Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

«Ξοδέψαμε λιγότερα, αλλά παραμένουμε ανταγωνιστικοί»

«Ξοδέψαμε λιγότερα, αλλά παραμένουμε ανταγωνιστικοί»
Οι Ευρωπαϊκές διοργανώσεις αποτελούν ένα σημαντικό «κρας - τεστ» για τις Ιταλικές ομάδες, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας, Τζανκάρλο Αμπέτε. Ο παράγοντας του ποδοσφαίρου τόνισε την ανάγκη της μεγάλης συγκομιδής βαθμών από τις ομάδες της πατρίδας του, ώστε να καταφέρουν σε μερικά χρόνια να ξαναβγάζουν τέσσερις ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Από το βράδυ της Τρίτης, ολόκληρη η Ευρώπη παίζει μπάλα, καθώς ξεκινούν οι Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Παίκτες, προπονητές και φίλαθλοι περιμένουν με ενδιαφέρον τις πρώτες αναμετρήσεις για να μπορέσουν να βγάλουν και τα συμπεράσματά τους για τη δυναμικότητα των ομάδων τους. Κάτι ανάλογο, όμως, αναμένεται να κάνουν και οι παράγοντες του ποδοσφαίρου, όπως ο πρόεδρος της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Τζανκάρλο Αμπέτε.

Ο ισχυρός άντρας του Ιταλικού ποδοσφαίρου μίλησε για τις δυνατότητες των ομάδων της χώρας, με αφορμή την πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ. «Οι Ευρωπαϊκές διοργανώσεις αποτελούν ένα σημαντικό τεστ για τις ομάδες μας. Θα δείξουν κατά πόσο είμαστε ανταγωνιστικοί. Εύχομαι να είμαστε, για να μπορέσουμε να μαζέψουμε βαθμούς και να ξαναβγάλουμε τέσσερις ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και όλοι γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι αυτό για τις εισπράξεις ενός συλλόγου.»

Οι Ιταλικές ομάδες μοιάζουν αποδυναμωμένες. Συμφωνεί ο Αμπέτε; «Οι διοικήσεις αναγκάστηκαν να προσαρμοστούν στα δεδομένα της ιταλικής οικονομίας. Συνεπώς οι ομάδες μας ξόδεψαν λιγότερα, αλλά δεν σημαίνει πως είναι κατ’ ανάγκη και πιο αδύναμες. Το ταλέντο υπάρχει και είναι στο χέρι των προπονητών να εκμεταλλευτούν κάθε παίκτη και να φέρουν τα καλύτερα, δυνατά, αποτελέσματα. Ξέρω πως αντιμετωπίζουν μεγαθήρια, αλλά και εμείς είμαστε δυνατοί», τόνισε ο Αμπέτε.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: