Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΟΚ VS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ με τα μάτια του Σάκη Τσιώλη!!

Ο Σάκης Τσιώλης αναλύει για τους αναγνώστες της «Μ» το σημερινό σπουδαίο ντέρμπι της Τούμπας. Συγκρίνει τις δυο ενδεκάδες, αναλύοντας τα προσόντα και τα μειονεκτήματα του κάθε παίκτη. Βαθμολογεί με άριστα το «10» τους είκοσι δυο «μονομάχους» αλλά και τους δυο προπονητές. Σχολιάζει και τις πιθανές λύσεις που μπορούν να επιστρατεύσουν οι δυο προπονητές από τους πάγκους τους κατά τη διάρκεια του αγώνα. Το τελικό αποτέλεσμα 90-87 υπέρ του ΠΑΟΚ, επιβεβαιώνοντας ότι είναι ένα ντέρμπι  ισορροπημένο μεν, αλλά λόγω Τούμπας και κινήτρου με τον ΠΑΟΚ να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα για την νίκη.

ΠΑΟΚ 91
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 87

ΓΛΥΚΟΣ-ΡΟΜΠΕΡΤΟ  8-8

Γλύκος: Γνωρίζει καλά τι επικρατεί στον ΠΑΟΚ. Πριν τον τραυματισμό του για μένα έπρεπε να φορά τα γάντια βασικού στην Εθνική. Φάνηκε ανέτοιμος στον αγώνα με τον ΟΦΗ.

Ρομπέρτο: Ομοίως με τον Γλύκο προέρχεται από τραυματισμό και είναι ερωτηματικό το αν θα παρουσιάσει τον καλό του εαυτό, κυρίως εκείνον στους αγώνες του CL που έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις.

ΡΑΤΣ-ΜΑΖΟΥΑΚΟΥ  7-6

Ρατς: Ειδικά στην Τούμπα είναι από τους σημαντικότερους παίκτες της ομάδας. Συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα και εξαιρετικός στα ανεβάσματα και στις στημένες φάσεις όπως και στις σέντρες προς την αντίπαλη περιοχή.

Μαζουακού: Είναι ένα καθαρό φουλ μπακ αλλά έχει τεράστια προβλήματα στην αμυντική του συμπεριφορά αφού εκθέτει τους συμπαίκτες του και πολλές φορές ξεχνά να επιστρέψει μετά από ανέβασμα. Επιθετικά όμως είναι επικίνδυνος.

ΣΚΟΝΔΡΑΣ-ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΪ 7-6

Σκόνδρας: Παίκτης ψυχολογίας. Αν ο ΠΑΟΚ προηγηθεί νομίζω ότι θα κάνει εξαιρετικό παιχνίδι στην άμυνα. Είναι αμυντικογενής παίκτης και σταθερός στην απόδοση του. Αλλά παίζει ρόλο το αν ο ΠΑΟΚ θα πάρει το προβάδισμα στην αναμέτρηση.

Ελαμπντελαουί: Εξαιρετικός παίκτης στο επιθετικό παιχνίδι και η ταχύτητά του είναι το προσόν του. Υστερεί όμως και αυτός όπως και ο Μαζουακού στην άμυνα και αυτό είναι μείον για την ομάδα του ειδικά με τους ταχείς παίκτες του ΠΑΟΚ στα άκρα

ΒΙΤΟΡ-ΣΙΟΒΑΣ 8-6

Βιτόρ: Είναι έμπειρος, είναι πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι και μπορεί να κατεβάσει την μπάλα, πράγμα πολύτιμο στον τρόπο που αγωνίζεται ο ΠΑΟΚ. Συνεχόμενα παιχνίδια που του επιτρέπει να έχει έναν μέγιστο βαθμό ετοιμότητας.

Σιόβας: Είναι κινητικός αλλά είναι εμφανές ότι μετά τον τραυματισμό του δεν έχει βρει τα πατήματά του. Θα έχει πρόβλημα απέναντι στον Αθανασιάδη αν ο τελευταίος είναι συνεχώς έξω και μέσα στην περιοχή.

ΚΟΣΤΑ-ΣΑΝΤΑΝΑ 6-6

Κόστα: Έχει παραστάσεις και συμμετοχές με σπουδαίες ομάδες αλλά δεν έχει προλάβει να προσαρμοστεί στον ΠΑΟΚ. Αυτό δεν ξέρω το κατά πόσο θα επηρεάσει τον Πορτογάλο απέναντι σε παίκτες όπως ο Μήτρογλου.

Σαντάνα: Δεν είναι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Δεν είναι και ο πιο γρήγορος κεντρικός αμυντικός και αυτό είναι κάτι που μπορεί να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ. Στα υπέρ του ότι με την Σάλκε έπαιζε σε γεμάτα γήπεδα.

ΚΑΤΣΕ-ΜΑΝΙΑΤΗΣ 6-7

Κάτσε: Με την απουσία του Τζανδάρη και του Μαντούρο θα έχει πολύ δουλειά στο χώρο του κέντρου όπου και θα κριθεί το παιχνίδι. Δεν ξέρω αν μόνος του μπορεί να κόψει την μεσοεπιθετική γραμμή του Ολυμπιακού που είναι και η δύναμη πυρός του.

Μανιάτης: Είναι η σίγουρη λύση για τον Ολυμπιακό. Παίκτης με πολλά τρεξίματα, διαβάζει το παιχνίδι του αντιπάλου και μπορεί να δημιουργήσει αυτό της ομάδας του. Θα είναι από τους παίκτες κλειδιά της αναμέτρησης.

ΝΟΜΠΟΑ-ΚΑΣΑΜΙ 6-7
Νομπόα: Ξέρουμε πόσο καλός παίκτης είναι αλλά δεν έχει προσαρμοστεί ακόμη στην ομάδα και φάνηκε στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ. Παράλληλα δεν ξέρω αν μπορεί να ανταποκριθεί στις πολλές μονομαχίες που θα γίνουν στο κέντρο.

Κασάμι: Πολύ καλός παίκτης που «ελευθερώνεται» έχοντας δίπλα του τον Μανιάτη. Κινείται στον χώρο με την μπάλα και χωρίς αυτήν και αν ο ΠΑΟΚ δεν βρει λύση για να τον περιορίσει, μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά στην Τούμπα.

ΠΕΡΕΪΡΑ-ΝΤΟΜΙΝΓΚΕΣ 9-9

Περέιρα: Από τους πολυτιμότερους και ποιοτικότερους παίκτες της ομάδας. Οργανώνει, σκοράρει, δημιουργεί, εκτελεί στημένα έξω από την περιοχή. Είναι ο παίκτης που κάθε προπονητής θα ήθελε στην ομάδα του.

Ντομίνγκες: Όπως και ο Περέιρα είναι παίκτης-ποιότητα. Η διαφορά με τον Περέιρα είναι πως αυτός μπορεί να αναπληρώσει ακόμη και μέσα στην περιοχή τον Μήτρογλου και  να τον «συμπληρώσει». Αυτό το δίδυμο θα είναι το βαρόμετρο του αγώνα.

ΜΑΚ-ΑΦΕΛΑΪ 7-6

Μακ: Στην αρχή της σεζόν έκανε σπουδαία πράγματα. Νομίζω ότι βρίσκει ξανά τον εαυτό του. Μου αρέσει αυτός ο παίκτης γιατί μπορεί μόνος του να κάνει φάση με την ταχύτητα και την εκρηκτικότητά του.

Αφελάι: Είναι γρήγορος αλλά τις περισσότερες φορές πολύ «τσαπατσούλης». Ο νέος προπονητής δείχνει να τον εμπιστεύεται αλλά δεν ξέρω αν σε αυτό το ματς μπορεί να βρει χώρους για να «χτυπήσει»

ΓΚΟΛΑΣΑ-ΝΤΟΣΕΒΙ 6-7

Γκολάσα: Δεν έχει προσφέρει αυτά που ίσως περίμεναν οι άνθρωποι της ομάδας. Μπορεί να είναι ένας τεχνίτης αλλά τις περισσότερες φορές και κυρίως επιθετικά δείχνει «μπλοκαρισμένος». Αμυντικά γυρίζει πίσω και βοηθά.

Ντοσεβί: Έχει καλύτερα πατήματα από τον Ισραηλινό, είναι εκρηκτικός και βοηθά πολύ επίσης στο κέντρο και όταν η ομάδα του χάνει τη μπάλα και δέχεται την αντεπίθεση. Έχει καλύτερα στοιχεία από τον Γκολάσα

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ-ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ 8-7

Αθανασιάδης: Σπουδαίος φορ. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα να τον βλέπω μονίμως στην κορυφή. Αλλά τον έχουμε δει να αγωνίζεται και ως «8». Αν μείνει στη φυσική του θέση απέναντι στους κεντρικούς αμυντικούς του Ολυμπιακού θα κάνει τη ζημιά.

Μήτρογλου: Έχει όπως και ο Αθανασιάδης την αίσθηση του γκολ. Τον βοηθά πολύ στο παιχνίδι του ο Ντομίνγκες αλλά και οι πλαγιοκοπήσεις και ο τρόπος που παίζει ο Ολυμπιακός. Θα είναι ένα ενδιαφέρον ζευγάρι.

ΠΑΓΚΟΣ ΠΑΟΚ – ΠΑΓΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ 6-6
Προσωπικά πιστεύω ότι το ματς θα κυλήσει έτσι ώστε η έκβαση της μάχης να μην έρθει από παίκτη του πάγκου που θα γίνει ως αλλαγή. Από τον ΠΑΟΚ ο Παπαδόπουλος και εφόσον παίξει ο Σαλπιγγίδης, είναι δυο παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν. Στον Ολυμπιακό θα σταθώ στην παρουσία του Φουστέρ που είναι εξαιρετικός.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ-ΠΕΡΕΪΡΑ 7-6

Αναστασιάδης: Γνωρίζει τον Ολυμπιακό, γνωρίζει τι σημαίνει αυτό το παιχνίδι, γνωρίζει πως πρέπει να διαχειριστεί την κατάσταση. Θεωρώ ότι αν έχει ξεπεραστεί τα όσα συνέβησαν μεσοβδόμαδα με την παραίτηση του, μπορεί να διαχειριστεί το ματς  και να παλέψει να κερδίσει και τον αγώνα αλλά και τον… εαυτό του

Περέιρα: Θα βρεθεί στην Τούμπα με ένα +8. Αλλά θα είναι η πρώτη φορά που πάει σε τέτοιο ντέρμπυ και σχετικά νωρίς ως προπονητής του Ολυμπιακού. Σαφώς και θα τον έχουν προετοιμάσει αλλά έχει το μειονέκτημα ότι θα είναι το πρώτο του ντέρμπυ στην Ελλάδα και ίσως και το πιο δύσκολο.
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: