Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Οι ...γκόμενες και τα "κοράκια" φταίνε για όλα

Πού πας ρε Καραμήτρο;". Θα θυμάστε το ανέκδοτο με τον νεοσύλλεκτο και τον τρόπο με τον οποίο ο αρχιλοχίας έπαιξε με τον πόνο του. Γράφει ο Μιλτιάδης Παπαγιωτόπουλος.

Οι ...γκόμενες και τα "κοράκια" φταίνε για όλα
Όσοι δεν το έχετε ακούσει, για να μην κουραστείτε και κυρίως για να μην χαθείτε στη...μετάφραση επιχειρώντας να παραλληλίσετε πρόσωπα και καταστάσεις, προχωρήστε στις επόμενες παραγράφους.
Φανταστείτε τον κυρ Βαγγέλη στη θέση του ευτραφή αρχιλοχία να απευθύνεται με ύφος περιπαιχτικό στον ηγέτη της "Παναθηναϊκής συμμαχίας" με το ερώτημα "που πας, ρε Γιάννη" κι από δίπλα τη "συμφωνική ορχήστρα" της θύρας "7" σε λα ελλάσονα να μοιρολογεί "Γιάννη μου το, άιντε, Γιάννη μου το μαντήλι σου, έλα. Τι το ‘χεις λερωμένο βρε Γιάννη, Γιαννάκη μου, τι το ‘χεις λερωμένο βρε παλικαράκι μου;"
-Εννέα οι βαθμοί του πρωτοπόρου Ολυμπιακού, με την συμπλήρωση τριών αγωνστικών, δύο μόλις του ΠΑΟ και στο σύνολο δέκα η διαφορά των πράσινων απο την κορυφή αν στον αγώνα της πρεμιέρας με τον Λεβαδειακό στη Λιβαδειά η θεά τύχη δεν είχε φερθεί με απρέπεια στους Βοιωτούς και δεν τους είχε στερήσει, έστω, το βαθμό της ισοπαλίας.
Σας μπέρδεψα με τα μαθηματικά μου. Τα συν και πλην, τους μείον δυο απο το χθές, τους 5 χαμένους βαθμούς με τον ΠΑΣ και τον ΠΑΝ - που το παν το παλικάρι - υποθέτω οτι το ίδιο μπερδεμένος θα πρέπει αισθάνεται και ο κυρ Γιάννης κι ας υποστηρίζει το αντίθετο στο μήνυμα που απέστειλε στον τεχνικό ηγέτη της ομάδας.
"Κλείσε τα αυτιά σου σε όσα ακούσεις και κάνε τη δουλειά σου όπως ξέρεις. Εμείς σε εμπιστευόμαστε.Είσαι ο κατάλληλος για να πάρει την ομάδα από το χαμηλό σημείο που βρίσκεται και να την πας ψηλά, στο σημείο που της αξίζει. Μπορείς να το κάνεις..." φέρεται να είπε ο κύριος Αλαφούζος.
Άλλα μου λέν τα χείλη σου και άλλα η ματιά σου. Καπνούς απ´ τη μύτη, ενδεχομένως, και από τ´αυτιά, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν κύκλοι εφαπτόμενοι του στενού του επιχειρηματικού κύκλου, έβγαζε ο κυρ Γιάννης την ώρα που ο Δημητράκης, ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟ, πανηγύριζε με έξαλλο τρόπο και κωλοτούμπες το γκολ της νίκης των θρακιωτών.
Να ανοίξει η γης να τον καταπιεί ήταν, αλλά, ως χαρισματικός και λαοπρόβλητος ηγέτης, έκανε την καρδιά του πέτρα και αποφάσισε να στηρίξει τον Πορτογάλο προπονητή. Για την ώρα τουλάχιστον. Γιατί δεν αποκλείεται μια νέα αποτυχία του Παναθαναϊκού να μετατρέψει σε "τσουνάμι" το κύμα απογοήτευσης των φίλων του "τριφυλιού" που θα συμπαρασύρει τόσο τον ίδιο όσο και τον τεχνικό ηγέτη της ομάδας στέλνοντας τους να συναντήσουν του πολυμετοχικούς.
Ας όψεται, βέβαια, η οικονομική στενότητα και η αδυναμία της ΠΑΕ να καλύψει τα απολύτως αναγκαία. Ο Ζεσουάλδο θα μπορεί να κοιμάται ήσυχος ακόμα και στον ... πάγκο απολαμβάνοντας τις ανέσεις και την προβολή που προσφέρει ο ΠΑΟ και για όσο διάστημα οι τραπεζικοί λογαριασμοί της ΠΑΕ θα συναγωνίζονται τους τραπεζικούς λογαριασμούς, τους λεηλατημένους απο την τρόϊκα και τους κυβερνώντες, μισθωτών και συνταξιούχων.
Παρακολουθούσα, ενεός που θά λεγε και η Λιάνα, το "κουμμούνι", τον ... "Γιάννη μου το μαντήλι σου" σε μια απο τις πρόσφατες εκρήξεις του και στο ... προτζέκτορα του μυαλού μου εμφανίστηκε η σκηνή που ο γίγαντας ο Κώστας Τσάκωνας στην επική ταινία " Μάθε παιδί μου γράμματα" αναζητούσε κάποια από τα χαμένα χρόνια της ζωής του. "... Εξι χρόνια στο δημοτικό κι έξι στο γυμνάσιο, δώδεκα κι έξι στο πανεπιστήμιο, δεκαοκτώ..."
"Τρεις οι βαθμοί με τον Λεβαδειακο κι ένας με τον ΠΑΣ, τέσσερις, μείον οι τρεις απο τον Πανθρακικό και δυο απο τα Γιάννινα, πεντε. μείον τους τέσσερις απο τους δυο πρώτους αγώνες, ένας ο βαθμός, μείον τους δυο απο την προηγούμενη αγωνιστική, μείον ένας ο βαθμός στη βαθμολογία. Τελικά που βρέθηκαν οι συν δυο βαθμοί που έχει συγκεντρώσει η ομάδα;"
Απορία ψάλτου ... βήξ, κυρ Γιάννη μας. Για το κατάντημα του ΠΑΟ δεν φταίνε η οικονομική κρίση, τα άδεια ταμεία της ΠΑΕ, τα 8.500 χιλιάδες μέλη που μετά κόπων και βασάνων και παρά την απίστευτη πλύση εγκεφάλου που υπέστησαν μέσω των διαφημιστικών σποτ οι φίλοι του ΠΑΟ, εγγράψατε στα κιτάπια της "παναθηναϊκής συμμαχίας".
Δεν φταίει ο προπονητής που με "οριζόντιες" περικοπές επεχείρησε να αναβαθμίσει και να βελτιώσει το ροστερ της ομάδας, πολύ περισσσότερο δεν ευθύνονται οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές και το γεγονός ´οτι ουδείς εξ αυτών μπορεί να σηκώσει το βάρος ενός υψηλών προδιαγραφών επιτελικού χαφ ούτε και το ότι οι επιθετικοί που αν και κυνηγοί κρούσης δεν πετυχαίνουν, ακόμα και εξ επαφής, πουλί βαλσαμωμένο.
Για να μην ψάχνεται και απορεί ο λαοπρόβλητος ηγέτης, τον ενημερώνουμε ότι για όλα φταίνε οι... γκόμενες οι τέως και οι επόμενες, τα "κοράκια" της διαιτησίας, η "παράγκα" και ο ... "χοντρός".
Και επιπλέον για να μην ταξιδεύει σε αχαρτογράφητα πελάγη αναζητώντας την επιτυχία, θα πρέπει να γνωρίζει οτι με μια διαφορά 7 βαθμών από την κορυφή, στο μόνο που μπορεί να ελπίζει, πλέον, είναι να διατηρηθεί σε ανεκτά επίπεδα η διαφορά, να μην χαθεί το τρένο της Ευρώπης και να βρεθεί ο οικονομικός κολοσσός που θα αναλάβει τις τύχες της ομάδας. Η εταιρία λαικής βάσης την οποία ευαγγελίστηκε και για την εγκαθίδρυση της οποίας έριξε δάκρυα και ιδρώτα, διαθέτοντας απίστευτο διαφημιστικό χρόνο απο τα ΜΜΕ ιδιοκτησίας του, αποδεικνύεται ... ουτοπία.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: