Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Αναβλήθηκε η κλήρωση της Football League!!


Αναβλήθηκε η κλήρωση της Football League!
Νέα αναβολή (πιθανόν για την Πέμπτη 20/9) αποφασίστηκε για την κλήρωση του πρωταθλήματος της Football League που ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη το μεσημέρι, καθώς αφενός δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ Σούπερ Λίγκας-ΟΠΑΠ (άρα δεν «κλείδωσε» και η αναδιάρθρωση), αφετέρου δεν έχουν καλυφθεί και οι αξιώσεις που θέτει η Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής για την τοποθέτηση των Ολυμπιακού Βόλου, Καβάλας και Ηρακλή στην κατηγορία. Ομάδες της Football League πρότειναν να γίνει η κλήρωση χωρίς τις τρεις ομάδες! Πολλά θα κριθούν το πρωί της Τρίτης σε συναντήσεις των δύο λιγκών με ΟΠΑΠ και Ιωαννίδη.

Ο πρόεδρος, Γ. Μώραλης, ο αναπληρωτής του, Γ. Μποροβήλος και τα μέλη του Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας, Ζ. Βρύζας, Γ. Χριστοβασίλης, Μ. Πουλινάκης, Β. Κοντοβαζαινίτης, καθώς και τα στελέχη της διοργανώτριας, Μ. Αναγνώστου (γεν. διευθυντής) και Γ. Οικονομάκης (νομικός σύμβουλος), επισκέφτηκαν το απόγευμα της Δευτέρας τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΠΑΠ, Κ. Λουρόπουλο.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η χορηγική συμφωνία με την εταιρία για τα επόμενα χρόνια, με δεδομένη την πρόθεση του συνεταιρισμού να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση και να έχει από την επόμενη σεζόν 18 ομάδες στις τάξεις του.

Το κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών ήταν θετικό, ωστόσο δεν κατέληξαν σε συμφωνία, μιας και διαπιστώθηκε χάσμα, τόσο στη χρονική διάρκεια της προτεινόμενης σύμβασης, όσο και στο αντίτιμο. Η Σούπερ Λίγκα ζήτησε σύμβαση διάρκειας τριών ετών, ενώ η πρόταση της μιλάει για ένα συνολικό πακέτο, τόσο για τη κεντρική χορηγία του πρωταθλήματος, όσο και για τη διαφήμιση στις φανέλες των ομάδων. Πληροφορίες αναφέρουν, πως για τη χορηγία του πρωταθλήματος ζήτησαν 15 εκατ. ευρώ (ενώ για τη φετινή σεζόν θα εισπράξουν 8,5 εκατ.).

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί, πως το θέμα της χρονικής διάρκειας φαντάζει ως σημαντικότερο πρόβλημα, μιας και ο ΟΠΑΠ φέρεται να μην μπορεί να δεσμευτεί για σύμβαση διάρκειας άνω τους ενός έτους. Λέγεται πάντως, πως αν το αντίτιμο είναι υπέρ του δέοντος γενναιόδωρο, η Σούπερ Λίγκα δεν αποκλείεται να συμφωνήσει ακόμα και για ένα χρόνο.

Άνθρωποι της λίγκας εκτιμούν, πως θα χρειαστεί να υπάρξουν αμοιβαίες υποχωρήσεις για να επιτευχθεί συμφωνία. Τονίζουν παράλληλα, πως η όποια συμφωνία θα ολοκληρωθεί όταν πέσουν οι υπογραφές! Όσο δεν πέφτουν οι υπογραφές, καμία απολύτως αναδιάρθρωση δεν ισχύει!

Σούπερ Λίγκα και ΟΠΑΠ ανανέωσαν το ραντεβού τους για το πρωί της Τρίτης, καθώς θα υπάρξει νέα συνάντηση μεταξύ Μώραλη-Λουρόπουλου και δεν αποκλείεται να υπάρξει εξέλιξη.

Αναφορικά με τις συζητήσεις με τη NOVA, στη Σούπερ Λίγκα εκτιμούν ότι δεν θα αποτελέσει τελικά εμπόδιο για την αύξηση των ομάδων σε 18. Υπάρχει, μάλιστα και σενάριο, ώστε να μην καταργηθούν τα πλέι οφ (που το συνδρομητικό κανάλι τα θέλει), αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν αλλάξει το σύστημα διεξαγωγής του κυπέλλου και οι αγώνες γίνουν μονοί.

Παράλληλα με όλα τα παραπάνω, παραμένουν σε εκκρεμότητα και τα «αντισταθμιστικά οφέλη» που έχει ζητήσει η Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής από την πολιτεία, για την τοποθέτηση του Ολυμπιακού Βόλου, της Καβάλας και του Ηρακλή στην κατηγορία. Για το λόγο αυτό, αναμένεται να υπάρξει το πρωί της Τρίτης νέα συνάντηση του προέδρου της «μικρής» λίγκας, Σπύρου Καλογιάννη με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, ώστε να δοθούν (αν δοθούν) οι απαιτούμενες εγγυήσεις.

Με αυτά και με αυτά, αργά το βράδυ της Δευτέρας αποφασίστηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος της Football League, που ήταν προγραμματισμένη να διενεργηθεί το μεσημέρι της Τρίτης, να αναβληθεί εκ νέου, αυτή τη φορά για την προσεχή Πέμπτη 20/9. Ο πρώτος λόγος είναι ότι η διοίκηση της Ένωσης Β’-Γ’ Εθνικής θεωρεί ως υπ’ αριθμόν ένα προαπαιτούμενο την άνοδο τεσσάρων ομάδων στη Σούπερ Λίγκα στο τέλος της σεζόν και τον υποβιβασμό δύο ομάδων από τη μεγάλη κατηγορία στη Β’ Εθνική. Ο δεύτερος λόγος είναι οι δικές της αξιώσεις, που επίσης δεν έχουν υλοποιηθεί, ούτε καν σε μορφή έγγραφων δεσμεύσεων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για τη αναβολή της κλήρωσης προκειμένου να κλείσουν οι συμφωνίες με Σούπερ Λίγκα και ΟΠΑΠ, συμφώνησαν οι περισσότερες ομάδες της κατηγορίας. Υπήρξαν όμως και κάποιες ΠΑΕ (από αυτές που από την αρχή αντιδρούν έντονα), οι οποίες ήταν της άποψης να διενεργηθεί κανονικά την Τρίτη η κλήρωση, χωρίς τη συμμετοχή του Ολυμπιακού Βόλου, της Καβάλας και του Ηρακλή!



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: