Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ηρακλής!!

Mε αφορμή την αφαίρεση τριών βαθμών από την συγκομιδή του Ηρακλή στον βαθμολογικό πίνακα, η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση, ενώ αύριο αναμένεται να τοποθετηθεί προσωπικά για το θέμα και Σπύρος Παπαθανασάκης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Με αφορμή την αφαίρεση 3 βαθμών από την βαθμολογία της ομάδας μας από την Football League, προς υλοποίηση σχετικής απόφασης της FIFA σχετικά με την υπόθεση Lopez, η ΠΑΕ Ηρακλής γνωστοποιεί τα εξής:
Την 15.01.2015, ημερομηνία κατά την οποία η FIFA κοινοποίησε στην ΕΠΟ και στην Football League έγγραφο της προκειμένου να αφαιρεθούν 3 βαθμοί από την βαθμολογική μας συγκομιδή για την υπόθεση Lopez, η ΠΑΕ προσκόμισε, τόσο στη FIFA, όσο και στην ΕΠΟ (και την Football League) όλα τα τραπεζικά παραστατικά που αποδείκνυαν την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του ποδοσφαιριστή, τόσο ως προς το κεφάλαιο, όσο και ως προς τους τόκους και τα έξοδα. Ταυτόχρονα, η ΠΑΕ ξεκίνησε τη διαδικασία για την κατάθεση αιτήματος ανάκλησης της απόφασης από την FIFA, η οποία είναι η μόνη αρμόδια να κρίνει επί του θέματος, δεδομένου πως η αρχική απόφαση εξεδόθη από δικό της δικαιοδοτικό όργανο.
Η Football League, ως διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος και υπεύθυνη για την τυπική διεκπεραίωση της απόφασης της FIFA, αφού έλαβε τα σχετικά παραστατικά εξόφλησης και επιπλέον γνωρίζοντας πως η εταιρεία μας είχε ήδη κινήσει νομικές διαδικασίες για την ανάκληση της απόφασης, ενημέρωσε τα λοιπά μέλη του συνεταιρισμού προκειμένου να ληφθεί συλλογική απόφαση επί του ζητήματος.
Τελικώς, αποφασίστηκε από τα μέλη της Football League πως η απόφαση της αφαίρεσης δεν θα διεκπεραιωθεί έως την 06/02/2015, με την προσδοκία πως μέχρι την ημερομηνία αυτή η FIFA θα εξέδιδε απόφαση επί της αιτήσεως ανάκλησης που είχε καταθέσει η εταιρεία μας. Σε περίπτωση που έως την 06/02/2015 η FIFA δεν εξέδιδε σχετική απόφαση, τότε η Football League θα αφαιρούσε τους βαθμούς προς τυπική υλοποίηση της αρχικής απόφασης, υπό τον όρο βεβαίως πως, σε περίπτωση που η απόφαση της FIFA είναι θετική προς την ομάδα μας, τότε οι βαθμοί θα μας επιστραφούν αυτόματα.
Δυστυχώς έως και σήμερα η FIFA δεν εξέδωσε απόφαση επί της αιτήσεως ανάκλησης που καταθέσαμε, γεγονός που ευελπιστούμε πως θα γίνει εντός της ερχόμενης εβδομάδας. Παραμένουμε ταυτόχρονα αισιόδοξοι πως θα δικαιωθούμε, γεγονός που θα σημαίνει και την αυτόματη επιστροφή των χαμένων βαθμών»

Δεν υπάρχουν σχόλια: