Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Εθνική Ελλάδας Ρεχάγκελ: "H EΠΟ αποφασίζει"


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο παραμονής στον πάγκο της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου και μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου ο Ότο Ρεχάγκελ. Μιλώντας στη "Westdeutsche Allgemeine Zeitung" ο Γερμανός τεχνικός ουσιαστικά πέταξε το μπαλάκι στην ΕΠΟ για την ανανέωση της απόλυτα συνεργασίας τους.

"Είχα δύο τρεις πολύ καλές προσφορές τα προηγούμενα χρόνια από συλλόγους, αλλά πάντα έλεγα ότι όσο είμαι στην Ελλάδα θα κρατάω τον λόγο που έχω δώσει και αυτό θα γίνεται μέχρι να μου πουν "Ότο, αυτό ήταν. Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Μπορώ να φανταστώ πάρα πολλά πράγματα. Όπως είπε ο Καντ, η σημασία της ζωής είναι η δουλειά.

Ο Κόνραντ Αντενάουερ έγινε καγκελάριος στα 72 χρόνια του. Έχω ήδη φανταστεί κάποια πράγματα για το μέλλον, ίσως σε κάποιον ευρωπαϊκό –γιατί όχι γερμανικό– σύλλογο, στον οποίο, όμως, θα έχω συμβουλευτικό χαρακτήρα. Έχω πολύχρονη εμπειρία με καλές διασυνδέσεις στον χώρο και θεωρώ ότι μπορώ να προσφέρω από έναν τέτοιον ρόλο".

Ο Ρεχάγκελ έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για την επιμονή του να χρησιμοποιεί μεγάλους σε ηλικία ποδοσφαιριστές και να εμπιστεύεται με δυσκολία νεότερους: "Νέος και παλιός, αυτά είναι βλακείες. Δεν υπάρχει νέος και παλιός. Υπάρχει αυτός που κάνει και αυτός που δεν κάνει. Ρίξτε μια ματιά στον μέσο όρο ηλικιών των ομάδων που κατεβαίνουν στο Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Υπάρχει μόνο μια αλήθεια: η ικανότητα των ποδοσφαιριστών".

Τέλος, μιλώντας για τη σχέση του με τους δημοσιογράφους, ανέφερε: "Το μότο μου είναι πάντα ότι η κριτική είναι Ο.Κ., αρκεί να είναι εποικοδομητική, αλλά υπάρχουν φορές που είναι άγρια και σε προσωπικό επίπεδο. Δεν λέω ότι είμαι υπεράνω κριτικής. Κανείς δεν είναι τέλειος, αλλά ως δημοσιογράφος πρέπει να ξέρεις κάτι. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο όριο και δεν πρέπει να το ξεπεράσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια: