Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Μάχη τετράδας!

Ντέρμπι που θα κρίνει πολλά για την είσοδο στην τετράδα θα γίνει στο Ζηρίνειο μεταξύ της Κηφισιάς και του Φοίνικα Σύρου στις 17:00 για τη 15η αγωνιστική της Volley League.

Μάχη τετράδας
Η Κηφισιά, μαζί με τον Ολυμπιακό, είναι οι δύο ομάδες που έχουν διατηρήσει το αήττητο στην έδρα τους μετά την 14η αγωνιστική. Η ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη έμεινε σε απραξία τις τελευταίες δύο εβδομάδες, λόγω της τελικής φάσης του Λιγκ Καπ. Αντίπαλοι θα παίξουν ο Λυκούργος Ρούσης και ο Πέτρος Κυπριανός μετά την ανταλλαγή που έγινε πριν μία εβδομάδα. Ο πρώτος θα είναι πλέον στην Κηφισιά και ο δεύτερος στον Φοίνικα, ενώ από την Κηφισιά αποχώρησε και ο Γιάννης Μαντέκας που πήγε στο Μπαχρέιν.

Ο Δημήτρης Σουλτανόπουλος δήλωσε πως: «Θα είναι δύσκολος αγώνας. Ο Φοίνικας έχει ενισχυθεί σημαντικά, αλλά κι εμείς έχουμε τα ‘όπλα’ μας. Θα είναι μία μάχη που θα κριθεί σε λεπτομέρειες. Θέλουμε τη νίκη, όπως και σε όλα τα προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια.

Αν νικήσουμε, θα εξασφαλίσουμε πλεονέκτημα για την τετράδα. Επιπλέον, θα έχουμε και το αβαντάζ σε ισοβαθμία με τον Φοίνικα. Τέσσερις ομάδες θα δώσουν μάχη μέχρι τέλους για να μπουν στην τετράδα».

Ο Φοίνικας προέρχεται από την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου με νίκη επί του Παναθηναϊκού στην Κυψέλη και, με την προσθήκη του Νίκολα Μιγιαϊλοβιτς και του Νίκου Σμαραγδή, έδειξε πως έχει δυναμώσει και επιθετικά και στο μπλοκ. Η αποστολή της ομάδας της Σύρου βρίσκεται στην Αθήνα τις τελευταίες ημέρες και το μοναδικό πρόβλημα είναι ο τραυματισμός του Χαραλαμπίδη που έχει πάθει διάστρεμμα. Ο Φοίνικας σε 7 αγώνες εκτός έδρας έχει 3 νίκες και 4 ήττες.

Ο Νίκος Σμαραγδής δήλωσε πως: «Είμαι στην ομάδα σχεδόν μία εβδομάδα και μέρα με τη μέρα διαπιστώνω πως ο Φοίνικας έχει και ποιότητα και ‘βάθος’ ως ομάδα. Με την έλευση και του Μιγιαϊλοβιτς, υπάρχουν πιο πολλές λύσεις κι αυτό γεμίζει την ομάδα αυτοπεποίθηση. Ο αγώνας με την Κηφισιά είναι πολύ κρίσιμος για την είσοδο στην τετράδα, που είναι ο μεγάλος στόχος και των δύο ομάδων.

Η Κηφισιά έχει εξαιρετικό σύνολο και δεν είναι τυχαίο πως είναι αήττητη στην έδρα της. Είμαι επαγγελματίας και θα προσπαθήσω να δώσω το καλύτερο για να πετύχει ο Φοίνικας το στόχο για την τετράδα».

Η κυριακάτικη αναμέτρηση θα είναι η 11η μεταξύ των δύο ομάδων στη Volley league. Ο Φοίνικας Σύρου προηγείται με 7-3 στις νίκες, αλλά η Κηφισιά νίκησε στον πρώτο γύρο με 3-2 σετ.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: