Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Πήρε το μάθημά της η Ντόρτμουντ!!

Πήρε το μάθημά της η Ντόρτμουντ
Αισιόδοξος για την πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ εμφανίστηκε ο προπονητής της Ντόρτμουντ, Γιούργκεν Κλοπ. Η ομάδα του αντιμετωπίζει τον Άγιαξ και ο Κλοπ θεωρεί πως η περσινή εμπειρία θα φανεί χρήσιμη στους ποδοσφαιριστές του, που έχουν καταλάβει πως είναι διαφορετική η Μπουντεσλίγκα από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Είναι η, κατά τεκμήριο, καλύτερη ομάδα της Γερμανίας τα τελευταία χρόνια, αφού κατάφερε να σπάσει την παντοκρατορία της Μπάγερν Μονάχου και να κατακτήσει δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα. Η Μπορούσια Ντόρτμουντ, ωστόσο, αν και εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις της στις εγχώριες διοργανώσεις, παρουσιάστηκε αδύναμη στο περσινό Τσάμπιονς Λιγκ και αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων. Για όσους δεν θυμούνται, οι Γερμανοί είχαν κληρωθεί με τον Ολυμπιακό και τερμάτισαν στην τελευταία θέση του ομίλου.

Η φετινή χρονιά βρίσκει τη Ντόρτμουντ πιο έμπειρη και πιο έτοιμη, σύμφωνα με τον προπονητή της, Γιούργκεν Κλοπ. «Η Μπουντεσλίγκα είναι διαφορετική από το Τσάμπιονς Λιγκ και αυτό το έχουμε καταλάβει. Η εμπειρία που αποκομίσαμε από την αποτυχημένη παρουσία μας πέρσι θα μας φανεί χρήσιμη φέτος. Καταλάβαμε πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε με την ίδια ένταση κάθε παιχνίδι, ακόμα και αν μεσολαβούν μόλις τρεις μέρες από τον έναν αγώνα στον επόμενο. Το ματς με τον Άγιαξ είναι μια καλή ευκαιρία να ξεκινήσουμε θετικά και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, αλλά και κουράγιο για τη συνέχεια», τόνισε ο Κλοπ.

Ο Κλοπ αναφέρθηκε και στον παίκτη που μοιάζει να δυσκολεύεται να βρει θέση στην ενδεκάδα, τον Ρόις, τονίζοντας πως πιστεύει πολύ σε αυτόν. «Από τώρα μέχρι τα Χριστούγεννα μας περιμένει μια «κολασμένη περίοδος». Οι αγώνες θα είναι συνεχείς και δύσκολοι. Όλοι οι παίκτες θα βρουν την ευκαιρία να αγωνιστούν και να προσφέρουν. Από τον Ρόις περιμένω πολλά, αλλά αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού και δεν θέλω να τον πιέσω», σημείωσε ο Κλοπ.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: