Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

«Εκτός γηπέδου τα ΜΑΤ στην Τούμπα»

Από το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα αθα εφαρμοστεί το μέτρο της απουσίας δυνάμεων των ΜΑΤ από τα γήπεδα, όπως τόνισε ο Γιάννης Πανούσης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», επισήμανε πως μέσα στο γήπεδο της Τούμπας δεν θα υπάρχουν δυνάμεις των ΜΑΤ, αλλά μόνο έξω από αυτό.

«Οι σύγχρονες Αστυνομίες δεν έχουν θέση στα γήπεδα. Στο σημερινό ντέρμπι θέλουμε να εμφανιστεί κάτι καινούριο, μία άλλη αντίληψη της αστυνόμευσης, όπως δείξαμε και στις συγκεντρώσεις που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας. Δεν μπορεί ο φίλαθλος να βγαίνει από το γήπεδο και να βλέπει παντού ασπίδες και διμοιρίες. Οι σύγχρονες Αστυνομίες δεν λειτουργούν με τη λογική ότι πρέπει να βρίσκονται δίπλα στους φιλάθλους, γιατί έτσι μπορεί να τους ερεθίζουν και να προκαλούνται επεισόδια. Στην Τούμπα τα ΜΑΤ θα βρίσκονται εκτός αγωνιστικού χώρου και εκτός περιβόλου. Εκτός και αν έχουμε συγκεκριμένες πληροφορίες ότι ομάδες ατόμων ετοιμάζονται για πόλεμο. Η γενικότερη λογική μας είναι ότι δεν θα βλέπουν ΜΑΤ και άρα δεν θα ξεσπάνε πάνω τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: