Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός!!

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες και στοιχεία σχετικά με τις κόντρες των ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός.
#56 αναμετρήσεις έχουν διεξαχθεί για την Α’ Εθνική με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ ανάμεσα στον Δικέφαλο και τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ έχει 29 νίκες, τα 14 ματς έχουν τελειώσει ισόπαλα και 13 φορές οι ερυθρόλευκοι έφυγαν με εκτός έδρας νίκη.
#6 γκολ έχει σημειώσει ο Γιώργος Σκαρτάδος με αντίπαλο τον Ολυμπιακό σε εντός έδρας αναμετρήσεις και βρίσκεται στην πρώτη θέση των σκόρερ του ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Ακολουθούν με 4 γκολ σε ματς με γηπεδούχο τον Δικέφαλο οι Κούδας, Αφεντουλίδης, Σαράφης και Γκουερίνο. Δύο γκολ έχει ήδη ο ΣτέφανοςΑθανασιάδης, ενώ συνολικά έχει βρει δίχτυα κατά του Ολυμπιακού εντός και εκτός έδρας 4 φορές.
#1 ακόμη φορά ακολουθούσε αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα μετά από αγώνα του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Αυτό συνέβη την σεζόν 2002-03 και μάλιστα τότε πάλι ήταν προπονητής του Δικεφάλου ο ΆγγελοςΑναστασιάδης. Ο ΠΑΟΚ είχε προηγηθεί 3-0 στο Ηράκλειο του ΟΦΗ, αλλά δέχθηκε δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο και έφυγε με το αγχωτικό 3-2 από το γήπεδο. Η αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό (26/10/2002) τελείωσε 1-1.
#58 ματς αήττητος είχε ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα από την 1η Οκτωβρίου 1972 μέχρι τις 21 Απριλίου 1973, ανάμεσα δηλαδή στις δύο επισκέψεις του στην Τούμπα. Με 46 νίκες και 12 ισοπαλίες έχτισε ένα σερί ανάμεσα στα δύο εκτός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ που άνοιξε και έκλεισε αυτό τον κύκλο.
#12 αγωνιστικές χρειάστηκε ο Ολυμπιακός το 1987-88 για να σημειώσει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα και ο εφιαλτικός Νοέμβριος του 1987 ξεκίνησε με ισοπαλία στην Καλαμαριά, ήττα στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό ως τυπικά γηπεδούχος με 4-1, ισοπαλία με τον Εθνικό, ήττα εντός από τον Ηρακλή (2-1) και στις 6 Δεκεμβρίου το 6-1 από τον ΠΑΟΚ στις Σέρρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: