Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Αν μετρούσαν κιόλας…!

Αν μετρούσαν κιόλας…
Τέσσερα γκολ σημείωσε η Έβερτον, τα δύο μέτρησαν. Τα «ζαχαρωτά» ήρθαν ισόπαλα με τη Νιούκαστλ με σκορ 2-2 στο «Goodison Park», με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για τις αποφάσεις του διαιτητή. Συγκινητικές στιγμές για τα θύματα του Χίλσμπορο, βασικός ο Κέβιν Μιραλάς, οποίος ήταν ιδιαίτερα καλός στο πρώτο μέρος. Ροντέο το ματς στο τέλος!

Η Έβερτον τίμησε τους 96 οπαδούς της Λίβερπουλ που έχασαν τη ζωή τους το 1989, με τα «ζαχαρωτά» να προκαλούν συγκίνηση στους φίλους των «reds» με το μίνι τελετουργικό πριν τη σέντρα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες άρχισε εξαιρετικά το ματς, πήρε το προβάδισμα και ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος. Στην επανάληψη, η Νιούκαστλ εμφανίστηκε στο γήπεδο, ισοφάρισε νωρίς με τον Ντεμπά Μπα, ο οποίος ήταν και αυτός που διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Οι γηπεδούχοι έχουν έντονα παράπονα από τη διαιτησία, κυρίως για τη φάση όπου η μπάλα δείχνει να έχει περάσει τη γραμμή στην προσπάθεια του Βίκτορ Ανιτσέμπε, με το διαιτητή να διατάζει τη συνέχεια του αγώνα. Στα τελευταία λεπτά, η Έβερτον σκόραρε, ωστόσο ο Μπα είχε διαφορετική άποψη και στο 90’ διαμόρφωσε το τελικό.

Α’ Ημίχρονο

Η Έβερτον μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έδειξε από την αρχή τις προθέσεις της. Ο Νίκιτσα Γέλαβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα νωρίς, ωστόσο το γκολ του Κροάτη επιθετικού ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Μπέινς, με τον Άγγλο μπακ να ανεβοκατεβαίνει ακατάπαυστα την αριστερή πλευρά και να αποτελεί τον πιο δραστήριο παίκτη του γηπέδου. Στο 15’ ο Μπέινς έπαιξε το ένα-δύο με τον Στίβεν Πίεναρ , μπήκε μέσα στην περιοχή και νίκησε τον Χάρπερ. Στο 20’, ο Κέβιν Μιραλάς είχε την ευκαιρία να σκοράρει και δεύτερη φορά για την Έβερτον, αλλά του σουτ του πέρασε λίγο άουτ, πριν έρθει ακόμη μία ευκαιρία από τον Μπέινς, λίγο πριν τελειώσει το πρώτο μέρος.

Β’ Ημίχρονο

Η Νιούκαστλ αποφάσισε να δείξει πως το πρώτο μέρος ήταν μία άσχημη παρένθεση. Και ποιος καταλληλότερος να το κάνει από έναν παλιό γνώριμο; Ο Ντεμπά Μπα εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την πάσα του Γιοάν Καμπάιγ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας και δίνοντας στο παιχνίδι άγρια ομορφιά, πριν αυτό μετατραπεί σε …ροντέο.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Έβερτον σημείωσε ένα τέρμα, το οποίο δεν μέτρησε ποτέ, με τον Ανιτσέμπε να κάνει το 2-1 στο 88’ και να δίνει το έναυσμα για πανηγυρισμούς. Ωστόσο, ο Μπα είχε άλλη άποψη, ισοφάρισε και έδωσε ένα βαθμό τον οποίο η Νιούκαστλ δικαιούνταν με βάση την επιμονή της, αλλά όχι με την απόδοσή της.

Οι ενδεκάδες του αγώνα

Έβερτον: Χάουαρντ – Χϊμπερτ, Γιαγκέλκα, Ντεστέν, Μπέινς – Νέβιλ, Όσμαν, Πίεναρ, Φελαϊνί – Μιραλάς (Νέισμιθ 83’ - Γέλαβιτς (Ανιτσέμπε 44’)

Νιούκαστλ: Χάρπερ – Περτς, Τέιλορ, Γουίλιαμσον, Σαντόν – Καμπάιγ (Μπιγκιριμάνα 90΄), Ανίτα, Γιόνας, Μαρβό (Μπα 46΄) – Μπεν Αρφά – Σισέ (Αμεόμπι 80’)

Πηγή: www.england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: