Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Ώρα μηδέν…!!

Η έδρα του είναι… δύναμη, όμως αυτή η Κέρκυρα κράτησε τον Πανιώνιο στο 0-0 και κάτω απ’ την επικίνδυνη ζώνη. Πολύτιμος βαθμός για τους «Φαίακες» που αγωνίστηκαν για περίπου 20 λεπτά με δέκα παίκτες.

Ώρα μηδέν…
Ο Πανιώνιος «καιγόταν» για το τρίποντο, όμως η Κέρκυρα πήρε αυτό που ήθελε στη Νέα Σμύρνη, με τις δύο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό (0-0).

Οι γηπεδούχοι στρίμωξαν αρκετά τους «Φαίακες», είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να αποδείξουν για ακόμα μια φορά πως η έδρα τους είναι δύναμη.

Ανέβηκε η απόδοση της Κέρκυρας στο δεύτερο μισό, ενώ αγωνίστηκε με δέκα παίκτες απ’ το 70’ μετά την αποβολή του Γκόμεζ.

Στους έξι βαθμούς παραμένει η διαφορά των δύο ομάδων, με τον Πανιώνιο να «καίγεται» στην επικίνδυνη ζώνη, με 21 βαθμούς -έναν πίσω απ’ την έξοδο απ’ αυτή- ενώ η Κέρκυρα βρίσκεται στην 11η θέση με 27 βαθμούς.

Το ματς:


Η βαθμολογική ανάγκη φαίνεται πως ήταν αυτή που υπερίσχυσε. Ο Πανιώνιος μπήκε ορεξάτος, πήρε τον έλεγχο και για μεγάλο μέρος του ματς «εξαφάνισε» την Κέρκυρα, που κλείστηκε στην περιοχή της.

Οι «κυανέρυθροι» έδειξαν απ’ την αρχή ότι ήταν κυρίαρχοι, με τον Κολοβό να σουτάρει από κοντά, όμως ο Γκόμες έδιωξε σωτήρια, πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Στο πρώτο ημίχρονο η κατοχή και οι ευκαιρίες ήταν για τον Πανιώνιο, με τον Κουτζαβασίλη όμως να αποδεικνύεται σωτήρας στις απειλές -κυρίως- των Μπουμάλ και Κολοβού.

Στο 15’ ήρθε η μεγάλη στιγμή για τους φιλοξενούμενους, με τον Καϊκούτ να εκμεταλλεύεται αδράνεια της άμυνας των «κυανέρυθρων», όμως δεν τσίμπησε καλά την μπάλα και η προβολή του πέρασε άουτ. Από κει και πέρα, η ασφυκτική πίεση του Πανιωνίου δεν άφησε πολλά περιθώρια στους «Φαίακες», με κυριότερη αυτή του Μπουμάλ με δυνατό σουτ που απέκρουσε ο Κουτζαβασίλης.

inner

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε στραβά για τον Πανιώνιο. Ο τραυματισμός του Κολοβού , που έκανε πέντε ράμματα πάνω απ’ το δεξί φρύδι μετά από σύγκρουση με τον Σιόντη, ανάγκασε τον Μαρίνο Ουζουνίδη σε αναγκαστική αλλαγή. Στο 53’ ο Γκαζαριάν είχε την ευκαιρία του ματς για την Κέρκυρα, με κοντινό σουτ, όμως ο Παπαδόπουλος αρχικά και στη συνέχεια ο Ανδρεόπουλος έδιωξαν σε κόρνερ. Ο Πανιώνιος απάντησε με σουτ του Μπουμάλ και φοβερή απόκρουση του Κουτζαβασίλη, ενώ στο 66’ ξανά ο Γκαζαριάν απείλησε, με τον ρυθμό να πέφτει αισθητά.

Στο 71’ οι ισορροπίες άλλαξαν, μετά την αποβολή του Γκόμεζ με δεύτερο κίτρινη κάρτα, όμως τα δεδομένα στο ματς έμειναν ίδια, με τον Πανιώνιο -παρά τις ευκαιρίες με Γιάννου και Μπακασέτα- να μην καταφέρνει να σκοράρει.

inner

Στη φάση που ξεχώρισε, ο Τασουλής έκανε επίδειξη fair play, στέλνοντας την μπάλα άουτ ενώ βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση και δύο παίκτες της Κέρκυρας ήταν στο έδαφος. Στην εκπνοή ο Μπακασέτας και Γιάννου συνδυάστηκαν άψογα, όμως η άμυνα της Κέρκυρας απομάκρυνε.



inner


Οι συνθέσεις:


Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Κολοβός (64’ Μπακασέτας), Τασουλής, Μπουμάλ, Μητρόπουλος, Οικονόμου, Ιμπαγάσα (69’ Φούντας), Γιάννου, Ρισβάνης, Κόρμπος, Αργυρόπουλος (76’ Πάνος).

Στον πάγκο του Πανιωνίου: Γιαννακόπουλος, Χατζηισαΐας, Σιώπης, Καθάριος

Κέρκυρα (Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Καϊκούτ, Γκαζαριάν, Γκομέζ, Χαβίτο (74’ Κρητικός), Ντιμιτρόφσκι, Ανδρεόπουλος, Σιόντης, Ντιόγκο, Λεάλ (46’ Ζορμπάς, 83’ Κόντος).

Στον πάγκο της Κέρκυρας: Σέτκους, , Μαρκόβσκι, , Κουμπούτια, Μανωλάς *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: