Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Οκκάς: «Ο ΠΑΟΚ είναι μαγαζί γωνία»

Ο Γιάννης Οκκάς φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα», όπου αναφέρθηκε στις στιγμές που έζησε στο πέρασμά του από τον ΠΑΟΚ, ενώ τόνισε πως είναι κρίμα για τον «Δικέφαλο» να αντιμετωπίζει σε μόνιμη βάση οικονομικά προβλήματα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Στην αρχική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στα σεμινάρια προπονητικής που κάνει το τελευταίο διάστημα: «Είναι ένα δίπλωμα που θα πάρω και στο μέλλον ανάλογα θα το χρησιμοποιήσω. Είναι ένα σεμινάριο που με ενδιαφέρει, είναι γύρω από ένα αντικείμενο που έχω αγαπήσει. Έχω συμβόλαιο ακόμη έναν χρόνο ως ποδοσφαιριστής και κάνω αυτό το σεμινάριο για να δω τι θα κάνω στο μέλλον».

Για το αν έχει διατηρήσει τις επαφές που απέκτησε στη Θεσσαλονίκη: «Έχω πολύ καλούς φίλους στη Θεσσαλονίκη. Οι επαφές μου εκεί διατηρούνται ακόμη, αλλά έχω καιρό να έρθω εκεί. Μιλάω με κάποια παιδιά από την τότε ομάδα. Έχω καλές σχέσεις με τον Καφέ, τον Κωνταντινίδη, τον Γεωργιάδη και τον Βενετίδη. Επίσης έχω σχέσεις και με τον κύριο Μπαγεβιτς και με ανθρώπους από το τεχνικό επιτελείο που είχε τότε».

Για τον Γιώργο Γεωργιάδη και για το πόστο που ανέλαβε στον ΠΑΟΚ: «Είναι ένα παιδί προσγειωμένο και μυαλωμένο. Έχει πολλά να προσφέρει στον ΠΑΟΚ και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι ένα αγαπητό παιδί στον ΠΑΟΚ. Βέβαια κάποια παιδιά που είχαν έρθει από άλλες ομάδες στο παρελθόν πέρασαν δύσκολα».

Για το αν παρακολουθεί τον ΠΑΟΚ και για το πως βλέπει την εξέλιξη του πρωταθλήματος: «Όσο μπορώ τον παρακολουθώ. Περίμενα κάτι περισσότερο στην Ευρώπη. Είναι μια καινούρια αρχή από τον κύριο Δώνη. Θέλει να χτίσει μια ομάδα δυνατή. Φέτος όμως το πρωτάθλημα έχει ένα φαβορί. Τον Ολυμπιακό. Είναι πολύ ισχυρός. Αυτό δεν είναι τόσο καλό. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να ακολουθήσει τον Ολυμπιακό. Υπάρχουν και τα οικονομικά προβλήματα. Είναι κρίμα τόσα χρόνια για ένα σωματείο όπως ο ΠΑΟΚ να έχει πρόβλημα με τα οικονομικά. Αυτό ίσχυε από τότε που ήμουν εγώ».

Για την ατμόσφαιρα της Τούμπας: «Αν εκλείψει και αυτό το φαινόμενο, τότε θα πρέπει να βρούμε κλειδαριές. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ κρατάει την ομάδα. Σίγουρα είναι απαιτητικός γιατί ξέρει ότι η ομάδα του είναι δυνατή που μπορεί να κάνει πολλά πράγματα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Δεν τους αδικώ για αυτό. Ο ΠΑΟΚ είναι μαγαζί γωνία ακόμη και στα δύσκολα. Έζησα στον ΠΑΟΚ ήταν ανεπανάληπτες στιγμές».

Για τις εκδηλώσεις του κόσμου που του έχουν μείνει χαραγμένες στο μυαλό: «Σίγουρα θα μείνουν χαραγμένες οι κατακτήσεις των Κυπέλλων. Επίσης θα μου μείνει και ο χρόνος που κάναμε για να φτάσουμε από το αεροδρόμιο στον Λευκό Πύργο. Κάναμε 4 ώρες. Η σύζυγός μου ήταν στα 400 μέτρα από εμένα στο αεροδρόμιο και δεν μπορούσε να με βρει. Ακόμη και στη Βέροια για παράδειγμα μας υποδέχονταν πολύ ζεστά οι φίλοι της ομάδας».

Σε ερώτηση, με αφορμή τα σεμινάρια προπονητικής, για το αν θα δέχονταν πρόταση από τον ΠΑΟΚ για να αναλάβει τα ηνία της ομάδας: «Πολύ ευχαρίστως. Είναι μια ομάδα που με βοήθησε στην καριέρα μου. Αλλοίμονο να αρνηθώ μια τέτοια πρόταση. Βέβαια όλο αυτό υποθετικά. Κάποιοι ψάχνουν παραθυράκια για να έρθουν στον ΠΑΟΚ, Πόσο μάλλον να σου κάνουν μια πρόταση. Γενικά ένας προπονητής ονειρεύεται μια μεγάλη ομάδα, στις οποίες συγκαταλέγεται και ο ΠΑΟΚ».

Για το δέσιμό του με τον ΠΑΟΚ: «Ήταν οι πρώτες μου χρονιές στην Ελλάδα στον ΠΑΟΚ. Οπότε εδώ γύρισα τη σελίδα στην καριέρα μου. Πέρασα τρία χρόνια καταπληκτικά. Έχω περάσει και στις άλλες ομάδες καλά και στον Ολυμπιακό, αλλά λιγότερο στην ΑΕΚ. Δέθηκα όμως πάρα πολύ με τον ΠΑΟΚ».



πηγή: metrosport.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: