Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Βενγκέρ: «Ελπίζω να ανανεώσει ο Γουόλκοτ»

Ο Αρσέν Βενγκέρ εξέφρασε την ανησυχία του όσον αφορά το σήριαλ της ανανέωσης του συμβολαίου του Θίο Γουόλκοτ. Ο Άγγλος άσος της Άρσεναλ αρνήθηκε να υπογράψει επέκταση της συνεργασίας του με αυξημένες απολαβές που θα φτάνουν τις 75.000 λίρες την εβδομάδα και πλέον το μέλλον του στην ομάδα του Λονδίνου θεωρείται μετέωρο.

«Αυτή τη στιγμή ελπίζω να ανανεώσει το συμβόλαιό του, αλλά προς το παρών δεν με απασχολεί. Φυσικά ως έναν βαθμό, εάν ως τον Απρίλιο δεν έχει γίνει η συμφωνία, θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί», δήλωσε ο Αλσατός τεχνικός των κανονιέρηδων» στην Guardian και πρόσθεσε αναφορικά με τις αποδοκιμασίες των οπαδών της ομάδας κατά του 23χρονου ποδοσφαιριστή στο πρόσφατα παιχνίδι με την Σαουθάμπτον.

«Είναι ανησυχητικό. Θέλεις οι παίκτες σου να υποστηρίζονται, ανεξάρτητα από το είδος των συμβάσεων που έχουν με την ομάδα. Ελπίζω ότι δεν θα τον επηρεάσει και δεν θα επηρεάσει και τους φιλάθλους μας. Ο Θίο έχει περάσει πολλά εδώ και 23 χρόνια. Πολλά θετικά και πολλά αρνητικά και πλέον έχει ανέβει επίπεδο».

Μετά στάθηκε στην τιμωρία των τριών αγωνιστικών που του έχει επιβληθεί από την ΟΥΕΦΑ :

«Είναι μια τιμωρία εφιάλτης. Ειλικρινά, πολλοί άνθρωποι στην ΟΥΕΦΑ, ακόμη και ο Μισέλ (σ.σ. Πλατινί) είπαν ότι θα πρέπει να αφήσουμε τους ανθρώπους να δουλέψουν, ακόμη και όταν είναι τιμωρημένοι. Είναι ένα μέρος τη δουλειάς και ως εκ τούτου είναι μια επίπτωσή της. Αλλά δεν θα κάνω φασαρία για αυτό. Τους αρέσει να με τιμωρούν. Πως τιμωρούν τους ανθρώπους. Οικονομικά; Αλλά κάνουν και τα δύο επίσης. Σε τιμωρούν οικονομικά και σε αποβάλλουν.

Τη δυσαρέσκειά του για τους μηχανισμούς της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας δεν έκρυψε ούτε στη συνέχεια, αναφερόμενος συγκεκριμένα στην τιμωρία που του είχε επιβληθεί λόγω της επικοινωνίας που είχε με τον πάγκο στα περσινά πλέι οφ του Champions Leagueμε την Ουντινέζε.
«Ειλικρινά κανένας δεν ξέρει πραγματικά, ακόμη και η ΟΥΕΦΑ, τι επιτρέπεται και τι όχι. Ας μην ξεχνάμε ότι είχα τιμωρηθεί πέρυσι έχοντας κάνει ότι μου είχαν πει. Όταν πήγα και τους ρώτησα γιατί με τιμωρήσατε, μου είπαν: Επειδή επικοινωνείς με τον πάγκο σου. Εγώ από την πλευρά μου είπα: Αλλά μου επιτρέψατε να το κάνω. Και στο τέλος αυτοί μου απάντησαν ότι: Κάναμε ένα λάθος αλλά σε τιμωρούμε παρόλα αυτά».

Στο τέλος σχολίασε την μάχη της Τετάρτης με την Μονπελιέ, τονίζοντας πως δεν εφησυχάζει παρά την κακή φετινή παρουσία της ομάδας του Ρενέ Ζιράρ.
«Η Μονπελιέ περιμένει για αυτό το παιχνίδι και ίσως έχασαν την συγκέντρωσή τους στο πρωτάθλημα, εξαιτίας της προσοχής τους για αυτή την αναμέτρηση. Αυτό που έκαναν την προηγούμενη σεζόν ήταν ένα θαύμα, επειδή πριν από λίγα χρόνια ήταν στη δεύτερη κατηγορία. Για αυτή την ομάδα είναι κάτι το εξαιρετικό».



πηγή: metrosport.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: