πρόκριση και αφήνει εκτός την Νιγηρία. Στο ντέρμπι Αίγυπτος-Αλγερία θα κριθεί η πρόκριση στον τρίτο όμιλο. Οι Αιγύπτιοι θέλουν μόνο την νίκη ενώ η ομάδα του Ράφικ Τζιμπούρ βολεύεται και με την ισοπαλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: