Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

«Προσγείωση» από τον mr. Kalas!!

Τα όσα είπε χθες κατά τη συνέντευξη Τύπου ο mr. Kalas, δεν εξιτάρισαν τον κόσμο του Άρη ο οποίος πλέον είναι υποψιασμένος και βρίσκεται σε σύγχυση. Αυτό είναι μίγμα ικανό για να τους υποχρεώνει να κρατούν μικρό καλάθι για ό,τι κι αν ακούν. Ετούτο όμως δεν ακυρώνει τις προθέσεις του ομογενή επιχειρηματία ο οποίος δεν έχει το επιχειρηματικό βεληνεκές των μεγαλοπαραγόντων των εγχώριων ΠΑΕ, αλλά είναι ιδιαιτέρως χρήσιμος σ’ αυτή τη χρονική συγκυρία για τον Άρη.

Ο κόσμος των «κίτρινων» πολλές φορές μίλησε για την  ανάγκη η ομάδα να βρει επενδυτή που θα δώσει όραμα και θα μπορέσει να κοιτάξει στα μάτια τους ισχυρούς προέδρους του πρωταθλήματος. Καλή η ανέξοδη ρητορεία, αλλά στην πράξη αποδείχτηκε ότι οι «μνηστήρες» του Άρη δεν κάνουν ουρά έξω από το «Κλ. Βικελίδης».  Λίγο το γεγονός ότι είναι μία ομάδα τραυματισμένη από την εσωστρέφεια της, λίγο το ότι πλέον υπάρχει η οικονομική ανασφάλεια σ’ όλους τους επιχειρηματίες της χώρας, χρηματοδότες δεν υπάρχουν.

Σ’ αυτή τη λογική ο mr. Kalas ο οποίος είπε ξεκάθαρα ότι τα χρήματα που έχει προγραμματίσει να βάλει στον Άρη φέτος και του χρόνου, περίπου 800.000 δολάρια, φαντάζει ως η «καλή νύφη» για τους «κίτρινους». Ο οικονομικός του σχεδιασμός  λοιπόν, με το ζόρι, φτάνει μέχρι το να παλέψει την άνοδο της ομάδας στη SuperLeague. Mετά έχει τρεις επιλογές: Να κάνει διαχείριση των εσόδων, να αναζητήσει συμπαίκτες ή να πουλήσει όλες τις μετοχές που θα έχει στην κατοχή του. Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις θα έχει κάνει ένα bigdeal πετυχαίνοντας τον στόχο του που είναι το κέρδος.

Βεβαίως αυτό προϋποθέτει ότι όλα θα κυλήσουν καλά και το καλοκαίρι δεν θα έχει ανταγωνισμό στην απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών της ΠΑΕ που θα δημιουργηθεί.

Η γενική παρουσία του mr. Kalas κρίνεται θετική. Ήταν ειλικρινής και ξεκάθαρος. Χαρακτήρισε «λαχείο» το αποτέλεσμα της επένδυσης, αλλά δεν απάντησε εάν θα συμμετάσχει σ’ ένα μετοχικό κεφάλαιο που θα είναι πάνω από 3 εκ. ευρώ. Πόσο που κρίνεται αναγκαίο για να περάσει η ομάδα «τραίνο» από τα FootballLeague.

Αυτά όμως μπορούν να περιμένουν. Τα άμεσα είναι οι εγγυήσεις προς τον Α.Σ. για την φετινή χρονιά και ο προβιβασμός της ομάδας, γιατί στο ποδόσφαιρο τα σχέδια έχουν κοντό ορίζοντα.

Υ.Γ.: Τελικώς ο κ. Χριστοφορίδης γνωρίζει εάν το ποσό που έχει βάλει μέχρι τώρα ο κ. Κάλας στο ποδοσφαιρικό τμήματα είναι 220 χιλ. ευρώ, 180.000 ή 140.000 ευρώ; Κι αν ναι γιατί διάλεξε το… μεγαλύτερο;
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: