Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

O Stelios ξέρει!!

Στην αξία που έχει για τον Ολυμπιακό να διατηρήσει το «μηδέν» παθητικό κόντρα στη Σάλκε αναφέρθηκε ο παλαίμαχος διεθνής μεσοεπιθετικός της πειραίκής ομάδας Στέλιος Γιαννακόπουλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.
O Stelios ξέρει!
Ο άλλοτε «ερυθρόλευκος», που είχε σκοράρει στο προ δεκαετίας επιβλητικό 6-2 επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν στην Ριζούπολη στάθηκε επίσης στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θα είναι σαφώς πιο έτοιμος συγκριτικά ε την περυσινή του πρεμιέρα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση απέναντι στην Μαρσέιγ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο νυν τεχνικός του Πανηλειακού για:
-τι πρέπει να κάνει κάποιος στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ
«Η συνταγή είναι απλή. Το μηδέν πίσω και ό,τι βγει μπροστά. Όμως αυτό κρύβει από πίσω του ολόκληρη στρατηγική, ειδική φιλοσοφία και ώρες προπονήσεων και προετοιμασίας».
-εάν θα είναι έτοιμος ο Ολυμπιακός
«Το σίγουρο είναι ότι θα είναι περισσότερο έτοιμος σε σχέση με την περσινή σεζόν. Σίγουρα η ετοιμότητά του δεν θα είναι τέτοια για να βγάλει μια ομάδα περίπου 95 λεπτά με ικανοποιητικό ποδόσφαιρο. Μετά το 55ο λεπτό ο Ολυμπιακός πέρσι, κόντρα στη Μαρσέιγ δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει. Σε αυτό το κομμάτι ο Ολυμπιακός θα είναι καλύτερος»
-τι επιλογές θα έκανε εκείνος για τον Ολυμπιακό:
«Θα προσπαθούσα να εκμεταλλευθώ την έδρα. Κάτι τέτοιο σημαίνει να κερδίσεις το παιχνίδι, αλλά για να συμβεί αυτό χρειάζεται συγκεκριμένος τρόπος παιχνιδιού. Χρειάζεται υπομονή από τον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια ο κόσμος έχει αποδείξει ότι έχει υπομονή οι παίκτες έχουν παραστάσεις».
-ο φετινός Ολυμπιακός:
«Αυτό που βλέπω στον Ολυμπιακό είναι ότι έχει πλάνο, το οποίο έχει δουλευτεί στην προπόνηση όλη την εβδομάδα. Έχει και επιθετική και αμυντική λειτουργία καλή για την περίοδο που διανύουμε. Έχει αγωνιστική ταυτότητα για να πάρει αυτό που θέλει. Δεν είναι και τόσο μεγάλες οι αλλαγές που έχει φέρει ο Ζαρντίμ καθώς οι αυτοματισμοί υπάρχουν από τον Βαλβέρδε, και κινήσεις αρμονικές από τους παίκτες το να αλλάξει ένας προπονητής κάποια πράγματα που δουλεύουν ακόμη θα είναι λάθος».

Vital statistics!!

Λίγη ώρα μας χωρίζει από τη σέντρα στο Champions League της σεζόν 2012-13! Δείτε μερικά στατιστικά από παίκτες και ομάδες, όπως και διάφορα ρεκόρ από τις προηγούμενες διοργανώσεις.
Vital statistics

Πρώτοι σε συμμετοχές
142 Ραούλ
136 Πάολο Μαλντίνι
133 Ράιαν Γκιγκς
125 Κλάρενς Ζέεντορφ
122 Πολ Σκόουλς
121 Ικερ Κασίγιας
120 Ρομπέρτο Κάρλος
119 Τσάβι
112 Τιέρι Ανρί
110 Γκάρι Νέβιλ

Πρώτοι σε ασίστ από το 2007-08
15 Τσάβι
14 Λέο Μέσι
14 Σεσκ Φάμπρεγας
13 Ντάνι Αλβες
13 Ράιαν Γκιγκς
13 Μεσούτ Οζίλ

Πρώτοι σκόρερ όλων των εποχών
71 Ραούλ
56 Ρουντ Φαν Νίστελροϊ
51 Λέο Μέσι
50 Τιερί Ανρί
48 Αντρέι Σεβτσένκο
46 Αλφρέδο Ντι Στέφανο
46 Πίπο Ιντζάγκι
42 Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο
39 Ντιντιέ Ντρογκμπά
37 Εουσέμπιο

Γκολ ανά αγώνα
0.77 Ρουντ Φαν Νίστελροϊ
0.74 Λέο Μέσι
0.57 Πίπο Ιντζάγκι
0.52 Ντιντιέ Ντρογκμπά
0.50 Ραούλ

63 γκολ σημειώθηκαν στην πρεμιέρα της σεζόν 2001-02 με τα πιο πολλά γκολ να έρχονται από τον αγώνα Γιουβέντους-Αμβούργο 4-4 στον οποίο ο Πίπο Ιντζάγκι έκανε χατ τρικ.

6 παίκτες πέτυχαν χατ τρικ στο ντεμπούτο τους στο Champions League

Φαν Μπάστεν (Μίλαν-Γκέτεμποργκ 4-0)
Φαουστίνο Ασπρίγια (Νιούκαστλ-Μπαρτσελόνα 3-2)
Γιακούμπου Αγιεκμπένι (Μακάμπι Χάιφα-Ολυμπιακός 3-0)
Γουέιν Ρούνεϊ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Φενερμπαχτσέ 6-2)
Βιντσέντζο Ιακουίντα (Ουντινέζε-Παναθηναϊκός 3-0)
Γραφίτε (Βόλφσμπουργκ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3-1)

10.1 είναι ο μεγαλύτερος μέσος όρος βαθμών που συγκέντρωσαν οι δεύτεροι των ομίλων τη σεζόν 2003-2004

Κατακτήσεις ανά χώρα
5 Αγγλια
3 Ιταλία, Γερμανία, Ολλανδία
2 Ισπανία, Πορτογαλία
1 υπόλοιπες (Γαλλία, Ρουμανία, Σκωτία, πρώην Γιουγκοσλαβία)

Που έφτασαν οι κάτοχοι την επόμενη σεζόν
4 Φιναλίστ
5 Ημιτελικά
5 Προημιτελικά
4 Φάση των «16»
1 αποκλεισμός από ομίλους

Ποστοστό ευστοχίας (από το 2007-08)
34.4% Ρομπέρτο Σολδάδο
28.8% Ραούλ
27.6% Μάριο Γκόμες
24.4% Λέο Μέσι
24.1% Πέδρο Ροδρίγεθ
Παίκτες με περισσότερα λεπτά στο Champions League
12.033 Ραούλ
10.973 Κασίγιας
10.519 Ρομπέρτο Κάρλος
  9.607 Κλάρενς Ζέεντορφ
  9.459 Ράιαν Γκιγκς
  9.313 Κάρλες Πουγιόλ
  9.268 Ολιβερ Καν
  9.263 Τσάβι Ερνάντεθ
  9.198 Πάολο Μαλντίνι
  9.159 Πολ Σκόουλς

πηγή: gazzetta.gr

"Κορυφαίος στην Ευρώπη ο Κυριάκος"

Το εγκώμιο του Κυριάκου Παπαδόπουλου έπλεξε σε δηλώσεις του στον γερμανικό Τύπο ο αθλητικός διευθυντής της Σάλκε, Χορστ Χελντ λέγοντας πως ο Ελληνας διεθνής είναι αυτή τη στιγμή ο κορυφαίος σέντερ μπακ στην Ευρώπη.
"Κορυφαίος στην Ευρώπη ο Κυριάκος"
«Αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη δεν υπάρχει αμυντικός με τα χαρακτηριστικά του «Πάπα»», είπε χαρακτηριστικά ο Χελντ, ο οποίος είναι γεγονός πως έχει εκθειάσει ουκ ολίγες φορές στο πρόσφατο παρελθόν τις ικανότητες του άλλοτε άσου του Ολυμπιακού. Το στέλεχος των «κένιγκσμπλάου», όμως, δεν έμεινε μόνο σ' αυτά. Είπε και άλλα ενδιαφέροντα για τον νεαρό άσο για τον οποίο πρόσφατα η Ζενίτ κατέθεσε πρόταση 20 εκ. ευρώ που δεν έγινε, εν τέλει, δεκτή.
«Ο Κυριάκος διαθέτει ό,τι χρειάζεται ένας καλός αμυντικός, ένας στόπερ που κάνει τη διαφορά», δήλωσε ο Χελντ και έσπευσε να εξηγήσει τι ακριβώς εννοεί. «Είναι ανταγωνιστικός και είναι απίστευτα ισχυρός στις εναέριες μονομαχίες», επεσήμανε ο Χελντ και κατέληξε: «Καταλαβαίνετε, λοιπόν, πως πρόκειται για έναν παίκτη αξίας».
Οσο για το τέλος, ο Χελντ αποκάλυψε πως ναι μεν υπάρχει συμφωνία Σάλκε-Κυριάκου έως το 2016, ωστόσο δεν έχουν μπει υπογραφές σε νέα συμβόλαια τονίζοντας, βέβαια, πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.
Πηγή: sentra-goal.gr

Χειμωνιάτικο... Μουντιάλ θέλει ο Πλατινί!!

Το να πετύχει τη διεξαγωγή του Μουντιάλ του 2022 κατά την χειμερινή περίοδο (για το βόρειο ημισφαίριο) έχει βάλει στόχο ο Μισέλ Πλατινί. Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξή του, υποστηρίζοντας η διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο είναι η καλύτερη επιλογή.

«Ελπίζω να διεξαχθεί χειμώνα το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 και εργάζομαι γι? αυτό. Νομίζω πως έτσι θα είναι καλύτερα για τους θεατές. Πιστεύω πως το πιο σωστό θα ήταν η διοργάνωση να μην πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο διότι την ίδια περίοδο θα έχουμε και τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, οπότε θεωρώ πως Νοέμβριος ή Δεκέμβριος θα είναι η καλύτερη επιλογή», τόνισε ο πρόεδρος της UEFA.

Ενώ όσον αφορά την ενδεχόμενη διακοπή των πρωταθλημάτων, υπογράμμισε: «Προφανώς θα πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο, διακοπή των εγχώριων διοργανώσεων δηλαδή, και ταυτόχρονα παράταση της αγωνιστικής σεζόν μέχρι τον Ιούνιο. Για μένα τουλάχιστον, αυτό δεν είναι πρόβλημα», πρόσθεσε.



πηγή: metrosport.gr
 

Διούδης: «Καλύτερη ευκαιρία δεν γινόταν να έχω»

Ο τερματοφύλακας του Άρη, Σωκράτης Διούδης, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για το παιχνίδι με την ΑΕΚ, τον Κατίδη και τον Αγκάνθο

Αρχικά αναφέρθηκε στο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ:

«Δεν πήγανε όπως τα περιμέναμε τα πράγματα αλλά είναι σημαντικό ότι πήραμε το βαθμό της ισοπαλίας, κανείς στην ομάδα δεν είναι ευχαριστημένος, ήμασταν πολύ κακοί κλειστήκαμε πίσω και περιμέναμε την ΑΕΚ είναι θετικό όμως που πήραμε τον βαθμό. Όπως και να το κάνουμε παίζαμε με την ΑΕΚ και ήταν ένα ντέρμπι.

Αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα με την ΑΕΚ, αυτά είναι όμως τα παιχνίδια που πρέπει να κυνηγάμε, θα μπορούσαμε να ήμασταν καλύτεροι. Έχουμε μεγάλη αδυναμία όταν έχουμε την μπάλα στην κατοχή μας, περιμέναμε την ΑΕΚ και αυτό μας στοίχησε στην συνέχεια. Χρειάζεται χρόνος και υπομονή, έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης εμείς βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Για τον Αγκάνθο:

«Πιστεύω ότι θα βοηθήσει πολύ στο γκολ αλλά και με την εμπειρία που έχει. Είναι πολύ καλός, μέσα στην περιοχή είναι μεγάλος κίνδυνος».

Για τον Κατίδη και ότι θα του έβαζε γκολ:

«Δεν συζητήσαμε μετά το παιχνίδι, το παιδί το είπε με χιούμορ. Ο καθένας κοιτάει την ομάδα του, μου φάνηκε λίγο περίεργο όταν τον αντιμετώπισα ως αντίπαλο αλλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο ο καθένας κοιτάει την ομάδα του. Μου φάνηκε πολύ περίεργο αλλά τον ξέρω σαν ποδοσφαιριστή και αν γινόταν κάποια φάση θα μπορούσα να αντιδράσω καλύτερα απ' ότι αν ήταν ένας άλλος παίκτης της ΑΕΚ».

Για το παιχνίδι με την Κέρκυρα:

«Η νίκη είναι μονόδρομος κόντρα σε έναν αντίπαλο που έχει προβλήματα. Τέτοια παιχνίδια πρέπει να τα καθαρίζουμε μέσα στην έδρα μας».

Για τον ίδιο:

«Έχω αυτοπεποίθηση και σιγουριά, νιώθω έτοιμος και θέλω να δικαιώσω τον προπονητή μου που με εμπιστεύεται».



πηγή: metrosport.gr
 

Βερόν: «Τεράστια απώλεια ο Βιεϊρίνια»

Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ και νυν του ΌΦΗ, Ματίας Βερόν, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για τον ΌΦΗ, τον ΠΑΟΚ αλλά και την κρίση που πλήττει την χώρα μας.

Αρχικά αναφέρθηκε στην αγωνιστική που πέρασε:

«Ήταν μια παράξενη αγωνιστική, είδα το παιχνίδι του ΠΑΟΚ και τα τρία δοκάρια του Ράγιος που θα μπορούσαν να γίνουν και γκολ. Τα αυτογκόλ ήταν πολύ παράξενα και δυστυχώς μπήκαν δύο κόντρα στον ΌΦΗ και ένα στον Πανιώνιο. Είναι πρώτη φορά που μου τυχαίνει κάτι τέτοιο στην καριέρα μου και είναι πάρα πολύ παράξενο».

Για τον ΌΦΗ:

«Έχουν αλλάξει πολλά πρόσωπα στον ΌΦΗ, έχουν έρθει αρκετά νέα παιδιά, ο προπονητής δουλεύει σωστά και πιστεύω πως με την πάροδο του χρόνου θα βελτιωθεί η ομάδα».

Για τον φετινό ΠΑΟΚ:

«Έχουν έρθει πολλοί νέοι παίκτες αλλά η βάση με 4-5 παίκτες είναι η ίδια εδώ και χρόνια, αν δέσει η ομάδα θα γίνει αρκετά ανταγωνιστική. Δεν θα είναι εύκολο για τον ΠΑΟΚ να πρωταγωνιστήσει στο φετινό πρωτάθλημα μια και έχουν φύγει έμπειροι παίκτες και έχουν έρθει πολλοί νέοι».

Για Σάντος και Δώνη:

«Όταν αλλάζουν οι προπονητές αλλάζει και η φιλοσοφία της ομάδας αντίστοιχα. Ο Σάντος ήταν πολύ συγκεκριμένος και ήξερε τι ήθελε από κάθε παίκτη. Ο Δώνης κάνει ακόμη κάποιες δοκιμές για να δέσει καλύτερα την ομάδα».

Για το αν του λείπει ο ΠΑΟΚ:

«Έχω πολύ καλές αναμνήσεις, πέρασα πολύ όμορφα στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ αλλά τώρα είμαι στον ΌΦΗ,νιώθω πολύ άνετα εδώ, ο κόσμος με έχει αγκαλιάσει και θέλω να μείνω πολλά χρόνια ακόμα στον ΌΦΗ».

Για το ποιος παίκτης λείπει από τον ΠΑΟΚ:

«Ο Βιεϊρίνια, έκανε την διαφορά και λείπει πολύ από τον ΠΑΟΚ. Έκανε πολύ καλή πορεία πέρυσι και ξεχώριζε σαν παίκτης ».

Για το ποιος από τους νέους ξεχωρίζει από τον "δικέφαλο":

«Έχουν περάσει μόλις τρείς αγωνιστικές και δεν μπορώ να διακρίνω κάποιον παίκτη, είναι όλοι στο ίδιο επίπεδο».

Τέλος, αναφέρθηκε στην κρίση που υπάρχει στην Ελλάδα:

«Κατά την διάρκεια της κρίσης στην Αργεντινή ήμουν στην Ιταλία αλλά το έζησε η οικογένειά μου και ξέρω πολύ καλά ότι η χώρα πέρασε δύσκολα. Τώρα στην Ελλάδα καταλαβαίνει κάποιος ότι υπάρχει πρόβλημα αλλά δεν νομίζω να οδηγηθούν τα πράγματα όπως στην Αργεντινή. Ελπίζω ότι Ελλάδα θα καταφέρει να βγει από την κρίση, έστω και με κάποιες παραπάνω θυσίες». 
 
 
πηγή: metrosport.gr

Άνετη πρόκριση για ΠΑΟΚ!!

Με άνεση πέρασε ο ΠΑΟΚ από την έδρα του Πανελευσινιακού, αφού επικράτησε με 72-48, όντας ο απόλυτος κυρίαρχος από την αρχή του παιχνιδιού.

Χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις πέρασε η πρώτη περίοδος με τον ΠΑΟΚ να είναι μπροστά με 22-11, ενώ το ημίχρονο βρήκε τον "δικέφαλο" να προηγείται με 48-24 και τη νίκη του να διαφαίνεται ήδη από τα μισά του αγώνα. Η τρίτη περίοδος έληξε με 58-32, ενώ το τέλος του παιχνιδιού, βρήκε τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει μία άνετη νίκη με 72-48. Πρώτος σκόρερ για τους "ασπρόμαυρους" ο Ντονι Μαγκράθ με 17 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 11-22, 24-48, 32-58, 48-72

Πανελευσινιακός: Ραϊβιο13(1), Δεληγιάννης 1, Μαγκουνής 2, Αβραμίδης 2, Νίκου 2, Παπανικολόπουλος 2, Κυριακόπουλος 6(1),Τσιάκος 5, Καμπ 12, Παπανικολάου 3(1).

ΠΑΟΚ: Τσαϊρέλης 13, Μαγκράθ 17 (3), Κασελάκης 7(1), Καλλες 2, Χαραλαμπιδης 4, Δέδας 6 (2), Παπαδόπουλος 6, Χάτσερ 9 (3), Μαργαρίτης 2, Θεοδωράκος 4, Αμπαράς 2, Λιάπης.




πηγή: metrosport.gr