Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Ο Μουσλίμοβιτς στο τύμπανο!! (video)

Με... άρωμα Μουσλίμοβιτς ξεκίνησε ο αγώνας στην Τούμπα, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, με τον άλλοτε φορ του Δικεφάλου να δίνει ρυθμό στην εξέδρα, χτυπώντας το τύμπανο!

Ο Μουσλίμοβιτς στο τύμπανο! (video)
Ρυθμό στους οπαδούς του ΠΑΟΚ έδωσε ο Μουσλίμοβιτς πριν τη σέντρα του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό.

Ο Βόσνιος φορ -που δεν έχει σταματήσει να... λατρεύει την ομάδα της Θεσσαλονίκης- αφότου βραβεύτηκε για την προσφορά του απ' την ΠΑΕ, πήρε το τύμπανο στο κέντρο της Τούμπας και ξεκίνησε το show του.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Εγκλωβισμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ!!

Οπαδοί του ΠΑΟΚ εγκλωβίστηκαν μέσα στη μπουτίκ της ομάδας μετά τα δακρυγόνα και τα επεισόδια στην Τούμπα!
Περίπου δύο ώρες πριν την έναρξη του αγώνα με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, έγιναν επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς του ΠΑΟΚ και τα ΜΑΤ. Η αστυνομία αντέδρασε καθυστερημένα με ρίψη δακρυγόνων και η κατάσταση έγινε αποπνικτική! Κόσμος βρέθηκε εγκλωβισμένος στη μπουτίκ, μην μπορώντας να βγει λόγω των επεισοδίων και της ατμόσφαιρας.
 Επίσης έμειναν και δημοσιογράφοι στην αίθουσα Τύπου, αφού ήταν πολύ δύσκολο να ξεμυτίσουν. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, τα δακρυγόνα έκαναν πολύ δύσκολη την κατάσταση ακόμα και για κόσμο που βρέθηκε μακρυά από τον πυρήνα της έντασης.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Σκαρτάδος: «Θα προκαλέσει ο Ολυμπιακός»

Μπορεί να έχει σταματήσει εδώ και χρόνια το ποδόσφαιρο. Μπορεί από τότε που κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια να έχουν γίνει αμέτρητα ντέρμπυ ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού. Ο Γιώργος Σκαρτάδος όμως παραμένει ο πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου με 9 τέρματα στους αγώνες απέναντι στους ερυθρόλευκους. Πλέον ως τεχνικός διευθυντής του Μακεδονικού, ο βετεράνος άσος της ομάδας, σχολιάζει το σημερινό ντέρμπυ της Τούμπας. Φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Metropolis 95,5 “Τα παιδιά της πιάτσας» και μίλησε στον Δήμο Βαρδάκη που είχε στο στούντιο άλλη μια παλιά δόξα του ελληνικού ποδοσφαίρου, τον Βασίλη Βασιλάκο. Ο Γιώργος Σκαρτάδος δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλο του αλλά και δε θέλησε να επεκταθεί όταν ρωτήθηκε γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει αναλάβει κάποιο πόστο μέσα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Το να πω ότι είμαι ευχαριστημένος επειδή βρίσκομαι εκτός ΠΑΟΚ θα είναι ψέματα. Νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα..»

Ο Σκαρτάδος είναι βέβαιος ότι ο Ολυμπιακός θα κάνει τα πάντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να προκαλέσει και να αποπροσανατολίσει τους παίκτες του ΠΑΟΚ αλλά και να δημιουργήσει προβλήματα στην κερκίδα: «Εγώ αυτό που θέλω να δω είναι ποδόσφαιρο. Να μην δω ξύλο και αναφέρομαι μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ολυμπιακός θα προκαλέσει για να δημιουργηθούν επεισόδια αφού αυτό τους συμφέρει. Επομένως περιμένω από τον ΠΑΟΚ να παίξει ποδόσφαιρο και να κερδίσει αυτόν τον αγώνα, άσχετα αν στο τέλος της σεζόν δεν πάρει το πρωτάθλημα…»

Ο ΠΑΟΚ με νίκη σήμερα θα μειώσει στο -5 τη διαφορά από την κορυφή αλλά το βαθμολογικό κίνητρο δεν είναι το σημαντικότερο και ισχυρότερο όπως επισήμανε ο Σκαρτάδος:  «Είναι θέμα γοήτρου. Η νίκη είναι μονόδρομος σήμερα για την ομάδα και περιμένω να κάνει τα πάντα για να κερδίσει. Ο ΠΑΟΚ καλείται σήμερα να αποδείξει ότι κερδίζει τους αγώνες στον αγωνιστικό χώρο με την αξία του και όχι με άλλους τρόπους».

Ο ίδιος με τους συμπαίκτες του πήραν την σκυτάλη από τον Κούδα και εκείνη την σπουδαία ομάδα και συνέχισαν το νικηφόρο σερί μέχρι και το 1992. «Θυμάμαι εκείνη την εποχή που έπαιζα εγώ ποδόσφαιρο στον ΠΑΟΚ, είχα συμπαίκτες στην Εθνική Ομάδα παίκτες του Ολυμπιακού που μου έλεγαν πριν το ντέρμπυ στην Τούμπα: "Στα δυο γκολ σταματήστε..." Ήξεραν ότι δεν είχαν καμιά ελπίδα εδώ,  είχαμε δημιουργήσει ένα κλίμα που καταλάβαιναν και οι ίδιοι ότι δεν μπορούσαν να κερδίσουν στην Τούμπα». 
*Πηγή: metrosport.gr*

Η «τριλογία» της νίκης στο ντέρμπι!!

Είναι πολύ περίεργες για τον ΠΑΟΚ οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν πριν από το σημερινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ενα ματς που θα γινόταν για να ξαναβρεθεί ο ΠΑΟΚ στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, γίνεται για να μην ξεφύγει ο Ολυμπιακός με... 11 βαθμούς διαφορά. Εάν λέγαμε ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο δυο μήνες πριν, όταν ο ΠΑΟΚ κέρδιζε τον Ολυμπιακό στο «Γ, Καραισκάκης» και έφευγε πέντε βαθμούς μπροστά, θα μας χαρακτήριζαν φαντασιόπληκτους. Και όμως συνέβη.
Εκτός αυτού, μετά την ταπεινωτική ήττα στο Ηράκλειο από... μια ομάδα του ΟΦΗ, ο ΠΑΟΚ μετατράπηκε σε καζάνι που βράζει και είναι έτοιμο να σκάσει. Διοίκηση, ομάδα και κόσμος βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού. Και για να «εκτονωθεί» η υπερένταση των τελευταίων ημερών μία είναι η λύση. Η νίκη στο αποψινό ντέρμπι. Μια νίκη που είναι απόλυτα απαραίτητη για τρεις λόγους.

Με νίκη ο ΠΑΟΚ θα μείωσει την απόσταση από τον Ολυμπιακό στους πέντε βαθμούς. Με ήττα, η διαφορά θα φτάσει στους 11.Τεράστια η διαφορά. Στην πρώτη περίπτωση, δεν θα έχουν χαθεί οι, λίγες έστω, ελπίδες για τη διεκδίκηση του τίτλου. Στη δεύτερη, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να ετοιμαστεί να δώσει μάχη για να κρατηθεί δεύτερος.

Με νίκη ο ΠΑΟΚ θα τονώσει το πληγωμένο εδώ και δύο μήνες γόητρό του. Με ήττα, θα υποστεί μία ακόμη ταπείνωση και, μάλιστα, από τον παραδοσιακά πιο μισητό αντίπαλό του. Η νίκη σε αγώνα με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα είναι... υποχρεωτική, για τον απλούστατο λόγο ότι ο ΠΑΟΚ, στη συνείδηση του κόσμου του, δεν επιτρέπεται να χάνει από τον Ολυμπιακό σ’ αυτό το γήπεδο. Παράλογη η απαίτηση, σύμφωνα με την καθαρά αθλητική λογική, δικαιολογημένη ωστόσο αν σκεφτεί κανείς ότι ο Ολυμπιακός αποτελεί τον ηθικό αυτουργό της σαπίλας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Με νίκη ο ΠΑΟΚ θα ξαναβρεί τη διαταραγμένη ηρεμία του και θα έχει τον χρόνο για περισυλλογή και ανασύνταξη με λιγότερη πίεση και λιγότερο άγχος. Με ήττα... ένας Θεός ξέρει τι θα συμβεί. Και ένας Θεός ξέρει ποιοι θα την πληρώσουν και ποιοι θα τη γλιτώσουν.

Οι παίκτες έχουν ήδη βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα. Ο Αγγελος Αναστασιάδης είναι «μετέωρος». Οι παράγοντες έχουν γίνει στόχος. Ο Ιβάν Σαββίδης δεν έχασε τον σεβασμό του κόσμου, αλλά κατηγορείται (δικαίως) ότι μόνο ο ίδιος ευθύνεται για το ότι μάζεψε πολλούς άχρηστους και ανίκανους γύρω του. Ο Γιάχος αντιπροσωπεύει την κακή ελληνική διαιτησία, από την οποία ο ΠΑΟΚ έχει δικαιολογημένα παράπονα. Και ο Ολυμπιακός είναι ο δυνάστης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σε περίπτωση ήττας του ΠΑΟΚ τα θύματα τη οπαδικής οργής και της εκτόνωσης απωθημένων μπορεί να είναι πολλά.

Βέβαια, δεν έχει σημασία μόνο το αποτέλεσμα του αγώνα, αλλά και το τι είδους αγώνας θα γίνει και ποια θα είναι η απόδοση του ΠΑΟΚ. Πολλά θα εξαρτηθούν από το πώς θα κυλήσει το παιχνίδι και από την απόδοση του Γιάχου. Αν ο διαιτητής παίξει 50-50 και αν γίνει ένα... κανονικό ματς, χωρίς τσαμπουκάδες, συνεχείς διακοπές και διάφορες άλλες αηδίες, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θα αντιδράσουν καθαρά και μόνο σε σχέση με την απόδοση της ομάδας τους και το τελικό αποτέλεσμα. Αν μείνουν ικανοποιημένοι, θα ξεπεράσουν την πίκρα των ηττών από Παναιτωλικό και ΟΦΗ, θα χειροκροτήσουν την ομάδα και τον Αγγελο και θα ελπίσουν σε μια καλύτερη συνέχεια. Αν όμως ο ΠΑΟΚ είναι κακός και χάσει δίκαια, δεν θα έχουν κανένα λόγο να στραφούν εναντίον του Ολυμπιακού και του διαιτητή. Τότε θα «τ’ ακούσουν» όλοι οι υπόλοιποι. Ο Σαββίδης, οι συνεργάτες του στην ΠΑΕ, οι παίκτες, ο Αγγελος και δεν ξέρω ποιος άλλος.

Και οι τρεις λόγοι είναι τόσο σημαντικοί όσο για να «επιβάλουν» στους παίκτες του ΠΑΟΚ να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για τη νίκη. Αν μη τι άλλο, οφείλουν να παίξουν σαν ΠΑΟΚ. Να κάνουν ό,τι μπορούν κι αν χάσουν, να φταίει οποιοσδήποτε άλλος εκτός από τους ίδιους. Οφείλουν να παλέψουν και να ματώσουν για τους τρεις βαθμούς, για το γόητρο του ΠΑΟΚ και για την ηρεμία που πρέπει να επανέλθει.
*Πηγή: metrosport.gr*

Το δίμηνο της «καταστροφής»!

Μέσα σε ένα δίμηνο ο ΠΑΟΚ «κατάφερε» να γκρεμίσει το +5 που με κόπο είχε χτίσει φεύγοντας με νίκη από το Φάληρο απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο αγωνιστικός κατήφορος που ακολούθησε έχει καταστήσει το απωθημένο του τίτλο μακρινό όνειρο και ο κόσμος, που βλέποντας την πορεία της ομάδας μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου είχε βάσιμες ελπίδες για πρωτάθλημα, είναι εξαγριωμένος με την εικόνα της ομάδας. 


Η ήττα από τον αποδεκατισμένο ΟΦΗ στο Ηράκλειο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Το -8 από τον Ολυμπιακό και η αποκαρδιωτική εικόνα του «Δικεφάλου του Βορρά» έφεραν εξελίξεις. Ο Άγγελος Αναστασιάδης έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση της διοίκησης της ΠΑΕ. Όμως ο Ιβάν Σαββίδης κράτησε τον Άγγελο.

Η απόφαση ήταν αποκλειστικά του Ιβάν Σαββίδη που φαίνεται πως τουλάχιστον στην παρούσα φάση μια αλλαγή προπονητή δεν θα ευνοούσε το «Δικέφαλο του Βορρά», ειδικά από την στιγμή που το προσεχές ματς της ομάδας είναι το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας ενημέρωσε σχετικά τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Ιάκωβο Αγγελίδη και εκείνος με τη σειρά του τον κ. Αναστασιάδη.

Όταν ο ΠΑΟΚ έφευγε στις 3/12 με το 2-1 από το Καραϊσκάκη στο ματς με τον Ολυμπιακό, πηγαίνοντας στο +5, έμοιαζε με φαβορί για τον τίτλο, αλλά από εκεί και πέρα κατέρρευσε.

Από το Καραϊσκάκη και μετά άρχισε να έχει πτωτική πορεία ο «Δικέφαλος του Βορρά» και στις 4/2 βρίσκεται οκτώ βαθμούς μακριά από την κορυφή, μετά την ήττα από τον ΟΦΗ και τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Ατρόμητου.

Δείτε τα αποτελέσματα του

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-2 (Super League)

Skoda Ξάνθη-ΠΑΟΚ 4-2 (Super League)

ΠΑΟΚ-Γκινγκάμπ 1-2 (Europa League)

ΠΑΟΚ-Κέρκυρα 2-1 (Super League)

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 3-0 (Super League)

Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ 1-2 (Super League)

ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 3-2 (Super League)

Κέρκυρα-ΠΑΟΚ 0-0 (Κύπελλο)

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 3-0 (Super League)

Καλλονή-ΠΑΟΚ 1-2 (Super League)

ΠΑΟΚ-Πλατανιάς 1-0 (Super League)

Νίκη Βόλου-ΠΑΟΚ 0-3 α.α. (Super League)

ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 1-2 (Super League)

ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 3-1 (Super League)

*Πηγή: metrosport.gr*

ΠΑΟΚ VS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ με τα μάτια του Σάκη Τσιώλη!!

Ο Σάκης Τσιώλης αναλύει για τους αναγνώστες της «Μ» το σημερινό σπουδαίο ντέρμπι της Τούμπας. Συγκρίνει τις δυο ενδεκάδες, αναλύοντας τα προσόντα και τα μειονεκτήματα του κάθε παίκτη. Βαθμολογεί με άριστα το «10» τους είκοσι δυο «μονομάχους» αλλά και τους δυο προπονητές. Σχολιάζει και τις πιθανές λύσεις που μπορούν να επιστρατεύσουν οι δυο προπονητές από τους πάγκους τους κατά τη διάρκεια του αγώνα. Το τελικό αποτέλεσμα 90-87 υπέρ του ΠΑΟΚ, επιβεβαιώνοντας ότι είναι ένα ντέρμπι  ισορροπημένο μεν, αλλά λόγω Τούμπας και κινήτρου με τον ΠΑΟΚ να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα για την νίκη.

ΠΑΟΚ 91
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 87

ΓΛΥΚΟΣ-ΡΟΜΠΕΡΤΟ  8-8

Γλύκος: Γνωρίζει καλά τι επικρατεί στον ΠΑΟΚ. Πριν τον τραυματισμό του για μένα έπρεπε να φορά τα γάντια βασικού στην Εθνική. Φάνηκε ανέτοιμος στον αγώνα με τον ΟΦΗ.

Ρομπέρτο: Ομοίως με τον Γλύκο προέρχεται από τραυματισμό και είναι ερωτηματικό το αν θα παρουσιάσει τον καλό του εαυτό, κυρίως εκείνον στους αγώνες του CL που έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις.

ΡΑΤΣ-ΜΑΖΟΥΑΚΟΥ  7-6

Ρατς: Ειδικά στην Τούμπα είναι από τους σημαντικότερους παίκτες της ομάδας. Συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα και εξαιρετικός στα ανεβάσματα και στις στημένες φάσεις όπως και στις σέντρες προς την αντίπαλη περιοχή.

Μαζουακού: Είναι ένα καθαρό φουλ μπακ αλλά έχει τεράστια προβλήματα στην αμυντική του συμπεριφορά αφού εκθέτει τους συμπαίκτες του και πολλές φορές ξεχνά να επιστρέψει μετά από ανέβασμα. Επιθετικά όμως είναι επικίνδυνος.

ΣΚΟΝΔΡΑΣ-ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΪ 7-6

Σκόνδρας: Παίκτης ψυχολογίας. Αν ο ΠΑΟΚ προηγηθεί νομίζω ότι θα κάνει εξαιρετικό παιχνίδι στην άμυνα. Είναι αμυντικογενής παίκτης και σταθερός στην απόδοση του. Αλλά παίζει ρόλο το αν ο ΠΑΟΚ θα πάρει το προβάδισμα στην αναμέτρηση.

Ελαμπντελαουί: Εξαιρετικός παίκτης στο επιθετικό παιχνίδι και η ταχύτητά του είναι το προσόν του. Υστερεί όμως και αυτός όπως και ο Μαζουακού στην άμυνα και αυτό είναι μείον για την ομάδα του ειδικά με τους ταχείς παίκτες του ΠΑΟΚ στα άκρα

ΒΙΤΟΡ-ΣΙΟΒΑΣ 8-6

Βιτόρ: Είναι έμπειρος, είναι πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι και μπορεί να κατεβάσει την μπάλα, πράγμα πολύτιμο στον τρόπο που αγωνίζεται ο ΠΑΟΚ. Συνεχόμενα παιχνίδια που του επιτρέπει να έχει έναν μέγιστο βαθμό ετοιμότητας.

Σιόβας: Είναι κινητικός αλλά είναι εμφανές ότι μετά τον τραυματισμό του δεν έχει βρει τα πατήματά του. Θα έχει πρόβλημα απέναντι στον Αθανασιάδη αν ο τελευταίος είναι συνεχώς έξω και μέσα στην περιοχή.

ΚΟΣΤΑ-ΣΑΝΤΑΝΑ 6-6

Κόστα: Έχει παραστάσεις και συμμετοχές με σπουδαίες ομάδες αλλά δεν έχει προλάβει να προσαρμοστεί στον ΠΑΟΚ. Αυτό δεν ξέρω το κατά πόσο θα επηρεάσει τον Πορτογάλο απέναντι σε παίκτες όπως ο Μήτρογλου.

Σαντάνα: Δεν είναι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Δεν είναι και ο πιο γρήγορος κεντρικός αμυντικός και αυτό είναι κάτι που μπορεί να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ. Στα υπέρ του ότι με την Σάλκε έπαιζε σε γεμάτα γήπεδα.

ΚΑΤΣΕ-ΜΑΝΙΑΤΗΣ 6-7

Κάτσε: Με την απουσία του Τζανδάρη και του Μαντούρο θα έχει πολύ δουλειά στο χώρο του κέντρου όπου και θα κριθεί το παιχνίδι. Δεν ξέρω αν μόνος του μπορεί να κόψει την μεσοεπιθετική γραμμή του Ολυμπιακού που είναι και η δύναμη πυρός του.

Μανιάτης: Είναι η σίγουρη λύση για τον Ολυμπιακό. Παίκτης με πολλά τρεξίματα, διαβάζει το παιχνίδι του αντιπάλου και μπορεί να δημιουργήσει αυτό της ομάδας του. Θα είναι από τους παίκτες κλειδιά της αναμέτρησης.

ΝΟΜΠΟΑ-ΚΑΣΑΜΙ 6-7
Νομπόα: Ξέρουμε πόσο καλός παίκτης είναι αλλά δεν έχει προσαρμοστεί ακόμη στην ομάδα και φάνηκε στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ. Παράλληλα δεν ξέρω αν μπορεί να ανταποκριθεί στις πολλές μονομαχίες που θα γίνουν στο κέντρο.

Κασάμι: Πολύ καλός παίκτης που «ελευθερώνεται» έχοντας δίπλα του τον Μανιάτη. Κινείται στον χώρο με την μπάλα και χωρίς αυτήν και αν ο ΠΑΟΚ δεν βρει λύση για να τον περιορίσει, μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά στην Τούμπα.

ΠΕΡΕΪΡΑ-ΝΤΟΜΙΝΓΚΕΣ 9-9

Περέιρα: Από τους πολυτιμότερους και ποιοτικότερους παίκτες της ομάδας. Οργανώνει, σκοράρει, δημιουργεί, εκτελεί στημένα έξω από την περιοχή. Είναι ο παίκτης που κάθε προπονητής θα ήθελε στην ομάδα του.

Ντομίνγκες: Όπως και ο Περέιρα είναι παίκτης-ποιότητα. Η διαφορά με τον Περέιρα είναι πως αυτός μπορεί να αναπληρώσει ακόμη και μέσα στην περιοχή τον Μήτρογλου και  να τον «συμπληρώσει». Αυτό το δίδυμο θα είναι το βαρόμετρο του αγώνα.

ΜΑΚ-ΑΦΕΛΑΪ 7-6

Μακ: Στην αρχή της σεζόν έκανε σπουδαία πράγματα. Νομίζω ότι βρίσκει ξανά τον εαυτό του. Μου αρέσει αυτός ο παίκτης γιατί μπορεί μόνος του να κάνει φάση με την ταχύτητα και την εκρηκτικότητά του.

Αφελάι: Είναι γρήγορος αλλά τις περισσότερες φορές πολύ «τσαπατσούλης». Ο νέος προπονητής δείχνει να τον εμπιστεύεται αλλά δεν ξέρω αν σε αυτό το ματς μπορεί να βρει χώρους για να «χτυπήσει»

ΓΚΟΛΑΣΑ-ΝΤΟΣΕΒΙ 6-7

Γκολάσα: Δεν έχει προσφέρει αυτά που ίσως περίμεναν οι άνθρωποι της ομάδας. Μπορεί να είναι ένας τεχνίτης αλλά τις περισσότερες φορές και κυρίως επιθετικά δείχνει «μπλοκαρισμένος». Αμυντικά γυρίζει πίσω και βοηθά.

Ντοσεβί: Έχει καλύτερα πατήματα από τον Ισραηλινό, είναι εκρηκτικός και βοηθά πολύ επίσης στο κέντρο και όταν η ομάδα του χάνει τη μπάλα και δέχεται την αντεπίθεση. Έχει καλύτερα στοιχεία από τον Γκολάσα

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ-ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ 8-7

Αθανασιάδης: Σπουδαίος φορ. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα να τον βλέπω μονίμως στην κορυφή. Αλλά τον έχουμε δει να αγωνίζεται και ως «8». Αν μείνει στη φυσική του θέση απέναντι στους κεντρικούς αμυντικούς του Ολυμπιακού θα κάνει τη ζημιά.

Μήτρογλου: Έχει όπως και ο Αθανασιάδης την αίσθηση του γκολ. Τον βοηθά πολύ στο παιχνίδι του ο Ντομίνγκες αλλά και οι πλαγιοκοπήσεις και ο τρόπος που παίζει ο Ολυμπιακός. Θα είναι ένα ενδιαφέρον ζευγάρι.

ΠΑΓΚΟΣ ΠΑΟΚ – ΠΑΓΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ 6-6
Προσωπικά πιστεύω ότι το ματς θα κυλήσει έτσι ώστε η έκβαση της μάχης να μην έρθει από παίκτη του πάγκου που θα γίνει ως αλλαγή. Από τον ΠΑΟΚ ο Παπαδόπουλος και εφόσον παίξει ο Σαλπιγγίδης, είναι δυο παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν. Στον Ολυμπιακό θα σταθώ στην παρουσία του Φουστέρ που είναι εξαιρετικός.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ-ΠΕΡΕΪΡΑ 7-6

Αναστασιάδης: Γνωρίζει τον Ολυμπιακό, γνωρίζει τι σημαίνει αυτό το παιχνίδι, γνωρίζει πως πρέπει να διαχειριστεί την κατάσταση. Θεωρώ ότι αν έχει ξεπεραστεί τα όσα συνέβησαν μεσοβδόμαδα με την παραίτηση του, μπορεί να διαχειριστεί το ματς  και να παλέψει να κερδίσει και τον αγώνα αλλά και τον… εαυτό του

Περέιρα: Θα βρεθεί στην Τούμπα με ένα +8. Αλλά θα είναι η πρώτη φορά που πάει σε τέτοιο ντέρμπυ και σχετικά νωρίς ως προπονητής του Ολυμπιακού. Σαφώς και θα τον έχουν προετοιμάσει αλλά έχει το μειονέκτημα ότι θα είναι το πρώτο του ντέρμπυ στην Ελλάδα και ίσως και το πιο δύσκολο.
*Πηγή: metrosport.gr*

Να μην νικήσει ο φόβος!

Πρώτα απ’ όλα είναι απόλυτα σεβαστή η απόφαση όσων αποφάσισαν να μην είναι σήμερα το βράδυ στην Τούμπα. Νομίζω ότι το μεγαλύτερο κίνητρο για εκείνους που αποφασίσουν να είναι στις κερκίδες δεν είναι αγωνιστικό.

Ξέρουν ότι κερδίζοντας τον Ολυμπιακό δεν  υπάρχει περίπτωση να ξαναμπεί η ομάδα στο κόλπο του Πρωταθλήματος μειώνοντας τη διαφορά. Ξέρουν ότι  κερδίζοντας τον Ολυμπιακό δεν  θα γίνουν όλα καλά ξανά στην ομάδα. Ξέρουν ότι κερδίζοντας τον Ολυμπιακό, δε  θα ρεφάρει η ομάδα την ήττα από τον ΟΦΗ, την Ξάνθη, τον Παναιτωλικό, τα Γιάννενα ή το κάζο του κυπέλλου.

Το τεράστιο λοιπόν κίνητρο που έχει ο οπαδός του ΠΑΟΚ σήμερα είναι ένα: να κερδίσει τον φόβο και να μην νικηθεί.  Τον φόβο ότι μπορεί να γίνουν επεισόδια. Τον φόβο ότι μπορεί ο κόσμος να διακόψει το ματς. Τον φόβο ότι μπορεί να ασχοληθούμε με τον Σαλπιγγίδη. Τον φόβο ότι μπορεί να αποδοκιμαστεί ο Γλύκος. Τον φόβο ότι αν προηγηθεί ο Ολυμπιακός μπορούν να μας βρουν στην Τούμπα τα άγρια χαράματα. Τον φόβο ό,τι : «δεν πρέπει να πας γιατί θα πικραθείς». Τον φόβο ότι ο Γιάχος και τα «κοράκια» του θα κάνουν όργια. Τον φόβο που θα με κάνει να ξεχάσω γιατί είμαι ΠΑΟΚ. Πηγαίνοντας λοιπόν στην Τούμπα λες «όχι» σε αυτούς τους φόβους. Και αποδεικνύεις ότι  κανείς παράγοντας της ΠΑΕ ή κανείς προπονητής δε μπορεί να σε κάνει να βλέπεις  τον συνοπαδό μου ως αντίπαλο ή εχθρό σου. Γιατί εκεί δυστυχώς έχουμε φτάσει…
*Πηγή: metrosport.gr*

Έφτασαν Φόιχτ, Χένες - υποδοχή από Κάλας!!

Με μικρή καθυστέρηση λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στη Γερμανία, έφτασαν τελικά στη Θεσσαλονίκη οι Βάλτερ Φόιχτ, Ντίτερ Χένες. Οι δύο Γερμανοί θα αξιολογήσουν τις αμέσως επόμενες μέρες όλα τα ενδεχόμενα προκειμένου να επενδύσουν αλλά και να ασχοληθούν ενεργά με τον Άρη.

Τους υποψήφιους συνεργάτες του υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ο Άλεξ Κάλας έχοντας μαζί τους θερμό εναγκαλισμό. Οι Φόιχτ, Χένες απέφυγαν να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση ενώ στο πρόγραμμά του είναι να παρακολουθήσουν τον αγώνα της Δευτέρας
*Πηγή: metrosport.gr*

Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός!!

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες και στοιχεία σχετικά με τις κόντρες των ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός.
#56 αναμετρήσεις έχουν διεξαχθεί για την Α’ Εθνική με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ ανάμεσα στον Δικέφαλο και τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ έχει 29 νίκες, τα 14 ματς έχουν τελειώσει ισόπαλα και 13 φορές οι ερυθρόλευκοι έφυγαν με εκτός έδρας νίκη.
#6 γκολ έχει σημειώσει ο Γιώργος Σκαρτάδος με αντίπαλο τον Ολυμπιακό σε εντός έδρας αναμετρήσεις και βρίσκεται στην πρώτη θέση των σκόρερ του ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Ακολουθούν με 4 γκολ σε ματς με γηπεδούχο τον Δικέφαλο οι Κούδας, Αφεντουλίδης, Σαράφης και Γκουερίνο. Δύο γκολ έχει ήδη ο ΣτέφανοςΑθανασιάδης, ενώ συνολικά έχει βρει δίχτυα κατά του Ολυμπιακού εντός και εκτός έδρας 4 φορές.
#1 ακόμη φορά ακολουθούσε αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα μετά από αγώνα του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Αυτό συνέβη την σεζόν 2002-03 και μάλιστα τότε πάλι ήταν προπονητής του Δικεφάλου ο ΆγγελοςΑναστασιάδης. Ο ΠΑΟΚ είχε προηγηθεί 3-0 στο Ηράκλειο του ΟΦΗ, αλλά δέχθηκε δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο και έφυγε με το αγχωτικό 3-2 από το γήπεδο. Η αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό (26/10/2002) τελείωσε 1-1.
#58 ματς αήττητος είχε ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα από την 1η Οκτωβρίου 1972 μέχρι τις 21 Απριλίου 1973, ανάμεσα δηλαδή στις δύο επισκέψεις του στην Τούμπα. Με 46 νίκες και 12 ισοπαλίες έχτισε ένα σερί ανάμεσα στα δύο εκτός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ που άνοιξε και έκλεισε αυτό τον κύκλο.
#12 αγωνιστικές χρειάστηκε ο Ολυμπιακός το 1987-88 για να σημειώσει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα και ο εφιαλτικός Νοέμβριος του 1987 ξεκίνησε με ισοπαλία στην Καλαμαριά, ήττα στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό ως τυπικά γηπεδούχος με 4-1, ισοπαλία με τον Εθνικό, ήττα εντός από τον Ηρακλή (2-1) και στις 6 Δεκεμβρίου το 6-1 από τον ΠΑΟΚ στις Σέρρες.

Στην Τούμπα ο Μαρινάκης–Βγήκε και στο χορτάρι!! (vid)

Παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης έφτασε στο γήπεδο η αποστολή του Ολυμπιακού, μαζί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Άγρια γιούχα από τους ΠΑΟΚτσήδες...Λίγο πριν από τις 18.00 και χωρίς να συμβεί το παραμικρό, έφτασε στο γήπεδο η αποστολή του Ολυμπιακού και μαζί ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Το πούλμαν της αποστολής των Πειραιωτών και ένα βανάκι που μετέφερε τους παράγοντες των Πειραιωτών, πλησίασε στο γήπεδο αφού ηρέμησε η κατάσταση από τα επεισόδια μεταξύ Αστυνομίας και οπαδών.

Οι παίκτες βγήκαν από το πούλμαν ακούγοντας αποδοκιμασίες, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος συνοδευόταν από τους άνδρες ασφαλείας. Μάλιστα, λίγα λεπτά μετά ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός βγήκε για βόλτα και στον αγωνιστικό χώρο...

Δείτε βίντεο από το Paok24.com και το sport24.gr:





O Μαρινάκης στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας από sport24tv

*Πηγή: sportdog.gr*

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ!

Με τον Σαλπιγγίδη στο αρχικό σχήμα, Κάτσε, Νομπόα στα χαφ και πορτογαλικό δίδυμο στα μετόπισθεν (Ρικάρντο Κόστα-Βίτορ) ξεκινά ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της Τούμπας.

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ
Η 11άδα του ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Ρατς, Ρικάρντο Κόστα, Βίτορ, Κάτσε, Νομπόα, Μακ, Σαλπιγγίδης, Περέιρα, Αθανασιάδης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μεγαλώνει το σερί της Βέρντερ!

Η ομάδα της Βρέμης επικράτησε 2-1 απέναντι στην Λεβερκούζεν, έφτασε τις τέσσερις σερί νίκες και ανέβηκε στην 7η θέση της κατάταξης.

Μεγαλώνει το σερί της Βέρντερ
Η εξαιρετική πορεία της ομάδας του Σκρίπνικ συνεχίστηκε και απέναντι στην ομάδα της ασπιρίνης με την επικράτηση 2-1 και την αναρρίχηση της Βέρντερ Βρέμης μετά κι από αυτή τη νίκη στη βαθμολογία, στην 7η θέση με 26 πόντους.

Το σκορ άνοιξε ο Σέλκε στο 17ο λεπτό μετά από ωραία ασίστ του Μπάρτελς, ενώ το δεύτερο γκολ ήρθε με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιουνούζοβιτς, 12 λεπτά αργότερα. Η Μπάγερ Λεβερκούζεν μείωσε στο 43ο λεπτό με τον Καλχάνογλου με κοντινή κεφαλιά μετά από ασίστ του Βέντελ για να μειώσει σε 2-1.


Παρασκευή, 6/2 (21:30)
Σάλκε-Γκλάντμπαχ 1-0
(10' Μπαρνέτα)

Σάββατο, 7/2 (16:30)
Κολωνία-Πάντερμπορν 0-0

Μάιντς-Χέρτα Βερολίνου 0-2
(35' Χέγκελερ πεν. 42' Μπέρενς)

Φράιμπουργκ-Ντόρτμουντ 0-3
(9' Ρόις, 56' 72' Ομπαμεγιάνγκ)

Στουτγάρδη-Μπάγερν Μονάχου 0-2
(41' Ρόμπεν, 50' Αλάμπα)

Βόλφσμπουργκ-Χόφενχαϊμ 3-0
(3' Ντοστ, 27', 84' Ντε Μπράινε)

Αμβούργο-Αννόβερο 2-1
(27' αυτ. Μαρσέλο, 50' Γιάνσεν-66' Σόμπιεχ)

Κυριακή, 8/2
Βέρντερ Βρέμης-Λεβερκούζεν 2-1
(17' Σέλκε, 29' Γιουνούζοβιτς - 43' Καλχάνογλου)

Άουγκσμπουργκ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (21η)

Παρασκευή 13/2 (21:30)
Ντόρτμουντ-Μάιντς

Σάββατο 14/2 (16:30)
Χόφενχαϊμ-Στουτγκάρδη
Λεβερκούζεν-Βόλφσμπουργκ
Μπάγερν Μονάχου-Αμβούργο
Γκλάντμπαχ-Κολωνία
Βέρντερ Βρέμης-Άουγκσμπουργκ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Σάλκε (19:30)

Κυριακή 15/2
Χέρτα Βερολίνου-Φράιμπουργκ (16:30)
Ανόβερο-Πάντερμπορν (18:30)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σωτήριος… πάγκος!!

Με τον Πίτερ Κράουτς να έρχεται από τον πάγκο και να σκοράρει την ύστατη ώρα, η Στόουκ πήρε 1-1 στην έδρα της Νιούκαστλ αφήνοντάς την δύο βαθμούς πίσω της.

Σωτήριος… πάγκος
Έτοιμη να πανηγυρίσει μια νίκη που θα της επέτρεπε να ξεπεράσει την αντίπαλό της ήταν η Νιούκαστλ, αλλά υπολόγιζε χωρίς τον Πίτερ Κράουτς.

Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί στο 76’ με τον Κόλμπακ, ο οποίος δευτερόλεπτα νωρίτερα γλίτωσε φτηνά μια δεύτερη κίτρινη κάρτα που θα σήμαινε την αποβολή του κι έφτασαν μια ανάσα από το τρίποντο.

Όμως στο 90’ ο Κράουτς που είχε μπει οκτώ λεπτά νωρίτερα στο ματς, εκμεταλλεύτηκε σέντρα του Κάμερον και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Αναλυτικά η 24η αγωνιστική:

Σάββατο, 7/2

Τότεναμ-Άρσεναλ 2-1
(56’, 86’ Κέιν - 11’ Εζίλ)

ΚΠΡ-Σαουθάμπτον 0-1
(90’+3’ Μανέ)

Λέστερ-Κρίσταλ Πάλας 0-1
(55’ Λέντλεϊ)

Μάντσεστερ Σίτι-Χαλ 1-1
(90’+2’ Μίλνερ - 35’ Μέιλερ)

Σουόνσι-Σάντερλαντ 1-1
(66’ Κι - 42’ Ντεφόε)

Άστον Βίλα-Τσέλσι 1-2
(48’ Οκόρε - 8’ Αζάρ, 66’ Ιβάνοβιτς)

Έβερτον-Λίβερπουλ 0-0

Κυριακή, 8/2
Μπέρνλι-Γουέστ Μπρομ 2-2
(11’ Μπαρνς, 32’ Ινγκς - 45’+1’Μπραντ, ενώ το τελικό 2-2, 67’ Ιντέγιε)

Νιούκαστλ-Στόουκ 1-1
(74’ Κόλμπακ – 90’ Κράουτς)

Γουέστ Χαμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:15)

Η επόμενη (25η) αγωνιστική:

Τρίτη, 10/2

Άρσεναλ-Λέστερ (21:45)
Χαλ-Άστον Βίλα (21:45)
Σάντερλαντ-ΚΠΡ (21:45)
Λίβερπουλ-Τότεναμ (22:00)

Τετάρτη 11/2

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπέρνλι (21:45)
Σαουθάμπτον-Γουέστ Χαμ (21:45)
Τσέλσι-Έβερτον (21:45)
Στόουκ-Μάντσεστερ Σίτι (21:45)
Κρίσταλ Πάλας-Νιουκάστλ (22:00)
Γουέστ Μπρομ-Σουόνσι (22:00)*Πηγή: sport-fm.gr*

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στην Τούμπα!!

Με… δυσκολία αναπνέουν όσοι είναι στο γήπεδο της Τούμπας, περίπου μία ώρα πριν την έναρξη του ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, λόγω των δακρυγόνων που χρησιμοποιήθηκαν!

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στην Τούμπα!
Αρκετά προβλήματα έχουν δημιουργήσει τα δακρυγόνα που χρησιμοποίησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, έξω από το γήπεδο της Τούμπας, προκειμένου να «διαλύσουν» το συγκεντρωμένο πλήθος από το σημείο όπου θα γινόταν η άφιξη των αποστολών του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού.

Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο έχει γίνει αποπνικτική και όχι μόνο στα πέριξ του γηπέδου, αλλά ακόμα και μέσα στα αποδυτήρια, με αποτέλεσμα όσοι βρίσκονται εκεί αυτή τη στιγμή να αναπνέουν με δυσκολία!

Μάλιστα, άνθρωποι από την ασφάλεια του γηπέδου είχαν προνοήσει γι' αυτό το ενδεχόμενο...

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Με Σαντάνα ο Ολυμπιακός!!

Με βασικό τον Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια του, και δίδυμο Σιόβα-Σαντάνα στο κέντρο της άμυνας παρατάσσεται ο Ολυμπιακός κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Με Σαντάνα ο Ολυμπιακός
Ο Ρομπέρτο επιστρέφει κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού, στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Μαζουακού και Ελαμπντελαουΐ, επανέρχονται, αριστερά και δεξιά, αντίστοιχα, στην άμυνα, ενώ Σιόβας και Σαντάνα θα συνθέσουν το δίδυμο των στόπερ.

Μανιάτης, Κασάμι θα βρεθούν στα χαφ, με τον Τσόρι να κινείται πιο μπροστά τους, Αφελάι και Ντοσεβί θα είναι οι δύο ακραίοι, με τον Μήτρογλου να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης.

Η 11άδα του Ολυμπιακού: Ρομπέρτο, Μαζουακού, Σιόβας, Σαντάνα, Ελαμπντελαουΐ, Μανιάτης, Κασάμι, Τσόρι, Αφελάϊ, Ντοσεβί, Μήτρογλου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Άργησε και... τρέχει!!

Με τη Γιουβέντους να έχει γίνει ήδη καπνός, Ρόμα (2-0 την Κάλιαρι, πρώτο τρίποντο μετά από 4 ματς) και Νάπολι (3-1 την Ουντινέζε) συνέχισαν με νίκες το… δικό τους πρωτάθλημα με έπαθλο τη δεύτερη θέση.

Άργησε και... τρέχει
Δεν χαμογέλασαν όλοι οι Έλληνες την 22η αγωνιστική της Serie A. Τοροσίδης και Χολέμπας τα πήγαν μια χαρά με τη φανέλα της Ρόμα (τιμωρημένος ο Μανωλάς) που με γκολ των Λιάγιτς (38’) και Παρέδες (85’) κατάφερε να κάμψει εκτός έδρας την αντίσταση της Κάλιαρι, που το μόνο που κατάφερε να κάνει ήταν να μειώσει στο τελικό 1-2 στις καθυστερήσεις με τον Μποκου.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Ρόμα μετά από 4 σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα εξ αιτίας των οποίων βρίσκεται πλέον στο -7 από την πρωτοπόρο Γιουβέντους.

Την ίδια ώρα ο Ορέστης Καρνέζης είχε δύσκολο έργο αφού η Ουντινέζε αντιμετώπιζε εκτός έδρας τη Νάπολι. Μέσα σε ένα εικοσάλεπτο οι «παρτενοπέι» είχαν καθαρίσει το παιχνίδι (8’ Μέρτενς, 20’ Γκαμπιαντίνι) και η συνέχεια είχε ένα όνομα, αυτό του Τερό. Αφού πρώτα μείωσε στο 27’ για λογαριασμό των φιλοξενούμενων δίνοντας τους ελπίδες, τις διέλυσε ο ίδιος με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, διαμορφώνοντας άθελά του το τελικό 3-1 όταν «πρόδωσε» τον Καρνέζη κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Αναλυτικά, η 22η αγωνιστική:

Σάββατο, 7/2

Ελλάς Βερόνα - Τορίνο 1-3
(83' Tόνι - 32' Μαρτίνεζ, 51' πεν. Κουαλιαρέλα, 93' Eλ Καντουρί)

Γιουβέντους - Μίλαν 3-1
(14' Τέβεζ, 31' Μπονούτσι, 65' Μοράτα - 29' Αντονέλι)

Κυριακή, 8/2

Φιορεντίνα - Αταλάντα 3-2
(18’ Μπασάντα, 76’ Ντιαμάντι, 89’ Πασκουάλ-9’ Ζαπακόστα, 83’ Μποακί)

Κάλιαρι - Ρόμα 1-2
(90’+5’ Μποκου - 38’ Λιάγιτς, 85’ Παρέδες)

Έμπολι - Τσεζένα 2-0
(30’ Μακαρόνε, 57΄Σινιορέλι)

Νάπολι - Ουντινέζε 3-1
(8’ Μέρτενς, 20’ Γκαμπιαντίνι, 59’ αυτ. Τερό - 27’ Τερό)

Πάρμα - Κιέβο Βερόνα (αναβολή)

Σαμπντόρια - Σασουόλο 1-1
(9’ Έντερ – 2’ Ατσέρμπι)

Ίντερ - Παλέρμο (21:45)

Δευτέρα, 9/2

Λάτσιο - Τζένοα (21:45)

Η επόμενη (23η) αγωνιστική:

Σάββατο, 14/2

Σασουόλο - Φιορεντίνα (19:00)
Παλέρμο - Νάπολι (21:45)

Κυριακή, 15/2

Μίλαν - Έμπολι (13:30)
Αταλάντα - Ίντερ (16:00)
Ρόμα - Πάρμα (16:00)
Τορίνο - Κάλιαρι (16:00)
Ουντινέζε - Λάτσιο (16:00)
Τζένοα - Ελλάς Βερόνα (16:00)
Κιέβο Βερόνα - Σαμπντόρια (19:00)
Τσεζένα - Γιουβέντους (21:45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Την «έκαψε» στα 20!!

Για 20 ματς στο πρωτάθλημα -και 32 συνολικά- η Κλαμπ Μπριζ δεν είχε αντίπαλο. Η Κόρτραϊκ όμως δεν αστειεύεται και επικρατώντας 2-0 της διέλυσε το αήττητο και ανέβηκε στην 2η θέση της βαθμολογίας.

Την «έκαψε» στα 20
Στην Κόρτραϊκ βρήκε τον δάσκαλό της η Κλαμπ Μπριζ, που γνώρισε την πρώτη της ήττα (2-0) μετά από 20 ματς στο πρωτάθλημα –και 32 συνολικά στις διοργανώσεις που συμμετέχει.

Οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 10’ με το γκολ του Ματιόν και παρά τις ευκαιρίες δεν κατάφεραν να αντιδράσουν, ενώ ο Πουλένν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων έκανε το 2-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Έτσι, η Κλαμπ συνεχίζει με 51 βαθμούς στην κορυφή –και χωρίς το εντυπωσιακό σερί να την ακολουθεί- ενώ η Κόρτραϊκ συνεχίζει την… έκπληξη, σκαρφαλώνοντας στη δεύτερη θέση (ισόβαθμη με τη Γάνδη και Άντερλεχτ, με την τελευταία να έχει ματς λιγότερο) με 44 βαθμούς.

Αναλυτικά η 25η αγωνιστική:
Παρασκευή 6/2
Σταντάρ Λιέγης-Μουσκρόν 3-0
(10’ Καρσέλα, 21’ Εζέκιελ, 26’ Ντε Καμάγκρο)

Σάββατο 7/2
Μαλίν-Σαρλερουά 0-0

Γάνδη-Βέστερλο 4-0
(38’, 90’ Ντεποτρ, 61’ Σιμόν, 77’ Μιλίσεβιτς)

Οστάνδη-Λόκερεν 0-1
(17’ Παρσούν)

Ζούλτε Βάρεγκεμ-Λιρς 2-3
(78’, 83’ πεν. Τρόσι - 27’ πεν. Φελικόνια, 71’, 74’ Κασμί)

Κυριακή 8/2
Κόρτραϊκ-Κλαμπ Μπριζ 2-0
(10’ Ματιόν, 90+2’ πεν. Πουλαίν)
Σερκλ Μπριζ - Άντερλεχτ (19.00)
Γκενκ-Μπέβερεν (21.00)

Η επόμενη (26η) αγωνιστική:
Παρασκευή 13/2
Βέστερλο-Γκενκ (21.30)

Σάββατο 14/2
Ζούλτε Βάρεγκεμ- Σταντάρ Λιέγης (19:00)
Μουσκρόν-Οστάνδη (21:00)
Λιρς-Σερλκ Μπριζ (21:00)
Βάασλαντ-Κόρτραϊκ (21:00)

Κυριακή 15/2
Άντερλεχτ-Μαλίν (15:30)
Κλαμπ Μπριζ-Λόκερεν (19:00)
Σαρλερουά-Γάνδη (21:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Ένταση στην Τούμπα!!

Δύο ώρες πριν από την σέντρα στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ, υπήρξε ένταση έξω από τα γήπεδο με οπαδούς του «Δικεφάλου» και δυνάμεις της Αστυνομίας που έκανε χρήση δακρυγόνων για να τους απομακρύνει.

Ένταση στην Τούμπα
Επεισόδιο που δεν πήρε όμως μεγάλες διαστάσεις σημειώθηκε έξω από το γήπεδο της Τούμπας, δύο ώρες πριν από την σέντρα στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό.

Οπαδοί του «Δικεφάλου» επιχείρησαν να προσεγγίσουν τον χώρο που φτάνουν οι αποστολές των δύο ομάδων, έξω από τα αποδυτήρια, με συνέπεια να υπάρξει ένταση με δυνάμεις της Αστυνομίας, που έκανε χρήση δακρυγόνων για να τους απομακρύνει.

Η ένταση εκτονώθηκε γρήγορα, καθώς υπάρχουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας εντός κι εκτός γηπέδου.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ένα και να… καίει τη Μονακό!!

Τέλος στο αήττητο σερί των επτά αγώνων (όπου δεν είχε δεχθεί καν τέρμα!) έβαλε η Γκινγκάμπ στη Μονακό, νικώντας την με 1-0, για την 24η αγωνιστική της Ligue 1!

Ένα και να… καίει τη Μονακό!
Σερί ήταν και... πάει για τη Μονακό! Το γκολ του Λεβέκ στο 51ο λεπτό ήταν αρκετό για την Γκινγκάμπ, ώστε να νικήσει 1-0 την ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ και να την υποχρεώσει στην πρώτη της ήττα ύστερα από επτά αγώνες πρωταθλήματος!

Μάλιστα, οι γηπεδούχοι έπαιζαν και με παίκτη λιγότερο από το 21ο λεπτό, λόγω της αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του Ντιαλό! Με την απώλεια αυτή, οι Μονεγάσκοι έχασαν την ευκαιρία να επιστρέψουν στην πρώτη τετράδα, μένοντας ένα βαθμό πίσω από τη Σεντ Ετιέν.

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 6/2

Σεντ Ετιέν-Λανς 3-3
(18’ Ενγκουεμό, 58’ Μολό, 83’ Ερντίνγκ - 60’, 69’ πεν. Τουζγκάρ, 77’ Τσαβαρία)

Σάββατο, 7/2 (21:00)

Ρεν-Μαρσέιγ 1-1
(27’ Τοϊβόνεν-60’ Οκάμπος)

Εβιάν-Μπορντό 0-1
(11’ Καζρί)

Καέν-Τουλούζ 2-0
(17’ Πριβά, 72’ πεν. Φερέ)

Μονπελιέ-Λιλ 1-2
(90+2’ Νταμπό-9’ Ρου, 52’ Λόπες)

Μπαστιά-Μετς 2-0
(66’ Καμάνο, 80’ πεν. Μπουντεμπού)

Ρεμς-Λοριάν 1-3
(43’ Μουκαντζό-49’ Γκασαμά, 64’ Γκερέιρο, 86’ Ζανό)

Κυριακή, 8/2

Γκινγκάμπ-Μονακό 1-0
(51’ Λεβέκ)

Νις-Ναντ (18:00)
Λιόν-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (25η)

Παρασκευή, 13/2

Μαρσέιγ-Ρεμς (21:30)

Σάββατο, 14/2 (21:00)

Λανς-Εβιάν (17:00)
Λιλ-Νις
Μονακό-Μονπελιέ
Ναντ-Μπαστιά
Τουλούζ-Ρεν

Κυριακή, 15/2

Μπορντό-Σεντ Ετιέν(15:00)
Μετς-Γκινγκάμπ (18:00)
Λοριάν-Λιόν (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Τρικλοποδιά στο… αλογάκι!!

Την ευκαιρία να καλπάσει στις θέσεις της ανόδου στέρησε η Λαμία απ’ την ΑΕΛ! Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη έμεινε όρθια στο «Αλκαζάρ» (0-0) κι απαγόρευσε στους Θεσσαλούς να μπουν στην πρώτη τριάδα.

Τρικλοποδιά στο… αλογάκι

Σε μια από τις δυσκολότερες έδρες του νοτίου ομίλου της Football League, οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη έμειναν καθαροί και με το 0-0 εμπόδισαν τη Λάρισα να μπει στην τριάδα και να τους πλησιάσει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Μπορεί λοιπόν οι ίδιοι να έμειναν ακόμα πιο πίσω από τον πρωτοπόρο Ηρακλή, ωστόσο επέκτειναν -έστω και λίγο- τη διαφορά απ’ τη Ζάκυνθο, που καταποντίστηκε από τον Αιγινιακό. Με τον Γουέλκαμ να… καλωσορίζει τρεις φορές τους νησιώτες, οι γηπεδούχοι τους σάρωσαν 4-0 κι έφτασαν στην τρίτη συνεχόμενη νίκη.

Την ίδια ώρα, ο Πιερικός συνέχιζε το δικό του σερί, καθαρίζοντας 3-2 τον Αγροτικό Αστέρα στον Εύοσμο και μένοντας για τέταρτη αγωνιστική αήττητος. Έμεινε, έτσι, μακριά από τα μπλεξίματα, στα οποία παραμένουν βυθισμένοι (μετά το μεταξύ τους 0-0) οι Φωκικός και Εθνικός Σερρών.

Κι όλα αυτά ενώ στο νότιο όμιλο η Παναχαϊκή έβρισκε τη λύτρωση σ’ ένα παλιό της γνώριμο. Στο πρώτο παιχνίδι μετά την επιστροφή του (κι ανήμερα των γενεθλίων του) ο Λεωνίδας Κυβελίδης έδωσε αγχωτική νίκη επί της Επισκοπής (1-0) και κράτησε τους Αχαιούς πάνω απ’ τον Απόλλωνα στη δεύτερη θέση.

Όσο για τη φορμαρισμένη Καλλιθέα, καθάρισε (σ’ ένα επεισοδιακό παιχνίδι με μια αποβολή για κάθε ομάδα) τον Παναιγιάλειο. Μ’ ένα γκολ λοιπόν του Μασάντο, επικράτησαν 1-0 κι έχοντας μια μόλις ήττα σε οκτώ αγώνες, απομακρύνθηκαν κι άλλο από τις τελευταίες θέσεις.


Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής

Νότιος όμιλος

Πανηλειακός-Απόλλων Σμύρνης (0-3 α.α.)

Παναχαϊκή-Επισκοπή 1-0
(79’ Κυβελίδης)

Καλλιθέα-Παναιγιάλειος 1-0
(61’ Μασάντο)

ΑΕΚ-Χανιά (18:00)

Δευτέρα, 6/2

Αχαρναϊκός-Φωστήρας (15:00)
Άλιμος-Ηρακλής Ψαχνών (15:00)

Ρεπό: Ερμιονίδα

Βόρειος όμιλος

Παρασκευή, 6/2

Ηρακλής-Τύρναβος 3-0
(45’ Τσιλιγκίρης, 66' Κάσσος, 90’ Λουκίνας)

Λάρισα-Λαμία 0-0

Φωκικός-Εθνικός Σερρών 0-0

Αγροτικός Αστέρας-Πιερικός 2-3
(30’ Καρακατσάνης, 86’ Χιντζίδης - 17’ Σταματής, 61’, 77’ Μυστακίδης)

Αιγινιακός-Ζάκυνθος 4-0
(7’, 59’, 71’ Γουέλκαμ, 49’ Πέντα)


Δευτέρα, 6/2

Απόλλων 1926-Ολυμπιακός Βόλου (18:00)

Ρεπό: Αναγέννηση Καρδίτσας

Η επόμενη αγωνιστική (17η)

Νότιος Όμιλος

Ερμιονίδα-Παναχαϊκή
ΑΕΚ-Αχαρναϊκός
Απόλλων Σμύρνης-Καλλιθέα
Χανιά-Πανηλειακός
Ηρακλής Ψαχνών-Επισκοπή
Παναιγιάλειος-Άλιμος

Ρεπό: Φωστήρας

Βόρειος Όμιλος

Λαμία-Εθνικός Σερρών
Ολυμπιακός Βόλου-Αγροτικός Αστέρας
Αναγέννηση Καρδίτσας-Φωκικός
Ηρακλής-Αιγινιακός
Πιερικός-Λάρισα
Τύρναβος-Απόλλων 1926

Ρεπό: Ζάκυνθος *Πηγή: sport-fm.gr*

Ώρα μηδέν…!!

Η έδρα του είναι… δύναμη, όμως αυτή η Κέρκυρα κράτησε τον Πανιώνιο στο 0-0 και κάτω απ’ την επικίνδυνη ζώνη. Πολύτιμος βαθμός για τους «Φαίακες» που αγωνίστηκαν για περίπου 20 λεπτά με δέκα παίκτες.

Ώρα μηδέν…
Ο Πανιώνιος «καιγόταν» για το τρίποντο, όμως η Κέρκυρα πήρε αυτό που ήθελε στη Νέα Σμύρνη, με τις δύο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό (0-0).

Οι γηπεδούχοι στρίμωξαν αρκετά τους «Φαίακες», είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να αποδείξουν για ακόμα μια φορά πως η έδρα τους είναι δύναμη.

Ανέβηκε η απόδοση της Κέρκυρας στο δεύτερο μισό, ενώ αγωνίστηκε με δέκα παίκτες απ’ το 70’ μετά την αποβολή του Γκόμεζ.

Στους έξι βαθμούς παραμένει η διαφορά των δύο ομάδων, με τον Πανιώνιο να «καίγεται» στην επικίνδυνη ζώνη, με 21 βαθμούς -έναν πίσω απ’ την έξοδο απ’ αυτή- ενώ η Κέρκυρα βρίσκεται στην 11η θέση με 27 βαθμούς.

Το ματς:


Η βαθμολογική ανάγκη φαίνεται πως ήταν αυτή που υπερίσχυσε. Ο Πανιώνιος μπήκε ορεξάτος, πήρε τον έλεγχο και για μεγάλο μέρος του ματς «εξαφάνισε» την Κέρκυρα, που κλείστηκε στην περιοχή της.

Οι «κυανέρυθροι» έδειξαν απ’ την αρχή ότι ήταν κυρίαρχοι, με τον Κολοβό να σουτάρει από κοντά, όμως ο Γκόμες έδιωξε σωτήρια, πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Στο πρώτο ημίχρονο η κατοχή και οι ευκαιρίες ήταν για τον Πανιώνιο, με τον Κουτζαβασίλη όμως να αποδεικνύεται σωτήρας στις απειλές -κυρίως- των Μπουμάλ και Κολοβού.

Στο 15’ ήρθε η μεγάλη στιγμή για τους φιλοξενούμενους, με τον Καϊκούτ να εκμεταλλεύεται αδράνεια της άμυνας των «κυανέρυθρων», όμως δεν τσίμπησε καλά την μπάλα και η προβολή του πέρασε άουτ. Από κει και πέρα, η ασφυκτική πίεση του Πανιωνίου δεν άφησε πολλά περιθώρια στους «Φαίακες», με κυριότερη αυτή του Μπουμάλ με δυνατό σουτ που απέκρουσε ο Κουτζαβασίλης.

inner

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε στραβά για τον Πανιώνιο. Ο τραυματισμός του Κολοβού , που έκανε πέντε ράμματα πάνω απ’ το δεξί φρύδι μετά από σύγκρουση με τον Σιόντη, ανάγκασε τον Μαρίνο Ουζουνίδη σε αναγκαστική αλλαγή. Στο 53’ ο Γκαζαριάν είχε την ευκαιρία του ματς για την Κέρκυρα, με κοντινό σουτ, όμως ο Παπαδόπουλος αρχικά και στη συνέχεια ο Ανδρεόπουλος έδιωξαν σε κόρνερ. Ο Πανιώνιος απάντησε με σουτ του Μπουμάλ και φοβερή απόκρουση του Κουτζαβασίλη, ενώ στο 66’ ξανά ο Γκαζαριάν απείλησε, με τον ρυθμό να πέφτει αισθητά.

Στο 71’ οι ισορροπίες άλλαξαν, μετά την αποβολή του Γκόμεζ με δεύτερο κίτρινη κάρτα, όμως τα δεδομένα στο ματς έμειναν ίδια, με τον Πανιώνιο -παρά τις ευκαιρίες με Γιάννου και Μπακασέτα- να μην καταφέρνει να σκοράρει.

inner

Στη φάση που ξεχώρισε, ο Τασουλής έκανε επίδειξη fair play, στέλνοντας την μπάλα άουτ ενώ βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση και δύο παίκτες της Κέρκυρας ήταν στο έδαφος. Στην εκπνοή ο Μπακασέτας και Γιάννου συνδυάστηκαν άψογα, όμως η άμυνα της Κέρκυρας απομάκρυνε.



inner


Οι συνθέσεις:


Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Κολοβός (64’ Μπακασέτας), Τασουλής, Μπουμάλ, Μητρόπουλος, Οικονόμου, Ιμπαγάσα (69’ Φούντας), Γιάννου, Ρισβάνης, Κόρμπος, Αργυρόπουλος (76’ Πάνος).

Στον πάγκο του Πανιωνίου: Γιαννακόπουλος, Χατζηισαΐας, Σιώπης, Καθάριος

Κέρκυρα (Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Καϊκούτ, Γκαζαριάν, Γκομέζ, Χαβίτο (74’ Κρητικός), Ντιμιτρόφσκι, Ανδρεόπουλος, Σιόντης, Ντιόγκο, Λεάλ (46’ Ζορμπάς, 83’ Κόντος).

Στον πάγκο της Κέρκυρας: Σέτκους, , Μαρκόβσκι, , Κουμπούτια, Μανωλάς *Πηγή: sport-fm.gr*

Το παλεύει για Champions League η Φέγενορντ!!

Στην τρίτη θέση του ολλανδικού πρωταθλήματος ανέβηκε η Φέγενορντ μετά τη νίκη με 2-1 επί της Καμπούρ για την 22η αγωνιστική, μειώνοντας την απόσταση από τον δεύτερο Άγιαξ στους δύο βαθμούς.

Το παλεύει για Champions League η Φέγενορντ
Ευκολότερα απ’ ότι δείχνει το τελικό 2-1, επικράτησε η Φέγενορντ επί της Καμπούρ στην έδρα της για την 22η αγωνιστική, προσπερνώντας την Τσβόλε και ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 43’ με τον Ελ Αχμαντί, ενώ στο 47’ ο Καζίμ Ρίτσαρντς έκανε το 2-0 για την ομάδα του. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Ογκμπέτσε αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την Καμπούρ με παίκτη λιγότερο, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που πέτυχαν το επόμενο γκολ, μόλις στην πρώτη ευκαιρία τους στο παιχνίδι, με τον Μπάρτο που είχε περάσει ως αλλαγή να διαμορφώνει το τελικό 2-1 στο 62’.

Έτσι, η ομάδα του Ρότερνταμ μείωσε στους δύο βαθμούς την απόστασή της από τον δεύτερο Άγιαξ, ο οποίος αγωνίζεται αργότερα εκτός έδρας κόντρα στους Γκο Αχεντ Ιγκλς. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ζήτω η… τρέλα!!

Σε ένα τρελό παιχνίδι, η Φιορεντίνα πήρε στο 89’ τη νίκη επί της Αταλάντα στο «Αρτέμιο Φράνκι» και παραμένει σε τροχιά Europa League.

Ζήτω η… τρέλα (video)
Από μια γκέλα που πιθανώς να της στοίχιζε ακριβά στην προσπάθεια να βγει στην Ευρώπη γλίτωσε η Φιορεντίνα. Οι «βιόλα» έπαιξαν με τη φωτιά, αλλά τελικά δεν κάηκαν και νικώντας με 3-2 την Αταλάντα στο «Αρτέμιο Φράνκι» παρέμειναν σε τροχιά Europa League.

Ο Ζαπακόστα στο 9’ άνοιξε το σκορ και ο Μποακί στο 83’ ισοφάρισε σε 2-2 για τη «γκρανάτα», αλλά οι γηπεδούχοι είχαν τις απαντήσεις. Η ανατροπή με τα γκολ των Μπασάντα στο 18’ και Ντιαμάντι στο 76’ δεν αρκούσε και χρειάστηκε ο λυτρωτής Πασκουάλ στο 89’ για να έρθει το τρίποντο. Ντεμπούτο έκανε σαν αλλαγή ο δανεικός από την Τσέλσι Μοχάμεντ Σαλάχ, που αντικατέστησε στο 64’ τον Χοακίν. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ζόρισε την «Μπάρτσα» ο φοβερός Λαμπρόπουλος!

Παρά την επιστροφή των Ναβάρο και Όλεσον, η Μπαρτσελόνα δυσκολεύτηκε να νικήσει την Τενερίφη. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Φώτη Λαμπρόπουλο.

Ζόρισε την «Μπάρτσα» ο φοβερός Λαμπρόπουλος
Ούτε η επάνοδος των τραυματιών Χουάν Κάρλος Ναβάρο και Μπραντ Όλεσον βελτίωσαν αισθητά την εικόνα της Μπαρτσελόνα. Μπορεί οι πρωταθλητές να επικράτησαν 87-79 την Τενερίφη για την 20η αγωνιστική, αλλά δεν έπεισαν και πάλι με την εικόνα τους και παραμένουν έκτοι (14-6).

Ο Μπόστιαν Νάχμπαρ είχε 24 πόντους, ενώ 13 και 12 πρόσθεσαν αντίστοιχα Τόμας Σατοράνσκι και Τζάστιν Ντόελμαν. Ο Φώτης Λαμπρόπουλος έκανε εξαιρετικό ματς για τους ηττημένους με 23 πόντους (1/2 βολές, 8/13 δίποντα, 2/4 τρίποντα), 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 31:14, ενώ ο Μιχάλης Τσαϊρέλης σε 8:16 είχε 4 πόντους (2/2 βολές, 1/2 δίποντα, 0/3 τρίποντα).

Η Μπιλμπάο παρέμεινε τρίτη (15-5) νικώντας με 86-77 τη Μανρέσα με 24 πόντους του Άλεξ Μουμπρού. Η Σεβίλλη σε ένα ματς που κρίθηκε σε δύο παρατάσεις επιβλήθηκε 99-97 της Σαραγόσα εκτός έδρας.

Αναλυτικά η 20η αγωνιστική:

Σάββατο 07/02
Ομπραντόιρο-Βαλένθια 62-73
Ανδόρρα-Λαγκούν Άρο 77-88

Κυριακή 08/02
Μπιλμπάο-Μανρέσα 86-77
Μπαρτσελόνα-Τενερίφη 87-79
Εστουντιάντες-Μούρθια 90-79
Σαραγόσα-Καχασόλ σε εξέλιξη 97-99 (κ.α. 75-75, α’ πρτ. 85-85)
Λαμποράλ Κούτσα-Γκραν Κανάρια 19:00
Μάλαγα-Μπανταλόνα 19:00
Ρεάλ Μαδρίτης-Φουενλαμπράδα 21:00

Δείτε τη βαθμολογία της ACB. *Πηγή: sport-fm.gr*

Του… κεφαλιού τους!!

Σε ένα ματς που μπήκαν τέσσερα γκολ με κεφαλιά, η Μπέρνλι απέτυχε να κερδίσει την Γουέστ Μπρομ στην έδρα της, με την Αλμπιόν, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο σκολ, να ισοφαρίζει σε 2-2.

Του… κεφαλιού τους!
Σε ένα απολαυστικό ματς με τέσσερα γκολ (και τα τέσσερα με κεφαλιά), η Μπέρνλι, αν και πέτυχε δύο γρήγορα γκολ, ήρθε ισόπαλη 2-2 με τη Γουέστ Μπρομ στην έδρα της, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Premier League.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 11’ με κεφαλιά του Μπαρνς, ενώ στο 32’, ο Ινγκς έδωσε με τον ίδιο τρόπο προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1, με κεφαλιά του Μπραντ, ενώ το τελικό 2-2, διαμόρφωσε στο 67’ ο Ιντέγιε, πως αλλιώς; Με το κεφάλι!

Έτσι, οι νεοφώτιστοι έμειναν για τέταρτο σερί ματς δίχως νίκη, όμως κατάφεραν να ξεφύγουν από την επικίνδυνη ζώνη προσπερνώντας τη Χαλ, ενώ η Γουέστ Μπρομ, έφτασε τους 23 βαθμούς και βρίσκεται στο +1 από την 16η Άστον Βίλα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού!

Στον πάγκο του Παναθηναϊκού μένουν σε πρώτη φάση οι Μαυρίας και Νίνης απέναντι στον Παναιτωλικό, με τον ανεβασμένο Κλωναρίδη να διατηρεί τη θέση του στην επίθεση δίπλα σε Μπεργκ και Πέτριτς.

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού
Η 11άδα του τριφυλλιού: Στιλ, Χουχούμης,Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Μπούρμπος, Ζέκα, Κλωναρίδης, Λαγός, Μπέργκ, Πράνιτς, Πέτριτς.

Στον πράσινο πάγκο: Κοτσόλης, Τριανατφυλλόπουλος, Ατζαγκούν, Καρέλης, Νάνο, Μαυρίας, Νίνης.

Η 11άδα των Αγρινιωτών: Στεφανάκος, Ρουσκουγιέδα, Μπεχαράνο, Άλβες, Μαλεζάς, Γοδόι, Σκαραμοτσίνο, Βιγιαφάνιες, Μαρτίνες, Εντζεγκέλε, Φωτάκης

Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους: Κολοβούρης, Κουτρομάνος, Κούσας, Θεοδωρίδης, Καπέλ, Λάζαρ, Βασιλείου *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Μίτσελ έκανε τη διαφορά...!!

Νίκη «ανάσα» κατάφερε να πάρει η Αλμερία μέσα στην έδρα της Κόρδοβα, την οποία κατάφερε να νικήσει (2-1) με δύο γκολ του δεξιού μπακ Μίτσελ Μακέδο στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα.

Ο Μίτσελ έκανε τη διαφορά...
Τη νίκη με την οποία θα απομακρυνθούν από τη ζώνη του υποβιβασμού έψαχναν Κόρδοβα και Αλμερία, με νικήτρια τελικά την τελευταία για την 22η αγωνιστική της Primera Division.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να επικρατήσουν με σκορ 2-1 των γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν προηγηθεί στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης με γκολ του Καρτάμπια.

Ωστόσο, σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα έπαιξε η παρουσία του δεξιού μπακ της Αλμερία, Μίτσελ Μακέδο, ο οποίος ευτύχισε να σκοράρει δύο φορές στο 61’ και πέντε λεπτά αργότερα.

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου

Λα Κορούνια-Εϊμπάρ 2-0
(52' Λούκας, 79' Καβαλέιρο)

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου

Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρεάλ Μαδρίτης 4-0
(14' Τιάγκο, 18' Σαούλ, 67' Γκριζμάν, 89' Μάντζουκιτς)

Βιγιαρεάλ-Γρανάδα 2-0
(30' Μουσάτσιο, 92' Μορένο)

Λεβάντε-Μάλαγα 4-1
(26', 37' πεν., 62' πεν. Μπαράλ, 75' Ούτσε - 24' Χουάνμι)

Σοσιεδάδ-Θέλτα 1-1
(8' Αγκιρέτσε, 85' Νολίτο)

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου

Κόρδοβα-Αλμερία 1-2
(10’ Καρτάμπια – Μίτσελ 61’,66’)
Χετάφε-Σεβίλλη (18:00)
Εσπανιόλ-Βαλένθια (20:00)
Μπιλμπάο-Μπαρτσελόνα (22:00)

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου

Έλτσε-Ράγιο Βαγεκάνο (21:45)

Η επόμενη (23η) αγωνιστική

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου

Αλμερία-Σοσιεδάδ (21:45)

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου

Σεβίλλη-Κόρδοβα (17:00)
Ρεάλ Μαδρίτης-Λα Κορούνια (19:00)
Γρανάδα-Μπιλμπάο (21:00)
Μάλαγα-Εσπανιόλ (23:00)

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου

Βαλένθια-Χετάφε (13:00)
Μπαρτσελόνα-Λεβάντε (18:00)
Ράγιο Βαγεκάνο-Βιγιαρεάλ (20:00)
Θέλτα-Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00)

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου

Εϊμπάρ-Έλτσε (21:45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Οι Γερμανοί φέρνουν... ανάπτυξη στον Άρη!!

Στην Θεσσαλονίκη φτάνουν σήμερα οι Ντίτερ Χένες και Βάλτερ Φόιχτ, με τους Γερμανούς να παίρνουν μία πρώτη γεύση από τον Άρη, σε διοικητικό και αγωνιστικό επίπεδο. 
Μπορεί στην πολιτική η Γερμανία να είναι συνδυασμένη με τις πολιτικές λιτότητας, όμως στο ποδόσφαιρο τα δεδομένα δεν είναι τα ίδια. Αντιθέτως, οι Ντίτερ Χένες και Βάλτερ Φόιχτ που έρχονται στην Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Άρη, έχουν στόχο να φέρουν... ανάπτυξη και να βοηθήσουν στην ανάκαμψη και την επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια.
Οι δυο τους θα επιχειρήσουν να μάθουν τα πάντα για τους «κιτρινόμαυρους», τους οποίους θα δουν και εν δράση, μιας και θα δώσουν το παρών στο «Βικελίδης» την δευτέρα, για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση με τον Καμπανιακό. Βέβαια, δεν θα... μείνουν σε αυτό, αφού θα υπάρξουν επαφές με τον Κάλας και το επιτελείο του, με στόχο να ενημερωθούν, αλλά και να συμβουλεύσουν, σχετικά με το εγχείρημα επαναφοράς του Άρη στα μεγάλα σαλόνια.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τα τρία σχέδια για το πρωτάθλημα των «14»

Τρεις προτάσεις θα παρουσιάσει στους παράγοντες των ΠΑΕ το προεδρείο της Superleague για τη δόμηση του πρωταθλήματος με 14 ομάδες. Playoffs και για τον πρωταθλητή.
Η απόφαση της Λίγκας να μειώσει τον αριθμό των ομάδων σε βάθος διετίας φαίνεται πως είναι σχεδόν ειλημμένη, αφού έχει τεθεί ως στόχος να τονωθεί ο ανταγωνισμός και να βελτιωθεί το προϊόν συνολικά από τον πρόεδρο Γιώργο Μποροβήλο, ο οποίος έχει κάνει ήδη έναν πρώτο κύκλο επαφών με όλες τις ΠΑΕ, ενώ το θέμα τέθηκε και στο πρόσφατο ΔΣ της ΕΠΟ.
Από τη νέα κιόλας σεζόν, οι ομάδες θα μειωθούν σε 16, με την ΑΕΚ και τον Ηρακλή πιθανότατα να ανεβαίνουν στη μεγάλη κατηγορία, ενώ η Νίκη Βόλου έχει ήδη εγκαταλείψει και ερωτηματικό παραμένει το αν και πόσο θα αντέξει ο ΟΦΗ. Με την έναρξη της σεζόν 2016/17 λοιπόν, σκοπός είναι οι ομάδες να μειωθούν σε 14, ενώ όπως αναφέρει η «Live Sport», θα κρίνεται και ο τίτλος στα playoffs!
Η παραπάνω καινοτομία δεν αποκλείεται να γίνει με όρο η διαφορά του πρώτου με τον δεύτερο της βαθμολογίας να είναι μέχρι 3 βαθμούς. Δηλαδή, εάν ο πρώτος είναι στο +4 να μην μπαίνει στα playoffs και να στέφεται αυτόματα πρωταθλητής. Το προεδρείο έχει πάντως ήδη τρεις προτάσεις για τη νέα δομή που θα συζητηθούν με τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ και θα αποφασιστεί ποια θα εφαρμοστεί τελικά.
Α' Πρόταση:
Πρώτη φάση δύο γύρων, 26 αγωνιστικών.
Σε δεύτερη φάση, οι ομάδες στις θέσεις 1-8 θα παίζουν ένα γύρο (7 αγωνιστικές) με συγκεκριμένο πρόγραμμα 7 αγωνιστικών, διατηρώντας τους βαθμούς τους στο ακέραιο. Από την άλλη, οι ομάδες στις θέσεις 9-14 θα παίζουν δύο γύρους (10 αγωνιστικές με εντός και εκτός έδρας ματς), διατηρώντας επίσης τους βαθμούς τους στο ακέραιο.
Β' Πρόταση:
Πρώτη φάση δύο γύρων, 26 αγωνιστικών.
Σε δεύτερη φάση, οι ομάδες στις θέσεις 1-6 θα παίζουν δύο γύρους (10 αγωνιστικές με εντός και εκτός έδρας ματς), διατηρώντας τους βαθμούς τους στο ακέραιο. Από την άλλη, οι ομάδες στις θέσεις 7-14 θα παίζουν δύο γύρους (14 αγωνιστικές με εντός και εκτός έδρας ματς), κουβαλώντας επίσης τους βαθμούς τους στο ακέραιο.
Γ' Πρόταση:
Πρώτη φάση δύο γύρων, 26 αγωνιστικών.
Σε δεύτερη φάση, οι ομάδες στις θέσεις 1-4 θα παίζουν δύο γύρους (6 αγωνιστικές με εντός και εκτός έδρας ματς), διατηρώντας τους βαθμούς τους στο ακέραιο. Από την άλλη, οι ομάδες στις θέσεις 5-8 θα παίζουν δύο γύρους (6 αγωνιστικές με εντός και εκτός έδρας ματς) διατηρώντας τους βαθμούς τους στο ακέραιο. Τέλος, οι ομάδες στις θέσεις 9-14 θα παίζουν δύο γύρους (10 αγωνιστικές με εντός και εκτός έδρας ματς),  διατηρώντας τους βαθμούς τους στο ακέραιο.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Γιάννης δεν λείπει από το TOP 10!! (vid)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι φοβερός το τελευταίο διάστημα και έχει... μόνιμη θέση στο TOP 10!
Ο διεθνής πόιντ φόργουορντ είναι στο Νο.4 ενός άκρως εντυπωσιακού TOP 10, που μπορείτε να απολαύσετε στο video:






*Πηγή: gazzetta.gr*

Το σημείο κλειδί, το...-2, ο Γιάχος κι ο Αλεξέας!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta τρία πράγματα για το αποψινό μεγάλο παιχνίδι. 
Μπορεί και να πέφτω έξω, αλλά εγώ πιστεύω ότι η Τούμπα απόψε δεν θα ξεφύγει. Θα είναι καυτή, αλλά εντός ορίων.
Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι για χάρη ενός αγώνα με τον Ολυμπιακό, στον ΠΑΟΚ θα ρισκάρουν να χάσουν, μετά την περσινή, και τη φετινή χρονιά. Γνώμη μου είναι ότι στη Θεσσαλονίκη αυτό που θέλουν είναι να φοβίσουν τους παίκτες του Ολυμπιακού και τους διαιτητές, ώστε να μπουν τρομοκρατημένοι στο γήπεδο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Μέχρι εκεί. Τώρα, αν καταφέρουν με αυτό τον ψυχολογικό πόλεμο να πετύχουν τον στόχο τους, θα το δούμε μόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Πάντως, αν μη τι άλλο εντυπωσιάζει ότι ο Τύπος της πόλης ούτε που ασχολήθηκε αυτή τη φορά με τους ορισμούς των διαιτητών. Την στιγμή που σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια, οι διαιτητές ήταν…ολόσωμοι στα πρωτοσέλιδα πριν από (σχεδόν) κάθε παιχνίδι. Τι να σημαίνει αυτό άραγε;
Για τον Γιάχο δεν έχω αμφιβολία ότι είναι ένας από τους καλύτερους διαιτητές. Έχοντας, πάντως, να παίξει ουσιαστικά δύο χρόνια τον Ολυμπιακό, θέλω να πιστεύω ότι δεν θα επηρεαστεί από τον θόρυβο που ακόμη συντηρούν κάποιοι για το χέρι του Μανιάτη στον τελικό του κυπέλλου το Μάη του 2013. Μέσα στο Καραϊσκάκη έχει παίξει τον Ολυμπιακό και με τον Παναθηναϊκό (1-1) και με την ΑΕΚ (3-0), αυστηρότατα 50-50. Το ίδιο περιμένω και σήμερα, που ο Ολυμπιακός δίνει ντέρμπι εκτός έδρας. Να μην τσιμπήσει στις βουτιές των παικτών του ΠΑΟΚ για φάουλ κοντά στην περιοχή και για πέναλτι κι ασφαλώς να προστατεύσει την σωματική ακεραιότητα των παικτών. Να θυμίσω ότι ο Κομίνης μόλις την Τετάρτη στο ΟΦΗ-ΠΑΟΚ χάρισε τρεις φορές (!!!) την κόκκινη κάρτα στον πολύ σκληρό Ρικάρντο Κόστα, που την τρίτη φορά σακάτεψε «κανονικά» τον Τζορτζ.
Σπανιότατα ορίζονται σε ματς του Ολυμπιακού κι οι επόπτες Ακρίβος και Αλεξέας. Αντίθετα, ορίζονται πολύ πιο συχνά σε ματς του ΠΑΟΚ, αν αυτό λέει κάτι. Τον Αλεξέα ειδικά τον θυμάμαι από το ΠΑΟΚ-ΠΑΟ, που σταμάτησε φάση-γκολ του ΠΑΟ στο 0-0 (στο 00.40 εδώ http://www.dailymotion.com/video/x29qdnt_%CF%80%CE%B1o%CE%BA-%CF%80%CE%B...).
Σε αγωνιστικό επίπεδο, εμένα πάντοτε με καθοδηγούν τα δεδομένα που υπάρχουν πριν από κάθε αγώνα. Για παράδειγμα αυτό που ξέρω είναι ότι στα εφτά τελευταία ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, ο Ολυμπιακός ποτέ δεν έχει σκοράρει σε β΄ ημίχρονο! Η, αν θέλετε αλλιώς στα 11 τελευταία ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, έχει σκοράρει μία φορά σε β΄ημίχρονο, και δη στο τελευταίο λεπτό, στη νίκη 2-1 το 2009-10!
Ο Ολυμπιακός τη διαφορά στην Τούμπα την κάνει στο α΄ ημίχρονο, όπου έχει βάλει τα εφτά από τα οκτώ του γκολ στις 11 τελευταίες επισκέψεις του εκεί. Όταν, δηλαδή, κατορθώνει κι αιφνιδιάζει τον ΠΑΟΚ, μόνο τότε παίρνει αποτέλεσμα. Κι όχι πάντα για την ακρίβεια, αφού δύο φορές ο ΠΑΟΚ του το γύρισε το ματς και το πήρε, αλλά σε περιπτώσεις που η βαθμολογική διαφορά ήταν 20 και 30 πόντους. Όταν ο Ολυμπιακός πήγε στην Τούμπα με σχετικά μικρές διαφορές, του τύπο +8 η, +9, όπως περίπου δηλαδή είναι τώρα, ποτέ δεν έχασε τα τελευταία χρόνια. Είτε κέρδισε, είτε έφερε ισοπαλία.
Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ τη διαφορά την κάνει στα β΄ ημίχρονα! Τότε, κέρδισε και τις δύο φορές που κέρδισε στο πρωτάθλημα (με γκολ στο 71’ και στο 84’), τότε κέρδισε και τις δύο φορές που κέρδισε στο κύπελλο, τότε ισοφάρισε μία φορά (στο 88’). Να θυμίσω κι ότι ο ΠΑΟΚ όλες τις ήττες του στο φετινό πρωτάθλημα τις έκανε χάνοντας στο α΄ημίχρονο. Ποτέ στο β΄. Οπότε το σημείο κλειδί είναι αυτό…
Για εμένα το +8 δεν λέει τίποτα! Απολύτως σοβαρά μιλάω. Σε αυτά τα ντέρμπι, αν πας και δεν είσαι στην τσίτα κι 100% αφοσιωμένος, μπορείς να πάθεις τις πιο μεγάλες νίλες. Στο +27 (!) ήταν η διαφορά πριν από το περσινό Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-3. Και στο +5 (και μάλιστα 26η αγωνιστική, δηλαδή λίγο πριν το φινάλε) πριν από το ΑΕΚ-Ολυμπιακός 4-0 το 2008. Σε αυτά τα παιχνίδια, αν δεν μπεις πολύ δυνατά από το πρώτο  και δεν έχεις συγκέντρωση ως το τελευταίο λεπτό, κινδυνεύεις άσχημα.
Άλλωστε, σημασία έχει να πάρεις το πρωτάθλημα, αλλά σημασία έχει και πως θα το πάρεις. Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι σήμερα πάρα πολύ καλός, αποφασιστικός, πειθαρχημένος, αποτελεσματικός, αλλά και σκληροτράχηλος για να πάρει αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ είναι ΠΑΟΚ, δεν είναι καμία ομαδίτσα. Κι ο Μακ, ο Περέϊρα κι ο Νομπόα, έχουν ποιότητα, δημιουργικά κι εκτελεστικά. Ο δε Αθανασιάδης έχει βάλει γκολ και στα τέσσερα τελευταία ντέρμπι των δύο ομάδων! Τα δε στημένα του Ρατς είναι πολύ επικίνδυνα.
Ο Ολυμπιακός πρέπει να μπει στο γήπεδο σα να ήταν -2 στη βαθμολογία!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Αδέλφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε!!

Ένας γάβρος, αγνός και αμόλυντος, παρουσιάζει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες την αποφράδα μέρα του 1981. Μια σελίδα του βιβλίου "Θρύλε, Θεέ μου, Ολυμπιακέ μου...". Τιμή και δόξα στου ήρωες της θύρας 7! Είκοσι νέα παιδιά, όλα παλληκάρια, όλοι οπαδοί του θρύλου, βρίσκονται τώρα στα ουράνια. Κι από εκεί "βλέπουν" την αγαπημένη τους ομάδα.
6-7-8. τρεις αριθμοί κατάρα για τον Θρύλο! 6 γκολ, θύρα 7, 8 Φλεβάρη. Σε δέκα μέρες χιονίζει και το στρώνει για πρώτη φορά στην Πλατεία Συντάγματος. Σε 16 μέρες γίνεται ο μεγαλύτερος σεισμός στην Αθήνα. Τον Αύγουστο καίγεται όλη η Αττική από τη μεγαλύτερη πυρκαγιά που έγινε ποτέ στην Ελλάδα.
Κείνη τη χρονιά ο Ολυμπιακός με πέντε βαθμούς διαφορά από την ΑΕΚ παίρνει το πρωτάθλημα. Τρίτος ο Άρης, τέταρτος ο ΠΑΟΚ, πέμπτος ο Παναθηναϊκός.
Αντιγράφω μια σελίδα από το βιβλίο "Θρύλε, Θεέ μου, Ολυμπιακέ μου..." του γιατρού Θανάση Χατζή, που στο γραφτό του βγάζει όλο τον συναισθηματικό κόσμο ενός γάβρου, αγνού και αμόλυντου. Είναι το κεφάλαιο που αναφέρεται σε μια μεγάλη νίκη, αλλά και τη μέρα αποφράδα του Ολυμπιακού.
"Ματς δεύτερου γύρου με ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη. Με Μπάγεβιτς, Μαύρο η μεγάλη τότε ΑΕΚ γάζωνε κάθε Κυριακή, στον πρώτο γύρο είχαμε χάσει στη Φιλαδέλφεια με 2-1, όμως κερδίσαμε στη Λεωφόρο τον Παναθηναϊκό με 1-0, με γκολ του Κουσουλάκη και Άρη, ΠΑΟΚ που ήταν διεκδικητές.
Ρεβάνς, σα σήμερα, 8 Φεβρουαρίου, 1981. Γράφει ο Χατζής. Μια ηλιόλουστη μέρα όπου εγώ με τον Μιχάλη (τον Κρητικόπουλο, τότε του Εθνικού, μετέπειρα του Ολυμπιακού) που δεν έπαιζε κείνη τη μέρα με τον Απόλλωνα, είμαστε στη θύρα 10. Ο Ολυμπιακός φαίνεται σε μεγάλη μέρα από την αρχή. Κατάμεστο το γήπεδο, 40.000 κόσμος, αρκετοί αεκτζήδες όλοι στη θύρα 12.
Κι αρχίζει ο βομβαρδισμός. Τα γκολ τα βάζει ο Γαλάκος, όχι ο Αναστόπουλος. Φοβερή μπάλλα ο Ολυμπιακός, ο κόσμος παραληρεί, οι αεκτζήδες αρχίζουν να αποχωρούν. Ο Ορφανός στο 75 κάνει το 4-0, ο κόσμος έχει μεθύσει, η ΑΕΚ έχει παραδοθεί. Στο 80 ο Τιραμόλας (Βαμβακούλας) το 5-0. Κανείς δεν κάθεται στη θέση του, όρθιοι παρακολουθούμε, όσοι βρίσκονται στις κάτω θέσεις, ετοιμάζονται να κάνουν ντου, να πηδήσουν στον αγωνιστικό χώρο. Η θύρα 7 με τους φανατικούς έχει ξεσκίσει το σύρμα μπροστά τους, δεν κρατιούνται. Στο 84 Γαλάκος 6-0. Ο κόσμος στη θύρα 7 έχει κουτρουβαλήσει προς τα κάγκελα.
Φεύγουμε από το γήπεδο, πάμε στο σπίτι του Σταύρου Παπαδόπουλου (παίκτης του Ολυμπιακού) στο Παλαιό Φάληρο και τον περιμένουμε να έρθει. Σε λίγο φθάνει ο Πάλλας (παίκτης του Ολυμπιακού) που έμενε στην ίδια πολυκατοικία με τον Σταύρο και κείνη την ημέρα ήταν αναπληρωματικός. Ταραγμένος λέει ότι "κάτι" έγινε στην θύρα 7. Ανησυχήσαμε, άκουσα να λένε ότι δεν άνοιξε η πόρτα και στριμωχθήκανε, λέει ο Πάλλας. Μετά από λίγο φθάνει έντρομος ο Σταύρος. Ρε, συ, σκοτωθήκανε άνθρωποι στη 7, λέει με την κυπριακή προφορά του, μας κοπήκανε τα πόδια.
Η τηλεόραση μιλάει για ΝΕΚΡΟΥΣ, ότι ποδοπατήθηκαν οπαδοί από την πρεμούρα τους να πάνε στη θύρα 2 και 3 όπου θα έβγαιναν οι παίκτες να τους αποθεώσουν.
Ο φίλος μου παθιασμένος Ολυμπιακός Σπύρος Ζάχος, οικοδόμος τότε, σήμερα τραπεζικός υπάλληλος, γεροδεμένος περιέγραφε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τι βίωσε σ΄ αυτό το φοβερό "σωρό". Τον έσωσε η σωματική του δύναμη, αφού μπροστά στις κλειστές πόρτες κατάφερε τοίχο τοίχο με κόντρα την πλάτη του να ξανανέβει επάνω και να φύγει από τη θύρα 8 ενώ δίπλα του άκουγε τις κραυγές θανάτου.
Από τότε ο Σπύρος δεν ξαναπάτησε στο γήπεδο. Είχε δει το χάρο με τα μάτια του και αυτό τον κατατρέχει κάθε στιγμή μέχρι σήμερα, πάνω ακόμα και από τη λατρεία του για τον Θρύλο...

ΣΕΣΕΙΜΑΣΜΕΝΟΣ διαιτητής στο ντέρμπυ της χρονιάς ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού, γράφει o apodytiriakias 

Γιατί το κάνανε αυτό; Πέφτω από τα σύννεφα. Να ορίσουν, όχι να κληρωθεί, τον Γιάχο στο ντέρμπυ της Τούμπας. Στο ματς της χρονιάς! Καμμία σημασία που το παιχνίδι έχει χάσει το βαθμολογικό ενδιαφέρον. Παραμένει η σύγκρουση ανάμεσα σε δύο ομάδες που έτσι ή, αλλοιώς έχουν προηγούμενα.

Τον Γιάχο, ρε; Κάποιος λόγος ειδικός υπάρχει. Άλλο βάζεις στη σακούλα τα ονόματα όλων των διαιτητών και ό, τι κληρωθεί. Κι άλλο επιλέγεις τον συγκεκριμένο Γιάχο που θα περάσουν χρόνια να ξεχαστεί η διαιτησία του, αν ποτέ ξεχαστεί, στον τελικό κυπέλλου 2013.

Θυμίζω ότι δεν έδωσε πέναλτυ στον Αστέρα, με συνέπεια να μη γίνει γύρος θριάμβου! Οι γάβροι φαρμακωθήκανε. Όχι ρε, να κερδίζουμε με τέτοιο τρόπο. Σηκώθηκαν και έφυγαν, είχαν αδειάσει οι εξέδρες του ΟΑΚΑ. Για τα μπετά να έκαναν το γύρο του θριάμβου οι παίκτες του Ολυμπιακού;

Ύστερα ήταν και η “επίσκεψη” αβροσύνης του Μαρινάκη στο αποδυτήριο του Γιάχου την οποία ο διαιτητής στο δικαστήριο θεώρησε... συνηθισμένη. Ένας, λοιπόν, “ταυτισμένος” με τον Ολυμπιακό διαιτητής θα σφυρίξει στην Τούμπα.

Ο Θεός να βάλει το χέρι του. Γιατί όχι και η Παναγία μαζύ. Όχι να μη μετρήσει κανονικό γκολ του ΠΑΟΚ. Καλά, εκεί μήπως τον φυτέψουν τον φουκαρά τον Γιάχο και δεν θα τον αναγνωρίζουν μετά ούτε από τα κουμπιά. Είναι τέτοια η προκατάληψη που ο χαμός του χαμού είναι στο πρόγραμμα ακόμα και αν ο Γιάχος δώσει ανάποδο αράουτ. Την βγάλει την μπάλλα παίκτης του Ολυμπιακού και ο Γιάχος δώσει το αράουτ σε βάρος του ΠΑΟΚ. Ούτε να το λες τι θα προκύψει.
*Πηγή: sportdog.gr*

Σε κίνδυνο η θέση του Μπρους!!

Στον «αέρα» βρίσκεται το μέλλον του Στιβ Μπρους στον πάγκο της Χαλ, αν και το μεσημέρι του Σαββάτου ζόρισε αρκετά τη Μάντσεστερ Σίτι, για να πάρει όμως μονάχα τον βαθμό της ισοπαλίας με το τελικό (1-1).  
Ο τεχνικός των «τίγρεων» δεν θα πρέπει να αισθάνεται καθόλου σίγουρος για την παρουσία του στον πάγκο του συλλόγου στο άμεσο μέλλον.
Τα αφεντικά της ομάδας δεν έχουν μείνει ικανοποιημένα από τα αποτελέσματα και έχουν δημιουργηθεί σκέψεις αλλαγής προσώπου στην τεχνική ηγεσία.
*Πηγή: england365.gr*

Γουέστ Χαμ – Μαν. Γιουνάιτεντ!! (preview)

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξει στο σημερινό παιχνίδι της 24ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Γουέστ Χαμ. Η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ παρουσιάζεται όλο και πιο βελτιωμένη, σε σχέση με τα «σφυριά» που έχουν χάσει αρκετό έδαφος στη βαθμολογία.  
Οι «κόκκινοι διάβολοι» βρίσκονται στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, στο -2 από τη Σαουθάμπτον την οποία μπορούν να προσπεράσουν ξανά και στο -5 από τη δεύτερη, Μάντσεστερ Σίτι, που έχει πλέον απόσταση 7 πόντων από το ρετιρέ.
Μπορεί ο Λουίς Φαν Χάαλ ακόμα να μην έχει καταλήξει στο βασικό κορμό της ομάδας του και να δείχνει ότι δεν γνωρίζει ακόμα τη... συνταγή με την οποία δεν θα αλλάζει τους 11 που κερδίζουν, ωστόσο, όσο βελτιώνονται τα αποτελέσματα των «κόκκινων διαβόλων», τόσο μεγαλύτερη βοήθεια θα παίρνει και αυτός. Έπειτα από κάτι... άσχημα φεγγάρια στο τέλος του προηγούμενου έτους και τις πρώτες μέρες του 2015, η Γιουνάιτεντ μετράει δύο σερί νίκες στο πρωτάθλημα.
Η Γουέστ Χαμ, ενώ βρέθηκε να καταλαμβάνει θέση μέχρι και στην πρώτη τριάδα σε πρώιμο στάδιο της αγωνιστικής περιόδου, έχει υποχωρήσει στο 8ο σκαλί, με μόλις μια νίκη στα τελευταία έξι ματς πρωταθλήματος. Βέβαια, εντός έδρας, η ομάδα του Σαμ Άλαρνταϊς έχει ηττηθεί μονάχα από την Άρσεναλ στα τελευταία 10 ματς πρωταθλήματος, πράγμα που δίνει λόγο αισιοδοξίας στους οπαδούς του λονδρέζικου συλλόγου. Από την πλευρά του, ο «Big Sam» δεν έχει κερδίσει ποτέ σαν προπονητής τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Οι σημερινοί γηπεδούχοι προέρχονται από την ήττα με σκορ 2-0 από τη Λίβερπουλ και θα στερηθούν τις υπηρεσίες των Τζέιμς Κόλινς και Γουίνστον Ριντ που ταλαιπωρούνται από προβλήματα τραυματισμών.
Ενδεχομένως να μην πάρει το ρίσκο με τη χρησιμοποίηση του Κάρολ ο Άλαρνταϊς, όμως διαθέσιμος είναι ο Ντιαφρά Σακό.
Έτοιμος ο Άσλεϊ Γιάνγκ για τη Γιουνάιτεντ.
Πιθανές ενδεκάδες:
Γουέστ Χαμ (4-3-3): Αντριάν – Τζένκινσον, Ο'Μπράιεν, Τόμκινς, Κρέσγουελ – Σονγκ, Νομπλ, Νόλαν – Σακό, Ντάουνινγκ, Βαλένσια
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-3-3): Ντε Χέα – ΜακΝέιρ, Έβανς, Ρόχο, Σο – Ντι Μαρία, Μπλιντ, Ρούνεϊ – Φαλκάο, Μάτα, Φαν Πέρσι
*Πηγή: england365.gr*