Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

«Σεβόμαστε τη Σάλκε. Μέχρι εκεί»

«Σεβόμαστε τη Σάλκε. Μέχρι εκεί»
Χωρίς φόβο, αλλά μόνο με τον δέοντα σεβασμό αντιμετωπίζει τη Σάλκε ο Χοσέ Χολέμπας, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της Bundesliga. «Η Σάλκε δεν θα μας υποτιμήσει έχοντας δει το παιχνίδι μας με τη Ντόρτμουντ την περασμένη σεζόν. Τη σεβόμαστε, αλλά μέχρι εκεί», τόνισε. «Η άμυνά μας δεν έχει εμπειρία», πρόσθεσε, ενώ δήλωσε ευτυχής στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Ήταν το παιχνίδι με τον ΠΑΣ τόσο κλειστό όσο δείχνει το αποτέλεσμα; «Είχαμε το ματς υπό έλεγχο στην αρχή, αλλά στο τέλος δυσκολευτήκαμε για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Το κέντρο της άμυνάς μας είναι πολύ νεανικό και του λείπει η εμπειρία».

-Εσύ και ο Τοροσίδης, που αγωνίζεστε στα άκρα παίρνετε, δηλαδή, περισσότερες ευθύνες; «Σωστά, εγώ και ο Τοροσίδης πρέπει να μιλάμε πολύ για να οργανώνουμε την άμυνα. Όμως αυτό δεν είναι εύκολο για έναν μπακ. Ο τερματοφύλακάς μας, ο Ρόι Κάρολ, είναι ήρεμος και μας παρέχει ασφάλεια, ενώ επίσης επικοινωνεί πολύ με τους συμπαίκτες του».

-Είναι η δεύτερη σεζόν για σένα στο Champions League. Βλέπεις διαφορές σε σένα και την ομάδα σου; «Είναι κάτι καινούριο. Η ομάδα μας έχει αλλάξει αρκετά, αλλά είμαστε αισιόδοξοι για το ξεκίνημα. Η Σάλκε δεν θα μας υποτιμήσει έχοντας δει το παιχνίδι μας με τη Ντόρτμουντ την περασμένη σεζόν. Όμως κι αυτοί έχουν αρχίσει καλά τη σεζόν».

-Ποιος είναι ο στόχος σας; «Η πρόκριση στα νοκ άουτ παιχνίδια είναι εφικτός στόχος για κάθε ομάδα. Καμία δεν βρίσκεται τυχαία στους ομίλους του Champions League. Πέρυσι αποκλειστήκαμε την τελευταία αγωνιστική μετά από ένα περίεργο παιχνίδι της Ντόρτμουντ με τη Μαρσέιγ. Πέντε λεπτά πριν το τέλος νομίζαμε πως είχαμε σίγουρα προκριθεί, αλλά στο τέλος αποκλειστήκαμε».

-Πώς βλέπεις τις πιθανότητες της ομάδας σου για πρόκριση; «Πιστεύω πως είναι αρκετά καλές. Σίγουρα όχι χειρότερες από την περασμένη σεζόν, όταν αντιμετωπίσαμε την Άρσεναλ, τη Μαρσέιγ και τη Ντόρτμουντ. Από τα ονόματα των αντιπάλων δεν είναι ευκολότερα τα πράγματα τώρα με Άρσεναλ, Σάλκε και Μονπελιέ. Πιστεύω πως η Σάλκε είναι εξίσου δυνατή με την περσινή Ντόρτμουντ, γιατί οι παίκτες της είναι πιο έμπειροι».

-Στην έδρα σας θέλετε πάντα νίκες. Να περιμένει η Σάλκε μία ποδοσφαιρική κόλαση; «Το γήπεδό μας είναι ένα μεγάλο καμίνι. Οι οπαδοί μας ειδικά στα ματς του Champions League είναι φανατισμένοι. Όλοι είναι όρθιοι και μας δίνουν ώθηση».

-Ο προπονητής σας, Λεονάρντο Ζαρντίμ, δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός. «Μου θυμίζει πολύ τον προπονητή που είχα στη Μόναχο 1860, τον Μάρκο Κουρτς. Δουλεύει πολύ στο passing game και με την μπάλα. Δεν μπορώ να πω πολλά ακόμη γι’ αυτόν, γιατί συνεργαζόμαστε για δύο μήνες. Ένα είναι σίγουρο: έχει ένα σχέδιο και το τηρεί με συνέπεια».

-Ποια είναι η φιλοσοφία του Λεονάρντο Ζαρντίμ; «Από τη μία πλευρά θέλουμε και πρέπει να παίξουμε ποδόσφαιρο, αλλά από την άλλη πρέπει να υπάρχει οργάνωση από πίσω. Όταν υπάρχει κίνδυνος, είναι καλύτερα να διώχνουμε την μπάλα όπως-όπως, από το να ρισκάρουμε να κάνουμε λάθος».

-Αυτό σημαίνει ότι απέναντι στη Σάλκε μπορούμε να περιμένουμε έναν αμυντικό Ολυμπιακό; «Όχι, παίζοντας μπροστά στο κοινό μας σίγουρα δεν θα είμαστε τόσο διστακτικοί, όπως έγινε πέρυσι στην πρεμιέρα απέναντι στη Μαρσέιγ. Σεβόμαστε πολύ τη Σάλκε, αλλά τίποτα περισσότερο. Το ακριβές σύστημα που θα έχουμε θα φανεί τη μέρα του αγώνα».

-Δείχνεις ήρεμος και χαλαρός. Όλα πάνε καλά στη ζωή σου; «Αισθάνομαι πολύ καλά στην Ελλάδα. Στη Γερμανία ποτέ δεν καθιερώθηκα ποτέ και ξαφνικά από τη δεύτερη κατηγορία της χώρας βρέθηκα στον Ολυμπιακό με τα διεθνή αστέρια. Είμαι ήρεμος, αλλά δεν χαλαρώνω ποτέ. Αν κάποιος που παίζει στη θέση είναι καλύτερος, θα πρέπει να το δεχτώ. Αλλά αυτή την ώρα όλα πάνε καλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: