Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Ήττα με το καλημέρα σας για Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 1-3 στην Πράγα από τη Σπάρτα και πλέον ελπίζει μόνο σε νίκη στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ την Τρίτη (4/8) για να πάρει αυτός την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League. Το ματς κρίθηκε στην τραγική αμυντική λειτουργία των παικτών του Τεν Κάτε που έκαναν δώρο και τα τρία γκολ των τσέχων, σε ισάριθμες ευκαιρίες. Οι πράσινη άμυνα ήταν πραγματικά εκτός τόπου και χρόνου, ιδίως στο πρώτο μέρος, ενώ η αντικατάσταση του κάκιστου Καντέ από τον Σαριέγκι δείχνει το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος. Το κακό δεν είναι το 3-1, το κακό είναι πως αυτός ο Παναθηναϊκός απέναντι σε μια ομάδα, που δεν ήταν τίποτα ιδιαίτερο, δέχτηκε πολύ εύκολα γκολ και μόνο σ` αυτό έχει να στηρίζεται για να ανατρέψει το 3-1 στο ΟΑΚΑ. Πως δηλαδή οι Τσέχοι δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Το άστοχο πέναλτι του Σισέ και η ακύρωση του γκολ του Σαλπιγγίδη δεν αλλάζουν τα παραπάνω, καθώς ο Παναθηναϊκός είναι ο απόλυτος "φταίχτης" για ότι έγινε...

750.000 ευρώ εισπράττει ο Άρης από την υπόθεση Βιτόλο

Τώρα εξηγείται η κωλυσιεργία της Ρασίνγκ Σανταντέρ στην υπόθεση του Βίκτορ Βιτόλο και οι λόγοι για τους οποίους ο ισπανικός σύλλογος προσπάθησε να αποτρέψει την μεταγραφή του ισπανού μέσου στον ΠΑΟΚ. Για την ακρίβεια, μέσα από αυτή τη μεταγραφή θα κερδίσει ακόμη και ο Αρης, καθώς ένας όρος στη συνεργασία των κίτρινων με την Ρασίνγκ Σανταντέρ προβλέπει να εισπράξει ο Αρης το ποσό των 750.000 ευρώ!
Αυτό επιβεβαίωσε και ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ, Γιάννης Κόντης, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Αθλητικό Μετρόπολις".

"Επειδή το τελευταίο διάστημα ακούω πολλά από διάφορους ηλίθιους. Καταρχήν, εμείς δεν προσπαθήσαμε ώστε να μην πάει ο Βιτόλο σε άλλη ομάδα. Είχαμε συμφωνήσει εξάλλου με την Σανταντέρ ότι σε περίπτωση που πάει σε άλλη ελληνική ομάδα, η Ρασίνγκ θα μας αποζημιώσει με το ποσό των 750.000 ευρώ. Αυτός είναι ο λόγος που δεν τον αποδέσμευε ως τώρα. Μάλιστα περίμενε να εισπράξει χρήματα από την πώληση ενός παίκτη", είπε αρχικά ο Γιάννης Κόντης και διέψευσε τις πληροφορίες ότι προσπάθησε να εμποδίσει την μεταγραφή του Βίκτορ Βιτόλο στον ΠΑΟΚ.

"Αντιθέτως, εμείς θέλαμε να εισπράξουμε αυτό το ποσό, από τη στιγμή που δεν θέλαμε τον Βιτόλο. Του είχαμε καταθέσει πρόταση, δεν μας απάντησε και από εκείνη τη στιγμή για μας είχε τελειώσει. Ο άνθρωπος που προσπάθησε να μπλοκάρει τη μεταγραφή ήταν ο πρόεδρος της Σανταντέρ, ούτως ώστε να μην πληρώσει το ποσό των 750.000 ευρώ σε μας. Μιλήσαμε ήδη με τον ισπανικό σύλλογο και πλέον κανονίζουμε τον τρόπο με τον οποίο θα εισπράξουμε τα χρήματα".

Ο Γιάννης Κόντης αναφέρθηκε μάλιστα και στο θέμα του Τόνι Κάλβο, τονίζοντας ότι "υπάρχει οριστική συμφωνία μαζί του για την επέκταση του συμβολαίου του, έχει ήδη υπογράψει. Πλέον θέλουμε να τελειώσει θετικά και το θέμα του Ντάρσι Νέτο".

Ο Μπίντερμαν παγκόσμιο ρεκόρ στα 200μ ελεύθερο

Ο Πολ Μπίντερμαν μετά το παγκόσμιο στα 400μ., θριάμβευσε στον τελικό των 200μ. ελεύθερο, υποχρεώνοντας τον Μάικλ Φελπς στη δεύτερη θέση στο παγκόσμιο της Ρώμης. Ο 23χρονος Γερμανός, πρώτευσε στη μεγάλη κούρσα με απίθανη επίδοση 1:42.00. Παράλληλα συνέτριψε το παγκόσμιο ρεκόρ που κατείχε ο Αμερικανός σταρ (1:42.96 από τις 12/8/2008, στο Πεκίνο). Η τελευταία ήττα του Φέλπς ήταν στους Ολυμπιακούς της Αθήνας το 2004!

Στην τρίτη θέση τερμάτισε το μεγάλο ταλέντο της ρωσικής κολύμβησης, ο 18χρονος Ντανίλο Ιζότοφ. Τα αποτελέσματα του τελικού στα 200μ. ελεύθερο ανδρών:

1. Πολ Μπίντερμαν (Γερμανία) 1:42.00 (Παγκόσμιο ρεκόρ)

2. Μάικλ Φελπς (ΗΠΑ) 1:43.22

3. Ντανίλο Ιζότοφ (Ρωσία) 1:43.90

4. Σο Ουτσίντα (Ιαπωνία) 1:45.24

5. Κέντρικ Μονκ (Αυστραλία) 1:45.46

6. Ζαν Μπασόν (Ν.Αφρική) 1:45.67 (Ρεκόρ Αφρικής)

7. Σεμπάστιαν Φερσούρεν (Ολλανδία) 1:46.05

8. Νικίτα Λόμπιντσεφ (Ρωσία) 1:46.33

Οι ΗΠΑ αντίπαλος της εθνικής πόλο γυναικών στον ημιτελικό

Η αμερικανική ομάδα, που είναι και η κάτοχος του τίτλου, επιβλήθηκε στον τελευταίο χρονικά προημιτελικό της Ισπανίας με 9-6 κι έτσι θα συναντήσει για δεύτερη φορά στη διοργάνωση με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Υπενθυμίζεται ότι στην Α΄ φάση, στο πλαίσιο του Β΄ ομίλου, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν επικρατήσει της Ελλάδας με 12-8.

Βάσει του προγράμματος, ο αγώνας της εθνικής θα αρχίσει στις 10 το βράδυ της Τετάρτης. Νωρίτερα, στον άλλο ημιτελικό, θα αναμετρηθούν η Ρωσία, η οποία νίκησε 9-7 τη «χρυσή» Ολυμπιονίκη Ολλανδία, και ο Καναδάς, που έκανε την έκπληξη επικρατώντας 9-7 της Ουγγαρίας.

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια Άρης - Μπόκα

Η ΠΑΕ Άρης ανακοίνωσε ότι τελείωσαν τα εισιτήρια του φιλικού αγώνα με την Μπόκα Τζούνιορς, που θα διεξαχθεί στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στις 5 Αυγούστου. «Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ θα ήθελε να ευχαριστήσει τον κόσμο της ομάδας για την στήριξη που παρέχει και την αντίληψη της φετινής μεγάλης προσπάθειας. Οι φίλοι της ομάδας που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο, μπορούν να απευθύνονται στους συνδέσμους του ΑΡΗ για να εξυπηρετηθούν, αν και εφόσον έχουν απομείνει σε αυτούς εισιτήρια» αναφέρει η ανακοίνωση της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ.

Αγροτικός Αστέρας ετοιμάζεται για Πιερικό


Δεν διήρκεσε και πολύ η «χαρά» των ποδοσφαιριστών του Αγροτικού Αστέρα, οι οποίοι δεν πρόλαβαν να απολαύσουν το διήμερο ρεπό που τους παραχωρήθηκε και από χθες επέστρεψαν στο καθημερινό πρόγραμμα προετοιμασίας. Η συγκέντρωση στο γήπεδο του Ευόσμου τους βρήκε όλους συνεπείς στο «ραντεβού», όπου ξεκίνησαν με ασκήσεις ταχυδύναμης και βελτίωσης φυσικής κατάστασης. Λίγο πριν την ολοκλήρωση της προπόνησης, ο Γιώργος Φοιρός έδωσε εντολή για σχηματισμό δύο ομάδων και την πραγματοποίηση του καθιερωμένου οικογενειακού διπλού. Οι «σταχυοφόροι» έδειξαν σε πολύ καλή κατάσταση, με τον έμπειρο τεχνικό να μπορεί να υπολογίζει σε άπαντες, συμπεριλαμβανομένου του Τρύφωνα Κρουσταλέλλη που ξεπέρασε το μικροπρόβλημα που αντιμετώπισε. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί διπλή προπόνηση (πρωί-απόγευμα), αλλά σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, ώστε η ομάδα να μην παρουσιάσει σημάδια κόπωσης στο αυριανό πολύ δυνατό φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τον Πιερικό στον Εύοσμο. Η είσοδος των φιλάθλων θα είναι ελεύθερη και έτσι άπαντες θα έχουν την ευκαιρία να δουν μια σημαντική αναμέτρηση μεταξύ δύο αντιπάλων που φέτος θα «μονομαχήσουν» στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, ενώ θα «παρουσιαστούν» για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του συλλόγου. Παράλληλα χθες προέκυψε ένα ακόμη ευχάριστο νέο για τον Φοιρό, καθώς σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς ο Βαγγέλης Αβραμόπουλος που υπέστη ρήξη χιαστών πέρυσι, θα είναι σε θέση να επανέλθει μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες.

Τουρέ στο στόχαστρο της Μ. Σίτι

Μετά την απόκτηση του Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ, η Μάντσεστερ Σίτι του Μαρκ Χιουζ έβαλε στο στόχαστρο της ακόμα έναν «κανονιέρη» αυτήν την φορά για την θωράκιση της άμυνας της.

Ο λόγος για τον Κόλο Τουρέ, τον οποίο τα αγγλικά ΜΜΕ θέλουν να αποχωρεί από την προετοιμασία της Άρσεναλ στην Αυστρία για να ξεκινήσει συζητήσεις με τους Μανκούνιανς. Ο Αρσέν Βενγκέρ ήταν σιβυλλικός στις δηλώσεις του για τον Αφρικανό την Δευτέρα θα δούμε τι θα συμβεί μέσα στις επόμενες 24 ώρες», αρκέστηκε να πει) αλλά όλα δείχνουν πως ο παίκτης θα ντυθεί στα γαλάζια, με τους Λονδρέζους να βάζουν στα ταμεία τους 16 εκατομμύρια λίρες από την παραχώρηση του.

Τον Γενάρη, οι «πολίτες» είχαν προσπαθήσει ξανά να κάνουν δικό τους τον παίκτη, και λίγους μήνες αργότερα η επιμονή τους και τα ατελείωτα δολάρια των Αράβων ιδιοκτητών φαίνεται πως αποδίδουν. Η Μάντσεστερ Σίτι είδε πρόσφατα τις προτάσεις της για τον Τέρι της Τσέλσι και τον Λεσκότ της Έβερτον να βρίσκουν σε τοίχο ενώ η «Parisien» έγραψε την Τρίτη πως υπάρχει έκδηλο ενδιαφέρον και για τον Φιλίπ Μεξές της Ρόμα.

Πιζάρο και 10 εκατ. ευρώ δίνει η Τσέλσι για Πίρλο

Νέα πρόταση για την απόκτηση του Αντρέα Πίρλο κατέθεσε η Τσέλσι σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ. Οι «μπλε» είχαν κινηθεί και στην αρχή της καλοκαιρινής περιόδου για τον άσο των «ροσονέρι», η προσφορά τους όμως τότε δεν είχε γίνει αποδεκτή.

Με βάση όμως σημερινό δημοσίευμα της «Corriere dell Sera», ο αγγλικός σύλλογος επανήλθε με νέα βελτιωμένη πρόταση. Συγκεκριμένα η Τσέλσι φέρεται να προσφέρει στη Μίλάν 10 εκατομμύρια ευρώ και τον Κλαούντιο Πιζάρο ως έμψυχο αντάλλαγμα, για να φέρει στην Πρέμιερ τον Πίρλο.
Η πρόταση αυτή δεν επιβεβαιώνεται από την πλευρά της Μίλαν, ωστόσο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι με σημερινές του δηλώσεις, μίλησε για τη νέα ομάδα που «χτίζει»:

«Θα αρχίσουμε να υπολογίζουμε παίκτες, οι οποίοι δεν ξεπερνούν τα 23 χρόνια», τόνισε αρχικά και συνέχισε λέγοντας: «Δεν πρόκειται να αγοράσουμε ξανά παίκτη που θα είναι πάνω από 30. Άλλωστε οι μεγάλοι παίκτες κοστίζουν ακριβότερα».

Πανελλήνιο ρεκόρ στο πρόσθιο

Πανελλήνιο ρεκόρ στα προκριματικά των 50μ. πρόσθιο πέτυχε ο Δημήτρης Ξυνάδας, στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου της Ρώμης.

Ο κολυμβητής του Αρη τερμάτισε τρίτος στην τελευταία σειρά, σημειώνοντας 27.20 χρόνο, ξεπερνώντας το ρεκόρ που κατείχε ο ίδιος (27.71) από την 1η Μαρτίου 2009, στο μίτινγκ του Σαν Ραφαέλ.

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Δημητριάδης τερμάτισε στην 47η θέση των προκριματικών στα 200μ. πεταλούδα της διοργάνωσης, σημειώνοντας 2:02.84 χρόνο. Τέλος, ο Ρωμανός Αλυφαντής, παρότι είχε δηλωθεί, δεν αγωνίστηκε.

Λισγαράς στον Απόλλωνα

Παίκτης του Απόλλωνα Καλαμαριάς θα είναι για τον επόμενο χρόνο ο Χρήστος Λισγαράς, αφού υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους Πόντιους.

Ο 23χρονος αμυντικός ενθουσίασε με τις ικανότητές του τον Τζο Παλατσίδη στη διάρκεια της προετοιμασίας του συλλόγου, στα 3-5 Πηγάδια. Ο υψηλόσωμος σέντερ μπακ (1,90 μ.)έχει αγωνιστεί στη δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια φορούσε τη φανέλα της Παναχαϊκής.

Τέλος, θετική είναι η εισήγηση του Τζο Παλατσίδη και για τον Σάκη Γεωργίου, που εκτός συγκλοινιστικού απροόπτου θα αποτελέσει το επόμενο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας.

Παίκτης του ΠΑΟΚ ο Βιτόλο για 4 χρόνια

Οριστικό τέλος σε ένα σίριαλ που είχε αρχίσει να γίνεται... κουραστικό μπήκε σήμερα το μεσημέρι, αφού ο Βίκτορ Βιτόλο υπέγραψε τελικά το νέο του συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ!

Ο Ισπανός ανασταλτικός μέσος πέρασε το πρωί τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια έβαλε την υπογραφή του σε τετραετή συμφωνία με τον «δικέφαλο του Βορρά», χωρίς να γίνουν επίσημα γνωστές οι αποδοχές του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο βραχύσωμος άσος θα αμείβεται με 450 χιλ. ευρώ ετησίως, με την λιτή ανακοίνωση της ΠΑΕ να αναφέρει:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι ο Ισπανός μέσος Victor Vitolo υπέγραψε σήμερα τετραετές συμβόλαιο με την ομάδα».

ΑΓΓΛΙΑ: Σερ... Μουρίνιο


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο προπονητής της Ίντερ, Ζοσέ Μουρίνιο με δηλώσεις του εξέφρασε το ενδιαφέρον του να διαδεχτεί τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όταν αποσυρθεί ο πολυνίκης προπονητής.

«Θα σκεφτόμουν να πάω στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά η Γιουνάιτεντ πρέπει να σκεφτεί αν με θέλει να διαδεχτώ τον Φέργκιουσον», δήλωσε ο 46χρονος προπονητής και συνέχισε:

« Μου αρέσει η Αγγλία, όπου οι οπαδοί είναι πολύ παθιασμένοι και δημιουργούν εκπληκτική ατμόσφαιρα».

Ο Πορτογάλος κατά τη θητεία του στην Τσέλσι, κατέκτησε δύο συνεχή πρωταθλήματα και δεν έλειψε να πετάξει τα καρφιά του για την πρώην του ομάδα.

«Από όταν έφυγα, έγινα πρωταθλητής ξανά, αλλά η Τσέλσι δεν έχει κατακτήσει πρωτάθλημα ξανά. Συνεχίζω να κερδίζω, ενώ εκείνοι όχι.»

Εθνική Ελλάδας Ρεχάγκελ: "H EΠΟ αποφασίζει"


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο παραμονής στον πάγκο της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου και μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου ο Ότο Ρεχάγκελ. Μιλώντας στη "Westdeutsche Allgemeine Zeitung" ο Γερμανός τεχνικός ουσιαστικά πέταξε το μπαλάκι στην ΕΠΟ για την ανανέωση της απόλυτα συνεργασίας τους.

"Είχα δύο τρεις πολύ καλές προσφορές τα προηγούμενα χρόνια από συλλόγους, αλλά πάντα έλεγα ότι όσο είμαι στην Ελλάδα θα κρατάω τον λόγο που έχω δώσει και αυτό θα γίνεται μέχρι να μου πουν "Ότο, αυτό ήταν. Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Μπορώ να φανταστώ πάρα πολλά πράγματα. Όπως είπε ο Καντ, η σημασία της ζωής είναι η δουλειά.

Ο Κόνραντ Αντενάουερ έγινε καγκελάριος στα 72 χρόνια του. Έχω ήδη φανταστεί κάποια πράγματα για το μέλλον, ίσως σε κάποιον ευρωπαϊκό –γιατί όχι γερμανικό– σύλλογο, στον οποίο, όμως, θα έχω συμβουλευτικό χαρακτήρα. Έχω πολύχρονη εμπειρία με καλές διασυνδέσεις στον χώρο και θεωρώ ότι μπορώ να προσφέρω από έναν τέτοιον ρόλο".

Ο Ρεχάγκελ έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για την επιμονή του να χρησιμοποιεί μεγάλους σε ηλικία ποδοσφαιριστές και να εμπιστεύεται με δυσκολία νεότερους: "Νέος και παλιός, αυτά είναι βλακείες. Δεν υπάρχει νέος και παλιός. Υπάρχει αυτός που κάνει και αυτός που δεν κάνει. Ρίξτε μια ματιά στον μέσο όρο ηλικιών των ομάδων που κατεβαίνουν στο Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Υπάρχει μόνο μια αλήθεια: η ικανότητα των ποδοσφαιριστών".

Τέλος, μιλώντας για τη σχέση του με τους δημοσιογράφους, ανέφερε: "Το μότο μου είναι πάντα ότι η κριτική είναι Ο.Κ., αρκεί να είναι εποικοδομητική, αλλά υπάρχουν φορές που είναι άγρια και σε προσωπικό επίπεδο. Δεν λέω ότι είμαι υπεράνω κριτικής. Κανείς δεν είναι τέλειος, αλλά ως δημοσιογράφος πρέπει να ξέρεις κάτι. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο όριο και δεν πρέπει να το ξεπεράσεις".

Μπαρτσελόνα: Η παρουσίαση του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Στις 20:59 της Δευτέρας 27 Ιουλίου, Ιμπραΐμοβιτς, Λαπόρτα και Μπεκιριστάιν μπήκαν στην "Sala París" του "Καμπ Νόου" και πόζαραν όλοι μαζί κρατώντας την φανέλα με το Νο.9.

Ο Λαπόρτα αφού καλωσόρισε τους δημοσιογράφους είπε χαρακτηριστικά: "Το πιο σημαντικό πράγμα είναι πως ο παίκτης ήθελε να έρθει στην Μπαρτσελόνα και έκανε μεγάλη προσωπική προσπάθεια για αυτό. Το έδειξε όχι μόνο με λόγια, αλλά υπογράφοντας συμβόλαιο".

Εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο Ιμπραΐμοβιτς: "Εδώ και αρκετούς μήνες είχα πει στον πρόεδρο (Μοράτι) πως ότι προτάσεις και αν έρθουν να τις απορρίψει, εκτός και είναι από την Μπαρτσελόνα. Μου είπε ότι συμφωνεί μαζί μου και είμαι ικανοποιημένος που κράτησε τον λόγο του".

"Είμαι ευχαριστημένος που η Μπαρτσελόνα έχει έναν παίκτη σαν τον Ετο'ο. Όμως, δεν είμαι εδώ για να αντικαταστήσω τον Ετο'ο, αλλά βρίσκομαι εδώ για να είμαι ένας ξεχωριστός παίκτης".

"Το ότι βρίσκομαι εδώ και είναι σαν να ζω το όνειρο. Ήταν δύσκολες οι τελευταίες δύο εβδομάδες, αλλά χάρη στους ανθρώπους είναι δίπλα μου... είμαι εδώ για να κερδίσω και θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για αυτό".

Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους και ο Σουηδός υποσχέθηκε στους φιλάθλους της "Μπάρτσα" πως θα πετύχει περισσότερα γκολ από πέρσι, δηλαδή περισσότερα από 25.

"Στόχος μου πάντα είναι να είμαι καλύτερος από πέρσι. Είχα αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στο ιταλικό πρωτάθλημα με 25 γκολ και τώρα θέλω να πετύχω περισσότερα από αυτά φέτος".

"Στην Ιταλία έμαθα πολλά. Όταν πήγα είχα προπονητή τον Καπέλο και στην αρχή μου είπε να κάνω προπόνηση μπροστά στο τέρμα. Μου έδειξε ένα βίντεο 12 λεπτών και όλο ήταν με τον Μάρκο Φαν Μπάστεν να σκοράρει".

"Εν συνεχεία είχα στην Ίντερ δύο χρόνια τον Μαντσίνι και έμαθα πολλά και από αυτόν, κερδίσαμε πρωταθλήματα, όπως και πέρσι με τον Ζοσέ Μουρίνιο".

Στις 21:43...ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στον τύπο. Ο Σουηδός φόρεσε την εξάρτηση της Μπαρτσελόνα και βγήκε δέκα λεπτά αργότερα στον αγωνιστικό χώρο, όπου και γνώρισε την αποθέωση από 55.000 φιλάθλους.

Ο 27άχρονος έμεινε έκπληκτος από την υποδοχή, πήρε το μικρόφωνο και ευχαρίστησε τους φιλάθλους στα ισπανικά.

Στον αγωνιστικό χώρο του "Καμπ Νόου" δεν στήθηκε εξέδρα για την παρουσίαση, αλλά απλά ένα μικρό φόντο, όχι δηλαδή όπως στις περιπτώσεις των Ρονάλντο, Κακά, Μπενζεμά και Αλμπιόλ για την Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι Καταλανοί θέλουν να κρατούν πιο χαμηλούς τόνους και να ξοδεύουν λιγότερα σε τέτοιες περιπτώσεις. Άλλωστε δεν έχουν να αποδείξουν τίποτα έπειτα από την κατάκτηση πέρσι του Champions League, του πρωταθλήματος και του κυπέλλου, αλλά και το 6-2 μέσα στο "Μπερναμπέου".

Θέλει Ατές η Λάρισα


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τη περίπτωση του 29χρονου διεθνή Τούρκου επιθετικού, Νετζάτι Ατές, εξετάζει η Λάρισα που αναζητά μια αξιόλογη λύση για την επιθετική της γραμμή.

Ο Ατές που τη περυσινή σεζόν αγωνίστηκε ως δανεικός από τη Γαλατασαράι στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τη Τουρκική ομάδα ζητώντας την ελευθερία του.

Η υπόθεση του θα εκδικαστεί στις 4 Αυγούστου, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει ότι μέχρι εκείνη την ημέρα η ΑΕΛ δε θα κάνει καμία απολύτως κίνηση για την απόκτηση του.

Ο 29χρονος άσσος βλέπει με καλό μάτι το ενδεχόμενο να συνεχίσει τη καριέρα του στην Ελλάδα, ενώ όπως αποκάλυψε, πριν μερικές εβδομάδες είχε συζητήσει και με τον Ηρακλή.

ΠΑΟΚ: Η αποστολή για τον αγώνα με τη Valerenga


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με μια προπόνηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής ολοκληρώθηκε, επί ελληνικού εδάφους, η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για τον πρώτο αγώνα εναντίον της Valerenga Fotball για τον 3ο προκριματικό γύρο του UEFA EUROPA LEAGUE.

Μετά από το τέλος της προπόνησης ο κ. Fernanto Santos ανακοίνωσε τα ονόματα των 19 ποδοσφαιριστών που αποτελούν την αποστολή της ομάδας, η οποία θα αναχωρήσει το μεσημέρι (16.00) της Τρίτης για το Όσλο. Αυτοί είναι οι εξής:

Χαλκιάς, Kresic, Αναστασάκος, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Φωτάκης, Abubakari, Bizera, Cirillo, Conceicao, Dorvalino, Filomeno, Garcia, Ivic, Muslimovic, Sorlin, Sznaucner, Veron.

Εκτός αποστολής έμειναν οι: Αραμπατζής, Κουτζαβασίλης, Contreras, Savini, Vierinha.

Φαν Ντερ Σααρ: Μέχρι τα 40 ...


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Διατεθειμένος να συνεχίσει να αγωνίζεται και μετά το τέλος της φετινής χρονιάς δηλώνει ο Έντουιν Φαν Ντερ Σαρ. Ο Ολλανδός τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παρόλο που στο τέλος της σεζόν θα έχει κλείσει τα 39, δε θεωρεί απαραίτητο να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Το συμβόλαιο του Φαν Ντερ Σαρ με τους «κόκκινους διάβολους» ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι, ωστόσο ο ίδιος σκοπεύει να μην «κρεμάσει τα γάντια του», αν αποδειχθεί μέσα στη χρονιά πως μπορεί ακόμα να προσφέρει.

«Δεν ξέρω αν αυτή θα είναι η τελευταία μου χρονιά», σημείωσε, μιλώντας σε αγγλικά Μέσα, και εξήγησε πως «θα περιμένω δω πως θα εξελιχθεί η φετινή σεζόν πριν αποφασίσω».

«Είναι σκληρή η στιγμή που αποφασίζεις να αποσυρθείς. Παίζει μεγάλο ρόλο σε αυτή την απόφαση το αν αγωνίζεσαι σε μεγάλη ομάδα και ότι εγώ αγωνίζομαι σε μια τέτοια το κάνει ακόμα πιο δύσκολο», τόνισε ο Φαν Ντερ Σαρ και αποκάλυψε πως «είναι κάποια στοιχεία που θα με οδηγήσουν στο να καταλήξω, όπως το αν θα απολαμβάνω ακόμα το παιχνίδι ή το αν ο σύλλογος εξακολουθεί να με θέλει».

Υπογράμμισε, δε, πως καταλαβαίνει το ότι ο προπονητής σκοπεύει να δώσει χρόνο φέτος στον Φόστερ, αφού «πρέπει να κοιτάξει και το μέλλον» και τόνισε πως «δικός μου στόχος είναι να αγωνιστώ σε όσο περισσότερα παιχνίδια μπορώ».

Τότι: «Η Ρόμα θα πάρει το πρωτάθλημα»

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Την επιθυμία του να κερδίσει το πρωτάθλημα εξέφρασε ο Φρανσέσκο Τότι. Ο μεσοεπιθετικός της Ρόμα μετά την ανανέωση του συμβολαίου του έθεσε ως στόχο την κατάκτηση του «σκουντέτο» από τους «τζιαλορόσι» μέσα στην επόμενη πενταετία.

«Θα παίζω στη Ρόμα για τα επόμενα πέντε χρόνια και θα έχω έτσι την ευκαιρία να «σπάσω» κάποια ρεκόρ. Έχω θέληση και πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε πολύ μακριά. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να καταφέρουμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Είναι μεγάλη υπόθεση για μένα, για την ομάδα αλλά και για ολόκληρη την πόλη», δήλωσε ο 33χρονος παίκτης.

Ετό: «Δεν είμαι κατώτερος του Ζλάταν»

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Πανέτοιμος να καλύψει επάξια το κενό που άφησε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στην Ίντερ δήλωσε ο Σαμουέλ Ετό. Ο Καμερουνέζος επιθετικός υποστήριξε στην «Gazzetta Dello Sport» πως δεν αισθάνεται σε καμία περίπτωση υποδεέστερος του Σουηδού φορ.

«Δεν αισθάνομαι κατώτερος του Ιμπραΐμοβιτς. Εγώ είμαι ο Σαμουέλ Ετό και δεν μπορώ να συγκριθώ με κανέναν», είπε ο 28χρονος στράικερ και πρόσθεσε: «Ήρθα με στόχο να κατακτήσω το Champions League και ξέρω καλά πόσο πολύ θέλει ο κόσμος αυτό το τρόπαιο. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε κάθε ματς σαν τελικό. Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας».

Όσο για την επικείμενη συνεργασία του με τον Ντιέγκο Μιλίτο στην επίθεση, είπε: «Ο Ντιέγκο Μιλίτο είναι σπουδαίος παίκτης και δεν είναι δύσκολο να συνεργαστείς με τέτοιους. Εγώ μπορώ να αγωνιστώ και πιο πλάγια αν χρειαστεί, αλλά αυτός που θα αποφασίσει είναι ο Ζοσέ Μουρίνιο».

«Ισπανός» ο Αγκουέρο

Eπιμέλεια: Δ.Μ.


Την ισπανική υπηκοότητα θα αποκτήσει ο Σέρχιο Αγκουέρο. Η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει κάνει ήδη τις απαραίτητες ενέργειες και έχει καταθέσει όλα τα έγγραφα προκειμένου ο Αργεντινός επιθετικός τους επόμενους μήνες να πολιτογραφηθεί Ισπανός.

Ο παίκτης της ισπανικής ομάδας έχει περάσει ήδη δύο χρόνια στη χώρα ως επαγγελματίας οπότε έχει το δικαίωμα να αποκτήσει δεύτερη υπηκοότητα, αδειάζοντας έτσι μια θέση ξένου.

Η Ατλέτικο με τον τρόπο αυτό θα έχει μεγαλύτερη ευελιξία για μεταγραφές στο μέλλον, αφού τις θέσεις ξένων κρατούν επίσης ο Σαντάνα και ο Καμπρέρα. Από την πλευρά του ο Αγκουέρο σύμφωνα με την εφημερίδα «As» είναι πολύ ικανοποιημένος που θα παραμείνει στην Ισπανία και στο «Βιθέντε Καλντερόν».

Στην Εθνική Ανδρών ο Παπανικολάου

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο MVP του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών, λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του αργυρού με την Εθνική Εφήβων στο Μουντομπάσκετ έμαθε στο αεροδρόμιο ότι κλήθηκε από τον Γιόνας Κασλάουσκας και έκανε τις πρώτες του δηλώσεις γι’ αυτήν την εξέλιξη.

"Είναι πραγματικά πολύ μεγάλη τιμή για μένα αυτή η κλήση. Τα συναισθήματα; Είμαι πολύ χαρούμενος. Δεν θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα, θα προσπαθήσω όσο μπορώ περισσότερο για να δικαιώσω την επιλογή του τεχνικού επιτελείου".

Οπως είναι φυσικό, ο φόργουορντ του Αρη είναι εξαιρετικά κουρασμένος μετά από περίπου ένα μήνα συνεχών υποχρεώσεων, ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να τον πτοεί: "Κούραση υπάρχει. Θα ήταν ψέμα, αν έλεγα κάτι διαφορετικό. Αλλά από τη στιγμή που υπάρχει αυτή η πρόσκληση στην Εθνική Ανδρών, το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι θέλω να ανταποκριθώ, ότι θέλω να βοηθήσω. Δεν θα μπορούσα ποτέ να πω όχι σε μια τέτοια κλήση. Νομίζω ότι κανείς δεν θα μπορούσε. Είναι πολύ μεγάλη τιμή".



Βιτόλο: "Hρθα σε μια μεγάλη ομάδα"


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται από τα ξημερώματα της Τρίτης ο Βίκτορ Βιτόλο για λογαριασμό του Δικεφάλου του Βορρά.

Ο Ισπανός μέσος που έμεινε ελεύθερος από την Ρασίνγκ Σανταντέρ πάτησε Ελλάδα στις 01:45 και αποθεώθηκε από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" παρά το προχωρημένο της ώρας.

Τα συνθήματα αγάπης προς τον Βιτόλο ήταν πολλά κι αυτός με την σειρά του δήλωσε χαρούμενος για το νέο σταθμό της καριέρας του. "Ήρθα σε μια μεγάλη ομάδα. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της", δήλωσε μεταξύ άλλων ο 25χρονος Ισπανός.

Ο σκληροτράχηλος αμυντικός μέσος αναμένεται την Τρίτη να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στην συνέχεια να υπογράψει το τετραετές συμβόλαιο με τον Δικέφαλο του Βορρά.

Ο Βίκτορ Βιτόλο θα είναι και η τελευταία μεταγραφή του ΠΑΟΚ που το φετινό καλοκαίρι εντυπωσίασε με τις κινήσεις του και συνάμα ενισχύθηκε τρομερά.