Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

ΠΑΟΚ : Μαθήματα ήθους από τον Γ.Παντελάκη


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Μεγάλη ευεργεσία, από τον κορυφαίο ίσως παράγοντα στην ιστορία του ΠΑΟΚ, Γιώργο Παντελάκη. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Goal», σήμερα το απόγευμα, θα τελεστούν τα εγκαίνια της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής, παιδοογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Η ανακαίνιση και ο εξοπλισμός έγιναν με την χορηγία του κου Παντελάκη.

Ο τρόπος με τον οποίο έγινε αυτή η ευεργεσία, είναι συγκινητικός και δείχνει το μεγαλείο του ανδρός, που έχασε τη ζωή του πέρυσι, σε τροχαίο δυστύχημα. Άφησε φάκελο με την επιθυμία του αυτήν, πριν το θάνατο του, άφησε και όλη του την περιουσία, προκειμένου να γίνει αυτό το έργο. Ταυτόχρονα, έδωσε ρητή εντολή, να μη δει το φως της δημοσιότητας, μέχρι να ολοκληρωθεί το εγχείρημα.

Την επιθυμία του αυτή, έκανε πράξη ο επιστήθιος φίλος του, Γιώργος Λυσσαρίδης. Ήρθε σε επαφή με το νοσοκομείο και υλοποίησε την απόφαση του εκληπόντος. Τρεις μήνες χρειάστηκαν για να ολοκληρωθούν τα έργα και 650.000 ευρώ, όλα δωρεά του Γιώργου Παντελάκη.

«Τον Γιώργο Παντελάκη δεν τον γνώρισα ποτέ, αλλά κατάλαβα πόσο μεγάλος άνθρωπος υπήρξε. Το παιδοογκολογικό τμήμα δημιουργήθηκε το 1954, έγινε μια μικρή ανακατασκευή μετά τους σεισμούς του 1978. Πρόκειται για ένα παλαιό κτίριο. Παρ’ όλα αυτά έχουμε επιτυχία 80% για τα παιδιά που νοσηλεύονται εδώ.

Κάθε χρόνο έχουμε περίπου 50 νέες περιπτώσεις παιδιών με καρκίνο, που χρειάζονται περίπου 3 χρόνια θεραπείας. Αυτό σημαίνει πως κάθε χρόνο φιλοξενούμε 150 παιδιά. Είναι τεράστια η προσφορά του κυρίου Παντελάκη και είμαι σίγουρος πως η ψυχή του αγαλιάζει», τόνισε ο πρόεδρος του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Δημήτριος Γάκης.

Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 18:30, σήμερα, από την Υπουργό Υγείας και Κοινωνική Αλληλεγγύης, κα. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: